|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 17 hozzászólás ] |
|
Zúg az erősítőn a hang,ha gépre kötöm.Segítsetek.
Szerző |
Üzenet |
arnyeklovas
vas-tag
|
Nekem is brummog az erősítőm, de függetlenül a TV kábeltől.
SONY rádiós erősítő, hozzákötve jack out-tal RCA-n keresztül a szgép, és RCA-val SONY DVD felvevő. A szgép bemenete állandóan zúg, akkor is, ha az antennakábelt lekötöm a DVD felvevőről. Megszűnik, ha mindkét DVD felvevő RCA-t leveszem. Valahol olvastam, hogy az erősítő és a szgép házát össze kell kötni, akkor megszűnik. Hát, ez igaz, télleg szinte semmi hangja sem marad, de a két készülék 5m-re van egymástól, és a szobán keresztül húzódó drót csökkenti a sikerélményt. Ha egy konnektorból mennek, akkor is zúg. Új építésű ház.
Milyen más megoldás van, hogy megszüntessem a brummogást? Akár szünetmentes tápot is vennék, ha azok közt van olyan, amelyik megszünteti a brummot.
MEGOLDÁS:
Vettem RCA - RCA leválasztó zavarszűrőt, ami teljesen megszüntette a brummot.
Én a Vilcomp-ban vetttem Bpesten a Tüzér u. 43-ban. http://www.vilcomp.hu/index.html
|
szer. márc. 29, 2006 10:51 |
|
|
Csontikka
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 267 Tartózkodási hely: Budapest, Pest megye
|
A kérdés eggyel visszább akkor rád is vonatkozik! Ha a kábelTVből jövő jel kábelét lehúzod akkor is zúg?
|
hétf. dec. 12, 2005 0:35 |
|
|
Balassa
ezüst tag
|
Helló
Holyan problémám lenne, hogy a TV-n lévő SCART-ból kijövő RCA AUDIO OUT (L+R) rákötörrem a hangártya bemenetére, és búg. A műanyag házas tv-n nem tudok feszkülönbséget mérni
Köszi mindenkinek.
u.i.: A PC füldelt konektorba van bedugaszolva
|
vas. dec. 11, 2005 20:52 |
|
|
Csontikka
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 267 Tartózkodási hely: Budapest, Pest megye
|
az erősítőbe van bekötve rádió (kábeles)? vagy össze van kötve netán az erősítő a tv-vel (is)? (vagy a számítógép a TV-vel (IS)) a lényeg, hogy nem találkozik véletlenül valamilyen úton módon olyan eszközzel amibe kábeltvből jövő antenna kábel van dugva (tv v rádió, mind1)? Ha igen, akkor próbaképp kábel tv-ből jövő antennát(vagy ha több van akkor mindet) kihúzni, ha a zúgás megszünik akkor isolator fog kelleni!
Üdv
Csontikka
nézzetek be ide is! Ez is egy ilyen zúgüs búgós topic!
http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=9473
|
szer. nov. 30, 2005 18:23 |
|
|
FeF
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1149 Tartózkodási hely: Tatabánya
|
Hali!
Nekem lenne egy olyan kis gondom, hogy...
na szóval. adott nékem ingyen egy hifi , és ehhez hangszórók. Erre kötöttem rá a PC-t.
Egy gond van vele: ha AC-ról táplálom, iszonyat hangosan búg a trafó benne, és van alapzaja is rendesen. Így rákötöm a pc-t az echo bemenetre (nagy jack), semmi gubanc nincs, kiv. hogy ez a bemenet mono. De nem ez a lényeg.
Hanem az, hogy kipróbáltam DC-ről, 12 volt kell neki ebben szerencsés vagyok, ugyanis nincs fél méterre a pc a hifitől. Elviszem neki a 12 voltot, kapcsoló át dc-re. Még nem dugtam bele az echo-ba a line-outot, eddig príma, alig van valami sistergés, kazit rendesen lejátssza, rádió szól.
De ám, ha bedugom a pc lineoutját, hallom hogy mit dolgozik a gép. Persze van olyan funkció hogy mic mix vol, ha feltekerem, hallatszik hogy a bemenetről jön a gépzaj... hallom a hdd-t, vga-, egér aktivitást meg mindent.
Ha full terhelésen van a proci, _semmi_ zaj nincs.
Ha AC-ről megy, ezek a zajok nincsenek, csak ami ac-n is van, de az géppel nem függ össze.
Na erre mondjon valaki akármit is. föld-(GND-)hurok?
|
hétf. nov. 28, 2005 15:11 |
|
|
Dj Faustus
arany tag
|
anybody írta: Hali!
Nekem a hangfalaim búgnak bemenő jel nélkül, de olyan szinten, hogy ha feltekerem 3/4 hangerőre, akkor a mélynek 3-4 millis kilengése van alapjáraton...
Az erőlködő és a hangfalak is házilag készültek. Mikor először raktam össze a cuccot, semmi búgás nem volt. Most, kb. 4 hónaposan eddig fajult a dolog. Egyre zavaróbb, mert ha zenét hallgatok, max hangerőn, egész erőteljes a búgás...
Nálam max hangerőt az jelenti, amikor ha az erőlködő hangerőszabályzóján egy hangyaf**znyit is tekernék, torzítana. Hangfalak: 80/50 W, erőlködő: csatornánként 100 W.
Ilyenkor mi van? Azon kívül, h. nem kéne túlhajtani???
Üdv!
- Valószínűleg kimehetett az erősítő tápjában a szűrőkondenzátor, vagy túl kicsi kapacitásúak.
- A tápegység trafója, túl nagy mágneses teret okoz. (Pl: ha blokktrafó van benne). Árnyékold le, vagy cseréld ki toroidra!
És végűl az ökölszabály: egy erősítőhöz úgy érdemes hangdobozt választani, hogy a hangdoboz RMS teljesítménye legyen egyenlő (vagy leginkább duplája) az erősítő RMS teljesítményének.
|
hétf. márc. 07, 2005 20:43 |
|
|
anybody
ezüst tag
|
Hali!
Nekem a hangfalaim búgnak bemenő jel nélkül, de olyan szinten, hogy ha feltekerem 3/4 hangerőre, akkor a mélynek 3-4 millis kilengése van alapjáraton...
Az erőlködő és a hangfalak is házilag készültek. Mikor először raktam össze a cuccot, semmi búgás nem volt. Most, kb. 4 hónaposan eddig fajult a dolog. Egyre zavaróbb, mert ha zenét hallgatok, max hangerőn, egész erőteljes a búgás...
Nálam max hangerőt az jelenti, amikor ha az erőlködő hangerőszabályzóján egy hangyaf**znyit is tekernék, torzítana. Hangfalak: 80/50 W, erőlködő: csatornánként 100 W.
Ilyenkor mi van?
Azon kívül, h. nem kéne túlhajtani???
|
hétf. márc. 07, 2005 2:22 |
|
|
seed
vas-tag
|
Kispedro! Engem érdekelne, hogy milyen kábellel célszerű összekötni a számítógépházat és az erősítőt? És hogyan tegyem? Forrasszam oda, vagy szorítsam vmilyen csavar alá? A kábeleimet átnéztem, (sőt kicseréltem), de eddig én is csak "nem földelt aljzatos" megoldást tudtam használni. Hol mérjem a feszültséget (mármint melyik kábelen, amin a hang átmegy, vagy amit majd összekötök)? Műszert majd szerzek kölcsön. Bocs a sok kérdésért, de felcsillant a szemem, hogy esetleg mergoldhatok egy számomra régi problémát! Előre is köszi!
|
vas. feb. 27, 2005 17:07 |
|
|
ady92
arany tag
Csatlakozott: kedd jan. 04, 2005 20:23 Hozzászólások: 395 Tartózkodási hely: Jászszentlászló
|
Hi! Zúgás már nekem is volt. én szétszedtem csatlakozókat (ami az erősítőbe megy, és ami a gépbe) kicsit kitisztítottam, forrasztásokat átnéztem, kicsit távolabb raktam egymástól, és kész. Nekem már nem zúg Azt hozzá kell tennem, hogy házikészítésű. Mondjuk a "házi" szakember.
|
szer. jan. 05, 2005 17:56 |
|
|
kispedro
gyémánt tag
|
Az erősítő és a számítógép háza között mérj feszültséget. Ha nem 0V lesz az eredmény, akkor az a helyzet amit írtam 4-el feljebb.
|
hétf. dec. 27, 2004 15:42 |
|
|
kiralyszive
ezüst tag
Csatlakozott: szomb. dec. 25, 2004 20:12 Hozzászólások: 19 Tartózkodási hely: Esztergom
|
válasz
nem házi és nem is módosított. Sony str-av370-es típusú
|
vas. dec. 26, 2004 22:01 |
|
|
csiko
arany tag
Csatlakozott: kedd ápr. 27, 2004 12:09 Hozzászólások: 157 Tartózkodási hely: Kaposvár
|
Az erősítő házi készítésű Vagy lett-e rajta módosítva bármi is
|
vas. dec. 26, 2004 20:33 |
|
|
kiralyszive
ezüst tag
Csatlakozott: szomb. dec. 25, 2004 20:12 Hozzászólások: 19 Tartózkodási hely: Esztergom
|
válasz
Nem szakadt el a kábel és nincs megtörve sem . Rca átalakító van a házba dugva és az van az erősítőre kötve.
|
vas. dec. 26, 2004 19:51 |
|
|
kispedro
gyémánt tag
|
Ez valószínűleg földhurok. Az erősítő és a számítógép háza között valamekkora potenciakülömbség van, amit lekell nullára csökkenteni. Mondjuk összekötni egy vezetékkel a kettőt. De tényleg ellenőrizd az összekötőkábelt is, nem-e szakadt valamelyik ér.
|
vas. dec. 26, 2004 12:46 |
|
|
csiko
arany tag
Csatlakozott: kedd ápr. 27, 2004 12:09 Hozzászólások: 157 Tartózkodási hely: Kaposvár
|
Hi! Az összekötőkábel nincs megtörve Az erősítőnek milyen bemenete van (RCA, XLR)
|
vas. dec. 26, 2004 12:13 |
|
|
VaFec
gyémánt tag
|
Üdv!
Én is hasonló problémával küzdök, egy 2.1-es hangfallal!
Annyit sikerült elérnem, ha nem földelt dugaljba van bedugva a gép, akkor valamivel halkabb a zúgás.
|
vas. dec. 26, 2004 9:05 |
|
|
kiralyszive
ezüst tag
|
Zúg az erősítőn a hang,ha gépre kötöm.Segítsetek.
Ha rákötöm az erősítőre a gépet zúg. Valószínűleg az 50hz-t szedi össze.Hogy tudnám megszüntetni a zúgást.Alaplapom ASUS P4 C800 E-DELUXE.Az alaplapi hangkártyát használom.Hangkártyával is zúg.
|
szomb. dec. 25, 2004 20:26 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 17 hozzászólás ] |
|