|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 42 hozzászólás ] |
|
Milyen fényképezőt vegyek karácsonyra?
Szerző |
Üzenet |
1nvad3r
arany tag
Csatlakozott: szer. szept. 28, 2005 14:37 Hozzászólások: 108 Tartózkodási hely: Budapest-Nagykanizsa
|
Kössz
Egyébként az elektropontban majdnem ránk tukmáltak egy Samsung A40-et, szerencsére nem vettem meg. Vagy mégsem volt akkora szerencsém?
Szörnyű egyébként hogy egy laikust idióta érvekkel is simán át lehet ...szni. Pl először elkezdte mondani hogy milyen jó objektív van a Samsungban, aztán meg hogy az szinte nem is számít a digitális gépeknél. Utánna pedig odanyomta a kezembe hogy nézzem meg milyen jó a képminőség (az LCD kijelzőn )
|
pén. dec. 23, 2005 20:21 |
|
|
nord
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1770 Tartózkodási hely: Az ország egyetlen, diadalíves városa
|
Gratulálok, jó fényeket!
|
pén. dec. 23, 2005 18:52 |
|
|
1nvad3r
arany tag
Csatlakozott: szer. szept. 28, 2005 14:37 Hozzászólások: 108 Tartózkodási hely: Budapest-Nagykanizsa
|
Köszönöm a segítséget!
Ma megvettük a Sony S60-at 45000-et pengettünk le érte a tesssszkóba
Nagyon faja úgyhogy ment a szavazat
|
pén. dec. 23, 2005 18:47 |
|
|
1nvad3r
arany tag
|
Köszi szépen a segítséget!
most már 96% hogy Sony lesz
|
szer. dec. 21, 2005 11:18 |
|
|
Luppapa
arany tag
|
OK.
Utánanéztem egy kicsit az S60-asnak: tetszik a gép. Amúgy is szeretem a Sony gépeit, az utóbbi időben valamelyest javítottak a korábbi zajos képeiken és gyenge fehéregyensúly-beállításukon is. Bár manuális fehér-egyensúly ebben sincs, az automata OK ahogy néztem a képeket.
Ami nagy hátrány a szememben a Canon A520-hoz (vagy A510-hoz) képest: míg azok zoomja 35-140mm-ig megy, az S60-é 39-117mm-ig megy. Ez nagy különbség. Megfontolnám a helyedben az A510-et is ami ugyan 3mp-es de általános célra megfelel.
Memory Stick drágább mint az SD érdemes kalkulációt csinálni.
Fentiektől függetlenül, jó gépnek tartom az S60-asat amit ajánlok is. Próbáld ki a boltban először és ha tetszik a fogása, kezelése, vedd meg és használd egészséggel!
1nvad3r írta: Helló! Eddig kb 95% hogy egy Sony S60 kerül a fa alá. (elektro pont, kamatmentes hitel, 45000Ft). Ha oly egyértelműen meg lehet határozni hogy a Canonok jáók, akkor a Sony milyen? az is jó? (nah már megint egy hülye kérdés, de akkor válaszoljon rá Luppapa )
|
kedd dec. 20, 2005 22:02 |
|
|
1nvad3r
arany tag
|
Helló!
Eddig kb 95% hogy egy Sony S60 kerül a fa alá. (elektro pont, kamatmentes hitel, 45000Ft). Ha oly egyértelműen meg lehet határozni hogy a Canonok jáók, akkor a Sony milyen? az is jó? (nah már megint egy hülye kérdés, de akkor válaszoljon rá Luppapa )
|
kedd dec. 20, 2005 16:59 |
|
|
Luppapa
arany tag
|
Re: Milyen fényképezőt vegyek karácsonyra?
Egyetértek az előttem szólók többségével, ebben az árkategóriában egyértelműen Canon.
Egy kicsit feljebb Fuji, még feljebb pedig akármi.
Minoltát erősen nem ajánlom, minőség-problémák miatt....
1nvad3r írta: Üdv mindenkinek!
Karácsonyra szeretnék vásárolni digitális fényképezőt, kb. 45-50 ezer forint értékben. A szakértőbbek segítségét szeretném kérni, hogy milyen márkájút válasszak. Általában azt tapasztaltam, hogy ugyanazért a pénzért egy Samsung "többet tud" felbontás és egyéb funkciók tekintetében mint pl. egy Sony. Ebből egy laikus (mint pl én) arra következtethet, hogy a Samsung valamivel gyengébb minőségű vagy rosszabb minőségű képet csinál. Szóval iklyen jellegű kérdésekre szeretnék egyszerű válaszokat kapni. Előre is kösz!
|
kedd dec. 20, 2005 13:07 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. feb. 10, 2005 14:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: Kocsma :)
|
"a z730 schneider optikája mennyivel jobb a 740-énél?"
Miért volna jobb? A 730-as 4x-es zoom míg a 740-es 10x-es zoom és az is Schneider optika mert a Kodakoknak mind az van. Nekem pld Minolta Z3-asom van és az optikája szenzációsan jó, azért mert a vele készített képen látszik az optika jósága, és nem azért mert valami márkaneve van.
|
pén. dec. 16, 2005 15:57 |
|
|
Larsen
arany tag
|
Próbáljatok már egy kicsit visszaolvasni. Válaszold meg a kérdéseket, és tudni fogod melyiket érdemes megvenned. Nincs univerzális gép.
|
pén. dec. 16, 2005 8:40 |
|
|
norbi55
vas-tag
|
sziasztok!
az volna a kérdésem hogy szerintetek ~60000-es árkategóriában milyen kodak gépet érdemes venni? z740 vagy z730 (esetleg más)
és a z730 schneider optikája mennyivel jobb a 740-énél?
|
csüt. dec. 15, 2005 23:35 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. feb. 10, 2005 14:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: Kocsma :)
|
A Canon A 520 mindenben megfelel az általad felállított kritériumoknak:
|
szer. dec. 14, 2005 13:17 |
|
|
1nvad3r
arany tag
|
Babajaga írta: "lényegéban egy "felső-kompakt" kategóriás gépet szeretnék "
A felső kategoriás kompaktok 100ezer felett vannak jóval. Az A 520-at tudod a Canontól megvenni 50 ezerért.
Köszönöm a segítségedet és a kiigazítást. Most már bátran ki merek menni a zutcára és az emberek szemébe nézni, hiszen tudom mi az a felső-kompakt kategóriás gép. És elnézést kérek mindenkitől akit megtévesztettem a helytelen szóhasználatommal, az idézőjel és a korábban leírt ármeghatározás ellenére.
|
kedd dec. 13, 2005 18:25 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
|
"lényegéban egy "felső-kompakt" kategóriás gépet szeretnék "
A felső kategoriás kompaktok 100ezer felett vannak jóval. Az A 520-at tudod a Canontól megvenni 50 ezerért.
|
kedd dec. 13, 2005 18:11 |
|
|
1nvad3r
arany tag
|
Nehéz felsorolni határozott szempontokat, de azért megpróbálom összefoglalni:
1. 40-50000 Ft-ot akarok rászánni
2. a gépnek legalább 4 megapixelesnek kell lennie
3. az árkategórián belül a lehető legjobb minőségű optikával és képérzékelővel rendelkezzen, de emellett
4. elfogadható minőségű videót készítsen (min 20-25 fps, lehetőleg 640*480-as felbontásban, zoom nem fontos)
5. legalább 2,8x-os legyen az optikai zoom (bár ez gondolom nem nagy elvárás ebben az árban)
6. nem életbevágó a manuálisan állítható funkciók száma, de ha sok van annak csak örülök, mert így belekóstolhatok az igazi fényképezésbe
7. nem annyira fontos az előre beállított témák száma (a jóízlés határain belül) /értsd: nem döntő szempont/
8. nem anyira fontos az egyszerű kezelhetőség (szigorúan a jóízlés határain belül)
9. nem annyira fontos az extra szolgáltatások száma (de szélsőséges esetben dönthet ez is)
10. törölve
megjegyzés:
Birdie [digicam] írta: Manapság marha nagy divat, hogy a "képzajt utálni kell". A vicc az, hogy a mezei felhasználóknál ez a kérdés kimerül abban, hogy ne legyen zajos a kép. Arra nem is gondolnak, hogy ezt két féle képpen lehet elérni: - jó képérzékelővel - utólagos szoftveres zajszűréssel. A mostani legtöbb kompakt gép már utóbbi módszerrel dolgozik, ami azon túl hogy valóban imitt-amott eltünteti a képzajt, a hasznos pixelekbe is bőven belekap, tehát nem csak zajból lesz kevesebb, hanem részletből is.
Most akkor ha valaki szeretne részletgazdag képeket is, ezeket a gépeket pl. rögtön a kukába lehetne dobni.
erre figyeltem fel a Sony dsc-s60-nál, mint 1ik negatívum (csak hogy lásd nem vagyok totál analfabéta )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1nvad3r kedd dec. 13, 2005 18:13-kor.
|
kedd dec. 13, 2005 17:19 |
|
|
Birdie [digicam]
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 20:13 Hozzászólások: 1220 Tartózkodási hely: digitcam topik csakis... mi más? ;)
|
1nvad3r írta: Az már elég info, hogy pl a Samsungra senki sem szavazott a Canonra meg 5-en.
Igen, pl. hogy járt erre 5 sznob canonos, de nincs itt olyan, akinek Samsungja lenne.
Butaság volna néhány juzer véleménye alapján egy gyártó teljes termékpalettájáról ítéletet mondani. Samsung eddig csak egyszerű kompaktokat gyártott, aztán most beindult. Nézd meg a Pro1-ét. Olyan megoldásokat alkalmaz, hogy a Canon is megirigyelhetné.
Most akkor azért rossza Samsung Pro815 is, mert régen csak tucat kompakt gépeket gyártottak?
Nem hiszem.
Bár ahogy nézem te pont a tipikus tucatkompkat karagóriában keresel, ahol szerencsére jó nagy a kínálat.
Addig, amig azokat a kérdéseket nem tudjuk, amit Larsden pl. felvetett, kár arról vitázni, hogy melyik lenne neked jobb a jelenlegi 3 befutóból...
Csak egy példát mondok:
Manapság marha nagy divat, hogy a "képzajt utálni kell". A vicc az, hogy a mezei felhasználóknál ez a kérdés kimerül abban, hogy ne legyen zajos a kép. Arra nem is gondolnak, hogy ezt két féle képpen lehet elérni:
- jó képérzékelővel
- utólagos szoftveres zajszűréssel.
A mostani legtöbb kompakt gép már utóbbi módszerrel dolgozik, ami azon túl hogy valóban imitt-amott eltünteti a képzajt, a hasznos pixelekbe is bőven belekap, tehát nem csak zajból lesz kevesebb, hanem részletből is.
Most akkor ha valaki szeretne részletgazdag képeket is, ezeket a gépeket pl. rögtön a kukába lehetne dobni.
Igy pesze nehéz olyan gépet felelősségteljesen ajánlani, ami tényleg megfelelne neked, hiszen nem tudjuk pontosan mik az elvárásaid.
"Saját" gépünket persze dicsérhetjük agyba főbe, bár annak megint csak nincs túl sok értelme.
Javaslatom tehát az, hogy ha tényleg nagyon fontosnak érzed ezt a kérdést, akkor próbáld minél pnotosabban megfogalmazni mi a fontos, ha viszont csak most kezded a fotózást és jobbára nem vagy tisztában a fogalmakkal (ami nem szégyen, mindenki elkezdi valahol), akkor talán teljesen mindegy hogy mit veszel, úgyis ki fogsz belőle ábrándulni, mert a szomszéd Jóska jobbat fog kapni karácsonyra
|
hétf. dec. 12, 2005 22:16 |
|
|
1nvad3r
arany tag
|
nord írta: 1nvad3r írta: Tényleg hasznosak voltak, köszönet értük. No és melyik tűnik most befutónak?
Akkor felsorolom a lehetséges variációkat árkategóriák szerint (uis nincs még teljesen meghatározva a rászánandó pénz):
1. Canon PowerShot A520
2. Sony DSC-S60
3. Canon PowerShot A410
+körülnézek Kanizsán az árakat illetően.
|
hétf. dec. 12, 2005 19:06 |
|
|
nord
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1770 Tartózkodási hely: Az ország egyetlen, diadalíves városa
|
1nvad3r írta: Tényleg hasznosak voltak, köszönet értük.
No és melyik tűnik most befutónak?
|
hétf. dec. 12, 2005 18:37 |
|
|
CyberDragon
platina tag
|
Hi!
Bocs hogy közbeírok, de az egyik haverom vett egy Nikon CoolPix SQ-t használtan 50.000 Ft-ért és szeretné tudni, hogy megérte-e az árát.
Vélemény a gépről?
Előre is köszi
|
hétf. dec. 12, 2005 17:57 |
|
|
Larsen
arany tag
|
A márkára szavaznásnak nem sok értelme van.
Egyrészt nem adja vissza az emberek véleményét, másrészt sokan pl azért szavaznak a canonra, mert mást nem ismernek. Lásd, divatmárka.
Azt hiszem ésszerűbb lenne felvázolni magadnak, hogy mit vársz el a fényképezőgéptől.
Itt van 3 kérdés amire mindenképpen illene válaszolnod magadban:
1, Mire akarod a képeket használni (monitoron nézni, nyomtatni)?
2, milyen funkciókkal kell mindenképpen bírnia a gépnek?
3, mennyit pénzt akarsz rászánni.
|
hétf. dec. 12, 2005 16:36 |
|
|
1nvad3r
arany tag
|
Birdie [digicam] írta: rossz a kérdés.
honnan tudod hogy ami neked érték, az másnak is? mi számit jó árnak? mi számít értéknek?
lehet, hogy te sokat használnád videózásra, akkor neked érték ha 640x480-ban tud mozizni zoomolással együtt. Engem viszont tök hidegen hagy.
Lehet, hogy neked érték, ha vagy egy beépített 28-300-as optika. Én vizont szeretném cseréltetni.
Ezek alapján hogy mondjam meg neked, hogy mi a legjobb ár/érték arányú gép? Ilyen ugyanis egyénenként más és más.
Számtalanszor elmondtam és leírtam már, hogy aki másnak mondd olyat, hogy "ez a legjobb ár/érték arányú" az vagy nagoyn jól ismeri a másikat és tudja hogy neki mi a jó, vagy csak ködösít.
Van benne valami... de azért általánosságban meg lehet mondani hogy melyik gépek mennek tönkre hamarabb, melyikek csinálnak szebb képet stb. Ennél nem akartam konkrétabbat megtudni a szavazásból és valószínüleg nem ez alapján fogok dönteni. Az már elég info, hogy pl a Samsungra senki sem szavazott a Canonra meg 5-en. Aztokat célozta meg a szavazás, akiknek van gépük (bizonyára sokan vannak ), és ha elégedettek voltak a márkával, rászavaztak, attól függetlenül hogy mi alapján vásárolták anno.
A többi szempontot nagyjából leírtam és a "jelölteket" is.
Egyébként már az nagy segítség volt hogy a linkeket böngésztem. Tényleg hasznosak voltak, köszönet értük.
|
hétf. dec. 12, 2005 15:27 |
|
|
Birdie [digicam]
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 20:13 Hozzászólások: 1220 Tartózkodási hely: digitcam topik csakis... mi más? ;)
|
rossz a kérdés.
honnan tudod hogy ami neked érték, az másnak is?
mi számit jó árnak?
mi számít értéknek?
lehet, hogy te sokat használnád videózásra, akkor neked érték ha 640x480-ban tud mozizni zoomolással együtt. Engem viszont tök hidegen hagy.
Lehet, hogy neked érték, ha vagy egy beépített 28-300-as optika. Én vizont szeretném cseréltetni.
Ezek alapján hogy mondjam meg neked, hogy mi a legjobb ár/érték arányú gép?
Ilyen ugyanis egyénenként más és más.
Számtalanszor elmondtam és leírtam már, hogy aki másnak mondd olyat, hogy "ez a legjobb ár/érték arányú" az vagy nagoyn jól ismeri a másikat és tudja hogy neki mi a jó, vagy csak ködösít.
|
hétf. dec. 12, 2005 14:52 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Jaja, nekem is ezen oldalak segítettek mikor megvettem a Sony DSCP200-at. Szépen megrendeltem az Edigitalnál.
A PhotoHall meg... össze kellene hasonlítani EW, MM árakkal.
|
pén. dec. 09, 2005 18:15 |
|
|
nord
gyémánt tag
|
1.
Nézz be egy fotósboltba (pl. edigital, mediamarkt), ahol meg lehet fogdosni a gépeket. Szvsz már ez is alaposan redukálja a szóbajöhető gépek számát.
2.
Nézz meg teszteket, főleg tesztképeket, ez is rengeteget segít!
Ajánlott oldalak:
http://www.dpreview.com
http://www.dcresource.com
http://www.steve-digicams.com
Nekem ezek az oldalak nagyon sokat segítettek, amikor gépet választottam, és elmondhatom, hogy nem bántam meg a döntésemet.
Üdv.
|
pén. dec. 09, 2005 18:08 |
|
|
1nvad3r
arany tag
|
Naon leült a topic mostanában...
|
pén. dec. 09, 2005 17:08 |
|
|
1nvad3r
arany tag
|
Üdv!
Nem akarok egoistának tűnni, de topicnyitó lévén talán van annyi beleszólásom a témába hogy megkérjek mindenkit arra, hogy ne kanyarodjon el a topic témája az eredetitől az én és mások anyagi helyzetének feltárására, kamera vs fényképezőgép témájú viták, egyes áruházak összehasonlítása, esetleg személyeskedés irányába. Aztán a sok (egyébként tényleg) segítőkész hozzászólás eredménye egy szép nagy szürke lakat lesz, ami ugye senkinek sem jó.
Hogy egy kicsit tisztázzuk a dolgokat, hadd osszam meg az én nézeteimet:
- a videó funkció sok fényképező esetén jóformán "dísznek" van, semmire nem lehet használni. Ha komolyabb célokra kell, akkor még a Sony-ét sem, de ha már ott van akkor legyen jó valamire. Szóval ezt sem lehet kamerának nevezni, de azt a célt amire szánták ez szolgálja ki leginkább. Tehát valami mozgókép féle rögzítésére ezt merném leginkább használni (sony). (egyébként továbbra is a Canon A520 tetszik legjobban)
- Még nem ragadott magával a fényképezés (tehát az ilyen olyan értékekkel való játszogás, állítgatás) öröme, jelenleg annyi a lényeg hogy szép képet csináljon, és azért valami kontrollom legyen a gép felett. Erre a Sony sztem tökéletesen megfelel, de ezzel sajnos esélyem nem lenne megismerni hogy milyen az igazi fényképezés, amire a Canon-nal azért talán lenne. És el tudom magamról képzelni hogy akár meg is tetszik a dolog.
- Csakhogy úgy tűnik, hogy az internetes áruházak csábító árai ellenére csak részletre tudjuk megvásárolni a gépet (mert a szüleimet aztán tényleg nem érdekli a fényképezés ezen magasab fokozata ), és marad a Photo Hall, vagy valami hasonló kaliberű nép-áruház az ingyen-hiteles akcijjóival. Jah és azért is mert kanizsai vagyok és az ősök nem igazán hívei a vásárlás ennek a 21. századi módjának.
- a helyzet újraértékelésével a köv. termékek maradtak versenyben:
alsóbb kategória:
-Nikon coolpix 4600
-Canon PowerShot A410
felsőbb kategória:
-Canon PowerShot A520
-Sony DSC-S60
-Olympus C-500Z
-Kodak DX7440
Szóval ezekről szeretnék véleményt kérni.
Jah és köszönöm az eddigi segítséget!
|
kedd dec. 06, 2005 22:31 |
|
|
oregcsoka
ezüst tag
Csatlakozott: pén. márc. 26, 2004 14:15 Hozzászólások: 38 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
"Azt meg nem kéne sugallni, hogy idejön a gazdag pali, aztán ilyeneket ajánlgat. Nem ismersz, ne rágalmazz. "
Hol van itt rágalmazás:? "nagyon kevesen képesek 150+150 ezer forintot elővarázsolni."
"Hol is szólogattam be?!"
Mikor írtam én ilyet? Én szó szerint ezt irtam:
"És még ekkor is lehetne beszólogatni, hogy f.gép DSLR-nél kezdődik, és lenézni azt, aki csak 5MP-el örökíti meg az emlékeit."
Ez pontosan azt jelenti, hogy még utánad is jöhet egy "nagyon hozzáértő okostojás" aki a fenti megjegyzést fogja esetleg tenni, mert sajnos ez a tapasztalat.
"Mert mondjuk 30 évi munka után már tegyük fel, hogy megteheti kettő készülék vásárlását, de könyörgöm, hogy ha akkor már 30 évesek a gyerekei, /mint nekem/ soha az életben nem fogja tudni visszanézni, milyenek is voltak 6 éves korukban, - ha rád hallgat."
Ezzel pedig csupán az volt a célom, hogy a topicnyitót gondolkodásra ösztönözze, és hagyja figyelmen kívül a "még ennél is jobbat" hajhászók tanácsait.
|
kedd dec. 06, 2005 18:18 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Jaja, 70-ért van Pana miniDV kamera, és 60-ért már egy normális automata digifotomasina is akad.
És valóban az van, hogy vannak akik a fényképezővel kameráznának, és a kamerájukkal fényképeznének... és az igazi minőségi öszvérek elég drágák....
|
kedd dec. 06, 2005 14:52 |
|
|
nord
gyémánt tag
|
oregcsoka írta: nord írta: 1nvad3r írta: Ami meggyőzött az a videó funkció minősége Ja, azt hittem fényképezőgépet keresel, az az elsődleges szempont. oregcsoka írta: Nézd, egy esetben van csak igazad: ha valakinek nem számít a pénz Mert akkor valóban, a f.gép legyen f.gép, a kamera pedig kamera, de ehhez a feltételhez nagyon kevesen képesek 150+150 ezer forintot elővarázsolni. Ez nem igaz. 60-70ezerért már olyan videókamerát kapsz, ami röhögve lenyomja a legjobb, legdrágább fényképezőgépben lévő kamera tudását, minőségét. Azt meg nem kéne sugallni, hogy idejön a gazdag pali, aztán ilyeneket ajánlgat. Nem ismersz, ne rágalmazz. oregcsoka írta: És még ekkor is lehetne beszólogatni, hogy f.gép DSLR-nél kezdődik, és lenézni azt, aki csak 5MP-el örökíti meg az emlékeit. Hol is szólogattam be?! Akárhányszor olvasom vissza a topicot, a hozzászólásomban abszolút nem találok beszólást!!! (Viszont az ajánlásomnál egyedül én tettem konkrét, segítséget jelentő megállapításokat...) oregcsoka írta: Mert mondjuk 30 évi munka után már tegyük fel, hogy megteheti kettő készülék vásárlását, de könyörgöm, hogy ha akkor már 30 évesek a gyerekei, /mint nekem/ soha az életben nem fogja tudni visszanézni, milyenek is voltak 6 éves korukban, - ha rád hallgat.
Gratulálok. Eljutottál idáig, holott ilyenre még a leghalványabb célzást se tettem...
|
kedd dec. 06, 2005 10:27 |
|
|
oregcsoka
ezüst tag
Csatlakozott: pén. márc. 26, 2004 14:15 Hozzászólások: 38 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
nord írta: 1nvad3r írta: Ami meggyőzött az a videó funkció minősége Ja, azt hittem fényképezőgépet keresel, az az elsődleges szempont.
Nézd, egy esetben van csak igazad: ha valakinek nem számít a pénz
Mert akkor valóban, a f.gép legyen f.gép, a kamera pedig kamera, de ehhez a feltételhez nagyon kevesen képesek 150+150 ezer forintot elővarázsolni.
És még ekkor is lehetne beszólogatni, hogy f.gép DSLR-nél kezdődik, és lenézni azt, aki csak 5MP-el örökíti meg az emlékeit.
A kompakt f.gép gyártók nem véletlenül konstruálták bele a gépeikbe a videorögzítési funkciót. Gondolj bele, ha valakinek nem ez a hobbija, vagy éppen az anyagi lehetőségei erősen korlátozottak, 50-60 körül tud olyan gépet venni, amivel boldog lesz, amivel jó képeket is tud készíteni, és rövid videofelvételekkel is meg tudja örökíteni azokat a pillanatokat, amik az életben nem ismétlődnek meg többet.
Mert mondjuk 30 évi munka után már tegyük fel, hogy megteheti kettő készülék vásárlását, de könyörgöm, hogy ha akkor már 30 évesek a gyerekei, /mint nekem/ soha az életben nem fogja tudni visszanézni, milyenek is voltak 6 éves korukban, - ha rád hallgat.
|
kedd dec. 06, 2005 9:37 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
|
"A garancia nem Canon Hungária, és a használati se a részletes, hanem általában valami fénymásolt, alaposan rövidített gagyi..."
Az edigital német forgalmazótól (importőrtől) veszi a gépeket, azért tudja olcsóbban adni. Garancia esetén a németekhez viszi cserére vagy javításra a gépeket, ezért hosszabb ideig kell várni. ( kivéve a 3 napon belüli meghibásodást) És a visegrádi utcai szervízébe kell visszavinni a gépet.
Mindig az az importőr ad garanciát amely az adott országba eljuttatja a terméket. A Canon Hungária nem ad garanciát olyan gépekre melyeket nem ők hoztak be.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Babajaga kedd dec. 06, 2005 9:53-kor.
|
kedd dec. 06, 2005 9:26 |
|
|
nord
gyémánt tag
|
1nvad3r írta: Ami meggyőzött az a videó funkció minősége
Ja, azt hittem fényképezőgépet keresel, az az elsődleges szempont.
|
kedd dec. 06, 2005 9:17 |
|
|
nord
gyémánt tag
|
Azért az edigitallal óvatosan.
A garancia nem Canon Hungária, és a használati se a részletes, hanem általában valami fénymásolt, alaposan rövidített gagyi...
|
kedd dec. 06, 2005 9:15 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Hehe.. a Photohall árakat mindenképpen összekell vetni a netes árakkal...
A mostani katalógusban a címoldali laptopnál olccóbban lehet megvenni az eggyel erősebb változatát a notebook.hu-n, de ha igazán keres valaki, lehet mégolcsóbban...
Szóval keresés....
edigital, avplanet, depo, stb... (google)
|
hétf. dec. 05, 2005 20:10 |
|
|
oregcsoka
ezüst tag
|
Hát igen, Babajaga megelőzött, de én is pont ezt akartam mondani, hogy ezeket az árakat nézd, ne a Photohallosat:
http://www.edigital.hu/home.php?cat=257
És ami még érdekes bene és fontos, hogy ingyenesen házhozszállítják a cuccot.
|
hétf. dec. 05, 2005 18:49 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
|
|
hétf. dec. 05, 2005 18:25 |
|
|
1nvad3r
arany tag
|
Köszönöm a segítséget, meg a linkeket (hasznosnak bizonyultak )!
A Canon A520-as tetszett legjobban, mert tényleg szép képeket csinál és mert nem nagyon szeretem az automata dolgokat, de az ára elég húzós (65000). Úgyhogy a végére a Sony DSC-S60 maradt a favorit. Ami meggyőzött az a videó funkció minősége, a viszonylag szép képek és az, hogy azért valamennyit enged belepiszkálni a beállításokba. Ja és nem utolsó szempont hogy most akciós a Photo hall-nál
Vélemény?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1nvad3r csüt. dec. 08, 2005 22:20-kor.
|
hétf. dec. 05, 2005 17:08 |
|
|
oregcsoka
ezüst tag
|
Ha full automata kell, akkor én Sony DSC-S60-at vennék, ha pedig a manuális beállításokat is használnád, akkor pedig Canon 520-at.
|
hétf. dec. 05, 2005 9:38 |
|
|
nord
gyémánt tag
|
Egyik ismerősöm szintén ilyen árkategóriában a Kodak DX 7440-et választotta.
Próbálgattam, szerintem ennyiért nagyon jó masina, ha magamnak kéne ilyen árban egy kompakt digitgép, én is ezt venném. Szép színek, kategóriájában gyors AF, teljesen automata módban is nagyon jó képeket csinál. A zoomátfogása 32-133mm, ami mindennapi használatban kellemes.
További előnyök: manuális beállítási lehetőségek (emellett rengeteg témamód is), óriási LCD, 32MB belső memória, Li-Ion akksi töltővel szériatartozék, kevés fénynél is jól fókuszál; ahhoz képest, hogy kis kompakt, meglepően jó fogása van.
Üdv.
|
hétf. dec. 05, 2005 9:25 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 8673 Tartózkodási hely: Ahol fikázni könnyű alkotni nehéz!
|
www.metro.co.hu most van egy két egész jó gép akcióban, pl olympus c500
|
vas. dec. 04, 2005 23:15 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Az ittlévők ha fényképezőgépet akarnak, akkor azt kizárólag fényképezőket gyártótól veszik... valszeg...
Amúgy miért nem olvasod el magad a róluk írt teszteket?
www.digicamreviews.tk -magyar tesztek is.
|
vas. dec. 04, 2005 19:03 |
|
|
1nvad3r
arany tag
|
Ez igen meggyőző eddig...
Lehet hogy egy kicsit abszurd volt a kérdés, de azért 50 vhány embernek csak van vmi tippje
|
vas. dec. 04, 2005 18:19 |
|
|
1nvad3r
arany tag
|
Üdv mindenkinek!
Karácsonyra szeretnék vásárolni digitális fényképezőt, kb. 45-50 ezer forint értékben. A szakértőbbek segítségét szeretném kérni, hogy milyen márkájút válasszak. Általában azt tapasztaltam, hogy ugyanazért a pénzért egy Samsung "többet tud" felbontás és egyéb funkciók tekintetében mint pl. egy Sony. Ebből egy laikus (mint pl én) arra következtethet, hogy a Samsung valamivel gyengébb minőségű vagy rosszabb minőségű képet csinál. Szóval iklyen jellegű kérdésekre szeretnék egyszerű válaszokat kapni.
Előre is kösz!
|
szomb. dec. 03, 2005 20:48 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 42 hozzászólás ] |
|