Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. dec. 26, 2024 18:44

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315 ... 785  Következő
OFF TOPICOK GYŰJTEMÉNYE 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás 
kerelyfe írta:
Ezt épp most kaptam mailbe...hááát...csak az erős idegzetűeknek, reggeli előtt! :wink:

szer. dec. 14, 2005 8:50
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Piszkosul nem szeretném, ha véletlenül, valamilyen előre nem definiálható ok miatt nem lenne 2006-os napáratok. Ezen rettenetes causalitás elkerülése végett a köz elé bocsájtom igen nagy művészi értékkel bíró, és a való világ realitását tükröző falinaptárat...

http://www.bronz.hu/kalendar2006.jpg

...én kérek elnézést... ;)

Ha valakinek nem elég, lehet szemezgetni:

Day after party
:oops:

szer. dec. 14, 2005 8:13
platina tag

Hozzászólás 
Köszönjük!

szer. dec. 14, 2005 7:38
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Piszkosul nem szeretném, ha véletlenül, valamilyen előre nem definiálható ok miatt nem lenne 2006-os napáratok. Ezen rettenetes causalitás elkerülése végett a köz elé bocsájtom igen nagy művészi értékkel bíró, és a való világ realitását tükröző falinaptárat...

http://www.bronz.hu/kalendar2006.jpg

...én kérek elnézést... ;)

szer. dec. 14, 2005 7:10
gyémánt tag

Hozzászólás 
pampika írta:
Csak az a kár, hogy nod nincs linux alá, csak mail szerverre. De ha egyszer olyanom lesz, majd veszek rá :)
???

"...NOD32 for Linux® File Servers

On-access, vagyis valósidejű memóriarezidens fájlvédelem Linux®/FreeBSD alapú rendszerekhez. Kimagasló teljesítmény és megbízható működés jellemzi - a NOD32 ezen változatának is számos VirusBulletin 100% díjat köszönhet.

Működési elvéből adódóan a program nem csak a fájlszerverként használt területeket (pl. Samba kiszolgáló), hanem a teljes rendszert védi - így a jelenleg csekély számú Linux®-os vírus ellen is védelmet nyújt (működéséhez x86 architektúrájú rendszerre van szükség)..."

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BrOnZ szer. dec. 14, 2005 7:11-kor.

szer. dec. 14, 2005 7:05
Moderátor

Hozzászólás 
simico írta:
Odo, McLaca: a guglis címem csak ti tudjátok (sehol máshol nem használtam), jött rá vírus. Légyszi nézzetek körül a gépeteken. Hacsak a gugli nem adja el a címeket, akkor máshogy nem jöhetett volna...
Nekem is tiszta a gépem.

kedd dec. 13, 2005 23:37
a fórum lelke

Hozzászólás 
A vizslával (nem Vizsla1-gyel :)) pár napja lehet küldeni 10MB-osnál nagyobb levelet is (ugyebár ez szokott korlát lenni), a webes felülete meg úgy néz ki, mint az Outlook Express. Persze ekkora levelet nyilvánvalóan csak webes felületről lehet vele küldeni, mert SMTP szervere nincs, az ISP-m szervere viszont visszautasítja a 10MB-nál nagyobb leveleket.

Üdv!

kedd dec. 13, 2005 23:04
gyémánt tag

Hozzászólás 
@Bronzi: nálam otthon a nod32 firefox mellett is szépen muzsikál. Volt, hogy crack keresés közben akart vmi "szuperkihagyhatatlancsaknekedcsakmost" program települni a gépre és rögtön szólt. Akkor is szólt, amikor vírusos filet akartam menteni.
A levelezést nem tudom, nem használok klienst, a gmailt mindig neten nézem meg.
Egyetértek minden előttem szólóval, ez tényleg egy olyan progi, ami megéri az árát bőven. Régebben nortonom volt a 2002-es verziótól fogva, de nagyon lassú is volt, meg nemegyszer engedett át vírust. Igaz, nem szólhatok, hisz nem fizettem érte, de ezzel meggyőzött, hogy ne is tegyem ;) Csak az a kár, hogy nod nincs linux alá, csak mail szerverre. De ha egyszer olyanom lesz, majd veszek rá :)

@simico: én értem, amit mondasz, de sajnos az nem zárja ki azt, amit mi mondtunk. Hiába csak ők ketten ismerik a címet 'személyesen', én is kaptam már 1 napos mail címre spamet, vírust. Pedig azt tényleg csak én tudtam, meg a szolgáltató, akinél reggeltem. Asszem primpostás cím volt. Ők nem tudom, bizniszelnek-e a címekkel, de a rendszerük eléggé megbízhatatlan, utóbbi pár évben legalább 2-3 nagy leállás volt, amikor levelek is elvesztek és a szolgáltatás is ált majd egy hétig. Így azt a címet csak fórumos reggelésre használom.
Ha valaki szeretne nagy mail tárhelyet, de maradna a magyar szolgáltatók kínálatánál (pl. nem gmail), akkor ajánlom a mailpont rendszert. Ahova jártam az okj-s tanfolyásra, egy szolnoki szakközép suliba, 2 ottani diák hozta létre a rendszert. 1 GB tárhely, elérhető neten, wapon, pda-n, állandó üszi, folyamatos fejlesztés és még a tanár úr szerint is nagyon megbízható és korrekt rendszer.

kedd dec. 13, 2005 23:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
a válasz is :)

kedd dec. 13, 2005 22:55
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
Londelmor! PÜ ment.

kedd dec. 13, 2005 22:39
a fórum lelke

Hozzászólás 
Jövőre kell venni, az Áfa csökkenés miatt. :)

kedd dec. 13, 2005 22:36
a fórum lelke

Hozzászólás 
Most nézegettem a NOD32 űrlapját, és csak 3 állomásra rendelhető meg diákkal a licensz, nettó 4541 Ft-ért, 1 évre.

kedd dec. 13, 2005 22:35
gyémánt tag

Hozzászólás 
Raven_ írta:
Én is keriot használok :)
Milyen pluginek vannak firefoxhoz, amiket érdemes felrakni? Gondolom reklámszűrők, meg hasonlók, de konkrét nevek kellenének...

én ezeket használom:
AdBlock (asszem ezt nem kell magyarázni mit tud. elég könnyen és jól beállítható, lehet vele képeket, flash animációkat, iframeket, scripteket szűrni)
Tabbrowser Preferences (ezzel egy kicsit jobban testreszabható a tab-os böngészés)
Duplicate tab (jobb klikkre / gyorsbillentyűre felajánlja a tab klónozását, Előzményekkel együtt)
Focus Last Selected Tab (ha bezársz egy tab-ot, akkor nem a közvetlen mellette levőre kerül a fókusz, hanem arra, amit utoljára használtál)
Tab X (a tab-ok jobb szélére tesz egy kis "X"-et, így könnyebb bezárni, nem kell jobb klikk és close. figyelem! ha be van kapcsolva a "Focus last selected tab" beállításainál a "TabFliiping" akkor ez némileg használhatatlanná válik, mert egyszere akarná az "X"-re kattintva bezárni, és átváltani az utoljára aktív tab-ra.)

kedd dec. 13, 2005 22:32
a fórum lelke

Hozzászólás 
Még egy megjegyzés a NOD-hoz: a heurisztikája 95%-os. Tehát az ismeretlen és még felderítetlen, adatbázisban nem szereplő kártevőket 95%-os arányban felismer pusztán a tevéjenységük alapján.

Üdv!

kedd dec. 13, 2005 22:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
Londelmor írta:
javaslok azért feltenni egy szoftveres tűzfalat is. ... webes tartalomszűrés . azt meg pluginekkel meg lehet oldani a Firefox-ban :)

Én is keriot használok :)
Milyen pluginek vannak firefoxhoz, amiket érdemes felrakni? Gondolom reklámszűrők, meg hasonlók, de konkrét nevek kellenének...

kedd dec. 13, 2005 22:14
gyémánt tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Igazából még a gép terhelését nem tudom, a NAV-hoz képest. (mennyivel fogja vissza a vasat egy full rezidens védelem, stb.) Úgy gondolom, hogy a routerem tűzfalával együtt egy stabil és megbízható védelem lesz.

megnéztem, hogy a feladatkezelőben mennyi erőforrást használ, mert amúgy ha azt modnom, hogy meg sem érzem, hogy fut a gépen az nem sokat mond. minden biztonság maxra állítva, és a processzoridő igen erősen konvergált a nullához (gy.k.: folyamtosan nullán állt), miközben neteztem, meg levelet töltöttem le, meg ilyesmi. memóriát olyan 6-7MB-ot használ. ez mondhatni nem túl sok :) de ha tudsz valami megbízhatóbb módszert, hogy hol teszteljem, akkor mondd nyugodtan.
(a gépem amúgy egy 2500+ Barton magos AthlonXP, 512MB memóriával, és egy Gigabyte GA-7N400-L deszkával alatta)

egyébként ha tényleg teljes körű biztonságot szeretnél, akkor javaslok azért feltenni egy szoftveres tűzfalat is. nem azért, mert a router átengedet valamit, hanem mert szoftverrel te szabályzod, hogy milyen kimenő/bejövő kapcsolataid legyenek, figyeli, hogy milyen program indít el egy másikat, és ezt te szeretnéd-e, valamint ha valamilyen program rendszerfájlt módosít, és ezekre mind rákérdez (illetve gyárthatsz rá szabályokat, hogy a gyakran használt dolgoknál ne kérdezzen). ilyen téren javaslom a Kerio Personal Firewall-t, aminek az alap verziója ingyenes, és csak annyival kevesebb a Pro-nál, hogy nincs benne webes tartalomszűrés . azt meg pluginekkel meg lehet oldani a Firefox-ban :)

kisember írta:
Andrei írta:
...Az egyszerűséget megőrizendő (tehát, hogy mindenki tudja miről is van szó) ezeket az eszközöket KOCKÁNAK nevezték el. D4 D6 D8 D10 D12 D20 (D = Dice ["dice" a sztaki szótárban])...

Én is játszottam régen ilyesmiket, el is hagytam vagy két marékkal a fent említett típusokból.

én is játszottam ilyeneket, sőt még játszanék is szívesen, csak nincs rá időm nagyon :( sokkal egyszerűbb leülni megnézni egy filmet, vagy nyomulni egy kicsit a Bloodrayne-ben, mint összeszervezni 3-4-5 embert egy fél/egésznapos programra...
kockát persze én is hagytam el. az mondjuk pont kocka volt, de (sajnos, természetesen) a kedvencem :(

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Londelmor kedd dec. 13, 2005 22:18-kor.

kedd dec. 13, 2005 21:55
a fórum lelke

Hozzászólás 
Igazad van, én is sokszor gondolkodok rajta, hogy annyira jó a progi, hogy érdemes érte a nevetséges potom árat kifizetni. Igaz, most erre nincs pénzem, úgyhogy egyelőre trial verziók futkosnak :)
A gépet olyannyira nem fogja meg, hogy szerintem meg fogsz lepődni a NAV után, hogy milyen gyors is valójában a géped :D
Azt olvastam valahol, hogy a NOD magját gépi kódban írják, így az kevés memóriát igényel és nagyon gyorsan fut - utóbbi teljes mértékben igaz.
Én egyáltalán nem érzek lassító hatást, fájlműveletek alatt sem (vagy már elszoktam a nélküle való használattól :D)

Üdv!

kedd dec. 13, 2005 21:42
a fórum lelke

Hozzászólás 
Oké.... felőllem akár idén is... nagyon zúg a laptopom a NIS2005-el.

kedd dec. 13, 2005 21:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
CineDOG írta:
Én jelentkezek egynek... jövőre én is cserélek... NOD32-re.

Na akkor ha aktuális lesz, írj PÜ-t :)
Én egyébként diákkedvezmény + csoportos kedvezmény formációban szeretném megoldani....
Végülis így is jó, hogy pár hetente letöltöm újra, de szvsz ez egy olyan szoft, ami megéri a pénzét.

kedd dec. 13, 2005 21:38
a fórum lelke

Hozzászólás 
Raven_ írta:
A NAV-hoz képest semennyire nem fogja a gépet...
Kár hogy már megrendelted, benne lettem volna egy csoportos rendelésben...

Én jelentkezek egynek... jövőre én is cserélek... NOD32-re.

kedd dec. 13, 2005 21:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
pffff... Ha ezt előbb tudom... Nem is lett volna rossz ötlet.

kedd dec. 13, 2005 21:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
A NAV-hoz képest semennyire nem fogja a gépet...
Kár hogy már megrendelted, benne lettem volna egy csoportos rendelésben...

kedd dec. 13, 2005 20:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sy írta:
Tudom, hogy nem erre kérdeztél rá, de nekem a Dungeon Siege II multiplayerben mindig meghalt, amíg a NOD32 volt fent. Érthetetlen :( Azon kívül sose volt vele bajom, igaz, MS-t használok.
Ok, köszi. Mivel játék nem megy a vasamon, így ez a korlát nem érint.
McLaca írta:
A kérdés jó és indokolt, de sajnos én nem tudom a választ. A licenszt (magyarul licencia lenne, de senki sem használja :D) diák kedvezményben kell venni, ha van diák a családban ;)
Van diák a családban több is, de úgy döntöttem, hogy ennyiért megveszem, nem sumákolok egy cseppet sem. Ez az alig 12kFt nagyon tisztességes ár érte, és ha minden sw illetve film, zene, stb. "ennyibe" kerülne, vészesen kiszáradna p2p hálózat... ;)
Londelmor írta:
Firefox és Thunderbird használóként elmondhatom, hogy teljesen jól tudja ellenőrizni a Nod32 mit művelnek ezek a programok, és eddig vírus egyáltalán nem jutott be a gépre amióta megvan (spyware egy-kettő igen, de úgy tudom, hogy az nem kifejezetten az a fő profilja, viszont ezt egy Ad-Aware simán orvosolja).
ha mondjuk Eudora levelezőt kérdeztél volna, akkor abban már nem lennék olyan biztos, viszont ezt könnyen ki lehet próbálni, ugyanis az ellenőrzött levelek végére odabiggyeszt egy kis szöveget, hogy megnézte, és az x.y.w.dzs vírusadatbázis szerint mi a véleménye róla. (ezt akár a trial verzióval is kipróbálhatod amúgy)
Köszönöm neked is. A vétel már eldöntött, olyan szinten, hogy meg is rendeltem. Roppantul szimpatkus a moduláris megoldása. Igazából még a gép terhelését nem tudom, a NAV-hoz képest. (mennyivel fogja vissza a vasat egy full rezidens védelem, stb.) Úgy gondolom, hogy a routerem tűzfalával együtt egy stabil és megbízható védelem lesz.

kedd dec. 13, 2005 20:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Na mostan: Nem igazán tervezek IE-t illetve Outlook-ot (Express-t) használni a jövőben (SEM!!!) megmaradnék a jól bevált MOZILLA komplexumnál. Ez esetben kell-e nekem a DMON futtatása, avagy ez csak és kizárólag M$ alkalmazásoknál hatásos?

Firefox és Thunderbird használóként elmondhatom, hogy teljesen jól tudja ellenőrizni a Nod32 mit művelnek ezek a programok, és eddig vírus egyáltalán nem jutott be a gépre amióta megvan (spyware egy-kettő igen, de úgy tudom, hogy az nem kifejezetten az a fő profilja, viszont ezt egy Ad-Aware simán orvosolja).
ha mondjuk Eudora levelezőt kérdeztél volna, akkor abban már nem lennék olyan biztos, viszont ezt könnyen ki lehet próbálni, ugyanis az ellenőrzött levelek végére odabiggyeszt egy kis szöveget, hogy megnézte, és az x.y.w.dzs vírusadatbázis szerint mi a véleménye róla. (ezt akár a trial verzióval is kipróbálhatod amúgy)

kedd dec. 13, 2005 20:36
bugvadász

Hozzászólás 
http://www.funpic.hu/files/pics/00026/00026943.jpg

Lol!!!! :lol:

kedd dec. 13, 2005 20:36
a fórum lelke

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
...
A kérdés jó és indokolt, de sajnos én nem tudom a választ. A licenszt (magyarul licencia lenne, de senki sem használja :D) diák kedvezményben kell venni, ha van diák a családban ;)

Üdv!

kedd dec. 13, 2005 20:33
Site Admin

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Kérdés: vajon minden leveledző, illetve böngésző programmal együtt tud-é működni?

Tudom, hogy nem erre kérdeztél rá, de nekem a Dungeon Siege II multiplayerben mindig meghalt, amíg a NOD32 volt fent. Érthetetlen :( Azon kívül sose volt vele bajom, igaz, MS-t használok.

kedd dec. 13, 2005 20:31
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Help!

A Süsü-ből, a sárkányfűárus dala, ill. a Pampalini zenéje megvan valakinek? :)

Rendezvényre kellene.. :wink:

Előre is köszi!

kedd dec. 13, 2005 20:09
platina tag

Hozzászólás 
simico írta:
... és szép kis forgalmat generálna, ami csak feltûnne a szolgáltatójának

Vagy annak a párszáz fertőzött gép szolgáltatójának, akinek a gépén futtatja ezt a kémprogit.

kedd dec. 13, 2005 19:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
NOD32-t használók figyelem! Bronzi tanácsot kunyerál. ;) Döntés született, miszerint NAV januárban lejáró licence nem lészen continuitásba helyezve, -az okot fedje jótékony homály, legyen elég annyi, hogy tettenérés esete forgott fenn hatásosság és bizalom témakörében,- ellenben beszerzésre kerül(t) egy NOD32 licence. (Megjegyzem a leírt tudásához képest nevetséges pénzért...)

Kérdés: vajon minden leveledző, illetve böngésző programmal együtt tud-é működni? Valami ilyesmit olvastam az ő "user guide"-jában:

"...A DMON modul csak olyan alkalmazásokkal tud együttműködni, amelyek támogatják a Microsoft Antivirus API interfészt. Ilyen alkalmazások például a Microsoft Office 2000 (9.0-s vagy későbbi változat) vagy a Microsoft Internet Explorer (5.0-s vagy későbbi változat)..."

Na mostan: Nem igazán tervezek IE-t illetve Outlook-ot (Express-t) használni a jövőben (SEM!!!) megmaradnék a jól bevált MOZILLA komplexumnál. Ez esetben kell-e nekem a DMON futtatása, avagy ez csak és kizárólag M$ alkalmazásoknál hatásos?

kedd dec. 13, 2005 19:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
pampika írta:
De sajna lehet...meghamisított feladóval, fake címről kaptam már levelet sokszor. ...

Félreérted a dolgot: nem ők voltak a feladók, hanem egy olyan mailcímemre jött egy vírusos levél, amit csak ők ketten ismernek. Senki más nem ismeri és egyetlen helyen sem lett megadva a neten. Na.

Skynet: hát, én azért kételkedem egy picit abban, hogy egy robot végigpróbálja a címeket aaaaaa@gmail.com-tól aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa[qrvasoka]@gmail.com-ig az összes lehetséges karakterkombinációban. Matekból sose voltam jó, de saccra is kiba sok címet kéne végignyomni (és szép kis forgalmat generálna, ami csak feltűnne a szolgáltatójának).

kedd dec. 13, 2005 19:12
a fórum lelke

Hozzászólás 
simico írta:
Odo, McLaca: a guglis címem csak ti tudjátok (sehol máshol nem használtam), jött rá vírus. Légyszi nézzetek körül a gépeteken.
Jelentem, megtettem, és tiszta vagyok :)
Lefuttattam a NOD32 alapos tesztjét (potom 35 perc), és egy Ad-Aware-t, meg egy Adware Filtert és CWShreddert is, de nem találtak semmit (nem az XP, hanem a vésztartalék WinME alól), de semmit. Bízok a routerem tűzfalában, amióta ő és a NOD megvan, semmi nem jött be a gépre.
Nem tudom, mikori feladású a levél, de nekem ma du. 2-től ON a(z itthoni) gépem.

Valószínű a címünk gyűjtés áldozata lett, a maileket pont az ilyen fórumokon szedik össze, ezért kaphattál az én mailcímemmel levelet. Nekem a rekordom egy egyetlen napos, még nem használt mailre érkezett 1db SPAM és 1db vírusos levél.

Bungee írta:
Szerintetek melyik a legértékállóbb telefonmárka (az ilyen Vertukat leszámítva.. :twisted: )?
Behúzott nyakkal Nokiát mondok :) - akármilyen telefonokat is dob piacra, pl. egy 3310 még mindig 6-7 ezresért jár-kel használtan. Vele egyidőben megjelent más gyártók készülékei vagy olcsóbbak, vagy már nem is kell senkinek és nem is kapható.

Üdv!

kedd dec. 13, 2005 16:45
arany tag

Hozzászólás 
Szerintetek melyik a legértékállóbb telefonmárka (az ilyen Vertukat leszámítva.. :twisted: )?

kedd dec. 13, 2005 16:05
platina tag

Hozzászólás 
Sulla írta:
Kegyelemkettes? :D

Na ezt tanítják igazán a főiskolán/egyetemen, hogyan magyarázzuk ki magunkat, de pont ez kell az érvényesüléshez.
Jogos a kettes, beszélek majd a filozófia tancival, hátha beírja, valszámból meg marad az egyes. :wink:

kedd dec. 13, 2005 14:46
platina tag

Hozzászólás 
kisember írta:
Sulla írta:
20 oldalú + 8 oldalú: 2-27-ig érnek a számok, 28-nál újat dobsz. 8)

Ide az indexeddel, bevágok valszámból egy karót. :twisted:

Ha előtte véletlenszerűen rendezed a 26 egészségpénztártt, akkor az eredmény véletlenszerű lesz akkor is, ha több esélye van a 12-nek kijönni, mint a 21-nek.

Kegyelemkettes? :D

kedd dec. 13, 2005 14:21
platina tag

Hozzászólás 
Andrei írta:
...Az egyszerûséget megõrizendõ (tehát, hogy mindenki tudja mirõl is van szó) ezeket az eszközöket KOCKÁNAK nevezték el. D4 D6 D8 D10 D12 D20 (D = Dice ["dice" a sztaki szótárban])...

Én is játszottam régen ilyesmiket, el is hagytam vagy két marékkal a fent említett típusokból.

kedd dec. 13, 2005 13:14
gyémánt tag

Hozzászólás 
skynet írta:
nemtom mit kezdesz majd ezzel a papírral, de ha ingyen volt, akkor megérte :D ...

Nem volt teljesen ingyen, de mivel ez államilag támogatott volt (ha van érettségid, de még nincs okj/felsőfokú papírod), így nem 280k + 25k vizsgadíj, hanem csak 5k + 25k vizsgadíjba fájt.
Haszna nem tudom mennyi lesz, majd leírom egyszer, ha ebből a papírból kifolyólag kaptam vmi munkát :D Az egyetemtől azért többet várok, persze :)
Az viszont 101%-ig igaz, hogy a tudás számít, nem a papír. Pont az egyik srác mondta, hogy a bátyjának van 1 db érettségije + érdekli az informatika, rendszergazdiság. Vmelyik nagy banknál (nemtom, melyiknél) volt pár éve egy nagy rendszer átállítás, amihez kerestek külsősöket. Ekkor került oda a srác arra a pár hónapra. A meló után viszont kerestek vkit állandóra, és mivel őt ismerték, őt vették fel. Azóta felkerült pestre és ott rendszergarázdálkodik egy országos központi rendszeren. Azóta sincs semmilyen szakirányú papírja, de tudja, mit hogy csináljon meg.

kedd dec. 13, 2005 12:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
simico írta:
Odo, McLaca: a guglis címem csak ti tudjátok (sehol máshol nem használtam), jött rá vírus. Légyszi nézzetek körül a gépeteken. Hacsak a gugli nem adja el a címeket, akkor máshogy nem jöhetett volna...

De sajna lehet...meghamisított feladóval, fake címről kaptam már levelet sokszor. Olyan is volt, hogy itteni fórumos neve volt a feladó, de vele megbeszéltük, hogy tuti nem ő küldte és vírusa sincs. Sokszor a user nevet generálják a lehetséges karakterekből és küldik szét ismert és népszerű végződésekkel a spam-et. Egy részük úgyis valós cím lesz. Sajnos :(

kedd dec. 13, 2005 12:19
gyémánt tag

Hozzászólás 

kedd dec. 13, 2005 12:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
Árpy írta:
Nagyon elkalandoztunk, térjünk vissza az egészségpénztárakhoz :lol:

Én a Patika pénztárnál vagyok, mert erre utal a cég juttatásként. Sok mindent nem tudok róla mondani, egyszer vettem a patikakártyával egy digitális fülhőmérőt, meg később (szó szerint) egy zsák gyógyszert.

kedd dec. 13, 2005 12:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
Árpy írta:
Grat pampika, egész jó eredménnyel vizsgáztál!

Köszke ;)
Az elmélet azért lett 4, mert írásbeli+szóbeliből áll össze. Az írásbeli az kettes lett :oops: , a szóbeli meg 5 és ezt átlagolták. Mondjuk a szóbelin nagy mákunk volt, mivel a terem 2 végében is vizsgáztattak, de csak a vizsgázókkal foglalkoztak, a felkészülőkkel nem. Így lehetett puskázni (nemgyengén :D ). Anélkül nem lett volna ilyen fényes a helyzetem. A tanárok szerint egy melóhelyen a jegyet nem nézik, csak a papírt. Bár az se most lesz, amikor erre szükségem lesz, most a vizsgaidőszakot kell elkezdeni és túlélni :nemar:

kedd dec. 13, 2005 12:08
gyémánt tag

Hozzászólás 
kisember írta:
Ha tényleg létezik olyan favágó, aki a 4,6 (ejtsd: négyegész hattized) villamoson kunyerál, akkor az simán kifarag egy szabályos 26 oldalú kockát. :roll:

Az a vicces, hogy ez a dolog az angolból ered. Az ember dobokockával dobja ki a számokat (hatoldalú). Anno elindult az AD&D és ott egyedi "számkidobóeszközöket" használtak. Az egyszerűséget megőrizendő (tehát, hogy mindenki tudja miről is van szó) ezeket az eszközöket KOCKÁNAK nevezték el. D4 D6 D8 D10 D12 D20 (D = Dice ["dice" a sztaki szótárban]).

És akkor most kidobom magamat D20-al :-)

kedd dec. 13, 2005 12:05
a fórum lelke

Hozzászólás 
Grat pampika, egész jó eredménnyel vizsgáztál!

kedd dec. 13, 2005 11:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
@gyurxi és minden szegedi infos, akinek van prog.alapja:
Kötelező progiból eltörölték a minimum pontokat, szal 0 ponttal is meglehet a félév, ha amúgy megvan az minimum 40 pont gyakon.
Ez most nagyon jó hír, mivel így meglesz a gyak félévem és már 'csak' a vizsgán kell átmenni. Tegnap meg sikeresen levizsgáztam felsőfokú rendszerinformatikus okj papírra (elm.: 4, gyak.:5), dícséretes ötös szóbelivel 8)
Bár eredmény hirdetés után azt mondta az egyik tanci, hogy ha valaki ezzel a papírral szeretne dolgozni menni vhova, akkor ő nyugodt, mert az ő neve nem szerepel a bizonyítványban :D Ez vicces, de sajnos igaza van, 10 hónap alatt heti 4+4+8 órában nem lehet megtanulni rendszergazdiskodni (+ matek, jog, programozás, oprendszerek, gép alapvető működése, etc). Arra jó, hogy az ember betekintést nyerjen ebbe a szakmába, legyen vmi alapja és ha tényleg ezt akarja csinálni, legyen miből kiindulni. Viszont van olyan melóhely, ahol ilyen papírért szép pénzeket osztogatnak és mögötte a tudás eléggé megkérdőjelezhető :?
Nekem azért könnyebb volt, mivel egyetemen infot tanulok, de a többi emberke (ált. 30-50-es korosztály) elég nehezen fogta a dolgokat. Bár azért büszke vagyok erre az eredményre, mert a 10 hónap alatt kb 10 alkalommal sikerült eljutnom erre a tanfolyásra :D

kedd dec. 13, 2005 11:56
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nagyon elkalandoztunk, térjünk vissza az egészségpénztárakhoz :lol:

kedd dec. 13, 2005 11:24
platina tag

Hozzászólás 
Sulla írta:

Ide az indexeddel, bevágok valszámból egy karót. :twisted:

kedd dec. 13, 2005 11:22
platina tag

Hozzászólás 
Andrei írta:
Árpy írta:
skynet írta:
vagy dobj fel egy 26 oldalú kockát.
Faragtatok egyet awal a pasival, aki a 4,6 villamoson szokott kéregetni. A múltkor majdnem összeverekedett egy ifjú titánnal, mert rászólt, hogy kopjon le a csajról. Elég erõszakos pasi, szokásos szövege: "Erdélybõl jöttem, favágó vagyok, adjatok (tegez mindenkit) pénzt!"

Nekem van 20, 12, 10, 8, 6 és 4 oldalú dobókockám. Ha ebbõl összerakom az 20 és 6 oldalút, akkor az elsõ pénztár már alapból nem lehet, mivel a legkisebb szám 2. Ha összerakom a 26 oldalhoz a 12, 10 és 4 oldalú kockákat, akkor meg az elsõ kettõ nem lehet. Sajna 26 oldalú kockáról még nem hallottam, de jól jönne például a nap tippjének, vagy a védelem/támadás kidobásához. Esetleg ha tényleg megcsináltatod, akkor dobj egy mélt, ráuganék. :-)

Ha tényleg létezik olyan favágó, aki a 4,6 (ejtsd: négyegész hattized) villamoson kunyerál, akkor az simán kifarag egy szabályos 26 oldalú kockát. :roll:

kedd dec. 13, 2005 11:19
platina tag

Hozzászólás 
Andrei írta:
Nekem van 20, 12, 10, 8, 6 és 4 oldalú dobókockám. Ha ebből összerakom az 20 és 6 oldalút, akkor az első pénztár már alapból nem lehet, mivel a legkisebb szám 2. Ha összerakom a 26 oldalhoz a 12, 10 és 4 oldalú kockákat, akkor meg az első kettő nem lehet. Sajna 26 oldalú kockáról még nem hallottam, de jól jönne például a nap tippjének, vagy a védelem/támadás kidobásához. Esetleg ha tényleg megcsináltatod, akkor dobj egy mélt, ráuganék. :-)

kedd dec. 13, 2005 11:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
Árpy írta:
skynet írta:
Faragtatok egyet awal a pasival, aki a 4,6 villamoson szokott kéregetni. A múltkor majdnem összeverekedett egy ifjú titánnal, mert rászólt, hogy kopjon le a csajról. Elég erőszakos pasi, szokásos szövege: "Erdélyből jöttem, favágó vagyok, adjatok (tegez mindenkit) pénzt!"

Nekem van 20, 12, 10, 8, 6 és 4 oldalú dobókockám. Ha ebből összerakom az 20 és 6 oldalút, akkor az első pénztár már alapból nem lehet, mivel a legkisebb szám 2. Ha összerakom a 26 oldalhoz a 12, 10 és 4 oldalú kockákat, akkor meg az első kettő nem lehet. Sajna 26 oldalú kockáról még nem hallottam, de jól jönne például a nap tippjének, vagy a védelem/támadás kidobásához. Esetleg ha tényleg megcsináltatod, akkor dobj egy mélt, ráuganék. :-)

kedd dec. 13, 2005 11:00
a fórum lelke

Hozzászólás 
skynet írta:
Faragtatok egyet awal a pasival, aki a 4,6 villamoson szokott kéregetni. A múltkor majdnem összeverekedett egy ifjú titánnal, mert rászólt, hogy kopjon le a csajról. Elég erőszakos pasi, szokásos szövege: "Erdélyből jöttem, favágó vagyok, adjatok (tegez mindenkit) pénzt!"

kedd dec. 13, 2005 10:53
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315 ... 785  Következő