Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. dec. 26, 2024 17:10

Hozzászólás a témához  [ 33 hozzászólás ] 
Nokia 3210 kijelző hiba 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sokszor meg egyszerűen koszos :D

Üdv!

csüt. dec. 15, 2005 22:08
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
No, akkor okés :) Sokszor csak rossz az érintkezés és egy ilyen kis szétszedés-átmozgatás ezt rendbe tudja rakni.

csüt. dec. 15, 2005 21:16
arany tag

Hozzászólás 
Szívesen... Ja, ha mégis cserélni kell, küldök Neked egyet gratis :wink:

csüt. dec. 15, 2005 21:16
ezüst tag

Hozzászólás 
pampika írta:
Nem túl bonyolult szétszedni. Én anno a vibra motor miatt szedtem szét, minden előzetes tudás nélkül. Akksit ki, csavarokat ki. Utána az antennát óvatosan(!) pattintsd le, alatta is lesz még pár csavar. Innentől már kiesik az előlapból, szal nem nagy ügy. Ha nem nagyon szoktál így szerelgeti, akkor sorba rakd le a kiszedett alkatrészeket, hogy visszafelé ne keverd el, bár nehéz lenne bármit is rossz helyre rakni :)

Megvolt gyorsan, megtörölgettem, most jó, dehogy atól lett e jó azt nem tudom. Mert néha amúgyis jó, néha meg nem.

Mindenkinek nagyon köszönöm a helpet!!!

csüt. dec. 15, 2005 19:43
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 
pampika írta:
...bár nehéz lenne bármit is rossz helyre rakni :)

Nana, láttam én már olyat, hogy valaki levágta az IC lábát (nem telefon, sima nyáklap). Nem tudtuk hogy sírjunk, vagy röhögjünk :-)

Viszont én is azt mondom, hogy ha logikus sorrendben rakod le az asztalra a kiszedett dolgokat, akkor nem olyan nagy ördöngősség összerakni sem. Először fél óra, másodszor negyed. Harmadszorra már a szétszedés-összerakás együtt sem lesz több mint 5-6 perc. (persze csukott szemmel :wink: )

csüt. dec. 15, 2005 14:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem túl bonyolult szétszedni. Én anno a vibra motor miatt szedtem szét, minden előzetes tudás nélkül. Akksit ki, csavarokat ki. Utána az antennát óvatosan(!) pattintsd le, alatta is lesz még pár csavar. Innentől már kiesik az előlapból, szal nem nagy ügy. Ha nem nagyon szoktál így szerelgeti, akkor sorba rakd le a kiszedett alkatrészeket, hogy visszafelé ne keverd el, bár nehéz lenne bármit is rossz helyre rakni :)

csüt. dec. 15, 2005 13:20
ezüst tag

Hozzászólás 
guni. írta:
Szétszeded, kiveszed a régit, bedugod a helyére az újat annyi. De első körben talán nem is cserélném ki, csak kivenném és alkohollal megpucolnám a gumit, meg az érintkezőt. Általában már ez is elég, de sajna ez az esetek nagy részében csak pár hétig oldja meg a problémát. De végülis nem igényel sok időt, uh mielőtt kiadsz ennyi pénzt egy ilyen kis sz.rért nyugodtan bepróbálkozhatsz.

Guni

Akkor csak szétkapom márha sikerül a dolog.

csüt. dec. 15, 2005 12:35
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szétszeded, kiveszed a régit, bedugod a helyére az újat annyi. De első körben talán nem is cserélném ki, csak kivenném és alkohollal megpucolnám a gumit, meg az érintkezőt. Általában már ez is elég, de sajna ez az esetek nagy részében csak pár hétig oldja meg a problémát. De végülis nem igényel sok időt, uh mielőtt kiadsz ennyi pénzt egy ilyen kis sz.rért nyugodtan bepróbálkozhatsz.

Guni

csüt. dec. 15, 2005 12:30
ezüst tag

Hozzászólás 
Adam_batyam írta:
pweisz írta:
Nem találtam olyat amit NWA írt. CSak 1790 LCD kijelzőt, azt meg sokkallom.
Viszont most jó a kijelző, nem lehet hogy az aksi miatt ****? Most frissen van feltöltve a teló.

Pedig ott van, "LCD átvezető gumi Nokia 3210" néven

http://www.mobiltelefonok.hu/uj/main.ph ... vetkezo=80
Bruttó ár 800 Ft

Tényleg elég egy műszerész-csavarhúzó, ha szerencséd van, azzal is szét tudod szedni.
Én egy 5110-ben cseréltem így. Csak nem mindegy hogy hogyan van benne, mert ha jól emlékszem pl. fejtetőn nem működik. (Tönkre nem megy, csak semmit sem látsz a kijelzőn. Sebaj, majd megfordítod :-) )

Aham értem. És ezt kitudom én is cserélni? Forrasztani vagy ilyesmi kell?

csüt. dec. 15, 2005 11:35
arany tag

Hozzászólás 
Teljesen mindegy, hogy hogy van benne.... 3210-nél biztosan.

szer. dec. 14, 2005 14:42
arany tag

Hozzászólás 
pweisz írta:
Viszont most jó a kijelző, nem lehet hogy az aksi miatt ****? Most frissen van feltöltve a teló.

Pedig ott van, "LCD átvezető gumi Nokia 3210" néven

http://www.mobiltelefonok.hu/uj/main.ph ... vetkezo=80
Bruttó ár 800 Ft

Tényleg elég egy műszerész-csavarhúzó, ha szerencséd van, azzal is szét tudod szedni.
Én egy 5110-ben cseréltem így. Csak nem mindegy hogy hogyan van benne, mert ha jól emlékszem pl. fejtetőn nem működik. (Tönkre nem megy, csak semmit sem látsz a kijelzőn. Sebaj, majd megfordítod :-) )

szer. dec. 14, 2005 11:39
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én anno a 3210-est egy sima, órás csavarhúzó(nak mondott)val szedtem szét. Akkorát kell választani, ami átlósan belefér és van is ilyen, hogy pont passzol ;)

kedd dec. 13, 2005 23:02
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nem drága, párszáz forint.

Üdv!

kedd dec. 13, 2005 20:06
ezüst tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Nem hiszem, ha fizikai behatásra változik, az érintkezési hiba.
Esetleg te magad is szétszedheted és megtisztogathatod (vagy ha laza az érintkezés, megszoríthatod), ha van hozzá ügyességed (nem kell sok) és indíttatásod. Meg egy Torx 6-os csavarnyúzód.

Üdv!

Nincs ilyen csavarhuzóm, kéne eggyet venni.

kedd dec. 13, 2005 19:50
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nem hiszem, ha fizikai behatásra változik, az érintkezési hiba.
Esetleg te magad is szétszedheted és megtisztogathatod (vagy ha laza az érintkezés, megszoríthatod), ha van hozzá ügyességed (nem kell sok) és indíttatásod. Meg egy Torx 6-os csavarnyúzód.

Üdv!

kedd dec. 13, 2005 17:45
ezüst tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Nézz szét a gyorsbolt 3210-es szekciójában! Küldenek futárral is, igaz, a futárköltség valami 700 pénz, ha jól emlékszem - de másnapra megjön.
Sok fórumos - köztük én - véleménye szerint megbízható banda.

Üdv!

kedd dec. 13, 2005 17:38
ezüst tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Nézz szét a gyorsbolt 3210-es szekciójában! Küldenek futárral is, igaz, a futárköltség valami 700 pénz, ha jól emlékszem - de másnapra megjön.

Üdv!

Kösszi megnézem!!!

hétf. dec. 12, 2005 19:27
a fórum lelke

Hozzászólás 

Üdv!

hétf. dec. 12, 2005 18:40
ezüst tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Á, itthon van drótos net (ADSL, 1Mbit), meg óvatlan Chello-s szomszéd is :D (már bejártam a WLAN hálózatát :D) csak sokszor jó lenne, ha menet közben is lenne (notebook), meg unokaöcsémnek semmilyen nincs, és nála is kéne néha, illetve amikor ott vagyok, akkor nekem kéne, hogy tudjak pl. serialt tölteni a Nero-hoz :twisted:
Egyébként én egy 3100-ást használok, de éppen azért írtam, hogy nálam a csere hamarosan azért lesz, mert nagyon kéne tudnia a netet a telónak.
Mikor jön már ki a 6280-as? :D
De ez már nagyon off.
Sikerült megoldani a kijelzőgondot?

Üdv!

áhhh nem, valamikor elkéne néznem a városba, van valami bizományi ahol javítanak telót, aztán megérdeklődni hogy mennyibe volna ez a dolog. Vagy kéne ilyen alkatrészt vennem és valami ismerőssel kicseréltetném, csak nem tudom hol lehet ilyet kapni, vagy lehet netről kéne rendelnem, bár így magába kicsit drága lenne. Esetleg ha ugyanonnan lehetne aksit is hozzá. Van valami oldal ahol esetleg van ilyen cucc?

hétf. dec. 12, 2005 17:28
a fórum lelke

Hozzászólás 
Á, itthon van drótos net (ADSL, 1Mbit), meg óvatlan Chello-s szomszéd is :D (már bejártam a WLAN hálózatát :D) csak sokszor jó lenne, ha menet közben is lenne (notebook), meg unokaöcsémnek semmilyen nincs, és nála is kéne néha, illetve amikor ott vagyok, akkor nekem kéne, hogy tudjak pl. serialt tölteni a Nero-hoz :twisted:
Egyébként én egy 3100-ást használok, de éppen azért írtam, hogy nálam a csere hamarosan azért lesz, mert nagyon kéne tudnia a netet a telónak.
Mikor jön már ki a 6280-as? :D
De ez már nagyon off.
Sikerült megoldani a kijelzőgondot?

Üdv!

hétf. dec. 12, 2005 17:13
ezüst tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Kicsit eltérünk a témától, de ingyenes WiFi-hez elég egy óvatlan szomszéd is :D
Próbálkoztam helyben az ismert hotspotokon, de vagy nem volt a másik végén net (csak IP-t osztott), vagy olyan hülye helyen van, hogy az utcán kéne egy padra kiülni hozzá :(

Üdv!

Esetleg beszéld rá akkor a szomszédot hogy szükségre van netre amit otthon legalább két gép között megkell osztania(nem baj hogy 70éves nyugdijas ,azért ha jól tudsz beszélni, csak sikerül :) ). Legalább 1mbitest vettes vele, de nem baj ha több :)

hétf. dec. 12, 2005 16:42
ezüst tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Magyarországon azért szokás cserélni, mert szabályosan elhasználják az emberek a telefont. Meg az akkut is. Jó, most a divatembereket ne vegyük figyelembe :D, de a 3310-esemmel nem lehet netezni :D - ezért használja anyám.

Üdv!

Hát szerintem ahoz egy teló még kevés, talán 3G-vel majd úgy ahogy. ADSL, kébelnet, rádionet nincs a környéken?
Nekem a 3210-es biztonsági telóként funkciónál, ha meglehetne csináltatni olcsóért, meg olcsóért aksit hozzá, akkor lehet használnám néha a rendes telóm helyett, szerintem tök poén, olyan mint az autóknál az oldtimer.

hétf. dec. 12, 2005 16:39
a fórum lelke

Hozzászólás 
Kicsit eltérünk a témától, de ingyenes WiFi-hez elég egy óvatlan szomszéd is :D
Próbálkoztam helyben az ismert hotspotokon, de vagy nem volt a másik végén net (csak IP-t osztott), vagy olyan hülye helyen van, hogy az utcán kéne egy padra kiülni hozzá :(

Üdv!

hétf. dec. 12, 2005 12:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Magyarországon azért szokás cserélni, mert szabályosan elhasználják az emberek a telefont. Meg az akkut is. Jó, most a divatembereket ne vegyük figyelembe :D, de a 3310-esemmel nem lehet netezni :D - ezért használja anyám.

Üdv!

Ebben igazad van. Itt most kezdenek igazán rákapni a fényképezős és 3G mobilokra. Nem nagyon erőltetik, mert a csapból is net folyik. Ha meg nem a csapból ömlik a net, akkor lemegy az ember a laptopjával (desktop géppel macerás lenne) az utcára és talál városszerte vagy 60 wifi hotspotot és rákapcsolódik a netre ingyen.

hétf. dec. 12, 2005 12:38
a fórum lelke

Hozzászólás 

Üdv!

hétf. dec. 12, 2005 0:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szerintem ezt már idegből is megcsinálják. :-) Fura volt látni, hogy még előkerülnek ilyen darabok. Bár nálunk még láttam egy csomó Siemens C25 és C35, Nokia 2110i , 3210, 3310, Samsung A800, stb telefont. Itt nem szokás cserélgetni, mint Magyarországon. Itt az emberek csesznek rá a divatra.

vas. dec. 11, 2005 22:35
ezüst tag

Hozzászólás 
NWA írta:
Hát, nagyon nem a környékeden lakom.... De, gondolom, egy ilyen muzeális értékű telefon esetében, már egyetlen szervizesnek sem lesz pofája pénzt kérni...

Hát nem tudom. Érdemes megkérdeznem valahol? Nem fognak elhajtani a fenébe? Vagy olyan árat mondani, hogy ihaly?

vas. dec. 11, 2005 20:20
arany tag

Hozzászólás 
Hát, nagyon nem a környékeden lakom.... De, gondolom, egy ilyen muzeális értékű telefon esetében, már egyetlen szervizesnek sem lesz pofája pénzt kérni...

vas. dec. 11, 2005 20:14
ezüst tag

Hozzászólás 
NWA írta:
Ha kell kicserélem gratis :wink:

Azt megkösszönném, csak gondolom nem a környéken laksz. Szerinted ezt lehet küldeni levélként? Akkor nem lenne vészes az oda-vissza út. Egyébbként Dombóváron vagyok, és néha Pécsett. Telefont biztonsági tartalékként használom egyébbként.

vas. dec. 11, 2005 20:08
arany tag

Hozzászólás 
Ha kell kicserélem gratis :wink:

vas. dec. 11, 2005 19:47
arany tag

Hozzászólás 
LCD cont. csere.... Az alkatrész kerül vagy 50 forintba...

vas. dec. 11, 2005 19:46
ezüst tag

Hozzászólás Nokia 3210 kijelző hiba
Nem találtam ilyen topicot, ezért bátorkodom megnyitni, de ha van akkor a kedves moderátorok legyenek áthelyezni a hozászólásomat. Régi nokia 3210-esem használom újra, mikor pár éve használtam akkor is már volt ilyen hogy elhanyványult a kijelző, összenyomva a kijelző körül a telót, újra kivilágosodott, és pár másodperc után megint elhomályosul. Mostmár ott tart a dolog, hogy szinte teljesen elhalványul, ha összenyomom akkor újra jó 1-2másodpercre. Ezzel mit lehet kezdeni? Illetve ez biztos kijelző, vagy lehet esetleg aksi téma? Mer hát az aksi oda van, de ennyi év után nem csoda 4vagy5éves.

vas. dec. 11, 2005 19:42
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 33 hozzászólás ]