Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. nov. 20, 2024 2:43

Hozzászólás a témához  [ 2107 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 43  Következő
LCD Monitor 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás 
McLaca-t kérdezném, hogy Miskolcon hol tudok használt monitort venni?

pén. jan. 20, 2006 14:11
Profil Privát üzenet küldése Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Szerintem ne problémázz ezen, LCD-nél nincs értelme a magasabb frekvenciának, ha jó 60Hz-en, akkor hagyd úgy és "enjoy" ;)

Üdv!

szer. jan. 11, 2006 17:56
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás 
Értem.
Lehetséges. De ti tapasztaltatok ilyen vibrálást?

Felhívtam a Samsungot, ott azt mondták, hogy csak azt tudják elképzelni, hogy a videókárty és a moncsi ezen a 70 Hz-en nem tud egyuttműködni egymással.

Más géppel vagy videókarival viszont nem tudtam kipróbálni a mert a notebookom az istenért sem engedte 70 Hz-re állítani frekit.

De mondok jobbat. Elmentem innen 2.5 órára, most visszajöttem (a moncsi addig javarészt suspend-en volt) de nem csinálja azóta 70 Hz-en a fesztivált.

Jó mi?

szer. jan. 11, 2006 16:53
Profil Privát üzenet küldése ICQ
a fórum lelke

Hozzászólás 
Mert az LCD képalkotása statikus, szemben a CRT dinamikusával. Tehát, ha nem történik semmi, a CRT akkor is kirajzojla a képfrissítésnek megfelelő számban a képet (80-100×, a Hz függvényében), az LCD ezzel szemben folyamatosan "világít" addig, amíg más információ nem érkezik. Az, hogy 60, vagy 75Hz, csak azt határozza meg, hogy mennyiszer "lehetséges" egy másodpercben új információt küldeni neki, de a 60Hz bőségesen elég, az elektronikát pedig kevésbé fárasztja. Egyébként az LCD is "vibrál", illetve a háttérvilágítása - néhány kHz-cel :twisted: :lol:
A hullámzás egyébként a háttérvilágítás és a képfrissítés frekvenciája közti differenciából adódik (asszinkronban vannak :D), úgy tűnik, a háttérvilágításod leginkább a 60Hz-nek, vagy a 75-nek a többszöröséhez van közel.

Üdv!

szer. jan. 11, 2006 15:52
arany tag

Hozzászólás 
De nem értem, hogy akkor miért 1280X1024@75 Hz az ajánlott beállítása.
Feltettem a driverét a moncsinak, az meg 70 Hz-re engedte csak tenni, ott meg ez a hülye hullámzás van.

De miért? Interferencia lehet? vagy mi a túró?

Ok. Áttettem 60 Hz-re, de szerinted ez miért kíméli?

szer. jan. 11, 2006 10:56
Moderátor

Hozzászólás 
Könnyen lehet. Ha meg szeretnéd hosszabbítani az élettartamát, akkor ne szenvedj a frissítési frekvenciákkal, hanem 60 Hz-en hajtsd CSAK ÉS KIZÁRÓLAG!

szer. jan. 11, 2006 10:36
arany tag

Hozzászólás 
Szi!

Azt tapasztalom a Samsung 940B moncsimon, hogy ha 1280-as felbontáson és 70 Hz-en van, akkor a nagy egyszínű felületeken látszik, hogy kissé hullámzik fenről lefelé a kép, illetve minha víz lenne a képernyő mögött.

Azonban sem 60Hz-en, sem 75 Hz-en nem produkálja ezt a jelenséget.

Ez normális a tft-nél?

szer. jan. 11, 2006 9:26
arany tag

Hozzászólás 
Na megvettem a monitort 60-ér, 3 év garival, állítólag nyerték.
(Fujitsu - Siemens E19-1)

Nem DVI-s viszont gyönyörű borotva éles képe van, egyszerűen nem tudok rá rosszat mondani. :D

Az viszont tény hogy a 6600GT 128MB videókártyám a 3dmark03-ban 1024x768-as felbontásban 8300 pontot de itt beállítva 1280x1024 ban már csak 6300pontot kapok :twisted:
És minden tesztben a felbontás miatt minimum 20 %-al gyengébb a kártya.(persze lehet a régi felbontásban is játszani de akkor ugye ocsmány a kép)

Ide már 256MB-os kártya kéne :roll:

kedd jan. 10, 2006 17:02
arany tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Mit szóltók a Samsung 540B tipusú monitorához? Csak otthonra kellene a crt helyett ami egy Samsung 753dfx. Szerintem elég nekem az 1024/768-as felbontás is, bár néha nézek filmet, de majd kibírom.
A keret 70,000 forint. Arra lennék kíváncsi, hogy vegyem meg ezt a 15 colos dvi-s samsungot, vagy inkább egy 17-est amin nincs dvi? pl 740N
Mit számit az, ha 0,297-es a képpontok és nem 0,264-es?
Ha szép a képe a 540b-nek megveszm, mert az 1024 elég nekem és még dvi-s is lenne hallgatva az előző hozzászólásokra.

540B - http://www.edigital.hu/product.php?prod ... 284&page=1

740N
http://www.edigital.hu/product.php?prod ... 284&page=1

Nehéz kompromisszumot kötni, szívem szerint venéék egy normális 17-est amin van dvi is meg szép is, de az már 80 000, annyit pedig nem tudok érte kiadni. Attól tartok, hogy később bánni fogom, hogy nem adtam hozzá plusz 15 000-et. De így is szerintem irreálisan sokat kérnek érte.

Üdv
Csirkecsaba

kedd jan. 10, 2006 16:04
a fórum lelke

Hozzászólás 
Analóg csatlakozásnál sokkal nagyobb az esély arra, hogy a kép széle valahol ki fog lógni a kijelzőn (a sok egyéb más hibán felül). Főleg alul szokott, karakteres képernyőnél.
DVI-nál is előferdül de kizárólag karakteres képernyőnél láttam és ott is igen ritka. Azt hiszem, erről sem esett még szó.

Üdv!

hétf. jan. 09, 2006 21:06
Moderátor

Hozzászólás 
Bocs, hogy ezt írom, de akkor inkább szemüveg kéne. :roll:
Hatalmas különbség van. Használd két hétig az egyiken, majd a másikon, és rájössz te is. A különbségeket meg hadd ne soroljuk már el kétmillió-háromszázezredjére is, tessék visszaolvasni! Állítom a topic minden oldalán ott van a komplett leírás.

Ami nem volt eddig leírva: nem, nem terheli. A vidkártyát tuti nem, a monitort sem hiszem. Hozzátartozik a rendes működéséhez.

hétf. jan. 09, 2006 20:46
arany tag

Hozzászólás 
Ok, értem, de ha én nagyitóval sem látom a különbséget akkor nem javaslom senkinek h. fizessen be drágább monitorra.. És ezt hogy nem látszik a különbség, nem csak én mondom..

..és az a DA-AD átalakitás jobban terheli a videokártyát vagy a monitort?

hétf. jan. 09, 2006 20:11
arany tag

Hozzászólás 
Szerintem megéri 60-ért.
Az én moncsimon van DVI-de nem láttam szebbnek a képet -egy csöppet sem azon keresztül.. Vagy más okból van előnye a DVI-nek?

Jah, azt tényleg nézd meg h. nem csak a fel v. lefutási időt adták-e meg 12ms-nak, mert ha igen akkor tényleg nem az igazi..

hétf. jan. 09, 2006 19:36
Moderátor

Hozzászólás 
Az a 12 ms nekem gyanús kicsit. Pontosan járj utána, hogy biztos nem csak az egyik "irányt" adták-e meg. Másrészt én nem vennék DVI nélküli monitort, neked is ezt javaslom. A fenti linkből nem derül ki, hogy van-e DVI rajta. (Nagyobb képátlónál talán még szembetűnőbb, ha DA/AD konvertáláson megy keresztül a kép.)

hétf. jan. 09, 2006 19:14
arany tag

Hozzászólás 
Találtam ma a neten 60 ezer ft-ért állítólag 3 év nagykergarival éppen hogy csak kibontva vadonat újan ezt a monitort: fujitsu-siemens E19-1.

7. Fujitsu - Siemens E19-1 19"
Részletek
Felbontás: 1280 x 1024
Kontraszt: 600:1
Fénykibocsátás: 250 cd/m2
Látószög: 170°/170°
Képfrissítés: 12 ms

Garancia: 3 év

Pl itt is árulják és 80 rongy: http://www.addel.hu/template/temp1/deta ... ctid=71666

Érdekes hogy a gyártó honlapján már egyáltalán nem szerepel ez a típus :shock:
De volt, mert a google előhozza a fujitsu-siemens honlapján csak ha rákkatintok akkor már hibát ír, tehát valamiért teljesen eltűntették :roll:

Az érdekelne hogy megér e 60 ezret, és mire figyeljek ha megveszem.
Sajna kipróbálni csak akkor tudom ha viszek egy laptopot, azt mondta az ürge, amit lehet hogy nem tudok estig szerezni :cry:

hétf. jan. 09, 2006 17:11
arany tag

Hozzászólás 
Nem baj, én dijazom az ilyet :-)

vas. jan. 08, 2006 9:58
Moderátor

Hozzászólás 
Szerintem még mindig többet árthat, mint használ, bár Laca "megoldása" nem tűnik nagyon vészesnek.
agyas: az a "rákúrok oszt jó lesz" megoldás nekem kétszer jött be, még régen (igaz kétszer is próbáltam). Az egyik egy AT-s táp volt (nem volt vesztenivalóm), a másik meg egy monitor. Elkezdett szaladni a kép és rájöttem, hogy ha jó helyen megfelelő erővel rásózok, akkor helyreáll a kép. :) Aztán visszacseréltettem. :D Ez a két eset volt, amikor bántottam a gépet. Azóta megjavultam :)
De ez szép nagy off volt, úgyhogy sorry.

szomb. jan. 07, 2006 14:36
a fórum lelke

Hozzászólás 
agyas írta:
Nehogy megsértődj...
Ugyan... Az nem az én posztom ezen a fórumon (na jó, igen ritkán, de akkor is csak kicsit, de most nem ;))
Amióta ezt csináltam vele, egyszer jött vissza úgy 3 hónap után, de akkor szinte azonnal újra eltűnt, azóta (kb. 4 hónapja) szintén nem láttam, pedig naponta 3-6×is nyitom-zárom a notim kijelzőjét (ami terheli, mozgatja az érintkezősort is). Remélem, így is marad :)

Üdv!

pén. jan. 06, 2006 15:09
arany tag

Hozzászólás 
Nehogy megsértődj, én nem azt mondtam h. ez nevetséges.. Csakahogy elképzeltem ahogy valaki rázoomol a hibás pixelre és elkezdi nyomikázni.. Hát mosolyogtam egyet, de nem rosszindulatúan.. :oops:
Ha valami kontakthibás és mozgatod azzal csak átmenetileg oldod meg a problémát.. Sőt sokkal idegesitőbb ha valami úgy rossz hogy hol jó -hol nem jó..

(mint a viccben a rendőr amikor ellenőrzi h. jó-e az index -most jó, most nem jó, most jó, most nem jó.. :lol: )

pén. jan. 06, 2006 14:29
a fórum lelke

Hozzászólás 
Pedig nem mulatságos. Kontakthibát tényleg esélyes vele megoldani (persze nyilván visszatérhet, mert ami eleve rosszul érintkezik az sosem fog ezután jól). Persze nem úgy kell a dolgot elképzelni, hogy fogom a mutatóujjamat és bökdösöm, passzírozom a monitort. Sokkal inkább egy mikroszálas kendővel óvatosan körkörös mozdulatokkal törölni.
Személyes tapasztalatom volt, hogy a notimon egy zöld subpixel néha rámvigyorgott, és mivel a kijelző mozgatására random eltűnt, megjelent, pislogott, ezért gondoltam, hogy kontaktos. Mikroszálas kendővel óvatosan megtörölgetten, eltűnt, pár mp. múlva visszajött :), viszont ekkor a kijelző alját (a kávát) megnyomkodtam óvatosan, és arra is reagált (ott csatlakoznak a vezérlőkábelek a kijelzőpanelhez).
Szóval ésszel csinálva adott helyzetben ezen semmi nevetséges nincs.

Üdv!

pén. jan. 06, 2006 13:40
arany tag

Hozzászólás 
Ez a pixelmasszirozás kábé olyan mint az oroszok "jó nagyot rákúrok oszt megjavul" szervizmegoldása.. Váháháhá

Én azt mondom ha valami esetleg kontakthibás -annál működhet, de előbb utóbb visszatér a jelenség..

..De azért röhögtem egy jóóóót :-)

pén. jan. 06, 2006 12:42
arany tag

Hozzászólás 
Hát ami azt illeti csatlakozom azokhoz, akiknek égnek áll a haja!!!

Az is megoldás lehet, hogy hanyatt fekteti az ember a moncsit, beborítja a képernyőt langyos vöröskáposztával és lefedi egy puha 0törölközővel, miközben meghatározott Finn népdalokat énekel fennhangon:)

Ez is megoldás lehet...

pén. jan. 06, 2006 11:37
ezüst tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Masszírozás: igen-igen óvatosan lehet valamicske hatása, de csodát nem kell tőle várni, és kizárólag a rosszul érintkező subpixeleknél lehet értelme (tapasztalatból mondom ;)). A meghibásodott tranzisztoroknál hatástalan.

Üdv!

Szerintem is csak a kis érintkezési hibát lehet így orvosolni. Ezért írtam hogy iszonyat nagy mák kell hozzá hogy működjön. És akkor ott van az hogy mi van a többi jól működő pixel-lel. Ha azok "megbetegszenek" akkor lehet hogy viheted cserére. Bár akkor legalább kapsz egy hibátlant :lol: :lol: :twisted:

pén. jan. 06, 2006 0:09
Moderátor

Hozzászólás 
McLaca írta:
Dester: a memóriahibát úgy értettem, hogy a VGA driver okozta a rendszermemóriában (nem a modulok rosszaságára gondoltam).

Masszírozás: igen-igen óvatosan lehet valamicske hatása, de csodát nem kell tőle várni, és kizárólag a rosszul érintkező subpixeleknél lehet értelme (tapasztalatból mondom ;)). A meghibásodott tranzisztoroknál hatástalan.

Üdv!

Tényleg félreértettelek Laca, így mostmár világos, mire gondoltál.

Nem tudom, ez a pixelmasszírozás nekem akkor is meredek. Már attól is égnek áll a hajam, amikor valaki picit hozzáér az LCD-hez és örül, hogy milyen szépen elszíneződik... :roll:

pén. jan. 06, 2006 0:05
a fórum lelke

Hozzászólás 
Dester: a memóriahibát úgy értettem, hogy a VGA driver okozta a rendszermemóriában (nem a modulok rosszaságára gondoltam).

Üdv!

csüt. jan. 05, 2006 23:52
Moderátor

Hozzászólás 
Ez szerintem baromság. Másrészt kíváncsi lennék, hogy masszíroz akárki is egy 0,2x0,2 mm nagyságú képpontot úgy, hogy ne sérüljön a többi... Főleg ****!
Szerintem ezt nagyon gyorsan felejtse el mindenki!

csüt. jan. 05, 2006 22:38
ezüst tag

Hozzászólás Subpixel hiba javítás
Hali!

Lehet hogy más topicban volt róla szó de akárhogy is kerestem nem találtam .
A minap egy olyat hallottam az alpixel hibás monitorokról hogy javíthatóak. Természetesen kell hozzá egy nagy rakat mázli de aki mesélte azt mondta hogy működik. Szóval azt állította hogy ha egy **** elkezded "maszírozni" a hibás alpixelt akkor egy kis kitartással és sok szerencsével el fog tűnni és jól fog működni. Hallott erről a technikáról már valaki? Vagy esetleg van más megoldás a piros/kék/zöld pixelek eltűntetésére?

Köszi:Zip

csüt. jan. 05, 2006 21:54
Moderátor

Hozzászólás 
Zsocának teljesen igaza van, én is így szoktam csinálni. Ha nem használom egy ideig, a noti tetejét is lecsukom, és a nagy LCD-t is ki szoktam kapcsolni. Sokat számít szerintem.

McLaca: nem hiszem, hogy memóriahiba lenne... most is fut a laptopon a Win újraindítás nélkül napok óta. Ezt a jelenséget egyszer láttam, akkor fényképeztem le.

csüt. jan. 05, 2006 21:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szabolcs76 írta:
...Csak a Memtest futtatása közt jutott eszembe, hogy ugye olyankor van, hogy fél napig kéken világít fehér betűk mellett.

Szóval szerintetek?

...és te közben fél napig nézed? Szerintem nem akkor meg minek megy?
Én ha 10-15 percre otthagyom a gépet reflexből kikapcsolom a moncsit!
Mindegy, hogy beég-e vagy sem, de minek menjen?

csüt. jan. 05, 2006 15:22
arany tag

Hozzászólás 
Tényleg!

Lehet, hogy hülye kérdés, de egy TFT moncsi képes beégni???

Mert ugyebár a CRT-k ezt remekül tudták, ha állandóan uaz volt a képernyőn.

Csak a Memtest futtatása közt jutott eszembe, hogy ugye olyankor van, hogy fél napig kéken világít fehér betűk mellett.

Szóval szerintetek?

csüt. jan. 05, 2006 14:07
a fórum lelke

Hozzászólás 
balazs.x600 írta:
McLaca írta:
Melyiktől lett rosszabb? (A sima csapvíz az ujjlenyomatot nem szedi le, csak elkeni. Nappal, ablak felé fordítva kell megnézni.)

Ugyan a mosogatószer (Nem sárga CIF!) lemosta, de ottmaradt a nyoma, melyet vizes ronggyal tudtam eltüntetni. Mindenesetre, amikor otthagyta a nyomát, nagyon megijedtem, mert borzasztóan nézett ki!
Akkor valamit rosszul csináltál. Túl sok mosogatószert használtál, vagy nem vizezted be a rongyot! Ill. nem csavartad elég "szárazra" törölgetés előtt, avagy nem törölted át tisztítás után gyorsan a még nedves monitort papírtörlővel. Ha így csinálod, nem lesz csíkos (nekem sem lett, nappali fény mellett ablak elé fordítva csinálom, mert úgy minden látszik a kijelzőn).

Dester: szomorú, hogy a BIOS mást nem hagy... Szerintem a kártya fizikailag nem képes többre (notiknál ez az általános), a második képhez hasonlót viszont memóriahibás gépeknél láttam, tehát az nem biztos, hogy a VGA driver hibája volt, vagy legalábbis nem közvetlenül (inkább a RAM-ban gányolódott el valami).

Üdv!

szer. jan. 04, 2006 16:39
Moderátor

Hozzászólás 
McLaca írta:
Dester írta:
el szeretném érni, hogy a rácsatlakoztatott LCD-men (1280x1024) a natív felbontást tudjam használni.
A BIOS-ában nem lehet állítani, hogy milyen kijelzőt hajtson meg alapból? (Nálam lehet monitor, lehet a saját kijelző, illetve ezek együtt). Ha igen, be kéne drótozni csak a monitorra, és úgy indítani a windows-t. A monitor Plug&Play, így lehetséges, hogy felkínálja a lehetőséget a driver. Viszont együtt a kettő nem fog menni különböző felbontásban, a noti kijelzőt meg nem lehet XGA fölé állítani. Gyanítom egyébként, hogy nem fog összejönni, mert fizikailag képtelen többet kiadni a VGA.
(Egyébként nektek is tetűlassú a képfeltöltés.hu? - nekem hetek óta.)

Üdv!

Sajna csak ennyit lehet állítani a BIOSban:
Kép

Csak hotkey-jel lehet állítani azokat, amit mondtál (csak monitor, csak saját LCD, mindkettő). Megpróbálom még azt, hogy BIOS indulásnál (úgyis mindig jelszót kér biztonsági okokból) átváltom a külső LCD-re és megnézem úgy mit lép.

Viszont a driver is művel néha érdekes dolgokat (ilyet még nem láttam máshol):
Kép

(Bocs a képminőségért, mobillal fényképeztem, de a lényeg látszik rajta.)

adamec22: a skin neve Windows Longhorn Royale, de nem packból, hanem külön raktam fel hozzá (uxtheme.dll hack, és utána).

szer. jan. 04, 2006 10:54
ezüst tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Melyiktől lett rosszabb? (A sima csapvíz az ujjlenyomatot nem szedi le, csak elkeni. Nappal, ablak felé fordítva kell megnézni.)

Üdv!

Ugyan a mosogatószer (Nem sárga CIF!) lemosta, de ottmaradt a nyoma, melyet vizes ronggyal tudtam eltüntetni. Mindenesetre, amikor otthagyta a nyomát, nagyon megijedtem, mert borzasztóan nézett ki!

szer. jan. 04, 2006 10:26
a fórum lelke

Hozzászólás 
Szabolcs76 írta:
Mea Culpa Mea Culpa Mea Maxima Culpa!
Helyes!
Nagylelkűen meghagyom életed :twisted: ;)

Üdv!

kedd jan. 03, 2006 19:13
arany tag

Hozzászólás 
Ok McLaca! Bocsi tényleg félreolvastam!!!

Mea Culpa Mea Culpa Mea Maxima Culpa!

Sz.

kedd jan. 03, 2006 18:51
platina tag

Hozzászólás 
Dester írta:
Srácok, ideírnám a gondom, mert nem akarok neki új topicot létrehozni. Adott a laptopom, amiben egy S3 ProSavageDDR "videokártya" működik. A laptopnak van D-SUB kimenete is, és el szeretném érni, hogy a rácsatlakoztatott LCD-men (1280x1024) a natív felbontást tudjam használni. Nos, ez nem sikerül. Csak 1024x768-at küld ki a külső monitorra és csak 60 Hz-ben (ez utóbbi nem is lenne gond). Elég érdekes megoldással kezeli a több monitoros rendszert, ilyet még egy videokártyánál se láttam. A további szócséplés helyett itt vannak a képek:

Kép ~~~ Kép ~~~ Kép
A képeket a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Van valakinek ötlete, hogy bírhatnám rá nagyobb felbontásra? Elvileg a vidkártya tudja. A legfrissebb driver van fenn.

Csáo Dester ! Teszik ez a Windows-Skin, és megmondhatnád, hogy honnan kell letölteni :D Egyébként ez is ilyen "Longhorn Pack" ? Mert akkor nem kell !

kedd jan. 03, 2006 17:59
a fórum lelke

Hozzászólás 
Dester írta:
el szeretném érni, hogy a rácsatlakoztatott LCD-men (1280x1024) a natív felbontást tudjam használni.
A BIOS-ában nem lehet állítani, hogy milyen kijelzőt hajtson meg alapból? (Nálam lehet monitor, lehet a saját kijelző, illetve ezek együtt). Ha igen, be kéne drótozni csak a monitorra, és úgy indítani a windows-t. A monitor Plug&Play, így lehetséges, hogy felkínálja a lehetőséget a driver. Viszont együtt a kettő nem fog menni különböző felbontásban, a noti kijelzőt meg nem lehet XGA fölé állítani. Gyanítom egyébként, hogy nem fog összejönni, mert fizikailag képtelen többet kiadni a VGA.
(Egyébként nektek is tetűlassú a képfeltöltés.hu? - nekem hetek óta.)

Üdv!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára McLaca kedd jan. 03, 2006 17:59-kor.

kedd jan. 03, 2006 17:58
a fórum lelke

Hozzászólás 
Szabolcs76 írta:
A CIF-et én nem igazaán javasolnám, mivel a fehér folyadék igen erős zsíroldószer, antioxidáns és finom márványpor (50-60%) keveréke.

Mi lenne, ha egyszer az életben odafigyelnének az emberek arra, amit olvasnak...

McLaca írta:
mosogatószerrel (Cif) szoktam tisztítani, annál jobb kosz és zsíroldó nincs.

Kép
Te a jobboldaliról beszéltél, én meg a baloldaliról. A kettőnek (a márkán kívül) semmi köze egymáshoz. A súrolókrém az nem mosogatószer.

Üdv!

kedd jan. 03, 2006 17:52
Moderátor

Hozzászólás 
Srácok, ideírnám a gondom, mert nem akarok neki új topicot létrehozni. Adott a laptopom, amiben egy S3 ProSavageDDR "videokártya" működik. A laptopnak van D-SUB kimenete is, és el szeretném érni, hogy a rácsatlakoztatott LCD-men (1280x1024) a natív felbontást tudjam használni. Nos, ez nem sikerül. Csak 1024x768-at küld ki a külső monitorra és csak 60 Hz-ben (ez utóbbi nem is lenne gond). Elég érdekes megoldással kezeli a több monitoros rendszert, ilyet még egy videokártyánál se láttam. A további szócséplés helyett itt vannak a képek:

Kép ~~~ Kép ~~~ Kép
A képeket a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Van valakinek ötlete, hogy bírhatnám rá nagyobb felbontásra? Elvileg a vidkártya tudja. A legfrissebb driver van fenn.

kedd jan. 03, 2006 11:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
lol én 1000-es papírral nekiugranék a moncsinak :D

kedd jan. 03, 2006 10:05
arany tag

Hozzászólás 
A CIF-et én nem igazaán javasolnám, mivel a fehér folyadék igen erős zsíroldószer, antioxidáns és finom márványpor (50-60%) keveréke. Namármost: a matt TFT felületet a márványpor még a leggyengédebb bánásmód mellett is megkarcolja, legfeljebb nem látszik, úh. egyáltalán nem javaslom. Gyakorlatilag igen finom smirgli! (mosogatóra, edényekre és kádra...)

kedd jan. 03, 2006 9:43
a fórum lelke

Hozzászólás 

Üdv!

hétf. jan. 02, 2006 23:22
ezüst tag

Hozzászólás 
Na szerencsére a csapvíz+közönséges rongy megoldotta a problémát!

hétf. jan. 02, 2006 20:56
ezüst tag

Hozzászólás 
Szia!

Köszönöm a segítséget, hát nagyon, de nagyon nem jött be! Sokkal rosszabb lett, pedig mindent ugy csináltam ahogy mondtad. Ennek cif lesz a vége...

hétf. jan. 02, 2006 20:52
a fórum lelke

Hozzászólás 
A Clin-t én kerülném, mivel az üveget is csíkozza (súrló fényben tökéletesen látszik, reklám ide, vagy oda). Én nemes egyszerűséggel mosogatószerrel (Cif) szoktam tisztítani, annál jobb kosz és zsíroldó nincs. Benedvesítem a mosogatószivacsot (azt a lapos, négyzetalakút, nem a "sima" szivacsot), jól felhabosítom a mosógatószert benne és nagyon kicsavarom, hogy ne csorogjon véletlenül se a káva és a kijelzőpanel közti résbe a nedvesség. Ilyenkor olyan gyorsan szárad, hogy még letörölni sem kell (ha eléggé ki van csavarva), folt és csíkmentes lesz. Esetleg papírtörlővel át lehet törölni, a matt műanyag felületű (nem tükröző) LCD-kijelzőknek ez nem árt. A notim kijelzőjét már többször is megtisztítottam így.
Portól törölgetni mikroszálas kendővel szoktam, enyhébb zsírfoltokat, nem túl erős ujjlenyomatokat ez is leszed.
Spéci tisztítókért nem éri meg pénzt kiadni, próbáltam már, maszatoláson és csíkozáson kívül nem volt jó semmire.

Üdv!

hétf. jan. 02, 2006 16:44
arany tag

Hozzászólás 
Én puha optikatisztító kendővel (még az EIZO moncsimhoz adták) és Clin-nel szoktam pucerálni. Semmiféle olyan védőréteg nincs rajta, amit az alkohol (mert ugye az van az ablaktisztítóban) oldana.

De láttam már a boltokban spec Tft tisztító kendőt is vegyszerrel együtt(legutóbb a Saturnban) olyan 1500 Huf körül.

hétf. jan. 02, 2006 16:12
ezüst tag

Hozzászólás 
Milyen folyadékkal tisztítsam meg a Samsung (710N) lcd monitorom? Ezekre van valami különleges anyag, vagy egy kis Clin + rongy megoldja? Van rajt, összesen két ujjlenyomat, de bosszantó, viszont adott esetben nem éri meg, hogy emiatt leszedjem az egész monitorról a védőréteget.

hétf. jan. 02, 2006 15:31
arany tag

Hozzászólás 
Nos a magfam részéről én is idegenkedem a "buttonless" megoldásoktól, érdekes kérdés pl. hogy akkor ha nincs gond, akkor hol lehet beállítani, hogy a DVI vagy a D-sub bemenetet használja? pl.

Azért sztm. mindennek ellenére jó választás volt a Samsung Sy! Grat!

hétf. dec. 26, 2005 18:37
a fórum lelke

Hozzászólás 
Londelmor írta:
persze ez legyen a legnagyobb bajom (meg az, hogy hol találok jó minőségű 1280*1024-es háttérképeket :D
http://hatterkepek.hu - van sok 1600×1200-as, azokat extrapolálod, és mindenki örül :)

Dester írta:
Lehet, hogy nekem is a Samsungnál kellene dolgoznom? !-P
Valószínűleg jól járnál, meg akkor mi is :D

Sy: mennyire válik be ez a méregdrága Samsung csoda? Hűek maradtak a nevükhöz?

Üdv!

hétf. dec. 26, 2005 15:15
Moderátor

Hozzászólás 
Jesszus... Én most fejlesztem az Audiocheckerhez a többnyelvű támogatást, de az MÁR van annyira intelligens, hogy indításkor pl. ellenőrzi, hogy az utoljára kiválasztott nyelv létezik-e még, ha nem, akkor visszarakja angolra, stb... Lehet, hogy nekem is a Samsungnál kellene dolgoznom? !-P
Ez a dolog "kissé" hasonlít a HP drivereire !-(

Sy: köszi, látod nem kellett sokáig várni... !-F

hétf. dec. 26, 2005 10:33
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2107 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 43  Következő