|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 15 hozzászólás ] |
|
Domain regisztrációs kérdések......
Szerző |
Üzenet |
vackor
gyémánt tag
|
A regisztrátorok közreműködésével történik, általában tőlük függ hogy mit kell megadni. Ki kell tölteni az igénylést, kapsz egy csekket, befizeted, meghirdetik, aztán röpke 2 hét múlva a tiéd lehet.
Infó: http://www.domain.hu/domain/szabalyzat/szabalyzat.html
|
szer. okt. 01, 2008 14:57 |
|
|
energoman
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2584 Tartózkodási hely: miskolc
|
sziasztok
egyszerü kérdésem lenne, mert még nem csináltam ilyet, és a regisztráció előtt inkább megkérdezlek beneteket.
Szóval technikailag hogyam müködik egy domain regisztráció, mármint nem is a regisztráció része hanem hogy elkezdem kitöltögetni amit ki kell és a domain hova mutasson? Ezt hogyan kell megadni vagyis mi kell hozzá??? IP vagy már meglévő honlapnak a neve vagy micsoda???
És hol érdemes regisztrálni, függ valamittől? Per pillanat amit szeretnénk (talán) már .hu tekintetében foglalt, de majd meglátjuk még mit találunk ki!
|
szer. okt. 01, 2008 14:16 |
|
|
Andrei
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1448 Tartózkodási hely: Brüsszel, Belgium
|
Látom megy itt az agylágyítás a hu.com és az eu.com domainekkel... A COM soha nem lesz európai identitás. Míg a .eu hamarosan. Ajánlom majdan ezt az oldalt a figyelmetekbe: http://ponteu.andrei.hu
|
csüt. jan. 12, 2006 14:24 |
|
|
SWEN
arany tag
|
CineDOG írta: Azaz nem kell semmilyen web oldal, csak pénz, és hogy szabad legyen a domain név, aztán regisztrálhatod is?
Persze. Rengeteg domain van, amit még több éve, a hazai domain-foglalási láz indulásakor spekulánsok lefoglaltak, és azóta is várják a milliós ajánlatot. Az évi fenntartása nem kerül sokba, aztán ki tudja később ki veszi meg. De az is ugyanolyan természetes, ha indítasz egy céget, gyorsan lefoglalod a domaint hozzá, viszont még nem tervezed a webes jelenlétet. Ekkora csak parkoltatod, aztán majd 5-10 év múlva esetleg csináltatsz honlapot is.
Romániában még "jobb" a helyzet, ott nem éves (2 éves) díj van, hanem bejegyeztetsz egy nevet egyszeri fix összegért (kb. 15e Ft) és örökre a tiéd.
|
csüt. jan. 12, 2006 12:34 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Azaz?
Azaz nem kell semmilyen web oldal, csak pénz, és hogy szabad legyen a domain név, aztán regisztrálhatod is? Kivéve ha valamilyen cég nevére regisztrálsz egy másik végűt?
Amúgy jó hogy online bankkártyás fizetéssel is megy.... csak nem itthon.
Ha elvitték a .hu-t, regisztráld a .hu.com oldalt! Részletek a www-re kattintva.
|
csüt. jan. 12, 2006 11:24 |
|
|
nyuszy
Moderátor
|
Urak, ennyi baromságot összehordani... Nézzetek már utána a dolgoknak, mielőtt vitatkoztok róla!
|
hétf. jan. 09, 2006 1:12 |
|
|
Norbertka
vas-tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2 Tartózkodási hely: Budapest
|
Nemkell mindig évente meghosszabbitani, söt valos tartalomank se kell mögötte lenni, csak dnsbe fellegyen véve, mertha regcseken nemegy at akkor törölhetik idö után domaint.
Szerintem nameserver modoítás, mert rublikába nincs semi (adatbázisba).
|
csüt. jan. 05, 2006 23:02 |
|
|
Virgil_N1
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 41 Tartózkodási hely: Kecskemét
|
köszi a válaszokat, végülis az okom, hogy nem a tulajt kerestem az az hogyha már nem érdekli a domain, csak nem mondott le rola, hátha lesz még valami vele, akkor ne hívjam fel a figyelmét arra hogy engem érdekelne és hírtelen egy működő domain-é lépne elö.
Persze mindehez az kellene hogy lehesen az ilyen alakok ellen tenni valamit, a parkolás a host-olásban ismert fogalom, igaz hogy pénzt fizetni kell azért is de sokkal kevesebbet, cserében egy statikus weboldal kint lehet amin infót közölhet a céljaival kapcsolatban.
A saját véleményem szerint is ha valaki nyerészkedni akar akkor ne a semmiből tegye azt, hanem fektesen be (a regen kivül a parkolásért is) és vagy bejön a vállalkozás vagy nem (bocsi de nem bírom a keselyűket).
Egyébként nem cégnévröl van szó, csak egy tárgy nevéröl, a másik fél egy cég én meg egy magánember vagyok (hozzá is tenném hogy egyelöre.....)
Virgil
|
csüt. jan. 05, 2006 21:03 |
|
|
zsola2
arany tag
|
Tigrincs, és mi van akkor, ha az én cégem a legjobbkocsi Bt. (alapítása 2006) és el akarom perelni a www.legjobbkocsi.hu-t, ami már van 2-3 éve fut.
Semmi, elhajtanak, a domain a domain tulajdonosáé ebben az esetben.
Squito, ma már, hoyg mi etikátlan, és mi nem, senkit sem érdekel. a pénz beszél a ku....
Virgil, ne a szolgáltatót keresd meg, az meg sem fog mozdulni.
a domain tulajdonosát keresd, ott nagyobb sikerrel járhatsz.
|
csüt. jan. 05, 2006 20:03 |
|
|
Tigrincs
gyémánt tag
|
Attól függ...
Pl. a jogosult cég is parkolhatja a domaint, átmeneti időre, pl. pénzhiány miatt, de ha egy régen bejegyzett, domainnévvel azonos nevű cég szeretné peres úton visszakapni a domaint, akkor is jó esélyekkel indul, odakint ilyenkor elég sűrűn kötnek vádalkut. De hogy általános domainnevek esetében mi az etikus, arra törvényt hozni, vagy szabályozni lehetetlen, pl. ki jogosult a www.legjobbkocsi.hu vagy a www.onkormanyzat.hu oldalak tulajdonlására?
|
csüt. jan. 05, 2006 13:34 |
|
|
Squito
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. dec. 01, 2004 16:04 Hozzászólások: 2259 Tartózkodási hely: A sivatagban szivárványszínű mókusokat etetek
|
Ez egy bevált, ám etikátlan gyakorlat, hogy megvásárolnak olyan domain-eket, amelyeket nagy valószínűséggel a későbbiekben jó pénzért fognak tudni értékesíteni olyan személyeknek, akiknek szükségük van az ominózus domain-re... Keresd fel levélben vagy személyesen az adott oldal szolgáltatóját és próbáld vele megtárgyalni a helyzetet...
|
csüt. jan. 05, 2006 13:05 |
|
|
Tigrincs
gyémánt tag
|
Szerintem max ingyenes tárhelyeken kell meglevő oldal, tisztességes nagyobb szolgáltatónál lehet parkoltatni is.
|
csüt. jan. 05, 2006 10:45 |
|
|
Virgil_N1
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 41 Tartózkodási hely: Kecskemét
|
Lehet hogy igazad van, nemtudom, de nekem régröl az rémlik, hogy amikor benyújtod a kérelmet elbírálásra, akkor már létezni kell egy szerződésednek egy szolgáltatóval, majd késöbb létezni kell min 1 weboldalnak is ahoz, hogy megfelelj a szabályoknak.
|
csüt. jan. 05, 2006 1:29 |
|
|
Tigrincs
gyémánt tag
|
Szerintem csak parkoltatják a domaint, ez azt jelenti, hogy a domain regisztrálva van, tartalom nem tartozik hozzá. Tudomásom szerint a hosszabbítás nem jelent módosításnak, viszont a name serverek változtatása igen. Az hogy a domain nem elérhető, az nem jelenti azt, hogy nincs regisztrálva, hanem hogy a beállított szerver (pl. tartalom hiányában) nem felel a webes kérésekre. Amennyiben vki nem fizeti az éves regisztrációt, az a domain elvesztésével jár, ami bár nem azonnali, de akkor sem két év. Módosítanám, amit írtál, a domain regisztrálva van, de most használatlan, használaton kívül van, azaz parkoltatják. Ezt pontosan azért csinálják, hogy más ne szerezze meg a domaint.
|
szer. jan. 04, 2006 9:29 |
|
|
Virgil_N1
ezüst tag
|
Domain regisztrációs kérdések......
hi
kíváncsi lennék néhány dologra, a www.domain.hu-n xyz.hu domain whois rekordja valami ilyesmiket ír:
domain: xyz.hu
domain-használó: xyz Co.
domain-használó: xyz Kft.
cím: Pf. 000.
cím: 0000 xyz
cím: HU
telefon: +36 xx xxxxxx
telefax:
hun-id: 1000222644
admin-kontakt: 2000221823
tech-kontakt: 3000101002
zone-kontakt: 3000101002
névszerver: xxxxx.xxx.hu[xxx.xxx.xx.xx]
regisztrálva: 2000-05-03 03:03:17
módosítva: 2003-02-06 14:31:28
regisztrátor: 1990301004
az első kérdés az az hogy a "módosítva: 2003-02-06 14:31:28" az mit jelent?
Tudtommal évente hosszabítani kell a lefoglalt domain-okat, a fent említett dátum nem annak a dátuma? Eme bizonyos domain jelenleg nem elérhető, ill már hosszabb ideje nem az, mi van akkor ha valaki reggelt egy domaint és megszünik az elérhetősége? Tudtommal mindenkinek magának kell gondoskodni arrol hogy üzemeljen a beregisztrált doman-je, mivan ha nem foglalkozik vele? Vannak szankciók? El lehet szerezni az ilyen domaint?
Kíváncsiságból beírtam a "Technikai ellenőrzés"-be ia az ominózus domain-t és ezt hozta:
A(z) xyz.hu domain nem felel meg. Kérjük javítsa a konfigurációt.
a többit nem részletezném, mert hosszú
vagyis nekem nagyon úgy tűnik hogy bár reggelve van a domain, de használhatatlan.......
a válaszokat előre is köszönöm: Virgil
|
szer. jan. 04, 2006 0:26 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 15 hozzászólás ] |
|