|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 31 hozzászólás ] |
|
t-mobil téves átirányítás? (technikai hiba)
Szerző |
Üzenet |
djsms
Moderátor
|
pampika írta: djsms írta: A Macika féle árnyékolós technika sem jön szóba, bár növesztem a pocakom ez tény Sör, sör, sör Nem tudod prezentálni a hibát egy szervizes előtt? Mert akkor talán utánanéznének, hátha náluk van hiba.
Ez nem olyan hiba, amit bizonyos billentyűkombinációval elő lehet csalogatni Viszont a SIM csere óta mintha kevesebb eset lenne.
|
pén. jan. 20, 2006 23:35 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
djsms írta: A Macika féle árnyékolós technika sem jön szóba, bár növesztem a pocakom ez tény
Sör, sör, sör
Nem tudod prezentálni a hibát egy szervizes előtt? Mert akkor talán utánanéznének, hátha náluk van hiba.
|
szomb. jan. 14, 2006 12:01 |
|
|
djsms
Moderátor
|
No, megvolt az első téves átirányítás... :/
Térerő jó, akksi rendben.
Szerintem nekem van ilyen negatív hatásom a tére
A Macika féle árnyékolós technika sem jön szóba, bár növesztem a pocakom ez tény
|
pén. jan. 13, 2006 22:10 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
djsms írta: Ma kicserélték a kártyát. Kíváncsian várom az eredményét Nem csak Te
|
pén. jan. 13, 2006 1:59 |
|
|
djsms
Moderátor
|
blueye írta: djsms írta: Nagy cég, egyike a legnagyobbaknak Erre PÜ-ben (is) kiváncsi vagyok (már csak a portfolióm miatt is )
Bocs, ezt nem árulhatom el. Annyit azért igen, hogy nem gsm közeli
|
csüt. jan. 12, 2006 23:10 |
|
|
djsms
Moderátor
|
Ma kicserélték a kártyát. Kíváncsian várom az eredményét
|
csüt. jan. 12, 2006 23:08 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
djsms írta: Nagy cég, egyike a legnagyobbaknak Pont ez a baj!
Ezért mondom, hogy keresd meg a cégeteknél a mobilokkal foglalkozó embert. Ő egy emillel vagy telefonhívással el tudja intézni a kártyacserét és ki is viszi a kijáró üszis.
|
csüt. jan. 05, 2006 10:44 |
|
|
blueye
gyémánt tag
|
djsms írta: Nagy cég, egyike a legnagyobbaknak
Erre PÜ-ben (is) kiváncsi vagyok
(már csak a portfolióm miatt is )
|
csüt. jan. 05, 2006 0:34 |
|
|
djsms
Moderátor
|
simico írta: djsms írta: Sajna ez igen nehéz lesz, mert céges... Elég sok vacak papír kell hozzá. Na majd ha vége az év eleji zűrzavarnak A cégnél a mobilokkal foglalkozó jóember dob egy emilt a kijáró üsziseteknek, hogy régi sim kártya cseréjét kéritek (w900-as simet ingyen cserélik). Ennyi. Ha pici cég vagytok és nincs saját üszis, akkor picit macerásabb is lehet.
Nagy cég, egyike a legnagyobbaknak Pont ez a baj! Még az mms-t se rendelhettem meg csak hosszas huzavona után...
Majd megpróbálom úgy, hogy egyszerűen bemegyek és kedves arcot vágok Végülis ha tudom a pint csak nem lopott... Na meg milyen előnyöm származhatna ebből?
|
csüt. jan. 05, 2006 0:09 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
djsms írta: Sajna ez igen nehéz lesz, mert céges... Elég sok vacak papír kell hozzá. Na majd ha vége az év eleji zűrzavarnak
A cégnél a mobilokkal foglalkozó jóember dob egy emilt a kijáró üsziseteknek, hogy régi sim kártya cseréjét kéritek (w900-as simet ingyen cserélik). Ennyi. Ha pici cég vagytok és nincs saját üszis, akkor picit macerásabb is lehet.
|
szer. jan. 04, 2006 21:27 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
djsms írta: .gúnár. írta: Lehet SIM hiba is valóban. Én 1x erre hivatkozva cseréltettem, simán cserélték, nem kellett fizetni. Csak idő és utánajárás kérdése. Szerintem lépd meg. Sajna ez igen nehéz lesz, mert céges... Elég sok vacak papír kell hozzá. Na majd ha vége az év eleji zűrzavarnak
Nekem is céges volt. Volt nálam asszem aláírási címpéldány másolat, de nem tudom, elkérték-e egyáltalán. Nem hinném, hogy túl nagy macera lenne, de azért persze nem árt, ha jól felkészülsz papírügyileg, ki tudja.
|
szer. jan. 04, 2006 21:13 |
|
|
djsms
Moderátor
|
.gúnár. írta: Lehet SIM hiba is valóban. Én 1x erre hivatkozva cseréltettem, simán cserélték, nem kellett fizetni. Csak idő és utánajárás kérdése. Szerintem lépd meg.
Sajna ez igen nehéz lesz, mert céges... Elég sok vacak papír kell hozzá. Na majd ha vége az év eleji zűrzavarnak
|
szer. jan. 04, 2006 21:07 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
Lehet SIM hiba is valóban. Én 1x erre hivatkozva cseréltettem, simán cserélték, nem kellett fizetni. Csak idő és utánajárás kérdése. Szerintem lépd meg.
|
szer. jan. 04, 2006 20:32 |
|
|
djsms
Moderátor
|
Re: t-mobil téves átirányítás? (technikai hiba)
Macika írta: Lehet hálózati túlterheltség, bármelyik szolgáltatónál előfordulhat. Ebből a szmepontból nicns kivételezett helyzetben egyik szolgáltató sem. Furcsa, hogy csak az egyik SIM-nél jelentkezik. Úgy próbáltad már, hogy kciserélted a telefonokat? AZT a két telót, amit használsz. Nem készülékhibára, inkább csak valami sajátosságra gondolok.
Ha jól értem, gyakorlatilag full térerőnél (mindkét szolgáltatónál) anélkül indul be az átirányítás, hogy beszélnél, wapoznál, SMS/MMS-eznél rajta, sőt a kezedben sincsen a készülék, ott fekszik az asztalon és nem az szólal meg, amit hívnak?
Nekem volt egyszer egy ilyen átirányításos kalandom, az egyik teló a derekamon volt övtasiban FEKVE, a másik meg az asztalon, nekitámasztva a monitornak. És mivel elég nagy a testtömegem, a fekvő telefonon annyira leesett a térerő, hogy nem találta a hálózat és átirányítódott. Nem lehet, hogy valami ilyesmi van Nálad is? Tehát, amikor indul az átirányítás, akkor is teljesen fullos a térerő? Láttad már?
A hálózati túlterheltséget kizárhatjuk, hiszen írtam, hogy az időszak mindegy. Este 9 után pedig pontosan a voda hálója a zsúfoltabb, az ingyendumások miatt
A telefonok csereberéjét is próbáltam (ezt is írtam) Sőt, próbáltam teljesen más gyártótól származó készüléket is, jelenség megvolt, tehát biztosan nem készülék hiba.
A jelenség akkor is előfordul, sőt főként akkor vettem észre mikor mindkét teló szépen az asztalon pihent. De ha zsebre is vágom őket kissé fura, hogy miért pont mindig csak a trés?
Munkahelyemen kb 100m-re légvonalban van a tré és a voda adója is (a mi épületünkön ) de nem lokalizálható ide a jelenség, mert az ország szinte átellenes pontján is tapasztaltam már.
Szóval elég sok kísérletezés után 2 dolog maradt, ami mindig ugyanaz volt, A tré és a sim. Utóbbi még a jó öreg kék westel 900 káryta
|
szer. jan. 04, 2006 19:17 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Al Bundy írta: Ez a jelenség (nevezzük bug-nak) elvileg minden GSM hálózat tulajdonsága.
1. Ha hívásod érkezik, a központ megnézi, hogy fel vagy-e jelentkezve a hálózatra, ha igen, akkor megnézni, hogy melyik LAC-ban vagy (nyelvtanilag ez utóbbi nem helyes, de nem tudom jobban megfogalmazni). 2. A LAC-on belül megpróbálja megkeresni a telefonodat, mert a tényleges kapcsolat felépítéséhez szükséges lekérdeznie a telefontól a CellID-det, mert ezt a teló nem jelentgeti állandóan a hálózatnak. 3. A LAC-ban lévő cellákon el kezdi keresni, hogy érkezik-e a telóról jel, vagyis az az "be vagyok kapcsolva" (ne haragudjatok, nem tudom ezt hogy hívják szakszóval, de majd valami nálam okosabb elárulja) kód, amit a hálózatra feljelentkezett teló pár másodpercenként lead. 4. Ha van átirányítás, akkor csak a legelső ilyet jelet várná meg, de ha ez nem érkezik meg, akkor rögtön dobja is a hívást a másik számra. 5. Ha nincs átirányítás, akkor annyiban más a helyzet, hogy még várakozik egy kicsit a hálózat, hogy hátha megérkezik az a bizonyos jel, ilyenkor fordul elő az, hogy akár 15-20 mp-es csöndet hall a hívó fél.
Ezekkel az előbb említett jelekkel az a gond, hogy elég sok elvész belőlük ilyen-olyan okokból. Pl. ha a telód éppen cellát vált, akkor már kapásból kimarad egy jel, de ha éppen LAC-ot vált, akkor előfordul, hogy 2-3 is. Közvetlenül SMS és hívás fogadás (vagyis a hívás befejezése) után is ez a helyzet. Adódhat a hálózat túlterheltségéből is, mert miközben a teló a nem megtelt cellák között keresgél, addig nem adja le ezt a jelet. De még millió okból kimaradhat (pl. az előbb említett "nagy testtömeg" miatt is), akár full térerő esetén is.
Kérem Macikát, hogy ne kérjen tőlem link-et, évekkel ez előtt olvastam valahol a leírtakat, talán valami Netmonitoros cikkben, de fogalmam sincs, hogy merre van. :)
Nem kérek linket, hiszen magam is így tudom a dolgot.
Azért nem mentem el ebbe az irányba (illetve ez csak egy következő lépés lett volna), mert ugye azt mondta a topicnyitó, hogy azonos helyzetben csak a T-s telefon viselkedik így.
Innentől adva van a magyarázat, hogy a Voda hálózat jóval alacsonyabb terheltsége eredményezheti az összehasonlításban T-nél a pontatlan kapcsolásokat. Ez nem a minőségnek a meghatározója.
Ha nem lenne átirányítás, semmit se lehetne észrevenni belőle.
|
szer. jan. 04, 2006 10:52 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd máj. 17, 2005 10:26 Hozzászólások: 2046 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Ez a jelenség (nevezzük bug-nak) elvileg minden GSM hálózat tulajdonsága.
1. Ha hívásod érkezik, a központ megnézi, hogy fel vagy-e jelentkezve a hálózatra, ha igen, akkor megnézni, hogy melyik LAC-ban vagy (nyelvtanilag ez utóbbi nem helyes, de nem tudom jobban megfogalmazni).
2. A LAC-on belül megpróbálja megkeresni a telefonodat, mert a tényleges kapcsolat felépítéséhez szükséges lekérdeznie a telefontól a CellID-det, mert ezt a teló nem jelentgeti állandóan a hálózatnak.
3. A LAC-ban lévő cellákon el kezdi keresni, hogy érkezik-e a telóról jel, vagyis az az "be vagyok kapcsolva" (ne haragudjatok, nem tudom ezt hogy hívják szakszóval, de majd valami nálam okosabb elárulja) kód, amit a hálózatra feljelentkezett teló pár másodpercenként lead.
4. Ha van átirányítás, akkor csak a legelső ilyet jelet várná meg, de ha ez nem érkezik meg, akkor rögtön dobja is a hívást a másik számra.
5. Ha nincs átirányítás, akkor annyiban más a helyzet, hogy még várakozik egy kicsit a hálózat, hogy hátha megérkezik az a bizonyos jel, ilyenkor fordul elő az, hogy akár 15-20 mp-es csöndet hall a hívó fél.
Ezekkel az előbb említett jelekkel az a gond, hogy elég sok elvész belőlük ilyen-olyan okokból. Pl. ha a telód éppen cellát vált, akkor már kapásból kimarad egy jel, de ha éppen LAC-ot vált, akkor előfordul, hogy 2-3 is. Közvetlenül SMS és hívás fogadás (vagyis a hívás befejezése) után is ez a helyzet. Adódhat a hálózat túlterheltségéből is, mert miközben a teló a nem megtelt cellák között keresgél, addig nem adja le ezt a jelet. De még millió okból kimaradhat (pl. az előbb említett "nagy testtömeg" miatt is), akár full térerő esetén is.
Kérem Macikát, hogy ne kérjen tőlem link-et, évekkel ez előtt olvastam valahol a leírtakat, talán valami Netmonitoros cikkben, de fogalmam sincs, hogy merre van.
|
szer. jan. 04, 2006 10:30 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
djsms-nek nem mérhető hozzád a testtömege.
|
szer. jan. 04, 2006 10:06 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Re: t-mobil téves átirányítás? (technikai hiba)
djsms írta: Van egy vodás meg egy westeles telefonom. Izé, tés. Mindkettő át van irányítva a másikra, ha netalántán lemerülne. Többször tapasztaltam már azt, hogy (jó térerő mellett) a té-re befutó hívások átirányítódnak a másikra, noha a készülék be van kapcsolva és nem is beszélek rajta. Készülék csere után is csak té-nél van ez a hiba, tehát nem készülékhiba. A jelenség minden időszakban volt már, így túlterheltségre sem tudok tippelni. 50 bejövőből kb 2-3 irányítódik át feleslegesen. A hívó biztosan a té-t hívta!
Más is tapasztalt már ilyet?
szerk. átírtam a topikcímet Lehet hálózati túlterheltség, bármelyik szolgáltatónál előfordulhat. Ebből a szmepontból nicns kivételezett helyzetben egyik szolgáltató sem.
Furcsa, hogy csak az egyik SIM-nél jelentkezik. Úgy próbáltad már, hogy kciserélted a telefonokat? AZT a két telót, amit használsz. Nem készülékhibára, inkább csak valami sajátosságra gondolok.
Ha jól értem, gyakorlatilag full térerőnél (mindkét szolgáltatónál) anélkül indul be az átirányítás, hogy beszélnél, wapoznál, SMS/MMS-eznél rajta, sőt a kezedben sincsen a készülék, ott fekszik az asztalon és nem az szólal meg, amit hívnak?
Nekem volt egyszer egy ilyen átirányításos kalandom, az egyik teló a derekamon volt övtasiban FEKVE, a másik meg az asztalon, nekitámasztva a monitornak.
És mivel elég nagy a testtömegem, a fekvő telefonon annyira leesett a térerő, hogy nem találta a hálózat és átirányítódott.
Nem lehet, hogy valami ilyesmi van Nálad is?
Tehát, amikor indul az átirányítás, akkor is teljesen fullos a térerő? Láttad már?
|
szer. jan. 04, 2006 3:43 |
|
|
Macika
Moderátor
|
MotoHacker írta: Akkor itt nem is átirányítással,hanem trémobájlal van baj,értem,ez egy burkolt fikázó topic. Megmondta a frankót.
|
szer. jan. 04, 2006 3:36 |
|
|
djsms
Moderátor
|
MotoHacker írta: Akkor itt nem is átirányítással,hanem trémobájlal van baj,értem,ez egy burkolt fikázó topic.
nem fikázó topiknak szántam!
|
kedd jan. 03, 2006 22:10 |
|
|
MotoHacker
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. jan. 28, 2005 20:39 Hozzászólások: 3683 Tartózkodási hely: Bp
|
Akkor itt nem is átirányítással,hanem trémobájlal van baj,értem,ez egy burkolt fikázó topic.
|
kedd jan. 03, 2006 21:56 |
|
|
djsms
Moderátor
|
MotoHacker írta: Egy szolgáltatón belül könnyű szépen ideoda csengeni..próbáld ki ugyanezt vezetékessel. Vagy valami lazább kinti provider SIMjével,amit itt használsz roaming-ban.Láthatsz majd érdekes dolgokat,főleg ha szép nagy köröket építessz..idecseng..odacseng..meghibban.
Lehet rosszul tudom, de a t és a v között közvetlen kapcsolat van. Itt pedig a hiba a t-nél van, mivel ő állítja, hogy az adott mobil nem elérhető
|
kedd jan. 03, 2006 21:52 |
|
|
MotoHacker
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. jan. 28, 2005 20:39 Hozzászólások: 3683 Tartózkodási hely: Bp
|
Egy szolgáltatón belül könnyű szépen ideoda csengeni..próbáld ki ugyanezt vezetékessel.
Vagy valami lazább kinti provider SIMjével,amit itt használsz roaming-ban.Láthatsz majd érdekes dolgokat,főleg ha szép nagy köröket építessz..idecseng..odacseng..meghibban.
|
kedd jan. 03, 2006 21:42 |
|
|
djsms
Moderátor
|
.gúnár. írta: Igen, hozzá is írtam a mondókámhoz aztán. De ne feltételezz szándékos átirányítást, ha nem irányítanád át, akkor szimplán nem lenne elérhető.
Egy időben próbáltam azt is, hogy kikapcsoltam az átirányítást. Ilyenkor 1 nemfogadottas sms-t se kaptam!
Egyébként nem feltételezem, hogy szándékos, inkább technikai hiba. A topikot is át kellene neveznem
|
kedd jan. 03, 2006 21:41 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
|
djsms írta: .gúnár. írta: Adott pillanatban éppen nem volt elérhető a telód és kész. Sajnos nálam is előfordult, pedig ott még egymásra irányítás se volt. Aztán kikapcsoltam, akkor meg jöttek az SMS-ek, hogy nem fogadott hívás. Aztán lecseréltem a telefonom, mert kiderült, hogy végfokhibás. Esetemben a készülékhibát úgy vélem kizárhatjuk. Írtam is, hogy más készülékkel is ue a jelenség.
Igen, hozzá is írtam a mondókámhoz aztán. De ne feltételezz szándékos átirányítást, ha nem irányítanád át, akkor szimplán nem lenne elérhető.
|
kedd jan. 03, 2006 21:37 |
|
|
djsms
Moderátor
|
.gúnár. írta: Adott pillanatban éppen nem volt elérhető a telód és kész. Sajnos nálam is előfordult, pedig ott még egymásra irányítás se volt. Aztán kikapcsoltam, akkor meg jöttek az SMS-ek, hogy nem fogadott hívás. Aztán lecseréltem a telefonom, mert kiderült, hogy végfokhibás.
Esetemben a készülékhibát úgy vélem kizárhatjuk. Írtam is, hogy más készülékkel is ue a jelenség.
|
kedd jan. 03, 2006 21:35 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
VonBraun írta: Ez, hombre, elég szûkszavú topic-indító, több dolgot sejtetsz, mint amit leírsz. Ha egymásra vannak irányítva, egy végtelen ciklust kezdeményeztél?
én is használtam így régen a két panis telefonomat. Sőt, az még nem válaszol esetén is át volt irányítva, így ha nem vettem fel, akkor felváltva csöngött a kettő, ha hosszan hívtak.
Rengeteg előnye volt, pl. volt egy a galérián, egy pedig lent. Sosem mászkáltam, mindig megvártam, míg átjön a hívás....
Egyébként nem végtelen ciklus, mert a szolgáltatók fel vannak erre készülve, bizonyos számú átír után eldobják a hívást.
|
kedd jan. 03, 2006 21:29 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
|
Adott pillanatban éppen nem volt elérhető a telód és kész. Sajnos nálam is előfordult, pedig ott még egymásra irányítás se volt. Aztán kikapcsoltam, akkor meg jöttek az SMS-ek, hogy nem fogadott hívás. Aztán lecseréltem a telefonom, mert kiderült, hogy végfokhibás. Ezzel együtt, mivel írtad, hogy cseréltél is telefont, hálózati hibára tudok tippelni. Én sajnos igenis sok helyen tapasztaltam, hogy valószinüleg időszakos túlterheltség miatt nem futnak be a hívások. A másik dolog, hogy azon volt e-mail SMS értesítés, és azt is tapasztaltam, hogy amikor éppen SMS-t kapok, akkor nem tudnak hívni (amikor már hívnak, akkor befut az SMS, de a kettő ha egyszerre indul, csak az SMS jön be, a hívás nem). Ez utóbbi viszont gondolom GSM sajátoság.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára .gúnár. kedd jan. 03, 2006 21:35-kor.
|
kedd jan. 03, 2006 21:29 |
|
|
djsms
Moderátor
|
Igaz, nem írtam le, de értelem szerűen csak akkor irányítódik át, ha nem elérhető (lemerült) Egyéb esetekre (pl foglaltság) nincs átirányítás még hangpostára se
|
kedd jan. 03, 2006 20:30 |
|
|
VonBraun
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 337 Tartózkodási hely: Észak-Magyarország
|
Ez, hombre, elég szűkszavú topic-indító, több dolgot sejtetsz, mint amit leírsz. Ha egymásra vannak irányítva, egy végtelen ciklust kezdeményeztél?
Erről egy egyszerű vicc jut eszembe:
Két ismerős beszélget.
-Én a házasság előtt nem éltem nemi életet a feleségemmel. Te hogy vagy ezzel?
-Nem tudom, mi is a lánykori neve a naccs'asszonynak?
|
kedd jan. 03, 2006 20:09 |
|
|
djsms
Moderátor
|
t-mobil téves átirányítás? (technikai hiba)
Van egy vodás meg egy westeles telefonom. Izé, tés.
Mindkettő át van irányítva a másikra, ha netalántán lemerülne.
Többször tapasztaltam már azt, hogy (jó térerő mellett) a té-re befutó hívások átirányítódnak a másikra, noha a készülék be van kapcsolva és nem is beszélek rajta. Készülék csere után is csak té-nél van ez a hiba, tehát nem készülékhiba. A jelenség minden időszakban volt már, így túlterheltségre sem tudok tippelni. 50 bejövőből kb 2-3 irányítódik át feleslegesen. A hívó biztosan a té-t hívta!
Más is tapasztalt már ilyet?
szerk.
átírtam a topikcímet
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára djsms kedd jan. 03, 2006 22:11-kor.
|
kedd jan. 03, 2006 19:59 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 31 hozzászólás ] |
|