Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. dec. 28, 2024 16:34

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296 ... 785  Következő
OFF TOPICOK GYŰJTEMÉNYE 
Szerző Üzenet
írásjog megvonva

Hozzászólás 
Ezt most találtam:
http://dunaujhid.rgstudio.hu/main.php

Annak, aki akar képeket látni az épülő dunaújvárosi hídról. 8)

csüt. jan. 05, 2006 11:32
Profil Privát üzenet küldése YIM Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
simico írta:
Ezzel itt nincs gond 8) A csaták kb. 90% "tömeges" (minimum 30-50 résztvevő és fölötte, sokszor vannak 80 résztvevős megacsaták is), a maradék 10% szokott 10-20 résztvevős kisebb csata lenni. Ekkora tömegben azért általában nem a hülyék vagy a kezdők szoktak többségben lenni :)

így viszont jó játék lehet :) mondjuk én inkább a levegőért vagyok oda, nem a vízért (irányíthatom inkább a vadászgép rajt? :D ), szóval azzal lehet, hogy jobban ellennék, ha légierővel kéne nyomulni.

Idézet:
Természetesen, amiket felsoroltam azok is mind "offline" játékok (illetve a Swat 4-ban van multiplayer lehetőség) és a kedvenceim a Train Simulator-ral együtt. Viszont ha már végignyomtad (egy-kétszer), akkor elég unalmassá válik az AI alázása...

igen, ez ismerős, amikor már unalmas lesz AI ellen. most pl a Bloodlines-ban jutottam el odáig, hogy kívülről tudom, hogy mire mit kell válaszolni, hogy legjobban jöjjek ki az adott szituációból, mit hogyan lehet legkönnyebben megoldani, stb. ez így már nem izgalmas, csak azért játszok vele, mert nagyon szép játék :)
de mondjuk egy ilyet is el tudnék képzelni online, na az állat lehet, ha megfelelően ki van dolgozva, és nem a harcra helyezik a hangsúlyt. ilyenkor akár még nagy szintbeli különbségekkel is össze lehet ereszteni játékosokat.

az egyetemes témához: kellett nektek olyan "népszerű" szakokra jelentkezni... :)
egyébként úgy láttam edig, hogy azok nagy része, akik bekerülnek valahova egy egyetemre/főiskolára nem meggyőződésből ment oda, hanem csak mert elvárják tőle/elvárja magától/hallotta, hogy jó jelentkezni valahova. és igazi ötlet nélkül bejelöl valamit, ami vagy jól hangzik, vagy népszerű. aztán ezek nagy része rájön, hogy nem éri meg neki küzdeni a bentmaradásért, mert mégse azt akarja csinálni. ezt nyilván a tanárok is tudják, és igyekeznek kihasználni is, hogy elküldjék, aki nem odavaló.

csüt. jan. 05, 2006 11:23
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
Londelmor írta:
ezzel nekem több problémám is van. az egyik nagy baj, amit most nem fejtek ki, szerintem mindekinek egyértelmű 8)

Persze, nyílván ez egyben hátrányként is jelentkezik, ha nincs lehetőség neten játszani s az ember szívesen játszana egy picit "offline".

Idézet:
a másik, hogy ahhoz azért jó arcok kellenek a másik oldalon, hogy tényleg élvezetes legyen a játék, mert ha valami hülyébe fut bele az ember, az bosszantó lehet. ahogy az is, ha nem képességeihez (és játékbeli fejlettségéhez) mért a kihívás.

Ezzel itt nincs gond 8) A csaták kb. 90% "tömeges" (minimum 30-50 résztvevő és fölötte, sokszor vannak 80 résztvevős megacsaták is), a maradék 10% szokott 10-20 résztvevős kisebb csata lenni. Ekkora tömegben azért általában nem a hülyék vagy a kezdők szoktak többségben lenni :) Persze az bosszantó, ha egy noob mondjuk az ellenfél helyett téged lő szét vagy torpedóz meg, de ez benne van a pakliban (én sem vagyok még egy ász, bár a noob-ságon talán már túlvagyok). Másrészt meg is lehet adni a csataszoba megnyitásakor a becsatlakozható játékosok minimális és maximális szintjét, így a nyitó kizárhatja a kezdőket vagy éppen a túl profikat, illetve direkt a kezdőknek van "newbie zone" a térképen, ahol megtanulhatják, belejöhetnek a dolgokba (egy szint fölött már nem enged oda belépni, így ott nincs olyan, hogy egy 40-es szintű könnyűcirkálós egyén porig aláz minden kezdő fregattos és rombolós játékost).

Idézet:
az offline játékokból** is igen sok hangulatos létezik, de valahogy mégis az az érzésem, hogy ez lesz a jövő: mindent a hálózatra tenni. sokkal felügyelhetőbb, és gazdaságosabb, valamint többnyire változatosabb játékot nyújt.

Természetesen, amiket felsoroltam azok is mind "offline" játékok (illetve a Swat 4-ban van multiplayer lehetőség) és a kedvenceim a Train Simulator-ral együtt. Viszont ha már végignyomtad (egy-kétszer), akkor elég unalmassá válik az AI alázása...

csüt. jan. 05, 2006 11:02
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sy írta:
...szerintem a tananyag kb 30-40 százalékát simán ki lehetne dobni, mint haszontalan tudást...
Azt hiszem, értem mire gondolsz, de pontosításra szorul. Ha azonnal pénzre váltható tudás a cél, akkor értelek. Ezt nevezem én ma "megélhetési" diáknak. Negatív a jelző, de erről nem a tanuló tehet... Vessetek meg érte, de határozott véleményem -korom és 4 db. (egyébként teljesen felesleges) diplomám okán,- hogy "haszontalan tudás" nem létezik. Az, hogy napjainkra minden, -még az oktatás is,- azonnal fillérekre váltható, gyorsan megtérülő befektetés igényeként merül fel, roppant racionális, praktikus, viszont piszkosul káros folyamat.

Ha ezt a mentalitást erőltetnénk mindenhol, akkor semmi szükség biológusok, környezetvédők, elméleti fizikusok, matematikusok, irodalmárok, nyelvészek, bölcsészek, stb. képzésére, mert ezekből az emberekből a közeljövőben senki és semmi sem fog profitálni. Ha egy cseppet jobban belemerülök saját őrületembe, akkor megkockáztatom, hogy orvosokat, -különösen gerontológusokat,- sem kellene képezni, hiszen egyre kevesebb aktív embernek kell majd eltartani egyre több passzív embert. Tehát sokkal jobb lenne, ha "hullana a férgese". Ma ezek szerint, csak és kizárólag kereskedőket, jogászokat és közgazdászokat, illetve banki szakembereket kell képezni, mert ezek élnek csak meg.

Egyre rémesebb ugye? Lassan elérkezhetünk egyfajta "fajelmélethez" csak más megközelítésből... IMHO ma kis hazánk a húsleves fövésének kezdeti stádiumában van, minden szempontból. Egyelőre a szemét, a hab, a mocsok van a felszínen. A jó alapanyagoknak és a megfelelő technológiának köszönhetően, talán letisztul a dolog, és marad a tiszta, átlátszó, ízletes és gusztusos, -eredetileg is kívánt,- végeredmény... ;)

...ámen...!

Szerk.: Kéretik tudomásul venni, hogy a hozzászólásom abszolúte nem politikai indíttatású, mindössze emberek közötti társadalmi jelenségeket elemez! Köszönöm. ;)

Hümmm... Megpróbálva objektív, és kritikus szemmel elolvasni hozzászólásomat, -hogy véletlenül se ütközzön bele a fórum moderációs jogrendszerébe,- eszembe jutott, hogy néhány évvel ezelőtt, amikor egy kedves barátom -az ELTE BTK Informatikai Tanszék vezetője- kérésére másfél-két évig helyettesítettem őt az óráin, mint óraadó tanár, nekem az a véleményem alakult ki, hogy a diákok 30-40%-át ki lehetett volna szórni, mint oda abszolúte nem illőt... Viszont az is érdekes, hogy miért kellett nekem helyettesítenem a tanszékvezetőt? Nos azért, mert nevetséges jövedelmét inkább "vezetési és szexuális tanácsadó cégének" üzemeltetésével fejelte meg, és eközben nem volt ideje órákat adni. Háááát, ez is egy tovább gondolkodásra érdemes adat.

csüt. jan. 05, 2006 10:37
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Andree írta:
Az én szakomon előfordult tavaly, hogy 30 emberből mindössze 4-nek lett
meg a zh. Nyilván azért, mert egy ilyen lusta paraszt brigád vagyunk.

Most nem azért, hogy nagyobbat mondjak, de az elte progmaton első félévben analízis vizsgán 450-ből 50-en mentek át. Összesen. Volt olyan vizsga, amire a 120-ból a beugrón 3-an (!!!) jutottak be, abból 1-nek lett meg a jegye. Pedig beugrón 15 definícióból ha 8 megvan, már bejutsz...
De azért viccesek voltak ezek az anal vizsgák :) Bementünk a 300 fős előadóba beugrót írni, egy óra múlva mentünk vissza a terem elé az eredményekért: csávó kiállt az ajtóba: "Aki hallja a nevét, az menjen vissza az előadóba, aki nem, az fáradjon át ebbe-meg ebbe a terembe (ami egy kis pöcs 20 fős terem volt)". Már alapból úgy álltak hozzá, hogy max. ötödannyian jutnak be a beugrón, mint ahányan kiesnek...

csüt. jan. 05, 2006 10:11
arany tag

Hozzászólás 
Sy írta:
...Szerintem amikor a Gauss görbét rajzolják fel, hogy a hallgatók kb. hány százaléka szokott kihullani, és ezt nyíltan be is vallják, hogy ennyi meg ennyi lemorzsolódásra számítanak, az szégyen...

Az ELTE-s tapasztalatomból kiindulva tudom, hogy ez nem feltétlenül a felsőoktatási intézmény hibája. ELTE-n nincs pénz. Viszont van egy neves szak, amivel oda lehet csábítani az embereket. És mivel az egyetem akkor kap több pénzt az államtól, ha minél több diákot vesz fel, így egy évekkel ezelőtt 30-40 fős képzést kibővítenek 400-450 fős képzésre. Így az egyetem 400-450 * 90000 Ft-t vehet fel félévente a diákok után. A bennmaradást sem kötik olyan szigorú szabályokhoz (15 kredit/félév vagy pápá), mint más intézményben, elég lesz félévenként min. 2 kreditet és az első 4 félévben összesen minimum 30 kreditet összegyűjteni. Tehát a diákok is tovább maradnak, és az egyetem is egész szép summát kasszírozhat be utánuk (a vizsgaidőszakokról ne is beszéljünk, amikor az 500-as csomag 1000-1500 forintos UV csekkek naponta fogynak).
Az meg már mindenkinek a magánügye, hogy hogyan oldja meg azt, hogy bekerüljön a legjobb 30 közé, aki diplomát is kap az egész cirkusz végén.
És ezek után még van pofájuk télen kikapcsolni a fűtést.
Nevetséges!!! :evil: :evil: :evil:

csüt. jan. 05, 2006 10:03
arany tag

Hozzászólás 
BME-VEK:

Ma írok egy GyakIV-t, kettőkor. De már nem tanulok. Miért? Mert ebből a
tárgyból kettő zh van a félév során. Az előző szemeszterben darabjára egy
egész hetet készültem, első meglett, másodikon 1,5 ponttal meghasaltam,
a javítókon meg sem közelítettem az addigi eredményt.

És miért? Azért, mert bizony beugróhoz kötik a zh-k kijavítását, melyeken
közel 70%-ot kell elérni, és egy alapvetően kémiai tárgy keretén belül
bármit kérdezhetnek beugróként: kémiát, kémszámot, fizikát, stb.

Az én szakomon előfordult tavaly, hogy 30 emberből mindössze 4-nek lett
meg a zh. Nyilván azért, mert egy ilyen lusta paraszt brigád vagyunk.

Nagyon unom, nagyon utálom, nagyon elegem van. Mért nem jelentkeztem
inkább valamelyik valóságműsorba?

csüt. jan. 05, 2006 9:55
Site Admin

Hozzászólás 
gyurxi551 írta:
Ha engem kérdeztek SZTE, sucks!!

Akkor ezek szerint ez általános jelenség. BMF, NIK, dettó ugyanez, elég sok tárgyból. Ki kéne rúgni már a tanárok kb. harmadát, akik még mindig ugyanazt, ugyanúgy tanítják, ahogy 25 évvel ezelőtt is (oké, itt nem a digitális elektronika meg ilyesmi tárgyakra gondolok).

Az a rossz az egészben, hogy nem tudatosult bennük: ők vannak a diákokért és nem fordítva. Nem kell speciális elbánás, annyi bőven elég lenne, ha megfelelő minőségben lenne elérhető a tananyag (értem ezalatt azt, hogy az életben is jól használható tudást adjon), és ne a hallgatókon élje ki a máshonnan szerzett frusztrációit a tanár. Szerintem amikor a Gauss görbét rajzolják fel, hogy a hallgatók kb. hány százaléka szokott kihullani, és ezt nyíltan be is vallják, hogy ennyi meg ennyi lemorzsolódásra számítanak, az szégyen. Oké, nem kell a hóna alá nyúlni senkinek sem, de szerintem a tananyag kb 30-40 százalékát simán ki lehetne dobni, mint haszontalan tudást - ezzel a kiesők száma is csökkenne.

Például minek tanultam én magfizikát, informatika szakon, mondja már el valaki... Olyan szinten nem érdekel, ahogy előadták, az életben meg nulla közöm lesz ehhez. De megtanultam, el is felejtettem - sok értelme nem volt, csak egymás (az iskola és az én) energiáit pazaroltuk.

csüt. jan. 05, 2006 9:43
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
arany tag

Hozzászólás 
gyurxi551 írta:
Télleg Pampika te milyen szakon vagy? északon? :D Oké ez nem volt jó... :wink:

Én progmaton vagyok illetve voltam. :cry: :cry: :cry: Teljesen jól haladtam, no persze először elhasaltam 1-1 dolgon, pl linalgon, 3 ponton múlt volna a vizsga, Szittyainál. Most újra felvettem és már mivel megváltoztatták a tanhálót így csak vizsgára vehettük fel, gyak nélkül. De a vizsga beugróhoz kötött így. Először megírtam 5 óra tanulás után, azon a héten mikor volt másik 2 is (nem volt választás) és a min 20 helylett csak 18-at írtam. Aztán nyomtam még 4 napig, és írtam a javítón 7-et (!!) egy mocskos parasztmós szivatós nehéz soron. A fórumon a tanár beígérte hogy y. fejezetig kell tudni, persze az ucssó feladat az y. fejezt utánból való volt. :cry: Kb 30ból 5-en mentünk át ezen. És én már újra fel nem veszem, xar a SZTE (ide írhatnék egy litániát). Van pedig összehasonlítási alapom más egyetmre is jártam, sikeresen. Ha engem kérdeztek SZTE, sucks!! Azért is megyek el, mert az a 4 srác és egy csaj akikkel gólyatáborban összehvaerkodtam és egyedüli ismerőseim voltak már rég itthagyták vagy kirúgták őket,... :cry:
Durva de örülök, megyek dolgozni, a tanulást már naaaaagyon untam!!! :D

Na...progmatról tudnék én is mesélni, de inkább nem szakítom fel a sebeimet :evil:
Két évemet vette el az ELTE ezzel a sikerszakkal, és sajnos én csak egy vagyok az évi 300-ból. És a pofátlan banda most meg már, hogy túl nagy a rémhíre a progmatnak, megszünteti és átnevezi proginfora. Pfúj!
De szegedről is van ám ex-progmatos kollégám :twisted: Viszont azt aláírom, hogy aki elvégzi, az kezdeni is fog vmit a tudásával/diplomájával. Csak kellő elhivatottság és segg kell hozzá.

csüt. jan. 05, 2006 3:26
platina tag

Hozzászólás 
Télleg Pampika te milyen szakon vagy? északon? :D Oké ez nem volt jó... :wink:

Én progmaton vagyok illetve voltam. :cry: :cry: :cry: Teljesen jól haladtam, no persze először elhasaltam 1-1 dolgon, pl linalgon, 3 ponton múlt volna a vizsga, Szittyainál. Most újra felvettem és már mivel megváltoztatták a tanhálót így csak vizsgára vehettük fel, gyak nélkül. De a vizsga beugróhoz kötött így. Először megírtam 5 óra tanulás után, azon a héten mikor volt másik 2 is (nem volt választás) és a min 20 helylett csak 18-at írtam. Aztán nyomtam még 4 napig, és írtam a javítón 7-et (!!) egy mocskos parasztmós szivatós nehéz soron. A fórumon a tanár beígérte hogy y. fejezetig kell tudni, persze az ucssó feladat az y. fejezt utánból való volt. :cry: Kb 30ból 5-en mentünk át ezen. És én már újra fel nem veszem, xar a SZTE (ide írhatnék egy litániát). Van pedig összehasonlítási alapom más egyetmre is jártam, sikeresen. Ha engem kérdeztek SZTE, sucks!! Azért is megyek el, mert az a 4 srác és egy csaj akikkel gólyatáborban összehvaerkodtam és egyedüli ismerőseim voltak már rég itthagyták vagy kirúgták őket,... :cry:
Durva de örülök, megyek dolgozni, a tanulást már naaaaagyon untam!!! :D

csüt. jan. 05, 2006 1:56
Moderátor

Hozzászólás 
pampika írta:
Az omék kiállításon taliztam vele, a szomszéd standon volt. Bio tejtermékeket reklámoztak és már a nyitás után pár órával jött oda hozzánk haverkodni, meg hozott kóstolót. Mindenkivel full kedves volt, jókat dumáltnk. Amikor a kisfia ott volt, vele is úgy játszott, mintha nem a hungexpo közepén lennének, hanem a játszótéren. Szóval olyan természetesen viselkedett.
Az nem derült ki, miért mentek szét a hapsival, de ilyen benyomások után nehezen tudom megérteni :? (mármint, hogy a csajban lett volna a hiba)
No, házassági tanácsadó is a fórum :)

Kicsit gondolkozz el. A csajnak van (fiatalon) egy gyereke. Nézhet ki akárhogy is, ha gyereke van, azt igencsak nehezen fogja tolerálni bármelyik hapsi is neki. Mármint tartós kapcsolatra. Egyéjszakásra meg gondolom, nem igazán vágyik a csaj.
Tehát egy dolog marad, igazán élethűen kell eladnia magát, különben az életben rá nem néznek többet.

csüt. jan. 05, 2006 0:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bungee írta:
Raven_ írta:
Üdv!
Mivel ma átmentem az analízisvizsgán, muszáj megosztanom veletek ezt a történetet :D:
Matematikus-mese...

Progmat? ELTE?

BME-VIK

Cycy írta:
tiszteljük meg a bácsit, még ha utáljuk is: Cauchy(, Augustin-Louis)

Bocs, csak copypaste volt, nem néztem át helyesírásügyileg az irományt... :oops:

szer. jan. 04, 2006 23:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
@ írta:
Nincs meg valakinek a Family Frostos autónak a hangja??? fontos lenne :)

Szój' anyádnak, hozzon pénzt! Dúdold a dallamra! :wink:
Egyszer, egy FF-os srác vitt el Berettyóújfaluból Debrecenbe. Elmesélte, hogy egyszer ment Nyíreygyházára, és beállt egy benzinkútra. Csodálkozott, hogy minek bámulják a kocsit... Kinyitotta az ajtót és akkor vette észre, hogy a hangszórót bekapcsolva hagyta egész úton. :D

szer. jan. 04, 2006 23:00
a fórum lelke

Hozzászólás 
reklamhang írta:
Vásároltam egy Li-Poly akksival működő MP3 lejátszót, ennek úgy kell az akksiját formázni, mint a telefonnak?
Tehát egyszer egy 12-14 órát?
THX:) :wink:

Utoljára írom le: A Li alapú akksikat nem lehet és nem kell formázni. Feltöltöd, osz't kész :)
(Tudom, hogy nem utoljára kellett leírnom, de a remény hal meg utoljára... :))

Üdv!

szer. jan. 04, 2006 22:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
Vásároltam egy Li-Poly akksival működő MP3 lejátszót, ennek úgy kell az akksiját formázni, mint a telefonnak?
Tehát egyszer egy 12-14 órát?
THX:) :wink:

szer. jan. 04, 2006 22:37
arany tag

Hozzászólás 
Raven_ írta:
Üdv!
Mivel ma átmentem az analízisvizsgán, muszáj megosztanom veletek ezt a történetet :D:
Matematikus-mese...

Progmat? ELTE?

szer. jan. 04, 2006 22:14
gyémánt tag

Hozzászólás 
simico írta:
És ami az igazi élményt adja: a kizárólagos netes multiplayer mód.

egyre több játékot csinálnak meg így, hogy kizárólag netes multiplayer módban játszhatod.
ezzel nekem több problémám is van. az egyik nagy baj, amit most nem fejtek ki, szerintem mindekinek egyértelmű 8)
a másik, hogy ahhoz azért jó arcok kellenek a másik oldalon, hogy tényleg élvezetes legyen a játék, mert ha valami hülyébe fut bele az ember, az bosszantó lehet. ahogy az is, ha nem képességeihez (és játékbeli fejlettségéhez) mért a kihívás.
az offline játékokból** is igen sok hangulatos létezik, de valahogy mégis az az érzésem, hogy ez lesz a jövő: mindent a hálózatra tenni. sokkal felügyelhetőbb, és gazdaságosabb, valamint többnyire változatosabb játékot nyújt.

(** egyik kedvenc ilyen játékom az utóbbi időben a Hitman: Contracts, az nagyon el lett találva!)

szer. jan. 04, 2006 22:08
platina tag

Hozzászólás 
jóhát mozgalmas volt a nyaram meg a sok bulizástól és "tanulástól" nem jut idő a fórumozásra :D
de majd újra tervezem magam aktivizálni vmikor a vizsgaidőszak végefelé :)

szer. jan. 04, 2006 22:00
a fórum lelke

Hozzászólás 
Cycy írta:
...
Jéééé...
Régen írtál a fórumba utoljára, még valamikor tavaly nyáron :D

Üdv!

szer. jan. 04, 2006 21:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
Londelmor írta:
most néztem utána neten, szépen meg van csinálva.

Igen, bár ebben a játékban nem a grafika a lényeg. Hanem a csatákban a stratégia, az együttműködés, a (nem találom a megfelelő szót) "karrierépítés" vagy inkább saját haderőépítés: 1-es szintről egy kis fregattal indulva felfejleszteni az embereid és magad 120-as szintig egészen saját csatahajóhoz - mindezt közös csatákon keresztül saját és az embereid képességeinek javításával, éppen aktuális hajód fejlesztésével. És ami az igazi élményt adja: a kizárólagos netes multiplayer mód. Azaz csak emberekkel csatázhatsz, ami biztosítja az állandó változatosságot, kihívást, mókát :) Mindezt ráadásul II. vh-s környezetben, eredeti hajókkal.
Bombabiztos receptet csináltak a fiúk, nem kell szenvedni hülye AI-vel, idétlen vagy egy idő után megunt küldetésekkel, erőművet igénylő grafikával, mégis hatalmas, tartós játékélményt nyújt a téma kedvelőinek. Ráadásul minden adat a szerveren tárolt, azaz bárhol, bármely gépről az account-oddal belépve tudsz játszani. Engem (mint ex-hajóst, a tengerészet, azon belül a haditengerészet, azon belül is a (főleg második) világháborús (német) haditengerészet "szerelmesét") megfogtak :) Persze a feleségem kevésbé örül a dolognak, mert ugyan a Silent Hunter (II-III) -> Destroyer Command -> Swat 4 (multiplayer) már most csak ezzel játszom, de ezzel jóval többet.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára simico szer. jan. 04, 2006 21:53-kor.

szer. jan. 04, 2006 21:49
platina tag

Hozzászólás 
Idézet:
...mivel nem teljesíti a Chauchi-féle konvergencia kritériumot?

tiszteljük meg a bácsit, még ha utáljuk is: Cauchy(, Augustin-Louis)

szer. jan. 04, 2006 21:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
@Maxxx22: ó, dehogynem volt ilyen...16 hónapból az első év volt a jobbik fele, aztán az utolsó 4 hónap már csak vegetálás és vergődés. A szakítást pedig pont a nyári vizsgaidőszak közepére időzítette, szóval marha jó vizsgaidőszakom és nyaram volt :? De mindig jön másik, aki jobb lesz. Vagy nem, de akkor is lesz következő :)

szer. jan. 04, 2006 21:33
gyémánt tag

Hozzászólás 
Üdv!
Matematikus-mese:

Idézet:
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy öreg háromszög, ennek
volt három szöge: Alfonzó, Bétamás és Gammatyi. A legöregebb -
Alfonzó - és a legkisebb - Gammatyi között a korkülönbség p/2 volt.
Az öreg háromszög, amikor úgy érezte, hogy rövidesen átköltözik a
másik félsíkba, magához hívatta három fiát.

- Én rövidesen meghalok - mondta - és halálom után arra hagyom
értelmezési tartományomat, aki a legszebb pótszöget veszi
feleségül.

Elindult hát a három fiú a végtelenbe: Alfonzó az x, Bétamás az y,
Gammatyi pedig a z tengelyen, széjjel a nagy térbeli
koordinátarendszeren, mindhárman + irányba, egyenes vonalú
egyenletes mozgással. Amikor elérték az első irracionális számot,
pihenőt tartottak.

Alfonzó egy hatalmas integráljel árnyékában pihent le, hogy
falatozzon
valamit. Alig vette elő azonban intervallum-skatulyájából a hamuban
sült intervallumot, megjelent egy hatalmas differenciálegyenlet, és
így szólt hozzá:

- Te mit keresel itt? Nem tudod, hogy aki itt leül, az halál fia,
mivel nem teljesíti a Chauchi-féle konvergencia kritériumot? Ezzel
se szó, se beszéd, megragadta és bezárta az an sorozat pontos
alsó és felső korlátja közé.

- Innen ki nem szabadulsz, csak majd ha a differenciálhányadosod
nullával lesz egyenlő - mondta a félelmetes differenciálegyenlet és
elkonvergált.

Bétamás sem járt különben, őt egy zord trigonomtrikus alakú
komplex
szám támadta meg, megragadta és bezárta két abszolutérték jel
közé.

- Itt fogsz az óramutató járásával egyező irányúvá válni - mondta
haragosan és elment.
Gammatyi szerencsésen járt. Amikor megéhezett, leült egy Pascal-
háromszög tetejére és falatozni kezdett. Alig nyelte le az első
részsorozatot, amikor észrevette, hogy a szomszéd értelmezési
tartomány ura, a gonosz Diszkrimináns vágtat feléje almásderes
négyzetgyökén, amelynek patkói lineáris egyenletrendszereket
szórtak.

- Mit keresel az én epszilon sugarú környezetemben - kiáltotta már
messziről negatív előjelét forgatva. Mindjárt n-edik gyököt vonok
belőled és nullává redukállak!
Gammatyi látta, hogy ennek egykettede sem tréfa, előrántotta
értékkészletéből pozitív előjelét, és megsemmisítette vel a gonosz
Determinánst. Azután visszaült a Pascal-háromszög tetejére és
elfogyasztotta a magával hozott sorozat majdnem minden elemét.
Ezután útrakelt.
Estére egy véges halmazhoz érkezett, átkelt az alsó korláton és
igyekezett a felső korlát felé. Útközben bekerült egy torlódási
pontba, amelynek tetszőleges sugarú környezetében ott volt a halmaz
végtelen sok eleme. Ezek igen kedvesen fogadták, ellátták étellel itallal és
négyzetre emelték, hogy jobban birja a hosszú utat. Gammatyi
megköszönte és tovább transzformálta magát. Amikor megvirradt,
csodálatos látvány tárult két tetszőleges pontja elé: nem is olyan
messze egy rotációs mozgást végző n-ed rendű determinánst
látott.
No ezt megnézem - gondolta Gammatyi és elindult.
Csakhogy nem könnyű ám egy ilyen determinánsba bejutni! Amikor
odaért, látta, hogy minden kapuban egy m x n tipusu mátrix áll, n
dimenziós vektorokkal felfegyverkezve, amelyek élesre voltak
köszörülve. Gammatyi tudta, hogy ő ezek ellen tehetetlen,
furfanghoz folyamodott tehát: megpróbálta meghatározni az egyik mátrix
rangját.

Hosszú órák és veszélyes átalakítások után végre sikerült az egyik
sort nullává tenni, és ekkor nagy dübörgéssel kinyilt a kapu, Gammatyi
belépett. Az n-edik sorban elemről elemre haladva csodálatosabbnál
csodálatosabb látvány tárult a szeme elé: a falakon Weierstrass,
Cantor, Rolle, Heine-Borel és Chauchi tételei függtek aranyozott
keretben, a padlót pedig díszes szövésű Leibniz és Taylor formulák
díszítették. Gammatyi csak az i-edik sor k-adik elemében tért
észhez, de csak azért, hogy még nagyobb ámulatba essen. A sorokban egy
gyönyörűséges pótszöget látott, aki szomorúan énekelt.
Amikor meglátta Gammatyit, rémülten kérdezte:
- Mit keresel itt, ahol még az 1/n sorozat határértéke is ritkán
fordul elő? Jó lesz, ha minél hamarabb elmégy, mert ha hazajön a várúr, a
gonosz hétismeretlenes, meg fog ölni.
- Én innen el nem megyek - mondta Gammatyi, mert tudta, hogy ez
a pótszög az, aki őt egy életen át ki tudja egészíteni 90o-ra.
- Jössz-e velem?
- Nem mehetek - mondta a szépséges pótszög. Én az öreg Tangens
király lánya vagyok. Hárman voltunk testvérek: Amália, Beáta és
Cecilia, amikor ez a gonosz hétismeretlenes egyenletrendszer elrabolt
apánk értelmezési tarttományából, és azóta itt raboskodunk. Nem
mehetek hát, mert ő úgyis utólér és visszahoz.
Gammatyi elhatározta, hogy ha törik, ha szakad, magával viszi
Ceciliát.
Egyszer csak egy hatalmas dörrenés rázta meg az egész
determinánst.
- Fuss! - mondta neki Cecilia - mindjárt itthon lesz, most dobta
haza a szabad tagok oszlopát.
De alig hogy ezt kimondta, már meg is jelent az ajtóban a
hétismeretlenes egyenletrendszer, és ráordított Gammatyira:
- Mit keresel itt, te geometriai féreg? Tudod, hogy aki ide belép,
az halál fia? Te is meg fogsz halni.
S már rá is rohant Gammatyira. Csakhogy Gammatyi nem hagyta
magát: Többet ésszel mint ész nélkül - kiáltotta és megkezdte az
ismeretlenek kiszámítását. Először az ismeretlenek együtthatóiból és a szabad
tagok oszlopából képzett kibővített mátrix rangját határozta meg. Ennek
rangja r lett.
Ezután kiválasztott egy r-ed rendű determinánst és kiszámította
ennek az értékét. Azután már könnyű dolga volt, mert - mivel csak annyi
ismeretlen volt, mint amennyi egyenlet, - csak a Cramer szabályt
kellett alkalmaznia.
Amikor az egyenletrendszernek már csak egy ismeretlene volt,
könyörgésre fogta a szót:
- Legalább ezt az egy ismeretlenemet hagyd meg.
Gammatyi azonban nem kegyelmezett, behelyettesítette a szabad
tagok oszlopát a hetedik oszlopba is.
Ezután kézen fogta Ceciliát, kiszabadították két nővérét is, és
elindultak. Utközben kiengedték börtönükből Alfonzót és Bétamást
is.

Hazaérve nagy lakomát csaptak, a - végtelentől a + végtelenig folyt
a bor, sör és a pálinka. A királyságot természetesen Gammatyi kapta,
mivel Cecilia volt a legszebb a három pótszög között. Ők most is
boldogan élnek és létre is hozták a legkisebb közös többszöröst.

(ha túl hosszú, szóljatok, kiszedem...)

szer. jan. 04, 2006 21:12
a fórum lelke

Hozzászólás 
@: fogj egy egyszerű MIDI szerkesztőprogit és csináld meg a dallamot kézzel :), ha nem tudsz kottát olvasni, segítek :)

Üdv!

szer. jan. 04, 2006 21:02
arany tag

Hozzászólás 
Pampika! Ezt értsük úgy, hogy neked még nem volt olyan csajod, aki megismerkedéskor egy álom volt, egy gyönyörűség, a kedvesség netovábbja, de aztán egy idő múlva egy istencsapása, egy átok, egy rossz vasorrú banya lett? :D :D

szer. jan. 04, 2006 20:45
Hozzászólás 
Annyira azért nem fontos hogy felvedd :)
Csak haver úgy néz ki FF-os autót fog vezetni, gondoltam heccből ma úgy megyek át, hogy a kocsimból bömböltetem a FF effektjét :)

szer. jan. 04, 2006 20:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
Persze, nem minden. De amennyit így láttam, azalapján bevállalnám :D Aztán meg amjd kiderül.

szer. jan. 04, 2006 20:04
a fórum lelke

Hozzászólás 
pampika írta:
ilyen benyomások után nehezen tudom megérteni :? (mármint, hogy a csajban lett volna a hiba)
Költözz össze vele, majd kiderül :)
Lehet, a magánéletben egy hárpia, egy cipőt csak egyszer vesz fel, nem hajlandó csak a Corában vásárolni, és csak taxival hajlandó járni, amit neked kell fizetni :D
Szóval nem tudhatod, a látszat (rövid időre) nem minden.

Üdv!

szer. jan. 04, 2006 19:40
a fórum lelke

Hozzászólás 
Valszeg nem tudott főzni, vagy a szex mint olyan csak tizedrangú volt neki...

szer. jan. 04, 2006 19:39
gyémánt tag

Hozzászólás 
Az omék kiállításon taliztam vele, a szomszéd standon volt. Bio tejtermékeket reklámoztak és már a nyitás után pár órával jött oda hozzánk haverkodni, meg hozott kóstolót. Mindenkivel full kedves volt, jókat dumáltnk. Amikor a kisfia ott volt, vele is úgy játszott, mintha nem a hungexpo közepén lennének, hanem a játszótéren. Szóval olyan természetesen viselkedett.
Az nem derült ki, miért mentek szét a hapsival, de ilyen benyomások után nehezen tudom megérteni :? (mármint, hogy a csajban lett volna a hiba)

szer. jan. 04, 2006 19:35
a fórum lelke

Hozzászólás 
pampika írta:
elhagyta a férje. Pedig Olyan csaj :shock: Gyönyörű, nagyon értelmes, kedves.
Nem tudhatod, milyen a valódi oldala és feléd milyet mutat :) Meg azt sem, miért hagyta el a férje - kivéve, ha egy másik nő miatt.

Üdv!

szer. jan. 04, 2006 19:29
a fórum lelke

Hozzászólás 
@ írta:
Feldúdoljam egy mp3-ba? :lol:
Nálunk van az egyik nagy lerakata (Pest Megyei Hűtőipari Zrt). Átugorjak hozzájuk, hogy kapcsolják be a kocsijukon, én meg felveszem diktafonnal ;)

szer. jan. 04, 2006 19:29
Hozzászólás 

szer. jan. 04, 2006 19:24
a fórum lelke

Hozzászólás 
pampika írta:
Akkor majd egy szabadabb napon összehozun egy sörözést ;)

Én is ismerek olyan csajt, hogy 30 körüli egy ~6 éves kissráccal és elhagyta a férje. Pedig Olyan csaj :shock: Gyönyörű, nagyon értelmes, kedves. Jó, van vagy 195 magas, de az nem számít ;)

Bevállalom! :)

szer. jan. 04, 2006 18:48
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nem (MINDENBEN!!!) a méret a lényeg :lol:

szer. jan. 04, 2006 18:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
Akkor majd egy szabadabb napon összehozun egy sörözést ;)

Én is ismerek olyan csajt, hogy 30 körüli egy ~6 éves kissráccal és elhagyta a férje. Pedig Olyan csaj :shock: Gyönyörű, nagyon értelmes, kedves. Jó, van vagy 195 magas, de az nem számít ;)

szer. jan. 04, 2006 18:39
platina tag

Hozzászólás 
pampika írta:
Én makkosháza szélén vagyok albiban(9-es troli, 83-as busz végállomása pont), de nem láttam a környéken baglyokat. Viszont érdekelne, ha kiderül :)

"Messze" lakunk egymástól, én a Média Marktnál. :) Pontosabban a MMarkt előtt lévő kenyérgyár mögötti házsorban. :D A körúti Schell benzinkúttól 1 perc séta. :D :D

Lehet meglesznek a baglyok, a boltos csaj megkérdi nekem, ismerem, jófej. Hát csaj... 2 nagy gyereke van, szal min 40-42 éves és 28-30-nak néz ki... húúú :P

szer. jan. 04, 2006 17:55
gyémánt tag

Hozzászólás 
Majd csinálok egy ilyen Tuxot és összehaverkodnak a nokiás plüss macival :D

szer. jan. 04, 2006 17:51
a fórum lelke

Hozzászólás 
Tényleg király.
A játék is az, Super Tux a neve (máriós).

szer. jan. 04, 2006 17:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
Király! :) http://www.free-penguin.org/ Letölthető a "nyílt forrású" Tux pingvin szabásminta

szer. jan. 04, 2006 17:37
gyémánt tag

Hozzászólás 
simico írta:
Nyomja még itt valaki a Navy Field-et rajtam kívül? Nagyon megkedveltem, hosszú órákra le bír kötni :)

most néztem utána neten, szépen meg van csinálva.
mondjuk inkább az olyan játékok tudnak letkötni, mitn a VtM: Bloodlines

szer. jan. 04, 2006 16:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én makkosháza szélén vagyok albiban(9-es troli, 83-as busz végállomása pont), de nem láttam a környéken baglyokat. Viszont érdekelne, ha kiderül :)

szer. jan. 04, 2006 16:12
platina tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
gyurxi551 írta:
Bronz te a modem ügyében tudnál segíteni vagy hozzászólások alapján inkább a mikornetben? mert rájöttem nem tudom mire értetted a segítséget. :)
MIKORnetben sajnos nem tudok! :twisted: De mikronetben, és|vagy modemben ha Fehérvár a "célhely" akkor mindkettőben, illetve bármelyikben. ;)

Hoppsz ezt elírtam! :lol: :D :oops: Na tré ADSL az "mikornet?" :D Mihelyst tudom fater intézett-e valamit írok Pü-t, mostmá' tényleg PÜ-ben. Most nincs sok időm innen Szegedről erre.

APROPÓ! Láttátok a híreket? Baglyok költöztek be egy szegedi lakótelepre de vagy 100!! Melyik lakótelep lehet? nem tudjátok? Írjátok meg ha lehet, különben az utcán kell kérdezősködnöm, mert AKAROM látni őket + egyegy fotó... :D

szer. jan. 04, 2006 16:10
a fórum lelke

Hozzászólás 
simico írta:
Nyomja még itt valaki a Navy Field-et rajtam kívül? Nagyon megkedveltem, hosszú órákra le bír kötni :)[/list]
Nem is ismer(t)em.

szer. jan. 04, 2006 16:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nyomja még itt valaki a Navy Field-et rajtam kívül? Nagyon megkedveltem, hosszú órákra le bír kötni :)[/list]

szer. jan. 04, 2006 15:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
edl írta:
Még egy apróság: rossz nézni a pályán a belsőben >130-al repesztő terepjárókat, amiben a szöszi anyuka és a kisgyerekek nincsenek bekötve. Biztos úgy gondolkodnak, hogy apuci 10 millás luxusjeepje mindentől megvédi őket. Kérdés, hogy vajon ha azok a gyerekek felnőnek, majd ők be fogják-e kötni az övet?

Bizony, még a Hummer sem véd az ellen... Ezt már kis hazánkban is megtanulta volna valaki, ha nem hal bele a balesetbe a csodabiztonságosnak hitt Hummerjében.
Pár hete egy egész család halt meg, mert anyuka a csúszós úton nyári gumikkal, a megengedett (és az útviszonyoknak megfelelő) sebességet jelentősen túllépve, öv és gyerekülés nélkül is úgy gondolta, hogy minden rendben.

szer. jan. 04, 2006 15:52
gyémánt tag

Hozzászólás 
gyurxi551 írta:
Bronz te a modem ügyében tudnál segíteni vagy hozzászólások alapján inkább a mikornetben? mert rájöttem nem tudom mire értetted a segítséget. :)
MIKORnetben sajnos nem tudok! :twisted: De mikronetben, és|vagy modemben ha Fehérvár a "célhely" akkor mindkettőben, illetve bármelyikben. ;)

szer. jan. 04, 2006 15:21
Hozzászólás 
Bizonyos autóknál elég ha csak az övkioldót megnyomod 3* és elhallgat... (pl C3)

szer. jan. 04, 2006 15:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én is mindig bekapcsolt övvel közlekedek, mindegy, milyen messzire. Dec 31-én jöttünk Szegedre kocsival, akkor is azzal kezdte mindenki, hogy öv bekapcs. Pedig egyik 'hülye' haver vezetett, de erre ő is nagyon figyel.

Nekem is van egy ellenpéldám az övre: volt tanárom férje mata részegen furikázott, városban, 120 km/h-val. Van egy szép nagy t alakú kereszteződés otthon és gondolta, ő ott bekanyarodik jobbra kis ívben. Megpördült, a kocsi felcsavarodott a lámpa rúdjára. A hapsi kiesett, mivel nem volt bekötve és így úszta meg csigolya repedéssel. Ha be van kötve, a kocsiban ég, mivel esélye nem lett volna kijutni.

szer. jan. 04, 2006 14:58
írásjog megvonva

Hozzászólás 
Szerintem sehogy. Csak láttam nemrég egy Startlap oldalon egy dobozt, ami tele volt ilyen jellegű linkekkel. Kíváncsiságból megnéztem őket a domain.hu-n és lám, bejött.

szer. jan. 04, 2006 14:43
Profil Privát üzenet küldése YIM Honlap
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296 ... 785  Következő