Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. jan. 10, 2025 13:24

Hozzászólás a témához  [ 7 hozzászólás ] 
16 vagy 32 ohm??? 
Szerző Üzenet
vas-tag

Hozzászólás 
hát sajnos ez az amit én nem tudok megtenni, vagyis nem sok értelmét látom, hogy nekiálljak otthon forrasztgatni, bár van még a régi időkből egy jó kis weller páká, de ezer éve nem csináltam már ilyeneket
a **** csak az, hogy nem engedig sehol, hogy kipróbáljam a dolgokat, én is senheiser-t akartam venni, nem is tudom miért döntöttem így a végén

csüt. jan. 05, 2006 17:38
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
:) Nem gondoltam azért olyan komolyan a bicska témát :)

Én arra tudok gondolni még. hogy az átalakítóban (valószínűleg) lévő kondi értéke túl alacsony, azt kellene növelni. Ha van kedved szétpattintani. Vagy egy gagyi (olcsó /600HUF/) headsetböl is csinálhatsz egy ilyen átalakítót. Így nem kell a drága /4500HUF/ gyári átalakítóval kísérletezni, sőt még a mikrofon részét is megtarthatod, így bejövő hívás esetén nem kell lehúzni a telefonrol.

csüt. jan. 05, 2006 16:57
vas-tag

Hozzászólás 
először is köszönöm a segítségetek, és mivel azt is írtam, hogy nem nagyon értek hozzá "Ja és amúgy ez a mondatod elég bicskanyitogató
Idézet:
Vettem egy Sony-t (10e Ft-ért,szóval nem gagyi) " csak azért írtam, mert kénytelen voltam valamelyest az ár alapján dönteni. Egyébként 6Hz -től 23000 Hz- et tud és próbáltam számítógéppel, hifi-vel és az én botfülemnek k***a jól szól.

csüt. jan. 05, 2006 14:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én 34,5R-nak mértem a HDS-3 -ast, a másik féle vezetékest (vasalózsinóros) nem tudom megmérni mert lenthagytam a kocsiban (ha lemerülne a bluetoothos) de valószínűleg az is ennyi lesz.
Amúgy nekem is van ilyen fent említett átalakítóm de szerintem alapvetően hibás az elgondolása mert a telefon ellenütemű kimenettel hajtja meg az eredeti fülhalgatót (hidas végfok) ezzel az átalakítóval meg a földhözképest csak az egyik végfokfél (a hídból) van használatban.
Mondjuk -e miatt a 16R-s terhelés pont ideális lenne... kipróbáltad amúgy más hangforrással is a fülest? Nem lehet, hogy alapból xar?

csüt. jan. 05, 2006 0:38
gyémánt tag

Hozzászólás 
A szoni még mindig "nyomatja" ezt a 16R-s "turbo" megoldást?
Nekem nagyon régen volt egy ilyenem (azt hiszem akkor jelent meg az első ilyen kivitelű fülhalgatójuk) Qrva drágán vettem (4000-ért 86-87 környékén) még egy bizományiban (talán a filmmúzeumnál) és tulajdonképpen csak azért mert nagyon pökhendi volt az eladó nem akarta hagyni, hogy kipróbáljam... Na mindegy szóval azt hittem, hogy tanult belőle valamelyik szoni "főokos" , hogy ez nem gyere be kategória. Általában a "vókmen" kategóriában a 32R-hoz tervezik a végfokokat, így persze lehet hangosabb fülhalgatót csinálni csak éppen nem ideális, torzítás freki menet stb...

Ja és amúgy ez a mondatod elég bicskanyitogató :)
Idézet:
Vettem egy Sony-t (10e Ft-ért,szóval nem gagyi)

Sajnos fejhalagatóban a szoni az, akármennyiért is vetted. Én 4000 forintosom esetében az átlagbér volt talán ennyi akkoriban, de etől függetlenül nagyon csapnivalóan szólt. Egy hónapra rá sikerült vennem egy Sennheiser HD30-at na az valami isten volt ja és kb.: fele annyiért sikerült hozzájutni... A papiron leírt paraméterek szerint persze a szoni volt a jobb 20Hz-22Khz, dB hegyek satöbbi a Sennheiser 60Hz-18KHz-éhez képest de hát a hangja...
Na elnézést a mellnézésért kicsit elmerengtem a tini éveimen. Szóval én inkább valami Sennheiser, AKG, Koss vonalon néznék körbe. Tutira nem fogsz bennük csalódni. Maximum "kénytelen" leszel valami igényeseb zeneforrás után nézni mert nem lesz elég jó a telefon erre a célra :)

csüt. jan. 05, 2006 0:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
A gyári hány ohm-os? (meg kéne mérni)

szer. jan. 04, 2006 20:25
Profil Privát üzenet küldése Honlap
vas-tag

Hozzászólás 16 vagy 32 ohm???
Sziasztok ! A következő kérdésem lenne, mivel kb. semmit nem értek a hifikhez. Van egy N70-es Nokiám. Ezen hallgatom az mp3-aimat. A gyári fülhallgató elég gagyin szól, szóval vettem egy átalakítót, hogy bármilyen normális fülhallgatóval tudjam használni. Vettem egy Sony-t (10e Ft-ért,szóval nem gagyi), 16 ohmos. A baj csak az, hogy nem tudom vele hangosan használni, mert magas hangerőn betorzít ill. ki is akad. Lehet, hogy 32 ohmosat kellett volna vennem? Vagy ennek semmi köze hozzá? A telefonnál nem találtam ilyen adatot!!!

előre is köszi

szer. jan. 04, 2006 19:45
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 7 hozzászólás ]