Szerző |
Üzenet |
thegs
arany tag
Csatlakozott: kedd máj. 11, 2004 11:04 Hozzászólások: 358 Tartózkodási hely: Slovakia ;)
|
Db power!!!
File selctorral akár több file s kijelölhető.
|
szer. jan. 11, 2006 15:07 |
|
|
Maxibuci
arany tag
Csatlakozott: csüt. dec. 01, 2005 12:36 Hozzászólások: 369 Tartózkodási hely: Békéscsaba
|
Re: mp3
szmogyoro írta: Üdv mindenkinek! Kérdés! WMA hangfájlt Audiograberrel át lehet alakítani mp3-á? Ha nem akkor mivel lehet?
Pl:. Cheetah audio converter-rel
|
szer. jan. 11, 2006 11:29 |
|
|
Dj Faustus
arany tag
|
gyuri9999 írta: Szeretnék mp3-ból aac-t csinálni. Milyen progik tudják ezt, és hol találhatok ilyet? Előre is köszi.
Ingyenes encoder hozzá a FAAC. Hivatalos FAAC weboldal itt, futtatható változat/pluginek itt az AAC encoders résznél.
|
kedd jan. 10, 2006 18:58 |
|
|
gyuri9999
vas-tag
|
Szeretnék mp3-ból aac-t csinálni. Milyen progik tudják ezt, és hol találhatok ilyet? Előre is köszi.
|
kedd jan. 10, 2006 10:57 |
|
|
Dj Faustus
arany tag
|
sec írta: Sziasztok! Azt kerdeznem, hogy ha konvertalok at audiorol mp3-ra, akkor beallitom neki a 320bitrate-t es lehet meg a stereo kozul valasztani. Melyik a jobb minoseg a joint stereo vagy a sima stereo beallitas? Meg a mediamonkey progival ha csinalom a konvertalast van meg ott hifi, meg studio beallitas is a studiora ha beallitom akkor abr 256bitre lehet allitani de ha cbr-re allitom akkor 320-ra teszi, akkor melyik a jobb? Koszike elore is.
Mindenképpen normál sztereót használj, az jobban megörzi a minőséget.
ABR 256 és CBR 320 között az utóbbi (CBR 320) a jobb.
Az előbbi Average Bit Rate (átlag bit ráta) szerint tömörít, vagyis a tömörítési rátió kisebb is lehet mint 256 kbps, nagyobb is lehet (szóval ez VBR-Variable Bit Rate-változó bit ráta alapú tömörítés), de átlag 256 kbps lesz a bitrátája.
Az utóbbi meg pontosan 320 kbps bitrátájú lesz, se több, se kevesebb.
|
pén. jan. 06, 2006 21:02 |
|
|
sec
vas-tag
|
Sziasztok!
Azt kerdeznem, hogy ha konvertalok at audiorol mp3-ra, akkor beallitom neki a 320bitrate-t es lehet meg a stereo kozul valasztani.
Melyik a jobb minoseg a joint stereo vagy a sima stereo beallitas?
Meg a mediamonkey progival ha csinalom a konvertalast van meg ott hifi, meg studio beallitas is a studiora ha beallitom akkor abr 256bitre lehet allitani de ha cbr-re allitom akkor 320-ra teszi, akkor melyik a jobb?
Koszike elore is.
|
pén. jan. 06, 2006 20:25 |
|
|
szmogyoro
ezüst tag
|
mp3
Üdv mindenkinek!
Kérdés! WMA hangfájlt Audiograberrel át lehet alakítani mp3-á? Ha nem akkor mivel lehet?
|
hétf. szept. 26, 2005 15:31 |
|
|
Dester
Moderátor
Csatlakozott: kedd nov. 02, 2004 17:38 Hozzászólások: 5120 Tartózkodási hely: Budapest/Szeged
|
Dj Faustus írta: danii írta: Azt mondod, hogy a Lame magas tömörítésnél jobb, a 192 már magasnak számít ilyen értelemben? Magasnak számít.
Lehet, hogy én vagyok túl vájtfülű, de nálam már évek óta a 192 a minimum, amiben tömöríteni hajlandó vagyok. Leginkább a "min 224, max 320, 256 ABR" tömörítést favorizálom. De mostmár eljutottam arra a szintre, hogy a 320 kbps MP3 is kevés néha. Mylene Farmernél, Guns 'n Rosesnál, Ofra Hazanál egyértelműen hallható a különbség egy jó minőségű Lame-mel tömörített MP3 és egy lossless (pl. FLAC vagy APE) fájl között. Azért a fenti előadóknál a legjobban, mert sok hangszer szól egyszerre, magas hang is van bőven, és rengeteg az apró kis nüansz. Egy tüc-tüc zenénél és szintetizátorok tömkelegénél nem ragaszkodom a losslesshez
Amúgy (bár én szerencsésnek mondhatom magam) én mindent Plextools-szal csinálok. Kezeli a LAME tömörítőt is és az APE/FLAC fájlokat is. Közvetlen grabbel ezekbe a formátumokba (plusz OGG, WAV), és még sosem hibázott (vagy ha igen, akkor azt jelezte is, bekapcsolt "Audio error detection" mellett).
|
szer. szept. 07, 2005 22:25 |
|
|
anybody
ezüst tag
|
Nem tudom, érdekel-e vkit de ha én MP3-at szedek audióról, akkor csak wav-ba szedem le EAC-cal, aztán a wav-okon átmegyek wavtrimmel, végül az Electronic Cosmo's MPEG Suite-ot használom mp3-má alakításhoz.
|
szer. szept. 07, 2005 9:27 |
|
|
Dj Faustus
arany tag
|
anonym1s írta: Tud valaki olyan programot amivel mp3-bol midi-be lehet konvertálni? A baratnöm telefonjába akarom berakni a kedvenc zenéit, de nem tudja lejatszani az mp3-at, csak a midi-t. Ha van ilyen, akkor örülnék egy linknek ahonnan le tudom tölteni, vagy legalább a program neve hogy megkeressem.
Kösz. djsmog írta: Sziasztok! A kérdésem a következö.milyen programmal tudok mp3-ból MIDI fájlt csinálni?
Mint johnnyrotten is kifejtette, eléggé nehéz lesz. Maximum egy nem komplex hangszer egy szólamban való megszólalása esetén remélhető bárminemű eredmény.
Próbálkozni lehet a Widi-vel (az átalakító embert szimbolizálja az a tátott szájú kisgyermek a honlapon olyan biztos az eredmény), vagy az Intelliscore polyphonic-kal
Ha egy szám Midi változata kell, próbáljátok meg itt megkeresni, vagy ennek az oldalnak a keresőjével
|
vas. szept. 04, 2005 16:06 |
|
|
johnnyrotten
gyémánt tag
|
djsmog írta: Sziasztok! A kérdésem a következö.milyen programmal tudok mp3-ból MIDI fájlt csinálni?
Legalább két hozzászólásnyit olvasnál vissza... Ha látásodban korlátozott, vagy diszlexiás vagy, természetesen elnézésedet kérem.
|
vas. szept. 04, 2005 9:04 |
|
|
djsmog
vas-tag
|
Sziasztok! A kérdésem a következö.milyen programmal tudok mp3-ból MIDI fájlt csinálni?
|
vas. szept. 04, 2005 8:45 |
|
|
johnnyrotten
gyémánt tag
|
Na ez nem fog menni. Sok helyen volt már szó róla, pl. itt.
|
kedd aug. 16, 2005 18:26 |
|
|
anonym1s
arany tag
|
Tud valaki olyan programot amivel mp3-bol midi-be lehet konvertálni? A baratnöm telefonjába akarom berakni a kedvenc zenéit, de nem tudja lejatszani az mp3-at, csak a midi-t. Ha van ilyen, akkor örülnék egy linknek ahonnan le tudom tölteni, vagy legalább a program neve hogy megkeressem.
Kösz.
|
kedd aug. 16, 2005 15:46 |
|
|
Dj Faustus
arany tag
|
danii írta: Azt mondod, hogy a Lame magas tömörítésnél jobb, a 192 már magasnak számít ilyen értelemben? Magasnak számít. danii írta: Felraktam Lame-val, és szabálytalan időközönként "roppanás" hallatszik...
Ezután kipróbáltam EAC-cal a Fraunhofer tömörítővel, abban megint voltak.
Akkor gondoltam, hogy WMP-vel fogom csinálni, de a következő szám megint ilyen hibás lett.
Akkor az EAC beállításában (nem a tömörítésben), vagy a meghajtónál van a hiba.
Az EAC-nál az EAC/Meghajtó beállítások menűpontnál a biztonságos módot érdemes kiválasztani, és a C2-es hibainformációk kiolvasását (ha támogatja a meghajtó). Egy audio CD segítségével az "Ellenőrizze a meghajtót" gomb segítségével megállapíthatóak a CD-meghajtó tulajdonságai. Ha ezt a módot használod, nagyon karcos CD-knél néha nem sikerűl a CD-kijavítása, ezért kattanhat néha.
Ebben az esetben lehet pontatlanabb kiolvasási metódust (Gyors/Burst mód) alkalmazni.
|
kedd máj. 31, 2005 15:19 |
|
|
danii
ezüst tag
|
Köszi a segítséget.
Eezek után, ha jól értettem, a joint stereo nem olyan jó, mint a "sima", csak a tömörítés miatt találták ki.
Azt mondod, hogy a Lame magas tömörítésnél jobb, a 192 már magasnak számít ilyen értelemben?
És ez érdekes. Ugyanis ahogy elnéztem így van beállítva az EAC nekem, és, mégse működik...
Lame 3.96-tal se.
Van egy audio cd, rajta egy szám, amit fel akarok rakni. (több cd-nél is csinálja ezt). Az audio hallgatásánál nincs semmi rendellenesség. Felraktam Lame-val, és szabálytalan időközönként "roppanás" hallatszik, mintha bakelit lemeznél megakadna egy pillanatra a tű, vagy nem tudom mihez lehet hasonlítani. Csak 1-2 másodperc, utána megy rendesen, viszont ez többször is. Nem hiszem hogy a cd lenne karcos, mert már több cd-vel is csinálta ezt, míg néhányat hibátlanul felrakott.
Namost. Kaptam azt a Fraunhofer install progit johnnyrotten-től (elnézést, ha rosszul írtam), ezután kipróbáltam WMP 10-zel. Abban nem voltak ilyen kattanások. Ezután kipróbáltam EAC-cal a Fraunhofer tömörítővel, abban megint voltak. Akkor gondoltam, hogy WMP-vel fogom csinálni, de a következő szám megint ilyen hibás lett.
Erre létezik valamilyen magyarázat, vagy csak ellenem fogott össze a számítástechnika?
|
szomb. máj. 28, 2005 17:14 |
|
|
Dj Faustus
arany tag
|
danii írta: Mit gondoltok: Fraunhofer vagy Lame a jobb? A Fraunhofernek alacsony bitrátán jobb a miinősége (no meg van MP3Pro, MP3Surround tömörítő is, űgyhogy fejlesztik), de pénzbe kerül, és a forráskódja nem hozzáférhető. A LAME-nek, a magas bitrátán jobb a minősége, ingyenesen letölthető, a forráskódja hozzáférhető. danii írta: joint stereo-t (az mi?) A joint-sztereó lényege az, hogy a tömörítésnél kihasználjuk azt, hogy a jobb és a bal csatornák nagyrészt ugyanazt az információt tartalmazzák. Minél jobban azonos a két csatorna, annál jobban tömöríthető. Két vállfaja van: - Intensity stereo: Egy bizonyos frekvencia alatti hangokat mono-ban, a többit normál sztereóban tárolja el. Hátránya: elveszik a térhatás. (Ezért nem is alkalmazzák az új tömörítőkben)
- Mid/Side stereo: hasonló az FM rádiók mátrix kódolására.
A Mid/Side csatornák előállítása:
Kód: Mid = Left + Right / 2 Side = Left - Right / 2 Ezek után ha a Mid vagy a Side jelek hangereje kicsi, akkor jobban lehet őket tömöríteni. A csatornákat a következőképpen kapjuk vissza:
Kód: Left = Mid + Side Right = Mid - Side Ennek a megoldásnak az előnye az, hogy sokkal kisebb a veszteség.
danii írta: Lehet ezt valahol állítani? EAC-ben LAME használata esetén válaszd az EAC/Tömörítő beállítások (F11) menűpontot. Ott állítsd be a következőket: - Válaszd ki a külső tömörítő fület.
- Használjon külső programot a tömörítéshez - ikszeld be
- Paraméter átadási példa: Lame MP3 tömörítők
- További parancssori opciók: -m j (ha M/S stereo-t akarsz), -m s (ha normál sztereót akarsz)
- Használjon CRC ellenörzőösszegeket - naná
- Adjon hozzá ID3 tag-et - ha szükséged van rá, hogy automatikusan töltse ki az EAC az ID3 tag-eket...
- Bitrate: 192 kbps (ez alá nem érdemes menni.
- Jó minőség - válaszd ki
Egyébként CD rippeléshez érdemes az EAC-t használni - a C2-es hibafelismerése miatt, illetve a biztonságos, korrekt eredményei miatt.
|
kedd máj. 24, 2005 20:55 |
|
|
johnnyrotten
gyémánt tag
|
Hogy mi pontosan a joint stereo, azt pl. Dester mester tudná neked elmondani. (Talán nem igazi stereo, hanem a csatornák különbözőségét valamilyen matematikai módon kódoló, a valódi stereonál még egy kicsit kevesebb helyet foglaló feleslegesség. Vagy nem.)
A WMP csak ezt tudja. Éppen azért kell a külön install progi, hogy más, nem direkte lebutított programmal ki tudjad használni Fraunhoferék kodecének (szerintem!!!!) a Lame féle ingyenesnél jobb minőségét.
|
kedd máj. 24, 2005 18:41 |
|
|
danii
ezüst tag
|
Mit gondoltok:
Fraunhofer vagy Lame a jobb?
WMP 10-hez van fraunhofer pro, kaptam hozzá az install progit, hogy mással is lhessen használni, de valamiért a WMP joint stereo-t (az mi?) csinál, míg az EAC sima stereo-t. Lehet ezt valahol állítani?
Köszi.
|
kedd máj. 24, 2005 14:23 |
|
|
Bányászbéka
arany tag
|
Köszi, kipróbálom!
Egyébkét tudom, hogy nem lesz jobb, meg hogy nagyobb bitrátáról csökkentve romlik a minőség, de a telefonom csak a 192, vagy az alatti zenéket szereti, nekem meg a legjobbak 320 kb-ben vannak, ezért kellene egy folyamatos átalakító...
|
szomb. márc. 05, 2005 23:26 |
|
|
Dj Faustus
arany tag
|
Bányászbéka írta: Helló! Tud valaki mondani egy olyan programot, amivel X bitrátáról fixen mondjuk 192 kbre tudok konvertálni több (szép sorban, úgy 30-40 darab)mp3-at? Úgy, hogy csak ki kelljen jelölni a kívántakat, és aztán hadd dolgozzon. Nem emlékszem a nevére, pedig olvastam valahol...
Szevasz! - x kbps-es bitrátáról 192 kbps-es bitrátára konvertálásnak nincs sok értelme. Ha az x nagyobb (mint 192), a minőség romlik. Ha az x kisebb (mint 192), a minőség nem javul.
- Goldwave-ben (de más hangszerkesztő programban is) van egy olyan menűpont hogy Batch Processing (a File menűből érheted el). Az Add files gombbal hozzáadod az MP3-akat, a Convert fülön beikszeled a "Convert files to this format" checkboxot, a "Save as type"-nál kiválasztod az MPEG Audio (MP3)-at, az Attributes-nél beállítod a 192 kbps-es bitrátát. A "Folder" fülön beállítod, hogy a "Store all files in this folder"-nél beállított mappa ne egyezzen meg az eredetivel, majd rákattintasz a Begin-re
|
szomb. márc. 05, 2005 22:44 |
|
|
Bányászbéka
arany tag
|
Helló! Tud valaki mondani egy olyan programot, amivel X bitrátáról fixen mondjuk 192 kbre tudok konvertálni több (szép sorban, úgy 30-40 darab)mp3-at? Úgy, hogy csak ki kelljen jelölni a kívántakat, és aztán hadd dolgozzon. Nem emlékszem a nevére, pedig olvastam valahol...
|
pén. márc. 04, 2005 23:57 |
|
|
Dj Faustus
arany tag
|
johnnyrotten írta: Odo írta: johnnyrotten írta: Odo írta: Tud vki olyan CD grabbelő, rippelő progit ami figyeli a hibákat is? EAC Köszönöm! Van vele tapasztalatod is? Több mint három éve használom különböző verzióit. Ezres nagyságrendet grabbeltem már vele - kifejezetetten olyan program, amit nyugodt szívvel, feltétel nélkül ajánlok bárkinek. Tud magyarul is.
Én is nyugodt szivvel ajánlom az Exact audio Copy (EAC) nevű programot. Annyit minden esetre hozzátennék, hogy a megfelelő hibajavításhoz az EAC/Drive Options menűpontjában a Secure módot érdemes használni, és az EAC/EAC Options menűpont Extraction fűlénél a Error recovery quality-t minél magasabb szintre kell beállítani.
Ámbár lassú lesz a másolás, de a minőség kárpótol érte.
|
pén. jan. 14, 2005 0:06 |
|
|
johnnyrotten
gyémánt tag
|
Odo írta: johnnyrotten írta: Odo írta: Tud vki olyan CD grabbelő, rippelő progit ami figyeli a hibákat is? EAC Köszönöm! Van vele tapasztalatod is?
Több mint három éve használom különböző verzióit. Ezres nagyságrendet grabbeltem már vele - kifejezetetten olyan program, amit nyugodt szívvel, feltétel nélkül ajánlok bárkinek. Tud magyarul is.
|
csüt. jan. 13, 2005 19:19 |
|
|
Odo
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 9661 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
johnnyrotten írta: Odo írta: Tud vki olyan CD grabbelő, rippelő progit ami figyeli a hibákat is? EAC
Köszönöm! Van vele tapasztalatod is?
|
csüt. jan. 13, 2005 15:25 |
|
|
johnnyrotten
gyémánt tag
|
Odo írta: Tud vki olyan CD grabbelő, rippelő progit ami figyeli a hibákat is?
EAC
|
csüt. jan. 13, 2005 15:12 |
|
|
Odo
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 9661 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
Tud vki olyan CD grabbelő, rippelő progit ami figyeli a hibákat is?
|
csüt. jan. 13, 2005 14:02 |
|
|
Dj Faustus
arany tag
|
arnoldo írta: Hali! Tud valaki olyan progit, ami mp3-ból csinál mp3at? 196-os bitratabol 128-ast? Köszi!
Ezt például Lame-el is elvégezheted:
lame -b 128 -q 0 --mp3input be.mp3 ki.mp3
ahol:
-b 128: 128 kBps-os bitráta
-q 0: a legjobb minőségű (egyben leglomhább) tömörítés
--mp3input: a bemenet egy mp3 file
be.mp3: Az az mp3, amit át akarsz alakítani
ki.mp3: Az az mp3, amivé át akarod alakítani az mp3-adat
A be.mp3-nál és a ki.mp3-nál add meg az állományok elérési útját is!
Megjegyzem, ha 196 kBps-ről lecsökkented a bitrátát 128 kBps-re romolni fog a minőség.
|
vas. jan. 02, 2005 22:37 |
|
|
Dj Faustus
arany tag
|
raffen írta: http://www.apple.com/itunes/download/ ingyenes, fraunhofer encoderrel, igenyes ID3 tag editorral. ezek a lame encoderek nevukhoz meltoan neha (beallitasfuggo) rettenetes hangminoseget produkalnak. sajnos ilyen mp3 szemetekkel van tele az internet...
Hozzászólásodból kiemelném: beallitasfuggo. Ugyanis a Lame árához, paraméterezhetőségéhez, platformfüggetlenségéhez képest jó minőséget produkál. A szemetet, az alacsony bitrátájú (<192 kBps, CBR), régi (vagy vacakabb) encoderrel (pláne amelyek be vannak építve a programokba, és nem állíthatod be a minőséget) tömörített zenék jelentik.
Aki pedig high-end hangzásra vágyik, hallgasson LP-t, (SA)CD-t - természetesen megfelelő felszereléssel.
|
vas. jan. 02, 2005 22:09 |
|
|
arnoldo
vas-tag
|
Hali! Tud valaki olyan progit, ami mp3-ból csinál mp3at? 196-os bitratabol 128-ast? Köszi!
|
vas. jan. 02, 2005 21:17 |
|
|
raffen
vas-tag
|
http://www.apple.com/itunes/download/
ingyenes, fraunhofer encoderrel, igenyes ID3 tag editorral.
ezek a lame encoderek nevukhoz meltoan neha (beallitasfuggo) rettenetes hangminoseget produkalnak.
sajnos ilyen mp3 szemetekkel van tele az internet...
|
pén. dec. 31, 2004 20:49 |
|
|
danii
ezüst tag
|
Köszönöm az infokat.
És azt a progit is megköszönném, ha elküldöd. Címem: dan16@freemail.hu
Mindenkinek kellemes zenehallgatást.
|
szer. dec. 29, 2004 15:59 |
|
|
johnnyrotten
gyémánt tag
|
danii írta: De konkrét progit tud valaki mondani? Ami télleg jó minőségben csinálja a dolgát.
Köszi.
Én az ExactAudioCopy + Fraunhofer Pro párost használom.
Az előbbi letölthető innen, az utóbbit ajándékba adja a Microsoft a WMP10-hez, csak kell egy segédprogram, ami lehetővé teszi más alkalmazások számára is a használatát. Linket nem tudok írni, de ha kell, elküldöm.
|
hétf. dec. 27, 2004 22:35 |
|
|
Dester
Moderátor
Csatlakozott: kedd nov. 02, 2004 17:38 Hozzászólások: 5120 Tartózkodási hely: Budapest/Szeged
|
Nem a progitól függ, hanem a használt tömörítőtől. Én személy szerint Lame encodert használok, ez elég jó minőséget produkál viszonylag gyorsan. Ez egy parancssoros progi, de van hozzá külső GUI is, pl. RazorLame.
|
hétf. dec. 27, 2004 22:34 |
|
|
danii
ezüst tag
|
De konkrét progit tud valaki mondani? Ami télleg jó minőségben csinálja a dolgát.
Köszi.
|
hétf. dec. 27, 2004 21:02 |
|
|
K.Zolee
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1304 Tartózkodási hely: Buda-neha Gyorskocsis utca
|
audio grabber.
|
hétf. dec. 27, 2004 13:56 |
|
|
danii
ezüst tag
|
mp3 fájlok átalakítása
És hogy megy visszafelé?
Úgy értem, ki tud mondani valami jó (!) progit, amivel audio fájlból lehet mp3-at csinálni?
Csak mert letöltöttem egy freeware programot, amit jelenleg is használok, és érdekelne, hogy van-e olyan program, amivel jobb minőségben lehet átalakítani, illetve van-e egyáltalán jelentősége annak, hogy milyen progival csinálja az ember.
Köszi.
|
vas. dec. 26, 2004 18:01 |
|
|
K.Zolee
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1304 Tartózkodási hely: Buda-neha Gyorskocsis utca
|
nm es boldog karacsonyt:-)
|
vas. dec. 26, 2004 12:36 |
|
|
mxiki
ezüst tag
|
Oké, a néróval működik a dolog!
Köszi!
|
vas. dec. 26, 2004 6:01 |
|
|
K.Zolee
gyémánt tag
|
nero audio cd iras normalize tracks kipipalod es audio cd-t ir mp3 bol.
|
szomb. dec. 25, 2004 13:50 |
|
|
johnnyrotten
gyémánt tag
|
Pl. a nagyon elterjedt Nero is (meg szinte mindegyik cd-író program) tudja ezt. (Új-> Audio CD-> Mp3makat ablakba rángatod-> sorrendet rendbeteszed-> megírod-örülsz.)
Egy pöttyel szebb hangú wavokat kapsz, ha az mp3-wav átalakítást mondjuk a Steinberg MyMp3PRO-jával csinálod, de szegény elcseszett Mp3-akkal csodát tenni semmivel sem lehet.
|
szomb. dec. 25, 2004 10:22 |
|
|
mxiki
ezüst tag
|
mp3 fájlok átalakítása
Üdv!
Kezdő vagyok a témában, és az érdekelne, hogyan (melyik programmal) lehet mp3-at átalakítani olyan formátumra, amit aztán CD-re kiírva bármelyik hi-fi berendezés le tud játszani?
Előre is köszönöm!
|
szomb. dec. 25, 2004 7:35 |
|
|