Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. jan. 11, 2025 0:02

Hozzászólás a témához  [ 820 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Következő
Internet megosztás 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás 
Szedd ki az USB kábelt a gép és modem közül! Azt csak akkro kell visszadugni, ha ideiglenesen ismét szükséged van netre és még nem megy routeren keresztül.
Ha a routerbe bedugod a kábelmodemet és a gépeket meg a routerben, olyankor az USB kábelt ne csatlakoztasd!
Amúgy a géped kezd egy X-akta lenni :)
Mekkora proci és mennyi memória van benne? Mert esetleg egy Win2000-rel (ha nem játszol sokat), vagy egy XP-vel is megbírkózik, utóbbi esetben könnyebb dolgod lenne.

Üdv!

szomb. jan. 14, 2006 1:26
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
Na, közben sikerült életet lehelnem a hálókártyába. Most már nincs felkiáltójel sem.

A helyzet a következő: a kábeleket megfelelően bedugtam, DHCP mindkét gépen engedélyezve van. A modemet USB kábellel összekötöttem a PC-vel, illetve az UTP kábellel is. Továbbá mindkét gépet összekötöttem a routerrel. A PC-ről azonban nem tudom pingelni a routert. A laptopról igen. A PC-n nem megy a net, a laptopon igen. A PC-n a hálózati beállításoknál azonban nem látszik a hálókártya (noha az eszközkezelőben látszik!). Az előbb, amikor az eszközkezelőben felkiáltójelesen jelent meg a hálókártya, akkor viszont látszódott a hálózati beállításoknál is az, hogy TCP/IP -> Realtek RTL 8139 stb. stb.

Így tehát most nem tudom kézzel kiosztani az IP-t a PC-n.

szomb. jan. 14, 2006 0:37
ezüst tag

Hozzászólás 
Kiszedtem az analóg modemet is.

Leszedtem a Win ME-t és tettem fel helyette 98-at. Csodák csodája, most már látszódik a hálókártya. Sajnos a megoldástól még messze vagyok, mert hiába látszódik a kártya az eszközkezelőben mint Realtek RTL8139 C+ Fast Ethernet NIC, meg van jelölve egy kis felkiáltójellel, és kiírja, h. "Az eszközhöz tartozó NDIS.VXD, NTKERN.VXD eszközbetöltők nem tudták betölteni az illesztőprogramot, Code 2." Pedig a kártyához kapott drivert telepítettem.

pén. jan. 13, 2006 23:27
a fórum lelke

Hozzászólás 
Szedd kis az ISA-s kártyát is, és a PCI-okból is csak a 2-esben és 3-asban legyen kártya! (Hang és háló.)
Az, hogy sehol nem látszik, ismételten rejtély, IRQ ütközés miatt sárga felkiáltójelet kapna. Viszont az Abit ilyen és hasonló lapjain az ISA slot közös volt az utolsó PCI-jal, nálad két ISA is van, tehát elképzelhető, hogy a 4-es és 5-ös (de valamelyikkel biztosan) PCI-jal közösek. Ez annyit jelent, hogy nem lehet egyszerre kártya az ISA 1-2 és az ezeknek megfelelő közösített PCI (4-5) slotokban.
WOL kábelt én is kaptam a hálókártyámhoz, és ugyaenz volt ráírva, de egy BF6-ban gond nélkül megy, ami a BH6-hoz nagyon hasonló lap.
Win98 drivert úgy lehet WinME-re telepíteni, hogy vagy driverfrissítéskor (ami nálad nem megy, mert nem látszik a kártya az eszközkezelőben, ahonnan frissíteni lehetne), vagy amikor induláskor felismeri a gép az eszközt, akkor kézzel megadni a driver útvonalát, és amikor közli a ME, hogy nem kifejezetten ehhez az eszközhöz készült, akkor valahol van egy gomb, amire kattintva be lehet állítani, hogy kérdés nélkül telepítsen (emlékekből írom, mert már régen volt :D).
Jelezte a hálókártya berakása után a ME induláskor, hogy új hardvert lát?
Gép indulásakor a táblázatok alatti eszközlistában látszik a hálókártya? Network Controller név alatt kell neki látszani a ''PCI Device Listing-ben''. (Pause-ra csapsz amikor megjelenik, és akkor le tudod olvasni.)

Üdv!

csüt. jan. 12, 2006 15:07
ezüst tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Az eszközkezelő más ágában sem látszik (akár sárga felkiáltójellel)?

Nem. :( Sehol sem látszik.

McLaca írta:
Egyébként javaslom, hogy szedj ki mindent a PCI slotokból, amit nem használsz (sima modem, ISDN modem), csak a hangkártya és a hálókártya maradjon a PCI slotokban, és lehetőleg ne a legfelsőben legyen a hálókártya!

Nem ott van, hanem a legalsóban. Az ISDN modemet kiszedtem, annak a helyére került a hálókártya. Az analóg modem pedig ISA-s. Azt is szedjem ki?

McLaca írta:
Millenniumon egyébként előfordul, hogy a Win98 drivere a nyerő, csak arra "rá kell beszélni" :)

Hogyan? Tegyek föl win 98-at? Már több ember is mondta, hogy a ME elég sz.r, a 98 jobb nála...

McLaca írta:
Mégvalami eszembe jutott, mégpedig az, hogy ha a hálókártya dobozán van ilyen, hogy PCI 2.x (szinte kizárt), akkor tökönszúrom magam :?

Ez nagyon rejtélyes. Mire gondolsz? Sajnos most vidéken vagyok, nincs nálam a hálókártya doboza, nem tudom megnézni, mi van ráírva. Egyébként kaptam egy WOL kábelt is a kártyához, a manuálban benne volt, hogy csak 2.1-es PCI esetén kell használni, 2.2-esnél nem. Nem tudom, esetleg ennek köze lehet a problémámhoz...?

[/quote]

csüt. jan. 12, 2006 12:55
a fórum lelke

Hozzászólás 
Az eszközkezelő más ágában sem látszik (akár sárga felkiáltójellel)?
Egyébként javaslom, hogy szedj ki mindent a PCI slotokból, amit nem használsz (sima modem, ISDN modem), csak a hangkártya és a hálókártya maradjon a PCI slotokban, és lehetőleg ne a legfelsőben legyen a hálókártya! (Az osztozik ugyanis az AGP slottal, ami nem szerencsés. Bárhol máshol lehet a kártya, a hagkártyára általában érzéketlen a hálókártya IRQ sharing esetén - nálam is közös IRQ-n van a hangkártyával a PC-ben.)
Ha jól értettem, van egy normál modem és egy ISDN modem is a gépben, meg nyilván hangkártya és most már hálókártya is. Ez 4 slot az 5-ből, tehát szinte biztosan van IRQ ütközés (a modemek általában nem tűrik az IRQ-sharinget).
Millenniumon egyébként előfordul, hogy a Win98 drivere a nyerő, csak arra "rá kell beszélni" :)
Mégvalami eszembe jutott, mégpedig az, hogy ha a hálókártya dobozán van ilyen, hogy PCI 2.x (szinte kizárt), akkor tökönszúrom magam :?

Üdv!

csüt. jan. 12, 2006 0:48
ezüst tag

Hozzászólás 
Szia, amit írtál, azt már eljátszottam, rákerestem a driverre (amúgy nem xp van a gépen, hanem me). A végén azt is írta ki, h. sikerült telepíteni a hardvert. Csak akkor azt nem értem, miért nem látszódik az eszközkezelőben. :( Majd még próbálkozom...

szer. jan. 11, 2006 21:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ne lehessen véletlenül resetelni, azért van gomb eldugva a luk mögé. Például gyufaszállal tudod megnyomni. Jó irányban haladsz. A hálókártyát kellene rendesen felinstalálni, hogy látszodjon az eszközkezelőben. Vezérlőpultból új hw hozzáadása... Ha automatikusan nem tudja telepíteni akkor a saját lemez gombot kell megnyomni és kitallózni az xp driver könyvtárat. Addig nem tudod pingetni a routert amíg a hálókártya nem látszik az eszközök között. Az usb kábelt pedig húzd ki. Amíg a hálókártya nem látszik addig ip címet sem tudsz neki állítani. Eddig az usb eszköz ip címeit állítgattad. További jó munkát :)
Üdv,NBela

szer. jan. 11, 2006 12:20
ezüst tag

Hozzászólás 
Jaaaaj... ez egyre rosszabb. A PC-n be volt állítva a fix IP, átjáró a router címe, maszk a 255.255.255.0. Most visszaállítottam automatikusra, de a routert nem tudom pingelni (a kérésre nem érkezett válasz...), és netezni sem tudok, noha az USB kábel be van dugva. Az USB kábelt most átdugtam a laptopba, így tudok netezni.

De ami a legrosszabb: a PC-n kaptam egy hibaüzenetet, hogy a rendszer IP címe (80.98.188.166) ütközik ezzel a rendszerrel: 52:53:00:DE:2A:97, és hogy az eszközt letiltották. ????

Félek, h. a hálókártyával vmi nincs rendben, mert bár világítanak a ledek a routeren, illetve a PC hátán a csatlakozó melletti led is világít, de az eszközkezelőben továbbra sem látom a hálókártyát. Mint már írtam, a windows nem ismerte föl magától, kézzel kellett kiválasztani a drivert a flopiról, amit kaptam a kártyához... pedig azt írta, h. sikeresen telepítve lett... :((

Most már végképp nem értem, hogy mi van. :(

Ja, még egy lámer kérdés: hogy kell resetelni a routert? Megvan a reset felirat, de fölötte nem látok gombot, hanem egy pár milliméter átmérőjű, kör alakú lyukat.

szer. jan. 11, 2006 10:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bocsi, de továbbra sem értek egyet azzal, hogy klónozgasson. Ha nem látja a http://prov.chello.hu lapott akkor biztosan rossz valami beállítása! Ilyenkor klónozhat akármit, úgysem fog menni. Ha usb-vel megy fel a netre, akkor csak az usb hálózati eszköz mac addressét fogja tudni regisztrálni, a routerét nem. Ezért inkább a beállításokkal kéne foglalkozni.
Bélféreg!
A fix ip cím mellé van-e állítva átjáró és van-e dns beállítva? Ha ez bonyolult akkor inkább állíts automatikus ip címet, és majd később lehet gyakorolni a fix ip beállítást. Routeren meg kell nyomni egy hosszú resetet (10mp) és utána a WAN beállításoknál kiválasztani a Dynamic IP módot. Ekkor már jönni kell a regisztrációs lapnak.
Üdv,NBela

szer. jan. 11, 2006 9:06
a fórum lelke

Hozzászólás 
Semmi gond, két megoldás van.
Az első, hogy visszadugod az USB-s kábellel a gépbe a kábelmodemet, a gépből a routerbe menő hálókábelt kihúzod, és így mész fel a http://prov.chello.hu -ra (gondolom, amikor ide írsz, akkor is így kötöd vissza a gépet), ahol is regisztrálod a router MAC címét (valamelyik címkéjén, alján, hátulján található, xx-xx-xx-xx-xx-xx formában.
Másik verzió, hogy kábelmodem csak routerhez kötve, USB kábelt-t eldob :), routerből hálókábel az új hálókártyába, és belépsz a router admin felületére a böngésződből (a 192.168.2.1 címen, legalábbis a kézikönyve szerint), kiválasztod a Setup Wizard-ot, beállítod az időzónát (GMT+01), NEXT gomb (inkább kerek paca, mint gomb :)), bejelölöd a Cable Modem opciót, NEXT gomb, és ezután látsz egy MAC adress nevű sort, ahol 6db kötőjellel elválasztott beviteli mező van, na ide beírod az USB-s összekötéskor kapott MAC címet, hogy ne kelljen keresned, bemásolom (egy IPconfigos HSZ-edben már bemásoltad egyszer), szóval ezt: 00-11-E3-64-E7-7B - beírod azokba a négyzetekbe, és a "Clone MAC Adress" gombra kattintasz. Ezután nem tudom, mi történik, nincs ilyen routerem :D, de ha marad ebben az ablakban, akkor még egy Finish gombot is, aztán gyanítom, hogy újra kéne indítani :)
Ezek után elvileg mennie kéne alapbeállításokkal is a netnek (általában a routerek egyből megosztják), és mivel fix IP-ket adtál a gépeknek, azoknak is látniuk kell egymást.
Majd írd meg, mire jutottál ;)

Üdv!

szer. jan. 11, 2006 0:17
ezüst tag

Hozzászólás 
Vettem hálózati kártyát, beraktam a gépbe, elvileg működik (világít a routeren mindkét led). Bár hozzáteszem, a windóz magától nem ismerte fel, kicsit meg kellett erőszakolni, h. észrevegye.

Kiosztottam kézzel az IP-ket mindkét gépen, a routert lehetett pingelni mindkét gépről. De a PC-ről nem sikerült belépni a prov.chello.hu-ra. :(

kedd jan. 10, 2006 22:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
Jó, de ne feledd, hogy a router egyedül csak a http://prov.chello.hu/ lapra fog tudni bejelentkezni. Ott pár klikkel regisztrálod a hálózati eszköz fizikai azonosítóját (router MAC address) és csak utána fog menni a net.
Üdv,NBela

hétf. jan. 09, 2006 21:22
ezüst tag

Hozzászólás 
Szal még egyszer köszönöm a segítséget, McLaca és N. Béla. Nagyon hálás vagyok, hogy ilyen türelmesek voltatok. :D Holnap első dolgom lesz hálókáryát venni.

hétf. jan. 09, 2006 18:48
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ok, akkor irány egy hálókártyáért :)

Üdv!

hétf. jan. 09, 2006 18:46
ezüst tag

Hozzászólás 
Most már értem, köszi.
Az eszközkezelőben nincs olyan ág, hogy "Modemek". A hálózati csatolóknál látszik az RCA USB Cable Modem és a Telefonos hálózati csatoló, illetve az egyéb eszközöknél ott van egy bizonyos PCI Network Controller, ami szerintem az ISDN kártya, csak (mint fentebb írtam) nem raktam fel a driverét, mert már nem használom.

hétf. jan. 09, 2006 18:40
a fórum lelke

Hozzászólás 
Bélféreg írta:
Én csak azt nem értem, h. ha az ISDN modembe dugtam a kábelt, hogyhogy mégis megy a net?
Ahogy nbela is írta az előbb, a net az USB kábelen megy.
A Phone és Line feliratú csatlakozók pedig egy analóg modemnek felelnek meg :)
Azért a biztonság kedvéért nézd meg, hogy az eszközkezelőben a modemeknél két modem látszik-e (mert lehet, hogy az az ISDN adapter sem az, aminek nézzük ;))

Üdv!

hétf. jan. 09, 2006 18:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bedugta az isdn-be, nem ment, ezért utána bedugta az usb kábelt oszt jó lett. Csak pontosítok: pci hálókártyát már 1200 Ft körül is vehetsz (újat).
Üdv,NBela

hétf. jan. 09, 2006 18:24
ezüst tag

Hozzászólás 
Köszi a segítséget. Valahogy sejtettem, h. az lesz a vége, h. venni kell hálókáryát...

Én csak azt nem értem, h. ha az ISDN modembe dugtam a kábelt, hogyhogy mégis megy a net? És miért oda dugta az UPC-s csávó? Tudom, ez már nem tartozik a problémához, csak kíváncsiságból kérdezem. :)

hétf. jan. 09, 2006 18:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bélféreg írta:
rossz helyre dughattam. De akkor mér megy a net?
USB csatlakozón megy a net. Ha routerrel akarod megosztani a netet (ami nagyon célszerű a roueter hardveres tűzfala miatt is) akkor kell venned egy hálókártyát a pécébe és azt kábelezed a routerbe.
Üdv,NBela

hétf. jan. 09, 2006 18:17
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nos, van egy rossz hírem: mivel a BH6 eléggé beállítgatós alaplapnak készült (jó tuningalany), ezért semmi integrált cucc nincs rajta, tehát LAN sem. Továbbra is az a véleményem, hogy azért nem világít a routeren a PC-be dugott kábelhez tartozó LED, mert a PC-ben a kábelt az ISDN modembe dugtad. Ha ahhoz az aljzathoz, amibe most van dugva a PC-n a kábel, nincs másik hasonló, akkor 100%, hogy az ISDN modembe sikerült a kábelt dugni.
Megoldás: venni kell egy PCI csatolós hálókártyát, 2-3 ezer Ft-ért, majd betenni a gépbe.

Szerk.: Na, eléggé egyszerre sikerült beírni mindenkinek :)

Üdv!

hétf. jan. 09, 2006 18:15
ezüst tag

Hozzászólás 
Valszeg igazad van, akkor rossz helyre dughattam. De akkor mér megy a net? Meg amikor még nem volt router, a modem kábele akkor is abba a lyukba volt dugva! Továbbá az a probléma, hogy hiába vizsgáltam át tüzetesen a gép hátulját, nem találok ilyenfajta csatlakozót. Se ott lent, se az egér és a bill. csatolóinak a környékén. A legalján van még két hasonló lik, de azok kisebbek, PHONE és LINE van melléjük írva, gondolom, ezek nem jók.

hétf. jan. 09, 2006 18:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Az is igaz, de olvass vissza: szerintem az ISDN modemben van az UTP kábel
Igen, mivel máshova nem tudta dugni. A BH6 lapon sajnos nincsen alaplapi hálókártya :( Akkor most? Vissza az usb, de akkor a laptop nem fog menni. Vagy kell venni egy hálókarit...
Üdv,NBela

hétf. jan. 09, 2006 18:11
a fórum lelke

Hozzászólás 
Az is igaz, de olvass vissza: szerintem az ISDN modemben van az UTP kábel :?

Üdv!

hétf. jan. 09, 2006 18:04
gyémánt tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Ha ezekkel megvagy és már látszik végre a hálókártya, utána jöhet a következő lépés, ami a kártya MAC adressének klónozása lesz a routerben.
Bélféreg írta:
A PC-n mindezek ellenére gond nélkül megy a net, a laptopon nem.
Ezek szerint most az USB hálókártya címe van a chellónál regisztrálva. Akkor oly mindegy, hogy a pc vagy a laptop MAC lesz-e klónozva a routerben vagy egyik sem. Szerintem most nem kéne még ezzel is terhelni :) Mindegy milyen MAC van a routerben, fel kell menni a http://prov.chello.hu/ lapra és ott be kell regisztrálni a router MAC címét.
Üdv,NBela

hétf. jan. 09, 2006 18:03
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ha az ezen a képen pirossal karikázott részen van a csatlakozó, akkor nem alaplapi, és nem kell foglalkozni azzal, tiltva van-e, vagy engedélyezve, viszont írtad, hogy van benne egy ISDN adapter is. Namost a gond az, hogy lehet, te az ISDN adaptert látod a gép hátulján, ugyanis annak is nagy csatlakozója van, hasonlóan a LAN csatlakozókhoz (ész szerintem bele is megy a LAN az ISDN-be). De inkább keresd meg az alaplap pontos típusát, az lesz a legjobb.

Szerk.: utánanéztem, és sajnos igazam volt: az ISDN és a LAN is RJ-45, tehát nagy valószínűséggel az ISDN kártyába dugtad a LAN kábelt a routerből, ezért nem világít a LED-je.
Keress ahhoz a csatlakozóhoz hasonlót a billentyűzet és egér csatolók környékén, ugyanekkorát (mert ha van alaplapi modem, akkor kisebben is fogsz találni ilyet :D), utánanézek az alaplapnak.

Üdv!

hétf. jan. 09, 2006 17:56
ezüst tag

Hozzászólás 
Abit BH6-os alaplapom van.

hétf. jan. 09, 2006 17:54
ezüst tag

Hozzászólás 
Látom, közben válaszoltál, köszi. Majd utánanézek.

hétf. jan. 09, 2006 17:46
ezüst tag

Hozzászólás 
Akkor mégsem alaplapi, mert a lyuk lent van, a bővítőkártya-helyeken. A BIOS-ban pontosan hol kell megnézni, le van-e tiltva?

hétf. jan. 09, 2006 17:42
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ez függ az alaplaptól is, ha tudnál pontos típust írni, megnézem a dokumentációjában.

Üdv!

hétf. jan. 09, 2006 17:41
ezüst tag

Hozzászólás 
nbela írta:
Alaplapi vagy külön kártya? Ha alaplapi akkor a biosban nincs véletlenül (vagy szándékosan) letiltva?
Üdv,NBela

Szégyellem, de nem tudom pontosan a választ. Mivel tudtommal csak egy, már nem használt Eicon Diva kártya van a gépemben, semmi hálózati izé ezen kívül, így feltételezem, hogy alaplapi. De fogalmam sincs. :oops: Hol kell pontosan megnézni a BIOS-ban, h. le van-e tiltva?

hétf. jan. 09, 2006 17:37
a fórum lelke

Hozzászólás 
Semmi baj, kövesd nbela utasításait és szedd ki a kábelmodem és gép közötti USB kábelt és nézd meg, alaplapi-e a hálókártya (gyanítom, hogy igen). Ha a kábel csatlakozója, ami a routerből megy a gépbe, a gép felső részén, a billentyűzet és egér csatlakozók közelében fut a gépbe, akkor alaplapi integrált, és az alaplaphoz kapott CD-n van a drivere. Ha lentebb, a bővítókártya helyeken, akkor meg külön kártya, kell hozzá saját lemeznek lennie. Illetve a BIOS-ban meg kell nézni, nincs-e tiltva, de alapbeállításban nem szokott.
Ha ezekkel megvagy és már látszik végre a hálókártya, utána jöhet a következő lépés, ami a kártya MAC adressének klónozása lesz a routerben.

Üdv!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára McLaca hétf. jan. 09, 2006 17:38-kor.

hétf. jan. 09, 2006 17:36
ezüst tag

Hozzászólás 
[quote="McLaca] Amúgy az Eszközkezelőben a Hálózati csatolóknál van az RCA USB Cable Modem.[/quote]

Mint már említettem, teljesen lámer vagyok a témához. Te "hálózati kártyát" kérdeztél, az tényleg nem volt az eszközkezelőben. Ja, hogy a "hálózati csatoló" ugyanazt jelenti? Az mindjárt más. Bocs, hogy itt bénázok. Most már ezt is tudom.

hétf. jan. 09, 2006 17:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bélféreg írta:
Igen, pontosan: USB kábellel csatlakozik a PC a modemhez. A gép hátulján van 1 db hálózati csatlakozó aljzat, oda van bedugva a router LAN1 porjából kijövő kábel.
Akkor az usb kábelt el kell távolítani és egy driver telepítéssel életet kéne lehelni a pécé hálózati csatlakozójába. Alaplapi vagy külön kártya? Ha alaplapi akkor a biosban nincs véletlenül (vagy szándékosan) letiltva?
Üdv,NBela

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nbela hétf. jan. 09, 2006 17:29-kor.

hétf. jan. 09, 2006 17:27
ezüst tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Azt írta, a routerhez van a gép kötve, nem a kábelmodemhez, de ezek szerint már az összekötéssel sem stimmel valami.

Üdv!

Akkor még egyszer. Van tehát egy USB kábel, amely összeköti a modemet a PC-vel. Továbbá van egy másik kábel, amely korábban (míg nem volt router) szintén a PC-t kötötte össze a routerrel. Most ez a kábel a modemet a routerrel köti össze, a routerhez kapott kábelek pedig az egyes gépeket a routerrel.

hétf. jan. 09, 2006 17:24
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bélféreg írta:
Az USB-s LAN adapter micsoda?
A kábel egyik végén egy lapos, 4 érintkezős dugó van, ezt kell a pécé usb csatijába dugni. Másik végén 4szögletes, szintén 4 érintkezős csatlakozó a modem usb portjához. Driver fölinstalálása után egy virtuális hálókártya (USB LAN adapter) jelenik meg az eszközkezelőben. Gondolom a chellós fószer tette föl.
Üdv,NBela

hétf. jan. 09, 2006 17:24
ezüst tag

Hozzászólás 
[quote="nbelaTCP/IP -> Telefonos hálózati csatoló
Ezek szerint a pécéd usb kábellal csatlakozik a modemhez, ezért kap a gép chellós ip címet és ezért nem látja sem a routert sem a laptopot. Néz körül, hogy így van-e! Van-e a gépeden hálózati csatlakozó aljzat, olyan mint ami a router hátulján van 4+1 db?
[/quote]

Igen, pontosan: USB kábellel csatlakozik a PC a modemhez. A gép hátulján van 1 db hálózati csatlakozó aljzat, oda van bedugva a router LAN1 porjából kijövő kábel.

hétf. jan. 09, 2006 17:21
a fórum lelke

Hozzászólás 
Bélféreg írta:
McLaca írta:
Mik vannak a "Hálózati kártyák" ágban?
A poén az, hogy SEMMI.

Bélféreg írta:
Amúgy az Eszközkezelőben a Hálózati csatolóknál van az RCA USB Cable Modem.

Na most akkor döntsd el :D

Üdv!

hétf. jan. 09, 2006 17:19
a fórum lelke

Hozzászólás 
Azt írta, a routerhez van a gép kötve, nem a kábelmodemhez, de ezek szerint már az összekötéssel sem stimmel valami.

Üdv!

hétf. jan. 09, 2006 17:16
ezüst tag

Hozzászólás 
Igen, a router WAN portjába van dugva a kábelmodemből kijövő kábel, ill. a LAN portokba a 2 gép, a ledek közül csak 1 világít (a laptophoz tartozó). A problémás gépen az Ethernet kimenetbe (vagy hogyishíjják az ilyet) van dugva a kábel. Más lehetőség nincs is, mivel csak ebbe a lyukba passzol bele a kábel. :) Ide korábban a kábelmodem kábelje volt dugva, amíg nem volt router.

Az USB-s LAN adapter micsoda? Csak hogy művelődjek... Amúgy az Eszközkezelőben a Hálózati csatolóknál van az RCA USB Cable Modem. Az USB eszközöknél szerepel egy univerzális állomásvezérlő, egy USB gyökérhub és egy USB háttértároló (gondolom, ez a pendrive akar lenni).

hétf. jan. 09, 2006 17:16
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bélféreg írta:
...a kábeleket a megfelelő helyre dugtam, úgy, ahogy leírtad, tehát nem ez a probléma... de még mindig nem látja a PC a routert, a led nem világít. A laptopom viszont látja... A laptop IP-je 192.168.2.168, a PC IP-je 80.98.188.82 (ez már eleve gyanús, nem?)...
TCP/IP -> RCA USB Cable Modem
TCP/IP -> Telefonos hálózati csatoló
Ezek szerint a pécéd usb kábellal csatlakozik a modemhez, ezért kap a gép chellós ip címet és ezért nem látja sem a routert sem a laptopot. Néz körül, hogy így van-e! Van-e a gépeden hálózati csatlakozó aljzat, olyan mint ami a router hátulján van 4+1 db?
Üdv,NBela

hétf. jan. 09, 2006 17:04
a fórum lelke

Hozzászólás 
Namost akkor van ugye egy routered. Abba bele van dugva a kábelmoden a WAN porton, és a LAN1- re és LAN2-re van kötve 1-1 gép. Amelyik gépen gondok vannak, ott hová van ez a kábel bedugva? Mert az RCA USB Cable Modem a TCP/IP protokollnál nekem gyanús, hogy nem egy USB-s LAN adapter-e. Ha igen, akkor az USB eszközök közt kell lennie, és driver kell hozzá.
Ami hibaüzenetet még a legelején beírtál (Adapter gateway IP adress does not match Barricade IP adress) nekem azt jelenti, hogy a hálókártyánál az átjáró nem a router IP címe, ezért nem találja meg a program a routert, de ezzel majd később, egyelőre ezt a fantom hálókártyát kéne kibogozni.

Üdv!

hétf. jan. 09, 2006 16:59
ezüst tag

Hozzászólás 
McLaca írta:

A poén az, hogy SEMMI. Nincs is ilyen ág az Eszközkezelőben, h. hálózati kártyák. Engem az zavart meg, hogy amikor jött az UPC-s csávó és hozta a modemet, azt mondta, h. van hálózati kártya a gépben. Én nem voltam ott, amikor ez történt, de feltételeztem, hogy nem beszél hülyeséget. Apukám volt ott, amikor jött az UPC-s arc. Többször is megkérdeztem őt, hogy a pasas tett-e a gépbe hálózati kártyát, de azt mondta, hogy nem, mert már volt. Most már végképp nem értem, hogy mi van. Van ez az Eicon kártya, meg van a kábelmodem. Ennyi. Semmiféle más hálózati izéről nem tudok, hogy lenne.

hétf. jan. 09, 2006 16:12
a fórum lelke

Hozzászólás 
Namost, azt a kártyát szedd ki, ha nem használod, tök feleslegesen van a gépben (okozhat galibát, bár nem hiszem, elvégre ha nincs rendesen telepítve, letiltja a rendszer).

Üdv!

hétf. jan. 09, 2006 15:37
ezüst tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Hopsz...
Az eszközkezelőben milyen néven szerepel a hálókártya?
Lehet, az lesz a ludas...

Üdv!

Erre gondoltam én is. Az Eszközkezelőben van az egyéb eszközöknél egy PCI Network Controller nevű valami, aminek a drivere nincs rendesen telepítve. Szerintem ez a gépemben található Eicon Diva kártya, amit még korábban használtam, amikor ISDN-es netünk volt. Azóta jó párszor újratelepítettem a windózt, és mivel nem használtam az Eicon kártyát, nem raktam fel a driverét, mondván, hogy minek az, úgyse használom, most már UPC-s net van. Talán ezzel van összefüggésben a hiba?

hétf. jan. 09, 2006 14:51
a fórum lelke

Hozzászólás 
Hopsz...
Az eszközkezelőben milyen néven szerepel a hálókártya?
Lehet, az lesz a ludas...

Üdv!

hétf. jan. 09, 2006 13:14
ezüst tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Első körben vezérlőpult/hálózat. Itt megkeresed a TCP/IP protokollok közül azt, amelyik mellett a hálókártyád neve van.

Szia, hát sajna már itt megakadtam. Nekem ez a két lehetőség van:

TCP/IP -> RCA USB Cable Modem
TCP/IP -> Telefonos hálózati csatoló

Az elsőnek a beállításait kell megváltoztatni? Csak mert úgy nem sikerült... Bocs, de tényleg tök hülye vagyok a dologhoz.

hétf. jan. 09, 2006 13:04
a fórum lelke

Hozzászólás 
Hasznos még, ha az XP-n ki van kapcsolva az egyszerű fájlmegosztás.
Ahogy McLaca is említi, ha a gépneveket tudod tallózni, és csak bejelentkezni nem tudsz a másik gépre, akkor csaknem 100 %, hogy 'üres jelszó' probléma lesz.

szomb. jan. 07, 2006 11:29
a fórum lelke

Hozzászólás 
A gép nevét sem látja a hálózatban, vagy csak nem tudod megosztani?

Üdv!

szomb. jan. 07, 2006 0:58
arany tag

Hozzászólás 
Na a workgroup-ok beallitasa utan, az egyik iranyba (w98->xp) mar mukodik a dolog.
Viszont az xp-s gep meg mindig nem latja a w98-at.
Egyaltalan hogyan lehet w98 alatt konyvtarat megosztani??

szomb. jan. 07, 2006 0:42
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 820 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Következő