Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. nov. 16, 2024 20:52

Hozzászólás a témához  [ 11 hozzászólás ] 
Philips videó lassan csévél 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
Én egy másik kérdéssel folyatatnám:
DVD-lejátszó csak DVD-t játszik le, CD-t nem (pedig kéne neki).
A CD-ket nagyor röviden fölpörgeti, a lézer kb 1 s-ig próbál fókuszálni rá, aztán gyorsan kiírja, h no disc. A DVD-filmeket simán, gyorsan indítja.
Mi lehet a baj?
(Ha ez segít, szalagkábel gondja volt először, de áthidaltam a törött eret. Lehetséges, h tovább repedt, és az az ér szállt el, ami csak a CD-ről szállítja jelet?)

csüt. dec. 14, 2006 21:58
Profil Privát üzenet küldése
platina tag

Hozzászólás 
Nem gondoltam volna , hogy ennyi hozzászólást kap egy olyan téma amihez a kérdező nem is reagál.
Ezért folytatnám azzal , hogy a fentebb említett mérés álltalban optikai kapukkal történik , a jobb és bal orsók együttes mérésekor a sebességük külömségéböl reallizálható az elfogyasztott szalag helyzete.
Könnyen belátható ha a jobb orsó lassul a bal gyorsul akkor a szalag közeledik a végéhez , és így be tud avatkozni , hogy lassítsa a tekerést.
Ha ezekeben az áramköri elemekben meghibásodik valami , akkor jelentkezhet ez a probléma .Csak azért írtam erről , hogy egyszerű tisztítás is megolhatja a problémát , mivel optó alkatrészek fontos szerepet játszanak a műveletben.De ez mind csak feltételezés , mivel nem tudunk semmi részletet a magnóról .
Bocs a sok rizsáért.

szomb. jan. 21, 2006 8:53
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
kicsit off de remélem exkuzábilis :) :
...esetleg olyan megoldás nincs amivel manuálisan lehet vezérelni a csévélési sebességet? A visszajelző meg vizuális alapon menne... hogy látható legyen a kazi + benne a szalag, igy időben meg lehet állitani :)

pén. jan. 20, 2006 20:47
arany tag

Hozzászólás 
Nem kell elszakadnia, elég ha kikopott. Vagy, ami még gyakoribb: két fogaskerék nem találkozik mindig vagy teljesen, és a kör valamelyik szakaszán kikerülik egymást, mondjuk ha csak lassan teker akkor nem igazán lehet ez. Meg ilyenkor csúnya hangja is van.
Amiben ilyen hiba volt valami óriási, régi videó volt, a mostaniakkal nem találkoztam még ennyire, úgyhogy inkább rátok hagyom a kérdést tényleg.

gezAX

pén. jan. 20, 2006 20:16
a fórum lelke

Hozzászólás 
Én pont 1x az ellenkezőjével találkoztam. Tekerte mint az őrült, és persze nem lassított... A végén a kazi hatalmas csattanással állt meg. Nem tépte el a szalagot, de nyújtotta, így az pár ilyen akció után nézhetetlen lett...

csüt. jan. 19, 2006 10:20
platina tag

Hozzászólás 
A videók manapság a gyorscsévélést igen nagy sebességgel végzik , ehhez az kell hogy a magnó elektrónikája bemérje a szalag pillanatnyi helyzetét a fennmaradó szalagidőt , ez azért fontos , hogy a nagy sebeségről időben lassítani tudjon , ha ez a mérés nem sikerűl vagy hibás , akkor szokott előfordulni ,hogy csak döcögve teker ,mivel azt érzékeli , hogy már a szalag a végéhez közeledik.
Csak ezért említettem meg , hogy ez a hiba lehet elektromos , nem csak mechanikus eredetű.

Üdv.

csüt. jan. 19, 2006 8:53
arany tag

Hozzászólás 
gezax írta:
Szerintem szedd szét, és nézd meg mit csinál visszatekerés közben.
Aztán nézd meg a másik irányt.
Valószínű, hogy valami ékszíj kikopott, elszakadt. Ha alaposan átnézed, ki kell derülnie.

sztem

gezAX

Elszakadt ??? Akkor aztán nem tekerne se ide se oda...
Az újabb videókban azért már nincs olyan szíjkiállítás, mint a régerbbi Funai-kban vagy a JVC HR-D120-ban... Általában 1 db van, ami a "tekerésben" gondot okozhat.

csüt. jan. 19, 2006 0:33
arany tag

Hozzászólás 
Szerintem szedd szét, és nézd meg mit csinál visszatekerés közben.
Aztán nézd meg a másik irányt.
Valószínű, hogy valami ékszíj kikopott, elszakadt. Ha alaposan átnézed, ki kell derülnie.

sztem

gezAX

szer. jan. 18, 2006 20:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hali!
Nekem hasonlót csinál egy LG S12HW
Mégpedig visszafele gyorsan teker, előrefele meg kell fél órát várni mire végigteker egy kazettát.
Rá van írva hogy high speed rewind... na de hogy ennek feltétlenül muszáj magával vonnia a low speed előretekerést azt nem tudtam :)
Vagy nem így van?

kedd jan. 10, 2006 17:45
platina tag

Hozzászólás 
Szia !

Amit leírtál abból nehéz megmondani a hiba okát , ami biztos , nem így tervezték , egyforma sebességgel kellene tekernie.
Talán ha egy képet tudnál mutatni a mechanikáról , lehetne ötlet a javításra , PHILIPS néven akár lehet JVC , DAEWOO , SHARP rossz estben FUNAI .... és egyébb készülék is .

Üdv.

kedd jan. 10, 2006 10:41
ezüst tag

Hozzászólás Philips videó lassan csévél
Sziasztok!

Rövid kérdésem az lenne, hogy van egy hároméves Philips kétfejes videóm.A visszacsévélés jó gyors, de az előretekerés lassú, olyan mint a gyors lejátszás.hogy tudnék ezen javítani? Ez már a kezdetektől ilyen.Direkt ilyen a mechanika? Minden Philips ilyen?
köszi a válaszokat.

hétf. jan. 09, 2006 23:58
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 11 hozzászólás ]