Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. nov. 08, 2024 15:48

Hozzászólás a témához  [ 42 hozzászólás ] 
mp3 fájlok átalakítása 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
Db power!!!
File selctorral akár több file s kijelölhető.

szer. jan. 11, 2006 15:07
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás Re: mp3
szmogyoro írta:
Üdv mindenkinek!
Kérdés! WMA hangfájlt Audiograberrel át lehet alakítani mp3-á? Ha nem akkor mivel lehet?

Pl:. Cheetah audio converter-rel :wink:

szer. jan. 11, 2006 11:29
arany tag

Hozzászólás 
gyuri9999 írta:
Szeretnék mp3-ból aac-t csinálni. Milyen progik tudják ezt, és hol találhatok ilyet? Előre is köszi.

Ingyenes encoder hozzá a FAAC. Hivatalos FAAC weboldal itt, futtatható változat/pluginek itt az AAC encoders résznél.

kedd jan. 10, 2006 18:58
vas-tag

Hozzászólás 
Szeretnék mp3-ból aac-t csinálni. Milyen progik tudják ezt, és hol találhatok ilyet? Előre is köszi.

kedd jan. 10, 2006 10:57
arany tag

Hozzászólás 
sec írta:
Sziasztok!

Azt kerdeznem, hogy ha konvertalok at audiorol mp3-ra, akkor beallitom neki a 320bitrate-t es lehet meg a stereo kozul valasztani.
Melyik a jobb minoseg a joint stereo vagy a sima stereo beallitas?
Meg a mediamonkey progival ha csinalom a konvertalast van meg ott hifi, meg studio beallitas is a studiora ha beallitom akkor abr 256bitre lehet allitani de ha cbr-re allitom akkor 320-ra teszi, akkor melyik a jobb?

Koszike elore is.:)

Mindenképpen normál sztereót használj, az jobban megörzi a minőséget.
ABR 256 és CBR 320 között az utóbbi (CBR 320) a jobb.

Az előbbi Average Bit Rate (átlag bit ráta) szerint tömörít, vagyis a tömörítési rátió kisebb is lehet mint 256 kbps, nagyobb is lehet (szóval ez VBR-Variable Bit Rate-változó bit ráta alapú tömörítés), de átlag 256 kbps lesz a bitrátája.

Az utóbbi meg pontosan 320 kbps bitrátájú lesz, se több, se kevesebb.

pén. jan. 06, 2006 21:02
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Azt kerdeznem, hogy ha konvertalok at audiorol mp3-ra, akkor beallitom neki a 320bitrate-t es lehet meg a stereo kozul valasztani.
Melyik a jobb minoseg a joint stereo vagy a sima stereo beallitas?
Meg a mediamonkey progival ha csinalom a konvertalast van meg ott hifi, meg studio beallitas is a studiora ha beallitom akkor abr 256bitre lehet allitani de ha cbr-re allitom akkor 320-ra teszi, akkor melyik a jobb?

Koszike elore is.:)

pén. jan. 06, 2006 20:25
ezüst tag

Hozzászólás mp3
Üdv mindenkinek!
Kérdés! WMA hangfájlt Audiograberrel át lehet alakítani mp3-á? Ha nem akkor mivel lehet?

hétf. szept. 26, 2005 15:31
Moderátor

Hozzászólás 
Dj Faustus írta:
danii írta:
Azt mondod, hogy a Lame magas tömörítésnél jobb, a 192 már magasnak számít ilyen értelemben?

Magasnak számít.

Lehet, hogy én vagyok túl vájtfülű, de nálam már évek óta a 192 a minimum, amiben tömöríteni hajlandó vagyok. Leginkább a "min 224, max 320, 256 ABR" tömörítést favorizálom. De mostmár eljutottam arra a szintre, hogy a 320 kbps MP3 is kevés néha. Mylene Farmernél, Guns 'n Rosesnál, Ofra Hazanál egyértelműen hallható a különbség egy jó minőségű Lame-mel tömörített MP3 és egy lossless (pl. FLAC vagy APE) fájl között. Azért a fenti előadóknál a legjobban, mert sok hangszer szól egyszerre, magas hang is van bőven, és rengeteg az apró kis nüansz. Egy tüc-tüc zenénél és szintetizátorok tömkelegénél nem ragaszkodom a losslesshez :)

Amúgy (bár én szerencsésnek mondhatom magam) én mindent Plextools-szal csinálok. Kezeli a LAME tömörítőt is és az APE/FLAC fájlokat is. Közvetlen grabbel ezekbe a formátumokba (plusz OGG, WAV), és még sosem hibázott (vagy ha igen, akkor azt jelezte is, bekapcsolt "Audio error detection" mellett).

szer. szept. 07, 2005 22:25
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Nem tudom, érdekel-e vkit de ha én MP3-at szedek audióról, akkor csak wav-ba szedem le EAC-cal, aztán a wav-okon átmegyek wavtrimmel, végül az Electronic Cosmo's MPEG Suite-ot használom mp3-má alakításhoz.

szer. szept. 07, 2005 9:27
arany tag

Hozzászólás 
anonym1s írta:
Tud valaki olyan programot amivel mp3-bol midi-be lehet konvertálni? A baratnöm telefonjába akarom berakni a kedvenc zenéit, de nem tudja lejatszani az mp3-at, csak a midi-t. Ha van ilyen, akkor örülnék egy linknek ahonnan le tudom tölteni, vagy legalább a program neve hogy megkeressem.

Kösz.

djsmog írta:
Sziasztok! A kérdésem a következö.milyen programmal tudok mp3-ból MIDI fájlt csinálni?

Mint johnnyrotten is kifejtette, eléggé nehéz lesz. Maximum egy nem komplex hangszer egy szólamban való megszólalása esetén remélhető bárminemű eredmény.
Próbálkozni lehet a Widi-vel (az átalakító embert szimbolizálja az a tátott szájú kisgyermek a honlapon :lol: olyan biztos az eredmény), vagy az Intelliscore polyphonic-kal

Ha egy szám Midi változata kell, próbáljátok meg itt megkeresni, vagy ennek az oldalnak a keresőjével

vas. szept. 04, 2005 16:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
djsmog írta:
Sziasztok! A kérdésem a következö.milyen programmal tudok mp3-ból MIDI fájlt csinálni?

Legalább két hozzászólásnyit olvasnál vissza... Ha látásodban korlátozott, vagy diszlexiás vagy, természetesen elnézésedet kérem.

vas. szept. 04, 2005 9:04
vas-tag

Hozzászólás 

vas. szept. 04, 2005 8:45
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na ez nem fog menni. Sok helyen volt már szó róla, pl. itt.

kedd aug. 16, 2005 18:26
arany tag

Hozzászólás 
Tud valaki olyan programot amivel mp3-bol midi-be lehet konvertálni? A baratnöm telefonjába akarom berakni a kedvenc zenéit, de nem tudja lejatszani az mp3-at, csak a midi-t. Ha van ilyen, akkor örülnék egy linknek ahonnan le tudom tölteni, vagy legalább a program neve hogy megkeressem.

Kösz.

kedd aug. 16, 2005 15:46
arany tag

Hozzászólás 
danii írta:
Azt mondod, hogy a Lame magas tömörítésnél jobb, a 192 már magasnak számít ilyen értelemben?

Magasnak számít.

danii írta:
Felraktam Lame-val, és szabálytalan időközönként "roppanás" hallatszik...

Ezután kipróbáltam EAC-cal a Fraunhofer tömörítővel, abban megint voltak.

Akkor gondoltam, hogy WMP-vel fogom csinálni, de a következő szám megint ilyen hibás lett.

Akkor az EAC beállításában (nem a tömörítésben), vagy a meghajtónál van a hiba.

Az EAC-nál az EAC/Meghajtó beállítások menűpontnál a biztonságos módot érdemes kiválasztani, és a C2-es hibainformációk kiolvasását (ha támogatja a meghajtó). Egy audio CD segítségével az "Ellenőrizze a meghajtót" gomb segítségével megállapíthatóak a CD-meghajtó tulajdonságai. Ha ezt a módot használod, nagyon karcos CD-knél néha nem sikerűl a CD-kijavítása, ezért kattanhat néha.

Ebben az esetben lehet pontatlanabb kiolvasási metódust (Gyors/Burst mód) alkalmazni.

kedd máj. 31, 2005 15:19
ezüst tag

Hozzászólás 
Köszi a segítséget.

Eezek után, ha jól értettem, a joint stereo nem olyan jó, mint a "sima", csak a tömörítés miatt találták ki.

És ez érdekes. Ugyanis ahogy elnéztem így van beállítva az EAC nekem, és, mégse működik... :(
Lame 3.96-tal se.

Van egy audio cd, rajta egy szám, amit fel akarok rakni. (több cd-nél is csinálja ezt). Az audio hallgatásánál nincs semmi rendellenesség. Felraktam Lame-val, és szabálytalan időközönként "roppanás" hallatszik, mintha bakelit lemeznél megakadna egy pillanatra a tű, vagy nem tudom mihez lehet hasonlítani. Csak 1-2 másodperc, utána megy rendesen, viszont ez többször is. Nem hiszem hogy a cd lenne karcos, mert már több cd-vel is csinálta ezt, míg néhányat hibátlanul felrakott.
Namost. Kaptam azt a Fraunhofer install progit johnnyrotten-től (elnézést, ha rosszul írtam), ezután kipróbáltam WMP 10-zel. Abban nem voltak ilyen kattanások. Ezután kipróbáltam EAC-cal a Fraunhofer tömörítővel, abban megint voltak. Akkor gondoltam, hogy WMP-vel fogom csinálni, de a következő szám megint ilyen hibás lett.

Erre létezik valamilyen magyarázat, vagy csak ellenem fogott össze a számítástechnika? :)

szomb. máj. 28, 2005 17:14
arany tag

Hozzászólás 
danii írta:
Mit gondoltok:
Fraunhofer vagy Lame a jobb?

A Fraunhofernek alacsony bitrátán jobb a miinősége (no meg van MP3Pro, MP3Surround tömörítő is, űgyhogy fejlesztik), de pénzbe kerül, és a forráskódja nem hozzáférhető.
A LAME-nek, a magas bitrátán jobb a minősége, ingyenesen letölthető, a forráskódja hozzáférhető.
danii írta:
joint stereo-t (az mi?)

A joint-sztereó lényege az, hogy a tömörítésnél kihasználjuk azt, hogy a jobb és a bal csatornák nagyrészt ugyanazt az információt tartalmazzák. Minél jobban azonos a két csatorna, annál jobban tömöríthető.
Két vállfaja van:
  • Intensity stereo: Egy bizonyos frekvencia alatti hangokat mono-ban, a többit normál sztereóban tárolja el. Hátránya: elveszik a térhatás. (Ezért nem is alkalmazzák az új tömörítőkben)
  • Mid/Side stereo: hasonló az FM rádiók mátrix kódolására.
    A Mid/Side csatornák előállítása:
    Kód:
    Mid = Left + Right / 2
    Side = Left - Right / 2

Ezek után ha a Mid vagy a Side jelek hangereje kicsi, akkor jobban lehet őket tömöríteni.
    A csatornákat a következőképpen kapjuk vissza:
    Kód:
    Left = Mid + Side
    Right = Mid - Side

Ennek a megoldásnak az előnye az, hogy sokkal kisebb a veszteség.
danii írta:
Lehet ezt valahol állítani?

EAC-ben LAME használata esetén válaszd az EAC/Tömörítő beállítások (F11) menűpontot. Ott állítsd be a következőket:
  • Válaszd ki a külső tömörítő fület.
  • Használjon külső programot a tömörítéshez - ikszeld be
  • Paraméter átadási példa: Lame MP3 tömörítők
  • További parancssori opciók: -m j (ha M/S stereo-t akarsz), -m s (ha normál sztereót akarsz)
  • Használjon CRC ellenörzőösszegeket - naná
  • Adjon hozzá ID3 tag-et - ha szükséged van rá, hogy automatikusan töltse ki az EAC az ID3 tag-eket...
  • Bitrate: 192 kbps (ez alá nem érdemes menni.
  • Jó minőség - válaszd ki
Egyébként CD rippeléshez érdemes az EAC-t használni - a C2-es hibafelismerése miatt, illetve a biztonságos, korrekt eredményei miatt.

kedd máj. 24, 2005 20:55
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hogy mi pontosan a joint stereo, azt pl. Dester mester tudná neked elmondani. (Talán nem igazi stereo, hanem a csatornák különbözőségét valamilyen matematikai módon kódoló, a valódi stereonál még egy kicsit kevesebb helyet foglaló feleslegesség. Vagy nem.)

A WMP csak ezt tudja. Éppen azért kell a külön install progi, hogy más, nem direkte lebutított programmal ki tudjad használni Fraunhoferék kodecének (szerintem!!!!) a Lame féle ingyenesnél jobb minőségét.

kedd máj. 24, 2005 18:41
ezüst tag

Hozzászólás 
Mit gondoltok:

Fraunhofer vagy Lame a jobb?

WMP 10-hez van fraunhofer pro, kaptam hozzá az install progit, hogy mással is lhessen használni, de valamiért a WMP joint stereo-t (az mi?) csinál, míg az EAC sima stereo-t. Lehet ezt valahol állítani?

Köszi.

kedd máj. 24, 2005 14:23
arany tag

Hozzászólás 
Köszi, kipróbálom!
Egyébkét tudom, hogy nem lesz jobb, meg hogy nagyobb bitrátáról csökkentve romlik a minőség, de a telefonom csak a 192, vagy az alatti zenéket szereti, nekem meg a legjobbak 320 kb-ben vannak, ezért kellene egy folyamatos átalakító... :D

szomb. márc. 05, 2005 23:26
arany tag

Hozzászólás 
Bányászbéka írta:
Helló! Tud valaki mondani egy olyan programot, amivel X bitrátáról fixen mondjuk 192 kbre tudok konvertálni több (szép sorban, úgy 30-40 darab)mp3-at? Úgy, hogy csak ki kelljen jelölni a kívántakat, és aztán hadd dolgozzon. Nem emlékszem a nevére, pedig olvastam valahol...

Szevasz!
  1. x kbps-es bitrátáról 192 kbps-es bitrátára konvertálásnak nincs sok értelme. Ha az x nagyobb (mint 192), a minőség romlik. Ha az x kisebb (mint 192), a minőség nem javul.
  2. Goldwave-ben (de más hangszerkesztő programban is) van egy olyan menűpont hogy Batch Processing (a File menűből érheted el). Az Add files gombbal hozzáadod az MP3-akat, a Convert fülön beikszeled a "Convert files to this format" checkboxot, a "Save as type"-nál kiválasztod az MPEG Audio (MP3)-at, az Attributes-nél beállítod a 192 kbps-es bitrátát. A "Folder" fülön beállítod, hogy a "Store all files in this folder"-nél beállított mappa ne egyezzen meg az eredetivel, majd rákattintasz a Begin-re

szomb. márc. 05, 2005 22:44
arany tag

Hozzászólás 
Helló! Tud valaki mondani egy olyan programot, amivel X bitrátáról fixen mondjuk 192 kbre tudok konvertálni több (szép sorban, úgy 30-40 darab)mp3-at? Úgy, hogy csak ki kelljen jelölni a kívántakat, és aztán hadd dolgozzon. Nem emlékszem a nevére, pedig olvastam valahol...

pén. márc. 04, 2005 23:57
arany tag

Hozzászólás 
johnnyrotten írta:
Odo írta:
johnnyrotten írta:
Odo írta:
Tud vki olyan CD grabbelő, rippelő progit ami figyeli a hibákat is?

EAC

Köszönöm! Van vele tapasztalatod is?

Több mint három éve használom különböző verzióit. Ezres nagyságrendet grabbeltem már vele - kifejezetetten olyan program, amit nyugodt szívvel, feltétel nélkül ajánlok bárkinek. Tud magyarul is.

Én is nyugodt szivvel ajánlom az Exact audio Copy (EAC) nevű programot. Annyit minden esetre hozzátennék, hogy a megfelelő hibajavításhoz az EAC/Drive Options menűpontjában a Secure módot érdemes használni, és az EAC/EAC Options menűpont Extraction fűlénél a Error recovery quality-t minél magasabb szintre kell beállítani.
Ámbár lassú lesz a másolás, de a minőség kárpótol érte.

pén. jan. 14, 2005 0:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
Odo írta:
johnnyrotten írta:
Odo írta:

EAC

Több mint három éve használom különböző verzióit. Ezres nagyságrendet grabbeltem már vele - kifejezetetten olyan program, amit nyugodt szívvel, feltétel nélkül ajánlok bárkinek. Tud magyarul is.

csüt. jan. 13, 2005 19:19
Moderátor

Hozzászólás 
johnnyrotten írta:
Odo írta:

EAC

csüt. jan. 13, 2005 15:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
Odo írta:

EAC

csüt. jan. 13, 2005 15:12
Moderátor

Hozzászólás 

csüt. jan. 13, 2005 14:02
arany tag

Hozzászólás 
arnoldo írta:
Hali! Tud valaki olyan progit, ami mp3-ból csinál mp3at? 196-os bitratabol 128-ast? Köszi!

Ezt például Lame-el is elvégezheted:
lame -b 128 -q 0 --mp3input be.mp3 ki.mp3
ahol:
-b 128: 128 kBps-os bitráta
-q 0: a legjobb minőségű (egyben leglomhább) tömörítés
--mp3input: a bemenet egy mp3 file
be.mp3: Az az mp3, amit át akarsz alakítani
ki.mp3: Az az mp3, amivé át akarod alakítani az mp3-adat

A be.mp3-nál és a ki.mp3-nál add meg az állományok elérési útját is!

Megjegyzem, ha 196 kBps-ről lecsökkented a bitrátát 128 kBps-re romolni fog a minőség.

vas. jan. 02, 2005 22:37
arany tag

Hozzászólás 
raffen írta:
http://www.apple.com/itunes/download/
ingyenes, fraunhofer encoderrel, igenyes ID3 tag editorral.
ezek a lame encoderek nevukhoz meltoan neha (beallitasfuggo) rettenetes hangminoseget produkalnak.
sajnos ilyen mp3 szemetekkel van tele az internet...

Hozzászólásodból kiemelném: beallitasfuggo. Ugyanis a Lame árához, paraméterezhetőségéhez, platformfüggetlenségéhez képest jó minőséget produkál. A szemetet, az alacsony bitrátájú (<192 kBps, CBR), régi (vagy vacakabb) encoderrel (pláne amelyek be vannak építve a programokba, és nem állíthatod be a minőséget) tömörített zenék jelentik.

Aki pedig high-end hangzásra vágyik, hallgasson LP-t, (SA)CD-t - természetesen megfelelő felszereléssel. ;)

vas. jan. 02, 2005 22:09
vas-tag

Hozzászólás 
Hali! Tud valaki olyan progit, ami mp3-ból csinál mp3at? 196-os bitratabol 128-ast? Köszi!

vas. jan. 02, 2005 21:17
vas-tag

Hozzászólás 
http://www.apple.com/itunes/download/
ingyenes, fraunhofer encoderrel, igenyes ID3 tag editorral.

ezek a lame encoderek nevukhoz meltoan neha (beallitasfuggo) rettenetes hangminoseget produkalnak.
sajnos ilyen mp3 szemetekkel van tele az internet...

pén. dec. 31, 2004 20:49
ezüst tag

Hozzászólás 
Köszönöm az infokat. :)

És azt a progit is megköszönném, ha elküldöd. Címem: dan16@freemail.hu

Mindenkinek kellemes zenehallgatást. :)

szer. dec. 29, 2004 15:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
danii írta:
De konkrét progit tud valaki mondani? Ami télleg jó minőségben csinálja a dolgát.

Köszi.

Én az ExactAudioCopy + Fraunhofer Pro párost használom.

Az előbbi letölthető innen, az utóbbit ajándékba adja a Microsoft a WMP10-hez, csak kell egy segédprogram, ami lehetővé teszi más alkalmazások számára is a használatát. Linket nem tudok írni, de ha kell, elküldöm.

hétf. dec. 27, 2004 22:35
Moderátor

Hozzászólás 
Nem a progitól függ, hanem a használt tömörítőtől. Én személy szerint Lame encodert használok, ez elég jó minőséget produkál viszonylag gyorsan. Ez egy parancssoros progi, de van hozzá külső GUI is, pl. RazorLame.

hétf. dec. 27, 2004 22:34
ezüst tag

Hozzászólás 
De konkrét progit tud valaki mondani? Ami télleg jó minőségben csinálja a dolgát.

Köszi.

hétf. dec. 27, 2004 21:02
gyémánt tag

Hozzászólás 
audio grabber.

hétf. dec. 27, 2004 13:56
Profil Privát üzenet küldése ICQ
ezüst tag

Hozzászólás mp3 fájlok átalakítása
És hogy megy visszafelé? :)
Úgy értem, ki tud mondani valami jó (!) progit, amivel audio fájlból lehet mp3-at csinálni?
Csak mert letöltöttem egy freeware programot, amit jelenleg is használok, és érdekelne, hogy van-e olyan program, amivel jobb minőségben lehet átalakítani, illetve van-e egyáltalán jelentősége annak, hogy milyen progival csinálja az ember.

Köszi.

vas. dec. 26, 2004 18:01
gyémánt tag

Hozzászólás 
nm es boldog karacsonyt:-)

vas. dec. 26, 2004 12:36
ezüst tag

Hozzászólás 
Oké, a néróval működik a dolog! :)

Köszi!

vas. dec. 26, 2004 6:01
gyémánt tag

Hozzászólás 
nero audio cd iras normalize tracks kipipalod es audio cd-t ir mp3 bol.

szomb. dec. 25, 2004 13:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
Pl. a nagyon elterjedt Nero is (meg szinte mindegyik cd-író program) tudja ezt. (Új-> Audio CD-> Mp3makat ablakba rángatod-> sorrendet rendbeteszed-> megírod-örülsz.)

Egy pöttyel szebb hangú wavokat kapsz, ha az mp3-wav átalakítást mondjuk a Steinberg MyMp3PRO-jával csinálod, de szegény elcseszett Mp3-akkal csodát tenni semmivel sem lehet.

szomb. dec. 25, 2004 10:22
ezüst tag

Hozzászólás mp3 fájlok átalakítása
Üdv!

Kezdő vagyok a témában, és az érdekelne, hogyan (melyik programmal) lehet mp3-at átalakítani olyan formátumra, amit aztán CD-re kiírva bármelyik hi-fi berendezés le tud játszani?

Előre is köszönöm!

szomb. dec. 25, 2004 7:35
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 42 hozzászólás ]