|
Szerző |
Üzenet |
EFi
gyémánt tag
|
Télleg, meg tudná valaki mondani, hogy a kép alját/tetejét/oldalát miért nem tudják gyárilag beállítani? Rengeteg olyan tévét látni, ahol a logók kiérnek, feliratok szélső betűi levágva. Erre is van egy szabvány, nem? Pl. a magyar monoszkópnál (nem tudom van-e még egyáltalán) körbe a legszélső sor/oszlop kockái inverzbe voltak színezve, a képet úgy kellett beállítani, hogy ez már éppen ne látszon (mert ott már adás alatt néha mák volt). Ezt a fajta beállítást újabban igen elfelejtik a gyárban
|
hétf. jan. 30, 2006 17:56 |
|
|
Anubys
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 274 Tartózkodási hely: Söröskorsó mellett(esténként)
|
Ez chassis L6.2
A tévéd azért lesz évente táphibás, mert ez a modell egy rakás kaka (nem tudtam finomabban fogalmazni) egy technikai ballépés.
Sajnos a Philips tévék egyébként is elég ****, de ez a modell viszi a pálmát, sajnos ez ilyen vacak.
A service menüjében semmi lényegi beállitás nincs, mivel ebben a geometriát valóban potikkal kell beállitani.
Semmi értelme belépned, semmi köze a táphibádhoz.
Sajnos ezzel a dologgal együtt kell élned, állandóan be fog **** neked ez a tv, amig meg nem unod, és ki nem dobod.
Nálam mindig is tiltólistán voltak ezek a tévék mind eladás, mind javitás szempontjából, mert rontják a "jóhiremet". Lehetetlen elmagyarázni a tulajoknak, hogy ezen készülékek a legalapvetőbb elvárásoknak sem felelnek meg tartósság szempontjából, és lehetetlenség bármilyen módon tartóssá tenni őket, egyszerűen egy szeméthalom mind.
Sajnálom, ha rossz hireket mondtam, de ez az igazság. Add el, és vegyél valami normális tévét. Ennél a legvacakabb török tv is többet ér sajnos, mert azokkal is kevesebb gond van. Bocsi az őszinteségért, de ez van.
|
hétf. jan. 30, 2006 1:10 |
|
|
zulu
ezüst tag
|
Na szevasztok!
Az a helyzet, hogy a multkor rosszalkodott a Philips tv-m tápja. Állítólag ez tipushiba, mert évente be szokott sz...ni.
Az történt egyszer, hogy üzem közben egyszer csak elment az adás, és a sok pötty, mellett azt láttam, hogy a képernyő tetején egy fehér felirat van. Eddig amig erre a fórumra rá nem találtam, addig azt hittem hülye vagyok, de mostmár tudom. Nem!
Azt, hogy hogy léptem be a menübe nem tudom, mert mem volt nálam a távcsi. A lényeg, hogy sikerült. Ilyenkor nekem nem reagált semmire, ezért oda kellett mennem, és ki kellett kapcsolni mechanikusan.
Na ez hogy lehetett???
Egyébként azóta el is romlott a tápom benne, most várok az alkatrészekre.
Azt szeretném megkérdezni, lehet-e összefüggésben a táphibám azzal, hogy a képernyő két szélén kicsit összesűrűsödik a kép?? Tehát a kép meg volt, csak a szélek kicsit össze voltak torlódva.
Ez az előző szervizes javítás óta így volt. Lehet, hogy a szervizes elb... valamit, vagy bele nyúlt a menübe??
A másik, amit kérdezni akartam, minek kell belenyúlni a menübe, ha a tv belsejében ott vannak a potik, amikkel ****, és egyszerűen be lehet állítani ezeket a dolgokat.
Vagy lehet, hogy az a torzulás ami nálam van azt csak ebből a menüből lehet állítani???
Philips tv-nél Typ: 28PT4423/58 hogy kell belépni? Ki tud nekem ebben segíteni?
Köszi!
|
hétf. jan. 30, 2006 0:55 |
|
|
djsms
Moderátor
|
nos akkor valami info a szerviz menübe jutásról a korábban említett thomson tv-hez?
|
szomb. jan. 28, 2006 21:12 |
|
|
Freestyle
arany tag
Csatlakozott: hétf. márc. 29, 2004 11:37 Hozzászólások: 273 Tartózkodási hely: Törökszentmiklós
|
Sziasztok!
Samsung SV-655GX típusú videó opcionális táblába való belépés érdekelne, meg persze a opciós tábla pontjai is, hogy melyikeket kell bejelölni.
Sajnos ennél a videónál is széria hiba, hogy kb fél órás áramszünet után egyszerűen elfelejti ezen beállítást.
Havernak a videója, egy szerelő felírta neki, működött is, csak sajnos nem találja ezt a papírt sehol, és a videót megint felkéne opcionálni.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv, Freestyle
|
szomb. jan. 28, 2006 19:25 |
|
|
-=RelakS=-
gyémánt tag
|
Azért itt a szerviz menübe lépés "régi" Samsunghoz: POWER gombbal kikapcs, majd: INFO - MENU - MUTE - POWER MINDENT írj fel egy papírra, mielőtt módosítod!!!! Üdv![/quote] Új LCD-nél is műkődik[/quote]
Tényleg működik, de a hajam eldobtam, mennyi sora van O_O
|
pén. jan. 27, 2006 18:24 |
|
|
-=RelakS=-
gyémánt tag
|
A "jó" hangról azért azt elmondanám, hogy a régi orion tv-nknek, meg a Genius hangrendszeremnek azért sokkalta jobb a hangja, de legalább nem annyira doboz, mint némelyik másik tv-é
|
pén. jan. 27, 2006 18:16 |
|
|
vasti
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1104 Tartózkodási hely: Zalaegerszeg
|
-=RelakS=- írta: A mi tévénknek is fura hangja volt elsőre, de aztán babráltam az equalizer-rel, meg bekapcsoltam a térhatást, és egész tűrhető lett :)
Akkor 1.: szerencsés vagy, és olyan tévéd van, amiben van rendes végfok meg rendes hangszórók, vagy 2.: kevéssel is beéred, és már annyira megszoktad a műanyaghangú embereket, hogy azt tartod természetesnek meg jónak ;-))
Egyébként pl. az anyósomékat sem zavarja a Samsung tévé hangja: ilyet szoktak meg. Az emberi fül, meg főleg az agy tud alkalmazkodni... De amikor náluk látom a tévét, és egyszerűen nem értem, hogy mit beszélnek, az egy kicsit zavar.
És a Samsungban is van 5 sávos EQ, meg virtual surround, meg wide stereo, meg minden "fontos dolog", de ezekkel kb. csak rontani lehet már rajta szerintem: az érthetetlen hang dörmögősen, sziszegősen vagy csőben szólósan érthetetlen lesz maximum ;-)))
Üdv!
|
pén. jan. 27, 2006 15:39 |
|
|
-=RelakS=-
gyémánt tag
|
A mi tévénknek is fura hangja volt elsőre, de aztán babráltam az equalizer-rel, meg bekapcsoltam a térhatást, és egész tűrhető lett Mondjuk én hetente kétszer játok abban a szobában
|
pén. jan. 27, 2006 13:37 |
|
|
vasti
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1104 Tartózkodási hely: Zalaegerszeg
|
Anubys írta: Szinte minden újabb tévé zajos, főleg az olcsóbb kategóriából. A lényeg az olcsó ár, nem a minőség. Ezt sajnos így van :-( Azért is voltam nagy gondban, amikor két éve tévét vettem. Hetekig fórumoztam, néztem használt tévéket is lomisoknál (de azok meg drágák voltak aránytalanul), végül ennél a Samsungnál kötöttem ki. De még mindig jobban tetszik a régi Philips képe ;-)) Anubys írta: Mellesleg jó hangú tévét sem gyártanak már. Minek is...
A hangról meg ne is beszéljünk, mert felhúzom magam!
Hogy egy 63-72 centis tévé dobozába nem tudnak beletenni egy rendes "hangrendszert", az egyszerűen hihetetlen. Pedig nem is kerülne sokkal többe... Minek sztereó pl.?! Egymástól fél méterre lévő hangszórók, 2-3m távolságból olyan rohadt jó sztereó teret tudnak létrehozni?! ;-) Egy rendes csatornát építenének meg benne végig, az bőven elég lenne. Érdekes, mert ezt régen meg tudták csinálni... (Az ősöknél pl. egy Infracolor 2000 dübörög az egyik szobában, aaaaz igen ;-)
De hogy egy nagy dög, 130.000 forint tévénél (ez az apósék új Samsunga, 100Hz-es hányadék képpel) nem értem, hogy mit mondanak a nénik meg bácsik, attól t*kön tudnám szúrni magamat :-((
Nálam nincs akkora gond, mert a Tannoy hangfalakból érthető hang jön ki ;-)) A saját hangszórói igazából nem is tudom már, hogy hogyan szólnak.
Bocs az offtopicért, csak felhúztam magam a boltokban kapható, maximum veszélyes hulladéknak nevezhető szemetekre gondolva ;-)
Üdv!
|
pén. jan. 27, 2006 12:37 |
|
|
Ros-Co.
a fórum lelke
Csatlakozott: hétf. nov. 08, 2004 20:03 Hozzászólások: 6046 Tartózkodási hely: Bp.
|
Az hogy az előlapi stby led villog, vagy ég-e a mienken attól függött, hogy távirányítóval, vagy az automatikus időzítővel kapcsolódott-e ki.
|
pén. jan. 27, 2006 9:27 |
|
|
Anubys
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 274 Tartózkodási hely: Söröskorsó mellett(esténként)
|
Szinte minden újabb tévé zajos, főleg az olcsóbb kategóriából.
A lényeg az olcsó ár, nem a minőség.
Mellesleg jó hangú tévét sem gyártanak már.
Minek is... Vegyél házimozirendszert. Az olcsóknak abból is nagyon **** hangja van, de ott 6 rossz hangszórót kapsz plusszba.
|
pén. jan. 27, 2006 0:21 |
|
|
vasti
gyémánt tag
|
djsms írta: Ennek a típusnak ennyire zajos a végfokja, hogy minimális hangnál a zaj elnyomja a hangot, vagy csak nekem van beteg példányom?
... bocs, hogy beleszólok, mert tévészerelősem vagyok, meg Thomson tévém sincs. De az Én Samsungom is nagyon hangos, és még ráadásul érdekes hangja is van: olyan, mint egy videómagnónak ;-)) Gagyik ezekmár mind szerintem :-(((
Üdv!
|
csüt. jan. 26, 2006 23:51 |
|
|
djsms
Moderátor
|
Thomson (20MF10C - TX807 EU) tévémen szeretnék képméretet állítani, mert az ertéelklub felirat teljesen kinn van a bal sarokban. Az itt ovasott vol- pr- bekapcsolós technika nem jött be. Vagy normál módban kapcsol be a tv vagy be sem kapcsol.
Továbbá az előlapi led működését sem értem. Gyakran kikapcsolt állapotban villog, máskor meg folyamatosan világít. Melyik állapot mit jelent?
Ennek a típusnak ennyire zajos a végfokja, hogy minimális hangnál a zaj elnyomja a hangot, vagy csak nekem van beteg példányom?
|
csüt. jan. 26, 2006 18:45 |
|
|
Anubys
arany tag
|
krav írta: Kiváncsiságból érdemes megnézni, elég sok mindent lehet állítani de nem ajánlott!!!Ott van,hogy mikor készült a panel,vagyhogy mennyi üzemóra van benne.
Már amelyikben benne van. A dátum csak a szoftver irásának ideje, ami akár egy-két évvel is lehet korábbi, mint az összerakott tv, szóval sokat nem jelent. Üzemóra számláló csak nagyon kevés tipusban van, abból is van ami kódolva irja ki, szóval nem sokat jelent.
|
szer. jan. 25, 2006 0:20 |
|
|
krav
ezüst tag
|
Kiváncsiságból érdemes megnézni, elég sok mindent lehet állítani de nem ajánlott!!!Ott van,hogy mikor készült a panel,vagyhogy mennyi üzemóra van benne.
|
hétf. jan. 23, 2006 19:04 |
|
|
vasti
gyémánt tag
|
krav írta: Új LCD-nél is műkődik
Még jó, hogy a gyártó nem variál ezen ;-))) Jó tudni.
Lehet, hogy az apósék új tévéjén is megnézem, lehet-e valamit állítgatni... Habár jobb, ha nem nyúlok hozzá: mert ha utána 5 éven belül tönkremegy, akkor annak én leszek az oka ;-)))
Különben meg nem is érdemes rá: szép kis készülék, 72 centis, 100Hz-es, divatos fekete-ezüs, csak éppen nézhetetlen a képe szerintem :-(( Mondtam nekik, hogy 50Hz, 63 centi 20m2-es nappaliba csak tévézésre, de nem hallgattak rám ;-)
Üdv!
|
vas. jan. 22, 2006 21:51 |
|
|
krav
ezüst tag
|
[/quote]
Azért itt a szerviz menübe lépés "régi" Samsunghoz: POWER gombbal kikapcs, majd:
INFO - MENU - MUTE - POWER
MINDENT írj fel egy papírra, mielőtt módosítod!!!!
Üdv![/quote]
Új LCD-nél is műkődik
|
vas. jan. 22, 2006 21:34 |
|
|
vasti
gyémánt tag
|
joeapi írta: Ha jol lattad hogy nincs valtozas akkor nincs raszterkorrekcio, es persze sormeret allitas sincs csak hardware-sen.Vagyis beletekersz a tapba.Persze ha tudod hogy mit csinalsz. :D Az első munkahelyemen (12 éve) javíttattak velem monitorokat, és akkor még emlékeztem a suliból az elektronikai dolgokra ;-)) Kb. tudom, hogy mit kell tekergetni. De azért nem esnék neki ;-) joeapi írta: Bocsi kozben megtalaltam a neten EWID lesz a sormeret.Ha nem tudod allitani akkor hardware-s gond van.Szolj vissza ha sikerult.
Köszönöm, ez az! Sikerült beállítanom: függőleges-vízszintes méretet annyira összehúztam, hogy csík legyen a kép szélén, aztán egy nyomást vissza. Most már nem lóg le semmi ;-)) Egy csomót kellett "tekernem", pl. a korhatár karika nálam már totál a kép sarkában volt...
Nagyon-nagon köszönöm még1x! Több, mint két éve tervben van a képméret beállítás, csak eddig nem tudtam, hogy melyik az az opció, vaktában meg nem mertem ugye tekergetni ;-)
Esetleg haelektonikus formában meg van neked, hogy melyik opció mi, elküldhetnéd... Tudom, sokat akarok;-)) Igazából meg vagyok elégedve a képével, de ha már megvan a készülék, jó lenne, ha lenne hozzá doksim. És a neten nem találtam eddig.
Üdv!
|
vas. jan. 22, 2006 21:22 |
|
|
joeapi
arany tag
|
vasti írta: Sajnos az én tévémen nincs ilyen ( HS van, de az a pozíciót állítja. Ezen kívül H betûvel kezdõdõ csak HPAR meg HBOW van, de azokat állítva nem látok változást. Ja, egyébként CZ25D83N a készülékem típusa. Üdv!
Ha jol lattad hogy nincs valtozas akkor nincs raszterkorrekcio, es persze sormeret allitas sincs csak hardware-sen.Vagyis beletekersz a tapba.Persze ha tudod hogy mit csinalsz.
Bocsi kozben megtalaltam a neten EWID lesz a sormeret.Ha nem tudod allitani akkor hardware-s gond van.Szolj vissza ha sikerult.
|
vas. jan. 22, 2006 0:02 |
|
|
Anubys
arany tag
|
Nem lehet bekapcsolni, a Philipsek ilyenek.
|
szomb. jan. 21, 2006 9:13 |
|
|
duke
arany tag
|
Tudja valaki egy Philips 29PT8520/12-nel hogy lehetne bekapcsolni a hangero szabalyozas OSD-jet.(ha egyaltalan lehet) Eloszor meg jonak tunt,hogy allitaskor nem foglalja el a kep harmadat a csik,de mostmar kifejezeten boszanto hogy nem latni hol tart a hangszint.Talalomra atkapcsoltam 10-20 fele dolgot a szerviz menuben(utana mindent vissza) de nem hasznalt.
|
szomb. jan. 21, 2006 3:09 |
|
|
vasti
gyémánt tag
|
Sajnos az én tévémen nincs ilyen :-(( HS van, de az a pozíciót állítja.
Ezen kívül H betűvel kezdődő ;-) csak HPAR meg HBOW van, de azokat állítva nem látok változást.
Ja, egyébként CZ25D83N a készülékem típusa.
Üdv!
|
csüt. jan. 19, 2006 22:21 |
|
|
Anubys
arany tag
|
vasti írta: Anubys írta: Másik Samsungra visszatérve, sorméretet biztosan lehet állitani service menüből, minden 100fokos csővel szerelt tévénél lehet. Esetleg meg tudnád mondani, hogy melyik paramétert birizgáljam? Akkor régen kérdeztem, de senki sem árulta el (( Üdv!
H EW
|
szer. jan. 18, 2006 0:50 |
|
|
vasti
gyémánt tag
|
Anubys írta: Másik Samsungra visszatérve, sorméretet biztosan lehet állitani service menüből, minden 100fokos csővel szerelt tévénél lehet.
Esetleg meg tudnád mondani, hogy melyik paramétert birizgáljam? Akkor régen kérdeztem, de senki sem árulta el :-(((
Üdv!
|
kedd jan. 17, 2006 21:48 |
|
|
HA5DZS
arany tag
Csatlakozott: csüt. jún. 10, 2004 14:17 Hozzászólások: 262 Tartózkodási hely: Kispest
|
teljesen igaz csak lusta voltam javítani
|
hétf. jan. 16, 2006 21:30 |
|
|
aaa123
arany tag
|
HA5DZS írta: Haas írta: Anubys, köszi az infot! Akkor sajnos nincs mit tenni... Illetve marad, hogy feliratos filmeknél a TV bal felső sarkába mindig benyomom a filmek eltelt idő számlálóját a DVD lejátszómmal. Ez szép fehér betűkkel világít és így folyamatosan sötétebb a kép, nem villódzik a feliratok fel/eltűnésekor. Video AGC szokott ilyet csinálni, TV bajok topikban írj erről bővebben ha érdekel...
A video AGC és a sugáráram korlátozó két külön dolog.
|
hétf. jan. 16, 2006 21:17 |
|
|
HA5DZS
arany tag
Csatlakozott: csüt. jún. 10, 2004 14:17 Hozzászólások: 262 Tartózkodási hely: Kispest
|
Haas írta: Anubys, köszi az infot! Akkor sajnos nincs mit tenni... Illetve marad, hogy feliratos filmeknél a TV bal felső sarkába mindig benyomom a filmek eltelt idő számlálóját a DVD lejátszómmal. Ez szép fehér betűkkel világít és így folyamatosan sötétebb a kép, nem villódzik a feliratok fel/eltűnésekor.
Video AGC szokott ilyet csinálni, TV bajok topikban írj erről bővebben ha érdekel...
|
hétf. jan. 16, 2006 21:07 |
|
|
Haas
vas-tag
|
Anubys, köszi az infot!
Akkor sajnos nincs mit tenni... Illetve marad, hogy feliratos filmeknél a TV bal felső sarkába mindig benyomom a filmek eltelt idő számlálóját a DVD lejátszómmal. Ez szép fehér betűkkel világít és így folyamatosan sötétebb a kép, nem villódzik a feliratok fel/eltűnésekor.
|
hétf. jan. 16, 2006 16:35 |
|
|
Anubys
arany tag
|
Most azért elmondanám, hogy én, aki minden nap ezzel dolgozik, ha megkérdeznék, nem tudnám megmondani egy bonyolultabb menünél, hogy némelyik beállitás pontosan mire való. Nem is kell mindent tudni, arra valók a szervizkönyvek. Persze vannak alapbeállitások, amik minden gépnél egyformák, de egy bonyolultabb szervizmenü 100-nál is jóval több beállitást tartalmazhat. Ezeket szaktudás nélkül birizgálni nem egészséges.
Samsungra visszatérve, az elsötétülés a rosszul tervezett elektronika miatt van , a fehér feliratok alapján igyekszik beállitani a sugáráramkorlátozást, igy sajnos az egyébként sötétebb képtartalmon ez alaposan meglátszik. Állitgasd el nyugodtan, nem lesz jobb úgysem, ezt nem lehet service menüből orvosolni, de úgyis hiába mondom.
Másik Samsungra visszatérve, sorméretet biztosan lehet állitani service menüből, minden 100fokos csővel szerelt tévénél lehet.
Gondolom ez Chassis KS3A, ott is van ilyen beállitás.
Egyébként valóban vannak olyan beállitások, amivel lehet csökkenteni a cső élettartamát, úgyhogy nem célszerű mindent össze-vissza állitgatni.
|
hétf. jan. 16, 2006 9:58 |
|
|
vasti
gyémánt tag
|
-=RelakS=- írta: Vettünk egy samu tv-t, de a képgeometriával én is ****ódnék egy kicsikét.
Nekem egy két éves, 63 centis "hagyományos képcsöves" Samsung tévém van, és a vízszintes képméretet nem lehet állítani szerviz menüből. Úgyhogy a függőleges képméretet is békén hagytam, mert ha azt elállítgatom, akkor meg torzul a kép ugye.
Egy kicsit állítgattam a színeken: nem volt igazából rossz, de azért közelíteni próbáltam a régi jó, gyerekszobába átkerült Philips képéhez.Ez természetesen nem sikerült ;-))))
Amúgy nem vagyok tévészerelő (ez gondolom kiderült ;-) , de azt azért elmondom, hogy szerintem is a szervizmenü turkálást rá kell hagyni a szakemberekre! És ez nem misztifikálás: az én vackomon is van kb. 50 paraméter, ebből 40-ről nem is tudom, hogy mi.... (amúgy elektronikai végzettségem van) És könnyen elállítgathatsz valamit úgy, hogy ártasz vele a készüléknek. Nem fog másnap megpusztulni, de jelentősen csökkenhet az élettartama, és egy "látszatjvítás" okozhat más, zavaró hibákat, működési rendellenességeket, amik esetleg csak később jönnek elő, vagy tűnnek fel...
Szóval óvatosan! Ha jobb tévét akarsz, akkor cserélj készüléket ;-))
Azért itt a szerviz menübe lépés "régi" Samsunghoz: POWER gombbal kikapcs, majd:
INFO - MENU - MUTE - POWER
MINDENT írj fel egy papírra, mielőtt módosítod!!!!
Üdv!
|
vas. jan. 15, 2006 22:44 |
|
|
Haas
vas-tag
|
Nekem egy Samsung WS-32Z068P - típusú TV-m van. Egy katasztrófa volt a képgeometriája amikor megvettem, így nekiálltam bűvölni a szerviz menüben és kb. egy szombatom ráment mire belőttem frankóra.
De egy bajom azóta is van a TV-vel. Ha pl. feliratos filmet nézek és előugrik a fehéren világító felirat, a TV képe eléggé zavaróan elsötétedik. Miért lehet ez, és hogyan lehetne az elsötétedés mértékén csökkenteni??? Légyszi válaszoljon aki tud! Köszi
|
vas. jan. 15, 2006 18:21 |
|
|
Anubys
arany tag
|
|
szomb. jan. 14, 2006 21:08 |
|
|
aaa123
arany tag
|
-=RelakS=- írta: Vettünk egy samu tv-t, de a képgeometriával én is ****ódnék egy kicsikét. Egyrészt úgy tűnik, hogy a kelleténél többet vág a képből, másrészt a jobb és bal oldalon befigyel egy-egy sáv,a hol az oszlopok összesűrűsödnek.
Fujitsu-Siemens monitorhoz van-e ilyen? Kicsit zavaró, hogy a piros egy fél sorral fölljebb van a kelleténél...
Mercedeshez van motorjuk tessékmondani ???
Szerinted kb. hányféle Fujitsu-Siemens monitor van ? És miből gondolod hogy egyforma a "szerviz menüjük" . Van amelyiknek van, van amelyiknek nincs, mert nem menüből tudod állítgatni.
Ha meg a konvergenciát akarod széttekergetni ott vannak a képcső nyakán a mágnesek, csak bátran...
Nagy valószínűséggel csak rosszabbra fogod beállítani, bár szerencséje mindenkinek lehet...
|
szomb. jan. 14, 2006 20:49 |
|
|
aaa123
arany tag
|
Pojka írta: Sziasztok!
Én egy olyan jelenségre kérnék választ, hogy egy Thomson 16:9-es Tv-n mikor nagyon fényes fehér háttér van, akkor a jobb felén elkezd egy foltban barnulni a kép, ami elmúlik ugyanúgy, ahogy keletkezett, amint sötétebbre vált a kép. Ezt akkor vettem észre először, mikor rákötöttem a laptopot és az intéző fehér része pont oda esett. Nagyon nem zaklatott fel, mert ez egy 50e Ft-os TV és csak úgy szükség készüléknek vettem, mert a régi egy szép szombat délelőtt meghalt és azonnal kellett vennem egy másikat, de érdekelne, hogy mi lehet ez. Köszi!
A képcső maszkja (az üvegen belül ) a fehér felülteknél, nagy konrasztnál, nagyon minimális mértékben megváltoztatja a méretét, és ez okozza színtisztaság hibát. Használd kisebb kontraszton, vagy cserélj benne képcsövet. (Lehet, hogy a vadonat új sem lesz jobb... )
|
szomb. jan. 14, 2006 20:43 |
|
|
Tab120L
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1778 Tartózkodási hely: Kaposvár / Tab
|
Tényleg, a tesco gazdaságos 20ezer forintos Alien, stb. TV-kbe is van service menü?
|
szomb. jan. 14, 2006 20:29 |
|
|
soundria
ezüst tag
Csatlakozott: csüt. dec. 29, 2005 10:36 Hozzászólások: 34 Tartózkodási hely: Budapest
|
Azert nem kell misztifikalni a dolgokat! Kepgeometriat siman allithat, nem? En sem most masztam le a falvedorol, beleptem a service menube, megneztem miket lehet allitani, ami erdekelt megneztem (plazma uzemora) es kileptem.
Sok analog TVn van pölö nagy overscan, ha lehet allitani rajta, miert ne?
Aki hulye az meg amugy is elobb utobb elcseszerint valamit.
|
szomb. jan. 14, 2006 19:34 |
|
|
Anubys
arany tag
|
Hihetetlen dolgok ezek...
Azt hiszitek, a service menü arról kapta a nevét, hogy megjavitja a tévét ?
Utána meg sir a szátok, ha drága pénzen irjuk újra az epromokat.
Nem véletlenül nem adják oda a felhasználóknak a service kódokat.
|
szomb. jan. 14, 2006 16:47 |
|
|
-=RelakS=-
gyémánt tag
|
Vettünk egy samu tv-t, de a képgeometriával én is **** egy kicsikét.
Egyrészt úgy tűnik, hogy a kelleténél többet vág a képből, másrészt a jobb és bal oldalon befigyel egy-egy sáv,a hol az oszlopok összesűrűsödnek.
Fujitsu-Siemens monitorhoz van-e ilyen? Kicsit zavaró, hogy a piros egy fél sorral fölljebb van a kelleténél...
|
pén. jan. 13, 2006 11:05 |
|
|
soundria
ezüst tag
Csatlakozott: csüt. dec. 29, 2005 10:36 Hozzászólások: 34 Tartózkodási hely: Budapest
|
Samsung TV service menu
Hello.
Samsung plazmamon a kovetkezo a szervizmenu:
TV standby allapotaban taviranyito megfog - Info-Menu-Mute-Power gombok megnyomasa egymas utan, erre a TV bekapcsol a szervizmenu pedig megjelenik. a menuben a taviranyitoval lehet navigalni.
Csak sajat felelossegre!!!
En pl a vadonatuj 3 filmes plazmamon meglepve lattam, h 85 ora van mar a panelban.
|
pén. jan. 13, 2006 10:52 |
|
|
Pojka
arany tag
|
Sziasztok!
Én egy olyan jelenségre kérnék választ, hogy egy Thomson 16:9-es Tv-n mikor nagyon fényes fehér háttér van, akkor a jobb felén elkezd egy foltban barnulni a kép, ami elmúlik ugyanúgy, ahogy keletkezett, amint sötétebbre vált a kép. Ezt akkor vettem észre először, mikor rákötöttem a laptopot és az intéző fehér része pont oda esett.
Nagyon nem zaklatott fel, mert ez egy 50e Ft-os TV és csak úgy szükség készüléknek vettem, mert a régi egy szép szombat délelőtt meghalt és azonnal kellett vennem egy másikat, de érdekelne, hogy mi lehet ez.
Köszi!
|
pén. jan. 13, 2006 10:11 |
|
|
snapscan
platina tag
|
Hi-Fi cuccon még nem láttam, DVD lejátszókon firmware frissítéshez szokott lenni.
|
pén. jan. 13, 2006 7:40 |
|
|
thegs
arany tag
Csatlakozott: kedd máj. 11, 2004 11:04 Hozzászólások: 358 Tartózkodási hely: Slovakia ;)
|
Egyszer már feltettem a kérdésemet, de nem kaptam választ. TV-ken kívül léteznek más elektronikai cuccok, melyeknél van szervizmenü, vagy valami hasonló? pl. hi-fi, DVD játékos?
|
csüt. jan. 12, 2006 13:55 |
|
|
kryst
arany tag
|
Szerintetek mi lehet az oka,hogy amikor bekapcsolom a TV egyszerűen a világos kÉpnel,szinte szürke vastag csíkok jelennek meg.Ez kb.5perc után eltűnik És utánna jó a kÉp.Talán kÉpcső?
|
kedd jan. 10, 2006 18:22 |
|
|
HA5DZS
arany tag
|
majo írta: HA5DZS! Ha képméret a korábbihoz képest megváltozott, akkor eszi a fene a sorvégfokot. Jobb lenne most megnézni, megnézetni, mert ha megnyekken a sorvégtrafó akkor nem olcsó a javítás.
Semmi ilyesmi, csak kicsit kényes vagyok. A képgeometria egy centit nem változott, gyárilag (túl) széles(ebb) a kép.
|
kedd jan. 10, 2006 18:11 |
|
|
majo
arany tag
|
joeapi!
kondi csatt, tranyó csatt , trafó csatt! Én erre gondoltam, nem helyből kehes trafóra.
|
kedd jan. 10, 2006 14:35 |
|
|
joeapi
arany tag
|
Ha fugg. meret nem valtozott akkor raszterkorr. hiba.Ha az is akkor tap hiba.
Ha pedig sok minden elallitodott akkor szikrazik a kepcso, es nezhetsz valami olcso vackot.A memoria egy resze valtoztathato meg infran keresztul a tobbit csak iroval.Ez azert nem mindegyikre igaz.A menu allitgatasrol annyit hogy szepen halotra allithatod a TV-d.A szerelok szeretni fognak.Egyes TV-k menuje eleg bonyolult, vagy terjedelmes ezeket memoria masolassal javitjak.Gondolj bele elszallitja a szaki es jol megvag.Ha neked ez megeri.
Ja a lenyeg:
"akkor eszi a fene a sorvégfokot. Jobb lenne most megnézni, megnézetni, mert ha megnyekken a sorvégtrafó akkor nem olcsó a javítás."
Na es arany baratom mi a fenet nezzen az a szerencstlen szerelo egy doglodo sortrafon?Latot O mar ezer olyan masikat.Ki kell cserelni oszt kesz,
de az se olcso.
|
kedd jan. 10, 2006 12:37 |
|
|
majo
arany tag
|
HA5DZS!
Ha képméret a korábbihoz képest megváltozott, akkor eszi a fene a sorvégfokot. Jobb lenne most megnézni, megnézetni, mert ha megnyekken a sorvégtrafó akkor nem olcsó a javítás.
|
kedd jan. 10, 2006 9:41 |
|
|
HA5DZS
arany tag
|
Nekem vízszintes képméretet kellene állítani. (menüből)
|
hétf. jan. 09, 2006 20:44 |
|
|
Attee
arany tag
|
Ezekben a menükben nem "rejtett fícsöröket" dugnak el okos júzereknek, hanem külömböző beállítási lehetőségeket a képgeometriára, színegyensúlyra, stb. Hozzányúlni csak indokolt esetben kell. Nagyon el lehet vele kúrni a képet.
Nem igazán ajánlom a játszadozást vele.
De nesztek: Sok Grundig TV szervizkódja: 8500
|
hétf. jan. 09, 2006 18:56 |
|
|