Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. nov. 20, 2024 6:17

Hozzászólás a témához  [ 36 hozzászólás ] 
Videómagnó probléma 
Szerző Üzenet
vas-tag

Hozzászólás 
köszönöm, ez bejött. Igaz húzós ára volt, de szerinem megérte. Mintha tényleg jobb lenne a kép...

kedd nov. 28, 2006 21:07
Profil Privát üzenet küldése
platina tag

Hozzászólás 
Baconka írta:
Sziasztok!

Van egy AEG VCR 4500 típusú videómagnónk és egy Samsung CW29Z408PQ típusú tévénk. Öszekötöttem őket ehogy kell: kábeltv a videóba, rf kábel a videó és a tv között. Egy ideig nem is volt probléma, most azonban a tv nem találja a videócsatornát. Ha manuálisan keresem, akkor látom, hogy hol lenne, de olyan gyenge a jel, hogy nem áll meg keresés közben a tv. Szerintetek mi lehet a probléma, mit lehetne tenni? Ha rca kábellel kötném össze, az segítene?

Segítségeteket előre is köszönöm!

Több minden okozhatja , lehet rossz a videód RF modulátora , de ha AV bemenetre csatlakoztatod akkor tökéletesen működnie kell.
Tehát azt javasolnám , hogy használd a TV AV csatiját és arra kösd a magnód , jobb képminőséget is garantál ez a megoldás.

hétf. nov. 27, 2006 13:54
Profil Privát üzenet küldése Honlap
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Van egy AEG VCR 4500 típusú videómagnónk és egy Samsung CW29Z408PQ típusú tévénk. Öszekötöttem őket ehogy kell: kábeltv a videóba, rf kábel a videó és a tv között. Egy ideig nem is volt probléma, most azonban a tv nem találja a videócsatornát. Ha manuálisan keresem, akkor látom, hogy hol lenne, de olyan gyenge a jel, hogy nem áll meg keresés közben a tv. Szerintetek mi lehet a probléma, mit lehetne tenni? Ha rca kábellel kötném össze, az segítene?

Segítségeteket előre is köszönöm!

vas. nov. 26, 2006 21:50
arany tag

Hozzászólás 
Meggyőztetek a tranyóval :) kicseréltem őket, az ic-t megrendeltem aztán majd kiderül..

Üdv: Isti_

vas. jan. 22, 2006 16:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
Béláim az Úrban!
HA5DZS-> az elektro rémtörténetekbe raktam azt a sztorit, mikor egy végtranzisztor kivéve jó, B-C; B-E diódák rendben, de egy bizonyos fesz felett szimplán átüt. És az is amelyikre kicseréletem... Több évig szívatak...
sokszor az sem igaz amit látok/mérek.
az informatika tanszék a teológia tanszék mellett van... ...az elektro tanszék meg a másik oldalt.... :lol:

pén. jan. 20, 2006 10:08
arany tag

Hozzászólás 
Endi1980 írta:
Szia, nem akarlak megbántani de a Strong az ugyanolyan szemét mint pl a Schneider v Pacific, nem szabad venni. Pár erzessel többért LG-t, Philips-et vegyél.

Láttál te már mostani Philips videót belülről ?
Úgy néz ki, mintha egy kinai börtönben rakták volna össze a rabok, de ez nem csoda, mert kb. igy is van. A Schneider ehhez képest ipari csoda.
Philipsből max. villanyborotvát szabad venni, mást nem, mert minden terméke hulladék sajnos.

pén. jan. 20, 2006 0:42
arany tag

Hozzászólás 
Régen a laborban egyes értelmiségiek enyhén túlhajtották a tranyót, és az eredmény fűt mint a barom és megfordult (!) a karakterisztika. (nőtt a fesz, áram csökkent)

Műszerrel mérve a tranyók meg jónak bizonyultak (közben nem is)

szer. jan. 18, 2006 23:32
arany tag

Hozzászólás 
Mérés szerint rossznak nem rosszak, de azért lecserélem. Holn megveszem a cuccokat, ha nem lesz ic akkor rendelek..Kszi!

szer. jan. 18, 2006 23:05
platina tag

Hozzászólás 
Isti_ írta:
Kszi el34!
Amúgy szted is ez lehet a gond? A 30V-ot terehelés nélkül mértem, terheléssel 15 V körül van a 8as & 10es lábon is, de még az is sok sztem..ja és ha +nézed a kapcsolást ami az adatlapon van, abba is van 2 tranyó a 8as 10esen & ezek itt nálam nagyon melexenek, gondolom talán a többlet fesz miatt...

Természetesen a tranyókat cseréld , biztos rosszak.

Üdv.

szer. jan. 18, 2006 17:29
platina tag

Hozzászólás 
oshifis írta:
Egy kérdés a szakikhoz:

Mérőkazetta nélkül hogyan állitsam be a mechanikát fejcsere után? Minden el lett tekergetve, szkópom van, a fejkapcsoló jelet és a fejről lejövő RF jelet tudom mérni.

Szia !
Mérőkazi nélkül nehéz , de csinálhatsz ha felveszel monoszkópot a szalagra.Ha minden el lett tekerve , akkor a beállításhoz egyébb segédeszközök is kellenének . elsőre ellenőrizd ,hogy a szalag megfelelő mechanikai magasságban fut-e ezt meglehet látni .
Szkópon a fejröl lejövő RF jelet mérve , a jel burkológörbéjét kellene szimmetrikusra összehoznod , a szalagvezetők a fej melletti babák segítségével , CTL fej állításával a max . ampra törekedni .
Sajnos ezt így nem könnyű elmagyarázni , megpróbáltam egy fotót késziteni , hátha az ábrák segítenek , sajna szkennelni nincs lehetőségem.
Ha van türelmed sikerűlni fog , de nem lesz olyan mint eredetileg volt .

Üdv.

http://img.tar.hu/hajduz/img/19000407.jpg#3
http://img.tar.hu/hajduz/img/19000406.jpg#3

szer. jan. 18, 2006 17:21
arany tag

Hozzászólás 
Isti_ írta:
Kszi el34!
Amúgy szted is ez lehet a gond? A 30V-ot terehelés nélkül mértem, terheléssel 15 V körül van a 8as & 10es lábon is, de még az is sok sztem..ja és ha +nézed a kapcsolást ami az adatlapon van, abba is van 2 tranyó a 8as 10esen & ezek itt nálam nagyon melexenek, gondolom talán a többlet fesz miatt...

Tranyót is csere!!!

szer. jan. 18, 2006 16:49
arany tag

Hozzászólás 
Kszi el34!

szer. jan. 18, 2006 15:06
platina tag

Hozzászólás 
Egy kérdés a szakikhoz:

Mérőkazetta nélkül hogyan állitsam be a mechanikát fejcsere után? Minden el lett tekergetve, szkópom van, a fejkapcsoló jelet és a fejről lejövő RF jelet tudom mérni.

szer. jan. 18, 2006 14:35
platina tag

Hozzászólás 
Isti_ írta:
Átnéztem az ic adatlapját amiről az előbbiekben kérdeztem, szinte ugyan ezt a kapcsolást alkalmazzák a tápban is, szval vszinüleg az ment tönkre. + kérdem be e lehet szerezni & h mennyi aztán csere után +látjuk.

http://www.hqvideo.hu/page.php

KB 250-300Ft

szer. jan. 18, 2006 13:59
arany tag

Hozzászólás 
Átnéztem az ic adatlapját amiről az előbbiekben kérdeztem, szinte ugyan ezt a kapcsolást alkalmazzák a tápban is, szval vszinüleg az ment tönkre. + kérdem be e lehet szerezni & h mennyi aztán csere után +látjuk.

szer. jan. 18, 2006 11:56
arany tag

Hozzászólás 
Kszi srácok! Kiv vagyok milyen jelet ad ez a videó ugyh amint tudom megmérem szkóppal & felteszem. Kszi még1x!

vas. jan. 15, 2006 23:56
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ne legyünk életképtelenek:

http://en.wikipedia.org/wiki/Composite_video
http://zone.ni.com/devzone/conceptd.nsf ... 3500549509
http://www.g6ksn.freeuk.com/scope1.jpg
http://www.cctv-information.co.uk/const ... posite.gif

üdv:
Ros-Co.

vas. jan. 15, 2006 17:47
platina tag

Hozzászólás 
Isti_ írta:
Hát én sima Voltmérőt tettem rá, mivel szkóp nincs, gondolom az nem jó.. :) Asszem megtaláltam azt a fokozatot amit mondtál, kiprobálom milyen változások lesznek ha azu ott lévő kondikra teszek 1 másikat.
A tápnál nekem is gyanus az a 30V, kicsit körüljárom még azt is..
Egy normális videójel hogy fest szkópon?

Nem voltmérőre gondoltam , most nem tudok neked ilyen jelalakot mutatni , ha feltételezésem igaz , akkor nem is az alakjában , hanem az amplitúdójában lenne nagyobb eltérés.

vas. jan. 15, 2006 17:10
arany tag

Hozzászólás 
Hát én sima Voltmérőt tettem rá, mivel szkóp nincs, gondolom az nem jó.. :) Asszem megtaláltam azt a fokozatot amit mondtál, kiprobálom milyen változások lesznek ha azu ott lévő kondikra teszek 1 másikat.
A tápnál nekem is gyanus az a 30V, kicsit körüljárom még azt is..
Egy normális videójel hogy fest szkópon?

vas. jan. 15, 2006 15:24
platina tag

Hozzászólás 
Isti_ írta:
El34 írta:
Javaslatom : tegyél be egy mérőkazit vagy egy folyamatos elektrónikus ábrát tartalmazó felvételt és a V. kimeneten mérd meg a vido jel szintjét , szerintem nem lesz meg az 1V

Ha semmit nem kapcsolok be, se kazi, se tv, akkor a V kimeneten a fesz 1V felett van vmivel, ha bekapcsolom a kazit akkor 2,5 V körül mászkál. Mérőkazim az nincs, de gondolom sima kazival inkább kisebb értéket kellene kapnom mint 1V..Hmm :)[/quote

Mivel mérted ?
Én szkópos mérésre próbáltam utalni , az összetett v. jel szintjére.

Amit a táp IC-ről kérdeztél ., nagy valószínűséggel ott valami probléma lehet ha a magnóban is hasonló kapcsolásban müködtetik .

vas. jan. 15, 2006 14:54
a fórum lelke

Hozzászólás 
Hogy a túróba került ez ide? Átrakom...

vas. jan. 15, 2006 13:41
arany tag

Hozzászólás 
El34 írta:
Javaslatom : tegyél be egy mérőkazit vagy egy folyamatos elektrónikus ábrát tartalmazó felvételt és a V. kimeneten mérd meg a vido jel szintjét , szerintem nem lesz meg az 1V

Ha semmit nem kapcsolok be, se kazi, se tv, akkor a V kimeneten a fesz 1V felett van vmivel, ha bekapcsolom a kazit akkor 2,5 V körül mászkál. Mérőkazim az nincs, de gondolom sima kazival inkább kisebb értéket kellene kapnom mint 1V..Hmm :)

vas. jan. 15, 2006 13:27
platina tag

Hozzászólás 
Ros-Co.

Ezt biztos nem ide szántad. :D

vas. jan. 15, 2006 13:26
a fórum lelke

Hozzászólás 

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Ros-Co. vas. jan. 15, 2006 13:43-kor.

vas. jan. 15, 2006 12:58
arany tag

Hozzászólás 
El34
Kszi +próbálom. Még1 kérdésem lenne. Ennek a cuccnak a 8as & 10es lábán földhöz mérve lehet 30V?

http://pdf.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/116955/ROHM/BA6122A.html

Tápban van, icket méregetem adatlapok alapján, mind1ik stimmel csak ez tér el.

aaa123
Szkóppal milyen jeleket kellene látnom a táp kimenetein? Lehet h holn is el tom vinni..

vas. jan. 15, 2006 12:25
arany tag

Hozzászólás 
Endi1980 írta:
Szia, nem akarlak megbántani de a Strong az ugyanolyan szemét mint pl a Schneider v Pacific, nem szabad venni. Pár erzessel többért LG-t, Philips-et vegyél.

Khm...Szerinted az általad említett típusok mennyivel jobbak? Elárulom: Igazán jó videót már nem kapsz, mindenki fokozatosan vonja ki őket. Nincs már jövője, nincs rá igazán kereslet. Ami most még a piacon van, mind gagyi hulladék.

vas. jan. 15, 2006 12:07
platina tag

Hozzászólás 
Isti_ írta:
Egy lényeges információt véletlenül elhallgattam, sajnos a tvböl jövő jelet is így továbbítja, vagy még rosszabbul. Az előbbi videó valóban kazi volt, felvettem egyet tv-jelről is:

http://isti_.extra.hu/video2.rar

Ez elvileg az M1-es csatorna, persze az összes ilyen :(
Ennek ellenére kitisztítottam a kazi részét, alkohollal a fejet is még mielőtt írtam a fórumba..A dob ép, szerencsére nem hiányzik belőle :)
Köszi az eddigieket!!

Szia !
A képek alapján az a véleményem ,lehet a videójel amplitudója csökkent le , a videoerősítő vagy a buffer fokozatban lévő csatoló , hidegítő kondi kapacitás vesztése miatt .
Javaslatom : tegyél be egy mérőkazit vagy egy folyamatos elektrónikus ábrát tartalmazó felvételt és a V. kimeneten mérd meg a vido jel szintjét , szerintem nem lesz meg az 1V , ha igy lenne akkor a fentebb említett kondikat kellene megkeresned és cserélned , a javításhoz egy szkóp nagy segítség lenne , az is segíthet ha van egy A/V bemenetű monitorod vagy TV-d és a video bemenetét felhasználva egy 100-200u kondival leválasztva fokozatonként néznéd meg a vidojel útját .
Az A/V csatlakozó környezetében keresd ezet a fokozatot , egyszerű próba lehet , ebben a fokozatban lévő elkókra próbára rátenni kondit és megnézni a változást , stb..

Üdv

A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára el34 vas. jan. 15, 2006 17:12-kor.

vas. jan. 15, 2006 11:59
arany tag

Hozzászólás 
aaa123
Kondikat zárlat és púposság szempontjából vizsgáltam, szkópon nem vizsgálom, akkormár inkább kicserélem azt a 6 kondit.. Egyenlőre sajna szkópom itthon nincs, azzal csak jövő 7 pénteken tudom + vizsgálni. Azért írtam be a fórumba m elég sok olyan hiba van tvknél, videóknál, stb..aminél ha vki ért hozzá & látja mit produkál akkor meg tudja tippelni mi okozza a hibát, persze nem mindig van így.

Sebi
Mind3 kimeneten ugyan az a kép..van rajt Video out, scart & modulátor. Bármelyikre kötöm semmi különbség nincs. Ha vmelyiken jó lenne akkor igazából semmi gondom nem lenne vele :)

vas. jan. 15, 2006 11:06
arany tag

Hozzászólás 
Ha a TV-jel is ilyen szinkronmentes, megnézném az alapsávi videokimenet képét is. Gondolom most a modulátor (antenna) kimenetet használod. Ha a videokimeneten jó a kép, akkor a modulátor a bűnös.

vas. jan. 15, 2006 10:35
arany tag

Hozzászólás 
Isti_ írta:
Endi, sajnos már én is rájöttem..Vgülis már elég régi, sztem ha nem javul meg Philips lesz helyette..

Csöbörből vödörbe .... :)

Koszos a fejdob... Ja, és miért színes a képe...???
Kondikon mit néztél? Szkóp meg ilyenek, vagy csak , hogy szép henger alakúak e....??? Szerintem a tápot nem ártana szkópal megnézni először...
Meg aztán lehet egyéb elktronikai baja is, komolyabb hozzáértés nélkül elég esélytelennek látszik, hogy megtalálod a baját...

szomb. jan. 14, 2006 20:59
arany tag

Hozzászólás 
Endi, sajnos már én is rájöttem..Vgülis már elég régi, sztem ha nem javul meg Philips lesz helyette..

szomb. jan. 14, 2006 18:25
arany tag

Hozzászólás 
Egy lényeges információt véletlenül elhallgattam, sajnos a tvböl jövő jelet is így továbbítja, vagy még rosszabbul. Az előbbi videó valóban kazi volt, felvettem egyet tv-jelről is:

http://isti_.extra.hu/video2.rar

Ez elvileg az M1-es csatorna, persze az összes ilyen :(
Ennek ellenére kitisztítottam a kazi részét, alkohollal a fejet is még mielőtt írtam a fórumba..A dob ép, szerencsére nem hiányzik belőle :)
Köszi az eddigieket!!

szomb. jan. 14, 2006 18:23
ezüst tag

Hozzászólás 

szomb. jan. 14, 2006 18:22
arany tag

Hozzászólás 
Így ránézésre koszos a fejdob.Csak óvatosan tisztítsd ha nem vagy jártas benne!A jánlom fej tisztító spray használatát ,lassan pörgesd meg kézzel a fejet,s forgás közben bőven ráfújni belőle. Vagy tiszta alkoholba nedvesíts meg egy tiszta ,nem túl foszlós papir zsepit s nyomd rá óvatosan a fej teljes palástjára közben forgasd felül a fejet kézzel,ezt csináld ellentétes irányba is,jónéhány fordulatot, nem túl durván!A vegén ugyan ez de száraz zsepivel.
Sok szerencsét hozzá!

szomb. jan. 14, 2006 17:23
arany tag

Hozzászólás 
Első látásra itt képszinronhiva van.

Lehet h hülye kérdés, de megtisztítottad a fejet? Mert ez a video úgy tűnik nem "érzi" pontosan a képszinkront, és gondok vannak a szorszinkronnal is, a képtartalom "villódzása" pedig szerintem valamilyen szalagfuátsi hiba miatt lehet.

Nem kopott-e sz*rrá a mechanika? Mintha nem feküdne fel a szalag rendesen a dobra, vagy a távolság nem stimmel, vagy a fejből tört le egy kis darab.

szomb. jan. 14, 2006 16:47
arany tag

Hozzászólás Videómagnó probléma
Üdv mindenkinek!

Van egy Strong SRT-101 videóm, egyik napról a másikra elromlott.
Mivel úgy gondoltam könnyebb ha látjátok mit produkál, feltettem:

http://isti_.extra.hu/video.rar

Kontakthiba nincs, legalábbis nem találtam...Próbáltam követni amit a TVknél, gyanús forrasztást átforrasztani, kondikat átnézni..
Ha vmi ötletetek van lécci osszátok meg velem. köszi!

szomb. jan. 14, 2006 16:05
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 36 hozzászólás ]