|
Szerző |
Üzenet |
Jacko
arany tag
|
hello!
bocs hogy ide írom, de volna egy kis problémám, hátha vkinek ugynilyen kártyája van:
Vettem egy tv tunnert, semmi nincs hozzá, csak az van ráírva: Lifeview, találtam rajt egy part numbert: 7031505124
Szedtem le hozzá egy szoftvert(ami sztem nem tul jó, vagyis nem tud sokat)
Lifeview Studio 10.345G
A legnagyobb hiba sajnos az vele, hogy nagyon rossz a kép! Próbáltam mindent állítgatni, de sajnos nem lett jelentős javulás.... Ezért szinte nézhetetlen a kép, de kipróbáltam hoztam helyére egy tvt, azzal szép éles a kép. (tudom hogy tök más a tvnek kisebb a felbontása stb..)
mi lehet a hiba? köszi!!!!!!!!!
|
csüt. júl. 06, 2006 7:15 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Tehát a tunerhez kapott progi nem hagy semmit állítani/előválasztani??
Vannak külsős tunerkezelő programok, magyarul is tudnak, legalábbis amiket itt találsz. Érdemes körülnézni köztük (és ezekben jó eséllyel meg lehet adni sok tulajdonságot is).
Üdv!
|
szer. júl. 05, 2006 21:03 |
|
|
RoSSoMiTo3
ezüst tag
|
McLaca írta: A hangsegédvivőt jól állítottad be? Tehát PAL/B-G (ez a javasolt).
Üdv!
Ha ezt nekem válaszoltad, akkor én sajnos ezeket a beállításokat nem tudom beállítani, mert a Tunerhez csak egy Acer Arcade programot adtak, amiben semmiféle ilyesmit nem lehet beállítani:( Lenne erre esetleg egy program?
|
szer. júl. 05, 2006 8:46 |
|
|
utini
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2462 Tartózkodási hely: gyökér könyvtár
|
Egyébként mi a véleményetek a LifeView FlyVideo98 termékéről ? Nem egy mai darab, XP és 2000 alá elég körülményes még a gyári drivereket is feltenni, 98 alatt viszont simán megy. Ha van valakinek ilyen típus, megoszthatná tapasztalatait, véleményét, nagyon érdekelne. (2.000,-Ft-ért vettem tavaly, és ha egyszer sikerül belőnöm, akkor nagyon meg vagyok vele elégedve)
|
szer. júl. 05, 2006 6:22 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
A hangsegédvivőt jól állítottad be?
Tehát PAL/B-G (ez a javasolt).
Üdv!
|
kedd júl. 04, 2006 21:58 |
|
|
RoSSoMiTo3
ezüst tag
|
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Nemrég vásároltam egy Acer 9500-as laptopot, Tv Tuner kártyával. Elkezdtem futtatni a setupot, és amikor ahhoz a részhez értem hogy scan, akkor bejött a kép gyönyörűen, a hang pedig nagyon sercegős volt, semmit sem lehetett hallani az eredeti hangból. A scanelés után megmaradt ez az állapot, és így most van egy gyönyörűen tiszta képem, és egy nagyon rossz hangminőségem. ebben szeretném a segítségeteket kérni, hátha tudtok valami megoldást.
Előre is köszönöm a segítséget!
|
kedd júl. 04, 2006 11:55 |
|
|
utini
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2462 Tartózkodási hely: gyökér könyvtár
|
Minden csatorna búg, csak van amelyik elviselhetetlenül, van, amelyik halkan, de az amúgy is halk. Azt az Isolatort megpróbálom, köszi a segítséget !
|
kedd júl. 04, 2006 8:44 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Újra elolvasva a HSZ-ed, már nem is biztos, hogy ez a gond, mert ha ez a bibi, akkor jó eséllyel minden csatorna búg (esetleg zavaros lesz a kép is...)
Igaz, hogy nem mai a HSZ, de ebben van info.
http://apro.wap.hu/viewtopic.php?p=295254#295254
Üdv!
|
kedd júl. 04, 2006 7:34 |
|
|
utini
gyémánt tag
|
Igen, kábel TV-ről van szó, Fibernet. Pontosan mit kell vennem és hova kell kötni ?
Köszi Laca !
|
kedd júl. 04, 2006 6:23 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Valószínűleg potenciál-különbség van a föld és az antennakábel között, kifejezetten igaz ez kábeltv-re.
Párszáz ft-ért kapható olyan kütyü, ami galvanikusan leválasztja a koaxot a csatlakozótól.
Üdv!
|
hétf. júl. 03, 2006 21:30 |
|
|
utini
gyémánt tag
|
Hmmm, érdekes egy topik, csak kérdések, sehol egy válasz... Eddig (az utolsó oldalt böngészve csak djsms kapott korrekt választ...
Azért megpróbálom, hátha...
Rendelkezem egy LifeView FlyVideo98 TV kártyával, ami Bt878 chipes. A gyári meghajtók felveszik a versenyt egy teli KFKI szippantós kocsi rakományával. A tuningolt BtCap driverrel már szebben muzsikál. A gond a következő:
Akármelyik TV progival (gyári, ChrisTV, ATV2000, JTV, stb...) a csatornák közül a legtöbbnek rettenetes búgó alaphangja van, váltakozó amplitúdóval. Mindegy, milyen hangkártyát használok (alaplapi Via AC97, SB Live,)semmit sem változott. Próbáltam monó és sztereó hangkábellel is összekötni a kártyákat, de monóval még rosszabb.
Mit lehetne tenni, hogy ez a folyamatos búgás megszűnjön ?
|
hétf. júl. 03, 2006 14:14 |
|
|
Funkhouse
vas-tag
|
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tunervásárláshoz. Sikerült beraknom a gépembe egy TV2000 XP Expertet és egy PCTV stereot és azt tapasztaltam hogy a Pinnaclenek élesebb képe van, mint a Leadteknek. A PCTV Pronak illetve az 50i-nek ezekhez képest tudja valaki milyen képe van? üdv.
|
szer. jún. 28, 2006 1:23 |
|
|
pandor
vas-tag
|
TV tuner eladó
Sziasztok, újra feldobnám a témát
Eladó egy év eleji ASUS MyCinema P7131 kártya új állapotban.
Ár: 6000 Ft
Email: pandor kukac dpg pont hu (Bp)
|
pén. jún. 16, 2006 22:29 |
|
|
Lifeforce
ezüst tag
|
Hali mindenki.
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Meguntam a kedves Feleségem műsorait nézni, így vettem egy Pinnacle PCTV 40i karit (50i távkapcs nélkül)
Következő a problémám.
Trehány pinnacle cég, rászórta a driverlemezre az összes kártyájukhoz tartozó drivert, és nekem kellene kiválasztanom melyiket telepítem.
Persze 40i vagy 50i nincs benne, de ha emlékezetem nem csal akkor 310i driverét kell ráhúzni.
Egyébként kipróbáltam mindegyiket, majd mindegyik müxik.
A nagyobbik baj az, hogy nem vagyok hajlandó a gyári view progjamjukat használni, mert borzasztóan sz@ar, és ott is a hangot alig bírtam elővarázsolni.
Chris TV, van kép, hang nincs.
DScaler, minden frankó de fapados, és herótom van állandóan találgatni a ráépített tuner tipusát, valamint itt is néha szórakozik a hang.
Hol nincs, hol van.
Fly2000TV, szintén kép van, hangot egyáltalán nem tudom működésre bírni.
Nincs vbalakinek tapasztalata, ötlete, hogyan tudnám a hangot stabilan elővarázsolni?
|
vas. jún. 11, 2006 12:37 |
|
|
pandor
vas-tag
|
És az aktuális kérdés...
Külső TV tuner vásárlása előtt vagyok, mely PC bekapcsolása nélkül is megy (mint néhány sorral alább sorstársam).
A lehetséges versenyzők a következők:
ADS TV Station 100 (ár kb br. 21e) -> gyártó honlap
AverTV Box 7 (nem a 9-es) (ár kb. br. 21e) -> gyártó honlap
ACE 300 TV Box (ár kb. br. 18e) -> forgalmazó honlap
Míg az első kettő számomra is ismert márka, a harmadikról semmi infóm nincs, honlapot sem találtam, csak egy magyarországi forgalmazót.
Egy a szempont: a 19" Samsung SyncMaster 913N monitorom a PC nélkül TV-ként is működjön, a lehető legjobb paraméterekkel a fenti pénzmagból (max. 21e, hogy legyen valami limit)....
Van valakinek ezekkel a termékekkel (+-)tapasztalata, esetleg tud ajánlani alternatív megoldást ebben az árkategóriában?
Szívesen veszek minden hozzászólást, köszönöm.
|
szomb. jún. 10, 2006 20:32 |
|
|
pandor
vas-tag
|
Sziasztok
Eladó egy év eleji ASUS mycinema p7131 kártya új állapotban. Tapasztalat nincs vele, mert vásárlás után (sajnos CSAK akkor) más megoldást választottam...
Ár: 6000 Ft
Email: pandor kukac dpg pont hu
|
szomb. jún. 10, 2006 20:06 |
|
|
aktataska
vas-tag
|
Érdeklödés
Üdv mindenkinek én is egy kTuner vásárlás elött vagyok és nekem elsődleges szempont,hogy Pc nélkül is tudjak Tv-t nézni a moncsimon valamint..ha úgy adodik és mégis felvennék akkor Pc bekapcs és úgy felvevésre...
Amúgy én ezt a terméket néztem ki:
ST Lab LCD tv-box
http://www.depo.hu/?pn=product&c_main=6 ... 378&page=2
Mit tudtok mondani erről a termékről ugye elég jó a képminősége(ez a legfontosabb ,meg a hang,a felvevés nem annyira szükséges)??Minél gyorsabban válaszoljatok ,mert indul a foci Vb és azt gépen tudom csak nézni majd a koliban...
Elöre is köszönöm...
|
kedd jún. 06, 2006 5:39 |
|
|
kisfili
arany tag
|
Köszönöm az infót, a Pinnacle termékeihez eddig sem volt nagy bizalmam így valószínűleg a Leadtek lesz a megvétel tárgya!
|
pén. jún. 02, 2006 11:02 |
|
|
arnd
gyémánt tag
|
Nekem a Leadtek PVR2000 előtt egy Pinnacle PCTV 50i vagy valami hasonló volt a pinéköllel mintha hang területén lettek volna zavarok csatorna váltás után visszajött azért illetve ha bedugtam a soros portra az infra vevőjét akkor önálósult a program működése, illetve a képet (a gyári programjával) csak a fő monitoromon lehetett nézni a másod monitorra nem lehetett "áthúzni". Ezeket leszámítva nem volt vele semmi gond egy 3200+-os 939-es AMD prockóval végezte a dolgát szépen....
A Leadtek PVR2000 azért korrektebb (drágább is) bár kissé béna a progija illetve mint fentebb írtam sikerült kikapcsolni a képet rajta amit csak újratelepítéssel sikerült vissza varázsolni. A legfrisebb verzió már majdnem jó de ebben meg nem lehet a programok sorrendjét átszerkeszteni, illetve az átnevezésük sem volt semmi mert a gyorsbillentyűk állandóan bezavartak (azért a "másol" "beilleszt" megoldotta). Ezt leszámítva (megszokva) viszont jó kari. A távir alapból képes kezelni az újra indítást/kikapcsolást stb. Ja és úgy rémlik, hogy a video AD-je nagyobb felbontású mint a pinékölön lévő. A rögzített és megtekinthető képen nem nagyon láttam különbséget, talán a pinéköl zavarérzékenyebb volt. Illetve mint ha kisebb mpg-et készített volna. A PVR2000-nél meg nincs különbség a hardveres vagy szoftveres mpg2 között (persze a proci terhelést nem számítva).
|
csüt. jún. 01, 2006 20:49 |
|
|
adamec22
platina tag
|
kisfili írta: Üdv mindenkinek!
TV Tunerkártya vásárlásán töröm a fejem. Két kártya van eddig, amit kinéztem: ADS Tech Instant TV Deluxe PCI az egyik, a másik Leadtek WinFast PRV2000. Esetleg hasonló tudású USB-s eszköz is érdekelne...
Csak TV műsorok felvételére használnám.
Tippeket, ötleteket előre is köszönöm!
Üdv !
Én is pont erre gondoltam, csak az egyik alanyom egy Pinnacle PCTV 50i, és egy Leadtek TV2000 XP Expert
Én is cask felvenni és néha nézni használnám.
Melyik jobb ? Árban kb u.a. csak azért kérdezem
köszi
Üdv!
|
csüt. jún. 01, 2006 15:57 |
|
|
kisfili
arany tag
|
Üdv mindenkinek!
TV Tunerkártya vásárlásán töröm a fejem. Két kártya van eddig, amit kinéztem: ADS Tech Instant TV Deluxe PCI az egyik, a másik Leadtek WinFast PRV2000. Esetleg hasonló tudású USB-s eszköz is érdekelne...
Csak TV műsorok felvételére használnám.
Tippeket, ötleteket előre is köszönöm!
|
csüt. jún. 01, 2006 14:34 |
|
|
dbali
arany tag
Csatlakozott: csüt. júl. 01, 2004 10:34 Hozzászólások: 297 Tartózkodási hely: Munkában...
|
Hi! Vettem egy asus p7131 dual-t, és szeretnék hozzá valami kicsi, gyors, jó progit, ami tud analog (esetleg digitális) tv-t és fm rádiót is. PowerCinema-t adtak hozzá, de lassú, mint a tetü. Dscaler valamiért nem ismeri fel rendesen (csak ntsc-t tud szerinte, és nem talál semmi csatornát), wdm-ben meg marha **** a kép.
A másik gondom (ami szerintem szintén a cinema baja), hogy nem megy vele rendesen a távirányító. Van, hogy működik, de akkor is kb. 5 gomb megnyomása után nem megy.
Tudnátok segíteni?
THX!
|
vas. ápr. 30, 2006 20:21 |
|
|
arnd
gyémánt tag
|
O F F
Nagyon lúzer kérdés de már fő az agyam és akkor sem találom a megoldást:
Adott egy Leadtek WinFast PVR2000 és az ehez adott TV szoft. Na és most jött a hiba véletlenül ráböktem a "Channel Surf"-ra innentöl csak fullscreen módban van kép (távirányítórol) ablakban semmi nincs illetve nincs ablak.... PLS!!!! Emléxem, hogy hasonló kértyával/szoftverrel jártam már így de mintha akkor sem sikerült megoldani vagy már elfelejtettem.
|
kedd ápr. 25, 2006 18:57 |
|
|
djsms
Moderátor
|
Az avermediáról jó véleményem van. Kipróbáltam már az összes terméküket tuner piacon
|
szer. ápr. 19, 2006 21:11 |
|
|
pgyuf
ezüst tag
|
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Ma milyen külső (USB) TV-kártyát lehet 20000 Ft körül venni.
ADS Instant TV, vagy a Pinnacle PCTV 50e, vagy Avermedia termékei? A lényeg, hogy a TV tuner jól működjön, legyenek analóg bemenetek (S-video, Kompozit) amivel viszonylag jó minőségű digitalizálás lehetséges, távirányító is kell, és csak USB-s érdekel. Milyen szofvereket mellékelnek, illetve melyik a legjobb szoftveres tuner? Érdemes digitális tv adásra is alkalmas egységet venni? Vagy adig még eltelik néhány év?
Avermedia AVerTV USB 2.0 Plus igazán kisméretű. Nincs ennek hátránya a képminőségben?
Mennyire terhelik le a tunerek túlzottan a gépet? Habár a 3000-es athlon procim 1024-Mb Rammal nem lehet szerintem kevés. Vagy a terhelés digitalizálásnál jelentkezik csak.
Köszönöm bármilyen segítségeteket!
pgyuf
|
szer. ápr. 19, 2006 20:30 |
|
|
djsms
Moderátor
|
Akkor van két profi kártyám ami nem is jó a célra? Na remek...
|
pén. ápr. 14, 2006 16:37 |
|
|
Pepi
gyémánt tag
|
djsms írta: Rögzítés nem kell, az anyag menne ki broadcastban hálózatra 3Mbit-es rátával
Akkor nem valószínű, hogy elég a PII mivel a DC30 által kiadott MJPEG-et még software-esen real time tovább kell kódolnia a media encodernek (feltéve ha képes megszólítani az MJPEG eszközt). Ez azért okoz gondot mert az MJPEG real time dekódolása csak hardware-esen oldható meg. A DC30 hardware-es MJPEG dekódolása csak editálásnál (Adobe Premiere programból) valamint a kártya kimenetére való kijátszáskor működik. Egyéb esetben marad a software-es dekódolás.
Real time feldolgozásra inkább DV javasolt mert ezt egy P4 már zökkenőmentesen képes software-esen elvégezni (ráadásul az IEEE1394 buszt közvetlenül kezeli a media encoder)
|
pén. ápr. 14, 2006 8:06 |
|
|
djsms
Moderátor
|
Rögzítés nem kell, az anyag menne ki broadcastban hálózatra 3Mbit-es rátával
|
pén. ápr. 14, 2006 7:41 |
|
|
Pepi
gyémánt tag
|
djsms írta: Értem. Akkor win98 lesz, bár kérdéses, hogy ez alatt működik-e a media encoder... Ha működik akkor a dc30-at ki tudja használni, azaz nem a cpu fogja a kódolást elvégezni hanem a kártya? Vagyis elég lenne egy 4-500MHz-es p2?
Abban az esetben ha a kártya Zoran MJPEG processzorát használod azaz capture codec a kártya MJPEG codec-je. Ha a media encoder látja a DC30-at mint MJPEG capture eszközt és a capture beállításoknál el tudod érni a kártya üzemmód beállítását (felbontás, bitráta, hang, bemenet kiválasztás /külső, belső/, videó norma, stb.) akkor a kártya MJPEG processzora fog tömöríteni.
Hasonló beállító panelnek kell megjelennie
Viszont a media encoder képes fogadni 50 félkép/sec alapú MJPEG videót? Én úgy tudom, hogy közvetlenül nem nyeli be az MJPEG adatfolyamot és nem képes kommunikálni a hardware-es MJPEG capture eszközökkel.
A HDD-nek viszont gyorsnak kell lennie azaz legalább 20MB/sec szekvenciális írást zökkenőmentesen tudnia kell különben frame dobálás lesz (PII ebből a szempontból csak akkor lesz alkalmas ha SCSI HDD-re rögzítesz). Ha nem SCSI akkor ATA66 vagy ATA100 kell.
|
pén. ápr. 14, 2006 6:37 |
|
|
djsms
Moderátor
|
Értem. Akkor win98 lesz, bár kérdéses, hogy ez alatt működik-e a media encoder... Ha működik akkor a dc30-at ki tudja használni, azaz nem a cpu fogja a kódolást elvégezni hanem a kártya? Vagyis elég lenne egy 4-500MHz-es p2?
|
csüt. ápr. 13, 2006 20:43 |
|
|
Pepi
gyémánt tag
|
djsms írta: Pepi kösz az infót, de 10€ sok érte, ha nem is jó Egyébként csak folyamatos stream készítésre kellene windows media encoderhez, szvsz nem kellene a kártya összes tulajdonságát használni. No mindegy, marad a 2000
A DC30 csak VFW (Video for Windows) alatt használható bármilyen alkalmazással (persze csak VFW kompatibilis alkalmazással). Ez azt jelenti, hogy XP alatt a hackelt driver-el neked csak az alábbi programokkal fog működni a kártya:
Adobe Premiere 4.x, 5.x, 6.x, Adobe Premiere Pro 7, Pinnacle Studio 7, 8, 9, AMCAP (egy mezei capture program), Ulead Video Studio 6, 7, VirtualDub >1.6.10
Más alkalmazásokból nem elérhető a kártya se capture se editálás se pedig kijátszás szempontjából.
Szerk:
Windows 2000 alatt is csak a driver-ben lévő capture alkalmazással és az Adobe Premiere programmal használható. Más alkalmazásból való elérésre Win98 ill. WinMe szükséges mivel csak ezek a rendszerek tartalmaznak VFW-t a capture kezelésére.
Windows 2000 alatt egyedül a kijátszás működik más programmal is. Pontosabban a mezei Windows Media Player-el mivel ez képes lejátszáskor kapcsolatba lépni a Pinnacle driver-el.
|
csüt. ápr. 13, 2006 13:57 |
|
|
djsms
Moderátor
|
Pepi
kösz az infót, de 10€ sok érte, ha nem is jó
Egyébként csak folyamatos stream készítésre kellene windows media encoderhez, szvsz nem kellene a kártya összes tulajdonságát használni.
No mindegy, marad a 2000
|
csüt. ápr. 13, 2006 13:13 |
|
|
Pepi
gyémánt tag
|
djsms írta: Feltettem a win2k-hoz való drivert, ami csont nélkül fel is ment, csak semmi sem látja a kártyát :/ Se a media encoder se a chris tv
A DC30 XP alatt már nem támogatott. Tegyél fel Windows2000 rendszert (SP4 csomaggal) és erre tedd a Pinnacle 1.41a vagy 1.42 driver-t.
XP-hez egy srác készített driver-t pontosabban fogalmazva a Pinnacle eredeti 1.42-es driver-e van felhackelve. A srác a neten árulja kb. 10 euróért de nem igazán érdemes megvenni mert sokat nem ér. Nem képes kihasználni a kártya minden tulajdonságát.
Az alábbi oldalon felveheted a kapcsolatott a DC30 XP-s driver fejlesztőjével ill. letöltheted a teljes (80MB) 1.42-es Pinnacle driver-t (Win98, WinMe, Win2000 rendszerekre).
http://www.mirosupport.de/video/video.html
|
csüt. ápr. 13, 2006 8:55 |
|
|
djsms
Moderátor
|
Feltettem a win2k-hoz való drivert, ami csont nélkül fel is ment, csak semmi sem látja a kártyát :/ Se a media encoder se a chris tv
|
vas. ápr. 09, 2006 22:30 |
|
|
djsms
Moderátor
|
Nos, végre eljutottam oda, hogy a régebben említett talán dc30 kártyámnak kerítettem egy normális gépet. Felkerült oprendszerként egy xp pro, majd egy everest. Utóbbi szerint Zoran ZR36057 MotionJPEG kártya van a PCI slotban. Akkor ez most dc30? Milyen drivert adjak neki? Windows Media Encoderrel kellene majd együttműködnie. Hangot majd egy jobb minőségű (valószínűleg audigy) kártyával intézem, tehát ha a dc30(?) hangot nem kezel az nem nagy baj.
|
vas. ápr. 09, 2006 22:02 |
|
|
Hocila
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 134 Tartózkodási hely: Bp.
|
Sziasztok! Elkellne némi help!
Leadtek Winfast TV2000 XP Expert kártyám van. Már egy éve használom, eddig mindig DivX-ben rögzítettem gond nélkül. Most megkért egy ismerős, hogy rögzítsek egy TV adást DVD-re, és csúnyán beszoptam. Rövid tesztet csináltam több módban is (Direct burn illetve MpegII különböző minőségek) és jónak is tünt. Végül úgy döntöttem, hogy merevlemezre mentek 6000kbps-es minőséggel, aztán majd kiírom, mert a direct burn mindenáron átváltott 480*720-as képméretbe, és levágta a kép alsó-felső részét. (ezt sem értem!?)
Ezzel is kibékültem volna, de a hang és a kép minden beállítás mellett elcsúszott egymástól hosszabb felvétel esetén!!! Próbáltam master streemnek mindent az sem segített. Ja a legújabb gyári Win PVR-el csináltam mindezt. Tudna valaki megoldást?
A gép biztos elég hozzá a CPU 50-70% között dolgozik felvételkor, és a wincseszter is elég gyors, szóval szerintem szoftveres a gond...
|
kedd márc. 14, 2006 16:21 |
|
|
dino14
arany tag
Csatlakozott: hétf. júl. 18, 2005 21:00 Hozzászólások: 114 Tartózkodási hely: Bugyi
|
Hali!
Salvatore Salvataggio írta: webstyle4 ami neked kell.
Már kipróbálás alatt! Eddig tetszik! Kösz!
Üdv.: Dino14
|
vas. márc. 12, 2006 18:06 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 8673 Tartózkodási hely: Ahol fikázni könnyű alkotni nehéz!
|
webstyle4 ami neked kell.
|
vas. márc. 12, 2006 10:39 |
|
|
dino14
arany tag
Csatlakozott: hétf. júl. 18, 2005 21:00 Hozzászólások: 114 Tartózkodási hely: Bugyi
|
Hali!
Salvatore Salvataggio írta:
Röviden, csak.
Hosszabban, meg azért, mert én ezzel tesztelem a forráskódját, ugyanis nem komálom a htmlszerkesztőket (főleg az újabb FrontPage-ket). Még kezdetben a FrontPage Express 2.0-val még meg voltam elégedve, de amióta nem használok Windows 98-at, azóta kizárólag Jegyzettömb, a forráskódban meg anarchia uralkodik. Amúgy az eddig általam használt böngészők, mind normálisan megjelenítik. Végeredményben nincs benne semmi extra, de ez is volt a cél.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dino14 vas. márc. 12, 2006 18:00-kor.
|
vas. márc. 12, 2006 1:21 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 8673 Tartózkodási hely: Ahol fikázni könnyű alkotni nehéz!
|
valaki próbálta már az ADS eme termékét???
http://www.adstech.com/products/USBAV_7 ... =USBAV-704
ADS-hez és ahhoz képest hogy külső, elég olcsón adják....
|
szomb. márc. 11, 2006 13:24 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
|
dino14 írta: Hali! Új híreim vannak! A sok munka és az idő meghozták gyümölcsüket! Szóval, akit érdekel a PCTV Stereo-s gond megoldása! Az látogassa meg a weblapom! Tuner Fórum-ban minden lényeges fejlemény le van írva! Üdv.: Dino14
Miért IE ajánlott az oldalhoz?
|
szomb. márc. 11, 2006 13:18 |
|
|
dino14
arany tag
|
Hali!
Új híreim vannak! A sok munka és az idő meghozták gyümölcsüket! Szóval, akit érdekel a PCTV Stereo-s gond megoldása! Az látogassa meg a weblapom! Tuner Fórum-ban minden lényeges fejlemény le van írva!
|
szomb. márc. 11, 2006 1:32 |
|
|
mincza2
ezüst tag
|
http://members.home.nl/fly2000/index_e.html
Ezt kimondottan a Philips SAA713x chipes kártyákhoz adott, többnyire igen gagyi programok kiváltására írták, és ki tudja használni a többé-kevésbé kártyaspecifikus szolgáltatásokat is.
Ezenkívűl a DScaler, Virtualdub (1.6.10-nél magasabb verzió esetén), ATV2000 és az IUVCR is lekezeli legalább "generic WDM driver"-rel.
Csatornaügyben.
Mostanában fedeztem fel, hogy a Virtualdub újabb verziói (1.6.11 stable és későbbiek) már teljesen normálisan vesznek fel nem csak VfW, hanem WDM drájverrel is.
Egyetlen bökkenő van: Redmondban "Billy és tettestársai" még mindig nem tudják, hogy nálunk is PAL szabvány és csatornakiosztás van... Vagyis ha a kártya saját WDM drivere alatt hangoljuk a kártyát, ha bejön is valami, az fekete-fehér lesz (kivételt képez a Bt8x8 csipes kártyákhoz hobbiból írt csaknem univerzális BtWinCap driver).
A szabvány beállítását felül lehet bírálni, ha a Video/capture filter beállítások alatt megadjuk a PAL szabványt, csakhogy a driver az első csatornaváltáskor vissza fog esni SECAM vagy NTSC módba...
Ez nem csak a Virtualdub-ra vonatkozik - általában a kártyákhoz adott capture szoftverekkel, illetve a kis és nagy "gyári" video editor/capture programokkal (pölö: WinVDR, Ulead Media Studio, Windows Movie Maker, NeroVision Express, Cyberlink PowerProducer, WinProducer stb.) ugyanez a zűr van.
Régi motorosoknál bevett szokás más országot megadni Magyarország helyett, ezt azonban nem minden program teszi lehetővé, illetve többnyire nem marad meg ez a beállítás, a következő indításkor megint meg kell adni.
Ezen a gondon segíthet - érzésem szerint az esetek 95 százalékában - ha regedittel megkeressük az "iCountry" értékeit a registry-ben (asszem 4 helyen szerepel), és átírjuk 36-ról (Magyarország) 420-ra (Czeh Republic). A csehek "cable" és "air" csatornakiosztása szinte teljesen egyezik a magyarral, és valami oknál fogva (talán mert relatíve új állam) a Windows, illetve a DirectX korrekten kezeli a csatornaszabványt-csatornakiosztást. Egészen ledöbbentem, hogy eddig kezelhetetlen-ként sutba dobott programok teljesen normálisan megtalálták a magyar csatornákat.
A módszert kipróbáltam magyar Windows XP SP1 és SP2, illetve Windows 2000 SP4 alatt is. Nem találtam semmilyen mellékhatását az egyéb ország-, illetve nyelvspecifikus beállításokra (dátumforma, időzóna, pénznem, tizedespont, billentyűzetkezelés, szövegszerkesztők, stb.).
Szóval most már lehet az újabb (pl. SAA713x csipes) TV-kártyákkal is nyűg nélkül felvenni, és kihasználni a Virtualdub, DScaler, ATV2000, Fly2000TV stb. programok előnyeit (kép/hang szinkron helyrepofozása/betartása olcsó hang, ill. TV-kártya esetén is, zajszűrés és deinterlace TV-nézés és felvétel közben, teljes (768x576) felbontás, stb.
Kíváncsi vagyok, tudott-e erről (mármint az iCountry bejegyzés szerepéről) valaki, vagy tényleg én találtam fel a melegvizet?
PS: Most esett le, honnan írsz. A felsorolt programok a Virtualdub kivételével külön eltárolják minden egyes beállított csatorna adatait.
|
pén. márc. 10, 2006 10:47 |
|
|
Janos2
vas-tag
Csatlakozott: pén. márc. 10, 2006 1:13 Hozzászólások: 2 Tartózkodási hely: Ukrajna
|
Sziasztok vettem egy Manli TV Tunert Philips SAA713x chippel. A softver amit adtak hozza TVR Control Program v.3.23.0.145, nem nagyon jo. A video decodert nem lehet minden adashoz kulon beallitani azaz az osszes adas vagy PAL-ban vagy SECAM-ban megy. Nem tudjatok hol lehetne letolteni eggy jobb progit a tunrhez? Eggyaltalan a progi a baja vagy maga a driver? Kossz a segitseget elore is!
|
pén. márc. 10, 2006 1:52 |
|
|
Sytex
ezüst tag
Csatlakozott: hétf. aug. 16, 2004 11:23 Hozzászólások: 52 Tartózkodási hely: Pilisszentiván
|
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Notebookhoz szeretnék (tehát mindenképp külsö) tunerkártyát venni.
Amit tudnia kéne:
-TVzés (sztereo nem árt, de nem lényeg)
-Régi VHS videókazik digitalizásása.
Van valakinek jó ötlete? (Persze minél olcsóbb annál jobb )
|
kedd márc. 07, 2006 13:09 |
|
|
nbela
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20 Hozzászólások: 3583 Tartózkodási hely: Miskolc
|
3 db cd nélküli XP SP2 gépre tettem föl.
A drivereket hálózaton másoltam a wincsire.
1.Új hardvereket a 878_279 könyvtárból felismertetni.
--Eszközkezelőben nem szabad maradni kérdőjelnek.
2.Video CODEC\Setup.exe
3.WinFast TV\Outrider\Setup.exe
4.WinFast TV\WFTVSel.exe
Üdv:NBéla
|
hétf. márc. 06, 2006 23:49 |
|
|
Diesel
arany tag
|
Kicsit leporolom a topicot.
Haver vett egy Leadtek Winfast 2000 XP karit. A drivereket sikerült felrakni, de a szoftver sehogy sem megy fel. Hol különböző kötetcimkékre hivatkozva nem, hol meg, hogy nem friss a DirectX. Pedig a legújabb van fent. Egyébbként mezei XP SP2-je van. Valami ötlet, aki estleg már szenvedett ilyen karival.
Válaszokat előre is köszönöm.
|
hétf. márc. 06, 2006 21:52 |
|
|
JocóZolg
vas-tag
|
Szegaszok
Nemtom, lehet már lerágott csont, de egy kérdés:
Milyen progit ajánlotok időzített felvételere, ha pl hétvégén az ember elhúz pihizne, de szeretné rögzíteni a Pinnacle 110i karival a - számára nélkülözhetetlen - műsorokat?
Köszi
Jocó
|
kedd feb. 21, 2006 8:43 |
|
|
ironer
vas-tag
|
Hali!
Egy hete szereztem be egy TV kártyát asszem Philips de az biztos hogy 7134-es chipsettel rendelkezik(a dobozára nincs ráirva) És két kérdésem volna lehet hogy irták már párszor nem szeretnék visszaolvasni.
1. A távirányitot hozzá semmi pénzért nem tudom felismertetni. Van valami ötlet hogyan lehet? A CD-jén külön távirányit driver nem volt.
2. Fizetös csatornát Mo.rol lehet fogni valahogy?
|
szer. jan. 25, 2006 12:02 |
|
|
CoRRaN
vas-tag
|
Sziasztok.
Nekem 1 Kworld TV878RF tunerem van, de az eredeti driverrel vannak gondjaim. Ezért is nem a gépben van hanem a polcon . Az a gond vele, hogy az xp -t nem szereti, na jó a 98 -at se nagyon. Feltelepítettem meg is találja az állomásokat (tv, rádió), csak amint txt -re megyek abban a pillanatban ki is fagy. Remélem jól emlékszem a hibajelenségre, mert már 1 éve nem is volt a gépben, de most szeretném belerakni. Ezért gondoltam előbb megkérdezlek titeket, mielőtt beraknám, mert semmi kedvem szenvedni vele feleslegesen. Ha tud valaki jó drivert hozzá ami xp alá való + 1 szoftvert ami könnyen kezelhető és a legtöbb államást lehet vele fogni az léccives jelezze nekem. Előre is köszönöm. CoRRaN
|
kedd jan. 24, 2006 12:16 |
|
|