Szerző |
Üzenet |
jancsi000
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 389 Tartózkodási hely: Műhely
|
Köszönöm megtaláltam és siker.
|
kedd júl. 11, 2006 15:19 |
|
|
pg
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 828 Tartózkodási hely: Szeged
|
Sasser vagy Blaster (és származékaik). Keress rá.
|
pén. júl. 07, 2006 12:24 |
|
|
jancsi000
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 389 Tartózkodási hely: Műhely
|
Hali mindenkinek!
Olyan kérdésem lenne (pedig a választ tudnom kéne, de elfelejtettem), hogy melyik az a vírus ami kiírja, hogy a számítógép újraindítasa 1 perc múlva, vagy valami hasonlót.
Nem tudom, hogy hogyan lehet leírtani.
Ha jól emlékszem van hozzá valami frissítés és akkor ez megszünik(de ez nembiztos)
Köszi előre is.
|
csüt. júl. 06, 2006 9:51 |
|
|
Dharma
ezüst tag
|
Hát,menteni mindenképpen érdemes,pontosan azért,hogy ne kelljen mindent elővakarni inn-onnan.De,a dokumetumok vagyis az maga az adat minden "vas"-nál drágább-lásd Kürt-adatmentés.
Aztán a hardvert tüzetesen le kell tesztelni,mert mint fentebb írtam valami nem egészen 100.[/quote]
már elmentettem a fontosabb dokumentumokat
csak éppen most járt le az egy év garancia. pont jó időzítés, és nem tudom mennyi forintra lehet majd számítani. Az utóbbi napokban egészen kritikus lett a helyzet, ma reggel már 10 perc után újraindult, tegnap már meg sem tudtam számolni hányszor.
Van amikor reggel indításokor mindjárt kétszer indít
záros határidőn belül visszük javításra
köszi a segítségedet
szomorú vagyok
|
szer. jún. 07, 2006 8:48 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6037 Tartózkodási hely: Usa
|
Idézet: Akkor mi fog bekövetkezni? Az egész taccsra megy? Jobb lesz mentenem az anyagokat?
Hát,menteni mindenképpen érdemes,pontosan azért,hogy ne kelljen mindent elővakarni inn-onnan.De,a dokumetumok vagyis az maga az adat minden "vas"-nál drágább-lásd Kürt-adatmentés.
Aztán a hardvert tüzetesen le kell tesztelni,mert mint fentebb írtam valami nem egészen 100.
|
kedd jún. 06, 2006 18:50 |
|
|
Dharma
ezüst tag
|
nacorvus írta: Idézet: .... magával a géppel lesz a hiba A hardverrel lesz a gond leginkább táp,de lehet hogy a proci melegszik túlságosan.
Te jó ég!
Köszi amúgy!
Akkor mi fog bekövetkezni? Az egész taccsra megy?
Jobb lesz mentenem az anyagokat?
|
hétf. jún. 05, 2006 13:37 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6037 Tartózkodási hely: Usa
|
Idézet: .... magával a géppel lesz a hiba
A hardverrel lesz a gond leginkább táp,de lehet hogy a proci melegszik túlságosan.
|
pén. jún. 02, 2006 22:49 |
|
|
Dharma
ezüst tag
|
A gépem rendszeresen fogja mágát munka közben és újraindul.
Próbáltam már úgy is, hogy a messengerre nem léptem fel, de akkor is előfordul, hogy írok egy dokumentumot és egyszercsak újraindul.
Nem rég esett át a gép vírusirtáson és újratelepítésen.
Ez vírus lehet?
Történt már valakivel ilyen? Mert a számítógépesünk erre nem nagyon tudott mit mondani. Esetleg magával a géppel lesz a hiba szerinte.
Természetsen viruskeresést avasttal és a kémirtót is elindítottam, semmi.
Tud valaki erről valamit? Nagy segítség lenne merre induljak.
Előre is köszi
|
pén. jún. 02, 2006 10:21 |
|
|
Laali
arany tag
|
Töltsd le floppyra a Stinger nevű programot.
http://vil.nai.com/vil/stinger/
Indítsd el csökkentett módban az XP-t, de előtte húzd le a NET-ről.
Futtasd le a Stinger-t. Esetleg előtte a levelezőprogramból célszerű a gyanus leveleket törölni.
Ha megtalálta, újraindítás, de a tűzfalat bekapcsolva csatlakozni a Netre. Ez fontos, mert, ha nincs bekapcsolva a tűzfal, akkor a még fertőzött gépekről visszajöhet. Majd frissíteni az XP-t, és és víruskeresőt. Majd teljes víruskeresés. Ugyanígy a többi gépen is.
Talán így működne.
|
vas. feb. 12, 2006 17:41 |
|
|
Sensut
ezüst tag
Csatlakozott: kedd jún. 15, 2004 23:29 Hozzászólások: 38 Tartózkodási hely: Erdély
|
Ez nem kapcsolódik a fenti szövegeléshez, de a kérdés ugyanaz. Az este egyszerre csak újraindult a szgép és mindaddig nem tudom elindítani, amíg a net kébelt ki nem húzom. De ezt csak XP rendszeren teszi, a Millenium gond nélkül dolgozik neten és azon kívül is. Ez nyilvánvaló hogy valami féreg, de vajon melyik a millió közül. A tűnetei: elindul az XP és odáig jut, hogy kellene megjelenjen az asztal, ekkor bedobja a kék képernyőt (nem tudom elolvasni mi az üzenet, mert indul is újra, de valami hardverrel kapcsolatos), restart automatikusan majd újra meg újra. Ha csak nálam lenne ez, akkor hagyám, de egy egész falunyi hálózaton ezt műveli. Ha valaki ráismer vagy van ötlete, kérem segítsen, mert valóban nagy a gáz miatta. Köszi.
|
vas. feb. 12, 2006 16:44 |
|
|
tomash
arany tag
|
Hali!
Nekem meg eltünik a startmenü,hosszában szélében!
Induláskor van,utánna mintha rejett lenne eltünik!
Mi lehet ez?
|
szer. feb. 01, 2006 20:39 |
|
|
cater
ezüst tag
|
Köszi a segitséget!
|
vas. jan. 29, 2006 14:05 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Mit akarsz lerszedni? Zsoca-M5 már megírta, ha a port nem válaszol, akkor OK a tűzfalad a vizsgált portokra. A Back Orifice meg egyéb cuccokat épp azért sorolja fel, vizsgálja végig, hogy azok nyitva vannak-e vagy zárva, sőt mégjobb, ha nem válaszolnak.
A port mellé ki is írja zölden, hogy O.K.
Egyébként meg az eltávolításhoz olvasgasd épp ezt a Security topicot, sokszor le volt írva, hogyan kell.
|
vas. jan. 29, 2006 13:07 |
|
|
cater
ezüst tag
|
Hogy tudnám mégis leszedni a gépröl ezeket e a .zarokat?
|
vas. jan. 29, 2006 12:13 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. márc. 26, 2004 9:12 Hozzászólások: 2711 Tartózkodási hely: Budapest, Érd
|
"a port nem válaszol (láthatalan)."
Ez pomtosan azt jelenti, hogy a tűzfalad tökéletesen működik! Vagyis azok a portok, ahol a megnevezett trójaik (stb) bemennének - a tűzfalad által - tökéletesen láthatatlanok! (Vagyis nem tudnak bemenni)
|
vas. jan. 29, 2006 12:08 |
|
|
cater
ezüst tag
|
Sziasztok.
Volna egy olyan problémám,hony futattam egy tüzfaltesztet (wigwam) és talált egy pár (virus? trojai?-nem tudom pontosan mit. Pl:Net-Bus , Back-orifice, Hack-o-tack , Sub-seven. Azt irja ki,hogy ("a port nem válaszol (láthatalan). Természetesen futattam a Ad-Aware SE Personal -t és az Spybot - Search & Destroy-t Az Ad-Aware talált "valamit" amit kitöröltem de utána ismét vissza jött. Hogy tudnék végleg megszabadulni ezektöl a kártevöktől??
Elöre is köszi a segitséget.
|
vas. jan. 29, 2006 9:41 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 8673 Tartózkodási hely: Ahol fikázni könnyű alkotni nehéz!
|
www.sysinternals.com process explorer, ez kiírja mi honnan fut. ami gyanus nézd meg.
2. használ más spyware progit és updeteld- rebootolj és csökkentett módban használd!
|
csüt. dec. 08, 2005 15:52 |
|
|
Pojka
arany tag
|
Sajnos ez az üzenetkezelős letiltás nem segített....
Még egy érdekességet észre vettem...... a kukában jelez file-okat, de mikor kinyitom, akkor nincs benne semmi.... mikor nyomom, hogy ürítse a kukát, akkor megkérdezi mindig, hogy valóban törölje-e a 20 elemet.....
Amit megint mondok, hogy nincs benne.... de törléskor jelzi, hogy van 20...... nem értem
Valaki nem találkozott még ilyennel?
|
csüt. dec. 08, 2005 15:45 |
|
|
Pojka
arany tag
|
Sajnos ez az üzenetkezelős letiltás nem segített....
Még egy érdekességet észre vettem...... a kukában jelez file-okat, de mikor kinyitom, akkor nincs benne semmi.... mikor nyomom, hogy ürítse a kukát, akkor megkérdezi mindig, hogy valóban törölje-e a 20 elemet.....
Amit megint mondok, hogy nincs benne.... de törléskor jelzi, hogy van 20...... nem értem
Valaki nem találkozott még ilyennel?
|
csüt. dec. 08, 2005 15:45 |
|
|
Adam_batyam
arany tag
|
Pojka írta: Sziasztok!
Nekem olyan problémám lenne, hogy fent van valami a gépen, amit nem mutat ki sem a Nod32 sem a NortonAntivirus, sem az Ad-Aware SE, de mikor megy a gép, akkor lent jobbra fel-fel villan egy kis kiugró figyelmeztetés, hogy a gépen veszélyben lehetnek az adatok. Mikor rámegy az ember erre, vagy az explorert kinyitja, akkor csak egy oldalt nyit ki, amin egy spyware kereső programot reklámoznak, semmi nem jön be ezen kívül és ilyenkor már jönnek folyton a Nod32 jelzései is, hogy vírusok. Emellett a NortonAntivírus frissítése sem indítható el. hol keressem a problémát? Köszi előre is!
Csak tipp:
Szerintem az üzenetkezelő engedélyezve van.
Parancssorba írd be, hogy services.msc
Enter
Előjön egy ablak, abban keresd meg az Üzenetkezelő-t, és állítsd át Letiltva-ra
Ha le van tiltva, akkor nem tudom.
|
csüt. dec. 08, 2005 15:19 |
|
|
Pojka
arany tag
|
Sziasztok!
Nekem olyan problémám lenne, hogy fent van valami a gépen, amit nem mutat ki sem a Nod32 sem a NortonAntivirus, sem az Ad-Aware SE, de mikor megy a gép, akkor lent jobbra fel-fel villan egy kis kiugró figyelmeztetés, hogy a gépen veszélyben lehetnek az adatok. Mikor rámegy az ember erre, vagy az explorert kinyitja, akkor csak egy oldalt nyit ki, amin egy spyware kereső programot reklámoznak, semmi nem jön be ezen kívül és ilyenkor már jönnek folyton a Nod32 jelzései is, hogy vírusok. Emellett a NortonAntivírus frissítése sem indítható el.
hol keressem a problémát?
Köszi előre is!
|
csüt. dec. 08, 2005 14:37 |
|
|
Peti93
bugvadász
Csatlakozott: pén. júl. 02, 2004 13:32 Hozzászólások: 4349 Tartózkodási hely: Bp
|
Esetleg tedd fel a Spysweeper-t Hátha segít )))
|
csüt. nov. 24, 2005 19:26 |
|
|
Laali
arany tag
|
Nézd meg ezen az oldalon a 192. sorban a "restore the toolbars from greyed out" registry fájl: http://www.kellys-korner-xp.com/xp_tweaks.htm Nem tudtam egyértelműen eldönteni, hogy erről a toolbarról van szó. Valószínű, hogy valami hasonló lesz a megoldás. A tartalma egyébként ez:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer] "NoToolbarCustomize"=dword:00000000 "NoBandCustomize"=dword:00000000
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer] "NoToolbarsOnTaskbar"=dword:00000000
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer] "NoSaveSettings"=dword:00000000
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer] "NoActiveDesktop"=dword:00000000
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer] "ClassicShell"=dword:00000000
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer] "NoCloseDragDropBands"=dword:00000000
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer] "NoMovingBands"=dword:00000000
Valami InternetExplorer Twaekert kellene keresni, például: http://www.mybestsoft.com/iesec/index.html talán ki lehetne javítani, ha tényleg nincs már vírus.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Laali csüt. nov. 24, 2005 20:08-kor.
|
csüt. nov. 24, 2005 18:53 |
|
|
takadu
ezüst tag
|
Ja még valami több felhasználó van a gépen és csak nálam (rendszergazda jogosultság) van ez a probléma.
A többi felhasználónál (korlátozott fiók) nincs ilyen probléma.
|
kedd nov. 22, 2005 18:33 |
|
|
takadu
ezüst tag
|
pg a bitcomet egy torrent.fájl kereső a microsoft antispyware nem jelzett a spysweepper nem jelzett. A NIS és az Avast úgy tünik megfér egymás mellet ami egymást üti az automatikusan kilőve.
Erről a win32:adan_094-ről tudtok valamit?
|
kedd nov. 22, 2005 18:28 |
|
|
MBR
platina tag
|
MS antispyware , töltsd le, futtasd le...
http://www.microsoft.com/downloads/info ... nstall.exe
remélem megy majd...
ha nem, akkor:
http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=en
vagy próbáld ki a counterspy-t:
http://www.sunbeltsoftware.com/
Ezt vagy MS antispyt futtasd le.
Meg egy mésik vírusírtót is. Pl kaspersky-t, nekik van online scanner is! vagy avg az ingyenes!
www.kaspersky.com (rögtön jobbra lesz)
|
kedd nov. 22, 2005 18:23 |
|
|
pg
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 828 Tartózkodási hely: Szeged
|
Avast? A screenshoton Norton Antivirus és Internet Security is van.
Én a helyedben nem használnék két vírusirtót egyszerre, bajok lehetnek belőle...
(Meg személy szerint a NIS-t meg soha, de ez már szubjektív.)
|
kedd nov. 22, 2005 18:22 |
|
|
pg
platina tag
|
Az a Bitcomet Toolbar szerintem spyware lesz.
|
kedd nov. 22, 2005 18:20 |
|
|
takadu
ezüst tag
|
Vírus?
A következő a problémám az explorerben nem elérhető a címsor(nem tudok beírni címeket).
A nézet/eszköztárak menü inaktív
Ez azután történt miután az Avast riasztott valamilyen adware fertőzésről
(WIN32:adan_094) lehet, hogy semmiköze hozzá, de gyanús.
Azóta nem riasztott.
Ja még valami több felhasználó van a gépen és csak nálam (rendszergazda jogosultság) van ez a probléma.
A többi felhasználónál (korlátozott fiók) nincs ilyen probléma.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára takadu szer. nov. 23, 2005 10:17-kor.
|
kedd nov. 22, 2005 17:37 |
|
|