|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 27 hozzászólás ] |
|
Önállóan visszakapcsoló gép
Szerző |
Üzenet |
mch
ezüst tag
|
Na akkor erre varjatok gombot. Power gombot
Alapesetből indulunk ki, amikoris áramtalanítva áll a gép. Ráadom a 230-at hátul, majd megnyomom az első gombot is. Nem történik semmi. Kábé 3-8 perc után magától elindul a gép!
Működés közben minden oké.
Windows kikapcsolásnál leáll a rendszer, lassul a vinyó, ám 2 másodperc múlva újra erőre kap és bootol.
Próbáltam már másik táppal, kártyák nélkül és ugyanezt csinálja, szóval az alaplappal lehet valami Látott már valaki ilyet?
|
kedd feb. 14, 2006 20:44 |
|
|
laza
ezüst tag
|
Hali
Még egy gondolat a végszóra Ilyen megmagyarázhatatlan problémákat, véletlenszerű ki-be kapcsolódást, összevissza karakteres nyomtatóelindulást okozhat a gép földeletlensége is. Hibás, házilag kokecolt földeletlen hosszabbítók, gyönyörűséges kínai T-elosztók egymáshoz 3D-ben kapcsolódó hálózata stb. Kb. félévente találkozom egy-egy ilyen hibával! A magyarázata pedig az, hogy a táp bemenetén lévő két kondi, szakadt föld esetén féltápfeszre emeli a házat! A földtől 115V-os pot. pedig bármire képes... Egy egy fogyasztó bekapcsolásakor újraindul-bekapcsol a gép, radiátort másik kézel megfogva hatalmasat rúg, áramalatti monitorcserénél agyonvágja a monitort, és sorolhatnám
December elején (és azóta már többször is) viszont egy másik érdekes jelenséggel szívtam. Azt pedig a köcsög NOD32 víruskereső okozza. XP kikapcsolás helyett is újraindítja a gépet. NOD32 le, és már el is múlik a hiba... most már tudom
|
hétf. feb. 13, 2006 17:11 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: A jelenben...
|
utini írta: Az a női hang nem lehet egy ASUS alaplap BIOS POST REPORTER-e? Nekem az a gyanúm, hogy a POWER MANAGEMENT résznél kell keresned a hibát, lehet, hogy beállítódott egy automatikus power up dátum, amit nem vettél észre. Esetleg egy BIOS DEFAULT ? Sőt ! Megvan a megoldás ! Tipikus ASUS BIOS jellemző, hogy tápkimaradás esetén automatikusan indul a gép!!! Az enyém legalábbis ilyen volt! Tehát azt kellene ellenőrizned, hogy ott, ahol a gép van, nincs-e esetleg éjszakánként valamilyen okból áramkimaradás ! (automata lekapcsolása éjszakára, időrelé, stb...)
Köszi az ötleteket, szerintem az utóbbi lehetett. Mindenesetre visszaadtam a pénzt és elhoztam a gépet, amit azóta eladtam és az új helyen kiválóan működik. Túl sok energiát és időt öltem ebbe a hibába, nem akartam tovább foglalkozni vele. Köszi a tippeket!
|
szomb. feb. 11, 2006 11:46 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. márc. 26, 2004 9:12 Hozzászólások: 2711 Tartózkodási hely: Budapest, Érd
|
Mellesleg ez is egy beállítás a BIOSban
Power state after power loss (vagy hasonló)
Általában ezek az értékek lehetnek: On, Off, Last/Previous power state
(Legyen Off az a biztos )
|
kedd jan. 31, 2006 8:30 |
|
|
utini
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2462 Tartózkodási hely: gyökér könyvtár
|
Az a női hang nem lehet egy ASUS alaplap BIOS POST REPORTER-e? Nekem az a gyanúm, hogy a POWER MANAGEMENT résznél kell keresned a hibát, lehet, hogy beállítódott egy automatikus power up dátum, amit nem vettél észre. Esetleg egy BIOS DEFAULT ?
Sőt ! Megvan a megoldás !
Tipikus ASUS BIOS jellemző, hogy tápkimaradás esetén automatikusan indul a gép!!! Az enyém legalábbis ilyen volt!
Tehát azt kellene ellenőrizned, hogy ott, ahol a gép van, nincs-e esetleg éjszakánként valamilyen okból áramkimaradás ! (automata lekapcsolása éjszakára, időrelé, stb...)
|
kedd jan. 31, 2006 7:47 |
|
|
WhipsOfGod
platina tag
|
Ducker
A gépek életre keltek,benne volt a Terminátorban....
|
hétf. jan. 30, 2006 18:56 |
|
|
man5on
gyémánt tag
|
a bermuda 3szögben lakik az illető?
1.ha kihúzott táppal csinálja akkor nullpont energia forrást talált fel ami jó:D
2.normális ember ha kikapcsolja a gépét ( már ha egyáltalán kikapcsolja:D:D) akkor átbillenti azt a szép kapcsolót az elosztón és áramtalanítja...
szerintem így alap itt kezdődik a dolog...aztán a beregadó gomb is lehetne naja...ha nagyon ráérsz éjszakázz egyet ott de sztem itt vmi über balfaszság lesz a háttérben az ügyfél felől,
kb a macskát a mikróba szárítjuk kategóriában...
|
vas. jan. 22, 2006 20:58 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Ha nem írtad volna, hogy külső faxmodemes a gép, azt mondtam volna, hogy WOR (Wake On Ring) miatt kapcsol be, azaz csengetőfesz-t kap a modem, bekapcsol a gép és kihalatszik a beszélgetés, bár ez elég X-akta lenne, nameg külső modem, szóval passz...
Mondjuk külső modem egymaga még képes lehet erre gép nélkül
Üdv!
|
vas. jan. 22, 2006 17:22 |
|
|
djsms
Moderátor
|
Dannyboy írta: Sziasztok!
Egy hasonló problémával kűzdök én is, már lassan rémtörténtbe illik. Szóval adott egy gép, aminek semmi baja nem volt. Elvittem egy emberhez, ahol azóta bekapcsolgat éjjelente, és valami női beszélgetés hallatszik belőle, ügyfelem elmondása szerint. Én még nem hallottam, de nem is ez a fő gond, hanem az, hogy miért kapcsol be? Minden beállítást végigböngésztem, WOL nincs bekapcsolva, de nincs is bedugva, mert külső faxmodemes net van, szóval semmi nem indokolja a hibás működést.
Azt tudni kell, hogy ezen a helyen ez már a harmadik gép. Az elsőbe belevágott a villám, azt darabokból újraraktam, de az állandóan azt csinálta, hogy nem kapcsolt be, illetve ha be is, nem indult el semmi. Eladtam neki a saját, remekül működő gépemet, elég nagy deficittel és ahogy elvittem hozzá és üzembe helyeztem, meghalt rajta az xp. Sebaj, downgradeltem 98-ra, az viszont csak úgy volt hajlandó futni, hogy minden indulás első indulás volt. Nem baj, így már legalább ment. Erre kezdett kék halálokat nyomni, és a memória sípolni, így gariba elvittem neki az első bekezdésben lévő gépet, ami ugyancsak nem műxik jól. Szerintetek mi a frászt csináljak még?
ha tudod add neki vissza a pénzét és szabadulj tőle!
|
vas. jan. 22, 2006 14:10 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: A jelenben...
|
Sziasztok!
Egy hasonló problémával kűzdök én is, már lassan rémtörténtbe illik.
Szóval adott egy gép, aminek semmi baja nem volt. Elvittem egy emberhez, ahol azóta bekapcsolgat éjjelente, és valami női beszélgetés hallatszik belőle, ügyfelem elmondása szerint. Én még nem hallottam, de nem is ez a fő gond, hanem az, hogy miért kapcsol be? Minden beállítást végigböngésztem, WOL nincs bekapcsolva, de nincs is bedugva, mert külső faxmodemes net van, szóval semmi nem indokolja a hibás működést.
Azt tudni kell, hogy ezen a helyen ez már a harmadik gép. Az elsőbe belevágott a villám, azt darabokból újraraktam, de az állandóan azt csinálta, hogy nem kapcsolt be, illetve ha be is, nem indult el semmi. Eladtam neki a saját, remekül működő gépemet, elég nagy deficittel és ahogy elvittem hozzá és üzembe helyeztem, meghalt rajta az xp. Sebaj, downgradeltem 98-ra, az viszont csak úgy volt hajlandó futni, hogy minden indulás első indulás volt. Nem baj, így már legalább ment. Erre kezdett kék halálokat nyomni, és a memória sípolni, így gariba elvittem neki az első bekezdésben lévő gépet, ami ugyancsak nem műxik jól. Szerintetek mi a frászt csináljak még?
|
vas. jan. 22, 2006 13:14 |
|
|
Ducker
ezüst tag
|
Hali!
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Úgy néz ki (bár még nem akarom elkiabálni), hogy a WOL volt a ludas. Nem igazán értem, hogy hogyan okozhat ilyen hibát, hiszen én is úgy tudom, hogy csak magic packel lehet a gépet feléleszteni. Vagy ennyire hulladék ez az integrált lan ? (Marwell)
Mindenesetre ezidáig úgy néz ki, hogy ok minden!
THX
Duck
|
pén. jan. 20, 2006 18:13 |
|
|
Lossfer
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3127 Tartózkodási hely: A véka segge alatt.
|
Igen tom de en ragaszkodom a tap hatuljan levo I/O kapcsolohoz.
(ez az egyetlen biztos pont a gepben)
Tenyleg volt itt mar olyan topik is amelyikben kulso halorol,netrol szerettuk volna beizzitani.
OFF vege
|
pén. jan. 20, 2006 16:29 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Áramtalanítás itt is van, de amikor a notebookom megy, akkor a kapcsolós hosszabbító is ON, és abba van dugva az ADSL modem meg a router is. Persze tiltott alaplapi WOL-funkcióval semmi gond, csak így megcsinálni sem tudom azt, amit eredetileg akartam
Üdv!
|
pén. jan. 20, 2006 16:02 |
|
|
Lossfer
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3127 Tartózkodási hely: A véka segge alatt.
|
Tudom hogy nem megoldas, de en mindig aramtalanitom is a gepet igy meg nem talalkoztam ezzel a problemaval.
|
pén. jan. 20, 2006 15:27 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
ViperNet írta: Próbáltam a BIOS reset jumpert is, de arra hatástalan volt (hogy miért, nem tudom). X-akta Zsoca-M5 írta: Nálad hogy van? Másik gép vagy ROUTER? Mi éleszti fel? ADSL modem > Router > PC kábelen (ami visszakapcsol), és notebook WLAN-on.
Hardvercsere régen volt (elég régi masina, a családi netezős meg Word-ös gép ), viszont gondoltam, a szokásos takarítást megcsinálom Remote Adminnal és ehhez kihasználom a WOL-t, de egyelőre erről letettem
Üdv!
|
pén. jan. 20, 2006 12:08 |
|
|
djsms
Moderátor
|
nekem egy compaq deskpro gép csinálja ezt az azonnali visszakapcsolást. Jellemzően hardvercsere után jelentkezik a probléma. Ilyenkor bios reset segít.
|
pén. jan. 20, 2006 11:09 |
|
|
ViperNet
ezüst tag
|
McLaca írta: ~= BIOS reset jumperrel, ami a WOL-t is kikapcsolja , ez az alapállapota. Persze a BIOS-ban látszhatott kikapcsoltnak, miközben mégis aktív volt.
Próbáltam a BIOS reset jumpert is, de arra hatástalan volt (hogy miért, nem tudom). Gondoltam arra is, hogy az elem merült le -> kivettem, lemértem, de bőven volt benne még kraft. Visszatettem, és csodák csodájára megjavult a masina. Erről ennyit.
|
pén. jan. 20, 2006 10:39 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. márc. 26, 2004 9:12 Hozzászólások: 2711 Tartózkodási hely: Budapest, Érd
|
Laca:
Nálam ez a felállás:
Internet--->ADSL modem--->Én gépem (WinXP internetmegosztással)--->másik hálókártya--->Feleségem gépe
Amint az asszony gépe netre akar menni, azonnal bekapcsolja a gépemet!
Én annak tudtam be, hogy a windows lekezeli az internetmegosztást (mivel 1x a másik gépnek is meg kellett mondani hogy az enyém a host) és így kapásból MAGIC-et küldd a gépemnek amikor netre akar menni! De ez csak elmélet!
Nálad hogy van? Másik gép vagy ROUTER? Mi éleszti fel?
|
pén. jan. 20, 2006 10:15 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
ViperNet írta: egyszerűen kivettem a kis lapos elemet (a 3 V-ost az alaplapról), majd néhány másodperccel utána vissza. ~= BIOS reset jumperrel, ami a WOL-t is kikapcsolja , ez az alapállapota. Persze a BIOS-ban látszhatott kikapcsoltnak, miközben mégis aktív volt. Zsoca-M5 írta: Amennyiben a gép routerhez vagy másik géphez csatlakozik, kapcsold ki a Wake-On-Lan -t a BIOS-ban(vagy WOL, vagy Wake up on PCI device, vagy hasonlót ugyanis változó néven futnak, de mind ugyanarra vonatkozik)! Én is erre gyanakodtam volna, de ha már témánál vagyunk: hogyan lehet megakadályozni azt, hogy aktív BIOS-béli WOL mellett ne kapcsolja szinte azonnal vissza a hálókártya a gépet?
Mert normál esetben csak egy "magic packet"-re kéne élednie (MAC adress legalább 16×, plusz IP-, és portcím), ehelyett nálam is azt csinálja, hogy kikapcsolás után bizgeti a router LAN1 portját, majd 8-20sec után visszakapcsol. Nem egyedi az eset, de nem ez a jellemző.
Ötlet?
Üdv!
|
csüt. jan. 19, 2006 23:28 |
|
|
ViperNet
ezüst tag
|
Nálam egy ősrégi P2-es csinálta ezt. A hibára a megoldás a következő volt (véletlenül jöttem rá, mert idegességemben teljesen szétszedtem (már majdnem szétrugdostam)). Na szóval: egyszerűen kivettem a kis lapos elemet (a 3 V-ost az alaplapról), majd néhány másodperccel utána vissza. Ennyi volt. Először én is Wake-on-Lan-ra, meg tápra gondoltam. Sztem ennél csak rosszul lett beállítva vmi (talán a bios adatai).
|
csüt. jan. 19, 2006 23:17 |
|
|
adamec22
platina tag
|
|
csüt. jan. 19, 2006 20:51 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6037 Tartózkodási hely: Usa
|
Nem az lesz,hanem a jófayta táp 2-3 évvel ezelőtt találkoztam már hasonlóval "induláskor" enyhe amper és bakelit szag lengte körül a szobát...
|
csüt. jan. 19, 2006 20:09 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
|
Amennyiben a gép routerhez vagy másik géphez csatlakozik, kapcsold ki a Wake-On-Lan -t a BIOS-ban(vagy WOL, vagy Wake up on PCI device, vagy hasonlót ugyanis változó néven futnak, de mind ugyanarra vonatkozik)!
|
csüt. jan. 19, 2006 8:03 |
|
|
Lossfer
gyémánt tag
|
esetleg
control panel/performanci es maintenanci/power options advanced ful
|
szer. jan. 18, 2006 20:07 |
|
|
FeF
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1149 Tartózkodási hely: Tatabánya
|
Vagy egy elvetmült hibafajta: kontaktos/beszorult bekapcsológomb
Volt már valakinek ilyennel dolga?
|
szer. jan. 18, 2006 19:48 |
|
|
dbali
arany tag
Csatlakozott: csüt. júl. 01, 2004 10:34 Hozzászólások: 297 Tartózkodási hely: Munkában...
|
Húzd ki a tápot . Na jó! Nincs a bios-ban bekapcsolva az auto wake-up? Lehet, hogy az bolondult meg?
|
szer. jan. 18, 2006 18:57 |
|
|
Ducker
ezüst tag
|
Önállóan visszakapcsoló gép
Hali!
Érdekes hibajelenséggel találkoztam a régi gépemnél.
Gigabyte alaplap, codegen táp, codegen ház. (kb 2éves a cumó)
Szabályos leállítás után néhány másodperc elteltével a gép bekapcsol. Ez kb az esetek 80% van így.
???
Semmilyen más para dolgot nem produkál. Nem kapcsol ki működés közben és a rendszer stabil.
Szellemírtókra nincs pézem!
Tapasztalatok, ötletek?
THX
Duck
|
szer. jan. 18, 2006 18:44 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 27 hozzászólás ] |