Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. dec. 26, 2024 19:16

Hozzászólás a témához  [ 87 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő
Sony H1, Kodak P850, Oly 500UZ, vagy Pana FZ5? 
Szerző Üzenet
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok !

Valaki írja meg mi a p850 baja ? Nekem 2006 júniusa óta van meg , sok ezer kép készült vele ( más hasonló gépeket is próbáltam ) , és semmi , de
semmi bajom sincs vele . Nap mint nap a háti táskám aljában hever ( tokban ) persze . Se kopás , se más gond . Az akksi sokáig bírja . Fényképeztem vele sötétben , mozgó járműből ( sokat ) . Nem dobálódok szakszavakkal , egyszerűen amire kell arra tökéletes gép . Minden van rajta ami kell nekem :
Jó optika , zoom , sorozatkép funkció , előre beállított programok , full manuális beállítás , full automata beállítás .... Munkahelyemen villamos berendezéseket fényképezek vele , minden részlet szépen kivehető , nagyítható a képeken ...

Amp

hétf. okt. 08, 2007 19:33
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Felhozom ezt a topicot, mert még mindig fényképezőgép vásárláson töröm a fejem, és eljutottam a Kodak P850-hez... Esetleg P880, bár a telét hiányolnám ;-)))

Szóval a kérdés: nekem nem jött le az irományokból, hogy miért veti el mindeki kapásból a P850-et? Ha valaki ismeri konkrétan ezt a típust, akkor leírhatná nekem, hogy mit érdemes tudni róla.

Ahogy én elnézegettem a tesztképeket, egészen jó képe van! Nem zajos, viszont túltömörített ;-)) Kérdés, hogy melyik a rosszabb... Viszont tiff-et lehet, hogy jót csinálna, ha az ember igazán jó képet akar készíteni?

Van benne stabilizátor, ami nem rossz dolog. Meg az optika is elég komoly...

Egy volt kollégámnak valami DX75xx (talán 7590) van, évek óta nyúzza, semmi gond vele, állandóan rally versenyekre jár, is iszonyat jó képeket csinál! Bár arról azt mondja, hogy gyenge fényben eléggé vacak.

Szóval valaki bemutathatná ezt a gépet, ha már a topic címében szerepel a neve ;-)))

Üdv!

hétf. szept. 04, 2006 17:57
platina tag

Tartózkodási hely: Budapest - magamon kívül (félreértéseket elkerülendő: férfitesben, NOKIA 6230i-ben, sw.: V3.81 ;-)
Hozzászólás 
köszi, ez érdekelt.

vas. feb. 05, 2006 21:49
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
...

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Babajaga hétf. feb. 13, 2006 23:30-kor.

szomb. feb. 04, 2006 11:12
platina tag

Tartózkodási hely: Budapest - magamon kívül (félreértéseket elkerülendő: férfitesben, NOKIA 6230i-ben, sw.: V3.81 ;-)
Hozzászólás 
Megkerhetlek ha mar szoba jott hogy egy konkret peldan /pl. bemesz sotetebb erdobe / hogy mi a feher 1 N suly allitas elmeleti es gyakorlati oldala fz 5 nel mert en nem ertem igazan

szomb. feb. 04, 2006 10:47
platina tag

Hozzászólás 
Megkerhetlek ha mar szoba jott hogy egy konkret peldan /pl. bemesz sotetebb erdobe / hogy mi a feher 1 N suly allitas elmeleti es gyakorlati oldala fz 5 nel mert en nem ertem igazan

szomb. feb. 04, 2006 10:45
ezüst tag

Hozzászólás 
Gratulálok én is a gépedhez, és valóban, az volna jó, ha minden gépnél így lenne, ha nem talál fókuszt a kevés fény miatt, akkor végtelentre áll.

csüt. feb. 02, 2006 21:12
Profil Privát üzenet küldése ICQ YIM
gyémánt tag

Hozzászólás 
[quote="nord"]Gratulálok! Hogy tetszik gép? Egy kis összegzés? :)[/quote]

Még kevés felvételt tudtam csinálni napsütés sehol, de van egypár jó tulajdonsága pld a WB állítás az első a menűben és elég jól lehet hozzáigazítani az aktuális fényhez. Csodálkoztam hogy a 8 mp idővel milyen jó éjszakai felvétel lett és csak 100 ISO-t használt a gép. Az optika nagyon finoman működik pedig a kezelésiben az van hogy zörög A kezelési gombok nagyon jól vannak elhelyezve. Nekem szerencsémre kicsi a kezem és így nagyon jól illik a kezembe. A színkezelését nagyon jónak ítélem. Feltűnő hogy az árnyékos részek és az éjszakai felvétel kevésbé megvilágított részei milyen kiegyenlítettek, pedig nem korrigáltam semmit.

csüt. feb. 02, 2006 18:24
gyémánt tag

Hozzászólás 
Gratulálok! Hogy tetszik gép? Egy kis összegzés? :)

csüt. feb. 02, 2006 16:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
[quote]Vannak olyan gépek amelyek végtelenre állítanak ha nem tudnak fókuszálni, de elég kevés az ilyen pedig ez lenne a logikus, így kellene tervezni mindegyiket. De a legtöbb teljesen megzavarodik és hol ide hol oda állít teljesen bizonytalanul. Ez a többség. És nem is írják le a kezelésiben hogy a gép hogyan állít csak a használatnál derül ki. A Z3-asom nem exponál el ha teljesen bizonytalan a fókuszolás.[/quote]

Akkor ebben az esetben nem marad más lehetőség, mint átkapcsolni manuális éllességállításra, és végtelenre állítani. Ekkor elvileg minden éles lesz. A fenti körülmények között, mondjuk.[/quote]

Na vettem egy Pana FZ5-öt. Esti felvételnél ha az AF nem tud élesre állítani végtelenre áll. De ez nem elég van olyan scene módja, hogy "esti tájkép", ott szintén végtelenre állít, és 5m-től lesz éles, tehát amint írtam ha közelebbre akarok élességet rekeszelni kell.

csüt. feb. 02, 2006 9:26
arany tag

Hozzászólás 
Telefanni írta:
Ezt joystick-nek nevezhetjük fz-7nél? (vagy csak joystick funkció?)

Mindenesetre e "mindent bele" géppel nagyon fel akarja magára hívni a figyelmet/be akar előzni Pana, reméljük nem csak a füstje nagy, az elődök alapján talán reménykedni lehet.

Meg találgatni még egy ideig. Kíváncsi vagyok, az UZ piac márciusig és utána milyen lesz ezek után, pl. lesznek-e "nagy akciók"

Tény hogy a korábbi hsz-em is átértékelődik majd.

Hát ez joystick ahogy nézem vmi több irányba billenthető mütyüre lesz, aminek köszönhetően már nem kell a menüben percekig kotorászni.
Az árakról meg annyit, hogy a panánál ha valami újat jelentenek be, akkor a régi ára mindig lejjebb megy(valahogy meg kell szabadulni a beragadt készletektől). Nézd meg most mennyi az FZ4, és a bevezetésekor! Valószinüleg az új modellnél is ez lesz, jövő év elejéig biztos nem fog óriásit csökenni az ára, csak majd akkor amikor megjelenik az FZx 2007 januárjában :wink: Bár lehet, hogy a szürkeimportos cégek már alapból valamivel olcsóbban fogják szórni, de nem lesz túl nagy különbség :roll:

Osi22

kedd jan. 24, 2006 14:08
platina tag

Hozzászólás 
Ezt joystick-nek nevezhetjük fz-7nél? (vagy csak joystick funkció?)

Mindenesetre e "mindent bele" géppel nagyon fel akarja magára hívni a figyelmet/be akar előzni Pana, reméljük nem csak a füstje nagy, az elődök alapján talán reménykedni lehet.

Meg találgatni még egy ideig. Kíváncsi vagyok, az UZ piac márciusig és utána milyen lesz ezek után, pl. lesznek-e "nagy akciók"

Tény hogy a korábbi hsz-em is átértékelődik majd.

kedd jan. 24, 2006 12:12
arany tag

Hozzászólás 
milestone írta:
Bejelentették az új FZ7-t! http://index.hu/tech/digicam?x:2006.01.23&251281
Előzetes: http://www.dpreview.com/articles/panasonicfz7/
Itt az új trónkövetelő.

Hát nem tűnik rossznak!
Végre lesz manuális fókusz, egyszerűbb kezelhetőség , nagyfelbontású videjó, erősebb akksi...
Viszont ez az iso 800 és 1600 kisebb felbontásnál lesz csak használható, gondolom max 3mp-nél, meg ekkora lcd-nél 114ezres felbontás, és a keresőnél is elég gyér!

Már csak a képminőségre leszek nagyon kiváncsi(maradt ua. az obi mint az fz5-nél, és a ccd mérete sem nőtt :roll: ). És megnézném azt is, hogy végre sikerült-e a manuális beállításokat is belecsalni a makró módba :wink:

Egyet nem értek: 3Mp=FZ3, 4MP=FZ4 és 5MP=FZ5 :arrow: 6MP=FZ7 :?: :shock:
Várom a képeket :!:

Osi22

hétf. jan. 23, 2006 20:08
arany tag

Hozzászólás 
Bejelentették az új FZ7-t! http://index.hu/tech/digicam?x:2006.01.23&251281
Előzetes: http://www.dpreview.com/articles/panasonicfz7/
Itt az új trónkövetelő.

hétf. jan. 23, 2006 18:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
"átkapcsolni manuális éllességállításra, és végtelenre állítani. Ekkor elvileg minden éles lesz"

Persze ha azt akarod hogy a 2-3m-re levő rész is éles legyen ahhoz a rekesznyílást is szűkíteni kell.

csüt. jan. 12, 2006 9:48
ezüst tag

Hozzászólás 
Birdie: nagylátószög, éjszakai felvétel, mondjuk.

Idézet:
Vannak olyan gépek amelyek végtelenre állítanak ha nem tudnak fókuszálni, de elég kevés az ilyen pedig ez lenne a logikus, így kellene tervezni mindegyiket. De a legtöbb teljesen megzavarodik és hol ide hol oda állít teljesen bizonytalanul. Ez a többség. És nem is írják le a kezelésiben hogy a gép hogyan állít csak a használatnál derül ki. A Z3-asom nem exponál el ha teljesen bizonytalan a fókuszolás.

Akkor ebben az esetben nem marad más lehetőség, mint átkapcsolni manuális éllességállításra, és végtelenre állítani. Ekkor elvileg minden éles lesz. A fenti körülmények között, mondjuk.

csüt. jan. 12, 2006 9:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
[quote="oregcsoka"]Értem. Akkor had kérdezzek még valamit.
Ha gyenge, nagyon gyenge fényviszonyoknál mondjuk távoli témát fotózunk, akkor az AF-nek nincs mire ráállni. Ilyenkor automatikusan ráállítja magát végtelenre/?/, és végül is ez volna a jó, mert így minden éles lenne a képen.[/quote]

Vannak olyan gépek amelyek végtelenre állítanak ha nem tudnak fókuszálni, de elég kevés az ilyen pedig ez lenne a logikus, így kellene tervezni mindegyiket. De a legtöbb teljesen megzavarodik és hol ide hol oda állít teljesen bizonytalanul. Ez a többség. És nem is írják le a kezelésiben hogy a gép hogyan állít csak a használatnál derül ki. A Z3-asom nem exponál el ha teljesen bizonytalan a fókuszolás.

szer. jan. 11, 2006 22:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
tegyük hozzá hogy az élességállítás sebessége gyutávtól is függ.
nagylátóban ugye elég gyors lehet, de telében már gyenguska

szer. jan. 11, 2006 22:02
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Értem. Akkor had kérdezzek még valamit.
Ha gyenge, nagyon gyenge fényviszonyoknál mondjuk távoli témát fotózunk, akkor az AF-nek nincs mire ráállni. Ilyenkor automatikusan ráállítja magát végtelenre/?/, és végül is ez volna a jó, mert így minden éles lenne a képen.

szer. jan. 11, 2006 21:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
[quote="oregcsoka"]Gondolom, ezt úgy érted, hogy gyengébb megvilágításnál lehetnek fókuszálási gondok.
Azért az is elgondolkodtató, hogy ha a beépített nevetségesen gyenge AF segédfény segít valamit a kontrasztérzékelőnek, akkor olyan marha nagy fényigénye mégse lehet...[/quote]

Persze hogy gyengébb megvilágításnál bizonytalankodik, a kijelzés ezt sok gépnél jelzi. Az én Z3-asomnál egy piros kör jelzi hogy nem tud állítani. A segédfény csak akkor segít ha 1,5-2m-ről vissza tud verődni mépedig egy minél világosabb felületről. És ez a megvilágításra is érvényes ott sem árt a világos felület de kontrasztos résznek is lennie kell.

szer. jan. 11, 2006 20:41
ezüst tag

Hozzászólás 
Gondolom, ezt úgy érted, hogy gyengébb megvilágításnál lehetnek fókuszálási gondok.
Azért az is elgondolkodtató, hogy ha a beépített nevetségesen gyenge AF segédfény segít valamit a kontrasztérzékelőnek, akkor olyan marha nagy fényigénye mégse lehet...

szer. jan. 11, 2006 20:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
"És azt szűröm le belőle, hogy akkor végül is nem extrém helyzetben nincs gond az AF-el. Kevés fénynél meg a belépőszintü DSLR-nek is lehet gondja..."

Nem egyforma rendszerű a két AF. A kontrasztérzékelős ami a kompaktokban van érzékenyebb a gyengébb megvilágításra.

szer. jan. 11, 2006 18:52
ezüst tag

Hozzászólás 
nord írta:
Sajna mért értéket nem láttam a dpreview-n.
Phil ennyit írt csak:
Auto focus is a mixed bag, in good light it feels as fast as a similarly priced digital SLR, however as light levels dropped so did focus time and the chances of the camera not achieving AF lock.
Lényeg: Az AF-fel kapcsolatban vegyes a tapasztalat. Jó fények esetén úgy érezzük, legalább olyan gyors, mint egy belépőszintű dslr, azonban kevés fénynél az automatika kevéssé esélyes a gyors fókuszálásra.

Köszönöm hogy lefordítottad. Látod ez a baj, hogy én hiába látogatok el ilyen oldalakra, egy szót sem értek, amit írnak.
És azt szűröm le belőle, hogy akkor végül is nem extrém helyzetben nincs gond az AF-el. Kevés fénynél meg a belépőszintü DSLR-nek is lehet gondja...

szer. jan. 11, 2006 16:03
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hiába vesz valaki bármilyen gyors kártyát, a gép processzor és írási sebessége a lényeg.

szer. jan. 11, 2006 13:22
platina tag

Hozzászólás 
azé Oly-tól még egy antisékes gépet el- és kivárnék, de Oly gyenguszon van

szer. jan. 11, 2006 13:00
platina tag

Hozzászólás 
Látom sokaknál élő e téma, én szemem is belekapott a topic címébe örömmel, hogy a bestofthebestofthebest fórumos oldalamon is előjött, mivel kari előtt óta ezerrel pörgetem a kérdést magamban.

KODAK P850, hát az király gép lett vón, aztán kiderült (p. hwsw-n) hogy kuka.

Jelenlegi álláspontyom a T makör ben:

Canon S2 IS

Pana FZ-5 , v. 4., a 4 megapix még nyerőbb, csakhát a videjó dejó havan, az mega csak fz5

CANON S2 mellett szól: erős vaku, kevés fénynél is jó AF, 4 cerkakksi, így nincs kaksi ha kimerülazaksi, amúgy se merül, bírja mindhalálig, s ebből ma már nem T-ma pótakksit felhajtani a garatra
a videója vi dejó minőségű, közbe fotóz6tsz is, kidobhatod a H8 minidv s egyéb vhs koloncot,

KIHAJT 6 Ó LCD !

Pana: árérték aránya VERHETETLEN!!!! fz-5 most 80 rugó alatt a digitalmarketnél (ez is zabál mmc-t, mikor Saturnba betévedtem, egyszerűen beletoltam mobilból és vittem haza a tesztképet)

viszont kromaberrált, ahogy azt nálam hozzáértőbbek is jelezték.
manuálmakró nincs rajt

csak feketét vegyél, az ezüst ratyi kopós

Jelenleg agykontorollilag gyúrok ezerrel hogy nyereményként bejöjjön S2 IS.

Lehet röhögni, én majd később teszem, amikor küldöm az első vele készült önarcképeimet, csíííz

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Telefanni kedd jan. 24, 2006 11:22-kor.

szer. jan. 11, 2006 12:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
milestone írta:
Köszi :) De elég neki az Elite Pro, nem? Nem kell az Ultimate.

Nekem elég :), ultimate kártyát még nem ettem, így nem tudom az mennyivel lenne gyorsabb. Így sincs 1 mp a kép lementése, "végtelen" sorozatot meg igencsak ritkán lövök és nekem eddig elég volt ez a sebesség is.

szer. jan. 11, 2006 12:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sajna mért értéket nem láttam a dpreview-n.
Phil ennyit írt csak:
Auto focus is a mixed bag, in good light it feels as fast as a similarly priced digital SLR, however as light levels dropped so did focus time and the chances of the camera not achieving AF lock.
Lényeg: Az AF-fel kapcsolatban vegyes a tapasztalat. Jó fények esetén úgy érezzük, legalább olyan gyors, mint egy belépőszintű dslr, azonban kevés fénynél az automatika kevéssé esélyes a gyors fókuszálásra.

szer. jan. 11, 2006 10:47
ezüst tag

Hozzászólás 
Nord: köszönöm szépen, a Sony R1-es AF állítási idejét nem tudod véletlenül?
És ha igen, akkor kb. mennyi lehet egy belépőszintü DSLR kitobijának ugyanez a paramétere?

szer. jan. 11, 2006 9:42
arany tag

Hozzászólás 
Feltűnt, hogy a dpreview-n a H1 tesztnél a 2 (vakus) felvétel között eltelt időnél 3,4 mp-et mértek, szemben a Birdie vaku feltöltési idejénél mért kb. 10 mp-ével. Hogy lehetséges ez? Hülyeséget kérdezek?

szer. jan. 11, 2006 1:28
arany tag

Hozzászólás 
Babajaga írta:
Egy másik topicban arról áradozik valaki hogy milyen kicsi lett az A 520, de milyen áron. Az hogy két akkusra csinálták a gépeket az biztos nem lett jó.
Erről jut eszembe: az agyamra megy ez a miniatűrizálási mánia mindenben. Miért jó az (minden esetben/minden áron/feltétel nélkül)? A mobiloknál is ez van. Egy ideje arra gondolok, hogy egy Ericsson GH 197-t lógatok majd a nyakamba. Csak úgy. Ha lenne... Nem mintha ott hordanám.

szer. jan. 11, 2006 1:20
vas-tag

Hozzászólás 
Én is magyon köszönöm a segítséget.Valószínűleg a FZ4 mellett döntök.Már csak a pénzt kell összekaparni :-)

kedd jan. 10, 2006 23:21
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hát asszem nem véletlenül nincs leírva. Elvileg minden helyzetben más és más az AF sebessége, hiszen ez függ a kontrasztól, megvilágítás erősségétől.
Általában az értékeléseknél szokták ezt megemlíteni, hogy az adott tesztben mennyire bizonyult gyorsnak az autófókusz.
Viszont: a dpreview-s géptesztekben általában az AF-et is teszteli Phil bácsi. A részletes teszt "Timing & Sizes" pontja alatt szokott ez lenni. (Természetesen dslr-eknél nem, hiszen ott objektív-függő a dolog.)

Az AF tesztnél természetesen fontos az is, hogy fókuszálás után mennyi idő telik el a gomb lenyomása és a tényleges expozíció közt (shutter lag), de ez ma a csúcskompaktok közt elég jó, vagyis nincs vészesen nagy késlekedés.

Amit azonban még legalább ennyire fontosnak tartok: mennyi idő telik el az exponálógomb félig lenyomása után addig, hogy az AF rendszer megtalálja és rááll a céltárgyra! Ha ez a rész gyenge, akkor hiába lenne jó a shutter lag, sose jutsz el odáig, mert a gép képtelen időben fókuszálni...
Néhány példa (tele állásban)
Canon Pro1: 0,9-1,5 másodperc
Pana FZ30: 0,3-0,5 másodperc
Nem véletlenül fanyalogtak sokan, amikor elkezdték használni a Pro1-et...

Üdv.

kedd jan. 10, 2006 16:25
ezüst tag

Hozzászólás 
Nord: Atz irtad, hogy:
"Amit a képeken kívül nagyon fontosnak tartok: az autófókusz gyorsaságát és pontosságát súlyozottan vedd figyelembe a döntéskor. "

Az AF sebességére való utalást semelyik gép speckója nem tartalmazza.
Honnan lehet ilyen információkhoz hozzájutni, ha teszem azt, az embernek nincs lehetősége vásárlás elött kipróbálni egy gépet, működés közben?

kedd jan. 10, 2006 15:21
arany tag

Hozzászólás 
simico írta:
milestone írta:
u.i.: Igényli az FZ5 a gyors memória kártyát vagy jó neki a mezei is?
Szerintem igényli ...
Köszi :) De elég neki az Elite Pro, nem? Nem kell az Ultimate.

Babajaga írta:
Pontosan. Egy másik topicban arról áradozik valaki hogy milyen kicsi lett az A 520, de milyen áron. Az hogy két akkusra csinálták a gépeket az biztos nem lett jó.
Az A6xx sorozat szerencsére már jobb lett. 4 akku, DIGIC II, kihajtható LCD, fejlett szolgáltatások. Csak még kissé felülértékelt árban.

kedd jan. 10, 2006 15:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
milestone írta:

Szerintem igényli :), én legalábbis észrevehető különbséget tapasztaltam a kép lementési sebességében normál és a gépbe vett "high speed elite pro" kártya használata között. "Végtelen" sorozatfelvételnél (miután megtelt az első 4-5 kép átmeneti tárolására szolgáló puffer), illetve képek gyors egymás utáni készítésénél nem mindegy, hogy mennyit kell várni a kép kártyára írására (maga a képfeldolgozás nagyon gyorsan megvan, gyakorlatilag csak a kártyára írásra kell "várni". Egy 512-es kártya gyorsabb változata egyébként sem egetverően drágább a simához képest.

kedd jan. 10, 2006 13:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem egyedi eset sokan estek már pofára azzal hogy azt hitték hogy amikor kijön egy gép módosított típusa akkor az előző olcsóbb lesz. Ha lenne Fuji 5500 drágább lenne mint az 5600-as, mert annak az ára csökkent nagymértékben.

hétf. jan. 09, 2006 23:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ma láttam a hülyeazérnemvagyokáfalevágo boltban egy poént, pana FZ5 94.xxxFt, FZ4 95.xxxFt. Nem elirtam, az FZ4 a drágább:) Bár igaz, a kisebb felbontást és gyengébb videot meg kell fizetni:)

hétf. jan. 09, 2006 22:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
"A húgomnak Canon A510-e van, na ott is idegesítően lassú a vakufelöltés (kb. 5-6 mp), majdnem élvezhetetlen. Az én A60-om elképesztően gyors ilyen téren, kb. 1 mp. Nem értem hogyan lehet, talán a 4 akku vs. 2 miatt. "

Pontosan. Egy másik topicban arról áradozik valaki hogy milyen kicsi lett az A 520, de milyen áron. Az hogy két akkusra csinálták a gépeket az biztos nem lett jó.

hétf. jan. 09, 2006 18:43
arany tag

Hozzászólás 
Köszönöm még egyszer mindenkinek a válaszokat.
Először azonnal "tollat" akartam ragadni és megírni, h. a H1 kiesik a versenyből a drága memória miatt. Aztán inkább fogtam magam és szépen ismét végigolvastam a korábban említett 3 oldal, ill. a www.imaging-resource.com tesztjeit (immár a H1-et is figyelembe véve), továbbá találtam egy oldalt (www.dcviews.com/reviews/Sony-H1-Canon-S ... review.htm), ahol közvetlenül összehasonlítják az S2-t a H1-el.
A H1 képei és jellemzői lenyűgöztek, valóban a legjobb a képminősége, kezdtem volna lenyelni a békát, ami a magasabb árakat (gép + memória) illeti, aztán letaglózott a rendkívül lassú vakufeltöltés (kb. 10 mp), emiatt megint kiesett a versenyből, pedig jó ideig nem csak, hogy számításba vettem, hanem át is vette a vezetést (mint egy lóversenyen :D ) A húgomnak Canon A510-e van, na ott is idegesítően lassú a vakufelöltés (kb. 5-6 mp), majdnem élvezhetetlen. Az én A60-om elképesztően gyors ilyen téren, kb. 1 mp. Nem értem hogyan lehet, talán a 4 akku vs. 2 miatt.
Mind3 gép hasonló paraméterekkel és képminőséggel rendelkezik, mindegyiknek megvan az erős és gyenge oldala. Nord, te jól megfogtad a kérdés lényegét: tul.képpen "hangyaf.sznyi" különbség van közöttük. Ezek után ízlés/preferencia (no meg pénztárca) függő a kérdés.
Summa-summárum, azt hiszem FZ5 lesz a befutó. Kicsit kevés a 8 mpnyi legnagyobb záridő, ill. a videó 320-as felbontása, de hát semmi sem tökéletes.
Ha az FZ4-nek hangos videója lenne, azt venném.
Mondjuk két év múlva megint körülnézek, kb. ugyanennyiért megint lépek 1-2 kategóriát, akkor ez a pár hiányosság ki lesz javítva és ugyanúgy lesznek újak. Így lesz ez mindig. :)

hétf. jan. 09, 2006 16:03
gyémánt tag

Hozzászólás 
Egyetértek, én is FZ4-et vennék. Persze, ha ragaszkodsz a feketéhez, és meg is fizeted, akkor FZ5. :)

vas. jan. 08, 2006 21:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
"Jelentős a különbség egy 4mp-s és egy 5mp-s géppel készített kép között"

Egyáltalán nem jelentős a különbség a két felbontás között. Az árkülönbségből vehetsz egy nagyobb memóriakártyát. Az FZ4 szerintem kifogyóban van, sokat ne várj.

vas. jan. 08, 2006 19:54
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Én is a közeljövőben szándékszom digitális fényképezőt vásrolni.A pana FZ4-re gondoltam, mivel ha jól láttam ugyanazt tudja mint az FZ5(leszámítva persze az 1mpixel különbséget)viszont 12eFt-tal olcsóbb.Az az 1mpixel megér ennyit?Jelentős a különbség egy 4mp-s és egy 5mp-s géppel készített kép között?Remélem nem kérdeztem nagy hülyeséget.

vas. jan. 08, 2006 15:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
Luppapa írta:
Egyetértek, magas ISO-nál a H1 képei a legjobbak a versenytársak közül.
Nekem bejön a szoftveres beépített képélesítés is, tetszenek a képei (mint az F828).
Kár, hogy sorozatképben ő a leggyengébb láncsszem.

Jaja. Érdekes, pedig a CCD-je biztos többet tud. Kevés a proci teljesítménye?

szomb. jan. 07, 2006 12:10
arany tag

Hozzászólás 
Egyetértek, magas ISO-nál a H1 képei a legjobbak a versenytársak közül.
Nekem bejön a szoftveres beépített képélesítés is, tetszenek a képei (mint az F828).
Kár, hogy sorozatképben ő a leggyengébb láncsszem.

Birdie [digicam] írta:
Ha a képminőség fontos, akkor én a Sony H1-et javaslom...
Ha utálod a krom. aberrációt akkor FZ5 felejtős.
ha zoomos videót akarsz akkor S2 IS

pén. jan. 06, 2006 22:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
Olympusnak nincs stabilizált UZ-ja (mostmár).
Kodak képe meg nekem sose tetszett.
túl elnagyolt a zajszűrés és elég sok fekete "kösz" marad az egyébként túlmosott képen.
totálisan gyenge képeket csinál véleményem szerint (ez vonatkozik az összes kodakra).

pén. jan. 06, 2006 19:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
Birdie [digicam] írta:
Ha a képminőség fontos, akkor én a Sony H1-et javaslom

Éreztem, hogy valamit elfelejtettem ... de szerencsére jött Birdie. :)
Szóval a Sonyt én is ajánlom. Most nemrég olvastam a tesztjét a dpreview-n, tényleg meggyőző masina.

pén. jan. 06, 2006 18:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
milestone írta:
Nekem személy szerint a Canon képei jobban tetszettek.

Ha valami, akkor ez számít! Amikor eladtam a Pana FZ10-et, nálam is ez döntött a 300D mellett a D70 ellenében (az árkülönbségnél is fontosabb volt ez). Pedig a szolgáltatáskínálat egyértelműen a Nikon mellett szólt.

milestone írta:
S2 volt már a kezemben (egy üzletben, nem valós tesztkörülmények között), nagyon tetszett. Az FZ5-t is kipróbálom hamarosan. Tehát te is azt mondod, hogy az árkülönbözet figyelembevételével és figyelmen kívül hagyásával is az FZ5 javasolt?

Ennyire alaposan nem ástam bele magam. Amikor megjelent az FZ5, kíváncsiságból összehasonlítottam az azzal készült tesztképeket az S1 képeivel. Már nem emlékszem pontosan, de valamivel jobban tetszett a Pana képe (ezért, és más fotósújságok tesztjei miatt szoktam ajánlani ezt - ráadásul az ára is jó). De jelen esetben nem az én ízlésem a mérvadó, hiszen nem én, hanem Te szeretnél gépet venni. :)
Amit a képeken kívül nagyon fontosnak tartok: az autófókusz gyorsaságát és pontosságát súlyozottan vedd figyelembe a döntéskor. Ugyanis hiába jobb hangyafasznyival egyiknek a képe, ha netán a lassúbb vagy a tévesztésre hajlamos AF miatt képekről maradsz le...

Üdv.

pén. jan. 06, 2006 18:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ha a képminőség fontos, akkor én a Sony H1-et javaslom...
Ha utálod a krom. aberrációt akkor FZ5 felejtős.
ha zoomos videót akarsz akkor S2 IS

pén. jan. 06, 2006 18:21
arany tag

Hozzászólás 
Babajaga írta:
"..Itt vannak a Canon A-s tipusai a 95-ig, és a három számjegyűek. Az utóbbiak semmi jobb új megoldást nem tartalmaznak sőt nem is egynél visszafejlődés van.

Egyetértek.

pén. jan. 06, 2006 16:33
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 87 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő