Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. nov. 15, 2024 17:34

Hozzászólás a témához  [ 16 hozzászólás ] 
Trinitron csöves Nokia monitor 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Vagy eladod még ameddig működik és veszel egy másikat.De az sem nagy dolog, hogy, ha már kezd átütni (talán több, mint fél év) kikaparod belőle a ragasztót és újra beöntöd.De akkor már epokittal.
kispedro

szomb. okt. 04, 2003 2:54
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Hozzászólás 
Uhhh, hát az nem túl sok! :-( Dehát miért, hogy működik ez a csúfság - lassan, napról napra a meglevő nagyfesz csakcsak létrehozza a ragasztóanyagban is a kisülési csatornát? Ezekszerint, akkor legjobb esetben is fél év haladékot kaptam, és vagy félévente cserélgetem a ragasztót, vagy mégiscsak beszerzek hozzá egy másik sorkimenőt?!

pén. okt. 03, 2003 21:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ugye,hogy nemütött el semmit!
Epokittal kiöntve a legtartósabb.
Max 1/2 év....

pén. okt. 03, 2003 7:55
Profil Privát üzenet küldése Honlap
vas-tag

Hozzászólás 
Kaptam kölcsön ilyen ragasztót, belenyomtam jó sokat, kipróbáltam, és láss csodát - nincs szikra, frankón megy, ezeket a sorokat már a felélesztett monitoromon írom. Úgyhogy köszönöm a segítséget! Azér még felmerül bennem a kérdés, hogy ez most mennyire lesz örökös?

csüt. okt. 02, 2003 23:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
Az a lényeg, hogy szigeteld le.Mármint a 2 pólus közé nyomd be a ragasztót, hogy ne tudjon átütni.Így nem oda megy a kakó, hanem a képernyőbe.Lehet kapni ragasztópisztolyt baumaxba, tescoba, meg ilyen helyeken.Valami 1500Ft.Ehhez vannak kis ragasztórudak.Gondolom erre írta stol, hogy melegragasztó.Ez valamennyire, vagy mivel, hogy gumiféleség elég jól szigetel.Ebből gondolhatod, hogy a technokol nem igazán lenne hatásos.
kispedro

csüt. okt. 02, 2003 3:44
vas-tag

Hozzászólás 
Először is köszönöm a segítséget!
A trafó tetején, egy nagyobb és egy kisebb tömb - a vasmag (?) és a tekercs (?) között ugrál az a bizonyos szikra (nem igazán tudom milyen részekből áll egy sorkimenő, de gondolom itt is vasmag, valamint primer és szerkunder oldal van?). Tehát az a hiba oka, hogy a szekunder oldal tekercse, és a vasmag között valamilyen kisülési csatorna jön ilyenkor létre, és nem egyszerűen átég a tekercs? És ezzel a ragasztásos trükkel ezt a kisülési csatornát szüntetnénk meg, ha jól gondolom? Vagy valami másról van szó? MIndegy, azonnal ki is próbálom amit írtál, amint tudok venni epokittot - melegragasztóm biztos nincs, azt se tudom mi az...esetleg technokollal, vagy ilyesmivel?
Szóval ha így meg tudom reparálni, akkor az mennyire lesz tartós?

szer. okt. 01, 2003 23:53
vas-tag

Hozzászólás 
Először is köszönöm a segítséget!
A trafó tetején, egy nagyobb és egy kisebb tömb - a vasmag (?) és a tekercs (?) között ugrál az a bizonyos szikra (nem igazán tudom milyen részekből áll egy sorkimenő, de gondolom itt is vasmag, valamint primer és szerkunder oldal van?). Tehát az a hiba oka, hogy a szekunder oldal tekercse, és a vasmag között valamilyen kisülési csatorna jön ilyenkor létre, és nem egyszerűen átég a tekercs? És ezzel a ragasztásos trükkel ezt a kisülési csatornát szüntetnénk meg, ha jól gondolom? Vagy valami másról van szó? MIndegy, azonnal ki is próbálom amit írtál, amint tudok venni epokittot - melegragasztóm biztos nincs, azt se tudom mi az...esetleg technokollal, vagy ilyesmivel?
Szóval ha így meg tudom reparálni, akkor az mennyire lesz tartós?

szer. okt. 01, 2003 23:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ahol kijött a nagyfesz, azt szépen körberagasztod melegragasztóval, vagy kiöntöd epokitt-tal.
Előte jól csiszold meg a szikrázás "forrását"....

>Hogy érted a megragasztását? Mit lehet egy (gondolom) zárlatos >trafón ragasztani, ezt nem igazán értem!

>a sorkimenő trafóján vagy másfél centis ívek ugranak nagyjából >másodpercenként (ez adja a csattanást).

szer. okt. 01, 2003 18:46
vas-tag

Hozzászólás 
Nemtudom, lehet meg kéne próbálnom a lengyelektől rendelni, hátha elküldenék, ha írnák nekik egy szívhezszóló emilt! 5000HUF-ot még megérne...

kedd szept. 30, 2003 21:30
vas-tag

Hozzászólás 
Hogy érted a megragasztását? Mit lehet egy (gondolom) zárlatos trafón ragasztani, ezt nem igazán értem! De persze, ha elmondod mire gondolsz kipróbálom!
Jaja, nekem is ilyesmi árat mondtak a telefonba, csak azt nem mondták, hogy ráadásul nettó az a 10 és fél ezer ... na így még jobb! :-(( Baromi húzos, azért próbálom felderíteni, hátha valakinek van egy fölös darabja ocsósan! Itt nálunk (Pécsen), amíg működött a Nokia gyár rendesen folyt az alkatrészek megmentése a bennfentesek által - főleg a fölszámolásnál, amikor mázsaszámra zúzták be a megmaradt alkatrészeket (köztük a keresett sorkimenőt is)...

kedd szept. 30, 2003 21:25
ezüst tag

Hozzászólás 
Milenne ha megragasztanád. Ha nem is használod úgy akkor is megtudod hogy más elszállt-e bent.
11+fa az ára. Azért húzós.
Üdv Hapci

kedd szept. 30, 2003 15:14
ezüst tag

Hozzászólás 
Milenne ha megragasztanád. Ha nem is használod úgy akkor is megtudod hogy más elszállt-e bent.
Üdv Hapci

kedd szept. 30, 2003 15:13
vas-tag

Hozzászólás 
Most néztem a neten, a lengyeleknél nem egészen 5000 HUF-ér a boltban lehet megvenni, itt meg...no mindegy. De utánnaolvasva ez trafó nem is annyira fehér holló, hiszen alkalmaznak ilyet még jónéhány más típusu monitorban is a fent felsoroltakon kívül (Dell P790, TX7868, 800HS Fujitsu X174).

hétf. szept. 29, 2003 21:56
vas-tag

Hozzászólás 
OK, köszi!

hétf. szept. 29, 2003 21:14
gyémánt tag

Hozzászólás 
Megéri az új trafót....
Nem szokott mást elvinni....
Utánanézek a trafónak.

hétf. szept. 29, 2003 17:50
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Van (volt :-() egy Sony Trinitron képcsöves Nokia 447s, avagy HP D2840A, avagy Dell D1025HE (ez mind ugyanaz a készüllék, különféle márkanév alatt) 17"-os monitorom idestova majd 5 éve. Eddig maximálisan meg voltam elégedve vele, nemigen láttam más monitoron ilyen képminőséget, de a minap, egyszercsak, se szó se beszéd kifingott! Kb. másodpercenként csattan egyet, kép pedig nuku. Mivel nem vagyok teljesen avatatlan az elektronikában szétszedtem, belekukkantottam, és láss csodát: a sorkimenő trafóján vagy másfél centis ívek ugranak nagyjából másodpercenként (ez adja a csattanást). Vagyis elköszönt szegény sorkimenő trafó. Utánnaérdeklődtem a boltban - igen-nagyon borsos áron lehet beszerezni (kb 10 ropi), ráadásul nincs rá semmi garancia, hogy nem vitt magával mégegynéhány alkatrészt, hasonló árfekvésben. A kérdésem a következő lenne: nincs-e valakinek (pl. ex. Nokia bennfentes - hozzáragadt a kezéhez a gyárban, vagy a felszámolásnál jött utánna előre meg nem fontolt szándékkal) a fent említett ár töredékéért egy ilyen sorkimenője. A típusa: FM0638 (eredeti), illetve utángyártva HR46163. Néhányezer forint kockázatot talán még megér a dolog... Esetleg végső kétségbeesésemben, ha ez nem jön be arra gondoltam, hogy bontva próbálom elpasszolni a monitort a káromat enyhítendő...de azér még reménykedem. Ha valakinek lenne tippje előre is megköszönném...

hétf. szept. 29, 2003 15:20
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 16 hozzászólás ]