|
Windows XP SP2 (Magyar) | Support lejár: 2010. július 13
Szerző |
Üzenet |
EFi
gyémánt tag
|
A full test kivételével a többit lefuttattam. A RAM, kábel (új) és a herdver fizikailag rendben lévőnek tűnik (quick test). A file structure-nál viszont kritikus hibát talál: hiba az indexben, hiba a metadata file recordsban (?). A metadatás dolog a rendszerwinyó mindhárom particióján, az iindexes csak a c-n.
Az eseménynaplóban disk 11-es hiba ma idáig nem volt.
Most mit lehet ezzel kezdeni? Ha a hardver jó, a win bootol (most éppen) akkor hogy lehet ezen segíteni?
|
szer. máj. 31, 2006 19:19 |
|
|
Bishop
arany tag
|
EFi írta: A Harddisk3 nem biztos, hogy azt jelenti, amit mi gondolunk. A 2. winyó rackban van , de 80 eres a belső is, amúgy közös szalagon vannak. Az utilityt kipróbálom, most cseréltem kábelt. Többek között azért is, mert sajna megint csak a javítás után tudtam bebootolni.
Majd írj, ha kipróbáltad az utilityt. Esteleg egy kis kontakt-sprayt adhatsz neki(a rack csatti részébe).
|
szer. máj. 31, 2006 18:40 |
|
|
EFi
gyémánt tag
|
A Harddisk3 nem biztos, hogy azt jelenti, amit mi gondolunk.
A 2. winyó rackban van , de 80 eres a belső is, amúgy közös szalagon vannak.
Az utilityt kipróbálom, most cseréltem kábelt. Többek között azért is, mert sajna megint csak a javítás után tudtam bebootolni.
|
szer. máj. 31, 2006 18:07 |
|
|
Bishop
arany tag
|
EFi írta: A C a rendszerpartició, de ez most végül is a D egyébként: Vezérlési hiba a következőn \Device\Harddisk3\D ? Vann benn egy Sg200 C,D,F egy Sg80 G,H,I egy DVD-író E egy kártyaolvasó J,K,L,M Gyakorlatilag naponta van disk11-es hiba (mindig a fentivel), de épp tegnap egy se volt, ma meg első bootra, nyekk! Ez azért meglepő
Azt nem értem, hogy ha 2 winyód van, akkor hogyan lehet, hogy van harddisk3? A harddisk0, és a harddisk1 hova tűnt?
Ha meg a c a rendszer, akkor arra is kéne neki kötözködni, mert sokkal gyakrabban fordul hozzá az oprendszer !
Valami nagyon össze lehet kuszálódva a windowsodon, de az említett utilityt mindenképpen le kéne futtatnod, hogy ez bizonyossá váljon. Ha az utóbbi nem jelez hibát, akkor passzolok. Nekem is volt hasonló problémám, mert 80 eres kábelt használtam 40 eres helyett. Ugyanis a rack belső része 40 eres volt, a gép meg a kábel alapján eldöntötte hogy mehet a cucc UDMA5-ben, ami vezérlési hibához vezetett. Te is megpróbálhatod a BIOS-ban befékezni az adatátviteli módot, hátha az segít. Szintén érdemes lehet kipróbálni, hogy ha nincs sorba KÖTVE SEMMIVEL, JOBB LESZ-E A HELYZET.
|
kedd máj. 30, 2006 21:33 |
|
|
EFi
gyémánt tag
|
A C a rendszerpartició, de ez most végül is a D egyébként:
Vezérlési hiba a következőn \Device\Harddisk3\D ?
Vann benn egy Sg200 C,D,F
egy Sg80 G,H,I
egy DVD-író E
egy kártyaolvasó J,K,L,M
Gyakorlatilag naponta van disk11-es hiba (mindig a fentivel), de épp tegnap egy se volt, ma meg első bootra, nyekk! Ez azért meglepő
|
kedd máj. 30, 2006 20:53 |
|
|
Bishop
arany tag
|
EFi írta: Ja, kösz. Közben én is el kezdetem keresgélni a kugliban, rá is leltem az említett oldalra is. Amit azért furcsának találok: 1. Minden hiba a D meghajtóra vonatkozott, a C-re egy sem. (A C és a D közös winyón van) 2. A winyó új, az xp telepítése előtt vettem. A kábel régi, 80 eres évekig jól működött. Persze attól még lehet rosszul bedugva vagy ilyesmi. 3. Ha működés közben semmi gond, leálláskor semmi gond, egyáltalán semmit nem szól menetközben, ahhoz képest túl nagy a "kontraszt", hogy induláskor és csak akkor van gondja és mindjárt akkora, hogy teljesen satu. A winyók szerintem komálják egymást, remélem a Seagate legalább saját magával kompatibilis. Cableselectet sosem használok, jumperelés jól van. A kábel most fene tudja hogyan van pontosan, szerintem elvileg mindegyiken van egy master / slave / motherboard csatlakozó, de ennek jumperelés esetén nincs jelentősége (?) ki hol van. Idáig mindig úgy dugtam rá az alaplapokra, hogy kényelmesen "ráfordulhasson" a winyókra. Kábelcserét megejtek azért.
Elég érdekes, hogy a c: meghajtóra nem írt ez esetben semmi hibát, ha egyszer vezérlési hibáról van szó. Arra gondolok, hogy a d: meghajtó a rendszerpartíciód, és mivel azt sűrűn tekergeti a windows, ezért van azon hiba. Szerintem töltsd le a Seagate oldaláról a SeaTools utility-t, és azzal nézd meg, hogy van-e hiba. Ezt DOS alól kell majd futtatnod, így kiderül, hogy hardverhiba, vagy a windows hülyéskedik !
|
kedd máj. 30, 2006 20:30 |
|
|
EFi
gyémánt tag
|
Ja, kösz. Közben én is el kezdetem keresgélni a kugliban, rá is leltem az említett oldalra is. Amit azért furcsának találok:
1. Minden hiba a D meghajtóra vonatkozott, a C-re egy sem. (A C és a D közös winyón van)
2. A winyó új, az xp telepítése előtt vettem. A kábel régi, 80 eres évekig jól működött. Persze attól még lehet rosszul bedugva vagy ilyesmi.
3. Ha működés közben semmi gond, leálláskor semmi gond, egyáltalán semmit nem szól menetközben, ahhoz képest túl nagy a "kontraszt", hogy induláskor és csak akkor van gondja és mindjárt akkora, hogy teljesen satu.
A winyók szerintem komálják egymást, remélem a Seagate legalább saját magával kompatibilis.
Cableselectet sosem használok, jumperelés jól van. A kábel most fene tudja hogyan van pontosan, szerintem elvileg mindegyiken van egy master / slave / motherboard csatlakozó, de ennek jumperelés esetén nincs jelentősége (?) ki hol van. Idáig mindig úgy dugtam rá az alaplapokra, hogy kényelmesen "ráfordulhasson" a winyókra.
Kábelcserét megejtek azért.
|
kedd máj. 30, 2006 20:00 |
|
|
Bishop
arany tag
|
EFi írta: Olyanok vannak hibaként a rendszer menüpont alatt, hogy disk (11-es eseménykód) de ez aztán pl 2 mp-enként is akár, mondjuk ma 17:05-17:08 között (ez már a javítás után volt),meg 1-2 Service Control Manager 7000-es. Hab a tortán, hogy az eseménynaplófálj sérült, nem tudok pl rendezni vagy ha legurítom lealulra ott is kiakad. A HDD új, 200GB Seagate, bad sector nincs, smart rendben. A kábel 80-eres, 98 alatt is szolgált már, baja nem volt, attól még persze lehet rosszul bedugva v történhetett vele valami. De azért ilyen gond esetén én látványosabb összeomlást, lefagyásokat stb feltételeznék, márpedig a rendszer ettől eltekintve teljesen hibamentes, még kékhalál sem volt.
A 7000-es hiba nem hiszem, hogy ide tartozik, de a 11-es hiba vezérlési hibát jelent, és elvileg ez a hibaüzenet: "The driver detected a controller error on \Device\Harddisk0\DR0" , vagy valami hasonló. Tapasztalataim szerint ilyenkor vagy a kábel hibás vagy a kábel a hibás, több winyó van rákötve és ezek nem bírják egymást, gond van a jumpereléssel, vagy rossz sorrenben van rákötve a 2 winyó(ha pl CSEL-re vannak jumperelve és CSEL kábeled van)
Amúgy meg ajánlom a http://www.eventid.net oldalt, ahol tüzetesebben megnézheted az eseményeket, és ugyanis nem nagyon tudok angolul, így nem biztos, hogy jól értelmeztem az esemény-leírásokat.
|
kedd máj. 30, 2006 19:14 |
|
|
EFi
gyémánt tag
|
Olyanok vannak hibaként a rendszer menüpont alatt, hogy disk (11-es eseménykód) de ez aztán pl 2 mp-enként is akár, mondjuk ma 17:05-17:08 között (ez már a javítás után volt),meg 1-2 Service Control Manager 7000-es. Hab a tortán, hogy az eseménynaplófálj sérült, nem tudok pl rendezni vagy ha legurítom lealulra ott is kiakad.
A HDD új, 200GB Seagate, bad sector nincs, smart rendben. A kábel 80-eres, 98 alatt is szolgált már, baja nem volt, attól még persze lehet rosszul bedugva v történhetett vele valami. De azért ilyen gond esetén én látványosabb összeomlást, lefagyásokat stb feltételeznék, márpedig a rendszer ettől eltekintve teljesen hibamentes, még kékhalál sem volt.
|
kedd máj. 30, 2006 17:11 |
|
|
Bishop
arany tag
|
EFi írta: EFi írta: Igen megijedtem. A rendszer eddig hiba nélkül működött, kb 1 hónapos. Egy teljesen szabályos leállás után kb 1 órával nem akart elindulni. Jött a szöveg, hogy csökkentett mód / utolsó helyes konfig / normál indítás választása. Csökkentett módút választva betölt néhány fájlt, bal felső sarokban villog a kurzor majd resetel. Utóbbi kettőt választva, kezd bootolni, majd kék alapon fehér szöveg kb 0,1 mp-ig (olvashatatlan így), reset, ördögi kör. Pánik, telepítő cd be, F2-vel lehet javítani, javító floppi persze nuku. Telepítés kijelölése C-re, na akkor észrevette a sérült windows-t a C-n, J (javítás) valamit matatott és most itt vagyok. Vajon, mire illik ez a szindróma, azért ennyire full állítólag nem nagyon szabadna meghalnia? Na ma, 15 perccel ezelőtt full ugyanez. Időnként csinált olyat az elmúlt időszakban, hogy a windows boot előtt, (halványkék háttéren fehér szöveggel) csinál konzisztencia (mi ez?) ellenőrzést. Elvégzi, kb 3x valami elfut 100%-ig, aztán újraindul és OK. Ez kb volt az elmúlt 20 napban 60 bootból mondjuk 6-szor. Kezdek aggódni. Maga az XP kb 3 hónapos telepítés. Nincs valakinek ötlete?
Az eseménynapló nem tartalmaz vezérlési hibát, illetve szektorhibát?
Mert ha igen, akkor a winyóval vagy a kábellel lehet a gond. A megoldást az eseménynaplóban keresd !
|
kedd máj. 30, 2006 16:26 |
|
|
EFi
gyémánt tag
|
EFi írta: Igen megijedtem. A rendszer eddig hiba nélkül működött, kb 1 hónapos. Egy teljesen szabályos leállás után kb 1 órával nem akart elindulni. Jött a szöveg, hogy csökkentett mód / utolsó helyes konfig / normál indítás választása. Csökkentett módút választva betölt néhány fájlt, bal felső sarokban villog a kurzor majd resetel. Utóbbi kettőt választva, kezd bootolni, majd kék alapon fehér szöveg kb 0,1 mp-ig (olvashatatlan így), reset, ördögi kör. Pánik, telepítő cd be, F2-vel lehet javítani, javító floppi persze nuku. Telepítés kijelölése C-re, na akkor észrevette a sérült windows-t a C-n, J (javítás) valamit matatott és most itt vagyok. Vajon, mire illik ez a szindróma, azért ennyire full állítólag nem nagyon szabadna meghalnia?
Na ma, 15 perccel ezelőtt full ugyanez.
Időnként csinált olyat az elmúlt időszakban, hogy a windows boot előtt, (halványkék háttéren fehér szöveggel) csinál konzisztencia (mi ez?) ellenőrzést. Elvégzi, kb 3x valami elfut 100%-ig, aztán újraindul és OK. Ez kb volt az elmúlt 20 napban 60 bootból mondjuk 6-szor. Kezdek aggódni. Maga az XP kb 3 hónapos telepítés. Nincs valakinek ötlete?
|
kedd máj. 30, 2006 15:52 |
|
|
EFi
gyémánt tag
|
Igen megijedtem.
A rendszer eddig hiba nélkül működött, kb 1 hónapos. Egy teljesen szabályos leállás után kb 1 órával nem akart elindulni. Jött a szöveg, hogy csökkentett mód / utolsó helyes konfig / normál indítás választása. Csökkentett módút választva betölt néhány fájlt, bal felső sarokban villog a kurzor majd resetel. Utóbbi kettőt választva, kezd bootolni, majd kék alapon fehér szöveg kb 0,1 mp-ig (olvashatatlan így), reset, ördögi kör.
Pánik, telepítő cd be, F2-vel lehet javítani, javító floppi persze nuku. Telepítés kijelölése C-re, na akkor észrevette a sérült windows-t a C-n, J (javítás) valamit matatott és most itt vagyok.
Vajon, mire illik ez a szindróma, azért ennyire full állítólag nem nagyon szabadna meghalnia?
|
csüt. máj. 11, 2006 20:41 |
|
|
Bishop
arany tag
|
Re: sza
moonman írta: Eleve Sp2-es telepítővel telepítsd az XP-t, ne később rakd fel az sp2-t.
Vagy inkább az SP2 telepítése után kéne telepíteni a vírusírtót
|
szomb. ápr. 29, 2006 7:11 |
|
|
moonman
ezüst tag
|
medve írta: sziasztok!
Légyszi segítsen valaki. Magyar XP, SP2-vel. Avast vírus írtó. És a rendszer egyre lassul és lassul. A Opera, FireFox alig akar menni rajta. Elegem lett és leírtottam az Avast. Egy ideig jó volt, aztán ismét lassul a gép. Kezdem unni. Ha újra telepítem, akkor egy ideig jó, de ha ráteszem az SP2-tőt akkor meggint rossz lesz. Üdv:medve
Eleve Sp2-es telepítővel telepítsd az XP-t, ne később rakd fel az sp2-t.
|
pén. ápr. 28, 2006 9:59 |
|
|
Bishop
arany tag
|
medve írta: sziasztok!
Légyszi segítsen valaki. Magyar XP, SP2-vel. Avast vírus írtó. És a rendszer egyre lassul és lassul. A Opera, FireFox alig akar menni rajta. Elegem lett és leírtottam az Avast. Egy ideig jó volt, aztán ismét lassul a gép. Kezdem unni. Ha újra telepítem, akkor egy ideig jó, de ha ráteszem az SP2-tőt akkor meggint rossz lesz. Üdv:medve
Az Avast vírus írtót nem ismerem, ezzel kapcsolatban nem tudok mondani semmit. A windows annál jobban belassul, minél több dolgot telepítesz, vagy istallálsz dolgokat. Két lehetőséged van: Registry tisztítás regitry karbantartó programmal(pl. Regcleaner) vagy XP tiszta telepítése.
|
pén. ápr. 28, 2006 8:48 |
|
|
medve
vas-tag
|
sza
sziasztok!
Légyszi segítsen valaki. Magyar XP, SP2-vel. Avast vírus írtó. És a rendszer egyre lassul és lassul. A Opera, FireFox alig akar menni rajta. Elegem lett és leírtottam az Avast. Egy ideig jó volt, aztán ismét lassul a gép. Kezdem unni. Ha újra telepítem, akkor egy ideig jó, de ha ráteszem az SP2-tőt akkor meggint rossz lesz.
Üdv:medve
|
pén. ápr. 28, 2006 7:37 |
|
|
medve
vas-tag
|
sziasztok!
Légyszi segítsen valaki. Magyar XP, SP2-vel. Avast vírus írtó. És a rendszer egyre lassul és lassul. A Opera, FireFox alig akar menni rajta. Elegem lett és leírtottam az Avast. Egy ideig jó volt, aztán ismét lassul a gép. Kezdem unni. Ha újra telepítem, akkor egy ideig jó, de ha ráteszem az SP2-tőt akkor meggint rossz lesz.
Üdv:medve
|
pén. ápr. 28, 2006 7:36 |
|
|
tibmiller
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 49 Tartózkodási hely: London
|
Bishop írta: tibmiller írta: Köszi. Ezt a konzolt hogy érem el? Tib Két lehetőséged van: A telepítő CDről bootolva a telepítő felajánlja a konzol indítását a CD-ről, vagy lehetőséged nyílik merevlemezről indítani a konzolt, ami sokkal gyorsabb betöltést eredményez. Részletek itt: http://support.microsoft.com/?scid=kb;hu;314058&spid=1173&sid=255#kb1
Kösz szépen, reggel próba.
Tib
|
szomb. ápr. 22, 2006 20:56 |
|
|
Bishop
arany tag
|
tibmiller írta: Köszi. Ezt a konzolt hogy érem el? Tib
Két lehetőséged van: A telepítő CDről bootolva a telepítő felajánlja a konzol indítását a CD-ről, vagy lehetőséged nyílik merevlemezről indítani a konzolt, ami sokkal gyorsabb betöltést eredményez. Részletek itt: http://support.microsoft.com/?scid=kb;hu;314058&spid=1173&sid=255#kb1
|
szomb. ápr. 22, 2006 17:28 |
|
|
tibmiller
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 49 Tartózkodási hely: London
|
Bishop írta: tibmiller írta: hi!
A gépem nem indul az alábbi hibaüzenettel kísérve.
\system32\ntoskrnl.exe hiányzik, telepítse.
A file ott van, megnéztem, de mégsem tölti be. Megtudjátok mondani mi lehet a gond? Vagy meglehet oldani a hibát újratelepítés nélkül. tib Indítsd el a hibajavító konzolt, és használd a fixboot parancsot, vagy esetleg a fixmbr parancsot. Nekem is van egy kérdésem: a gép nem hajlandó lemenni készenléti állapotba, mióta telepítettem az összes hotfixet, csak a monitor kapcsol ki, meg talán a merevlemez, a ventillátorok ugyanolyan sebességgel pörögnek. Melyik hotfix okozhatja a galibát? Az eseménynaplóban semmi erre vonatkozó hibaüzenet nincs !
Köszi.
Ezt a konzolt hogy érem el?
Tib
|
szomb. ápr. 22, 2006 16:14 |
|
|
Bishop
arany tag
|
tibmiller írta: hi!
A file ott van, megnéztem, de mégsem tölti be. Megtudjátok mondani mi lehet a gond? Vagy meglehet oldani a hibát újratelepítés nélkül. tib
Indítsd el a hibajavító konzolt, és használd a fixboot parancsot, vagy esetleg a fixmbr parancsot.
Nekem is van egy kérdésem: a gép nem hajlandó lemenni készenléti állapotba, mióta telepítettem az összes hotfixet, csak a monitor kapcsol ki, meg talán a merevlemez, a ventillátorok ugyanolyan sebességgel pörögnek. Melyik hotfix okozhatja a galibát? Az eseménynaplóban semmi erre vonatkozó hibaüzenet nincs !
|
szomb. ápr. 22, 2006 16:10 |
|
|
tibmiller
ezüst tag
|
hi!
A file ott van, megnéztem, de mégsem tölti be.
Megtudjátok mondani mi lehet a gond? Vagy meglehet oldani a hibát újratelepítés nélkül.
Köszi
tib
|
szomb. ápr. 22, 2006 11:19 |
|
|
Bishop
arany tag
|
TargeT írta: Microsoft PowerToys for Windows XPHa ezekből a TweakUI-n kívül felraksz még legalább egyet, akkor a magyar nyelvű skint is ráhúzhatod a TweakUI-ra (és a többire). Microsoft Powertoys Language Skin (magyar)Utána meg az Msconfiggal kiszedheted az automatikus indítás közül a ptlsinst-et. Én a Power Calculatort szoktam még feltenni. Ezek szerint ami neked van, az a régi Win98-as TweakUI, ami a Vezérlőpultból indítható.
Kösz a linkeket ! Kipróbáltam, és működik a dolog ! Egyébként valóban a win98-as tweakUI volt meg nekem.
|
csüt. ápr. 20, 2006 20:51 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Microsoft PowerToys for Windows XP
Ha ezekből a TweakUI-n kívül felraksz még legalább egyet, akkor a magyar nyelvű skint is ráhúzhatod a TweakUI-ra (és a többire).
Microsoft Powertoys Language Skin (magyar)
Utána meg az Msconfiggal kiszedheted az automatikus indítás közül a ptlsinst-et.
Én a Power Calculatort szoktam még feltenni.
Ezek szerint ami neked van, az a régi Win98-as TweakUI, ami a Vezérlőpultból indítható.
|
csüt. ápr. 20, 2006 13:21 |
|
|
Bishop
arany tag
|
TargeT írta: :idea: Bingó. Én is szoktam ajána TweakUI-t sok mindenre, de fogalmam sem volt, hogy erre is jó. Most megnéztem, és tényleg Az lehet, hogy az Office 2000 maga még nem tudja ezt a módosítást. Az amúgy is egy furcsa verzió volt valahogy. Nekem legalább is.
Az nem kifejezés ! Ember legyen a talpán, aki kiismeri magát rajta ! És a súgója meg maga a borzalom. Akkor megszerzem azt a TweakUI-t én is, mert ami nekem van az régi, és ilyen opciót még nem láttam benne.
|
csüt. ápr. 20, 2006 8:05 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Bingó. Én is szoktam ajána TweakUI-t sok mindenre, de fogalmam sem volt, hogy erre is jó. Most megnéztem, és tényleg
Az lehet, hogy az Office 2000 maga még nem tudja ezt a módosítást. Az amúgy is egy furcsa verzió volt valahogy. Nekem legalább is.
|
szer. ápr. 19, 2006 17:22 |
|
|
Bishop
arany tag
|
TargeT írta: Szerintem pedig nem egymást értettük félre, hanem te értettél félre engem. De sebaj. Én is erre az ablakra gondoltam. Ezek szerint eléggé félrevezetett téged, hogy megemlítettem, hogy ez a féle mentés másként ablak az Office XP-ben gond nélkül testre szabható, új helyek vehetők fel, stb. Említettem, hogy IE-nél nem tudom, hogy van-e erre mód, és pontosan hogyan.
Nekem office 2000-em van. Most vettem csak észre, hogy az Office mentés másként ablaka máshogy néz ki, mint az exploreré. Eddig ez nekem nem is tűnt fel. És ezért is csodálkoztam azon, hogyan lehet módosítani a mentés másként ablakot, mert én azt hittem, hogy az explorer része
Na mindegy, Office-t nem nagyon használok, de ha mégis, akkor mindig ugyanabba a könyvtárba mentek. Mindegy, kaptam egy tippet a HWSW-n, hogy próbáljak TWEAKUI-t.
|
szer. ápr. 19, 2006 16:39 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Szerintem pedig nem egymást értettük félre, hanem te értettél félre engem.
De sebaj. Én is erre az ablakra gondoltam. Ezek szerint eléggé félrevezetett téged, hogy megemlítettem, hogy ez a féle mentés másként ablak az Office XP-ben gond nélkül testre szabható, új helyek vehetők fel, stb.
Említettem, hogy IE-nél nem tudom, hogy van-e erre mód, és pontosan hogyan.
|
szer. ápr. 19, 2006 9:39 |
|
|
Bishop
arany tag
|
TargeT írta: Az Office-ban simán lehet. IE-ben nem tudom, lehet-e. De ha egyáltalán igen, nyilván valami registry buhera. Sokat nem segítettem...
Az Office-ban Mi köze van ennek az ablaknak az Office-hoz? Szerintem félreértettük egymást. Én erre az ablakra gondolok:
|
szer. ápr. 19, 2006 8:59 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Az Office-ban simán lehet. IE-ben nem tudom, lehet-e. De ha egyáltalán igen, nyilván valami registry buhera. Sokat nem segítettem...
|
szer. ápr. 19, 2006 7:40 |
|
|
Bishop
arany tag
|
Alapállapotban amikor nyom az ember egy mentés másként-ot pl. az Internet Explorerben, akkor bal oldalon felsorolja a helyeket(pl dukumentumok,asztal,sajátgép), ahova egy kattintással elugorhatunk. Nem tudja véletlenül valaki, hogyan lehet testreszabni ezt a menüt, és saját helyet megadni?
|
kedd ápr. 18, 2006 21:16 |
|
|
EFi
gyémánt tag
|
Bishop írta: Itt szó nem volt beviteli mezőről, ezért nem értettem a dolgot, Firefox-ot és Operát meg még nem használtam, és ebben a megfogalmazásban úgy tűnt, hogy a weblap forráskódjának átszerkesztéséről van szó
Érdekes egy alternatíva lenne a mezei usernek az biztos
|
hétf. márc. 27, 2006 17:10 |
|
|
Bishop
arany tag
|
Idézet: Jól, rémlik. Csak ez annyira alternatív, hogy kizárólag alternatív böngészőknél működik (Firefox, Opera). Bár megjelent ezekhez is plugin, de szerintem jobb, ha nem rondít bele a rendszerbe, úgyhogy legjobb ez a GenuineCheck dolog a Firefoxszal. IE esetén az ActiveX-es, LegitCheckControl.dll módszer játszik. Mostanában váltottak annak is egy frissített verziójára. Eredeti Windows esetén persze ez utóbbit is érdemes alkalmazni.
Nekem eszembe se jutott, hogy ez az ellenőrző cucc a böngészőbe integrálódik Persze nem is használtam még soha, mert istenfélő vagyok Idézet: be kell másolni a megfelelő helyre a weblapon, és akkor ez alapján végzi az eredetiségvizsgálatot.
Itt szó nem volt beviteli mezőről, ezért nem értettem a dolgot, Firefox-ot és Operát meg még nem használtam, és ebben a megfogalmazásban úgy tűnt, hogy a weblap forráskódjának átszerkesztéséről van szó
|
hétf. márc. 27, 2006 8:37 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
EFi írta: Nekem úgy rémlik, hogy van olyan alternatíva, hogy - ha ellenőrzés is szükséges - felajánl letölteni valami GenuineCheck.exe programot, ezt futtatod, ad egy kódot, ezt pedig be kell másolni a megfelelő helyre a weblapon, és akkor ez alapján végzi az eredetiségvizsgálatot. Jól, rémlik. Csak ez annyira alternatív, hogy kizárólag alternatív böngészőknél működik (Firefox, Opera). Bár megjelent ezekhez is plugin, de szerintem jobb, ha nem rondít bele a rendszerbe, úgyhogy legjobb ez a GenuineCheck dolog a Firefoxszal. IE esetén az ActiveX-es, LegitCheckControl.dll módszer játszik. Mostanában váltottak annak is egy frissített verziójára. Eredeti Windows esetén persze ez utóbbit is érdemes alkalmazni. Bishop írta: EFi írta: be kell másolni a megfelelő helyre a weblapon, és akkor ez alapján végzi az eredetiségvizsgálatot. Na itt valamit szerintem nagyon elírtál ! Ahhoz hogy a weblapra bemásoljak valamit, először meg kell hekkelni
Nem. Pontosan úgy van, ahogy EFi írta.
De miért is kellene valamit meghekkelni ahhoz, hogy egy weblap beviteli mezőjébe másolj valamit
Itt erről van szó.
|
hétf. márc. 27, 2006 8:17 |
|
|
Bishop
arany tag
|
EFi írta: Nekem úgy rémlik, hogy van olyan alternatíva, hogy - ha ellenőrzés is szükséges - felajánl letölteni valami GenuineCheck.exe programot, ezt futtatod, ad egy kódot, ezt pedig be kell másolni a megfelelő helyre a weblapon, és akkor ez alapján végzi az eredetiségvizsgálatot. Ez a Genuinecheck.exe maga az eredetiség ellenőrző. Ugyanúgy ezt használja a windows update használatakor, mint ha simán le szeretnél tölteni egy frissítést a microsoft weboldaláról. Idézet: be kell másolni a megfelelő helyre a weblapon, és akkor ez alapján végzi az eredetiségvizsgálatot.
Na itt valamit szerintem nagyon elírtál ! Ahhoz hogy a weblapra bemásoljak valamit, először meg kell hekkelni
Lényeg, hogy az automatikus frissítésnél nem kell ez az ellenőrző eszköz, ha meg külön kell egy frissítés, akkor azt a http://msdownload.netacademia.net/-ről kell leszedni, ott nincs ilyen ellenőrzés !
|
hétf. márc. 27, 2006 6:58 |
|
|
EFi
gyémánt tag
|
Bishop írta: Ott kezdődik az egész, hogy nem szabad hagyni, hogy letöltse az eredetiség vizsgálót ! Persze ha ezt nem teszed meg, addig más dolgokat nem enged letölteni, szóval a windows update-t lehet hanyagolni !
Nekem úgy rémlik, hogy van olyan alternatíva, hogy - ha ellenőrzés is szükséges - felajánl letölteni valami GenuineCheck.exe programot, ezt futtatod, ad egy kódot, ezt pedig be kell másolni a megfelelő helyre a weblapon, és akkor ez alapján végzi az eredetiségvizsgálatot.
|
vas. márc. 26, 2006 21:11 |
|
|
Bishop
arany tag
|
Csontikka írta: Sziasztok!
A napokban jártam a micosoft update-n és leszedett a gép valami újfajta windows geuine ellenőrzőeszközt...(KB892130) Amikor bejött ez az ellenőrzősdi régebben, akkor volt egy patch azt felraktam, azóta nem volt vele baj, de ezzel nem bírok. Ha fel rakom a patchet akkor megint újral le akarja tölteni ezt az eredetiségvizsgálót, ami nem megy... Van erre is már valami okosítás?
Előre is köszi a segítséget!
Üdv Csontikka
Ott kezdődik az egész, hogy nem szabad hagyni, hogy letöltse az eredetiség vizsgálót ! Persze ha ezt nem teszed meg, addig más dolgokat nem enged letölteni, szóval a windows update-t lehet hanyagolni !
Helyette a vezérlőpulban van egy olyan, hogy "automatikus frissítések". Ezt úgy célszerű beállítani, hogy "csak értesítést kérek, de ne legyen automatikus letöltés és telepítés" Nekem még ez soha nem akarta letölteni az eredetiségvizsgálót, de ha így állítod, be akkor biztos lehetsz benne, hogy nem teszi meg. Az XP frissítésének legegyszerűbb módja, hogy letöltöd a http://kuss2000.msw.hu/-ról a SP2 óta megjelent frissítést egy csomagban, és nem kell letöltögetned minden tiszta telepítésnél(180 Mb)
|
vas. márc. 12, 2006 13:48 |
|
|
Csontikka
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 267 Tartózkodási hely: Budapest, Pest megye
|
Sziasztok!
A napokban jártam a micosoft update-n és leszedett a gép valami újfajta windows geuine ellenőrzőeszközt...(KB892130)
Amikor bejött ez az ellenőrzősdi régebben, akkor volt egy patch azt felraktam, azóta nem volt vele baj, de ezzel nem bírok. Ha fel rakom a patchet akkor megint újral le akarja tölteni ezt az eredetiségvizsgálót, ami nem megy... Van erre is már valami okosítás?
Előre is köszi a segítséget!
Üdv
Csontikka
|
szomb. márc. 11, 2006 20:54 |
|
|
Dean
vas-tag
|
Köszi!
Köszi Charlie61!
A probléma meg van oldva.
|
szomb. márc. 04, 2006 15:18 |
|
|
Charlie61
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 834 Tartózkodási hely: "Acélváros"
|
Az előző rendszer beállításai miatt nem férsz hozzá.
1. Mappa beállításai megnyit, Nézet fülön vedd ki a pipát az
"Egyszerű fájlmegosztás használata" négyzetből.
2. Adott meghajtón jobb klikk, "Megosztás és biztonság..."
Biztonság fül, add hozzá magadat teljes hozzáféréssel.
Speciális gombnál tulajdonosként szintén, .... altárolókon is legyen bejelölve.
|
szomb. márc. 04, 2006 12:47 |
|
|
Dean
vas-tag
|
XP integrált SP2
Hi mindenkinek!
A segítségeteket szeretném kérni.A probléma az, hogy nem tudom elérni a vinyómat.
Előzőleg volt egy XP 2002-em (magyar), C:vinyó D:CD-rom E:vinyó összeállításban.
Tegnap erre ráemeltem az XP-t integrált SP2 csomaggal és azóta azt írja ki hogy a D:vinyóm nem elérhető, hozzáférés megtagadva.A meghajókat is átrendezte.Az E:vinyót áttette a D-re és a CD-romot ami a D:-n volt az E:-re.A meghajtókat már próbáltam visszacserélni, de úgy se tudtam elérni a vinyót.Szóval fogalmam sincs mi lehet a gond és hogy kell ezt megoldani.Remélem ti tudtok segíteni.
Előre is köszönöm!
Üdv!
|
szomb. márc. 04, 2006 10:45 |
|
|
MBR
platina tag
|
hát, ja, kétféle képpen lehet értelmezni.
|
vas. feb. 26, 2006 18:34 |
|
|
Charlie61
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 834 Tartózkodási hely: "Acélváros"
|
"Valamint néhány manapság már eléggé "szabvánnyá" vált programot (mint akár a DirectX) is integráltam,..."
Nem azt írja, hogy a DX-et integrálta, hanem egyéb programokat, aminek választható a telepítése. (pl. Office 2003, Photoshop, Nod32, stb.)
|
vas. feb. 26, 2006 18:30 |
|
|
MBR
platina tag
|
DirectX-et integrált bele? lol:D
Dx alapból SP2 része, (meg a XP-é is). Mindenesetre ilyen hibrid (és negatív értelemben) Windows változatokat senkinek sem javaslok, mert utána csak szívás lesz.
másrészt:
Asztalról ikonok elrejtése:
Internet Explorer ikon
Sajátgép ikon
Ezt se értem mi a változás, alapból csak a lomtár van az asztalon.
|
vas. feb. 26, 2006 15:27 |
|
|
Charlie61
platina tag
|
Hali!
Próbálta már valaki a "Windows XP Blade Editon" változatot?
Idézet a készítő honlapjáról:
"A Windows XP telepítő, MAGYAR nyelvű, egy módosított anyag, amelyen nem kevés finomhangolást végeztem el biztonság és teljesítmény és megbízhatóság szempontjából. Sorozatszám-kulcsot nem kér, aktiválni szintén nem kell. A legújabb biztonsági és szoftver frissítéseket integráltam bele, egészen a kiadás napjáig (ver.:6.hh.nn = 2006.hh.nn) minden Windows Update-en szereplő (és nem szereplő, de tesztelt és hivatalos) biztonsági és egyéb szoftver frissítést tartalmaz (kivéve persze a Windows rosszindulatú szoftvereket eltávolító eszköze, ez felesleges). Valamint néhány manapság már eléggé "szabvánnyá" vált programot (mint akár a DirectX) is integráltam, illetve az első windows indításkor választhatóan telepíthető. Integráltam még egy driver csomagot is, így a legtöbb ma ismert alaplappal és raid és egyéb IO vezérlőkkel elbánik alapból. Valamint felismeri és telepíti a Videókártya, hangkártya, alaplap, LAN, WLAN, CPU hardware eszözöket."
A DVD-n megtalálható még ezeken kívül 63 program, amiket lehet telepíteni, illetve van amiket automatikusan telepít.
szerk:
http://bladeedition.atw.hu
|
vas. feb. 26, 2006 12:24 |
|
|
MBR
platina tag
|
Frissítettem, 2.2a-ra, és most már van tárhely, az oldal is ÚJ HELYZRE KÖLTÖZÖTT!!!
http://kuss2000.msw.hu
Innen tudjátok a filet is letölteni!!!! http://kuss2000.msw.hu/
http://kuss2000.msw.hu/
http://kuss2000.msw.hu/
|
csüt. feb. 23, 2006 23:34 |
|
|
MBR
platina tag
|
megcsináltam a februári frissítésekkel a csomagot, afp 2.2
www.kuss2000.uw.hu
|
szomb. feb. 18, 2006 14:37 |
|
|
NetKing
ezüst tag
|
szelezsangy!
Ha már beszereztél egy olyan termék kulcsot amit Bill bátyó is elfogad, akkor olvasd el az álltalam már egyszer leírt megoldást.....
Sajna szériszámot tőlem sem fogsz kapni, mert tuti nem vennék jó néven ha teleszórnánk a fórumot mindenféle illegál dologgal.....
"aki keres, az talál....."
Szal' itt az amivel ki tudod cserélni a kulcsot:
Kód: http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=22050&postdays=0&postorder=asc&start=100
|
csüt. feb. 16, 2006 7:35 |
|
|
Bishop
arany tag
|
szelezsaagy írta: Nekem otthonra (ahol nincs internet) kellene egy TV-kártyához telepíteni az SP2-t, de ezt írta ki: "XP SP2 nem telepíthető! Lehet, hogy a Microsoft Windows telepítéséhez használt termékazonosító kulcs érvénytelen. További infó a howtotell.com weboldalon". Már sok mindennel próbálkoztam, felhívtam a Microsoft-ot a kulcscsere miatt de ők egy számot kértek amit én nem találtam. Ha lehetne megmondanád, hogy mi az a corporate kulcs és honnal lehet megszerezni.
Ez nagyon teetszik nekem is
Azt gondoltad, hogy csak úgy hozzádvágnak egy regisztrációs kulcsot?
Lényeg az, a fórum üzemeltetői nem túlzottan örülnének, ha elkezdenék serialokat közzétenni, erre külön vannak cracker fórumok, de szerintem az http://www.astalavista.com/
keresővel biztos megtalálod, amit keresel, de előtte azért frissítsd a vírusirtódat
|
szer. feb. 15, 2006 10:24 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Ezek szerint illegális Windowsod van, melyre már az SP1 sem lenne jó. Ehhez kereshetsz ugyancsak illegális kulcsot, mondjuk corporate-et a neten, amelyik hatására csak telepíted az XP-t, és nem kell aktiválni. Vagy lecseréled a kulcsot Keyfinderrel.
Ebben a fórumban is szerepelt valahol, volt link is. Keress rá.
Az aranyos, hogy az MS-től vártál erre hivatalos megoldást.
|
kedd feb. 14, 2006 15:20 |
|
|