|
Szerző |
Üzenet |
Cortez
gyémánt tag
|
Iranytu írta: tehát azt mutatja, hogy a szigetelési ellenálláson kívül mi zabálja a teljesítményt
Szóval a nagyjóságú kondinak kicsi a belső ellenállása, a kisjóságúnak meg nagy ?
|
vas. ápr. 09, 2006 9:51 |
|
|
_Danko_
gyémánt tag
|
Ahamm, kezd vilagosodni. Koszi!
|
vas. ápr. 09, 2006 8:58 |
|
|
Iranytu
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. nov. 03, 2004 21:01 Hozzászólások: 1360 Tartózkodási hely: Szolnok
|
Béláim az Úrban!
Érdekelt, utánnanéztem: Dr. O. Zinke:ellenállások, kondenzátorok, tekercsek c. nyűve alapján:
tangens delta az a veszteségi szög.
Első soros rezonanciafreki alatt vizsgálják, hogy a belső, és külső induktivitás elhanyagolható legyen.
Jósági tényező (Q)
Q=Pmeddő/Phatásos=tg(fi)
fázisszög pótszöge a delta
tg(delta)=1/Q
persze csak "alacsony" frekin.
legjobb a vákuumkondi aminek a tg(delta)<10exp(-5)
tehát azt mutatja, hogy a szigetelési ellenálláson kívül mi zabálja a teljesítményt.
tehát nem érdemes 2 bádoglemez közé helyezett nedves tornazokniból kondenzátort csinálni, mert finoman szólva nem az "ideális" kondit kapjuk...
|
vas. ápr. 09, 2006 8:29 |
|
|
Cortez
gyémánt tag
|
Lehet. T68m nem folytatod ? Vagy más nem tudja ?
|
pén. ápr. 07, 2006 6:40 |
|
|
Hutty
arany tag
Csatlakozott: szomb. nov. 05, 2005 8:45 Hozzászólások: 224 Tartózkodási hely: Budapest
|
Az én értelmezésemben a "jóság" azt jelenti, mennyire közelít az ideálishoz. A kondinál még a szivárgás is ront ezen.
|
csüt. ápr. 06, 2006 15:09 |
|
|
Cortez
gyémánt tag
|
no ?
|
csüt. ápr. 06, 2006 6:59 |
|
|
Cortez
gyémánt tag
|
Nem értem miért akadtok ki ezen a matek dolgon, most is tök jól leírtad ezeket,
teljesen érthető és nem sok matek volt benne Köszi, és várom a továbbiakat !
Tehát akkor a jóság az alap C-n kívüli R és L tagokat fogja jelenteni ?
|
szer. ápr. 05, 2006 6:37 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Cortez írta: Kiváncsi vagyok kapunk -e majd választ valakitõl...
persze, de mivel matematika válasz kilőve, ezért néhány alapmagyarázat:
- a kondi drótjainak van ellenállása, ami nagyobb frekvencián rc tagot képez;
- elektrolitkondiban össze vannak tekerve (egymásba) a felület növelése céljából a fegyverzetek. Természetesen ennek jelentős induktivítása lesz. Ami miatt nagyobb frekvencián szintén jelentős. tehát már soros rlc-nél járunk;
- sok kondinak feszültségfüggő a kapacitása. Természetesen ez sem kívánatos jelenség, hacsak nem varikap-ként akarjuk használni;
és vannak az általános tulajdonságok, mint feszültségtűrés és esetleg polaritás.
|
kedd ápr. 04, 2006 22:39 |
|
|
Cortez
gyémánt tag
|
Kiváncsi vagyok kapunk -e majd választ valakitől...
|
kedd ápr. 04, 2006 22:08 |
|
|
_Danko_
gyémánt tag
|
Jaja, ez engem is erdekelne! :-)
Meg, hogy mi az a 10^4*tg(delta), mert igaz, hogy nagyon lelkesen méregettünk ilyen méréstechnika-laboron (Schering-hid :))) ), de lövésünk se volt, hogy mi az ....
|
kedd ápr. 04, 2006 17:55 |
|
|
Cortez
gyémánt tag
|
jaja, bőven van ideje
szal kondi jóság ?
|
kedd ápr. 04, 2006 17:45 |
|
|
Ros-Co.
a fórum lelke
Csatlakozott: hétf. nov. 08, 2004 20:03 Hozzászólások: 6046 Tartózkodási hely: Bp.
|
nem, a dugót általában elég bizonytalanul dugja be az ember. Az érintkezőknak van ideje szikrázni.
|
kedd ápr. 04, 2006 16:22 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Ros-Co. írta: Az meg amiatt lehet, hogy nincs lágyindítás a tápban, és fel kell töltõdnie (az ezexerint nagy) puffer elkónak.
ez világos. Csak az nem, hogy hogy tud kialakulni, amikor épp csatlakoztatom! van rá kb. 0,2mm-e, amit ha a dugási sebesség 1m/s, akkor us-os nagyságú ideje. Ezalatt kell jól látható szikrát képeznie.
|
kedd ápr. 04, 2006 14:47 |
|
|
Ros-Co.
a fórum lelke
Csatlakozott: hétf. nov. 08, 2004 20:03 Hozzászólások: 6046 Tartózkodási hely: Bp.
|
Az meg amiatt lehet, hogy nincs lágyindítás a tápban, és fel kell töltődnie (az ezexerint nagy) puffer elkónak.
|
kedd ápr. 04, 2006 14:33 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Ros-Co. írta: Általában bedugáskor nem szokott szikrázni, ha mégis, akkor csak a közvetlen érintkezéskor. Megszakításnál viszont annál nagyobbat, mert õpl. induktív lehet a fogyasztó, és felszalad a fesz. De az ív ha már kialakult, nehezebben szakad meg... Váltóáram esetén a nullátmenet miatt könnyebben megszakad az ív, de pl. 300V DC-t igen kemény meló pl. relével megszakítani.
persze, megszakításkor teljesen rendben.
De ha bedugom a laptop tápegységét, akkor minden elég nagy szikra keletkezik, akkora, hogy átvilágít a T elosztó műanyagán.
|
kedd ápr. 04, 2006 13:54 |
|
|
Ros-Co.
a fórum lelke
|
Általában bedugáskor nem szokott szikrázni, ha mégis, akkor csak a közvetlen érintkezéskor. Megszakításnál viszont annál nagyobbat, mert őpl. induktív lehet a fogyasztó, és felszalad a fesz. De az ív ha már kialakult, nehezebben szakad meg... Váltóáram esetén a nullátmenet miatt könnyebben megszakad az ív, de pl. 300V DC-t igen kemény meló pl. relével megszakítani.
|
kedd ápr. 04, 2006 13:31 |
|
|
Cortez
gyémánt tag
|
Nem értem, miért ne lenne idő szikrázni ?
|
kedd ápr. 04, 2006 11:32 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
na, nekem is van egy színvonalas kérdésem. Ha bedugok egy fogyasztót a hálózatba, akkor hogy tudd kialakulni elektromos szikra? Amíg nem ér a csatlakozó, a feszültséghez tartozó átütési távolság közelébe, addig - ugye - nem történik semmi. Mikor pedig már olyan közel van, akkor azt a távot annyira gyorsan megteszi, hogy a műanyagot átvilágító szikra kialakulására már nem marad idő. Vagy mégis?
|
kedd ápr. 04, 2006 10:34 |
|
|
Cortez
gyémánt tag
|
jóság
Na egy újabb: Mit takar egy kondi jósága ?
- Mit jelent ha 2 ugyanakkora kapacitású kondi közül az egyik kis jóságú, a másik meg nagy ?
- Milyen szinten lehet ezt modellezni, és hogy nézne ki ez a modell ?
- A gyakorlatban mit lehet / kell ezzel kezdeni, hogy jelentkezik ?
Kössz !
|
kedd ápr. 04, 2006 6:39 |
|
|
Cortez
gyémánt tag
|
> az "impulzus" jellegétől függően, valszeg egyik sem kell
Jó, gondolom nem ég le a trafó, de nem is így érdekelne, hanem vajon
mikor ad le nehezebben egy nagy, gyors impulzust a trafó, ha kicsi a
mag vagy ha vékony a huzal ? Gondolom azért nem teljesen egyforma
a hatás ha ezt a kettőt mondjuk paraméternek, és így vizsgálnánk a képességeit.
|
szer. márc. 15, 2006 22:39 |
|
|
Funk
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1206 Tartózkodási hely: Bp
|
Cortez írta: Egyébként ha a mag a kis keresztmetszet ? Tehát ha mondjuk úgy méreteznénk egy trafót, hogy az átlagosnál kisebb magot, de vastagabb huzalt használnánk ? Ilyenkor is melegedés lesz az eredmény, de ilyenkor a magban keletkezik a hő ? Igen, jobban gerjesztett magban nagyobb a veszteség, de ezt kompenzálja, h a rézveszteség alacsonyabb. Az eredő melegedés akár kisebb is lehet. Cortez írta: Ha pl impulzus jellegű terhelésre kell inkább egy trafó mi fontosabb, a nagyobb mag vagy a vastagabb huzal ?
Ezt James meg tudja mondani. Szvsz az "impulzus" jellegétől függően, valszeg egyik sem kell. Lehet kis magon, max. nagyobb lesz az alapból(üresjáratban) a hőmérséklet. És nem kell vastag drót, mert a leégéshez nem elegendő az impulzus hossza.
Üdv, Funkee
|
szer. márc. 15, 2006 19:45 |
|
|
el34
platina tag
|
Szerintem az LM317 áramkorlátozása lép be , próbáld meg TO3 tokozású
IC -vel , vagy fejeld meg egy tranyóval .
|
szer. márc. 15, 2006 19:20 |
|
|
majo
arany tag
|
LM317-ből csináltam egy tápot, 4,2 V 1 A-re a digit fényképezőgépemhez. Klasszikus bekötés adatlap szerint, betáp 12V. Jelenség: optikája kimegy, néhány másodperc múlva vissza a helyére és csönd, mintha kevesellné a powert. A gép bekapcsolásakor a fesz 0,1 V-ot esik és ott marad stabilan, az optika visszahúzódásakor visszaáll. A 12 V-ot nem húzza le. Raktam a kimenetre 10 mA-os terhelést, 1000 mikrót, 100 nanót, úgyis azt csinálja. Érdekes, hogy kikapcsolt gépre a tápdugaszt rádugva, egy pillanatra leesik a feszej. Mintha megkóstólná, mit fog kapni.
Mit tudtok javasolni a fesz stabilizálására?
|
szer. márc. 15, 2006 18:54 |
|
|
Cortez
gyémánt tag
|
T68m írta: miután nem a vas viszi át a power-t!
Egyébként ha a mag a kis keresztmetszet ? Tehát ha mondjuk úgy méreteznénk egy trafót,
hogy az átlagosnál kisebb magot, de vastagabb huzalt használnánk ?
Ilyenkor is melegedés lesz az eredmény, de ilyenkor a magban keletkezik a hő ?
Ha pl impulzus jellegű terhelésre kell inkább egy trafó mi fontosabb, a nagyobb mag vagy a vastagabb huzal ?
|
hétf. feb. 20, 2006 21:01 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
fdsamano írta: SPafi nem véletlenül szokott tiltakozni, amikor valaki kinevez egy vasmagot 100 vagy 300 wattosnak.
miután nem a vas viszi át a power-t!
|
hétf. feb. 20, 2006 15:22 |
|
|
fdsamano
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2990 Tartózkodási hely: Rákospalota-Kertváros
|
A vasmagnak permeabilitása van, a rátekert dróttal pedig a trafónak egy főinduktivitása. Meg persze szórt induktivitása, meg mindenféle szórt kapacitásai. Egy trafónak persze vannak szekunder tekercsei, különféle terhelésekkel, amelyek áttranszformálódnak a primer oldalra, és vannak veszteségei. Ezek együtt meghatározzák a trafó alsó és felső határfrekvenciáját és hatásfokát. SPafi nem véletlenül szokott tiltakozni, amikor valaki kinevez egy vasmagot 100 vagy 300 wattosnak.
|
hétf. feb. 20, 2006 14:14 |
|
|
Cortez
gyémánt tag
|
Ahham, tehát akkor a vasmagnak van egy időállandója adott feltételek
mellett, aminek el kell telnie, hogy telítésbe menjen, ugye ?
És mivel az 50Hz-es szinusz még ha teljesen négyszöggé is torzulna,
akkor is túl kevés (rövid) lenne, hogy ez megtörténjen, jól látom ?
|
hétf. feb. 20, 2006 12:18 |
|
|
fdsamano
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2990 Tartózkodási hely: Rákospalota-Kertváros
|
Cortez írta: Tehát ezek szerint ha x ms-ig van DC, az nem ugyanaz, mintha folyamatosan lenne az ?
Nem bizony. Különösen akkor, ha utána újabb x ms-ig ugyanakkora értékű, de ellentétes irányú DC van, ráadásul ez periódikusan ismétlődik is.
|
hétf. feb. 20, 2006 9:19 |
|
|
Cortez
gyémánt tag
|
> hagyd, ezt így úgysem érti!
Inkább fogalmazzunk úgy, hogy nem így szeretném megérteni.
Tehát ezek szerint ha x ms-ig van DC, az nem ugyanaz, mintha folyamatosan lenne az ?
|
hétf. feb. 20, 2006 7:28 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
fdsamano írta: Cortez, ha a szinusz laposodik (méghozzá szimmetrikusan), akkor nem egyenszint adódik hozzá, hanem páratlan felharmonikusok, vagyis 150, 250, 350 Hz.
hagyd, ezt így úgysem érti!
Kortez: az áram időbeli lefolyásától most tekintsünk el és egyenáram alatt az értsük, ha csak az egyik irányba folyik az áram, célszerűen a pozitívtól a negatívig és váltóáramnak azt, ha a pólusok között az áram, pontosabban a töltéshordozók ide-oda mászkálnak. Ha ugyanannyi megy oda, mint amennyi jön vissza (függetlenül ennek lefolyásától), akkor váltóáramról van szó. A konnektorból ilyen jön.
|
vas. feb. 19, 2006 23:05 |
|
|
fdsamano
gyémánt tag
|
Cortez, ha a szinusz laposodik (méghozzá szimmetrikusan), akkor nem egyenszint adódik hozzá, hanem páratlan felharmonikusok, vagyis 150, 250, 350 Hz.
|
vas. feb. 19, 2006 20:34 |
|
|
Cortez
gyémánt tag
|
> ha dc van rajta, akkor valóban telítésbe megy(mehet),
> de könyörgöm, honnan lenne egyenáramú kompnens a 220-as hálón?
Ha laposodik a szinusz sztem az valamennyire tekinthető annak.
> egyébként akkor megy át energia a trafón, amikor változás van
> az árammal, nem pedig a feszültséggel arányosan!
Tehát a lapos felén akkor akár lehet is ilyen állandó áramú szakasz, nem ?
> Azaz négyszögnél nem csak az "átmeneteknél", mert azok feszültségátmenetek.
De ha a lapos részen mondjuk egy sima ellenállással terheljük, akkor
ott DC áram lesz, ilyenkor nem fog működni a trafó ?
|
vas. feb. 19, 2006 19:54 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Cortez írta: De DC-kor nem megy át energia a trafón, csak amikor változás van, nem ? Tehát szinusznál folyamatosan, 4szögnél meg csak az átmeneteknél, akkor viszont nagyon, mivel hirtelen változást jelent. Azért kérdeztem, mert vhol azt olvastam, hogy ha DC van a hálózaton, akkor telítésbe mehet a mag, és ilyenkor pl sokkal jobban szór is. Vagy ez csak méretezési kérdés, és ezek szerint DC-tõl sem feltétlen telítõdik ?
1. ha dc van rajta, akkor valóban telítésbe megy(mehet), de könyörgöm, honnan lenne egyenáramú kompnens a 220-as hálón? Direkt sorbakapcsolsz egy egyenármúfeszültségforrás vele? Vagy rögtön egyenirányítod a betáptrafót?
2. egyébként akkor megy át energia a trafón, amikor változás van, tehát az árammal, nem pedig a feszültséggel arányosan! Azaz négyszögnél nem csak az "átmeneteknél", mert azok feszültségátmenetek.
|
vas. feb. 19, 2006 17:37 |
|
|
Cortez
gyémánt tag
|
De DC-kor nem megy át energia a trafón, csak amikor változás van, nem ?
Tehát szinusznál folyamatosan, 4szögnél meg csak az átmeneteknél,
akkor viszont nagyon, mivel hirtelen változást jelent.
Azért kérdeztem, mert vhol azt olvastam, hogy ha DC van a hálózaton, akkor
telítésbe mehet a mag, és ilyenkor pl sokkal jobban szór is.
Vagy ez csak méretezési kérdés, és ezek szerint DC-től sem feltétlen telítődik ?
|
pén. feb. 17, 2006 7:08 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Cortez írta: T68m írta: Cortez írta: Egy trafós kérdés: ha torz a színusz a hálózaton, és a teteje laposodik, az nem gerjeszti túl a magot ? az effektív feszültség játszik. Hogy érted ? Ha a teteje laposodik, akkor az DC szerû "jel". A mag DC-tõl meg túlgerjesztõdik, nem ?
direkt egyszerűen írtam neked. Ha 220V effektívet adsz neki, akkor mindegy, hogy az 310V csúcsos szinuszból, vagy 220V csúcsos négyszögből jön össze - mármint ezen a szinten. Ugyanannyira fog felmágneseződni.
Természetesen ha 310V csúcsos négyszöggel hajtod, amikor az effektív érték is 310V lesz, akkor telítésbe mehet.
Danko:
amit írtál az nem egészen passzol ide, mert azok légréses trafók, pont a telítésbe menés elkerülése végett.
|
szer. feb. 15, 2006 22:32 |
|
|
Cortez
gyémánt tag
|
Köszi a hosszas írást, meg az ábrát, még emésztgetem...
|
szer. feb. 15, 2006 22:31 |
|
|
_Danko_
gyémánt tag
|
Ha a teteje belaposodasa DC-szeru lenne, akkor a kapcsolouzemu tapoknal a negyszogjellel hajtott trafo DC-rol jar? :)
Az, hogy belapul a szinusz teteje, az csak azt jelenti, hogy nem csak 50Hz-t kap a traffancs, hanem az 50Hz felharmonikusaibol is kap.
Az, hogy a Dc-tol tulmagnesezodik, igy ebben a formaban /szerintem/ nem igaz. Mert akkor /peldaul/ az egyutemu /single ended/ csoves vegfokok se tudnanak mukodni. Az, hogy DC halad at a trafon, az azt jelenti, hogy a B-H -gorbe a fuggoleges tengely menten el van tolva. Ezert van az, hogy az egyutemu csövi vegfokoknal nehany Watt kimenoteljesitmenyhez bitang nagy trafo kell, hogy normalisan szoljon. (jójó, meg azert is kell nagy trafo, hogy 20Hz-ig atvigyen, de az most nem lenyeg)
Ezellen a Dc-dolog ellen kell legrest tenni a vasmagba.
Na valahogy igy:
A nagy hiszterezis-gorbe a trafo teljes atmagnesezesi gorbejet mutatja. A kicsi, delta_B es delta_H pedig az, amikor a trafon valami DC-aram alapbol csordogal at. Es jol latszik, hogy milyen kicsi tud lenni a delta_B es a delta_H, ha DC-komponense is van a trafo primerjen athalado aramnak.
Bocs, ha tul sokat, tul szajbaragosan irtam, nemtudom, hogy mire gondoltal....
Ha valami marhasagot irtam volna, kerem a nalam okosabbak javitsanak ki! :)
|
szer. feb. 15, 2006 13:54 |
|
|
Cortez
gyémánt tag
|
T68m írta: Cortez írta: Egy trafós kérdés: ha torz a színusz a hálózaton, és a teteje laposodik, az nem gerjeszti túl a magot ? az effektív feszültség játszik.
Hogy érted ? Ha a teteje laposodik, akkor az DC szerű "jel".
A mag DC-től meg túlgerjesztődik, nem ?
|
szer. feb. 15, 2006 12:54 |
|
|
ozpecs
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 361 Tartózkodási hely: Pécs
|
Én is vettem egy akkus lámpát hát mit mondjak a tervezés csucsa 2,4 Ah akksi ólom hasonló töltővel mit amit leirtak az előbb, 6 V persze és a meglepi, az izzó 6V 55W !!!
Szépen meg van tervezve a dolog mit mondjak. Van benne egy primitiv tőltőáramkör is ugy lóg a levegőben a teljesítményfélvezető.....
OZ
|
szer. feb. 15, 2006 12:52 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Cortez írta: Egy trafós kérdés: ha torz a színusz a hálózaton, és a teteje laposodik, az nem gerjeszti túl a magot ?
az effektív feszültség játszik.
|
szer. feb. 15, 2006 11:56 |
|
|
Gafly
gyémánt tag
|
XIANG LONG rules )))
Nos ha ram hallgatsz, akkor ugy kezeled
mint egy zseles akksit, fix feszultsegu
toltes: 6.85 Vdc (aramlimittel, jo ha
van 400 mA).
Addig maradhat rajta amig csak akarod...
Egyebkent meg toltod ahogy akarod, ha
tul nagy a fesz akkor elbontja az
elektrolitot ami kimegy a biztonsagi
szelepen -> akksi megy kuka.
|
szer. feb. 15, 2006 9:00 |
|
|
Hutty
arany tag
Csatlakozott: szomb. nov. 05, 2005 8:45 Hozzászólások: 224 Tartózkodási hely: Budapest
|
Cortez írta: Relé mindenképpen lesz, bár csak 3 morzés. Mondom igazából az igazi folyamatosság tetszett az NTC-ben, mert az 1-lépcsős nem tudom elég e.
Esetleg a tv-kben használt háromlábú NTC-vel + relével is lehetne...
A tv-ben a lemágnesezéshez használják, ezzel lehetne pár másodpercre behúzni a relét, addig valami ellenállást kötne sorba a trafóval.
|
szer. feb. 15, 2006 8:19 |
|
|
Hutty
arany tag
|
Ez egy káosz!
Az akksi 4 amperórás és 6 voltos. A töltő meg 12 voltos. Bár így kompatible a szivargyújtóval.
Javaslatként 5 és 12 óra között lehet a töltésidő szerintem...
|
szer. feb. 15, 2006 8:12 |
|
|
Krisztiann
ezüst tag
|
Sziasztok!
Lenne egy kicsit "hülye" kérdésem.
Vettem egy akksis kézi reflektort (made in china...), de a dobozon annyi volt össz-vissz hogy 6V/2.8Ah.
Adtak hozzá egy 12V/500mA adaptert mint töltő, és egy autós töltőt ami 2 dugóból és kábelből áll.
Az lenne a kérdésem, hogy meddig kell ezt tölteni?
Amikor töltőn van, akkor világít egy piros led, de ez állítólag folyamatosan világít ameddig le nem húzom...
Kiszedtem az akksit, és kiderült hogy nem is 2.8Ah-s:
http://mpower.fw.hu/refl_akksi.jpg
üdv
|
kedd feb. 14, 2006 23:42 |
|
|
Cortez
gyémánt tag
|
Egy trafós kérdés: ha torz a színusz a hálózaton, és a teteje laposodik, az nem gerjeszti túl a magot ?
|
kedd feb. 14, 2006 18:51 |
|
|
Cortez
gyémánt tag
|
Sárgaréz volt a mások, nemtom hova lett...
|
kedd feb. 07, 2006 6:34 |
|
|
fdsamano
gyémánt tag
|
Cortez írta: Na egy másik gyors kérdés, megerősítés: elektromos szempontból a vörösréz a jobb vezető, ugye, szal az való vezetéknek ?
Fittipaldi például nagyon jó vezető. De elektromos szempontból a 4-es-6-os járat bármelyik villamosvezetője jobb nála. Szal Fittipaldi nem való vezetéknek.
A vörösréz meg mihez képest?
|
hétf. feb. 06, 2006 22:26 |
|
|
Benyaa
platina tag
Csatlakozott: pén. jún. 17, 2005 22:01 Hozzászólások: 798 Tartózkodási hely: Budakalász
|
Cortez írta: Na egy másik gyors kérdés, megerősítés: elektromos szempontból a vörösréz a jobb vezető, ugye, szal az való vezetéknek ?
Hacsak nem áldozod be az arany nyakláncot akkor marad a réz
|
hétf. feb. 06, 2006 20:37 |
|
|
ZsoloMC
ezüst tag
Csatlakozott: szer. máj. 19, 2004 18:04 Hozzászólások: 14 Tartózkodási hely: Budapest
|
trafó
Üdv mindenkinek.
Adott lenne egy híres BEAG toroid a kisebbik. Amit oly sokan ismernek rajtam kívül:).
TH-423-B a neve és kellene kis segítség, mivel nem egyértelmű a bekötése. Szal ha valaki elárulná melyik kivezetés micsoda azt megköszönném.
Előre is köszi.
|
hétf. feb. 06, 2006 18:25 |
|
|
Cortez
gyémánt tag
|
Mondom, csak az átmenet miatt gondoltam NTC-re.
Na egy másik gyors kérdés, megerősítés: elektromos szempontból a vörösréz a jobb vezető, ugye, szal az való vezetéknek ?
|
csüt. feb. 02, 2006 12:14 |
|
|