Szerző |
Üzenet |
gringo77
ezüst tag
|
sziasztok
olyan van,hogy nem sikerült megtalálni a router leírását ezért nem tudom,hogy mi lehet a számsor amit a böngészőbe kell beírni.ezt hol,honnan tudom megnézni?ill. az alján vannak szám és betüsorozat de azok közül melyik kell,kellhet?a serial és tipusszám az nem jó!
köszi a segítséget
|
hétf. ápr. 10, 2006 14:07 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Én úgy emlékszem, hogy a szerződésemben, vagy a felhasználási feltételekben szerepel, hogy a "háztartáson belüli megosztás megengedett". Mondjuk azt tiltani eleve értelmetlen.
Általában azért szokták kikötni, hogy egy csatlakoztatható gépre szól az előfizetés, hogy ne a szomszéddal oszd meg.
Üdv!
|
hétf. ápr. 10, 2006 11:34 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Tegyük hozzá, csak akkor látják, ha akarják, vagy célzottan figyelik (nem szokták) a forgalmat.
Van valami progi elméletileg, ami kiszed mindent az IP csomagból, ami elárulná, hogy routeren át jött (bocsánat a pongyola fogalmazásért, de a konkrét működést és elméletet nem ismerem), de még sosem próbáltam.
Üdv!
|
hétf. ápr. 10, 2006 10:34 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
gringo77 írta: sziasztok na sikerült a UPC-vel beszélni csak látták a routert. Hogyhogy látták?
Egyébként háztartáson belül engem nem különösebben érdekelne, hogy látják, nálam itthon két gép van, ne várják el, hogy mindkettőre külön előfizetést kötök.
Szóval akkor ezek szerint az volt a gond, hogy ráraktad a routert a kábelmodemre és vártad a csodát.
Azért egy pontos típusjelet írhattál volna, mert a router nevével típusjel nélkül kb. annyi támpontot adtál, mint egy TV szerelőnek azzal, hogy közlöd, Samsung TV-d van, de semmi mást...
Viszont nem nagyon találtam ST Lab router manualt, amihez volt link, az sem elérhető...
Szóval így nem lesz egyszerű, de általában minden routernél van gyorsbeállítás, amikor pár lépésben a feltétlenül szükséges alap dolgok - köztük a MAC klónozás - beállítható.
Üdv!
|
vas. ápr. 09, 2006 23:42 |
|
|
tibuu
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1512 Tartózkodási hely: Szolnok
|
gringo77 írta: kezdő vagyok de nem tudom mit kell kezdeni ezzel hogyan kezdjek neki,
OFF:
Úgy látom írni sem tudsz. Ekkor a zagyvaságot.
|
vas. ápr. 09, 2006 19:19 |
|
|
gringo77
ezüst tag
|
S.O.S segítsetek hogyan kell mert nem megy sajna. sehol nem tudok elindulni már értem a dolgokat csak a gyakorlati része kellenne.
köszike szépen szisztok jó éjt
|
vas. ápr. 09, 2006 19:13 |
|
|
gringo77
ezüst tag
|
sziasztok na sikerült a UPC-vel beszélni csak látták a routert.na mármost az megvan hogy mit kell és hova de a routert hogyan látom és miként tudom én azt annak a belsejébe a mac címet klónozni a Ruhter aaz egy ST Lab Broandband router.
nincs neki cd-je akkor hogyan kel hozzákezdeni nem tudom segítsetek.
a netről kell leszedni a freeware-jét vagy mit?
kezdő vagyok de nem tudom mit kell kezdeni ezzel hogyan kezdjek neki,
a másik hol van az a progran, vagy beállítás ahol eztmeg tudom adni, hogy a kábelen jön a net?
ebben is tudtok segíteni nekem?
köszike szépen
szisztok
|
vas. ápr. 09, 2006 19:06 |
|
|
gringo77
ezüst tag
|
megpróbálom de már csak holnap köszike szépen
|
szer. ápr. 05, 2006 20:49 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Azért azt próbáld ki, hogy kihúzod a modem tápját a konnektorból és a kábelt is leszeded róla, és vagy 1-2 órán át így hagyod.
Ha továbbra sem OK, akkor vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, mert náluk lesz valami ****, vagy a modemmel.
Sok szerencsét!
Üdv!
|
szer. ápr. 05, 2006 20:47 |
|
|
gringo77
ezüst tag
|
sajna kihúzva és a gépbe dugva sajna nem volt túl gyors,sőt semmi változás.
a letöltésnél én szedek észnélkül.
lehet modemcsere lesz belöle de már megosztásra valót veszek
szia
|
szer. ápr. 05, 2006 20:39 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Write only módban vagy?
Elmondtam, hogy a hatvankétmillió fajta routerben mindegyikben máshol és máshogy kell.
Miből gondolod, hogy fejből vágom a piacon lévő összes router összes firmware verziójának beállítási lehetőségeit?
A rendszer szempontjából tök mindegy, a te szempontodból nem az. Én a klónozás pártján vagyok, mert ilyenkor bármikor ki lehet iktatni a routert a rendszerből MAC újraregisztrálgatások nélkül.
Router, nem ruther, és Chello-nál ugyanúgy kell, mint bármely más kábeles szolgáltatónál (a MAC klónozásnak ugyanis semmi köze a szolgáltatóhoz).
Üdv!
|
szer. ápr. 05, 2006 20:37 |
|
|
gringo77
ezüst tag
|
köszi de a rutherbe meg a chellónál hogyan?ja és melyik a jó,jobb megoldás nekem vagy a rendszernek.
köszike
|
szer. ápr. 05, 2006 20:31 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
A NOD nem tűzfal. Hogy hol lehet a hálókártyád MAC címét klónozni a routerben, az csak a routertől függ és ott is derül ki.
De általában ahol meg kell adni, hogy hogyan csatlakozol a netre, ott a kábelest kiválasztva automatikusan fel szokta kínálni a klónozást, a hálókártya MAC címe pedig megnézhető a windows parancssorából az ipconfig /all parancs segítségével, ahol láthatod a hálókártya(kártyák) nevét és alatta a fiziaki címe(ke)t. Természetesen azt kell klónozni, amelyikre a net regisztrálva lett.
De valószínűleg a gond nem itt lesz.
A router regisztrálása pedig a prov.chello.hu oldalon lehetséges (ekkor viszont a klónozást ki kell kapcsolni, ha be volt), és ott lehetséges a router MAC címét (ami általában a routereken egy címkén megtalálható) regisztrálni.
Ha a szomszéddal van a neted megosztva, lehet, hogy csak ő töltöget ész nélkül, ezér vagy lassú...
Ha klónozva van a hálókártyád a routerben, érdemes lenne a gépbe közvetlenül visszadugni a kábelmodemet, hogy úgy megy-e rendesen, mert ha ott sem OK, akkor vagy a kábelmodemnél, vagy a szolgáltatónál van a hiba.
Üdv!
|
szer. ápr. 05, 2006 20:29 |
|
|
gringo77
ezüst tag
|
tehát a klónozás MAC-al vagy a routher ujraregelése féle két alkalmazást akarnám megtudni hogyan is kell.esetleg valami vírus a másik gépbe okozott kárt ott csak winfosos tűzfal van nekem nod32.esetleg valamit tettek vele a szervizbe VGA-t javították?nem tudomde még ilyen nem volt
köszönöm a segítséget mindenkinek
|
szer. ápr. 05, 2006 20:22 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Továbbra sem értem, mit írsz. Magyarul nem lehetne esetleg? (Olvasd át, mit írtál, mielőtt az elküld gombra nyomsz, és próbáld megérteni úgy, mintha semmit sem tudnál az esetről - nem fog menni. )
Az nem világos, hogy milyen "megosztást feltenni"?
Routerben leklónozod a Chello-ra regisztrált hálókártya MAC címét, vagy beregisztrálod a router MAC címét a Chellonál, és a legtöbb router DHCP-vel már osztja is a címeket alapbeállításban is, és megy a net mindkét (három, négy...) rádugott gépen...
Egyéb szoftver nem kell hozzá, a UPC korlátozást pedig NEM LEHET a gépen szoftverrel kikerülni!
Üdv!
|
szer. ápr. 05, 2006 20:16 |
|
|
gringo77
ezüst tag
|
tehát már párszor már megtettem az újra resetelést de nem gyorsult be.a másik kétszer lett a megosztás újból feltéve de nem tudom hogy kell.nem láttam sajna
nem tudom de a routher két v három legalsó ledjei villognak.
az ACT része amely eddig nem volt vagy nem vettem észre
tehát ti melyik ADSL-t ajálnanátok a meglévő UPC helyett:7190ft/hó,nem kell vez.telefon?na tippek vannak
köszönöm sziasztok
|
szer. ápr. 05, 2006 20:11 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Ha érteném, hogy most miről írtál...
Üdv!
|
szer. ápr. 05, 2006 20:09 |
|
|
gringo77
ezüst tag
|
nem tudom melyik alkalmazs csinálták de egy biztos volt valami internet benne.amásik halenne kedves valaki,hogy elküldené mailben mindkét megoldásnak a leírását (leírva pontról pontra) azt nagyon megköszönném.
gringo7@freemail.hu
előre is köszönöm
sziasztok
jaezt mindet telefonon pötyögte be ilyen lassú az a ****
|
szer. ápr. 05, 2006 19:57 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Hát akkor írd be ide is. A témát úgysem használja senki.
Üdv!
|
szer. ápr. 05, 2006 19:52 |
|
|
gringo77
ezüst tag
|
Tehát nem tudom hogy melyiketcsinálták de egy biztos,hogy va
a témába írtam sajna
|
szer. ápr. 05, 2006 19:40 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Nos, mindenféle Chello limit eltávolítót szedj le, mert nem jó semmire. Hardveres korlátozást szoftveresen feloldani nemigen lehet. (Egyesek szerint a kábelmodem korlátoz, szerintem meg központliag, de a lényeg, hogy kiiktatni nem lehet. Ha korlátlan net kell, akkor ADSL.)
A beállításokkal minden stimmel. Ha a sávszélesség korlátozás után nem gyorsul vissza a neted, akkor húzd ki vagy fél órára a kábelmodemet, aztán dugd vissza.
Bár nem írtad, de gondolom, korábban jó volt a routeres megosztással minden. Klónozod a hálókártya MAC címét, vagy úrjaregisztráltad a routerét?
Üdv!
|
szer. ápr. 05, 2006 14:30 |
|
|
Xboy
arany tag
|
Úgy volna hogy azon a gépen amelyiken a net van azon win98 van amelyiknek tovább osztaná azon meg XP.
|
szer. ápr. 05, 2006 14:09 |
|
|
gringo77
ezüst tag
|
sziasztok nekem az lenne a problémám, hogy valami miatt lelasult a netem.
routerrel van megosztva a két gép chellom van de nem tudom miért lassult be a tulajdinságokban minden stimmel azt hiszem .
IP cím: 192.168.1.3
Alháózat maszk:255.255.255.0
alapértelmezett átjáró: 192.168.1.1
DHCP kiszolgáló: 192.168.1.1
DNS kikszolgáló: 192.168.1.1
van valami bérleti jog kezdet és vég az holnapra szól az lenne a baj vagy kb. 4 -szer telepítettem azt a Chello limit eltávoltó progit, amely a Winfossal csinál valamit és nem hardveresen csinál.
a másik letiltott a chello mert sok volrt az adat ezért a hónap elején visszakapcsoltak de kb. 5-6 óráig volt jó a rendszer aztán vége lett vagy nem jeletkezett be vagy ilyen 250 kbyte/s jött a cucc ami nem éppen 2540/512 Kb/s-nek felel meg.
esetleg tudtok ebbe segíteni vagy ha leírnátk pontosan, hogy kell ezt a chello-nál megcsinálni az jó volna mert nem én csináltam a megosztást és nem nagyon értek hozzá.
ebben tudnátok segíteni
az én gépen XP-van SP1-es és a másik gépen is ez van!!!
köszike előre is a segítséget
sziasztok
|
szer. ápr. 05, 2006 14:07 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Gyanítom, itt inkább XP-ről van szó.
Egyik infós ismerősöm próbálta a barátnőjével ezt eljátszani, a csaj Win'98-at futtatott és ő akarta felhívni az ADSL-es pasiját (akkor még XP-n, ma már Win2k3-a van, de ezen már nem kísérleteztek), de nem igazán sikerült nekik összehozni. (Persze lehet, hogy a srác volt simán béna. )
Üdv!
|
szer. ápr. 05, 2006 10:38 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
meg lehet. Hogy hogyan, az attól függ, hogy milyen operációs rendszert használsz. GCOS alatt egyész másképp megy, mint VMS-en!
|
szer. ápr. 05, 2006 10:30 |
|
|
Xboy
arany tag
|
Sziasztok!
A következő történetet szeretném összehozni:
Van egy gépem ami WiFi -n kapja netet. Ebbe van egy faxmodem és van egy másik gép amiben van mégegy faxmodem.
A tényállás az lenne hogy telefonvonalon a faxmodem segítségével szeretnim osztani a nete a másik gépre.
Vagyis az én gépem tárcsázná a másik gépet és ami felveszi a vonalat, összekontaktolnak és az én gépem ezenkeresztül osztja a netet a másik gépnek.
Meg lehet ezt így valahogy csinálni?
Konkrétan hogyan kell?
Tudna nekem valaki segíteni?
Zotya
|
kedd ápr. 04, 2006 23:23 |
|
|
Schaf
arany tag
|
Üdv mindenkinek...
Elnézést, nem voltam egy darabig. A privátokra igyekeztem mindenkinek válaszolni. Ha még maradt kérdés WLAN-nal, vagy azzal a frénya WL500g routerrel, akkor csak bátran.
Ha már itt tarunk, ez az egyetemi dologa két egyszerűbb megoldás:
1. Első gépbe még egy hálókártya és azon keresztül megosztva a net.
2. Egy router (8-9.000 Ft környékén már van) és nincs vele több gond.
Schaf
|
szomb. márc. 25, 2006 20:15 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
OK, értem.
Switch-csel szerintem nem fog menni (az tulajdonképpen olyan, mint egy multiplexer, megsokszorozza az egyetlen fizikai csatlakozási pontot és egyetlen kábelre szervezi a több gépet, de mást nem csinál, tehát switchen két gép egy madzagon a központi szerverbe dugva ugyanolyan, mint switch nélkül a két gép külön-külön 1-1 (tehát összesen kettő ) madzaggal a központi szerverbe dugva).
De ha a fogadó gépbe raktok még egy hálókártyát, akkor arról le lehet osztani a Te gépedre is a netet. Igaz, így mindig be kell kapcsolva lennie a másik gépnek is, ha netezni akarsz, de olcsóbb, mint egy router.
A router meg elegánsabb.
Üdv!
|
szomb. márc. 25, 2006 13:38 |
|
|
lpepe
ezüst tag
|
McLaca írta: lpepe írta: Statikus IP-t nem tudok beallitani, mert akkor kikapcsoljak a netet... Ezt a részét nem értem... Egyébként én beszereznék egy olcsó madzagos routert, amiben klónoznám annak a gépnek a MAC-jét, aminek le van adva és kap netet. De miért nem adjátok le a másik gép MAC-jét is? Üdv!
Szobankent csak 1 IP jar
a router jo megoldas lenne, csak remeltem, igy is meg lehet oldani valahogy..
az ip-t azert nem engedik alligatni, mert volt, hogy valaki az atjaro ip-jet allitotta be, es 5 epuletben szallt el a net... igy ha statikus ip-t allitok be, azonnal levagnak a halorol
|
szomb. márc. 25, 2006 12:02 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
lpepe írta: Statikus IP-t nem tudok beallitani, mert akkor kikapcsoljak a netet... Ezt a részét nem értem...
Egyébként én beszereznék egy olcsó madzagos routert, amiben klónoznám annak a gépnek a MAC-jét, aminek le van adva és kap netet.
De miért nem adjátok le a másik gép MAC-jét is?
Üdv!
|
pén. márc. 24, 2006 21:19 |
|
|
lpepe
ezüst tag
|
Sziasztok!
Egyetemi koleszban LAN internetem van, a gepek MAC alapján kapják az IP-cimet (DHCP-tol). Ha olyan gep van a halozatra dugva, aminek nincs leadva a MAC-ja, az nem kap IP-t.
Ket gep van a szobaban egy switchen keresztul a halozatra kotve, az egyik kap IP-t, de a masiknak nincs leadva a MAC-ja, igy az nem kap, az XP beallit vmi 169.254.225.190es cimet 255.255.0.0 alhalozati maszkon.
Meg lehetne valahogy oldani, hogy a ket gep lassa egymast?
Statikus IP-t nem tudok beallitani, mert akkor kikapcsoljak a netet...
elore is kosz az otleteket...
|
pén. márc. 24, 2006 15:08 |
|
|
pgyuf
ezüst tag
|
T. Epu!
Köszi, már össze is jött. Működik.
üdv.
pgyuf
|
szer. márc. 01, 2006 20:08 |
|
|
Epu
ezüst tag
Csatlakozott: hétf. jún. 21, 2004 11:23 Hozzászólások: 63 Tartózkodási hely: Budapest
|
pgyuf írta: Sziasztok!
Egy Igenre, vagy Nemre lenne szükségem!
Adott egy adsl kapcsolat, ami egy vezetékes routerrel meg van osztva. Ehhez én egy wlan hozzáférési lehetőséget akarok a routertől 50m-re, de úgy hogy a távoli helyen a wlanon kívül vezetékes (LAN) hozzáférést is legyen. Ekkor vagy egy olyan AP kell, aminek van 2 LAN portja (van ilyen?), vagy jó egy egyszerű wlan router (D-link DI 624+) is? A routernél a bemenet egyik LAN port lesz (UTP kábellel), a wlan beállítások után, a DHCP-t (wlan router) kikapcsolva (saját IP-t megadva) a LAN-okon és a wlan csatlakozásra kapcsolt gépek az első router DHCP-nek IP kiosztásával csatlakozhatnak a Nethez?
Jó a tervem, vagy nem?
Előre is köszönöm a válaszokat!
pgyuf Üdv! Ha egy adsl-re akarsz két Wlan csatlakozást, az nem fog menni. Router egyik Lan potrtját elviheted 50 m-re (kb100-ig) és lenni kell netnek. Ha ott akasztasz rá egy adsl router/swits-et akkor a wlan bemenetre csatlakozol az érkező lan kábellel és a lan kimenetek rendelkezésedre állnak. Routernél az egyik lan portba dugod a kábelt és egyel kevesebb megosztott helyed lesz. Nálam bejött és igy két 4.es routerrel hét megosztás mükszik.
|
hétf. feb. 27, 2006 12:39 |
|
|
Epu
ezüst tag
Csatlakozott: hétf. jún. 21, 2004 11:23 Hozzászólások: 63 Tartózkodási hely: Budapest
|
Re: megosztás
tolditoma írta: Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy Kábel netem van, és megvan a routerem hozzá, és azt lenne jó megtudni, hogy milyen típusú vezetéket érdemes hozzá venni, mert az egyik gép 10 méterre van a routertől. MIlyen kábelt kell venni hozzá tipusilag? Előre is köszi a segítsége! Üdv! Kész lan kábelt. Nincs egy ezres és nyolc eres, ami viszi a 100Mb/s-t ha a hálókártya is viszi.
|
hétf. feb. 27, 2006 12:22 |
|
|
tolditoma
ezüst tag
|
megosztás
Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy Kábel netem van, és megvan a routerem hozzá, és azt lenne jó megtudni, hogy milyen típusú vezetéket érdemes hozzá venni, mert az egyik gép 10 méterre van a routertől. MIlyen kábelt kell venni hozzá tipusilag?
Előre is köszi a segítsége!
|
csüt. feb. 23, 2006 21:43 |
|
|
nbela
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20 Hozzászólások: 3587 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Dester írta: A feladat annyi lenne, hogy az 5 gép közül az egyiken az internet ne legyen automatikus és lehetőleg jelszóval védve legyen. Anélkül ne legyen net, csak helyi hálózat... Internet Protector 2.0.1031
Shareware
Üdv,NBela
|
szomb. feb. 18, 2006 19:01 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Ez a korlát nem az a korlát
Ha ADSL Startot kötöttél, akkor 3 GB letöltés fölött fizetned kell 480 Ft-ot Gb-onként, de a tényleges plusz letöltés arányában.
Azt nehezen tudom elképzelni, hogy ne lenne a szerződésben benne.
A neten mindenesetre megtalálható az aktuális. Magad is beidézted a linket.
Egyébként ennyi pénzért másutt már majdnem tényleg "korlátlant" kapsz.
Pl.: http://home.datanet.hu/szolgaltatasok/e ... -easy.html
Vagy: http://www.enternet.hu/services/adsl/t-com.html
Ha meg akarod osztani, jobb a korlátlan az esetleges viták elkerülésére.
A másik korlát, az a valamikor korlátlannak hirdetett és gondolt előfizetés 150 GB-os, vagy ha igaz akkor 200 GB-os határa a T-Online esetén.
|
szomb. feb. 18, 2006 14:19 |
|
|
granty
ezüst tag
|
sutszi írta: Te elolvastál bármilyen szerződést is amit aláírált?! A T-com-os ADSL korlátlan. Mint az mostanában kiderült elméleti szinten korlátlan. Valójában havi 150 GB-nál, kezdik húzni a szájukat. Miért akarod ezt kijátszani? Nem elég? Részletes leírást visszább olvasva találsz.
Jah de ez az a net amire csatlakoznii kell tehát nem folyamat megy akkor nem tudom hogy lehet leosztani hogy mindkét helyen csatlakozhassak akár egyszerre is.
A forgalomkorlátozásban nincs igazad 200gigánál húzzák a szájukat, de nekem 3gigás korlát van,amire most jötemrá mert a szerződésben nincs leírva.
http://t-online.hu/ajanlataink/lakossag ... 1adsl.html
szóval ez van
|
szomb. feb. 18, 2006 9:33 |
|
|
granty
ezüst tag
|
Sziasztok adott egy notebook meg egy pc és egy friss adsl tcom NET, szeretném leosztani hogy a két gépen mehessen egyszerre a NET,hogy lehetne megoldani a problémát, részletes leírást várok!Ja meg hogy a forgalomkorlátot hogy lehet kikerülni?halottam chellosoknál van ilyen
THX előre is
|
pén. feb. 17, 2006 19:57 |
|
|
Dester
Moderátor
Csatlakozott: kedd nov. 02, 2004 17:38 Hozzászólások: 5120 Tartózkodási hely: Budapest/Szeged
|
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne. Adott egy SMC router, ami kiválóan működik, DHCP-vel osztogatja a gépeknek az IP címeket, és ő menedzseli az ADSL kapcsolatot is. Nagyon kényelmes, nem kell tárcsázni, stb. 5 gép van a hálózaton.
A feladat annyi lenne, hogy az 5 gép közül az egyiken az internet ne legyen automatikus és lehetőleg jelszóval védve legyen. Anélkül ne legyen net, csak helyi hálózat (fájl- és nyomtatómegosztás). Hogy lehetne ezt egyszerűen megoldani? Ugyanis a gép indulásakor már azonnal leosztja a router neki az IP-t, és azonnal van net is.
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv: Dester
|
pén. feb. 17, 2006 13:07 |
|
|
pgyuf
ezüst tag
|
Sziasztok!
Egy Igenre, vagy Nemre lenne szükségem!
Adott egy adsl kapcsolat, ami egy vezetékes routerrel meg van osztva. Ehhez én egy wlan hozzáférési lehetőséget akarok a routertől 50m-re, de úgy hogy a távoli helyen a wlanon kívül vezetékes (LAN) hozzáférést is legyen.
Ekkor vagy egy olyan AP kell, aminek van 2 LAN portja (van ilyen?), vagy jó egy egyszerű wlan router (D-link DI 624+) is? A routernél a bemenet egyik LAN port lesz (UTP kábellel), a wlan beállítások után, a DHCP-t (wlan router) kikapcsolva (saját IP-t megadva) a LAN-okon és a wlan csatlakozásra kapcsolt gépek az első router DHCP-nek IP kiosztásával csatlakozhatnak a Nethez?
Jó a tervem, vagy nem?
Előre is köszönöm a válaszokat!
pgyuf
|
vas. feb. 12, 2006 18:59 |
|
|
gazsiazasz
ezüst tag
|
HI all! következő a problem:
van nekem egy gépem és egy xboxom.
a gépben 1 db hálókártya van.
az xboxban ugyszintén 1 van.
a gép és az xbox is ugyanarra a switchre van kötve.
a gépen van net, mert arra engedélyezve van. mivel a szolgáltató mac address segitségével szür hogy kinek lehet netje, meg kinek nem. szóval a gép mac addresse be van regisztrálva, és megy rajta a net, az xboxon pedig nem, mivel az nincs regisztrálva. a gép dhcpn kapja az ipt, dns cimet, átjáró cimet, stb.. az xboxnak tudok adni egy ip cimet, ami ugyanazon a hálzaton van, mint a gép, és be tudom állitani a gép ipjét átjárónak, és meg tudom neki adni a dns kiszolgáló cimeket. a gépen xp van.
Namost.
azt kéne nekem megoldani hogy a gépen keresztül el tudjam érni a netet az xboxszal. köszi
|
vas. feb. 12, 2006 3:35 |
|
|
Raven_
gyémánt tag
|
Nem éppen netmegosztás, de azt gondolom, ebbe a topicba még belefér:
Kellene nekem egy olyan program (lehetőleg memóriarezidens legyen, a háttérben fusson, minél kevésbé észrevehetően, de ha kirak egy pici ikont az óra mellé, az még elmegy), amivel XP alatt bizonyos napszakokra le lehet tiltani a WLAN-os netet (vagy átállítani a max. sebességet pl 0.01kB-ra, hogy kapcsolódjon, de ne lehessen érdemi forgalom).
|
szomb. feb. 11, 2006 12:26 |
|
|
tibuu
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1512 Tartózkodási hely: Szolnok
|
sutszi írta: Üdv! Nagyjából sikerülget a dolog. Van egy kis probléma a kábelezéssel. Ehhez most patch vagy crosslink kábel kell. tualjdonképp a két gép azért lesz összekötve, hogy adatot tudjunk küldeni egymásnak, valamint játszani tudjunk. Az internet másodlagos.
OFF: egy ilyen kábelnek a bekötési rajzát nem tudja valaki honnan lehet megkeresni?
crosslink kell
|
vas. feb. 05, 2006 13:55 |
|
|
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
TEhát van két lan karia főgépbe. Az egyik a net, az automata címzést hasnzáljon, ezt adja a dhcp, de a másik kártya amin keresztül össze van kötve a másik gép, annak legyen fix ip címe.
Igen a programot mindkét gépre fel kell tenni, a telepítő majd kérdezi, hogy server vagy kliens módba rakja-e fel.
|
pén. feb. 03, 2006 23:39 |
|
|
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
Természetesen meg lehet osztani, nálam is így ment (jelenleg valami miatt nem működik, lásd pár hozzászólással feljebb. De régebben működött).
Szóval: összekötöd a képt gépet, egyiknek mondjuk 192.168.0.1 másiknak 192.168.0.2 legyen a címe és azonos munkacsoportba legyenek. Letöltöd a sygate home network nevű progit, felteszed, amelyik gépre jön a net, az lesz a server, másik a kliens. Restartok, aztán elvileg már működik is. Esetleg beállítod az enable enhanched security vagy valami ilyesmi opciót, ha nem menne és az internetbeállításokba a kliens gépen a kapcsolatok fül alatt Lan beállításokon belül bepipálod a beállítások automatikus észlelését.
|
pén. feb. 03, 2006 19:19 |
|
|
Bélféreg
ezüst tag
|
Örömmel jelentem be mindenkinek, aki volt olyan rendes és foglalkozott a problémámmmal (még egyszer köszi), hogy végre működik a megosztás. A dolog úgy történt, hogy a win98 egyszercsak magától felismerte a hálókártyát, és innentől kezdve minden OK volt.
Most már csak egy kérdésem lenne: azt hogy kell megcsinálni, h. a 2 gép is lássa egymást?
|
pén. jan. 20, 2006 19:53 |
|
|
Hannibal
Moderátor
|
Senkinek nincs ötlete??
|
pén. jan. 20, 2006 17:15 |
|
|
Hannibal
Moderátor
|
Üdv Mindenki!
Lenne két problémám, amire nem találom a gyógyírt:
1. Adott két gép, egymással hálóba (direktbe van összekötve, se router, se semmi). A két gép legyen "AMD" és "P4". Ha AMD megy és elindítom P4-et, akkor a háló nem működik, csak pingelni tudják egymást, néha azt sem. DE ha előbb P4 indul, aztán AMD, akkor a hálózat tökéletesen működőképes. Próbáltam mindent, ami számomra elképzelhető, de semmi.
2. Talán ebből adódik: Szeretném megosztani a netet P4 fele. Windows beépített megosztásával nem akart menni sehogy. Régebben sem ment, nem érdekes. Próbáltam feltenni sygate-t. Ezzel régebben tökéletesen működött. Most pedig, amikor AMD-n elindítom a server részét, majd P4-en diagnosticát kérek, akkor azt mondja, hogy nem küldi át a DNS címet (server részén be van állítva a DNS forwardolás).
Ötletem mostmár nincs.
Köcce a segítséget!
|
kedd jan. 17, 2006 15:39 |
|
|
Bélféreg
ezüst tag
|
McLaca írta: Szedd ki az USB kábelt a gép és modem közül! Azt csak akkro kell visszadugni, ha ideiglenesen ismét szükséged van netre és még nem megy routeren keresztül. Kiszedtem. A poén az, hogy a PC-n az USB kábellel sem megy a net. McLaca írta: Mekkora proci és mennyi memória van benne? Mert esetleg egy Win2000-rel (ha nem játszol sokat), vagy egy XP-vel is megbírkózik, utóbbi esetben könnyebb dolgod lenne.
Intel Celeron 300 MHz (a Win98 szerint Pentium II!), 64 MB RAM. XP sztem kizárt. 2000 menne rajta? Nem szoktam játszani.
|
szomb. jan. 14, 2006 9:57 |
|
|