Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. jan. 11, 2025 19:56

Hozzászólás a témához  [ 10 hozzászólás ] 
akus csavarozó... 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
En szerencsere ingyen megusztam 2 ilyen cucc beszerzeset, a Wagnernal dolgoztam (festekszoro alkatreszeit keszitettuk), es karacsonyra, illetve a megszunes elott kaptunk egy-egy csavarnyuzot. eloszor egy 6 v-os regi darabot, utobb egy 16v-ost, nekem eddig nem volt veluk bajom.
A 6v-os akkuja hamarabb lemerul, de konnyebb, finom eszkoz. Azt viszont nem tudom hogy amit manapsag Mo.-on lehet kapni wagnert az milyen, mivel mas szeria.

hétf. okt. 20, 2003 15:03
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Jártatjuk a szánkat, Brigi meg sehol...

Üdv
Inhouse

pén. okt. 17, 2003 6:55
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nekem egy kb. 8 éves gagyi van, a legelső hazánkban kapható olcsó kivitel. Kb. 2 évesen megsütöttem az akksiját azóta egy 12/2,5Ah-s zselés akkuval üzemel, hobby szinten teljesen jó...

arnd

csüt. okt. 16, 2003 20:57
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nekem T.I.P-ben dekopir van, megjárta a hadak útját, javítottam már kopás miatt, de még megy...

Nekem nagyon nagy különbséget jelentett az olcsó 3-6000Ft-os akkus fúrógépemhez képest a kicsit márkásabb 10eFt körüli. Ez nem ipari, normál mezei embernek való. Előtte én sem hittem a különbségben, míg ki nem próbáltam és láttam a saját szememmel. Az én B&D-m is több mint 1 éves, olyan 2-3 között van. Nincs semmi baja, mondjuk én vigyázok a cuccaimra.

A barátomnak ugyanilyen van, az övé még öregebb, ő használta az akkut a modellautójához, de még mindig tudja használni.

Az ipariak más tészta, az nem kell egy magánembernek, felesleges lenne ennyit adni azért, hogy 1 évben 1szer összerakjon egy szekrényt...

Üdv
Inhouse

csüt. okt. 16, 2003 7:21

Hozzászólás 
Nekem T.I.P. van, a metroban vettem ket (!) akkuval 6000-ert..... Kivallo..
Semmi gond nincs vele. Nyomatek van, PWM, akku sokaig birja. 14,4V-os, immar
1 eve. A tokmanycsapagy mar kezd kilenni (hozzateszem azota amiota leesett a
6m-es letra tetejerol....), de mivel iparszeruen hasznaljuk halozatepitesnem
nem olyan gaz, a markasak is kb 1 evet szoktak birni.. Ennel meg nem
idegesit. Kib*szom a kukaba es kesz, veszek masikat.. Azert egy 20-50 ezres
iparinal nem vennem ilyen konnyen....

Summer

szer. okt. 15, 2003 19:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
Érdekes, olyat még nem is láttam. Természetesen az a 2 B&D amiről írtam (akksis/hálózati) folyamatos fordulatszámszabályozós.

Brigi!

Azt elfelejtettem leírni, hogy a laminált bútor összerakásnál van pár trükk, amire oda kell figyelni:
- mindig fúrj elő a reisernek, különben szétnyílik közéken a lap és nem fog a csavar
- csináld meg a süllyesztést is, ellenkező esetben elrepestheti a lap szélét
- jól állítsd be a nyomatékhatárolást, kicsivel ezdj majd apránként növelve lődd be, mert ha túlhúzod megintcsak roncsolódik a bútorlap
- ha nincs pillanatszorítód (2 vaspofa szorítható össze egy orsóval), akkor vegyél pár darab "gazdaságosat", valamint egy talpas derékszöget, ezek nélkül könnyen kutaház lehet a bútorból, a derékszög, és az illesztések nagyon fontosak!!!

Üdv
Inhouse

szer. okt. 15, 2003 9:03
arany tag

Hozzászólás 
egy öreg B&D-t használok néha, de ha valaha is fogok ilyet venni, arra majd figyelek, h legyen fordulatszámszabályzója

ennek uis csak két fix fokozata van, és ez laza falba fúrt tiplinél nagyon rossz, mert az a durva, gyors indítástól könnyen megforoghat
ilyenkor inkább kézzel kezdem behajtani, és csak ha már biztosan fogja akkor jöhet a villanymotor

persze bútorösszeszerelésnél ez mindegy, ott elég a nyomatékhatárolás is

szer. okt. 15, 2003 8:03
gyémánt tag

Hozzászólás 
Brigi@wap.hu!

Semmiképp se vegyél gagyit, mert utólag drága lesz az olcsó. Elnyűttem én is 2-3 "gazdaságosat", de nem tudják azt amit kellene. Az akkujuk hiába 1xV-os, nem elég erősek, hamar lemerülnek. Lassan pörögnek fel és lassan állnak le. A nyomaték résszel nem szokott gond lenni, a kapcsolójukkal viszont igen. Szétég, kikopik.
Amikor annak idején kezembe vettem egy Black&Deckert, lehidaltam, hogy az akkori behajtóm milyen gagyi. Rögtön vettem én is egy pont ugyanolyat. A régi gagyik 12V-os, 14,4V-os akksival voltak, ez pedig csak egy 9,6-os gép volt gyorstokmánnyal. Az akkuja meglepően kicsinek tűnt, viszont az egész gép jó formájú és jó kézbe venni. A különbség ég és föld. Azonnal eléri a fordulatot, és azonnal megáll, erős, és végig tartja magát, úgy merül le, hogy becsavarsz egy csavart minden erőlködés nélkül, majd a következőnél kész van. Tehát nem úgy mint a gagyik, hogy már a vége felé érzed, hogy nemsokára kész van, és már csak szenved... 8-15eFt között szokott változni az ára kofferben akciótól függően.
Végülis miért is kell neked akksis cucc? A nyomatékhatárolás miatt? Én már régóta szerettem volna egy ilyen csavarbehajtót hálózatiban, mert attól függetlenül, hogy jó az akksis, általában mindig a nap végén az utolsó pár csavarnál merül le. De tulajdonképpen mindig otthon kell, tehát nem kellene akksiról mennie. Régebben nem volt elérhető számomra hálózati nyomatékhatárolós behajtó, viszont nemrég volt akcióban a Metroban egy Black&Decker, 10eFt-ért szintén kofferben. Soha nem merül le, a nyomatékhatárolója 14 fokozatú. Nem sima gyorstokmányos, hanem csak a behajtókat tudja fogadni, fúrni csak speckó szárral lehet, de nem is erre kell. 3m-es vezetéke van, hosszabbító nélkül elér a konnektorig.

Üdv
Inhouse

szer. okt. 15, 2003 7:12
platina tag

Hozzászólás 
ne vegyél olcsó darabot.
én kettőt is vettem és az akku nem volt a szakmája csúcsán, lemerült
az állásban is.
9-10000 körül már tűrhetőt kapsz.
minél nagyobb a feszültsége annál kisebb áram kell hozzá,
tehát az akku kezelése kényelmesebb, de a méret is fontos.
ha nagy, otromba a darab akkor nehéz vele dolgozni.

szer. okt. 15, 2003 5:45
arany tag

Hozzászólás 
Két hét múlva érkezik egy szekrény amit én fogok összerakni és szeretném gépesíteni a csavarozást.
Nézegettem a gépeket és azon felül, hogy 9, 12 vagy 18 voltos az aksijuk nem igazán tudtam megkülönböztetni őket.
Ha ért valaki hozzá akkor írja le, hogy mi az amire még oda kell figyelni!
Pl.:

ha elengedem a gombját akkor mindegyik egyből leáll vagy van amelyik tovább megy mint a fúrógép?

mire jók azok a fokozatszámok (vagy az valami nyomatékot jelöl)?

és a "kifutófék" mire jó? (ezt csak a 21 ezres BOSCH-nél írták oda)

kedd okt. 14, 2003 22:56
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 10 hozzászólás ]