|
Szerző |
Üzenet |
KAMA3
platina tag
Csatlakozott: hétf. ápr. 11, 2005 10:48 Hozzászólások: 924 Tartózkodási hely: Budapest XI
|
snapscan írta: elektrocad: 4-5x próbáltam nekiugrani, ráadásul magyar leírással. A tieddel is. Használhatatlan a program egy jobb tervezőhöz képest. Tehát kipróbáltam. És valóban zavaróak a meglévő hibák. Emlékezz csak a koprábbi verzióban a copy/paste funkcióra, ami egy fizetős programban enyhén szólva is durva. Igen, kis gépen inkább használom a dos-os tangot. Bátran merem ajánlani azoknak akik itt szívnak a sassal és most kezdik nulláról, hogy ne ebbe tegyék a sok energiát ha már így-is úgy-is crack lesz. Hogy nem mindenkinek tetszik, hogy nekem nem fűződik anyagi érdekem a terjesztéséhez és inkább lebeszélek róla másokat akik még nem kezdtek hozzá komolyabban, hát ugorja át a hozzászólásomat. Tehát kama3: a hozzászólásom lényege az, hogy aki nulláról kezdi az nem biztos, hogy ezzel a programmal jár jól. Ez bőven belefér a fórum és a topic kereteibe. Nem akarom ismételni magam, de ilyen tudással (a kimeneti fájlokat is beleértve) van free progi is. És te ezeket próbátlad, vagy megint csak a pénz beszél belőled amikor ócsárolod őket? Gyártásra pedig el lehet küldeni egy puszta copper réteget tartalmazó pcb-t, nem kell az egész tervet, szal a gyártók felé küldés nem jó érv a progi mellett. Na most szabad utálni. En ebben nem latom az uj bekezdest(soremelest azt igen). Eloszor elektrocad-hez szolsz, utanna meg hozzam ("tehat kama3" kezdetu sor). Am legyen, reszemrol a tema lezarva. Idézet: COPY, CUT, PASTE parancsok.
Ez eleinte nekem is furcsa volt, de azota raalt a kezem. Aki egy rajzreszletet akar eltuntetni, az hasznalja a Group parancsot, es a Delete parancsot. Rajzreszlet athelyezest is konnyeden meg lehet oldani.
------
Nyilvan egyoldalu a latasmodom, mert nincs tapasztalatom mas programokkal. Ezt elismerem. Az is valoszinu, hogy a kozeljovoben nem fogok megtanulni mas programokat, mert nincs ra idom, meg motivasciom se.
|
szomb. márc. 04, 2006 19:15 |
|
|
elektrocad
ezüst tag
|
COPY, CUT, PASTE parancsok.
Mielőtt mások is kötözködnének, tisztázzuk a fenti parancsok használatát.
A COPY- val egy-egy alkatrész másolható a rajzokban. Katt a COPY-ra majd a másolandó alkatrészre, az színt vált, egér arrébcsúsztat, katt egyszer, majd ha kell máshol, stb. Az adott alkatrész így egy-egy kattintással többszörözhető.
A rajzrészletek másolásához először a kiválasztott részletet a GROUP paranccsal csoportba kell "kötni", majd kivágni a vágólapra a CUT paranccsal (ugye milyen hasonló a kifejezés még angolul is, a vágás = CUT). Majd egy máshelyen a PASTE-val beillesszük.
A Bill Gates féle cut/paste például egy szövegszerkesztőben teljesen kivágja, azaz eltüntei az adott részletet. De mi értelme ennek egy tervezőprogramban? A fenti leírás az MS féle copy/paste-t helyettesíti, mivel nincs értelme (szerintem sem) egy kapcs. rajzrészletet valahonnan "ollóval" kivágni és máshová beilleszteni, meg aztán a COPY már foglalt volt. Nem biztos, hogy elektromosan helyes lesz. De akinek bántja a szemét, javaslatot tehet a Cadsoftnál, elég nyitottak a javaslatokra.
|
szomb. márc. 04, 2006 18:41 |
|
|
elektrocad
ezüst tag
|
snapscan írta: Idézet: Ugyan aruld mar el, hol es mikor ocsaroltam a free progikat
ezt elektrocad tette, végülis az egész válasz neki szólt, neked csak annyi, hogy belefér a mondanivalóm a topicba is a fórumba meg pláne. Nem véletlen kezdtem utána új bekezdést, tehát te is olvass és értelmezz, aztán mondd a magadét. Idézet: Kifejtened ezt bovebben?
4,07 vagy 4,09 a cut kellett a copy helyett. nagyon durva hiba. Orcad is egy használhatatlan cumó, viszont jó nagy... Egyébiránt meg én is ritkán tervezek, évente párszor, de akkor nem mindegy mivel. Nem baj nekem, hogy megosztod másokkal, azt osztasz meg amit akarsz. Sőt, kimondottan dicséretes! Komolyan, nem cinikusan! Azzal van a bajom, hogy jópár hülye hiba akad a progiban (bár elég sokban, nem csak ebben), de leginkább az, hogy gagyi az egész és elektrocad meg isteníti, mert anyagilag érdekelt benne. Na ez nem tetszik. Sok kezdő meg emiatt nyúl ehhez, mert itt azt olvassa kereskedőtől hogy milyen jó és olcsó. Nem kell részleteznem, hogy a termék eladhatóbb, ha dícsérjük. Nem véletlen született az RT-s cikk amiből balhét vert ki elektrocad, hogy nem másolhatja le senki csak ő adhatja bárkinek is, aztán kiderült, hogy csakis a reklám miatt. Szal akkor vagy legyen szakmai fórum ahol elismerjük, hogy bizony hibák vannak a progiban és feltárjuk (és nem meg akarjuk magyarázni, hogy miért is nem hiba ez a hiba), vagy legyen kereskedői fórum, hogy milyen ász, ezt vedd meg! Te előbbit képviseled (ergo veled nincs is bajom, de azért te utálhatsz), elektrocad viszont az utóbbit a pénze miatt. Megérteni megértem, viszont szólok, hogy ugyanebben a tudásban van free is, vagy ha már úgyis törni fogja valaki akkor tanulHAT jobbat is. Ki-ki döntse el, de senkinek nem árt tudnia, hogy van más is és jobb is. Ennyi.
Snapscan!
Konkrétan melyik programot ócsároltam? Végigolvastam az előző hozzászólásaimat, egyet sem találtam. Valóban találtam már nagyon gyenge programot, jó néhányat, de egyet sem neveztem meg. Ellenben éppen te voltál az egy másik topicban, aki kritizálta a fikázókat és erre itt kezded el a kötözködést és konkrétan megnevezve valamit. Nem gonolod, hogy ez kissé képmutatás? Miért nem ismered el mindenkinek a saját szíve jogát a szabad választáshoz? Az Eagle-t egyáltalán nem istenítem, csak megpróbálom népszerűsíteni, ami nem ugyanaz, mert egyáltalán nem olyan rossz, mint ahogy leírod. De idézz valahonnan a fórumból, ahol dícsértem, istenítettem! Maximum felhívtam a figyelmet a nemrégóta létező "amatőr - kedvezményes" licenszre. Ezenkívül néhány értelmezhető kérdésre tanáccsal válaszoltam. Ahhoz pedig, hogy mi fűz hozzá, éppenséggel mi közöd van? Nem akarok neked semmit sem eladni. Ami pedig a cikket illeti, azt pedig szerzői jog védi, benne is van az RT-ben. Bárki írhat hozzá hasonlót, ahhoz semmi közöm. De azért a munkát ne egy fénymásolóval vagy szkennerrel végezze és közvetett módon a sajátjának tüntesse fel. Pl. KAMA3 is írt, és folyamatosan bővíti saját tapasztalataival. Nem, hogy ellenezném, hanem éppen jónak tartom, de eszembe nem jutna lemásolva a saját weblapomra feltenni.
Az előbbi hozzád szóló hozzászólásom elején kérdeztem valamit a szerinted jobb ingyenes, nem crackkelt, na és nem 15 éves programról.
Ha tényleg van, miért nem válaszoltál?
Úgyhogy, ha neked nem tetszett, hogy mások fikáztak, te se tedd.
|
szomb. márc. 04, 2006 18:25 |
|
|
snapscan
platina tag
|
Idézet: Ugyan aruld mar el, hol es mikor ocsaroltam a free progikat
ezt elektrocad tette, végülis az egész válasz neki szólt, neked csak annyi, hogy belefér a mondanivalóm a topicba is a fórumba meg pláne. Nem véletlen kezdtem utána új bekezdést, tehát te is olvass és értelmezz, aztán mondd a magadét. Idézet: Kifejtened ezt bovebben?
4,07 vagy 4,09 a cut kellett a copy helyett. nagyon durva hiba.
Orcad is egy használhatatlan cumó, viszont jó nagy...
Egyébiránt meg én is ritkán tervezek, évente párszor, de akkor nem mindegy mivel.
Nem baj nekem, hogy megosztod másokkal, azt osztasz meg amit akarsz. Sőt, kimondottan dicséretes! Komolyan, nem cinikusan!
Azzal van a bajom, hogy jópár hülye hiba akad a progiban (bár elég sokban, nem csak ebben), de leginkább az, hogy gagyi az egész és elektrocad meg isteníti, mert anyagilag érdekelt benne. Na ez nem tetszik. Sok kezdő meg emiatt nyúl ehhez, mert itt azt olvassa kereskedőtől hogy milyen jó és olcsó. Nem kell részleteznem, hogy a termék eladhatóbb, ha dícsérjük. Nem véletlen született az RT-s cikk amiből balhét vert ki elektrocad, hogy nem másolhatja le senki csak ő adhatja bárkinek is, aztán kiderült, hogy csakis a reklám miatt.
Szal akkor vagy legyen szakmai fórum ahol elismerjük, hogy bizony hibák vannak a progiban és feltárjuk (és nem meg akarjuk magyarázni, hogy miért is nem hiba ez a hiba), vagy legyen kereskedői fórum, hogy milyen ász, ezt vedd meg! Te előbbit képviseled (ergo veled nincs is bajom, de azért te utálhatsz), elektrocad viszont az utóbbit a pénze miatt. Megérteni megértem, viszont szólok, hogy ugyanebben a tudásban van free is, vagy ha már úgyis törni fogja valaki akkor tanulHAT jobbat is. Ki-ki döntse el, de senkinek nem árt tudnia, hogy van más is és jobb is. Ennyi.
|
szomb. márc. 04, 2006 17:55 |
|
|
KAMA3
platina tag
Csatlakozott: hétf. ápr. 11, 2005 10:48 Hozzászólások: 924 Tartózkodási hely: Budapest XI
|
snapscan írta: Tehát kama3: a hozzászólásom lényege az, hogy aki nulláról kezdi az nem biztos, hogy ezzel a programmal jár jól. Ez bőven belefér a fórum és a topic kereteibe. En nullarol kezdtem, es a SASsal. amire nekem kellett, arra boven megfelelt. Az, hogy itt foleg a sassal kapcsolatos kerdesek merulnek fol, valoszinuleg a topik cimere vezetheto vissza. Letrehozhatunk egy altalanos nyaktervezos topikot is, de szerintem kongana az uressegtol, ellentetben a tematikus topikokkal. snapscan írta: 4-5x próbáltam nekiugrani, ráadásul magyar leírással. A tieddel is. Használhatatlan a program egy jobb tervezőhöz képest. Tehát kipróbáltam. És valóban zavaróak a meglévő hibák. Emlékezz csak a koprábbi verzióban a copy/paste funkcióra, ami egy fizetős programban enyhén szólva is durva. Kifejtened ezt bovebben? melyik verzioban fordult elo? en 4.11 et hasznalok, abban nincs gond a copy/paste-al. Igen. Vannak hibak a sasban is. fel is hivom ra mindenkinek a figyelmet. snapscan írta: Nem akarom ismételni magam, de ilyen tudással (a kimeneti fájlokat is beleértve) van free progi is. És te ezeket próbátlad, vagy megint csak a pénz beszél belőled amikor ócsárolod őket? Ugyan aruld mar el, hol es mikor ocsaroltam a free progikat? Talan a lentiben? KAMA3 írta: Egyaltalan nem vagyok otthon benne. Szuksegem volt egy teljes erteku verziora, egy durvan nagy meretu nyak tervezese miatt. Es a tervezesi szakasz lezarulta utan ugy is maradt. Ennek mar 6 honapja, azota talan ketszer inditottam el a sast. Ha tudnek egy ilyen tudasu, de szabad szoftverrol, szerinted melyiket hasznalnam?
Olvasd el megegyszer, es ertelmezd, mielott kotozkodsz. Azert segitek: Hasznalnek free progit, ha tudnek a letezeserol. Ettol meg letezhetnek, de sose voltam rakenyszeritve, hogy utannanezzek letezesuknek. Ma meg mar nem nyaktervezes a fo munkakorom, tehat csak hobbybol tervezgetek neha. Es jol latod a helyzetet, soha nem probaltam a sason es az orcaden kivul mast. Az orcadet fel se birtam rakni, maradt a sas. en roppant egyszeruen megtanultam a kezeleset. Es amit tudok rola, azt megosztom masokkal. miert baj ez?
|
szomb. márc. 04, 2006 16:53 |
|
|
snapscan
platina tag
|
elektrocad:
4-5x próbáltam nekiugrani, ráadásul magyar leírással. A tieddel is. Használhatatlan a program egy jobb tervezőhöz képest. Tehát kipróbáltam. És valóban zavaróak a meglévő hibák. Emlékezz csak a koprábbi verzióban a copy/paste funkcióra, ami egy fizetős programban enyhén szólva is durva.
Igen, kis gépen inkább használom a dos-os tangot. Bátran merem ajánlani azoknak akik itt szívnak a sassal és most kezdik nulláról, hogy ne ebbe tegyék a sok energiát ha már így-is úgy-is crack lesz. Hogy nem mindenkinek tetszik, hogy nekem nem fűződik anyagi érdekem a terjesztéséhez és inkább lebeszélek róla másokat akik még nem kezdtek hozzá komolyabban, hát ugorja át a hozzászólásomat.
Tehát kama3: a hozzászólásom lényege az, hogy aki nulláról kezdi az nem biztos, hogy ezzel a programmal jár jól. Ez bőven belefér a fórum és a topic kereteibe.
Nem akarom ismételni magam, de ilyen tudással (a kimeneti fájlokat is beleértve) van free progi is. És te ezeket próbátlad, vagy megint csak a pénz beszél belőled amikor ócsárolod őket?
Gyártásra pedig el lehet küldeni egy puszta copper réteget tartalmazó pcb-t, nem kell az egész tervet, szal a gyártók felé küldés nem jó érv a progi mellett.
Na most szabad utálni.
|
szomb. márc. 04, 2006 15:19 |
|
|
KAMA3
platina tag
|
Idézet: Sajnos a topicba írók közül vannak olyanok is, akik egyáltalán nem használják ezt a programot, csak keresik a lehetőséget a nem biztos hogy helyénvaló és a valóságot fedő "kritikájuk " közlésére. KAMA3, ez most nem rád vonatkozik. megnyugodtam::)) Idézet: Idézet: elektrocad írta: Mivel én nem próbáltam a cracket, csak érdeklődnék, hogy az előbbi leírás működik-e a cracken. Valoszinu mukodne. ma mar nem fogom kiprobalni, majd holnap, azaz ma, ha raerek megnezem. OK, nem sürgős, csak kiváncsiságból kérdeztem.
Kiprobaltam, Atallitottam a Pad First flagjet ON ra, es igy lehet valtoztatni a DRC-ben. Ma is tanultam valami ujat::))
|
szomb. márc. 04, 2006 14:12 |
|
|
elektrocad
ezüst tag
|
KAMA3 írta: snapscan írta: Nem mondom, hogy nem lehet vele panelt tervezni, de ahányszor beleolvasok ebbe a topicba mindig csak valami gyermekded betegségbe ütköznek a felhasználók. Ezért fizessenek? Ugyan! Javitson ki valaki, ha tevedek, de ez a forum nem arrol szol, hogy valaki feltesz egy kerdest, es aki tud ra valaszt adni, az segit neki? Valahol el kell kezdeni a paneltervezest, mindenki problemakba utkozik eleinte. Lehet, hogy idovel kinovi a SAS-t. ugy vettem eszre, hogy erre a forumra tobbsegeben otthoni barkacsolok jarnak, akik tobb mint valoszinu, sosem ulnek le egy orcad ele. Egyetértek! Szerintem sem arra való ez a fórum, hogy ócsároljuk az egyik vagy másik programot. Mindegyiknek megvan az előnye és hátránya, de mindkettőnek "ára" van. Mindenki a saját igénye és lehetősége (ki, mit képes megtanulni, és egyáltalán szüksége van-e arra, amihez a több tanulás szükséges) szerint választhat. Az Eagle előnye az egyszerű kezelhetőség, a neve is a következő szöveg kezdőbetűjeiből származik: EASILY APPLICABLE GRAPHICAL LAYOUT EDITOR, amellett aránylag sokat tud. És itt nem csak a rajzolás és board tervezésről beszélek, mert a munka nem itt végződik. A kész boardból különböző gyártási fájlokat kell generálni. Ha valaki ezeket is használja, láthatja milyen széleskörű a választási lehetőség, elsősorban az egyes berendezések közül, amelyekhez a fájlok generálhatók. A sok-sok ingyenes free rajzolóprogramok azért ilyeneket nem tudnak. Persze a gyártónak el lehet küldeni a brd fájlokat is, de ebben az esetben mindenki a teljes munkáját adja ki a kezéből, amiből ugye már nem nehéz másolatokat készíteni. Természetesen vannak nagyobb tudású és jóval drágább programok, amelyekről más fórumban éppen a bonyolult kezelhetőségükről olvastam kritikát. Akik ebben a topikban olvasható kérdéseket az Eagleről feltették, mit kérdeznének más programok használatával kapcsolatban? Sajnos a topicba írók közül vannak olyanok is, akik egyáltalán nem használják ezt a programot, csak keresik a lehetőséget a nem biztos hogy helyénvaló és a valóságot fedő "kritikájuk " közlésére. KAMA3, ez most nem rád vonatkozik. Idézet: elektrocad írta: Mivel én nem próbáltam a cracket, csak érdeklődnék, hogy az előbbi leírás működik-e a cracken. Valoszinu mukodne. ma mar nem fogom kiprobalni, majd holnap, azaz ma, ha raerek megnezem.
OK, nem sürgős, csak kiváncsiságból kérdeztem.
|
szomb. márc. 04, 2006 12:35 |
|
|
Peter8
vas-tag
|
Nagyon köszönöm, így már tökéletesen tudom használni
|
szomb. márc. 04, 2006 11:12 |
|
|
elektrocad
ezüst tag
|
Peter8 írta: Sziasztok!
még nagyon kezdő vagyok a progival kapcsolatban. Olyan problémám lenne, hogy az autohuzalozásnál a berajzolt vonalak túl vékonyak. Hogyan tudom beállítani hogy a gép vastagabb vonalakat rajzoljon?
Köszi
Az autorouter indítása előtt a DRC "Sizes" fülén a " Minimum Width" sorban megadott értékkel fog routolni. Ha beírtad a kívánt értéket, katt az Apply-ra, majd a Cancelre. Ezután indítsd az autoroutert. Mielőtt routolnál, ments el egy másolatot a légvezetékes boardból, mert ha nem jó az autoroutelés - nem jól találtad el a vonalvastagságot, a mentettből könnyebb az újrakezdés, mint a visszaállítás.
|
szomb. márc. 04, 2006 10:55 |
|
|
elektrocad
ezüst tag
|
Idézet: Nem akarok flame-et, de: Miért? Ilyen tudású tervező már free is akad, nem is egy. A régiek pedig már ingyenesek, pl. tango, ami ugyan dos-os, de még mindig magasról veri a sast... Sztem ezért a programért a kezelhetetlen felületével és gyermekded betegségeivel (valamint kis tudásával) a gyártó szégyene pénzt kérni. Akkor miért ide írogatsz? Dolgozz boldogan a DOS-os programoddal. Érdekelne engem is egy nagyobb tudású program ingyenes, de a legújabb verziója, de nem crack és ha lehet, ha már ingyenes, közvetlenül a gyártótól. Tudsz ilyet? Idézet: Életben maradásának egyetlen oka, hogy egyes intézményekben ezt oktatják. Hogy miért ezt? Jó kérdés... Talán mert egyesek érdekeltek az eladásában és ezért magyar gyorstalpalókat dobnak össze (mint te is), így aki nem tud angolul az is tudja használni. Kétségtelenül nyomós érv a magyar doksi. És máris el lehet adni intézményeknek. Ergo pénzt szül.
Az életbenmaradás oka az egyik legkedvezőbb tudás/ár arány. Ha úgy gondolod, nem igaz, mennyibe kerül az ORCAD vagy Tango legújabb verziója? Kétségtelen, hogy vannak jobb programok is, de az áruk jóval magasabb, pl. a PADS kezdőcsomagja több ezer USD + ÁFA. És hogy tényleg "mindent" tudjon még egypár modult meg kell vásárolni amik jóval drágábbak az alapcsomagnál. Az Eagle nem is a legnagyobb igényeknek készült. Azért van az igyenes Light, ami egyébként másoknál ritkaság, estleg 30 napra, hogy mindenki kipróbálhassa. Ha nem tetszik, ott az UNINSTALL. Végülis minden szoftver csak akkor fejlődhet, ha van pénz a fejlesztésre. Nemrég olvastam egy másik topikban, hogy valamelyik suli a Protelt használja és a diákjainak a feladatokhoz a 30 napos próbaverziót adta. Mit gondolsz miért a próbaverziót? Talán mert az oktatási ingyen van? Felejtsd el. "Ergo pénzt szül": Gondolod, hogy más szoftvernek nincs forgalmazója? Ők ingyen adják? Te vállalsz ingyen munkát? Idézet: Nem mondom, hogy nem lehet vele panelt tervezni, de ahányszor beleolvasok ebbe a topicba mindig csak valami gyermekded betegségbe ütköznek a felhasználók. Ezért fizessenek? Ugyan!
Kipróbáltad ezeket a "gyermekded betegségeket", hogy valódiak-e, nem csak, úgy akarja valaki használni, mint egy kerékpárt, ráülök, tekerem és megy, semmi tanulás, kezelői utasításba való beleolvasás. Tényleg valós hibákról van szó? Én nagyon sokszor olvastam olyat, hogy összekuszálta a rajzot, nem akarja megnyitni, stb. Nos ezek közül egyik sem a program hibája, hanem a crack-ké. Ne itt reklamáljatok ilyenekért, hanem a crack készítőjénél.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára elektrocad szomb. márc. 04, 2006 13:08-kor.
|
szomb. márc. 04, 2006 10:33 |
|
|
Peter8
vas-tag
|
Sziasztok!
még nagyon kezdő vagyok a progival kapcsolatban. Olyan problémám lenne, hogy az autohuzalozásnál a berajzolt vonalak túl vékonyak. Hogyan tudom beállítani hogy a gép vastagabb vonalakat rajzoljon?
Köszi
|
szomb. márc. 04, 2006 8:39 |
|
|
KAMA3
platina tag
|
snapscan írta: Nem mondom, hogy nem lehet vele panelt tervezni, de ahányszor beleolvasok ebbe a topicba mindig csak valami gyermekded betegségbe ütköznek a felhasználók. Ezért fizessenek? Ugyan! Javitson ki valaki, ha tevedek, de ez a forum nem arrol szol, hogy valaki feltesz egy kerdest, es aki tud ra valaszt adni, az segit neki? Valahol el kell kezdeni a paneltervezest, mindenki problemakba utkozik eleinte. Lehet, hogy idovel kinovi a SAS-t. ugy vettem eszre, hogy erre a forumra tobbsegeben otthoni barkacsolok jarnak, akik tobb mint valoszinu, sosem ulnek le egy orcad ele. elektrocad írta: Mivel én nem próbáltam a cracket, csak érdeklődnék, hogy az előbbi leírás működik-e a cracken.
Valoszinu mukodne. ma mar nem fogom kiprobalni, majd holnap, azaz ma, ha raerek megnezem.
|
szomb. márc. 04, 2006 0:00 |
|
|
snapscan
platina tag
|
Idézet: Ilyen kis cégeket támogatni kellene.
Nem akarok flame-et, de:
Miért? Ilyen tudású tervező már free is akad, nem is egy. A régiek pedig már ingyenesek, pl. tango, ami ugyan dos-os, de még mindig magasról veri a sast... Sztem ezért a programért a kezelhetetlen felületével és gyermekded betegségeivel (valamint kis tudásával) a gyártó szégyene pénzt kérni.
Életben maradásának egyetlen oka, hogy egyes intézményekben ezt oktatják. Hogy miért ezt? Jó kérdés... Talán mert egyesek érdekeltek az eladásában és ezért magyar gyorstalpalókat dobnak össze (mint te is), így aki nem tud angolul az is tudja használni. Kétségtelenül nyomós érv a magyar doksi. És máris el lehet adni intézményeknek. Ergo pénzt szül.
Nem mondom, hogy nem lehet vele panelt tervezni, de ahányszor beleolvasok ebbe a topicba mindig csak valami gyermekded betegségbe ütköznek a felhasználók. Ezért fizessenek? Ugyan!
|
pén. márc. 03, 2006 20:02 |
|
|
elektrocad
ezüst tag
|
Idézet: A masik, hogy csak jeleztem, hogy az adott funkcio nalam sem mukodik, amugy meg nem vagyok raszorulva a hasznalatara. Mivel én nem próbáltam a cracket, csak érdeklődnék, hogy az előbbi leírás működik-e a cracken. Idézet: Meg kulonben epitsen az ember egy kis odafigyelessel, es inkabb nezze meg ketszer a rajzot, haromszor a nyakot, mielott beforrasztana. En is raktam be forditva IC-t raadasul ketszer egymas utan. Kapkodtam, siettem, es tessek. De emelje fel a kezet, akivel ez meg soha nem fordult elo, ugyanakkor evek ota a szakmaban dolgozik. Teljes mértékben egyetértek, igenis figyeljen oda, csak aki nem dolgozik, az nem hibázik. Egyébként nem probléma papírra nyomtatni a beültetési rajzot, és az nem is drága, olcsóbb mint egy elfüstölt IC. Idézet: A krekkelest meg oldja meg mindenki sajat maganak. Az emberek nagy tobbsegenek eleg lenne a Lite verzio, csak a szemet szurja, hogy nem tud korlatlan mertekig terjeszkedni. Tudok mutatni olyan tepsi terveket, kilometeres vonalvezetessel, amitol sirva fakadtam, miutan megtudtam, hogy villamosmernoktanonc tervezte.
A crackelést nem lehet megállítani, de a nyilvános terjesztése ellen azért küzdeni kellene - pl. linkek körbeküldése, stb., akinek kell keressen. A szoftvercégek is csak a befolyó pénzből tudnak fejleszteni - azért ez a gondolatom nem a Microsoft és hasonló méretű szemtelen cégekre vonatkozik. Ilyen kis cégeket támogatni kellene.
|
pén. márc. 03, 2006 18:46 |
|
|
KAMA3
platina tag
|
Idézet: Szoktál gondolkodni? Ezt viccnek szántam, ... Mostanaban nem igazan. A mai vilagban nincs szukseg a gondolkodo emberekre. Egyenesen uldozik oket, es en ragaszkodom hitvany eletemhez. Idézet: Ugye világos, hogy minden alkatrésznél csak egyetlen pad lehet az első. És mi van akkor, ha valaki nem az elsőt, hanem bármelyik másikat akarja megváltoztatni, például egy nem téglalap vagy kör alakú alkatrésznél ahol az orientációs pont nem éppen az 1-es számú pad? Mindenki külön-külön kis kívánságait nem lehet teljesíteni, mert előfordulhat, hogy ezek ütköznének. Nyilvanvaloan a gyarto szabadkezet ad a felhasznalonak, olyan szintig, ahol meg nem okoz sulyos kart a felhasznalo beavatkozasa. Idézet: Azt a néhány százat pedig néhány óra alatt olyanná varázsolod, amilyenné akarod.
Nem akarom. A masik, hogy csak jeleztem, hogy az adott funkcio nalam sem mukodik, amugy meg nem vagyok raszorulva a hasznalatara. Kulonben sem vagyok hive az alkatreszkonyvtarak nagymerteku atirkalasanak. Ahol muszaj, ott inkabb csinalok belole egy varianst. Mi van, ha egyszer megis az eredetit kell majd hasznalnom? Meg aztan SMD tokozasu alkatreszeket hasznalok, ahol csak lehet. Utalok furni ugyanis. Meg kulonben epitsen az ember egy kis odafigyelessel, es inkabb nezze meg ketszer a rajzot, haromszor a nyakot, mielott beforrasztana. En is raktam be forditva IC-t raadasul ketszer egymas utan. Kapkodtam, siettem, es tessek. De emelje fel a kezet, akivel ez meg soha nem fordult elo, ugyanakkor evek ota a szakmaban dolgozik.
A krekkelest meg oldja meg mindenki sajat maganak. Az emberek nagy tobbsegenek eleg lenne a Lite verzio, csak a szemet szurja, hogy nem tud korlatlan mertekig terjeszkedni. Tudok mutatni olyan tepsi terveket, kilometeres vonalvezetessel, amitol sirva fakadtam, miutan megtudtam, hogy villamosmernoktanonc tervezte.
|
pén. márc. 03, 2006 18:21 |
|
|
elektrocad
ezüst tag
|
KAMA3 írta: Idézet: Minden PAD-nek van egy FIRST nevű attribútuma. Ez általában mindig OFF-ra van állítva. Ezt kell ON-ra állítani és simán működik
Ebben semmi logikat nem latok. Ne erts felre, nem teged akarlak bantani ezzel, csak nem ertem miert csinalja meg a cadsoft a funkciot, hogy egy kattintassal minden elso PAD et kulonbozore tudjal allitani, ha utanna alapbol minden LIB ben kikapcsolja? Es a jelek szerint ennek semmi koze ahhoz, hogy valaki tort verziot hasznal, vagy tisztat.
[quote]
Szoktál gondolkodni? Ezt viccnek szántam, de az alkatrészek szerkesztésekkor kell a pad-eket is meghatározni. Sokkal bonyolultabb lenne a használata, ha több féle előre definiált pad közül kellene választanod a pad beszúrásakor. Szerintem ez sokakat zavarna és tévedés esetén bonyolultabb lenne a javítás és persze a programnak is többet kellene dolgoznia a tervezéskor és ellenőrzéskor, nem beszélve a Gerber generálásáról. Most csak az alaplépésnél tartunk a pad beszúrásánál. Beszúrod a padet és a lehetőségek közül olyanra állítod be, amilyenre akarod. A gyártó nem kikapcsolja, hanem alapból van kikapcsolva, mert általában abból van a több. Ugye világos, hogy minden alkatrésznél csak egyetlen pad lehet az első. És mi van akkor, ha valaki nem az elsőt, hanem bármelyik másikat akarja megváltoztatni, például egy nem téglalap vagy kör alakú alkatrésznél ahol az orientációs pont nem éppen az 1-es számú pad? Mindenki külön-külön kis kívánságait nem lehet teljesíteni, mert előfordulhat, hogy ezek ütköznének. Szerintem ez a legegyszerűbb megoldás. De azért kezet a szívre, nagyon kevés ember lehet, aki sokezer alkatrészt használ. Azt a néhány százat pedig néhány óra alatt olyanná varázsolod, amilyenné akarod. Ennek valószínűleg nem lehet köze a crackhez, de olvashattál te is sok panaszt a crackkel kapcsolatosan, némelyek röhejesek - az ilyenekre írtam, hogy ott kell reklamálni.
|
pén. márc. 03, 2006 13:37 |
|
|
KAMA3
platina tag
|
Idézet: Minden PAD-nek van egy FIRST nevű attribútuma. Ez általában mindig OFF-ra van állítva. Ezt kell ON-ra állítani és simán működik Ebben semmi logikat nem latok. Ne erts felre, nem teged akarlak bantani ezzel, csak nem ertem miert csinalja meg a cadsoft a funkciot, hogy egy kattintassal minden elso PAD et kulonbozore tudjal allitani, ha utanna alapbol minden LIB ben kikapcsolja? Es a jelek szerint ennek semmi koze ahhoz, hogy valaki tort verziot hasznal, vagy tisztat. Idézet: Ha már annyira otthon vagy a crackben, arra is időt kellett volna szakítani, hogy megnézd az alkatrészeket a lib-ben Egyaltalan nem vagyok otthon benne. Szuksegem volt egy teljes erteku verziora, egy durvan nagy meretu nyak tervezese miatt. Es a tervezesi szakasz lezarulta utan ugy is maradt. Ennek mar 6 honapja, azota talan ketszer inditottam el a sast. Ha tudnek egy ilyen tudasu, de szabad szoftverrol, szerinted melyiket hasznalnam? Idézet: A LIB-ek tartalmazzák a tokozásokat is.
Tényleg?
|
pén. márc. 03, 2006 13:06 |
|
|
elektrocad
ezüst tag
|
KAMA3 írta: 1: az atlag barkacsolo, mint en, nem hasznalom az osszes libet a sasban. ergo, nem eri meg az osszeset atirogatni, hogy utanna csak 3 at hasznaljak. 2: Mindig ki fog jonni egy uj alkatresz, aminek ujra atirhatod a libjet.
Feltetelezem, hogy nalad sem mukodik a DRC-s allitasi mod, kulonben nem a libeket irogatnad at. Akkor pedig nem a crack a hibas.
Ha már annyira otthon vagy a crackben, arra is időt kellett volna szakítani, hogy megnézd az alkatrészeket a lib-ben. A DRC-s mód működik, de ehhez meg kell oldani a következőt:
A LIB-ek tartalmazzák a tokozásokat is. A tokok tartalmazzák a PAD-eket is. Minden PAD-nek van egy FIRST nevű attribútuma. Ez általában mindig OFF-ra van állítva. Ezt kell ON-ra állítani az 1-es számú PAD-en és simán működik - igaz nálam nem crackben megy. Csak az 1-es számún, egyébként minden ON attribútumúra vonatkozni fog a DRC Shape First beállítás.
Tehát mindenképpen hozzá kell nyúlni az alkatrészekhez, vagy így vagy úgy. Mindenki válassza ki a neki legmegfelelőbbet.
A már megtervezett boardoknál a REPLACE paranccsal lehet kicserélni a már javított alkatrészre.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára elektrocad pén. márc. 03, 2006 13:08-kor.
|
pén. márc. 03, 2006 12:44 |
|
|
KAMA3
platina tag
|
1: az atlag barkacsolo, mint en, nem hasznalom az osszes libet a sasban. ergo, nem eri meg az osszeset atirogatni, hogy utanna csak 3 at hasznaljak.
2: Mindig ki fog jonni egy uj alkatresz, aminek ujra atirhatod a libjet.
3: Punk's not dead
4: Altalaban a nagyobb munkakhoz nyomtatok beultetesi rajzot. A kisebbeknel meg csak ranezek a nyomitorrra es latom hogy melyik IC hova jon.
Mindenki ugy hasznalja, ahogy akarja. Nem eroltetek semmit, csak alternativ lehetosegeket is elmondok.
Idézet: Ha nem működik, reklamálj a crack készítőjénél.
Feltetelezem, hogy nalad sem mukodik a DRC-s allitasi mod, kulonben nem a libeket irogatnad at. Akkor pedig nem a crack a hibas.
|
pén. márc. 03, 2006 9:23 |
|
|
elektrocad
ezüst tag
|
KAMA3 írta: A kollega, es en is a First PAD-et a DRC ben allitotta a Shape fulon. ott nem mukodik. ahogy nekem sem. Ezt valoszinu azert talaltak ki, hogy ne kelljen minden tervezes elott a szukseges .LIB-eket atirogatni. Ami valljuk be, nem egy elegans megoldas.
Miért kellene minden tervezés előtt a LIB-eket átírogatni? Elég egyszer megcsinálni olyan forrszemekre amilyeneket használtok, elmentitek, onnan kezdve a program azt fogja használni. Azt hiszem ez sokkal elegánsabb megoldás, mint a brd panelon az utólagos módosítás. Ha viszont csupán arról van szó, hogy az 1-es forsszem alakja legyen más, ez a legjobb megoldás, és csak egyszer kell megcsinálni. Azt hiszem elég bőven leírtam, ha valaki még ezután sem érti, nyugodtan kérdezzen.
|
pén. márc. 03, 2006 9:00 |
|
|
KAMA3
platina tag
|
Nem mondtam, hogy rosszat irtal volna. A tervezoprogram raszter bellitasara gondoltal valoszinu. En meg az alkatreszek altalanossagban vett labtavolsagara mondtam hogy 1 raszter. altalaban, az elektronikaban 1 raszter alatt ezt ertjuk
A kollega, es en is a First PAD-et a DRC ben allitotta a Shape fulon. ott nem mukodik. ahogy nekem sem. Ezt valoszinu azert talaltak ki, hogy ne kelljen minden tervezes elott a szukseges .LIB-eket atirogatni. Ami valljuk be, nem egy elegans megoldas.
|
csüt. márc. 02, 2006 21:23 |
|
|
elektrocad
ezüst tag
|
KAMA3 írta: Idézet: Mil: 1 inch = 1000 mil, segítségül az 1 inch = 1 coll = 25,4 mm, tehát 1 mil = 0,0254 mm Az egyszeruseg kedveert 100 mil = 1 raszter = 2,54mm A FIRST Pad nalam se megy.. szerintem ez valami bug. az is lehet, hogy csak a gerber fileban jelenik meg. hulyeseget nem akarok irni, de most nem tudom leellenorizni. en egy kis haromszoget szoktam rajzolni, TOP vagy BOTTOM reteggel, es azt utanna masolhatom atrakhatom ahova akarom. Persze arra kell figyelni, hogy az egyes labhoz rakd. Azt is be lehet kapcsolni, hogy a boardon az IC-k labainal mutassa a labszamokat. termeszetesen ez nyomtatasban nem jelenik meg, sem a gerber fajlokban
A 100 mil az nem egy raszter, mert a rasztert tetszőlegesen állíthatod be bármennyi milre, mm-re, inchre - menüben választhatsz.. Az 1 mil az az inch 1/1000-ed része. Amúgy a 100 mil = 2,54 mm, de az én számításom sem hibás, sőt ugyanaz.
A First pad miért nem megy? Én azt írtam, hogy az alkatrészszerkesztőben a Packageban kell megváltoztatni, onnantól kell, hogy működjön. A meglévő tokozást előhívod az alkatrészszerkesztőben, a Change - Shape -vel a Pad alakja, a Change - Diameterrel a mérete a Change Drillel pedig a furatátmérő módosítható, külön-külön mindegyik Pad esetében. Ha nem működik, reklamálj a crack készítőjénél.
|
csüt. márc. 02, 2006 13:21 |
|
|
KAMA3
platina tag
|
Idézet: Mil: 1 inch = 1000 mil, segítségül az 1 inch = 1 coll = 25,4 mm, tehát 1 mil = 0,0254 mm
Az egyszeruseg kedveert 100 mil = 1 raszter = 2,54mm
A FIRST Pad nalam se megy.. szerintem ez valami bug. az is lehet, hogy csak a gerber fileban jelenik meg. hulyeseget nem akarok irni, de most nem tudom leellenorizni. en egy kis haromszoget szoktam rajzolni, TOP vagy BOTTOM reteggel, es azt utanna masolhatom atrakhatom ahova akarom. Persze arra kell figyelni, hogy az egyes labhoz rakd. Azt is be lehet kapcsolni, hogy a boardon az IC-k labainal mutassa a labszamokat. termeszetesen ez nyomtatasban nem jelenik meg, sem a gerber fajlokban
|
csüt. márc. 02, 2006 9:56 |
|
|
elektrocad
ezüst tag
|
p5rs7 írta: Sziasztok !
Nálam jól működik a 4.15-ös verzió.
Két gondom van: az alkatrészek tetszés szerinti szögben való forgatását nem értem, kérem magyarázza el valaki, ne csak azt írjátok, hogy shift meg tab, kipróbáltam, nekem nem megy, valamit rosszul értek.
A másik: a TOOLS - DRC - SHAPES fülön állítom a PADS - FIRST-et SQUARE-re, azaz pl az IC-k első lábát négyzetes forrfül jelezze. (már raktam be fordítva IC-t :()
Nem csinálja, ugyanolyan az első láb forrfüle, mint a többi.
A másik gépre feltettem a törésmentes freeware verziót, azon se mennek a fentiek.
Még valami: mit jelent a " mil " mértékegység ?
Előre is kösz a segítséget.
A forgatás:
Kattints a Rotate parancsra (a billentyű legyen lenyomva) ezt a baloldali ikonok között a Mirror mellett találod. Fent találsz egy ablakot amely előtt az áll hogy: Angle. Az ablakba írd be az elfordulási szöget, majd nyomj egy OK-t (Entert). Ezután kattints a boardon az elfordítandó alkatrészre és az a megadott szögben fog elfordulni.
Másik: Szintén legyen aktív a Rotate parancs (előző fejezet első sor). Az egérrel menj rá az elfordítandó alaktrészre (legjobb a kereszttel jelölt középpontra, mert így az egész alkatrész jelölődik ki), majd nyomd le a bal egérgombot és tartsd úgy. Lassan húzd az egeret az alkatrész valamelyik vége felé, amíg az fekete-fehérré változik, ezután forgathatod ahogy tetszik. Ha az egérgombot felengeded az alkatrész úgy marad.
Mindezeket még a routolás előtt célszerű elvégezni, mert ellenkező esetben javíthatod azokat is.
Az alkatrész a kereszttel jelölt beszúrási pontja körül fog forogni minden esetben.
Forrszemek: Azokat célszerűbb az alkatrészszerkesztőben a tokozásoknál elvégezni mindegyik forrfül mérete és alakja választható, így mindig azokat fogja a program használni.
Mil: 1 inch = 1000 mil, segítségül az 1 inch = 1 coll = 25,4 mm, tehát 1 mil = 0,0254 mm
|
csüt. márc. 02, 2006 9:09 |
|
|
p5rs7
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 96 Tartózkodási hely: Bp
|
Sziasztok !
Nálam jól mûködik a 4.15-ös verzió.
Két gondom van: az alkatrészek tetszés szerinti szögben való forgatását nem értem, kérem magyarázza el valaki, ne csak azt írjátok, hogy shift meg tab, kipróbáltam, nekem nem megy, valamit rosszul értek.
A másik: a TOOLS - DRC - SHAPES fülön állítom a PADS - FIRST-et SQUARE-re, azaz pl az IC-k elsõ lábát négyzetes forrfül jelezze.
(már raktam be fordítva IC-t )
Nem csinálja, ugyanolyan az elsõ láb forrfüle, mint a többi.
A másik gépre feltettem a törésmentes freeware verziót, azon se mennek a fentiek.
Még valami: mit jelent a " mil " mértékegység ?
Elõre is kösz a segítséget.
|
kedd feb. 28, 2006 23:30 |
|
|
KAMA3
platina tag
|
EAGLE Hogyanok, blog jelleggel:
http://chfilpo.villamvadasz.hu/adv.cgi?file=motvez
Olvasgasd, hasznos lehet kezdoknek.
|
pén. feb. 24, 2006 11:17 |
|
|
Henger
vas-tag
|
EAGLE
Sziasztok Tisztelt EAGLE profik!Azt szeretném kérni, ha valaki tudna segíteni,hogy a TDA2005 IC-vel szeretnék egy paneltevet (sztereo végfok)i.Kb. 30X60mm-es panelen tudnám beépíteni egy autós magnóba,de sűrgős lenne, és még nem művelem valami prof.szinten.Egy ilyen tervből is tudnám elemezni az elkészítés módját,nem lustaságból szeretném.Előre is köszi a segítőknek,meg az eddigieket is! hengitamas@ajkanet.hu
|
csüt. feb. 23, 2006 18:13 |
|
|
zoli12
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 31, 2004 17:24 Hozzászólások: 400 Tartózkodási hely: Szolnok
|
Üdv Henger!
Ha a schematic részben meg csinálod a kapcsolási rajzot ,
akkor mentsd el. Majd a fájl menüben válaszd a SWITCH TO
BOARD funkciót. Kapsz egy figyelmeztetést, kattints a
YES-re. Most átkerült a kapcsolási rajz a -BOARD- nyáktervező
programba. Itt a program aránylag rendszerbe helyezi az
alkatrészeket, de ez nem az igazi. Ezt neked majd a saját
ízlésed szerint kell abba a négyzetbe behúzigálni amit látsz
az asztalon.Ha netán kicsi lenne ez a keret, akkor a move
gomb aktivitálásával, és az egér bal oldali gobjának
folyamatos lenyomásával tudod mozgatnia kívánt méretre.Az
alkatrészek bevitele ebbe a négyzetbe. -GROUP- gomb
aktivitálásával és az egér bal oldali gombjának lenyomásával
(egy kerettel vedd köröl az összes alkatrészt) majd engedd
fel az egér bal gomját.Most elvileg ki van jelölve az összes
alkatrész a gumikötésekkel együtt.Aktiváld a move gombot,
majd egy jobb egér clickkel kattints bármelyik alkatrészre.
Most az egész pereputty mozgatható egyszerre , csak simán az
egér mozgatásával vidd be az alkatrészeket ebbe a keretbe .
Ha ez meg van, akkor egy egér bal click . Ezután a TOOLS
menü---AUTO---AUTO ROUTER----PREFERRED DIRECTIONS--- itt ha
egyrétegű huzalozást akarsz, akkor állítsd be az N/A
funkciót.
|
szomb. feb. 11, 2006 19:30 |
|
|
Henger
vas-tag
|
Üdv mindenkinek!
Még nagyon az elején tartok az EAGLE nyáktervezőnek,az RT évkönyv leírása nekem nagyon" Kinaiul" van.Ha valaki tudna segíteni pl.hogy hogyan kell beállítani hogy csak egyoldalas nyákot készítsen megköszönném! Hengi
|
szomb. feb. 11, 2006 16:46 |
|
|
MotoHacker
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. jan. 28, 2005 20:39 Hozzászólások: 3683 Tartózkodási hely: Bp
|
Meglepő mert amit itt írtak linket még a kőkorban,a "fejkendős kollegák" oldalárol most kaptam le a cuccot a (legújabb?) 4.16 alatt tökéletesen megy.
Mindet csinál,ment,tölt,huzaloz,amit akarok.
|
kedd jan. 31, 2006 23:36 |
|
|
Henger
vas-tag
|
Eagle!
Ha valaki eltudná küldeni az Eagle magyar használatiutmutatóját nagyon megköszönném.Henger hengitamas@ajkanet.hu
|
kedd jan. 31, 2006 16:45 |
|
|
Charlie61
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 834 Tartózkodási hely: "Acélváros"
|
Ezúton üzenném azon Eagle felhasználóknak, akik az utóbbi időben priviben megkerestek, hogy bizonyos okokból kifolyólag nem küldöm el senkinek azt a bizonyos leírást.
Ha valakinek szüksége van rá, egyéb forrásból is megtalálhatja, (pl. könyvtárakban lehet másoltatni) DC-n letölthető, stb.
|
vas. jan. 15, 2006 21:19 |
|
|
zoli12
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 31, 2004 17:24 Hozzászólások: 400 Tartózkodási hely: Szolnok
|
tdp!
A loader sem megoldás, minden mentés után loader? Az sem nyit meg mindig mindent.
Mi lenne, ha többen összefognánk (8-10 ember) és közösen megvennénk a programot, majd szétdobnánk egymásközt. Így már elviselhetőek lennének a költségek. És a program is működne rendesen.
|
szer. jan. 11, 2006 6:44 |
|
|
Tdp
vas-tag
|
Nem gond. Egy loaderral megoldottam, mindent csinál amit akarok...
|
szer. jan. 11, 2006 1:51 |
|
|
KAMA3
platina tag
|
Tdp: a licens.key eltavolitasra kerult. Szedd le onnan ahonnan sokan masok is leszedik.
|
hétf. jan. 09, 2006 17:44 |
|
|
Benyaa
platina tag
Csatlakozott: pén. jún. 17, 2005 22:01 Hozzászólások: 798 Tartózkodási hely: Budakalász
|
Megrajzoltam a maradékot simán a boardra, nem törődtem a shematikkal.
Lehet hogy az volt a probléma, hogy előbb a shematikba pakoltam fel az alkatrészeket, és utána próbáltam megnyitni a boardot.
|
hétf. jan. 09, 2006 15:13 |
|
|
Tdp
vas-tag
|
Hali. Visszaolvastam meg minden, de a link ami a 4.11-es verzionak müködö license.key-hez meg van adva nem jo.
Ha elküldene nekem is valaki egy jo license.key-t azt megköszönném.
Cím: angelus1@axelero.hu
|
hétf. jan. 09, 2006 13:38 |
|
|
snapscan
platina tag
|
Idézet: Ha már az elektronikával foglalkozol, miért sajnálod a pénzt az évkönyvért?
Azt hiszem el34 megadta a választ. Lelkes vásárlója voltam minden számnak, de 3 éve egy darabot sem veszek. Évkönyből sincs meg már az utolsó. Asszem pont az eagle-s volt az uccsó. Semmi tartalom (sok pénzért), az is már párszor korábban le lett közölve. Fejlődni nem lehet belőle, max. egyhelyben topogni. Szó szerint reklámújság lett. De ezt ezek szerint te tudod a legjobban. Ezért vannak az ilyen fórumok, itt lehet kérdezni és lehet választ kapni sokmindenre. Igen, pl. arra is, hogy a szoftvert hogyan lehet feltörni. Ez van, magyar hobbistának (de még vállalkozóknak se nagyon) nem éri meg több százezres (netán milliós), vagy akár több tízezres progit vásárolnia, amikor fenn van minden a neten. Hogy emiatt kevesebbet teszel zsebre? Ilyen ma a világ.
A leírásodból mégis pénzt keresel, akár tetszik kimondani, akár nem. Az évkönyv bevételéből ezek szerint nem, de a reklámból igen. Pénz beszél... egyébiránt több helyen is fenn van a te leírásod, de van másé(!) is. Címet nem adok, keresgéld ha le akarod vetetni velük. Erről is szól ez a fórum, hogy ezek fellelhetőségét megírjuk ha tetszik neked, ha nem. Legfeljebb privibe megy majd az ismert tagoknak.
Na jó, befejezem, mert én csak kíváncsiságból olvasom ezt a topicot, másik tervezőt használok. Egyszer váltani akartam ugyan, de még a sas nem érte el azt a szintet, hogy érdemes legyen. Persze mindent csakis jogtisztán használok, mint bizonyára te is...
|
hétf. jan. 09, 2006 12:34 |
|
|
KAMA3
platina tag
|
meg azelott valt inkonzisztense, mielott az uj alkatreszeket belepakoltad?
nem valasztottad veletlenul kulon a boardot es a schematicot egy modositas erejeeig? (kulon konyvtarba) Vagy ha veletlenul bezarod a felig kesz nyaktervet, es ugy modositasz a kapcsrajzon, akkor is elo tud fordulni.
Barmit modositasz a schematicon, mindig legyen nyitva a board is! kulonben nem fognak atkerulni a valtozasok!!
megoldas: nezd meg milyen kotesek/alkatreszek nincsenek meg a boardon, es javitsd ki oket torlessel vagy alkatreszhozzaadassal.
|
hétf. jan. 09, 2006 8:12 |
|
|
Benyaa
platina tag
Csatlakozott: pén. jún. 17, 2005 22:01 Hozzászólások: 798 Tartózkodási hely: Budakalász
|
Azt hogy lehet megoldani, ha egy régi panelre akarok új alkatrészeket tenni. Beleteszem őket a shematikba, de azt írja, hogy not consisted, és nem pakolja be azokat az alkatrészeket a boardra.
Ezen lehet valahogy segíteni? Mert nagyon nincs kedvem újra rajzolni az egész panelt megint.
|
vas. jan. 08, 2006 21:17 |
|
|
elektrocad
ezüst tag
|
Charlie61 írta: electrocad
"Ami pedig a fenti idézeted illeti, keresd meg az évkönyvet és nézd meg jobban, meg a cikk utolsó oldala alatti részt is és rájösz miről volt szó a megjelenésben. Ha nem esett még le, írj privátban."
Eszerint Neked nem a leírás megjelentetése a fórumon a zavaró tényező, hanem az, hogy a cikk végén lévő cég reklámodat kihagytam. Valóban, ez elkerülte a figyelmemet. Elnézést, hamarosan pótolni fogom.
Úgy látom, ha valaki segíteni akar, de mindamellett védi a sajátját, nem tetszik. Na jó, így is lehet.
|
vas. jan. 08, 2006 21:03 |
|
|
elektrocad
ezüst tag
|
Üdv Szendru!
Néhány órával korábban Charlie61-nek azt írtam, hogy le szeretném zárni a témát, talán nem olvastad. Utoljára írok ez ügyben, bárkinek legyen olyan véleménye amilyen. Úgy látszik szájbarágósan kell leírni, hogy mindenki megértse. Az RT-ben közzétett leírást egy féloldalas, nem ingyenes hirdetés követte, ami a szkennelésből lemaradt. Tehát ez az egész egy fizetett reklám volt. Nem tagadom, egy az Eagle-t, és más CAD szoftvert forgalmazó cégnek dolgozom. Amennyiben már meglátogattad az oldalam, rájöhettél volna. Az eddig írt segítő hozzászólásaim alapján nem mondhatod, hogy nincs meg bennem a segítő szándék. A visszaéléseket azonban nagyon utálom, sajnos volt benne részem (nem erre a fórumra gondolok). Egyet azonban mindenkinek tudomásul kell vennie, mégpedig, ha segítséget akarok kérni, meg keresem azt aki segíteni tud, nem mindenféle módon megkerülve teszem azt. Bárki, ha pl. a Google keresőbe beírja hogy Eagle pcb, nagyon könnyen eljut hozzám. Arról nem is beszélve, hogy hátborzongatva olvasom a nyafogásokat, hogy a crack-kelt programokkal milyen sok problémát okoztok magatoknak. Próbaképpen én is le akartam tölteni magamnak egyet, a vírusvédőm azonnal nyafogott hogy probléma van, beengedem vagy nem. Hát én nem engedtem be, mert nekem nem ér meg egy merevlemez újraformattálást. A fórumhoz is csak azért csatlakoztam, mivel van más megoldás is. Nézzétek meg a weboldalam Eagle részében az Akció részt. Egyébként más ennek a fórumnak topikjában is olvastam már kritikát arról, hogy sokan büszkélkednek mindenféle kétséges eredetű szoftverekkel nem felmérve saját szükségleteiket, mindamellett a kétséges eredet miatti problémákra viszont itt keresik a megoldást. Tudom, nem mindenki engedhet meg magának néhány százezres programot. De tud valaki ingyenes oszcilloszkópról, spektrumanalizátorról, stb., ez engem is érdekelne. Erre van pénz? Nem minden szoftvercég gondol a kis emberekre is, a Cadsoftról viszont ez egyáltalán nem mondható el, szerintem nagyon segítőek. Ha valakinek nem tetszik amit ide leírtam, nem volt szándékomban, de ti hoztátok ki belőlem.
Téma lezárva. Ha valakinek segítségre van szüksége az Eagle-val kapcsolatban, szívesen segítek továbbra is, de mindenkit megkérek, hogy a crack-ek problémáival ne terheljetek, azokra úgy sem válaszolok.
|
vas. jan. 08, 2006 20:57 |
|
|
Charlie61
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 834 Tartózkodási hely: "Acélváros"
|
electrocad
"Ami pedig a fenti idézeted illeti, keresd meg az évkönyvet és nézd meg jobban, meg a cikk utolsó oldala alatti részt is és rájösz miről volt szó a megjelenésben. Ha nem esett még le, írj privátban."
Eszerint Neked nem a leírás megjelentetése a fórumon a zavaró tényező, hanem az, hogy a cikk végén lévő cég reklámodat kihagytam. Valóban, ez elkerülte a figyelmemet.
Elnézést, hamarosan pótolni fogom.
|
vas. jan. 08, 2006 20:46 |
|
|
szendru
ezüst tag
|
Köszönöm a gyors információt a Power tools-ról!
Egyébként ehhez a Rádiótechnikában megjelent Eagle leíráshoz csak annyit, hogy egy dolog a szerzői jog, az erre vonatkozó jogaid tekintetében nincs vita. Azonban pl. nekem is csak ilyen módon volt lehetőségem beletanulni az Eagle-be és nagyon örültem, hogy ezen a fórumon találtam egy utalást a cikkre. Egyébként belenézve a Google-ba, más helyen is megtaláltam az utalást erre a cikkre. Szóval, ha ez nem került volna fel, nagyon nehezen igazodtam volna el. Én azt mondom, inkább büszkének kellene lenned, hogy ezzel segíteni tudtál a németül, angolul nem tudóknak! A Rádiótechnikához pedig csak annyit, hogy 1963!!!-tól 1995-ig előfizetője voltam, most is megvannak ezen példányok bekötve, de a rendszerváltozás után annyira ellaposodott, elsilányult, hogy kénytelen voltam azt mondani, erre nem költök egy fillért sem. Én is jelentettem meg cikket (egy jól működő saját tervezésű kapcsolást) annak idején, de nem azért, hogy később szerzői jogaimat fitogtassam, hanem azért, hogy másnak is öröme legyen abban, ha megépíti és jól működik, megoldja egy hasonló problémáját. És megelégedtem azzal, hogy büszke lehettem barkácsoló ismerőseim előtt, hogy nevemet olvashatták a lapban a cikk alá írva. Hol van ez már? Hol a segítőkészség? Én úgy gondolom, hogy jogelvi igazságod ellenére erkölcsileg nem, hogy nincs igazad, de igazán kicsinyes vagy, mert ezzel a viselkedéssel megfosztod az egyszerű amatőr, barkácsoló embereket attól, amit Te már megfejtettél. Arról már nem is beszélve, hogy aki feltette, nem haszonszerzés céljából csinálta, tehát erkölcsileg nem elitélendő, amit tett. Szóval nézz magadba egy kicsit és próbálj más szemmel nézni ezen hobbiból, kikapcsolódásképpen bütykölő emberekre, akik kocsma helyett Nyákot tervezgetnek és légy megértőbb! Hidd el, nagy igazság az, hogy adni is öröm, nem csak kapni.... Szendru
|
vas. jan. 08, 2006 20:23 |
|
|
el34
platina tag
|
Köszi , OK .
|
vas. jan. 08, 2006 14:55 |
|
|
elektrocad
ezüst tag
|
el34 írta: "Szerintem azért veszik egyre kevesebben az újságot, illetve az évkönyvet, mert sajnos a megjelent cikkek 80%-a vagy régebbi lapszámokban megjelentek ismétlése, vagy pedig évekkel ezelőtt más folyóiratban (pl. Elektor), vagy könyvben már megjelent írások átvétele. Ezzel nem vitát akarok indítani, csak a saját véleményem, mivel mint fentebb írtam kb. 25 évig rendszeres vásárlója voltam a lapnak, az utóbbi időben már inkább csak megszokásból. " Ez sajnos 100%-ig igaz ..... Üdv.[/quote]
Ezt ide címezd:
www.radiovilag.hu
|
vas. jan. 08, 2006 14:50 |
|
|
el34
platina tag
|
"Szerintem azért veszik egyre kevesebben az újságot, illetve az évkönyvet, mert sajnos a megjelent cikkek 80%-a vagy régebbi lapszámokban megjelentek ismétlése, vagy pedig évekkel ezelőtt más folyóiratban (pl. Elektor), vagy könyvben már megjelent írások átvétele. Ezzel nem vitát akarok indítani, csak a saját véleményem, mivel mint fentebb írtam kb. 25 évig rendszeres vásárlója voltam a lapnak, az utóbbi időben már inkább csak megszokásból.[/quote]"
Ez sajnos 100%-ig igaz .....
Üdv.
|
vas. jan. 08, 2006 14:46 |
|
|
elektrocad
ezüst tag
|
Charlie61 írta: OFF Teljes egészében, a szerző nevével együtt lett beszkennelve, nem azt írtam, hogy készítettem egy leírást a program használatát megkönnyítendő.
A témát le szeretném zárni. Úgy látom azonban, hogy nem mindenki érti, vagy nem akarja érteni a szavaimat. Charlie, ha készítettél volna saját leírást, ott közlöd, ahol akarod, a te leírásod, azt csinálsz vele amit akarsz. Volt már olyan iskola, akik engedélyt kértek a leírás oktatási célú felhasználására, természetesen megkapták, korrektek voltak. A szóban forgó cikk megjelent a Rádiótechnika évkönyvében, és hidd el ők sem jótékonykodtak, nekem ez pénzembe került. Legalább megkérdezted volna a szerzőt, vagy a kiadót, hogy mit szól az ötletedhez. Aki hozzá akar jutni, vásárolja meg az évkönyvet. Aki pedig nem akar könyvet vásárolni, kérje el tőlem, privátban megírom neki miként. Akár én is feltehettem volna, de nem tettem, hogy miért, az az én dolgom. Ami pedig a fenti idézeted illeti, keresd meg az évkönyvet és nézd meg jobban, meg a cikk utolsó oldala alatti részt is és rájösz miről volt szó a megjelenésben. Ha nem esett még le, írj privátban.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára elektrocad vas. jan. 08, 2006 14:48-kor.
|
vas. jan. 08, 2006 14:45 |
|
|
Charlie61
platina tag
|
A fenti hsz. magyarul, ha valaki kevésbé érti az ott leírtakat:
(És némi komment.)
Gerber-Eagle konverter:
Bármely NYÁK-tervező rendszer Gerber fájljának az Eagle-be való importálását teszi lehetővé. A konverter a Gerber adatokból script
(*.scr) fájlt készít, mely az Eagle-be importálható. Mindkét Gerber típus használható, a standard (RS 274D) és a bővített (RS 274X) is.
Bitmap Processor:
A program az Eagle-be BMP, GIF, JPG, DIB, WMF és EMF, ICO, CUR formátumú grafika importálását teszi lehetővé. A konverter a képekből script fájlt készít, ami a programba importálható. Ezzel a módszerrel lehet pl. a NYÁK-lapra céglogót rajzolni, amely elkészíthető egy tetszőleges programmal.
DXF-Eagle konverter:
Más CAD programmal készített DXF formátumú fájl importálását teszi lehetővé. A konverter a DXF fájlból script fájlt készít, amely az Eagle-be importálható. Ezzel a módszerrel lehet például importálni a NYÁK-lap más programmal készült körvonalát vagy egy más tervezőrendszerrel tervezett NYÁK-lapot. Arra azért ügyelni kell, hogy az így importált kép csupán grafika.
Eagle-DXF:
A megtervezett NYÁK-lap DXF formátumú exportját teszi lehetővé,
mely más CAD programba importálható. Egy ULP programról van szó,
mely egyenesen az Eagle-ből indítható.
Scale Tool:
A lapon elhelyezett egyes elemek kicsinyítését és nagyítását
teszi lehetővé, pl. a dokumentációhoz készített részletrajzoknál.
Mintúgy a lap grafikájánál és a szövegeknél is használható. Ezzel
megváltoztatható az egész lap méretaránya is.
Arc Tool:
Körívek rajzolását teszi lehetővé.
Dimension Tool:
Egy ULP programgyűjtemény, mellyel a lapon lévő elemek méretezését, vagy azok méreteinek megjelenítését teszi lehetővé.
Egyébként, ha valakinek szüksége van az Eagle teljes kezelési leírására, a gyártó honlapjáról szabadon letölthető kb. 2MB. (manual-eng.pdf)
OFF
Természetesen a fordítói munka is szellemi termék, munka van benne.
A vitatott cikk sem azért került fel az oldalra, mert én szerettem volna jövedelemhez jutni általa. Teljes egészében, a szerző nevével együtt lett beszkennelve, nem azt írtam, hogy készítettem egy leírást a program használatát megkönnyítendő.
Szerintem azért veszik egyre kevesebben az újságot, illetve az évkönyvet, mert sajnos a megjelent cikkek 80%-a vagy régebbi lapszámokban megjelentek ismétlése, vagy pedig évekkel ezelőtt más folyóiratban (pl. Elektor), vagy könyvben már megjelent írások átvétele. Ezzel nem vitát akarok indítani, csak a saját véleményem, mivel mint fentebb írtam kb. 25 évig rendszeres vásárlója voltam a lapnak, az utóbbi időben már inkább csak megszokásból.
|
vas. jan. 08, 2006 14:24 |
|
|