Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. nov. 08, 2024 6:54

Hozzászólás a témához  [ 3785 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 76  Következő
Apró kérdések topicja..:) 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás 
Rosszul mondtam, nem szenzor, hanem port.
Valószínű, hogy Neked is WinBond chip van az alaplapon, szinte mindegyikre ezt pakolják, ez méri a hőmérsékleteket, nade ennek több portja van, mint amit a gép alapvetően mér. A nem használt portjait is lehet kiolvasni, de azokon ugye statikus érték van. Mínusz 127 fokot is láttam már. :D
Most lett gyanús, ahogy mondtad, hogy még mindig 70 fok.
VGA-t - közben arra is rájöttem - nem fogja mérni, csak ugye magamból indultam ki, nálam a VGA bordájára alulról, közvetlen a GPU melletti részre van ragasztva egy szenzor (amit az alaplaphoz kaptam), szóval nekem van VGA hőmérsékletem is.

Üdv!

vas. márc. 12, 2006 22:36
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
biosban nem tudom megnézni bekapcsoláskor, mert ott csak a cpu-t mutatja, de windowsban ahogy megnyitom a speedfan-t (vagy akármelyik másik mérőprogit) rögtön ennyit mutat (illetve 69-70 között ingadozik), és akármit csinálok meg se moccan. mire jó egyébként egy ilyen szenzor? és miért nem kötötték be?
akkor a másik két hőmérséklet az a cpu és az nf4 lesz? (és akkor a vga-t nem méri mégsem)

vas. márc. 12, 2006 20:20
Profil Privát üzenet küldése ICQ
a fórum lelke

Hozzászólás 
Az a 70 fok bekapcsolás (kihűlt gép esetén) után azonnal 70 fok, és meg sem moccan se fel, se le?
Mert akkor az egy olyan szenzor, ami nem mér semmit (nincs "bekötve"). 127 fok szokott lenni a másik hőmérséklet, amit ezekre mutatnak a programok.

Üdv!

vas. márc. 12, 2006 19:25
gyémánt tag

Hozzászólás Re: !
Thomas írta:
Ugyanilyen Titan 2AB volt az én Radeon 9600-asomon is először. Szépen ment vele a kártya 400/500-on. És kéken világított.

végülis "Evercool VC-RF Cyclone VGA Cooler" lett belőle, mert az volt csak nekik raktáron, de ez majdnem teljesen ugyanolyan, csak kevesebb felfüggesztési opció van hozzá. meg piros led van rajta.
de nem ez bosszant, hanem az, hogy még mindig a Speedfan 70°C-ot ír ki arra a szenzorra, míg a házba épített hőmérőt a cooler bordái közé dugva egyértelműen leglaább 5 fokot hűlt. :?
mindegy, mostmár jó lesz ez így, amíg le nem esik, addig marad...

vas. márc. 12, 2006 16:36
a fórum lelke

Hozzászólás 
WinME alatt már elvileg nem kell driver, aki be meri vállalni :), a hardverigénye viszont kisebb, mint az XP-é, és csak kevéssel nagyobb, mint a '98-é.

Üdv!

szomb. márc. 11, 2006 15:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
utini írta:
Szerintetek ha vennék egy USB 2.0-ás bővítőkártyát, azt tudnám Win98SE alatt használni egy P1-es gépen ?
Nekem a cégnél működik. Soltek lapban Celeron 600 és Win98SE. Persze kell egy Win98 driver a kártyához, meg egy Win98 driver az mp3 lejátszóhoz is. Sajna az univerzális driverek nem nagyon válnak be, minden usb eszközhöz a saját win98 driver kell.
Üdv,NBela

szomb. márc. 11, 2006 10:29
gyémánt tag

Londelmor írta:
Londelmor írta:
ha addig nem találok jobbat, akkor szerintem 1-2héten belül beruházok rá, ennyit csak megér.

nos ma felhívtam őket, de már elfogyott (törölték a kínálatból) a kérdéses hűtőborda. viszont ajánlott egy másik helyet a pasi a telefonba, ahol érdeklődjek. ott láttam ilyet, ami 3ezerbe kerül. viszont kicsit erősebbnek tűnik azért, és 14mm még csak elfér a kártya alá.
vélemény?

Ugyanilyen Titan 2AB volt az én Radeon 9600-asomon is először. Szépen ment vele a kártya 400/500-on. És kéken világított.

pén. márc. 10, 2006 16:57
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Londelmor írta:
ha addig nem találok jobbat, akkor szerintem 1-2héten belül beruházok rá, ennyit csak megér.

nos ma felhívtam őket, de már elfogyott (törölték a kínálatból) a kérdéses hűtőborda. viszont ajánlott egy másik helyet a pasi a telefonba, ahol érdeklődjek. ott láttam ilyet, ami 3ezerbe kerül. viszont kicsit erősebbnek tűnik azért, és 14mm még csak elfér a kártya alá.
vélemény?

pén. márc. 10, 2006 15:30
arany tag

Hozzászólás 
Hali!

Igazából csak a véleményetekre lennék kíváncsi azzal kapcsolatban hogy van most nekem egy asus p5p800 deszkám benne 3ghzes 630as proccal, 2x512 sam rammal. Igazából jót visz mindent a cfg, az ördög sosem alszik alapon lehetne méggyorsabb is... Arra gondoltam hogy ki kéne cserélnem a ramokat cl2,5 vagy netán cl2es időzítésűekre, ami ugye egy kicsit költségesebb dolog... Szerintetek megéri "befektetni"? :roll: :?:

pén. márc. 10, 2006 11:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hmm, ettől félek én is ! :cry:

pén. márc. 10, 2006 10:02
platina tag

Hozzászólás 
utini írta:
Szerintetek ha vennék egy USB 2.0-ás bővítőkártyát, azt tudnám Win98SE alatt használni egy P1-es gépen ? A 2.0-ra nem lenne szükségem, mert csak egy MP3 lejátszót használnék róla pendrive-ként, csak kezelné-e a gép meg a win ?

Hááááát...

A win98(SE)-al én nagyon nem tartom valószínűnek. Nekem csak 1 db pendrive-ot sikerült szóra bírni 3 év alatt. Véletlenül volt hozzá driver.

pén. márc. 10, 2006 9:55
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szerintetek ha vennék egy USB 2.0-ás bővítőkártyát, azt tudnám Win98SE alatt használni egy P1-es gépen ? A 2.0-ra nem lenne szükségem, mert csak egy MP3 lejátszót használnék róla pendrive-ként, csak kezelné-e a gép meg a win ?

pén. márc. 10, 2006 8:34
arany tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Hát, esetleg a tuner teteje alatt valami állító, de az nem biztos, hogy ilyeneket állít.
A DIP kapcsolónak több fajtája is van (toló, billenő), előbbi a gyakoribb

Köszi a képet! Sajna még csak hasonlót sem találok rajta. Lehet meg kellene lépni a bios módosítást, hátha hozna valamit.

csüt. márc. 09, 2006 18:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
Igen, próbáltuk az enhanced módban is, semmi eredmény. Ahogy kivettük/lekapcsoltuk a racket, borult az egész...
Nem kiforrott dolog ez a SATA.

csüt. márc. 09, 2006 15:47
a fórum lelke

Hozzászólás 
Gondolom, kipróbáltad, de hátha...
Szóval Integrated Pheripherals/OnChip IDE Devices-ben az OnChip Serial ATA (a Mode nélküli) opcót Enhanced-be állítani, és a racket pri. masterként feltenni. ODD-ket meg a sec. vezérlőre.
Az Advanced BIOS Features/Hard Disk Boot Priority állt vissza gondolom, meg a first-second-third-other devices. Valószínűleg azért, mert a Boot Priority-ben csak a gépen lévő eszközök közt lehet állítani prioritást, ha lehúzod a racket, annak beállításai ugranak.
Ezt persze manualt nézve írom, szóval nem biztos, hogy így van. :)

Üdv!

csüt. márc. 09, 2006 15:35
gyémánt tag

Hozzászólás 
Teljes mértékben egyetértek, irtózom a SATÁ-tól, mind ördög a szenteltvíztől, de mégis a havernek jól jönne egy kis segítség, hátha megoldható ! (bár ha nekem nem sikerült, akkor biztos, hogy reménytelen ! :shock: :shock: :shock: )

csüt. márc. 09, 2006 15:10
platina tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Utálni fogtok ezért, de: nem kell SATA vinyót venni! (Semmi értelme...)

Üdv!

Osztom :D

csüt. márc. 09, 2006 15:00
a fórum lelke

Hozzászólás 
Utálni fogtok ezért, de: nem kell SATA vinyót venni! (Semmi értelme...)

Üdv!

csüt. márc. 09, 2006 14:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nos, egy AI7-essel van ismerősömnek is gondja. Van egy SATA vinyója, amin az XP található. Van mellette két optikai az IDE meghajtókon. Tett bele egy mobil racket, abba beszerelt egy IDE merevlemezt, arra tettünk szintén egy XP-t, amit üthet-verhet, csak a másik rendszer ne kopjon. Az volt a cél, hogy a mobil racken lévő XP bootoljon, ha benne van, ha kihúzza, akkor a SATA-s XP, amin a fontos adatai vannak.
Egy teljes szombati napot tököltünk a géppel. Az a gond, hogy abban a pillanatban, ahogy kivesszük a mobil racket, a BIOS átállítja a boot sorrendet, és csak a SATA vinyóról indul, a mobilt csak akkor hajlandó indítani, ha belépek a BIOS-ba, és manuálisan átállítom a sorrendet.
Találkozott már valaki ilyennel, esetleg megoldás ?

Minden lehetséges BIOS beállítást kipróbáltunk, master-slave állítgatás sem segített, optikai eszközök nélkül is fennállt a probléma. BIOS-t lefrissítettem a legújabbra, nem változott semmi.

csüt. márc. 09, 2006 14:43
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Más jellegű problémám lenne: adott egy ata és egy sata 80 gb-os Samsung vinyó, ezek gondnélkül alap bios beállítással tökéletesen működtek. A 80-as helyett egy 40 gb-os lett betéve (ata), plusz még egy sata 80-as, mindkettő szintén Samsung, tehát így három menne a gépben.
Az alaplap (Abit AI7) sem alapon, sem bios állítgatással nem ismeri fel a sata-s vinyókat, eltávolításukkal nagy nehezen lehetett az xp-t a 40-re telepíteni, de amint beteszem a satakat, nem észleli az alaplap.
Lehet, hogy a biost nem tudtam jól beállítani? A satara szeretném az op.rendszert feltenni.
Egy láma kérdés: a korábbi sata tápátalakítóval ment, a bővítés miatt az átalakítóról két satas csatlakozó ágazik el. Ettől lehet a gond? A tápom Ultra-Power 460 W.

csüt. márc. 09, 2006 14:18
gyémánt tag

sutszi írta:
Kérdés, hogy ez hány fokon tartja az nf4-ultra-t,

igen, ez kérdés, de csak alacsonybbon, mint a passzív hűtés. meg ráadásul ez asszem nem is ultra, ami nekem van, hanem nf4-4x. (nem 5x HT van rajta alapból, hanem csak 4x, de azt írták neten egy tesztben, hogy stabilan ment akkor is, ha 5x-re állították át)

csüt. márc. 09, 2006 8:37
a fórum lelke

Hozzászólás 
grimi írta:
Itt van 2 kép a kártyáról:

http://kepfeltoltes.hu/060308/DSC03232_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/060308/DSC03233_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Nos bevallom, nem tom pontosan hogyan néz ki egy DIP kapcsolo, de még kapcsoló formát sem látok a kártyán. A tunerről a fém fedőlapot nem tudom leszedni, pedig lehet, hogy alatta rejtőzik a megoldás.
Hát, esetleg a tuner teteje alatt valami állító, de az nem biztos, hogy ilyeneket állít.
A DIP kapcsolónak több fajtája is van (toló, billenő), előbbi a gyakoribb, így néz ki:
Kép

Üdv!

szer. márc. 08, 2006 23:23
gyémánt tag

sutszi írta:
hát az nf4-es chipset-re igencsak kell az aktív hűtés...ez pedig halk, és hatékony...ráadásul megoldja a helyproblémát.

igen, csak nem kapható nagyon :(
találtam viszont egy ilyet. 1400ft, és úgy tűnik elég lapos, a 12mm csak befér a vga alá :) (azért lemérem előbb inkább) egyedül az zavar így ránézésre, hogy nem golyós csapágyas...

szer. márc. 08, 2006 23:02
arany tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Nincs véletlenül egy (vagy több) DIP kapcsoló a kártyán?

Üdv!

Itt van 2 kép a kártyáról:

http://kepfeltoltes.hu/060308/DSC03232_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/060308/DSC03233_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Nos bevallom, nem tom pontosan hogyan néz ki egy DIP kapcsolo, de még kapcsoló formát sem látok a kártyán. A tunerről a fém fedőlapot nem tudom leszedni, pedig lehet, hogy alatta rejtőzik a megoldás.

szer. márc. 08, 2006 21:37
gyémánt tag

McLaca írta:
...

kösz, asszem sikerült beazonosítani melyik mit mér :) azt mondjuk nem tudtam, hogy a vga hőmérsékletét is mérik ezek a programok...
körülnézek akkor majd valami elérhető árú chipset hűtő után (bár nem tudom, aki a chipset hűti, ráadásul ventilátorral az olyan ember lehet, mint aki a villáját nyírja, ráadásul elektromos géppel...), mert ez a Jing Ting nem hiszem, hogy túl olcsó lenne, még ha hamarosan be is jönne ide is... :?

szer. márc. 08, 2006 18:35
arany tag

Hozzászólás 
Jártam az amdcompare.com oldalon, Sempron procikat nézegetve.

Azt olvastam, hogy a 2600+-os Sempron 128 KB L2 Cache-sel rendelkezik, a 2800+-osban 256 KB van, a 3000+-osban megint 128 KB.

Valóban így van ez? Változik egy szériában az L2 mérete?

szer. márc. 08, 2006 17:55
a fórum lelke

Hozzászólás !
Szerintem chipset hűtő néven keresd :), én legalábbis így szoktam látni az árlistákban.
A szenzorokat, ha nem tudod, akkor próbálgatással lehet kitalálni, mi micsoda. Pl. megküldöd a processzort valami jó számolásigényes dologgal, vagy a burnCPU-val, vagy SuperPi-vel, és megnézed, melyik szenzor jelez melegebbet. Az lesz a processzoré. Ezután adsz neki valami 3D-s feladatot, ami nem teljes képernyős, mondjuk GoogleEarth, vagy valami játék 800×600-as ablakban futtatva nagy részletességgel. Két szenzor fog melegebbet jelezni, de ebből egyet már ismersz, a procit. A másik lesz a VGA.
A 70 fok valószínű, hogy a chipseté, ha feljebb nem megy, akkor még nem gáz (annyira), de érdemes legalább egy ventit rárakni.

Üdv!

szer. márc. 08, 2006 12:52
gyémánt tag

Hozzászólás 
köszi! megnézem akkor a speedfan-t is, hátha tud valami. mondjuk azt nem tudom, hogy hogyan tudom megnézni, hogy melyik szenzor hol van, és mit mér... :?:

viszont nekem csak sp1 van a gépen (és ezen nem is szívesen változtatnék, mert nagyon jól működik), ezzel akkor megy vagy nem megy a C'n'Q? az nem baj ha a hűtőt nem veszi vissza a gép, úgyis elég halk (gyári amd hűtő), én megelégszem azzal is, hogy nem jár maxon a proci.

szerk: megnéztem a speedfan-t, az is 70fokot mutat az egyik szenzorra, de ott "temp3" néven szerepel. lehetséges, hogy ez lenne az nforce4 chip? azért az durva lenne, hogy 70 fokos... nem árt meg neki?
a cpu-ra viszont ez is 25fokot ír, ami "kicsit" azért alacsony. még terhelés nélkül is...

na, még egy apró kérdés: ha a chipsetre akarok hűtőt venni (mert most passzív van rajta csak :( ), akkor azt miylen címszó alatt keressem a boltokban? ami vga-hűtő rámegy? vagy csak az amit alaplapi chipsetre gyártottak (itt most nem a méretekre gondolok, mert azt meg tudom nézni, hanem a csavarok helyére)?

szer. márc. 08, 2006 8:11
arany tag

Hozzászólás 
Cool'n Quiet-hez úgy tudom kell XP SP2, biosban bekapcsolni, meg az energiagazdálkodásban max energiagazdálkodás, vagy vmi ilyesmi bekapcsolása.

szer. márc. 08, 2006 0:07
a fórum lelke

Hozzászólás 
Visszafelé haladok: a Cool'n'Quiet-ről nem sokat tudok :), de szerintem elég a BIOS-ban bekapcsolni.

A BIOS-ban elvileg mindig magasabb a procihőmérséklet, mint pl. XP-ben mérve, mert a BIOS-ban mindig 100%-on megy a proci. Persze nem minden része kell a BIOS-hoz, ezért nem ér el durva hőmérsékleteket, de többet, mint XP alatt idle-ben.
A MotherBoard Monitort már egy ideje sajnos nem fejlesztik, de kézzel meg lehet adni neki a szenzorokat, mert azokat megtalálja, feltéve, hogy tudod, mi mit mér.
Általában az alaplaphoz adott programok használhatóak.
SpeedFAN-nal is próbálkozhatsz, bár ott sem derül ki, mi mit mér.

Üdv!

kedd márc. 07, 2006 23:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
milyen programmal lehet normálisan hőmérsékletet mérni? eddig hardware monitort használtam, az azt írja, hogy az alaplapom 27°C, a CPU1 25°C, és a CPU2 meg 70°C, de azt sem tudom ezek a szenzorok hol és mit mérnek :?
a biosban olyan 34°C körül van a cpu, az alaplaphoz adott szoftver meg 27°C-ot mond...
szóval eléggé összevissza vannak a számok, és sajnos kézzel nem nagyon van lehetőségem méregetni... azt tudom, hogy a házba épített szenzor az nforce4 hűtőbordájába tűzve 40°C-ot mér, ezt még el is hiszem úgy ahogy.
ezen kívül még a motherboard monitor ami még eszembe jut, de abból csak valami ősrégi verziót találtam neten :(

a másik kérdésem, hogy honnan tudom, hogy működik-e a Cool'n'Quiet? a biosban aktiváltam, de kell még ehhez valamit windowsban is csinálni? vagy magától már tudni fogja mi a dolga?

kedd márc. 07, 2006 20:57
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ha megmondod, milyen tápod van, megmondjuk, hány % az esély, hogy az a ratyi. :)

Üdv!

kedd márc. 07, 2006 17:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
cbr900rr írta:
McLaca írta:
Ugye megmondtam, hogy másnak is a táp lesz a büdös! :D
(PÜ-ben megkeresett a topictárs, első reakcióm szintén táp volt).

Üdv!

Ja megmondtad télleg. :)
De hogy bizonyosodok meg róla 100 % ig? Mert most megint jol müxik.
Azert koszi.

Kölcsöntáp? Valami normális márka. :roll:

kedd márc. 07, 2006 14:50
ezüst tag

Hozzászólás 
McLaca írta:

Üdv!

Ja megmondtad télleg. :)
De hogy bizonyosodok meg róla 100 % ig? Mert most megint jol müxik.
Azert koszi.

kedd márc. 07, 2006 14:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
McLaca írta:

Üdv!

Már belerögződött az emberekbe a táp-probléma. És sajnos nem véletlenül. :?

kedd márc. 07, 2006 14:06
a fórum lelke

Hozzászólás 

Üdv!

kedd márc. 07, 2006 13:36
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szokásos kérdés ilyenkor. Milyen tápod van?
Ellenőrízd a kábeleket, pucold ki a gépet, a por néha fura dolgokra képes, ellenőrízd a prociventit, hogy elindul-e. Hirtelen most ennyi jut eszembe. Később esetleg egy memtest-et is lefuttathatsz, hátha.
Innen leszedheted.

kedd márc. 07, 2006 11:49
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Óriási kérdésem lenne: adott egy abit nf7s alaplap 512 MB memoria 2200+ amd proci geforce mx440 128 MB videjokártya es 40GB vinyo.
A probléma ott van hogy bekapcsolom a gépet es egymás után azonos időközönként (kb: 10 másodperc) sipol a speaker. Közben a gép semmit nem csinál nincs kép meg semmi, csak sipol. Kikapcs vár egy kicsit aztán meg jo lesz. Eddig ( 2 év) semmi baja nem volt. Esetleg tudnátok tanácsot adni, segiteni mi lehet a baj?
Előre is köszi!

kedd márc. 07, 2006 10:59
arany tag

Hozzászólás 
ahoj!

Vettem egy SMC PCI wlan kártyát, és access point ként szeretném felkonfigurálni.

Van-e valakinek tippje, hogyan tegyem ezt meg?

válaszokat köszi szépen

hi

kedd márc. 07, 2006 7:48
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nincs véletlenül egy (vagy több) DIP kapcsoló a kártyán?

Üdv!

kedd márc. 07, 2006 2:53
arany tag

Hozzászólás 
Kipróbáltam a ChrisTV-t. Nagyon jó kis progi!
Felismerte a kártyát (a chip-et ATI Rage Theater-nek írja), be is hozta az összes csatornát, csak az a baj, hogy fekete-fehérben. Valószínű, hogy tényleg csak NTSC-t tud. :(
Lehet ezen még valamit buherálni?

hétf. márc. 06, 2006 22:30
arany tag

Hozzászólás 
A külföldi fórumon (http://www.rage3d.net), ahol szintén feltettem a kérdést, a következő hozzászólás érkezett:

This the reply from ATI last time I have the same question:

Dear T. N. Chua,
Thank you for contacting ATI Customer Service Canada.
--------------------------------------------------------------------------
Your email has been assigned:
TicketGUID:{F3B377E5-7444-45FF-A07F-A3737C37E067}

Please include the above identifier in all future correspondence relating to this ticket. Note: The TicketGUID identifier must appear in the message body, not in the subject line.
--------------------------------------------------------------------------

Regarding your inquiry:

Please note, you can not order any ATI product from the North American Web
sites from outside of North America.

Also, the North American versions of the All-in-Wonder product include an NTSC TV Tuner. This tuner is not replaceable nor can it be adjusted to work
with the PAL standard.

If you would like to purchase an ATI All-in-Wonder product, please contact
one of our distributors locally by referring to the following Web site:

http://www.ati.com/buy/consumer/pc/findenduser.html

Should you have any further questions, please feel free to contact us.

Regards,

Roderick Ota
Customer Service Canada
ATI Technologies, Inc.
http://www.ati.com

De nem adom fel! 8)

Köszi McLaca és mindenkinek az eddigieket :!:

hétf. márc. 06, 2006 21:04
a fórum lelke

Hozzászólás 
Mert az a külső jelforrás lenne, kompozit jellel.
Van még pár program ilyen célra, szerintem mazsolázz köztük!

Itt találsz párat.

Üdv!

hétf. márc. 06, 2006 18:51
arany tag

Hozzászólás 
Ez az, hogy nem enged normát választani, csak országot. Miért így kellett ezt megcsinálni, nem értem.

Kipróbáltam az iuVCR nevű progit. Felismerte a csatornákat, de úgy látszik valahogy összeakadt a Controll Centerrel, mert a gép belassult és az eszközkezelőben egy rakás cli.exe volt.
Power off lett a vége.

Hogy ezt hogyan fogom elhárítani az még kérdés! :?

Update:

Most végigcsináltam a TV beállítás varázslót, kiválasztottam találomra egy országot.
Ilyen beállításoknál nem talált semmit, de lehet választani a források közül:
1. Radeon All-in-wonder
2. Radeon All-in-wonder (Connector) Composite
3. Radeon All-in-wonder (Connector) S-Video

A másodikat kiválasztva a beállításainál már lehet választani normát, de már szinte az összes PAL-osat végigpörgettem, de nem talál egy árva csatornát sem. :cry:

Kép

hétf. márc. 06, 2006 15:22
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ha a normát is ki lehet választani, akkor nem érdekes az ország, országlista csak azért van, mert az országokhoz előre hozzá vannak rendelve a normák, és úgy gyorsabb lehet.

Üdv!

hétf. márc. 06, 2006 13:51
arany tag

Hozzászólás 
Na, megjött a kártya!
Izgultam a beszerelésnél, nehogy a foglalat legyen rossz és hazavágja a kártyát.
Persze most sem ment minden simán. Szerelés, indítás, egy hosszú, 3 rövid síp, majd szépen bootolt tovább, de kép nem volt. Nem tudtam mi a gáz, mert a videokártya hibája 1 hosszú és 2 rövid, ez meg a billentyűzetre figyelmeztetett. Eszembe jutott egy kis idegeskedés után, hogy talán azért nincs kép mert a Biosban PCI video-ra van állítva. Az S3-at nem vettem ki. Vakon szépen átállítottam AGP-re és lőn világosság, megjött a képe. Ekkor már nagyon örültem! :D
Felraktam a driver, letöltöttem az all-in-wonder-es programokat, majd telepítettem őket.
A DVD dekódert is fel akartam, de ahhoz kér eredeti ATI cd-t. Be is raktam neki, erre azt mondja nem valid. Aztaqrvaanyád, mondom, mi nem jó ezen. Szóval az még pihen egy kicsit.

Következő lépés, beüzemelni a TV-t. Persze az ország választásnál ismét pofára estem. Nincs se Magyaroszág, se másik európai állam. Most megpróbálok keríteni valami másik szoftvert, amivel fel tudom ismertetni, aztán meglátjuk.

Sajna ez még csak fél siker. :(

hétf. márc. 06, 2006 12:59
a fórum lelke

Hozzászólás 
Hmm... :?
Engem nem enged tölteni, de mindegy, már csináltam új accountot. :)

Üdv!

hétf. márc. 06, 2006 1:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Kipróbáltad!?
Mert én igen, és nem ment.

Üdv!

Érdekes. Nálam megy. Kiírja ugyan, hogy ez már régebbi kód, de simán beenged, és tölteni, keresni is tudok.
Ezt írja, de simán továbbenged, megy minden:
Kép

hétf. márc. 06, 2006 0:21
arany tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Nagyon úgy néz ki, hogy a kártya szállt el, valószínűleg zokon vette a 9700-as All-in-Wonder-t :D

:gigalol: Lehet! Bár, még nem lett volna neki muszáj meghalolni. Sajnálom nagyon.

Csináltam nlite-os XP telepítőt és azt hiszem kivettem a régi eszközök drivereit. Asszem van ilyen kapcsoló benne. :hm:
De, erről jut eszembe, hogy a régi XP telepítőcédén kell lennie normális drivernek. Már volt, hogy ezzel a karival ment a gép és akkor nem volt gond. Meg is nézem...

Nem, ismeri fel... Nem baj, talán holnap ideér a cucc. Biztosítva lett feladva, talán ezért is lehet követni az útját neten. Aszerint már Mo-n van, és már tovább is küldték a központból.

Csak azt nem értem, hogyan tudott megpusztulni a kártya. Nem lett húzva, meg semmi. Igaz, hűtés csak az eredeti volt rajta, az meg nem valami sok. Sokszor forró is volt a borda játék után. Lehet eccerűen elfogyott belül.

Mit lehet csinálni egy rossz kártyával? Kidobni sajnálom, alkatrésznek nem hiszem, hogy kell valakinek is...
Szép dísz lesz belőle. :D

vas. márc. 05, 2006 22:21
a fórum lelke

Hozzászólás 
Kipróbáltad!?
Mert én igen, és nem ment.

Üdv!

vas. márc. 05, 2006 21:57
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 3785 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 76  Következő