|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 19 hozzászólás ] |
|
Projector kispedro módra :-)
Szerző |
Üzenet |
oshifis
platina tag
|
Van egy fejhibás Sony U-matic videomagnóm. Szerintetek mit lehet vele kezdeni? Egyedül nem nagyon bírom el, megvan vagy ötven kiló. Egyáltalán: mi megy tönkre egy ilyen fejben? Szemre nincs semmi baja.
|
szer. nov. 05, 2003 14:07 |
|
|
Gafly
gyémánt tag
|
> Azért arra kíváncsi lennék, hogy egy ilyen 8mm-es filmvetítõgéppel
> hogyan lehet filmet felvenni mágnesszalagra... )))
Volt egy ismerosom aki anno ellejmolt tolem egy csoves Unitra szalagos
magnot hogy megprobalja atalakitani videomagnova.
Na meg nem jelentkezett hogy elkeszult vele )))
|
kedd nov. 04, 2003 17:11 |
|
|
inhouse
gyémánt tag
|
Huuuúúú, ezen én is jót mulattam! ))
Azért arra kíváncsi lennék, hogy egy ilyen 8mm-es filmvetítőgéppel hogyan lehet filmet felvenni mágnesszalagra... )))
Üdv
Inhouse
|
kedd nov. 04, 2003 15:15 |
|
|
Gafly
gyémánt tag
|
Meg nem is diafilm )))
|
kedd nov. 04, 2003 15:08 |
|
|
CyberShot
ezüst tag
|
Hát, fiúk, jókedvre derítettetek, így kora délután.... ))
|
kedd nov. 04, 2003 14:12 |
|
|
_Mono_
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 141 Tartózkodási hely: Budapest
|
Most csöppentem bele ebbe a topikba, csak lestem, hogy miket irkáltok itt mágneses alapon működő felvevőkészülékekről, videomagnókról.
Szóval kispedro ötlete jó, egy baj van csak vele - a sok mellett , hogy a diafilm tudtommal egyszer "írható" média, így amit ki akar vetíteni, azt rögzítenie kell, hogy alatta ki is tudja vetíteni. Rendesen "enné" a filmet.
|
hétf. nov. 03, 2003 17:13 |
|
|
kispedro
gyémánt tag
|
Nem hangot nem kellene átvinni a rendszeren.Arra ott az erősítő.
Kicsit belebonyolódtam, amit írtatok itt ebben a pár hozzászólásban.Azt viszont kiszürtem, hogy lehetetlen megoldani.Azt nem tudtam, hogy a videózás teljesen máshogy működik, mint a hang.Gondoltam, hogy mivel az is szalagra megy, mint a hang, akkor biztos működik.Mert abban biztos voltam, hogy hanggal meglehet oldani.
Akkor felejtve a téma.Bocs a hülyeségek miatt.
kispedro
|
vas. nov. 02, 2003 12:15 |
|
|
SMA
gyémánt tag
|
Kedves Mindannyian!
Ne vegyük el kispedro-Barátunk kedvét a kísérletezéstől.
Valóban, abban a vetítőgépben a 8mm-es film megy, esetleg az S8-változata.
Tudtak/tudnak ezek a készülékek hangot is lejátszani, némelyik pedig felvenni is tud, hangot, persze.
Nyilván ez a készülék, ami a képen is látható, arra nem jó, amit kitalált kispedro-Barátunk, de szórakozásnak, önképzésnek jó.
Lehet, hogy Én értettem félre a dolgot, de képet és hangot is szeretnél egyszerre átvinni ezen a rendszeren?
Ha igen, akkor csak a video-technikai út a járható, de nem ezzel a géppel.
A háromfejes hangmagnókkal lehet azt a bizonyos "monitorozást" végezni, tehát a felvett hanganyag, szinte azonnal visszahallgatható. Csak ezzel a módszerrel lehet azt megoldani, amit írtál az első levélben, de ez képre nem működik, csak speciális készülékkel oldható meg.
Kivetítőként, LCD, vagy DLP-képhez a vetítőgép fényereje kevés, nem arra találták ki.
Egyébként ez a 8mm-es technika nagyon messze van a valódi mozifilmtől, ennek kockánként van egy perforációja egy oldalon, míg a mozifilm, a 35mm-es, kétoldalt perforált és kockánként négy perforáció van rajta.( Hasonló, mint a "kisfilmes" fényképezőgépekbe való film.)
Üdv! SMA
|
vas. nov. 02, 2003 11:14 |
|
|
ElektroHead
|
na amp leirta kicsit reszletesebben amirol en is vartyogtam.
amugy nem lehetetlen az egesz csak kicsit vicces ahogy a monitor kepet egy (talan S8 a neve ennek a rendszernek) S8 kameraval ami nem belulre cseveli a filmet hanem egy sotetkamraba adagolja ahol be van vezetve kulonbozo vegyszeres edenyekbe elohivas fixalas meg mittudomenmegmi onnet a kesz film kijon es megy bele a vetitobe amin megjelenik a kepi info. lehet lenne egy nehany masodperc/perc kesleltetese de talan igy mukodne )))))))))))))))))
lenyek hogy ennek ebben a formaban semmi ertelme, es plane nemtudom hogy ezek a haromfejes meg hasonlo video illetve hang lejatszo/felvevok hogyan jottek itt kepbe.
sztem sullyedhet a tema megerett ra
|
vas. nov. 02, 2003 10:01 |
|
|
amp
ezüst tag
|
Hát szerintem sem mágnesszalag:) van a 8mmm-es DIAVETÍTŐben.
Kispedro! Szerény ismereteim szerint ha ezzel a ketyerével akarsz filmet kivetíteni akkor előbb azt a filmet fel kell venned 8mm-es filmszalagra (előhívni stb)... Mert ebben bizony nem sok mágnesfej van. (Remélem a kép nem csak illusztráció és egyébként valami hi-tech projektorról van szó:))
Szerintem a cucc kb így müködik: A felső orsó alatt van egy kis rés, oda kell befűzni a filmet és a mőgőtte lévő koncentrált erős fényforrás a filmszalag előtt lévő optikán keresztül a vászonra vetíti a filmet. (mint a moziban) A szalag két szélén kis lyukacskák vannak amivel szinkronizálni lehet egy olyan kis rekesznyílást (mint a fényképezőknél) ami csak akkor nyit ki mikor a filmkocka az optika elé ér, így csak akkor világítja át a szalagot és csak annyi ideig amíg az egész pontosan az optika előtt van. (különben csak annyit látnál, mintha egy elszabadult lift ablakán bámulnál ki ami a 100adik emeletről zuhan a liftaknába:)) Kicsit érzékelhető a villódzás is. Ebből következik, hogy egy mozgássorozathoz sok kis képkocka tartozik így folyamatosnak tünik a mozgás.
Ha tényleg egy ilyen szerkezetről van szó, akkor ebből még fából-vaskarika módon sem lesz projektor. Bocs ha valami baromságot írtam...
üdv amp
|
vas. nov. 02, 2003 8:40 |
|
|
ElektroHead
|
ugyan elegge elkanyarodott a tema de a temanyito szovegben szereplo berendezes egesz pontosan hogy is van? milyen felvevofej egesz pontosan?
nekunk van egy hasonlo vetitonk, es abba egy filemt kell fuzni (fotozas - elohivas - lejatszas) nemtudom hogy ez most megis mi a szosszenet akar lenni.
szerintem ez az egesz marhasag, de lehet hogy en nem ertem a rendszer mukodeset ilyen keves info alapjan.
mas: tok zavaro hogy nem a tema hanem az utolso egy ket hozzasszolas hatarozza meg a tartalmat. ha en elkezdenek irni a hazilag is elkeszitheto hidrogennel mukodo erositorol akkor aztan tuti arrol beszelne mindenki holott az nem egy projektor
Gergely
|
szomb. nov. 01, 2003 23:39 |
|
|
kispedro
gyémánt tag
|
És ezeket a cuccokat mire használják a hangteknikában?
Amúgy miért lenne olyan nagy dolog megcsinálni?Szerintem nem kellene 2 mehanika.Elég lenne egy felvevős magnó, aminek a felvevőfejét lejötném és rákötném egy másik magnó felvevő elektronikájára.Így venné fel a szalagra a zenét.Közben, meg játszaná le a a lejátszófej a cuccot.Ehhez miért kell két mehanika?Felvevéskot is, meg lejátszáskor is ugyan olyan sebességgel forog a szalag nem?
Nem próbáltam ki, mert nem találtam itthon egy magnót sem.Anyám kidobált egy csomó cuccomat.
Lehet megpályázom ezt a hifi showt.
kispedro
|
szomb. nov. 01, 2003 20:28 |
|
|
SMA
gyémánt tag
|
Kedves kispedro és Többiek!
Ezt úgy hívják készen, hogy háromfejes magnó és a hangtechnikában használnak is ilyent. Nakamichi, például, vagy a jobb Denon tipusok egy része kazettás kivitelben.( AKAI GX4000-is így működik, de ez szalagos készülék.)
Persze, igen nagy munka árán két jó videomagnóból is lehet ilyesmit készíteni, kell két mechanika, külön felvevő-erősítőrész és külön a lejátszó-rész. Ha "hatfejes" a video-fej, akkor ráadásul HIFI-Sztereo hangot is tudsz felvenni/lejátszani.
Szinkronban kell vezérelni a két készülék-részt, tehát a szalagot vinnie kell mindkettőnek egyszerre. Ez a gond nagy része!
Ha sikerül ilyet megépítened, azt a jövő évi HIFI és Házi Mozi Show-n érdemes lenne bemutatni.
Üdv! SMA
|
szomb. nov. 01, 2003 14:05 |
|
|
kispedro
gyémánt tag
|
Nem vettem meg a vetítőt, csak tudok egy eladót.Asszem kipróbálom ezt a módszert egy kis magnón.Lesz 2 fej (felvevő, lejátszó) és 2 külön áramkörön fognak menni.A magnóban maradhat a felvevő rész, egy másikból meg kiszedem a lejátszófejhez tartozó elektronikát.Vagy a lejátszó fejet is és berakom a felvevő fej után.De elméletileg nem működen?Ha már felvettem a szalagra mondjuk pl. a hangot, akkor azt utánna pár centivel arrébb lévő fejjel le is játszhatom, nem?Én csak otthoni nézésre használnám.Nem tennék rá pénzbedobót, meg nem létesítenék is mom parkot, meg mittoménmit.
Megyek kipróbálom a magnósmegoldást, mert rámjött a buherálás!!!!!!! ))
kispedro
|
szomb. nov. 01, 2003 13:44 |
|
|
SMA
gyémánt tag
|
Kedves kispedro és Többiek!
Ez olyan fából-vaskarika lenne.
Hasonlatos a videomagnókhoz, - de minek?
Akkor már inkább egy videomagnó, az felvesz és le is játszik.
Az a vetítőgép jó? - AKKOR VIGYÁZZ RÁ! - mert egyre többet fog érni!
NE alakítsd át, ne tedd tönkre!
Ha netán javításra, karbantartásra szorul, akkor hívj Engem!
Mai árakon számítva ez többet ér, mint egy új videomagnó!
Amire egyébként Te gondolsz, az egy PC-szerver-szerű szerkezet, amiben igen gyors, nagykapacitású Winchesterek vannak, amire a bejövő jelet fel lehet venni, de szinte azonnal ki is lehet olvasni, manipulálni, stb.; - igen drága készülék ez. Egy ilyen szerver-szerű gépezetbe több film anyaga belefér, amit tetszőlegesen lehet vetíteni, persze a jogdíjak tisztázása után - és ez lenne az alapja a műholdon keresztül levehető jelátvitelnek, hogy ilyen szerverre töltjük le, majd engedélyezés ( fizetés ) után mehet a (mozi)műsor.( Ez egy rémálom, már látom lelki szemeimmel a szomorú jövőt, hogy pénzbedobós készülékkel, vagy banki átutalással lehet majd otthon filmet nézni, persze, előre fizetve.) A MOM-Park Digitális vetítője működik hasonlóan, kb. 100-millióért, abban van egy szerver-szerkezet, de még nem "aktív". Azóta pedig már kicsit mentek lejjebb az árak.
Üdv! SMA
|
szomb. nov. 01, 2003 12:00 |
|
|
Loft
|
Nem, csak nem értek hozzá.
De elképzeltem, ahogy forog (és kerreg) a háttérben. Szép lenne!
|
szomb. nov. 01, 2003 1:43 |
|
|
kispedro
gyémánt tag
|
Annyira reménytelen?
kispedro
|
pén. okt. 31, 2003 23:18 |
|
|
Loft
|
Bárcsak segíthetnék!
|
pén. okt. 31, 2003 23:16 |
|
|
kispedro
gyémánt tag
|
Hi!
Ma láttam neten egy ilyet 5000 Ft-ért: http://apro.mogyoro.hu/kepek/031018/8mm_vetito.jpg
Közben eszembe jutott egy hülyeség, de szerintem elméletileg megvalósítható.Szóval ez egy régi orosz 8mm-es diavetítő, amivel lehet felvenni is.Nem-e lehetne azt megoldani, hogy én a felvevőfejére rákötném a számítógép tv kimenetét és venném fel a szalagra a videót.A felvevő fej után lenne a lejátszó fej és amíg a felvevőfej venné, utánna a lejátszófej már vetítené is a videót.Ha működne, akkor olcsón meglehetne csinálni és lenne egy régimódi, de működő kivetítőm.
Mi a véleményetek róla?Nagyon extrém lenne a működne.Le már lécci ne hülyézettek, mert tudom, hogy az vagyok.
kispedro
|
pén. okt. 31, 2003 21:28 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 19 hozzászólás ] |
|