Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. dec. 26, 2024 7:32

Hozzászólás a témához  [ 2144 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 43  Következő
Asztali DVD írók 
Szerző Üzenet
platina tag

Hozzászólás 
Pepi, köszönöm az infót. Gondolom ha tuti lemezt akarok, akkor DVD Shrinkbe beolvastatom, elmentem, és újra kiírom.
Az interlace problémájára nem tudsz valami megoldást? Keressek olyan lejátszó programot, ami a PC-n menet közben deinterlace-eli a képet, vagy lehet az asztali írón is állítani valamit?

A készülék felbontásán még gondolkodom, nem szeretném elveszteni a 3 év garanciát (többek között ezért is választottam a Pio-t; nomeg a beállításai miatt). Csak macerás szervizbe vinni, és ki tudja meddig tartanák bent egy ilyen kis hiba miatt. :?

csüt. márc. 23, 2006 23:07
Profil Privát üzenet küldése
Moderátor

Hozzászólás 
A Pioneert leszámítva szinte minden cég írója képes legalább 3 formátumot kezelni. 1999 és 2003 között meg rendgeteg lejátszó még a -R-t sem vitte...

csüt. márc. 23, 2006 22:27
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Odo írta:
Az 3 MB tényleg számottevő.

A valamirevaló alatt a noname cuccokat is értem. Rosszul fogalmaztam, csak a régiek nem bírják.

Szerintem egy 2000-2003 között készült DVD lejátszó nem mondható réginek (mármint magyar viszonylatban). A magyar háztartásokban sok olyan készülék van jelenleg is használatban melyek 1999-2003 között készültek és nem képesek hibamentesen olvasni a gyengébb reflexióval rendelkező + lemezeket. Ráadásul még 2004-ben is gyártottak olyan márkás és noname készüléket mely fizikailag nem képes olvasni a + lemezeket. Ezt tetézi még a formátumharc mely még mindig nem ért véget és még 2006-ban is fellelhetőek olyan lejátszók, felvevők melyek fizikailag ugyan képesek lennének a + lemezek olvasására, írására de mivel a gyártó a - táborhoz tarozik fw szinten nem engedélyezett a + lemezek kezelése. Ilyenek pld. a Pioneer készülékei is melyeknél hivatalosan nem engedélyezett a + lemez és a Book Type átállítása ROM-ra sem hoz minden esetben 100%-ban hibamentes lejátszást.
Ha jobban körbenézel akkor láthatod, hogy még mindig a DVD-R támogatottsága a nagyobb (támogatottság alatt a hivatalos támogatást értem és nem azt, hogy az adott nyersanyagot elfogadja a készülék).
Persze a + os oldalon már-már látszik a kompromisszum jele hiszen már nem csak olvasható a – hanem sok esetben írható is.

csüt. márc. 23, 2006 21:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
Gabor2 írta:
Sajnos mégsem oldódott meg a probléma.
Az első dolgom a lemez initializálása volt, aztán egy SP minőségben felvett anyagot (nem egész 1 órát) kiirattam high speed copy-val video módban 4x-es Verbatim DVD-RW-re (természetesen finalize-zal lezárattam). A gépbe rakva DVD lejátszás során csak hang van, kép nincs. Már másik gépben is megnéztem (frissen telepített WinXP SP2 alatt), ott is ugyanez a helyzet. Asus DVD Playert használok (ugyanaz, mint a PowerDVD), WinMediaPlayer le se játssza.
Másnak még nem volt hasonló gondja?

Ha jól sejtem a menüvel lehet valami, csak azt nem tudom, hogy mi (kiírás előtt választani kell egyet; bár ne kéne :( ).

A DVD tartalma egy VIDEO_TS mappában van (hátha mond valamit nektek):
video_ts.bup
vts_01_0.bup
video_ts.ifo
vts_01_0.ifo
video_ts.vob
vts_01_1.vob
vts_01_2.vob

[szerk.: asztali DVD lejátszón minden rendben, viszont nem látszik a menü, ami a DVD Shrink szerint ott van]

A menü ott van csak meg kell nyomni a menü gombot a távirnyán (nem menüvel indul a DVD hanem a videóval és a menüt a menü gomb megnyomásával lehet előhozni)

Mivel az asztali DVD felvevők nem 100%-ban szabványos struktúrát készítenek (az IFO állományok szerkezete kicsit más mint a gyári DVD-ken meg amit az authoring programok készítenek). Ez okozza azt, hogy egyes DVD lejátszó programok nem képesek korrektül lejátszani a felvevőkkel rögzített DVD-ket (van pár asztali lejátszó is mely nem képes megbirkózni a módosított struktúrán). Éppen ezért írják le a DVD felvevők kezelési leírásában, hogy lehetnek olyan készülékek (ide tartoznak a PC-s programok is) melyeken nem biztos, hogy lejátszható a lemez. Ha jól tudom akkor a PowerDVD és az összes olyan DVD lejátszó program mely ugyanazt a motort használja mint a PowerDVD nem kezeli rendesen ezeket a lemezeket. Használj más DVD lejátszó programot (pld. WinDVD, CinePlayer, stb.)

csüt. márc. 23, 2006 21:00
Moderátor

Hozzászólás 
Mindegyiknek van előnye, és hátránya. Kicsit olvass vissza, nem is olyan régen volt szó a Panáról és a Pioneer gépekről.

csüt. márc. 23, 2006 19:15
vas-tag

Hozzászólás 
sony rdr hx710 vagy pana eh 60? esetleg pioneer 530h? melyiket vegyem?

csüt. márc. 23, 2006 18:51
platina tag

Hozzászólás 
Sajnos mégsem oldódott meg a probléma.
Az első dolgom a lemez initializálása volt, aztán egy SP minőségben felvett anyagot (nem egész 1 órát) kiirattam high speed copy-val video módban 4x-es Verbatim DVD-RW-re (természetesen finalize-zal lezárattam). A gépbe rakva DVD lejátszás során csak hang van, kép nincs. Már másik gépben is megnéztem (frissen telepített WinXP SP2 alatt), ott is ugyanez a helyzet. Asus DVD Playert használok (ugyanaz, mint a PowerDVD), WinMediaPlayer le se játssza.
Másnak még nem volt hasonló gondja?

Ha jól sejtem a menüvel lehet valami, csak azt nem tudom, hogy mi (kiírás előtt választani kell egyet; bár ne kéne :( ).

A DVD tartalma egy VIDEO_TS mappában van (hátha mond valamit nektek):
video_ts.bup
vts_01_0.bup
video_ts.ifo
vts_01_0.ifo
video_ts.vob
vts_01_1.vob
vts_01_2.vob

[szerk.: asztali DVD lejátszón minden rendben, viszont nem látszik a menü, ami a DVD Shrink szerint ott van]

csüt. márc. 23, 2006 18:03
Moderátor

Hozzászólás 
Az 3 MB tényleg számottevő.

A valamirevaló alatt a noname cuccokat is értem. Rosszul fogalmaztam, csak a régiek nem bírják.

csüt. márc. 23, 2006 17:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
Odo írta:
Jelenleg minden valamire való készülék lejátsza a plusszos lemezeket. Én ha tehetem inkább ezeket használom (persze ártól és márkától függűen használok mást is, ezért is szeretem ha egy író több formát ismer). A kisebb kapacitás pontosan mennyi? Mert még ilyet edddig nem vettem észre.

Pont arról van szó, hogy csak minden valamire való készülék kezeli 100%-ban a + os lemezeket. Ha egészben nézed a szórakoztatóelektronikát ill. a magyar háztartásokban jelenleg fellelhető készülékeket akkor már nem olyan rózsás a helyzet a + os lemezeknél.
A DVD+R/RW mérete 4482MB
A DVD-R/RW mérete 4485MB

csüt. márc. 23, 2006 16:55
Moderátor

Hozzászólás 
Pepi írta:
Csak a pontosság kedvéért.
Jelenleg minden valamire való készülék lejátsza a plusszos lemezeket. Én ha tehetem inkább ezeket használom (persze ártól és márkától függűen használok mást is, ezért is szeretem ha egy író több formát ismer). A kisebb kapacitás pontosan mennyi? Mert még ilyet edddig nem vettem észre.

csüt. márc. 23, 2006 16:43
Moderátor

Hozzászólás 
lazer írta:
Sziasztok!
A múlthéten vásároltam egy Lazer PVR- 5000 típusú asztali dvd írót.
A leírásában szerepel egy olyan fejezet, hogy dvd lezárása, ezt a menüből elő tudom hívni, de mikor megnyomom a select gombot nem történik semmi.
...
Laci
Szerintem hibás, vissza kell vinni.

csüt. márc. 23, 2006 16:36
gyémánt tag

Hozzászólás 
Csak a pontosság kedvéért.
A DVD-R több mint 7 éves, 100%-ban kiforrott technológia mely szinte 100%-os lejátszási kompatibilitással bír. A DVD+R 2003-ban látott napvilágot és csak 2005-től indult be igazán (2003-2005 között éppen elérte a DVD-RW lejátszási kompatibilitását ami igencsak 60% körüli arányt jelent.).
A + os lemezekkel még a mai napig vannak lejátszási kompatibilitási problémák mely két részre bontható. Az egyik maga a fizikai kompatibilitás problémája mely az eltérő reflexiós tartomány miatt van. A másik a logikai (fw szintű) kompatibilitási gond mely a DVD szövetségek döntései miatt alakultak ki. A fizikai inkompatibilitás nem oldható meg azaz ha a lejátszó nem képes 100%-ban kezelni a gyengébb reflexiós tartományt akkor olvasási problémák lépnek fel. Az fw szintű inkompatibilitásra a + os lemezeknél a megoldást a Book Type átállítása jelenti azaz DVD-ROM -nak (gyári DVD) álcázva a lemezt az esetek nagyobb részében kijátszható a lejátszó fw-je.
És akkor ott van az is, hogy a + os lemezek kicsivel kisebb kapacitásúak mint a - os lemezek.

Szerk:
És a formátum harc tovább folytatódik az újabb generációknál is ami azt jelenti, hogy szintén mi felhasználók fogunk szívni a blu-ray kontra HD-DVD egymást felüllicitáló harca miatt

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Pepi csüt. márc. 23, 2006 16:41-kor.

csüt. márc. 23, 2006 16:27
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok!
A múlthéten vásároltam egy Lazer PVR- 5000 típusú asztali dvd írót.
A leírásában szerepel egy olyan fejezet, hogy dvd lezárása, ezt a menüből elő tudom hívni, de mikor megnyomom a select gombot nem történik semmi.
Ha esetleg valaki már rájött, hogy ez hogyan működik, kérem segítsen.
Nem tudom így másik dvd lejátszóban megnézni, amit felvettem hdd-ről a lemezre.
Előre is köszi.
Egyébként szerintem megérte megvenni, mert amúgy minden jól működik rajta, igaz, hogy elég sok időm elmegy azzal, hogy minden csínját-bínját megismerjem.
Laci

csüt. márc. 23, 2006 16:10
platina tag

Hozzászólás 
Odo, ezt úgy érted, hogy a DVD+R és DVD+RW jobb? Bár mintha elérési időben az adatszerkezet miatt jobb lenne a +, de az gondolom csak kis fájloknál jön elő. Én eddig mindig DVD-R-re írtam, nem volt gondom vele (újraírhatónál szoktam DVD+RW-t is használni).

csüt. márc. 23, 2006 15:53
Moderátor

Hozzászólás 
Annyira nem értek hozzá, de én biztos nem mernék ilyet tenni.

A formátumok esetében meg azért nem teljesen mindegy mire írunk.

csüt. márc. 23, 2006 13:23
platina tag

Hozzászólás 
Köszi! Akkor azt hiszem az egyik kérdés megoldódott.
Szerinted észrevehetik valahonnan, hogy felnyitottam?

A többi formátum megírásának hiánya nem nagyon zavar (szerintem másokat sem, tök mindegy mire írunk), olvasni meg tudja a DVD+RW-t is. Csak azt hiányolom, hogy az mp3-as DVD-t nem eszi meg, csak a CD-t. Ma már elvárható lenne, szerintem. :o Igaz én elsősorban felvételekhez vettem, divx-hez meg mp3-hoz ott a számítógép a szobámban.

csüt. márc. 23, 2006 13:16
Moderátor

Hozzászólás 
Már hazánkban is kapható a világ első összes DVD formátumát támogató író, a Panasonic DMR-ES15.

Felvétel +-R, +-RDL, +-RW, RAM lemezekre. DivX támogatás, iLink, TBC.

Ára: 57.990 Ft
http://www.panashop.hu

csüt. márc. 23, 2006 12:37
Moderátor

Hozzászólás 
Ha szeretnéd a 3 év garit, akkor semmiképpen ne nyúlj hozzá.

Az biztos, hogy a -RW korongokat formázni kell DVD-VIDEO módhoz. A VR-t viszont nem tudom.

csüt. márc. 23, 2006 12:30
platina tag

Hozzászólás 
A DVD-RW-re másolással kapcsolatosan eszembe jutott, hogy előtte nem initializáltattam az íróval, egyszerűen csak betettem az üres lemezt, és ráírtam. Ez lehet a gond?

csüt. márc. 23, 2006 9:58
platina tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Vettem egy Pioneer DVR-433H-t. Sajnos a ventillátora "kerepel" (gondolom nem általános, csak én fogtam ki rossz darabot), elég zavaró, főleg hogy csendmániás vagyok. :) Úgy tűnik, hogy a szélzaja tényleg elég kicsi, csak ne búgna. :(
Úgy látom nincs semmilyen matrica, ami a készülék felbontását leleplezné (így a 3 éves garanciát nem veszélyeztetem), úgyhogy arra gondoltam, hogy emiatt nem viszem vissza, inkább magam gyógyítom meg.

Van néhány kérdésem:
1. Jól gondolom, hogy a belsejében sincs olyasmi (pl. matrica), ami a felbontását megmutatná? Azaz nyugodtan felbonthatom? Vagy inkább vigyem vissza?
2. A venti a vinyót hűti csak, vagy a tunernek ill. enkódoló egységnek is kell hűtés. Mi lenne, ha egyszerűen csak lehúznám a ventillátort (feltéve hogy csatlakozóra van dugva, és nem forrasztva van)? A vinyó szerintem simán bírná.

Kicsit más jellegű kérdés:
3. Felvettem a vinyójára valamit DVD Video módban, kiírtam gyorsmásolással egy DVD-RW-re, lezárattam, majd beraktam a számítógépbe. Ott azonban dvd lejátszásnál hang van, kép nincs. Fájl szinten a vob fájlt lejátszva (pl. Zoom Playerrel) kép is van, illetve pl. a DVD Shrink is megnyitja, és produkál képet. Mi lehet a gond?
4. Nálunk nem túl jó a kábeltévé minősége, elég szemcsés. Hogy érdemes beállítani a szűrőket? Próbálkoztam, de a végeredmény nem igazán jobb, illetve a fekete részek gyönyörű zavarmentes feketék lesznek, de a kép többi része nem javul. Érdemes a szín zajszűrését is állítani (az mintha nem lenne hatással az eredményre)?
5. Számítógépen lejátszva (Zoom Playerrel) látszik, hogy a kép Interlace-elt. Be lehet valahogy állítani a felvételt (720x576-os felbontásnál), hogy ne legyen ilyen?

Előre is köszi a válaszokat!

csüt. márc. 23, 2006 9:42
platina tag

Hozzászólás 
mm-ben LG RH-7500 80 alatt

kedd márc. 21, 2006 8:18
Moderátor

Hozzászólás 
Persze hogy az!

Philips 80 gigás az EW-be 75 ezer Ft.

hétf. márc. 20, 2006 17:39
vas-tag

Hozzászólás 
Digitech 80-160-250 GB-s lesz akcióban az Auchan Savoya parki üzletében. Ez nagyon gagyi? 58-65-80 E Ft lesz.

hétf. márc. 20, 2006 17:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sub1977 írta:
Köszi szépen a hozzászólásokat! Végül is a Pioneer DVR-530H-t vettem meg. Még nem nagyon volt időm tüzetesen mipróbálni, de ami késik, nem múlik. Valaki meg tudja mondani, hogy nálunk működik a GUIDE PLUS szolgáltatás, vagy ez csak külföldi privilégium? Ha nálunk is megy, akkor hogy kell beállytani?

Nálunk nincs GUIDE PLUS. Ha UPC Direkt műholdas vételed van vagy az új DigiTV akkor ott van valami hasonló elektronikus műsorújság.

hétf. márc. 20, 2006 9:21
vas-tag

Hozzászólás 
Köszi szépen a hozzászólásokat! Végül is a Pioneer DVR-530H-t vettem meg. Még nem nagyon volt időm tüzetesen mipróbálni, de ami késik, nem múlik. Valaki meg tudja mondani, hogy nálunk működik a GUIDE PLUS szolgáltatás, vagy ez csak külföldi privilégium? Ha nálunk is megy, akkor hogy kell beállytani?

hétf. márc. 20, 2006 9:16
gyémánt tag

Hozzászólás Re: Asztali író
StPepe írta:
Kicsit félve, de megkérdem: valaki eljátszadozott már egyáltalán a Pio 3 fix beállítású szűrőjén kívül a szabadon beállítható paraméterekkel? Talán nem elég jó pl. a gyári VHS-re optimalizált?

A paraméterezhető képjavítás azért jó, mert a forrás minőségéhez lehet igazítani. Ez a Pioneer esetében azt jelenti, hogy a 3 gyári beállítás (TUNER, VCR, LDP) egy optimális minőségű forrást feltételezve van belőve amit szélsőséges esetekben jó ha át lehet állítani. Mire is értem a szélsőségeket? pld. arra, hogy ha olyan VHS felvételt szeretnénk rögzíteni mely több generációs másolat vagy éppenséggel 15-20 éves (netán még régebbi), stb. akkor itt már számolni kell azzal, hogy a színek elmásznak, elveszti élességét, stb. na ekkor jön igazán jól a paraméterezhetőség hiszen ha helyretesszük a fehér/fekete szintet, color szintet, az R - G arányt, élességet akkor azzal sokat tudunk javítani a képminőségen hiszen a színelmászásokat, kontúrok összemosását csökkentettük.
De a paraméterezhetőség nem csak ilyen esetekben jön jól. pld. ha olyan kamerával készítünk felvételt melyen rosszul van beállítva a fehéregyensúly akkor lehetőségünk van az utólagos korrekcióra.
De lehetnek esetek mikor maga a felvevő tuneréből származó jel esetén is jó ha egyéni beállítások tudunk alkalmazni hiszen lehetséges, hogy az adott vételi körülmények között a gyári beállítás nem ad kimondottan jó képet.
De olyan eset is előfordulhat, hogy jól jön a zajszűrés kikapcsolhatósága hiszen lehetnek esetek mikor maga a zajszűrő eljárás nemhogy javít hanem éppenséggel ront a helyzeten.
És még sorolhatnám napestig azokat az okokat amiért jó ha van paraméterezhető képjavítás. A paraméterezhetőség egy plusz extra szolgáltatás mely emeli a készülék rugalmas használhatóságát. Persze lehetséges, hogy soha nem lesz szükség a manuális beavatkozásra de azért sokkal jobb ha adott ez a lehetősége mintha simán csak be lennének drótozva az áramkörök és csak a gyári, állandóan jelenlévő szűrés áll rendelkezésre.

vas. márc. 19, 2006 7:52
ezüst tag

Hozzászólás 
fjanni írta:
Sziasztok!
Van egy Panasonic DMR-EH50 íróm, és lejátszás közben egyszerűen leállt. Nem lehet kikapcsolni csak az I/O hosszas megnyomásával. Újbóli bekapcsoláskor SELF CHECK megy órákig vagy megáll a HELLO-nál és nem megy tovább. Mi lehet a probléma? Mit javasoltok?

Szia!
Próbáld meg kihúzni a hálózati csatlakozót is, legalább 10 percre és utána próbáld meg újból a bekapcsolást. Ha nem segít, nézd meg a kezelésit, említ-e valahol reset lehetőséget: pl. bizonyos kezelőszervek lenyomva tartása mellett bekapcsolni. Amennyiben ezek sem segítenek, sajnos szerviz.

szomb. márc. 18, 2006 21:44
ezüst tag

djnice írta:
Ha a 2 között választanod kell, akkor a Pioneer-t ajánlom a jobban paraméterezhető szűrői és a kevésbé blokkosodó képe miatt. Viszont a helyedben még elgondolkoznék a JVC és a Sony típusain.

Kicsit félve, de megkérdem: valaki eljátszadozott már egyáltalán a Pio 3 fix beállítású szűrőjén kívül a szabadon beállítható paraméterekkel? Talán nem elég jó pl. a gyári VHS-re optimalizált?

szomb. márc. 18, 2006 20:29
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok!
Van egy Panasonic DMR-EH50 íróm, és lejátszás közben egyszerűen leállt. Nem lehet kikapcsolni csak az I/O hosszas megnyomásával. Újbóli bekapcsoláskor SELF CHECK megy órákig vagy megáll a HELLO-nál és nem megy tovább. Mi lehet a probléma? Mit javasoltok?

szomb. márc. 18, 2006 20:09
ezüst tag

Sub1977 írta:
Sziasztok! Jelenleg én is vásárlás előtt állok. Pana DMR-EH60 vagy Pio DVR-530? van egy 3CCD-S Pana kamerám is, de ennek ellenére a Pio szimpatikusabb. Hallottam elég sok negatívumot a Pana írókról, ez kicsit elgondolkodtatott. Néhány asztali lejátszó nem hajlandó elfogadni a Panával írt lemezeket,helyenként bekockásodó jelenetek, ugró hang... Ezek. Nekem csak a kamera és író közötti kompatibilitás volt először szimpatikus. Utána kioktattak, hogy tulajdonképp a kamera, csak az általa rögzített felvétel minősége szempontjából fontos, mert a további műveletek mind-mind az asztali írón és tudásán mulnak. A DV-jelet ugyan úgy fogadja bármilyen eszköz, mivel szabványos. Véleményetekre lennék kiváncsi, vagy tapasztalataitokra. Jobb választás a PIONEER DVR-530H ?

Ha a 2 között választanod kell, akkor a Pioneer-t ajánlom a jobban paraméterezhető szűrői és a kevésbé blokkosodó képe miatt. Viszont a helyedben még elgondolkoznék a JVC és a Sony típusain.

szomb. márc. 18, 2006 8:48
Moderátor

Hozzászólás 
Szerintem a Pioneernál csak a RAM támogatással tudnak többet.

pén. márc. 17, 2006 22:52
ezüst tag

Hozzászólás 
Sub1977 írta:
Szia Odo!

Köszi szépen gyors válaszodat! Azt hiszem érdemes elgondolkodnom.....

Esetleg érdemes elgondolkodni még a JVC DR-MH200, ill. DR-MH300 típuson, bár az már jóval drágább.

pén. márc. 17, 2006 21:46
vas-tag

Hozzászólás 
Odo írta:
Amiket eddig megírtam korongokat a Panával, mentek más Pana, Philips, Thomson és Roadstar lejátszókon. Kockásodást a két legjobb minőségben soha nem láttam még, és a hanggal még gyengébb LP, EP esetén sincs gond.

Pana:
+ sokféle formátum kezelése, köztük RAM
+ 200 GB HDD
+ TBC
+ szép design, hatalmas és informatív kijelző
+ sok be- és kimenet

- +-R lemezeknél kevés lehetőség a szerkesztésre, nincs automatikus fejezetbeszúrás
- a szerviz lusta és szemét
- csak 5 féle felvételi mód

Pioneer:
+ 3 év garancia
+ sok lépésben állítható felvételi mód
+ szűrők
+ TBC

- csak minuszos lemezekre ír
- szerintem ronda (ezt nem kell figyelembe venni :D )

Szia Odo!

Köszi szépen gyors válaszodat! Azt hiszem érdemes elgondolkodnom.....

pén. márc. 17, 2006 12:58
Moderátor

Hozzászólás 
Amiket eddig megírtam korongokat a Panával, mentek más Pana, Philips, Thomson és Roadstar lejátszókon. Kockásodást a két legjobb minőségben soha nem láttam még, és a hanggal még gyengébb LP, EP esetén sincs gond.

Pana:
+ sokféle formátum kezelése, köztük RAM
+ 200 GB HDD
+ TBC
+ szép design, hatalmas és informatív kijelző
+ sok be- és kimenet

- +-R lemezeknél kevés lehetőség a szerkesztésre, nincs automatikus fejezetbeszúrás
- a szerviz lusta és szemét
- csak 5 féle felvételi mód

Pioneer:
+ 3 év garancia
+ sok lépésben állítható felvételi mód
+ szűrők
+ TBC

- csak minuszos lemezekre ír
- szerintem ronda (ezt nem kell figyelembe venni :D )

pén. márc. 17, 2006 12:46
vas-tag

Hozzászólás Asztali író
Sziasztok! Jelenleg én is vásárlás előtt állok. Pana DMR-EH60 vagy Pio DVR-530? van egy 3CCD-S Pana kamerám is, de ennek ellenére a Pio szimpatikusabb. Hallottam elég sok negatívumot a Pana írókról, ez kicsit elgondolkodtatott. Néhány asztali lejátszó nem hajlandó elfogadni a Panával írt lemezeket,helyenként bekockásodó jelenetek, ugró hang... Ezek. Nekem csak a kamera és író közötti kompatibilitás volt először szimpatikus. Utána kioktattak, hogy tulajdonképp a kamera, csak az általa rögzített felvétel minősége szempontjából fontos, mert a további műveletek mind-mind az asztali írón és tudásán mulnak. A DV-jelet ugyan úgy fogadja bármilyen eszköz, mivel szabványos. Véleményetekre lennék kiváncsi, vagy tapasztalataitokra. Jobb választás a PIONEER DVR-530H ?

pén. márc. 17, 2006 11:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
EFi írta:
Szerintem te nem érted. Te különböző technológiákat hasonlítassz össze (video2000/VHS, DVD/HD-DVD analóg/DVB) még szép, hogy nem olvassák egymást. Én viszont egy azonos, szabványosnak és kompatibilisnek hirdetett DVD-ről beszélek.

Mint már írtam fejlődés alatt van a DVD. Lásd a CD esetét 10 évet visszatekintve. A kezdetekben megjelent írókkal nem tudtad az új high meg ultra speed RW lemezeket írni. Aztán mikor leálltak a 4x RW-k gyártásáról és kifogytak a készletek akkor írót kellet cserélni ha RW-t akart írni az ember.
A CD elérte a fejlődés a csúcspontját azaz innen tovább már nincs látványosabb az írási technológiát komolyabban érintő változás. De az írható DVD csak most éli azt amit a CD 10 évvel ezelőtt.

szer. márc. 08, 2006 15:55
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szerintem te nem érted. Te különböző technológiákat hasonlítassz össze (video2000/VHS, DVD/HD-DVD analóg/DVB) még szép, hogy nem olvassák egymást. Én viszont egy azonos, szabványosnak és kompatibilisnek hirdetett DVD-ről beszélek.

szer. márc. 08, 2006 15:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
EFi írta:
Szerintem meg jól töckön kéne rúgni az egész társaságot. Fittyfenét sem ér a gyorsabb lemez, ha képtelenek kompatibiliset gyártani. Abszolute full fölösleges 2 millió paramétert rögzíteni mindenféle színes könyvekben, ha közben valami miatt mégiscsak bukik az egész mutatvány. Ilyen alapon minden generációt gyárthatnánok különböző átmérővel a régi DVD-írót így is úgy is ki kell dobnom, az új meg majd az éppen aktuálissal kompatibilis lesz, oszt jóvan!

Látom nem érted. A mostani DVD+-R/RW meg DL lemezek és technológia egy átmenet mely még most csak a gyermekkorát éli. A digitális videó meg DVD-zés csak a kezdeti stádiumban van azaz az elkövetkező években igen gyors és látványos fejlődés és változás lesz. Anno még a VHS kezdetén is voltak olyan műszaki megoldások melyek aztán szépen kihaltak (pld. video2000 mely még ma is igencsak ott van csak hát kihalt technológia és már csak az elvakult gyűjtőknél van ilyen videomagnó meg kazetta).
A 4.7-es meg a 8.5-es írható DVD is ilyen kezdeti szárnycsapkodás. És már most tudni, hogy igencsak rövid élete lesz ennek a technológiának mert már itt van a nyakunkon a HD ami már blu-ray ill. HD-DVD formátumot követel meg (pld. megjelenítők szintjén már a boltokban van a HD technológia).
Szóval az az asztali DVD felvevő amit ma megveszel az 2-3 év múlva eleve csak mint technikai emlék marad meg hiszen addigra már régen a 30GB-os lemezeket meg több GB-os memóriakártyákat fogunk használni.
Arról nem is beszélve, hogy kb. 3 év és el is felejtheted a hagyományos tuneres készülékeket hiszen 2010-11 környékén a tervek szerint Magyarországon teljesen megszűnik a most még mindenki által használt hagyományos analóg TV sugárzás.

szer. márc. 08, 2006 15:35
gyémánt tag

Hozzászólás 
UPS téma: azt azért továbbra is igen meredeknek tartom, hogy veszek egy 80 ezres cuccot és akár 1 mp áramszünet tönkreteheti az egészet (HDD miatt) és akkor még én voltam a hibás, miért nem vettem szünetmentest.

szer. márc. 08, 2006 15:10
gyémánt tag

Hozzászólás 
Pepi írta:
StPepe írta:
Mivel az asztali felvevőkben is többé-kevésbé a pc-s írók megfelelői vannak, ezért elképzelhető ezeknél is, hogy a 2-3 évvel ezelőtti modellek (illetve 2-3 év múlva a mostaniak :o ) nem fogják felismerni a legújabb lemezeket.

Ez természetes azaz a műszaki fejlődés velejárója. Egyébként meg nem véletlenül van leírva az asztali felvevők user manual-jaiban, hogy milyen sebességű, márkájú lemezek használhatóak.

Szerintem meg jól töckön kéne rúgni az egész társaságot. Fittyfenét sem ér a gyorsabb lemez, ha képtelenek kompatibiliset gyártani. Abszolute full fölösleges 2 millió paramétert rögzíteni mindenféle színes könyvekben, ha közben valami miatt mégiscsak bukik az egész mutatvány. Ilyen alapon minden generációt gyárthatnánok különböző átmérővel a régi DVD-írót így is úgy is ki kell dobnom, az új meg majd az éppen aktuálissal kompatibilis lesz, oszt jóvan!

szer. márc. 08, 2006 15:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
tangerine írta:
Ezért érdemes egy UPS-re befektetni. Annyira nem vészes az ára, bizonyos mértékig véd a hálózati zavar/túlfesz vagy villám ellen is, és nem marad el egy felvétel sem egy áramszünet miatt, akár órákig is bírja, mert nem eszik sokat.
El sem merem képzelni, hogy mi történne a vincsin egy felvétel közbeni áramszünetkor. Pl. logikai hibák, fake lefoglalt terület -> kapacitáscsökkenés. Persze ezek csak tippek, lehet, hogy fel van készítve ilyenekre a készülék, és semmi gond, de biztosan nem hasznos a vincsinek az írásközbeni áramszünet.
Ja és a PC-t is rá lehet dugni az UPS-ra, annak sem árt.

A Pioneer felvevőm user manual-ja meg is említi ezt.

"If there’s a power failure while the recorder is on
there is a chance that some data on the HDD will be
lost.
"

szer. márc. 08, 2006 10:37
ezüst tag

Hozzászólás 
StPepe írta:
EFi írta:
Odo írta:
Szala írta:
Ez az ami aramszunet eseten tárol? Akkor ez arra eleg csak, hogy atdugd a konnektort.. ..tehat nem sokra. Talan a csucsmodellekre tartogatjak ezt az extrat.. ;) Ötös!
Igen, az!
A csúcsmodell is csak 10 percig bírja, eddig 60 perc volt náluk az elterjedt.

Sok lenne a gyártóknak az a 300 Ft a 3V-os gombelemért (lásd PC - BIOS), meg az áramkörért, amivel legalább a programozott dolgokat meg tudná őrizni hetekig....! :x

Anno a videomagnóknál is egyre csökkentek ezek az áthidalható időtartamok, de a gyártók nem a magyar viszonyokra tervezték ezeket a készülékeket. Én azt tapaszatlom, hogy az utóbbi 10-15 évben nagyon ritka volt a hálózat kimaradása, ami mégis előfordult, az is rövid ideig. Régebben volt, hogy órákig nem volt "villany". Végülis ez is szolgáltatás, kb. 99-99,5%-os rendelkezésre állással. Persze ez nem vigasz, ha pont felvétel idején nincs...

Ezért érdemes egy UPS-re befektetni. Annyira nem vészes az ára, bizonyos mértékig véd a hálózati zavar/túlfesz vagy villám ellen is, és nem marad el egy felvétel sem egy áramszünet miatt, akár órákig is bírja, mert nem eszik sokat.
El sem merem képzelni, hogy mi történne a vincsin egy felvétel közbeni áramszünetkor. Pl. logikai hibák, fake lefoglalt terület -> kapacitáscsökkenés. Persze ezek csak tippek, lehet, hogy fel van készítve ilyenekre a készülék, és semmi gond, de biztosan nem hasznos a vincsinek az írásközbeni áramszünet.
Ja és a PC-t is rá lehet dugni az UPS-ra, annak sem árt.

szer. márc. 08, 2006 10:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
StPepe írta:
Mivel az asztali felvevőkben is többé-kevésbé a pc-s írók megfelelői vannak, ezért elképzelhető ezeknél is, hogy a 2-3 évvel ezelőtti modellek (illetve 2-3 év múlva a mostaniak :o ) nem fogják felismerni a legújabb lemezeket.

Ez természetes azaz a műszaki fejlődés velejárója. Egyébként meg nem véletlenül van leírva az asztali felvevők user manual-jaiban, hogy milyen sebességű, márkájú lemezek használhatóak.

szer. márc. 08, 2006 9:44
ezüst tag

Hozzászólás 
EFi írta:
Odo írta:
Szala írta:
Ez az ami aramszunet eseten tárol? Akkor ez arra eleg csak, hogy atdugd a konnektort.. ..tehat nem sokra. Talan a csucsmodellekre tartogatjak ezt az extrat.. ;) Ötös!
Igen, az!

Sok lenne a gyártóknak az a 300 Ft a 3V-os gombelemért (lásd PC - BIOS), meg az áramkörért, amivel legalább a programozott dolgokat meg tudná őrizni hetekig....! :x

Anno a videomagnóknál is egyre csökkentek ezek az áthidalható időtartamok, de a gyártók nem a magyar viszonyokra tervezték ezeket a készülékeket. Én azt tapaszatlom, hogy az utóbbi 10-15 évben nagyon ritka volt a hálózat kimaradása, ami mégis előfordult, az is rövid ideig. Régebben volt, hogy órákig nem volt "villany". Végülis ez is szolgáltatás, kb. 99-99,5%-os rendelkezésre állással. Persze ez nem vigasz, ha pont felvétel idején nincs...

szer. márc. 08, 2006 9:23
ezüst tag

Hozzászólás 
Odo írta:
A régi meghajtók nem ismerik fel jól ezeket az új korongokat, így nem is tudják optimálisan megírni azokat.

Épp most futott ebbe bele a kollégám: ND-2500A DVD írója (talán 2-3 éves konstrukció, de 1 éves a legfrisebb firmware hozzá) megkapta az első 16x DVD-R lemezt, amit már nem ismert fel/nem tudta megírni. Ráadásul ez még 8x író, a 16x lemezt max. 4x-esen hajlandó megírni. Mivel az asztali felvevőkben is többé-kevésbé a pc-s írók megfelelői vannak, ezért elképzelhető ezeknél is, hogy a 2-3 évvel ezelőtti modellek (illetve 2-3 év múlva a mostaniak :o ) nem fogják felismerni a legújabb lemezeket.

szer. márc. 08, 2006 9:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
Odo írta:
Szala írta:
Igen, az!

kedd márc. 07, 2006 19:51
Moderátor

Hozzászólás 
A régi meghajtók nem ismerik fel jól ezeket az új korongokat, így nem is tudják optimálisan megírni azokat.
Tehát nem a minpségről van most szó, ami egyébként szintén gyengébb, mivel az egyre növekvő igényeket alig tudják kielégíteni a gyárak. Idén nem is volt karbantartás, de ezt a cikket már belinkeltem a DVD lemezek minősége topicba, és a burn.hu oldalon is olvasható.

kedd márc. 07, 2006 19:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
Odo írta:
Egyetértek, de lassan már csak 16x-os lemezeket lehet majd kapni amik nem biztos hogy használhatóak lesznek a régebbi modellekben.

Miért is? Ebből már egyszer volt vita. Én mindenesetre úgy képzelem a dolgot, hogy egy 16x-osan írható lemez precízebb jószág, mint egy régi 2x-esen írható...

kedd márc. 07, 2006 19:22
Moderátor

Hozzászólás 
Én 8 típuson próbáltam ki 3 db +RDL lemezt (TDK és Ridata), de nem szolgálhatok szép eredménnyel. Kettőnél nem volt gond, a többi vagy már az elején kiterült, vagy elakadt a rétegváltásnál.
A 2005-ös modellek sincsenek még felkészítve erre, egy-két kivételtől eltekintve. Igazán biztosan csak a +RDL-eles asztali írók viszik.

kedd márc. 07, 2006 14:34
ezüst tag

Hozzászólás 
Odo írta:
Nekem Pana íróm van, ahhoz is kapható ilyen kétoldalas lemez, de még nem vettem mert nem látom értelmét.

A Samsung helyett jobb választás a Philips szerintem. Priviben leírtam hogy a Samok kényesek a lemezekre meg már egyre többet hallani, hogy másik lejátszóban, íróban nem lehet őket olvasni.

Ha ragaszkodsz a DL lemezekhez, akkor az LG-nél kell nézelődni, HDD nélküli íróknál csak azoknak van ilyen funkciójuk.

Régebben még azt olvastam, hogy a megírt DL lemezeket nem minden lejátszó olvassa vissza, ráadásul a rétegváltási pont kezelésénél komoly akadások lehetnek. Most mi a helyzet ezzel? Gondolom az eledott régebbi (~3 évnél idősebbek) lejátszóknál most is gond lehet.
Műsoros DVD másolásnál találtam valahol, hogy DVD- R DL-nél nem feltétlenül esik a rétegváltási pont oda, ahol az eredeti DVD9-en volt, míg DVD+R DL-nél igen, ez is okozhat problémákat. Szóval DL-ben emiatt a "+"-os a nyerő.

kedd márc. 07, 2006 14:21
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2144 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 43  Következő