Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. nov. 16, 2024 19:48

Hozzászólás a témához  [ 437 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Következő
Ismét Eagle 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
Én így szoktam csinálni:

Első lépés:
Beírod a program parancssorába, hogy: run drillcfg, és nyomsz egy Entert.
Megjelenik egy ablak, és ott az inch-et kell kiválasztani. Majd OK. Ezután a következő ablak megmutatja, milyen furatátmérők vannak definiálva. Megint nyomsz egy OK-t. Eztután a furatátmérőket el kell menteni.

Második lépés:
Megkeresed az ikonok között a CAM feliratút, és rákattintasz. Ezután a File menüben -> Open -> Job
Megkeresed az excellon.cam nevű fájlt, majd OK.
Miután ez megtörtént, rá kell kattintani a Process Job gombra.
Ezzel elkészültek a furatokhoz szükséges dolgok.

Harmadik lépés:
Szintén: File -> Open -> Job
Mint korábban már írtam, én az RS274-X formátumot ajánlom, mert nem kell az apertúra fájlokkal vacakolni, és szinte már minden helyen tudnak ebből a formátumból NYÁK-ot csinálni.
Akkor ott tarottunk, hogy Job, itt ki kell választani a gerb274x.cam nevű fájlt. (ha sima gerber kell, akkor értelemszerűen a gerber.cam-ot kell kiválasztani)
A felső füleken váltogatva lehet megtekinteni azt, hogy milyen layerek kellenek az adott pl. alkatrészoldalhoz, vagy a pozíció szitához, stb. vagyis azokat, amiből készülnek a gyártási fájlok.
Majd a Process Job gombra kattintva elkészülnek a gyártáshoz szükséges fájlok.

A gyártónak a következő fájlokat kell elküldeni:
*.cmp - alkatrész oldal, *.sol - forrasztási oldal, *.plc - alkatrészoldali pozíció szita, *.stc - alkatrészoldali forraszgátló lakk maszkja, *.sts - forrasztási oldal forraszgátló lakk maszkja, illetve a fúráshoz szükséges fájlok: *.dri,*.drd,*.drl. (ha sima gerber formátumot használsz, akkor kell még az apertúra fájl is: *.whl) Persze, ha nem kell forrasztásgátló lakk, akkor nem szükséges a hozzá tarozó fájlt elküldeni, ugyanez vonatkozik pl. a pozíció szitára, vagy az alkatrész oldalira (ha egyoldalas nyákot szeretnél) is.

Üdv!

szer. ápr. 19, 2006 22:58
Profil Privát üzenet küldése Honlap
platina tag

Hozzászólás 
És ide leírni esetleg nem lehetne azt a pár sort ami nekem kéne?
Mondjuk aki már csináltatott panelt eagle-ből, hogy mit kellett leadnia ahoz.

szer. ápr. 19, 2006 20:40
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
Benyaa írta:
És ebben a gerber fájlban milyen layereket kell bejelölni? (alkatrészek és társai közül) Én az alapokra gondoltam: top, bottom, pads, vias, dimension, drills, holes
Minden egyes fólia oldalhoz külön gerber file kell, vagy lehet mint a 2 oldalt is 1 gerberbe nyomatni?

Lásd Rádiótechnika évkönyve 2005 a 153 és 154. oldal magyarul, vagy ftp://ftp.cadsoft.de/eagle/program/4.16r1/tutorial-eng.pdf a 67. oldaltól angolul.

szer. ápr. 19, 2006 19:21
platina tag

Hozzászólás 
Hát igazándiból nem tudom hogyan tudnám jobban elmagyarázni. A bottom layerhez a bottom oldalt generáld le, ez tartalmazni fog mindent ami a bottom oldalon van! Úgy a pad-eket és via-kat mint a layer-eket, valamint ha oda van rajzolva a dimension akkor azt is. (Igazándiból nem tudom miért akarsz dimension értékeket rajzolni a gyártott panelre /már ha ezek valóban dimension értékek, a protelben azokat nevezik így/). Top oldalon ugyanez. A maszkhoz vagy van külön réteg a sasban (nem tom, mondom, én proteles vagyok) vagy nincs, de a gerber konverter automatikuszan beleveszi az összes pad-et, úgy a multilayer-eset mint az SMD-t. Természetesen a bottom-top layerek esetében is, lévén egy smd alkatrész ugyanúgy pad-eket használ, csak nem multilayerben, de attól az még pad. A via-t általában külön be lehet állítani hogy bele vegye a maszkba vagy sem.
Valószínűleg ott nem világos a dolog, hogy nem látom a gerber konverter progidat. De ha tényleg neked kell megadnod mi legyen pl. a bottom oldalon akkor elég gáz a progi és akkor finom voltam.
És még egy fúrófájlt is generálj le, mert anélkül nem fogják tudni kifúrni.

A profi sasosok hol vannak iyenkor? Aki generált már le gyártáshoz igazán elmondhatná benyaa-nak hogyan is kell pontosan, protel alól nem tudom osztani az észt csak körvonalakban!

szer. ápr. 19, 2006 11:09
platina tag

Hozzászólás 
Akkor leírom, én mit gondoltam ezek alapján. Mondjuk 2 oldalas forrasztás gátló maszkosnak a gerberek:

dimension, top, pads, vias
dimension, bottom, pads, vias
dimension, holes, drills
dimension, pads, vias

Utolsó a maszkhoz. SMD-nél hogy oldják meg, hogy az alkatrészeket be lehessen forrasztani? Mert az smd alkatrészek padjai nincsenek meg külön. Az maximum a fólia rajzból vehető ki, hogy oda valami olyasmi kell.

kedd ápr. 18, 2006 20:24
platina tag

Hozzászólás 
A gerber fájlok rétegenként alkotnak egy különáló fájlt, egybe nem is tudnád lekonvertálni. Gyártáshoz alapesetben szükséges a bottom és a top layer-ek (utóbbi csak kétoldalasnál), valamint a fúrófile. Ha forrasztásgátló maszkot is akarsz akkor még két layer, az un. solder mask rétegek kellenek (bottom és top, ha nincs smd akkor úgyis csak egy fóliát készítenek, de te csak csináld meg nekik). Ezek gyakorlatilag a pad-eket tartalmazzák pár mil-el nagyobb kitakarásban, ill. ha akarsz olyan vezetősávot ami forrasztható akkor nem árt már konvertálás előtt beleszerkeszteni azt (bár nemtom a sasnál létezik-e erre külön szerkeszthető réteg, de protelben igen). Felirati szitához kell a beültetési oldal. Alapból csak az alkatrész oldal, de smd-nél értelemszerűen mindkettő. Szal annyit konvertálj csak amennyire szükség van a gyártáshoz.

kedd ápr. 18, 2006 6:31
platina tag

Hozzászólás 
És ebben a gerber fájlban milyen layereket kell bejelölni? (alkatrészek és társai közül) Én az alapokra gondoltam: top, bottom, pads, vias, dimension, drills, holes
Minden egyes fólia oldalhoz külön gerber file kell, vagy lehet mint a 2 oldalt is 1 gerberbe nyomatni?

hétf. ápr. 17, 2006 20:12
arany tag

Hozzászólás 
Legcélszerűbb, ha a gerber fájl formátumául az RS274-X -et választod, mert így nem kell szenvedni az aperúra fájlokkal. (Illetve szinte mindenhol le tudják ebből gyártani.)

hétf. ápr. 17, 2006 20:06
platina tag

Hozzászólás 
Gyártótól függ, elég sokan elfogadják a .brd file-t is, de ha átkonvertálod gerberbe akkor azt kivétel nélkül mindegyik fogadni tudja.

hétf. ápr. 17, 2006 16:40
platina tag

Hozzászólás 
Eagleben tervezett nyákot le lehet gyártatni valahol?
Ha igen, akkor elég a brd file, vagy mást is kérnek?

hétf. ápr. 17, 2006 12:01
ezüst tag

Hozzászólás 
Igen, erre voltam kíváncsi, köszönöm!!

pén. ápr. 14, 2006 15:16
ezüst tag

Hozzászólás 
Vizipók56 írta:
Sziasztok!

Az autorouter esetében hol és hogyan lehet beállítani azt, hogy max. hány átvezető furatot helyezzen el 2 oldalas NYÁK esetében? (Az Autorouter indításakor beállítottam, hogy max. 10 -et; ehhez képest több mint 100-at rak ki...)

Köszi előre is a segítségeteket!

Remélem a Viára gondolsz. Az Autorouter Setupban. Tools - Auto. Az ablak Route fülére kell kattintani. A jobboldali részben kell a max. mennyiségeket beállítani. A középső részen, felül az van írva, hogy Costs, kell az autoroutolás egyes szempontjait súlyozni. A Via esetében ez max. 99 lehet. Minél magasabb a szám annál inkább követi a feltételeket, tehát annál kevesebb Viát rak le és fordítva, minél kisebb az érték, annál többet. Az angol kézikönyvből:
cfVia: 0..99
Controls the use of vias. A low value produces many vias but also allows
the preferred direction to be followed. A high value tries to avoid vias
and thus violates the preferred direction. Recommendation: low value
for the routing pass, high value for the optimization.
A további füleken az optimalizálást lehet hasonlóképpen beállítani. Ajánlatos ide beírni a magasabb Costs értékeket.
A manuál letölthető innen:
ftp://ftp.cadsoft.de/eagle/program/4.16r1/manual-eng.pdf

pén. ápr. 14, 2006 14:41
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Az autorouter esetében hol és hogyan lehet beállítani azt, hogy max. hány átvezető furatot helyezzen el 2 oldalas NYÁK esetében? (Az Autorouter indításakor beállítottam, hogy max. 10 -et; ehhez képest több mint 100-at rak ki...)

Köszi előre is a segítségeteket!

szer. ápr. 12, 2006 14:36
platina tag

Hozzászólás 
elektrocad írta:
gerry írta:
Lehet ilyet Eagle-ben szerkeszteni?

gerry

Lehet. Egyébként a már fent említett címen nézd meg az edge-156.lib-et. Esetleg alakítsd szükség szerint.
Az eredeti leírás: ftp://ftp.cadsoft.de/eagle/program/4.16/manual-eng.pdf
A többi kérdésedben snapscannak igaza van.

Ok!

Köszi a segítgetéseteket, kipróbálom!

üdv

gerry

hétf. márc. 20, 2006 20:19
ezüst tag

Hozzászólás 
gerry írta:

gerry

Lehet. Egyébként a már fent említett címen nézd meg az edge-156.lib-et. Esetleg alakítsd szükség szerint.
Az eredeti leírás: ftp://ftp.cadsoft.de/eagle/program/4.16/manual-eng.pdf
A többi kérdésedben snapscannak igaza van.

hétf. márc. 20, 2006 19:43
platina tag

Hozzászólás 
Idézet:
Kérdésem az, hogy miért nem található meg az az alkatrész egy 2005-ös programban, ami már benne volt egy 1999-es ben.

mert nem biztos, hogy az alap (ami hozzá jár installkor) könyvtár(ak)ban volt benne. Vagyis nagyon valószínű, hogy a 99-esben sem volt benne alapból.

Idézet:
lehet, hogy a fejlesztő, aki a kapcsolást csinálta, ő szerkesztette bele?

akár...

Idézet:

lehet library alkatrészeket szerkeszteni sasban, de hogy hogyan arról majd az nyilatkozik aki bővebbebn ismeri, én proteles vagyok

hétf. márc. 20, 2006 19:18
platina tag

Hozzászólás 
snapscan írta:
A .brd fájlokban el vannak mentve a használt footprintek is. Mostmár az összes általam ismert tervező ezt csinálja, mert csak így kerülhetőek el megnyitáskor a library problémák... Pl. régen (dos-os időkben) az orcad-el ezért volt nagy szívás bármit is betölteni. Ha meg elmentik a tervbe akkor simán megnyitható még akkor is, ha nincs egyetlen alkatrész könyvtárad sem. Viszont nem mindegyik progi ad lehetőséget footprintet tervből kimenteni könyvtárba. Protellel tuti lehet, sasból nemtom, majd okosabbak megmondják.

HI!

Ez érdekes! A kapcsolás Eagle-ben készült, ez bizti. A kapcsolást úgy 1999 tájékán készítette a szerző.
Kérdésem az, hogy miért nem található meg az az alkatrész egy 2005-ös programban, ami már benne volt egy 1999-es ben.

lehet, hogy a fejlesztő, aki a kapcsolást csinálta, ő szerkesztette bele?
Létezhet ilyen.

Akkor az a kérdésem, hogy hogyan lehetne ilyen jellegü "bus" csatlakozást szerkeszteni?
Pl: megadom a busz érintkezők vastagságát, és a kettő közti távolságot.

köszi

gerry

hétf. márc. 20, 2006 15:37
platina tag

Hozzászólás 
A .brd fájlokban el vannak mentve a használt footprintek is. Mostmár az összes általam ismert tervező ezt csinálja, mert csak így kerülhetőek el megnyitáskor a library problémák... Pl. régen (dos-os időkben) az orcad-el ezért volt nagy szívás bármit is betölteni. Ha meg elmentik a tervbe akkor simán megnyitható még akkor is, ha nincs egyetlen alkatrész könyvtárad sem. Viszont nem mindegyik progi ad lehetőséget footprintet tervből kimenteni könyvtárba. Protellel tuti lehet, sasból nemtom, majd okosabbak megmondják.

vas. márc. 19, 2006 22:00
platina tag

Hozzászólás 
elektrocad írta:
gerry írta:
elektrocad írta:
gerry írta:
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy az EAGLE-ben megtalálható-é a Commodore számítógépek EXPANSION csatlakozója, illetve annak megfelelő Nyák csatlakozója.

Köszönöm

gerry

Itt kerestél? http://www.cadsoft.de/download.htm majd katt a Libraries-ra.

Hi!

Persze nézegettem, de konkrét utálást nem találtam. :(

Az végülis a gondom, hogy találtam egy kapcsolást eagle-ben ,ami egy bővítőkártya c64-hez, ebben meg is van az expansion nyák csatlakozója.
De ha rákattintok a csatlakozóra és megnézem milyen "librariból" vette ki, olyan nincs az én eaglémben. Na ehez mit szolsz!

Kép

Ez csak egy jpg kép, erről sokmindent nem lehet tudni. Neked megvan az egész BRD fájl? Ha lehet, csak abból tudod kivenni az adatokat. JPG-ből nem megy. Amúgy az ábrából nem tudom, melyik konnektorra van szükséged. Én nem ismerem C64-et, annak idején az Enterprise-val bajlódtam.

Szia Elektrocad!

A képet én csináltam, azért mert az info ablakban lévő hivatkozás a Library: CONNECT2 nem létezik, nem találom, sem a CARDCON2 csomag.
Tehát ha egy BRD fájlt beolvasok eaglében, akkor azokat az alkatrészeket is beolvassa, ami nincs is benne a telepített EAGLE-ben?

üdv

vas. márc. 19, 2006 21:16
ezüst tag

Hozzászólás 
gerry írta:
elektrocad írta:
gerry írta:
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy az EAGLE-ben megtalálható-é a Commodore számítógépek EXPANSION csatlakozója, illetve annak megfelelő Nyák csatlakozója.

Köszönöm

gerry

Hi!

Az végülis a gondom, hogy találtam egy kapcsolást eagle-ben ,ami egy bővítőkártya c64-hez, ebben meg is van az expansion nyák csatlakozója.
De ha rákattintok a csatlakozóra és megnézem milyen "librariból" vette ki, olyan nincs az én eaglémben. Na ehez mit szolsz!

Kép

Ez csak egy jpg kép, erről sokmindent nem lehet tudni. Neked megvan az egész BRD fájl? Ha lehet, csak abból tudod kivenni az adatokat. JPG-ből nem megy. Amúgy az ábrából nem tudom, melyik konnektorra van szükséged. Én nem ismerem C64-et, annak idején az Enterprise-val bajlódtam.

vas. márc. 19, 2006 18:38
platina tag

Hozzászólás 
elektrocad írta:
gerry írta:
Sziasztok!

Köszönöm

gerry

Hi!

Kép

vas. márc. 19, 2006 17:06
ezüst tag

Hozzászólás 
gerry írta:
Sziasztok!

Köszönöm

gerry

vas. márc. 19, 2006 14:33
platina tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Köszönöm

gerry

vas. márc. 19, 2006 10:38
ezüst tag

Hozzászólás 
p5rs7 írta:
Köszönöm a válaszokat, mindent megértettem.

Új kérdésem van:

Hogyan lehet új, a Vdd-hez hasonló szimbólumokat létrehozni úgy, hogy ezeket a rajzra helyezve a egymással összekötött ponokat jelentsen?

pl. Vdd1; Vdd2 stb. Az összes Vdd1 legyen összekötve egymással, de a Vdd2-kel nem.

Többféle módon próbáltam, de nem sikerült, vagy minden Vddx összekötődött, vagy egyik sem.

Erre (is) szolgál a NET parancs. Minden egy potenciálon lévő (összekötött) pin közötti összekötésnek azonos NET neve van. Ebből adódóan, minden azonos NET névvel rendelkező PIN össze lesz kapcsolva. Az EAGLE a rajzolás folyamata közben automatikusan megnevezi az egyes
összekötéseket (net name). Az automatikus net name formátuma N$xxx, ahol az x az összekötés
sorszáma. Mivel az automatikus megnevezés már a rajzolás megkezdésétől működik, ajánlatos a
kapcsolódó összekötéseket a már megrajzolt összekötéstől kezdve rajzolni, hogy az egész net
azonos nevet kapjon. Ellenkező esetben, ha a kapcsolódó összekötést az alkatrész kivezetésétől
kezdve egy másik összekötéshez húzzuk, választanunk kell a két net name között.

szomb. márc. 18, 2006 15:15
ezüst tag

Hozzászólás 
Köszönöm a válaszokat, mindent megértettem.

Új kérdésem van:

Hogyan lehet új, a Vdd-hez hasonló szimbólumokat létrehozni úgy, hogy ezeket a rajzra helyezve a egymással összekötött ponokat jelentsen?

pl. Vdd1; Vdd2 stb. Az összes Vdd1 legyen összekötve egymással, de a Vdd2-kel nem.

Többféle módon próbáltam, de nem sikerült, vagy minden Vddx összekötõdött, vagy egyik sem.

csüt. márc. 16, 2006 16:02
vas-tag

Hozzászólás 
Olyan kérdédem lenne, hogy a POW-Ray-el hogyan lehet megjelenítetni a fel nem ismert alkatrészeket? Nálam például nem ismerte fel a 30 mm átmérőjű kondit vagy éppen a tranzisztort. hallottam valahol, hogy erre is van valamilyen megoldás.

http://www.kepfeltoltes.hu/view/060312/ ... es.hu_.jpg

Köszi!

vas. márc. 12, 2006 21:57
ezüst tag

Hozzászólás 
Benyaa írta:
Tényleg csak a padonkál írja ki.
Most disconnecteltem az adott alketrészem lábait, de még mindig nem engedi kitörölni az adott padot. Akkor asszem szét kell még pár alkatrészt kapcsolnom..
Köszi

Minden alkatrész esetében módosított Packagera van szükséged? Mert ha igen, akkor sajnos szét kell kapcsolnod őket. Ha nem, azt hiszem hétfőn írtam egy másik megoldást, amellyel könnyen csinálhatsz (másolhatsz és azt módosíthatod) egy újabb packaget.

szer. márc. 08, 2006 10:01
platina tag

Hozzászólás 
Tényleg csak a padonkál írja ki.
Most disconnecteltem az adott alketrészem lábait, de még mindig nem engedi kitörölni az adott padot. Akkor asszem szét kell még pár alkatrészt kapcsolnom..
Köszi

kedd márc. 07, 2006 19:10
ezüst tag

Hozzászólás 
Benyaa írta:
Nah akkor:

Van nekem egy librarim, amiben van jópár alkatrész. Utólag jöttem rá, hogy az egyik alkatrésznek túl nagy padot adtam. Megnyitom a librarim, azon belül az adott alkatrész tokozását, és amint hozzá akarok nyúlni valamihez benne, egyből mondja, hogy nem lehet módosítani mert használatban van.

Azt, hogy a tok használatban van, azért írja ki, mert a Connect paranccsal a Pad-ek össze lettek kapcsolva a Symbollal és így már meg lett határozva egy-egy konkrét Device. Ha szétkapcsolod (Disconnect) az összes kapcsolatot, módosíthatóvá válik a Package. Arra azért vigyázni kell, hogy más alkatrész már ne használja, mivel ugyanazt a jelentést kapod, vagy azokat is szét kell kapcsolni. Én kipróbáltam és csak a Pad esetében volt ilyen jelentés, pl. a tok körvonalai esetében nem.

kedd márc. 07, 2006 14:14
platina tag

Hozzászólás 
Nah akkor:

Van nekem egy librarim, amiben van jópár alkatrész. Utólag jöttem rá, hogy az egyik alkatrésznek túl nagy padot adtam. Megnyitom a librarim, azon belül az adott alkatrész tokozását, és amint hozzá akarok nyúlni valamihez benne, egyből mondja, hogy nem lehet módosítani mert használatban van.

hétf. márc. 06, 2006 21:38
ezüst tag

Hozzászólás 
Benyaa írta:
Következő a kérdésem:
Hogy lehet egy libraryban módosítani valamit? Amint valam új dolgot akarok bevinni egy rajzba, azt írja ki, hogy nem lehetséges mert használatban van.

Nem tudom, jól értem-e a kérdést. Egy meglévő alkatrész Packagejánál akkor szokott előfordulni a jelentés, hogy használatban van, ha egy Pad-ot akartam hozzáadni (balra lent a zöld Pad billentyű). Ellenben a copy parancssal ez elkerülhető, ráadásul a legnagyobb számtól tovább számozza automatikusan. Arra azért vigyázz, hogy egy libraryn belül több alkatrész is használhatja ugyanazt a Packaget.
Egy új alkatrész esetében, ha egy meglévő, de módosítandó Packagera van szükséged, nyisd meg a Control panelen a Library listát és azt a library-t, amelyikben az adott Package található. Egy másik ablakban nyisd meg a Library szerkesztőt, állítsd Packagera (ajánlatos egy saját libraryban megnyitni). A két ablakot tedd egymás mellé. A Library listában a kiválasztott packagera a jobb egérgombbal előjön a Copy to library parancs. Ezzel átviszed a másik ablakba. Ott szabadon szerkesztheted és hozzákapcsolhatod valamelyik Symbolhoz a device-ben.
Ha valami nem világos, konkretizáld. Mit akartál módosítani?

hétf. márc. 06, 2006 18:22
platina tag

Hozzászólás 
Következő a kérdésem:
Hogy lehet egy libraryban módosítani valamit? Amint valam új dolgot akarok bevinni egy rajzba, azt írja ki, hogy nem lehetséges mert használatban van.

hétf. márc. 06, 2006 17:49
ezüst tag

Hozzászólás 
Goolyoo írta:
Köszi, de már néztem, de semmi.
Az összes lib-et végignéztem, de csak az egyikben találtam 1 kis Jack-et.
Mindenféle extra speckó csati van, de a legalapabb audiók nincsenek...

Vagy csak én nem találnám... ?

Azért köszi még1szer.

Goolyoo

Elég sok csati van ott, nem tudtam mit keresel.

hétf. márc. 06, 2006 17:10
ezüst tag

Hozzászólás 
Köszi, de már néztem, de semmi.
Az összes lib-et végignéztem, de csak az egyikben találtam 1 kis Jack-et.
Mindenféle extra speckó csati van, de a legalapabb audiók nincsenek...

Vagy csak én nem találnám... ?

Azért köszi még1szer.

Goolyoo

hétf. márc. 06, 2006 16:35
ezüst tag

Hozzászólás 
Goolyoo írta:
Sziasztok !

Ha valaki ki tudna segíteni Eagle -ben használatos audió csatlakozó .lib-bel, azt nagyon megköszönném !

Jack (kicsi-nagy), RCA, ... stb.

A segítséget előre is köszönöm.
Goolyoo
goolyoo@walla.com

A www.cadsoft.de oldalon a Download - Libraries ben kerestél? Ott sok csatlakozó is található.

hétf. márc. 06, 2006 15:35
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok !

Ha valaki ki tudna segíteni Eagle -ben használatos audió csatlakozó .lib-bel, azt nagyon megköszönném !

Jack (kicsi-nagy), RCA, ... stb.

A segítséget előre is köszönöm.
Goolyoo
goolyoo@walla.com

hétf. márc. 06, 2006 12:06
platina tag

Hozzászólás 
Idézet:
Snapscan kezdett ezzel a témával kötözködni, csak arra válaszoltam

konkrétan nem ezzel a témával de én is úgy éreztem nem nekem szól
Idézet:
A hülye megjegyzéseire meg már nem válaszolok.

legalább nem olvasom a hülye váaszaidat rá
Idézet:
hogy a szerzőtől kérj engedélyt a nyilvános közlésről. Az egész lényege ez volt.

de legalább olvass már vissza akkor miket írtál, legalább ismerd már be, hogy közel nem ez volt a bajod!

vas. márc. 05, 2006 23:00
ezüst tag

Hozzászólás 
Charlie61 írta:
elektrocad

"...De azért a munkát ne egy fénymásolóval vagy szkennerrel végezze és közvetett módon a sajátjának tüntesse fel. ..."

Azt hiszem ezt nekem címezted, akkor légyszi mutasd meg azt a hozászólásomat, vagy mondatot, ahol ezt tettem. Azonkívül minden oldal alján az élőlábban ott virít az RT ÉK '05. Szándékosan hagytam, benne, mivel nem azért másoltam le, hogy sajátomként tüntessem fel az írást.
(A pdf egyébként le van zárva, nyomtatni, részeket kimásolni nem lehet.)

Csak ellenőrzésképpen:

http://charlie61.uw.hu/eagle4_hasznalata.pdf

Most konkrétan nem neked címeztem. Snapscan kezdett ezzel a témával kötözködni, csak arra válaszoltam. Nem tehetek róla, hogy mindig a mások dolgával foglalkozik. A hülye megjegyzéseire meg már nem válaszolok. Egyébként úgy tudom, hogy a múltkor ezt a témát mi már lezártuk, akkor miért hoztad elő. Egyébként legalább az illem megköveteli, hogy a szerzőtől kérj engedélyt a nyilvános közlésről. Az egész lényege ez volt. Sajnálom, hogy volt aki ezt nem értette meg, úgy látom te sem, látom van pótolni való az illemtanórán. Nem kell megmutatni a hozzászólást, látszik a beszkennelt pdf-en.

vas. márc. 05, 2006 20:26
platina tag

Hozzászólás 
elektrocad

"...De azért a munkát ne egy fénymásolóval vagy szkennerrel végezze és közvetett módon a sajátjának tüntesse fel. ..."

Azt hiszem ezt nekem címezted, akkor légyszi mutasd meg azt a hozászólásomat, vagy mondatot, ahol ezt tettem. Azonkívül minden oldal alján az élőlábban ott virít az RT ÉK '05. Szándékosan hagytam, benne, mivel nem azért másoltam le, hogy sajátomként tüntessem fel az írást.
(A pdf egyébként le van zárva, nyomtatni, részeket kimásolni nem lehet.)

Csak ellenőrzésképpen:

http://charlie61.uw.hu/eagle4_hasznalata.pdf

vas. márc. 05, 2006 16:57
vas-tag

Hozzászólás 
Hála és köszönet, most már működik

vas. márc. 05, 2006 14:47
platina tag

Hozzászólás 
Mint láthatod ismét az include fájllal van baja, csak épp másikkal.
Az üzenet csak arra vonatkozik, hogy bekapcsolhatod a hangjelzést ehhez a hibához - már ha akarod, de célszerű a háttérben való futtatáskor. Nem tudok angolul, de egy szótár megoldja, ezt te is megtehetted volna!
A hibát a tools.inc-ben találta, tehát azt már valóban bemásoltad jó helyre.
Az összes inc fájlt az ic.inc-től kezdve a switch.inc-ig bezárólag másold szépen az include mappába, különben továbbra sem fog renderelni. Gondolom az összes ott felsorolt hiányzik, nem véletlen akadt ki már az elsőnél. Megtalálhatod őket a tools.inc mellett. Ha nincsenek, akkor a fejlesztő honlapján, de meg kel legyenek mert a tools.inc is már az eagle renderhez tartozik és ugyanonnan letölthető .zip-ben.

vas. márc. 05, 2006 12:34
vas-tag

Hozzászólás 
Bemásoltam a tools.inc fájlt az include mappába de RUN-ra hibaüzenetet ad ki "PARSE ERROR SOUND" you can change the sound played upon parse errors from the render menu. ! Egyébként a 4.15-ös verziót használom. Ha nincs bemásolva a tools.inc akkor is ezt a hibát írja ki.http://www.kepfeltoltes.hu/view/060305/POV-Ray_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

vas. márc. 05, 2006 11:16
gyémánt tag

Hozzászólás 
KAMA3 írta:
en egy ilyen lattan kaptam sirogorcsot...
:shock: :pislog: ]:-< Ez mehetne a rémtörténetek közé

szomb. márc. 04, 2006 21:09
platina tag

Hozzászólás 
potyo írta:
KAMA3 írta:
Tudok mutatni olyan tepsi terveket, kilometeres vonalvezetessel, amitol sirva fakadtam, miutan megtudtam, hogy villamosmernoktanonc tervezte.
Hamár szóbakerültünk :D , akkor mi a véleményed erről a nyáktervről :?: http://potyo.uw.hu/nyak.brd

Szep munka, de en egy ilyen lattan kaptam sirogorcsot...

szomb. márc. 04, 2006 20:59
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
KAMA3 írta:
Tudok mutatni olyan tepsi terveket, kilometeres vonalvezetessel, amitol sirva fakadtam, miutan megtudtam, hogy villamosmernoktanonc tervezte.
Hamár szóbakerültünk :D , akkor mi a véleményed erről a nyáktervről :?: http://potyo.uw.hu/nyak.brd

szomb. márc. 04, 2006 20:31
platina tag

Hozzászólás 
a konverterrel/hez letöltött tools.inc fájlt be kell másolni a povray include könyvtárába különben nem fogja látni és nem renderel

szomb. márc. 04, 2006 20:00
platina tag

Hozzászólás 
Most nezem, hogy a povray konverter (ULP) verziospecifikus. nem mindegy, melyik eagle verziohoz melyik ULP-t hasznalod. ezt is ellenorizd

szomb. márc. 04, 2006 19:47
platina tag

Hozzászólás 
Peter8: Mukodik az biztos, itt a bizonyitek. Olyan regen hasznaltam, hogy a povray sincs mar meg. A baj ezzel annyi, hogy kulon adatbazist hasznal az alkatreszek modellezesere(ami logikus, mert az EAGLE LIBek nem tartalmazzak az alkatresz 3D modelljet) es csak nagyon altalanos alkatreszek vannak benne. Tenyleg jo kiegeszitese a sasnak, mert lathatod a kesz termeket mielott a kezedbe foghatnad. sokat segit a tervezesnel. Nem tudom most milyen szinten all, de a kapcsolt kepen peldaul a csatlakozot nem tudta megjeleniteni, se a ledeket. Azert irhatnal egy reszletesebb listat, mit es hogyan csinaltal.

szomb. márc. 04, 2006 19:41
vas-tag

Hozzászólás 
hogyan tudom használni a 3d-s megjelenítést? Letöltöttem az Eagle-POV-Ray Konvertert és a POV-Ray-t is. A nyákrajzot konvertáltam, majd a létrehozott
file-t megnyitottam a POV-RAY-el, de a RUN-ra kattintva
include "tools.inc"-nél leáll. Mit nem jól csináltam?

szomb. márc. 04, 2006 19:24
platina tag

Hozzászólás 
Idézet:
Konkrétan melyik programot ócsároltam?

Általánosságban a free-ket. Megnevezni egyet sem tudsz, mert nem ismered őket.
Idézet:
Nem gonolod, hogy ez kissé képmutatás?

Nem. Ez más ügy, te a pénzért favorizálod a cuccodat. Mások nem ezért szoktak kritizálni bármit is.
Idézet:
az Eagle-t egyáltalán nem istenítem, csak megpróbálom népszerűsíteni

de csak azért mert anyagilag érdekelt vagy
Idézet:
Ahhoz pedig, hogy mi fűz hozzá, éppenséggel mi közöd van?

Annyi amennyi a fórumozók tisztánlátását szolgálja. Tudják meg, hogy te ezt a programot árulod és ezért dícséred.
Idézet:
hanem éppen jónak tartom, de eszembe nem jutna lemásolva a saját weblapomra feltenni

miért? mert nincs benne reklám és tényleg segítő szándékkal készült, nem pedig üzletivel?
Idézet:
Ha tényleg van, miért nem válaszoltál?

Mert azzal nem tudsz kereskedni, ezért általánosságban máris lefikáztad őket. Nem hiányzik, hogy többet tegyél ellenük. Védd csak a sasodat, soha ne is ismerj meg jobbat!
Idézet:
Úgyhogy, ha neked nem tetszett, hogy mások fikáztak, te se tedd.

Mondom más az ábra, de nem érted meg hogy azért vagy gusztustalan a szememben mert ezzel üzletelsz és CSAKIS ezért népszerűsíted.
Idézet:
meg aztán a COPY már foglalt volt.

Ez marha jó! :lol: :lol: Csináljuk azt, hogy nem úgy működik a program mint az összes többi és fogjuk rá, hogy foglalt volt:) Gondolom neked is a Psota nevet akarták adni, csak foglalt volt :) Bocs, hogy nem látom a logikáját, a cut/copy/paste parancsokat most megint jól megmagyaráztad. Nincs értelme tervező programban. Miért ne lenne? Miért kell bármit is kijelölnöm, csoportba kötnöm és aztán cut majd paste a normál kijelölés majd copy és paste helyett? Mert egyszerűbb lenne? Lehet, hogy a cadsoft hülyesége, de megint csak megmagyaráztad, hogy ez miért jó. Fenét jó.

szomb. márc. 04, 2006 19:21
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 437 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Következő