|
Szerző |
Üzenet |
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
Vizsla írta: Köszi, közben és is keresek. Hogy utálom őket.. Pókírtó nincs ? Hogyne lenne. Bármely napilap. Garfield igen profi benne...
|
hétf. máj. 01, 2006 14:11 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
Silver írta: Az a baj az ECDL-lel, hogy ****. Nem maga a vizsgarendszer, hanem a kérdésfeltevés, illetve a témakörök. Tavaly májusig könnyebb dolgunk volt, hiszen amikor a vizsgázó válasza eltért ugyan az előírttól, de elfogadható volt, el is fogadtam. Azóta viszont megjelent a MultiPróba nevű vizsgaszoftver, amely iszonyatosan barom válaszokat fogad csak el; hiába tiltakoztunk, ez van Pontosan így van ahogy írod. Eszméletlen viták voltak emiatt. A gyakorlati része, -az összes többi modul,- jól alkalmazható, de ez az IT modul egy nagy kalap sz...
|
hétf. máj. 01, 2006 14:11 |
|
|
joanadavis
arany tag
Csatlakozott: szer. dec. 29, 2004 21:01 Hozzászólások: 478 Tartózkodási hely: összeommlott világ
|
Vizsla írta: Pókírtó nincs ?
de van. kéz+láb. meg néha könyv is.
|
hétf. máj. 01, 2006 14:06 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Peti93 írta: Ilyenről még nme is hallottam Biztos mert nem akarják elveszíteni a babonás vásárlókat.
|
hétf. máj. 01, 2006 14:02 |
|
|
Micuir
arany tag
Csatlakozott: szomb. máj. 08, 2004 13:29 Hozzászólások: 425 Tartózkodási hely: Tolna megye
|
Vizsla írta: Van valami jó módszer hangyák ellen?
Tegnap vettem észre, de akkor még az ajtón kívül voltak Már a szobában.
Ha a spejzt megtalálják...
Olyan kell, ami hatásos, nem kell mindenhova tenni belőle, nem roncsolja a textíliát, parkettát, linóleumot stb.
Én megkerestem, hol jöttek be és azt a rést betömtem cementtel. Aztán azt kikaparták és újra be kellett tömnöm. De a leghatékonyabb ellenük a sima élesztő. Megeszik és utána úgy mozognak, mintha be lennének rúgva, aztán elpusztulnak. Már egy éve hangyamentes a lakás e két módszernek köszönhetően.
|
hétf. máj. 01, 2006 13:41 |
|
|
Peti93
bugvadász
Csatlakozott: pén. júl. 02, 2004 13:32 Hozzászólások: 4349 Tartózkodási hely: Bp
|
Vizsla írta: Köszi, közben és is keresek. Hogy utálom őket.. Pókírtó nincs ?
Ilyenről még nme is hallottam
|
hétf. máj. 01, 2006 13:41 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Köszi, közben és is keresek.
Hogy utálom őket..
Pókírtó nincs ?
|
hétf. máj. 01, 2006 13:35 |
|
|
Peti93
bugvadász
Csatlakozott: pén. júl. 02, 2004 13:32 Hozzászólások: 4349 Tartózkodási hely: Bp
|
Vizsla írta: Van valami jó módszer hangyák ellen?
Tegnap vettem észre, de akkor még az ajtón kívül voltak Már a szobában.
Olyan kell, ami hatásos, nem kell mindenhova tenni belőle, nem roncsolja a textíliát, parkettát, linóleumot stb.
Biolit
Detia hangyaírtó csalétek
Raid 400
Így hirtelen...
|
hétf. máj. 01, 2006 13:32 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Van valami jó módszer hangyák ellen?
Tegnap vettem észre, de akkor még az ajtón kívül voltak
Már a szobában.
|
hétf. máj. 01, 2006 13:30 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Peti93 írta: Nekem nem. Azt írja ki, hogy hibás URL... :) Igen, ezt megbeszéltük.
|
hétf. máj. 01, 2006 13:30 |
|
|
Peti93
bugvadász
|
Nekem nem. Azt írja ki, hogy hibás URL...
|
hétf. máj. 01, 2006 13:25 |
|
|
Peti93
bugvadász
|
CineDOG írta: Peti93 írta: CineDOG írta: Egy ismerősöm SonyEricsson EDGE telót keres telós netezésre.... De hiába nézem az SE oldalán, nem igazán találok... W810? Abban van EDGE! Úgy nézem, csak abban, vagy a 790i-ben van...
A K790i még nem jelent meg.
|
hétf. máj. 01, 2006 13:24 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Valakinek bejön a www.axn.hu?
|
hétf. máj. 01, 2006 12:56 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Peti93 írta: CineDOG írta: Egy ismerősöm SonyEricsson EDGE telót keres telós netezésre.... De hiába nézem az SE oldalán, nem igazán találok... W810? Abban van EDGE!
Úgy nézem, csak abban, vagy a 790i-ben van...
|
hétf. máj. 01, 2006 12:51 |
|
|
Hardside
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 588 Tartózkodási hely: New World Disorder
|
joanadavis írta: Árpy írta: A Mini mit keres a luxus kategoriában??? me luxus megvenni egy olyan sz.rt. múltkor beállt elém egy, és hát mit ne mondjak, tényleg csak az autó szeretete az egyetlen reálisnak tűnő ok, amiért valaki megveszi azt a... személygépkocsit.
Mi volt a Morris Mini Cooper eredetileg? A zseniális tervezőmérnök, Alec Issigonis forradalmi koncepcióját testesítette meg: kiskategóriás autó, remek helykihasználással, a keresztben elhelyezett orrmotornak és az akkor példa nélküli kompaktsággal vele egybeépített nyomatékváltó-differenciálmű együttesnek köszönhetően.
Mi maradt ebből a forradalmiságból? Semmi.
A VW bogár hasonlóan jól ki volt találva anno. Egyszerűen páratlanul elnyűhetetlen. Kíváncsi vagyok, hogy ezek az új Beetle-ek hol lesznek 40-50 év múlva... Ez persze költői kérdés volt: nem vagyok kíváncsi egyáltalán... érdektelenek számomra.
Ja, és maga a név napjainkra (ugyebár a hagyományok mégiscsak fontosak, ha csak a szimbólumok szintjén is, legalább lehet élősködni a múlt VALÓDI eredményein) végtelen cinizmusról téve tanúbizonyságot továbbra is: Volkswagen, ugyebár "népautó". Na persze. Snobswagen.
Csoda, hogy a Citroënnek még nem jutott eszébe a 2CV-t (a.k.a. "Kacsa", a kispénzű egyetemisták másik kedvence) újból kiadni. Nyilván ez is 6-8 millióba kerülne...
A spirituszt, a szellemiséget nem lehet marketinggel pótolni. Ostoba pozicionálással sem.
|
hétf. máj. 01, 2006 12:36 |
|
|
Vendég
|
Márpedig a címtár egy jól definiált, szerveroldali szolgáltatás. Az, hogy egyes felhasználók vagy szoftverek a címjegyzék elérését is ennek nevezik, az sajnálatos (de valahol érthető).
Az a baj az ECDL-lel, hogy ****. Nem maga a vizsgarendszer, hanem a kérdésfeltevés, illetve a témakörök. Tavaly májusig könnyebb dolgunk volt, hiszen amikor a vizsgázó válasza eltért ugyan az előírttól, de elfogadható volt, el is fogadtam. Azóta viszont megjelent a MultiPróba nevű vizsgaszoftver, amely iszonyatosan barom válaszokat fogad csak el; hiába tiltakoztunk, ez van
Amúgy kevesen tudják, hogy a világon egyedül nálunk publikusak a kérdések, mindenhol titkosak, igaz, kb. huszadannyi van belőlük, mint nálunk.
|
hétf. máj. 01, 2006 12:11 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
Ez IMHO a DOMAIN szolgáltatás... Nálam a címtár az LDAP címtárkiszolgáló... ami viszont egyértelműen a levelezéshez köthető. Na ez a baj az ECDL-el...
|
hétf. máj. 01, 2006 12:04 |
|
|
Vendég
|
BrOnZ írta: Miért lenne hamis a C? Ha a kliensed letöltötte a "címtárat" már lokálisan is használható... (Mozilla levelezője fel is ajánlja...)
http://linux.oregpreshaz.hu/diploma/node39.html
http://www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kaacm/0/20016/1
Szerintem ez a címtár
|
hétf. máj. 01, 2006 11:55 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
Silver írta: Én, mint az 1900-as sorszámú hivatalos ECDL-vizsgáztató ezeket jelölném be: 8. Jelölje meg a hamis állítást (állításokat)! a) Címtárszolgáltatást mindig csak egy levelezô kiszolgáló láthat el. b) Címtárszolgáltatást mindig csak a munkaállomás láthat el. c) Címtárszolgáltatást mind munkaállomás, mind kiszolgáló elláthat. d) Címtárszolgáltatást a levelezô kiszolgáló és a munkaállomás közösen látja el.
Mind hamis. Miért lenne hamis a C? Ha a kliensed letöltötte a "címtárat" már lokálisan is használható... (Mozilla levelezője fel is ajánlja...)
|
hétf. máj. 01, 2006 11:50 |
|
|
Vendég
|
Én, mint az 1900-as sorszámú hivatalos ECDL-vizsgáztató ezeket jelölném be:
gyurxi551 írta: 1. Milyen követelményeket kell teljesítenie egy interaktív rendszer felhasználói felületének? a) Minden utasításra legyen válasz.
2. Windows 95 többfelhasználós-e? Nem.
3. Jelölje be az igaz állításokat! b) A Word 6.0-val készített doc formátumú dokumentum bináris fájl.
4. Flash memória ill DAT meghajtó perifériának minősül-e? Igen.
5. Igaz-e? a) Az adat nem lehet egyidejûleg a memóriában és a merevlemezen. Nem igaz. b) Minél kisebb a HDD annál gyorsabb a programok végrehajtása. Nem igaz.
6. A GUI lassítja az operációs rendszer mûködését, mert a billentyûzet mellett egy plusz perifériát, az egeret is kezeli az adatbevitelhez. a) A mondat elsô része igaz, a második hamis.
7. Melyik operációs rendszer nem használható egyáltalán, vagy teljes funkcionalitásában GUI nélkül? b) Windows CE c) Windows NT
8. Jelölje meg a hamis állítást (állításokat)! a) Címtárszolgáltatást mindig csak egy levelezô kiszolgáló láthat el. b) Címtárszolgáltatást mindig csak a munkaállomás láthat el. c) Címtárszolgáltatást mind munkaállomás, mind kiszolgáló elláthat. d) Címtárszolgáltatást a levelezô kiszolgáló és a munkaállomás közösen látja el.
Mind hamis.
9. Jelölje meg a hamis állítást (állításokat)! a) A címtárszolgáltatás gyakorlatilag az internetböngészô programnál lényeges, mert a kedvenceknek a címét innen veszi. b) A címtárszolgáltatás az internetböngészô programnál lényeges, mert a weboldalak címét innen veszi. c) Címtárszolgáltatás a levelezô programnál lényeges, mert a lehetséges címzetteket innen veszi.
10. Címtárszolgáltatás abban az esetben mûködik, ha… b) a kiszolgáló számítógéphez hozzákapcsolódtam.
|
hétf. máj. 01, 2006 11:34 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
én is kitöltöm a totót:
gyurxi551 írta: Üdv! A párom ECDL-ezik, és kisebb-nagyobb keresgélés után sem tudtam ezekre a választ illetve nem voltam biztos bennük! Légyszi segítseteeek! Íme: 1. Milyen követelményeket kell teljesítenie egy interaktív rendszer felhasználói felületének? a) Minden utasításra legyen válasz. b) Hasonló funkciókat hasonló módon lehessen végrehajtani. c) Méretezhetô legyen. d) Nincs követelmény. A, mint Bronznál
2. Windows 95 többfelhasználós-e? IGEN! többfelhasználós, multitasking, multiuser. (kérdés persze, hogy az ecdl szerint követelmény-e a többfelhasználóshoz a felhasználók egyidejű bejelentkezésének szükségessége)
3. Jelölje be az igaz állításokat! a) A bináris fájlt a számítógép futtatni tudja. b) A Word 6.0-val készített doc formátumú dokumentum bináris fájl. c) A bináris fájl nem csak ASCII kódot tartalmaz. d) A bináris fájlok 8 bites kódot tartalmaznak. B, C
4. Flash memória ill DAT meghajtó perifériának minõsül-e? IGEN
5. Igaz-e? a) Az adat nem lehet egyidejûleg a memóriában és a merevlemezen. b) Minél kisebb a HDD annál gyorsabb a programok végrehajtása. a IGEN, b NEM. Bár megjegyzem a "b" kérdés hülyeség, mert mi a kisebb: a kapacitása, a mérete vagy a válaszideje. Utóbbi esetben már igen lenne a helyes válasz. Primitívek.
6. A GUI lassítja az operációs rendszer mûködését, mert a billentyûzet mellett egy plusz perifériát, az egeret is kezeli az adatbevitelhez. a) A mondat elsô része igaz, a második hamis. b) A mondat második része igaz, az elsô része hamis. c) A mondat mindkét része igaz, de nincs köztük logikai kapcsolat. d) A mondat mindkét része igaz, és van köztük logikai kapcsolat. B, ugyanis a GUI-t nem feltétlenül az operációs rendszer futtatja, az lehet a terminál része is! Ekkore nem lassítja az operációs rendszer működését. De ez annyira magas az ecdl-nek, hogy maradjunk a Bronzi féle D-nél azok számára akik nem hallottak még lindows/winux operációs rendszereken kívül másról.
7. Melyik operációs rendszer nem használható egyáltalán, vagy teljes funkcionalitásában GUI nélkül? a) DOS b) Windows CE c) Windows NT d) Linux a kérdés a szokásos nem látunk tovább, sőt még a windows-ig sem, ugyanis a windows-okban le lehet cserélni a SHELL-t, így HASZNÁLHATÓAK elvileg GUI nélkül. (CE-ről nem tudok nyilatkozni)
8. Jelölje meg a hamis állítást (állításokat)! a) Címtárszolgáltatást mindig csak egy levelezô kiszolgáló láthat el. b) Címtárszolgáltatást mindig csak a munkaállomás láthat el. c) Címtárszolgáltatást mind munkaállomás, mind kiszolgáló elláthat. d) Címtárszolgáltatást a levelezô kiszolgáló és a munkaállomás közösen látja el. nem tudom. Mi az a címtár?
9. Jelölje meg a hamis állítást (állításokat)! a) A címtárszolgáltatás gyakorlatilag az internetböngészô programnál lényeges, mert a kedvenceknek a címét innen veszi. b) A címtárszolgáltatás az internetböngészô programnál lényeges, mert a weboldalak címét innen veszi. c) Címtárszolgáltatás a levelezô programnál lényeges, mert a lehetséges címzetteket innen veszi. d) Címtárszolgáltatás a levelezô programnál lényeges, mert az ismert címeket ebbôl már fel tudja ismerni. u.a.
10. Címtárszolgáltatás abban az esetben mûködik, ha… a) az internetböngészô programot elindítottam. b) a kiszolgáló számítógéphez hozzákapcsolódtam. c) a levelezô programot elindítottam. d) a számítógépet üzemképes állapotba bekapcsoltam. u.a.
|
hétf. máj. 01, 2006 11:11 |
|
|
Peti93
bugvadász
|
CineDOG írta: Egy ismerősöm SonyEricsson EDGE telót keres telós netezésre.... De hiába nézem az SE oldalán, nem igazán találok...
W810? Abban van EDGE!
|
hétf. máj. 01, 2006 11:00 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
Enyhe telünk van... Ez a szemét mocskos idő elmosta bronzi és barátttya mára esedékessé vált szabadtéri velős pacal főzését, amit friss meleg kenyér serclivel egyetemben építettük volna bele arcunkba lemosva jóféle Kozel sörrel...
Kozel, s távol nincs ilyen sz.a.r idő...
|
hétf. máj. 01, 2006 10:56 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
Olyan szívesen mennék majálist ünnepelni, akár még Gino bácsival is , ha nem lenne a héten 5 zh-m És persze mind szakmai tárgyakból...yeah
|
hétf. máj. 01, 2006 10:11 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Egy ismerősöm SonyEricsson EDGE telót keres telós netezésre....
De hiába nézem az SE oldalán, nem igazán találok...
|
hétf. máj. 01, 2006 10:11 |
|
|
gyurxi551
platina tag
Csatlakozott: pén. jún. 18, 2004 13:42 Hozzászólások: 703 Tartózkodási hely: Székesfehérvár, BP
|
BrOnZ írta: ...szerintem... P.s.: Teszem hozzá nagyon gyorsan, hogy rengeteg balfék kérdés van az ECDL "elméleti" részében, ami minimum kétértelmű,
NA IGEN és KÖSZI szépen a párom nevében is! Nagyjából ezekre a válaszokra jutottam én is, de megnéztünk egy 50 oldalas doksin nem is tudom hány 100 kérdést, és tök lefáradtam mellette, főleg mert ANNYIRA nem egyértelműek a kérdések!
Pl kapacitás szerint kell sorrendbe rakni a tárolókat, szerintem:
Floppy, ZIP lemez, CD, DVD.
DE! ZIP drive is már van simán 750MB, 1 és 2GB-os is... DE általában kisebb (volt) mint a CD. SZal... És ez még egy viszonlyag egyértelmű kérdés, de most csak ez jutott eszmbe.
Aztán a feladatokba le van írva, hogy akár az összes a),b),c),d) válasz is lehet jó, volt is ilyen. De szerintem tuti van olyan is, hogy egyik sem, de a a feladat szövege ezt egyiknél sem írja...
|
hétf. máj. 01, 2006 10:08 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
Most aktuális.
Majális, a szeretet ünnepe:
http://xn--gbor-5na.20y.hu/gino_majalis.wmv
|
hétf. máj. 01, 2006 10:08 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
simico írta: Te Bronzi, a jpg fájlokat mióta tudja "futtatni a gép"? Merthogy ugye egy jpg fájl is bináris, hehe A következő (jó) kérdés... De hogyan is vagyunk a jpg-be rejtett kóddal, ami szerencsétlen IE esetében kártékony kódot tartalmazhat?
Ettől függetlenül ha a kérdést megnézed nincs más jó válasz... (...hogy én mennyit veszekedtem az ECDL központtal ilyenek miatt...)
|
hétf. máj. 01, 2006 9:24 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
Te Bronzi, a jpg fájlokat mióta tudja "futtatni a gép"? Merthogy ugye egy jpg fájl is bináris, hehe
|
hétf. máj. 01, 2006 9:20 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
McLaca írta: Nem olyan. Ugyanis sok hibás szektor, ami nem sérülés (pl. fej odacsapódás)
Direkt ezért írtam bele a "fizikai" szót Azt meg nem tudhatod, hogy mi a hiba, bár lehet kísérletezni a progival, hátha nem fizikai (ha viszont az, akkor a progi miatti az intenzív használat bizonyos esetekben további károkat csinál). És lehet, hogy látszólag nem fizikai volt, látszólag meg is javult... aztán egyszercsak szívsz egy nagyot Láttam már erre pár példát. Nálam hibás szektor = vinyócsere.
|
hétf. máj. 01, 2006 9:18 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
Csatlakozott: szomb. júl. 03, 2004 11:10 Hozzászólások: 3635 Tartózkodási hely: Shanghai, Pudong negyed
|
így van, sztem is elég hülye kérdés. ahogy az a két címszolgáltatásos is. mert rendkívül sok értelme van, és sok köze a gép üzemeltetéséhez. ha tudod a választ ezekre, akkor onnantól határ a csillagos ég
|
hétf. máj. 01, 2006 9:16 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
Londelmor írta: BrOnZ írta: 6. A GUI lassítja az operációs rendszer mûködését, mert a billentyûzet mellett egy plusz perifériát, az egeret is kezeli az adatbevitelhez. d) A mondat mindkét része igaz, és van köztük logikai kapcsolat. lehet rosszul értelmezem, de szerintem ez így nem igaz. a GUI tényleg lassítja a rendszer működését, de nem azért, mert egeret is kezel. a DOS is kezelt egeret, mégsem lassult be tőle a rendszer (max annyira, amennyivel több memóriát foglalt a mouse.com). ahogyan a Doom3-nak sem azért nagyobb a gépigénye a Doom2-nél, mert egérrel is lehet irányítani szóval szerintem nincs logikai kapcsolat a két mondatrész közt. igaz ECDL vizsgám sincs... Nos ez az egyik stupid kérdés... Mert ugye, olyan is előfordult már a történelemben, hogy az egér cibálásával szaggat pl. a hangkártya. Ez egyértelműen az erőforrások, megszakítások hiányára utal. Ha nincs egér, megszűnik a szaggatás... Szóval az egér lassíthat a sebességen. Vagyis a logikai(?) kapcsolat ott van, hogy mindekettő lassít(hat)ja a rendszer működését. Vagyis az egér nem azért lassít, mert a billentyű plusz egér a beviteli eszköz, hanem önmagában is. Tehát a "logikai"(???) kapcsolat a lassulás...
IMHO ez egy igen balf. kérdés...
|
hétf. máj. 01, 2006 8:59 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
Csatlakozott: szomb. júl. 03, 2004 11:10 Hozzászólások: 3635 Tartózkodási hely: Shanghai, Pudong negyed
|
BrOnZ írta: 6. A GUI lassítja az operációs rendszer mûködését, mert a billentyûzet mellett egy plusz perifériát, az egeret is kezeli az adatbevitelhez. d) A mondat mindkét része igaz, és van köztük logikai kapcsolat.
lehet rosszul értelmezem, de szerintem ez így nem igaz. a GUI tényleg lassítja a rendszer működését, de nem azért, mert egeret is kezel. a DOS is kezelt egeret, mégsem lassult be tőle a rendszer (max annyira, amennyivel több memóriát foglalt a mouse.com).
ahogyan a Doom3-nak sem azért nagyobb a gépigénye a Doom2-nél, mert egérrel is lehet irányítani
szóval szerintem nincs logikai kapcsolat a két mondatrész közt. igaz ECDL vizsgám sincs...
|
hétf. máj. 01, 2006 8:01 |
|
|
Peti93
bugvadász
|
Micuir írta: Nekem is feltűnt már az akciós újságban. Nagyon jó áron adják, 512M-s, diktafonnak és pendrive-nak is használható, tehát bejön. Már régóta tervezem egy lejátszó vételét és ez elég jó vételnek tűnik. Azt tudja valaki, hogy a dyras milyen márka? Szerintem is jó áron van, ilyen netes oldalakon a telstart adják ennyiért... Ami szerintem rosszabb, mint a Dyras. Árpy írta: Nekem volt Dyras walkman-em. Hangosabban és szebben(!) szólt, mint az akkori osztálytársam 2x annyiba kerülő playere. Mérges is volt, meg akarta venni Olcsó márka, de nekem bejött. Háztartási eszközöket is gyárt (hajszárító, szendósütő, stb). Ez jól hangzik. Szerdán valószínűleg meg is veszem )))) McLaca írta: ... Kipróbálás nélkül semmiképpen nem venném meg.
Üdv!
Természtesen ki fogom próbálni, mielőtt megveszem...
|
hétf. máj. 01, 2006 7:33 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
gyurxi551 írta: 1. Milyen követelményeket kell teljesítenie egy interaktív rendszer felhasználói felületének? a) Minden utasításra legyen válasz.
2. Windows 95 többfelhasználós-e? Nem
3. Jelölje be az igaz állításokat! a) A bináris fájlt a számítógép futtatni tudja. c) A bináris fájl nem csak ASCII kódot tartalmaz.
4. Flash memória ill DAT meghajtó perifériának minősül-e? Igen
5. Igaz-e? a) Az adat nem lehet egyidejûleg a memóriában és a merevlemezen. Nem b) Minél kisebb a HDD annál gyorsabb a programok végrehajtása. Nem
6. A GUI lassítja az operációs rendszer mûködését, mert a billentyûzet mellett egy plusz perifériát, az egeret is kezeli az adatbevitelhez. d) A mondat mindkét része igaz, és van köztük logikai kapcsolat.
7. Melyik operációs rendszer nem használható egyáltalán, vagy teljes funkcionalitásában GUI nélkül? b) Windows CE (???) c) Windows NT
8. Jelölje meg a hamis állítást (állításokat)! a) Címtárszolgáltatást mindig csak egy levelezô kiszolgáló láthat el. b) Címtárszolgáltatást mindig csak a munkaállomás láthat el. d) Címtárszolgáltatást a levelezô kiszolgáló és a munkaállomás közösen látja el.
9. Jelölje meg a hamis állítást (állításokat)! a) A címtárszolgáltatás gyakorlatilag az internetböngészô programnál lényeges, mert a kedvenceknek a címét innen veszi. b) A címtárszolgáltatás az internetböngészô programnál lényeges, mert a weboldalak címét innen veszi.
10. Címtárszolgáltatás abban az esetben mûködik, ha… c) a levelezô programot elindítottam.
...szerintem...
P.s.: Teszem hozzá nagyon gyorsan, hogy rengeteg balfék kérdés van az ECDL "elméleti" részében, ami minimum kétértelmű, úgy hogy célszerű a vizsgaközpont állásfoglalását kérni, az "aktuális" irányzatról...
|
hétf. máj. 01, 2006 7:08 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
|
ezért vannak a vezető pozíciókban idióták...
|
hétf. máj. 01, 2006 6:28 |
|
|
mz
írásjog megvonva
Csatlakozott: szer. júl. 06, 2005 8:06 Hozzászólások: 2248 Tartózkodási hely: Medve, Mákoska és Sy mentes övezet
|
CineDOG írta: És mindenki hibás, és mindnekit meg kell cserébe ölni/verni, csak a cipészek azok, akik igazán jófiúk.
Pontosan!
Csütörtökön egy villamos végében utaztam, felszállt egy cipész asszony. Leült, majd röviddel ezután feltett egy körkérdést, hogy kinek van tüze? Ugyanis a kis "bogaram" (tetű) rá akart gyújtani a villamoson.
Mivel nem voltunk sokan, így csak 3 embert talált meg, én is köztük voltam. Én nem cigizek, a mellettem ülő terhes nő nem cigizett (érthető okokból) és volt ott még egy kb. 70-75 éves idős férfi, aki szintén azt válaszolta, hogy nincs tüze.
Erre ez a drága jó lelkű nő, mondott egy ilyet tök hangosan, tovább erősítve az emberek nagy részében, a nem ok nélkül már meglévő nem éppen jó véleményt a hazai cipész klánról:
"De jó nekem! Csak én vagyok ilyen büdös bagós ge*i. Miért kell így viselkedni?! Kapjátok be az összes f*szomat!" Majd a villamos elejére ment.
Majdnem beszóltam neki valamit, de akkor ott úgy döntöttem, hogy nem alacsonyodok le az ő szintjére és ráhagytam. Okos enged...
|
vas. ápr. 30, 2006 23:41 |
|
|
gyurxi551
platina tag
Csatlakozott: pén. jún. 18, 2004 13:42 Hozzászólások: 703 Tartózkodási hely: Székesfehérvár, BP
|
Üdv!
A párom ECDL-ezik, és kisebb-nagyobb keresgélés után sem tudtam ezekre a választ illetve nem voltam biztos bennük! Légyszi segítseteeek!
Íme:
1. Milyen követelményeket kell teljesítenie egy interaktív rendszer felhasználói felületének?
a) Minden utasításra legyen válasz.
b) Hasonló funkciókat hasonló módon lehessen végrehajtani.
c) Méretezhetô legyen.
d) Nincs követelmény.
2. Windows 95 többfelhasználós-e?
3. Jelölje be az igaz állításokat!
a) A bináris fájlt a számítógép futtatni tudja.
b) A Word 6.0-val készített doc formátumú dokumentum bináris fájl.
c) A bináris fájl nem csak ASCII kódot tartalmaz.
d) A bináris fájlok 8 bites kódot tartalmaznak.
4. Flash memória ill DAT meghajtó perifériának minősül-e?
5. Igaz-e?
a) Az adat nem lehet egyidejûleg a memóriában és a merevlemezen.
b) Minél kisebb a HDD annál gyorsabb a programok végrehajtása.
6. A GUI lassítja az operációs rendszer mûködését, mert a billentyûzet mellett egy plusz perifériát, az egeret is kezeli az adatbevitelhez.
a) A mondat elsô része igaz, a második hamis.
b) A mondat második része igaz, az elsô része hamis.
c) A mondat mindkét része igaz, de nincs köztük logikai kapcsolat.
d) A mondat mindkét része igaz, és van köztük logikai kapcsolat.
7. Melyik operációs rendszer nem használható egyáltalán, vagy teljes funkcionalitásában GUI nélkül?
a) DOS
b) Windows CE
c) Windows NT
d) Linux
8. Jelölje meg a hamis állítást (állításokat)!
a) Címtárszolgáltatást mindig csak egy levelezô kiszolgáló láthat el.
b) Címtárszolgáltatást mindig csak a munkaállomás láthat el.
c) Címtárszolgáltatást mind munkaállomás, mind kiszolgáló elláthat.
d) Címtárszolgáltatást a levelezô kiszolgáló és a munkaállomás közösen látja el.
9. Jelölje meg a hamis állítást (állításokat)!
a) A címtárszolgáltatás gyakorlatilag az internetböngészô programnál lényeges, mert a kedvenceknek a címét innen veszi.
b) A címtárszolgáltatás az internetböngészô programnál lényeges, mert a weboldalak címét innen veszi.
c) Címtárszolgáltatás a levelezô programnál lényeges, mert a lehetséges címzetteket innen veszi.
d) Címtárszolgáltatás a levelezô programnál lényeges, mert az ismert címeket ebbôl már fel tudja ismerni.
10. Címtárszolgáltatás abban az esetben mûködik, ha…
a) az internetböngészô programot elindítottam.
b) a kiszolgáló számítógéphez hozzákapcsolódtam.
c) a levelezô programot elindítottam.
d) a számítógépet üzemképes állapotba bekapcsoltam.
|
vas. ápr. 30, 2006 21:44 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Régen, amikor még nem volt ő is "masszagyártó" (tehát hegesztőtől vezetéknélküli telefonig minden), addig nagyon is jó márka volt. Ma már nem tudom, mi maradt meg belőle, viszont pl. azok a régi műsoros kazetták, amiket Dyras szalagra készítettek (pl. 2 Unlimited - Get Ready) egyszerűen elnyűhetetlenek.
Én viszont gyanakvó vagyok, meglehet, hogy ezt a márkát is már rég eladták, és belül valami szabvány tucat, csak a név változik...
Kipróbálás nélkül semmiképpen nem venném meg.
Üdv!
|
vas. ápr. 30, 2006 20:56 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
Nekem volt Dyras walkman-em. Hangosabban és szebben(!) szólt, mint az akkori osztálytársam 2x annyiba kerülő playere. Mérges is volt, meg akarta venni
Olcsó márka, de nekem bejött. Háztartási eszközöket is gyárt (hajszárító, szendósütő, stb).
|
vas. ápr. 30, 2006 20:39 |
|
|
Micuir
arany tag
Csatlakozott: szomb. máj. 08, 2004 13:29 Hozzászólások: 425 Tartózkodási hely: Tolna megye
|
Nekem is feltűnt már az akciós újságban. Nagyon jó áron adják, 512M-s, diktafonnak és pendrive-nak is használható, tehát bejön. Már régóta tervezem egy lejátszó vételét és ez elég jó vételnek tűnik.
Azt tudja valaki, hogy a dyras milyen márka?
|
vas. ápr. 30, 2006 19:50 |
|
|
Peti93
bugvadász
|
Gazdaságos boltunkban van egy nekem jónak tűnő empíszrípléjör
Dyras DMPP-512 a pontos neve. 13e Ft...
Használati utasítás erre található: http://www.dyras.hu/down/hasznut/DMPP-5 ... Manual.pdf
Mit gondoltok?
|
vas. ápr. 30, 2006 18:58 |
|
|
Vendég
|
Igen, elég gáz ahogy megfogalmazta. Mintha egy kirakós játékot kellene összerakni.
|
vas. ápr. 30, 2006 18:52 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
|
hmmm, manapság már nem divat összefüggő és értelmes szöveget kiadnia a kezéből egy újságírónak? pont csak azt nem írta le, hogy mi is történt, ki kivel ütközött, miért, ki elől menekült, mi lett vele, ezt úgy a sokadik bekezdés után lehet kitalálgatni. nem is lenne baj, ha egy regényben lenne így, de ez egy tudósítás volna, vagy mi...
|
vas. ápr. 30, 2006 18:49 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
És mindenki hibás, és mindnekit meg kell cserébe ölni/verni, csak a cipészek azok, akik igazán jófiúk.
|
vas. ápr. 30, 2006 18:34 |
|
|
Vendég
|
http://www.bmhirlap.hu/index.php?apps=cikk&d=2006-04-29&r=1&c=510096 Tehát ezért láttam vagy 40 cipészt pénteken a gyulai kórház udvarán.
|
vas. ápr. 30, 2006 18:23 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
simico írta: McLaca írta: Árpy: úgymond mágneses stressznek teszi ki a rossz szektorokat a progi, tehát folyamatosan írja/felülírja őket (tehát 1 és 0 állapot közt váltogat), amíg nem lesz biztonsággal olvasható. Nem mindig tud javítani, bár elég furcsán működött nekem a progi. Ettől egy fizikai hibás szektor még hibás marad. Semmilyen program nem fog "kijavítani" egy fizikai hibát. Olyan ez mint az "akkufresh". Van egy 1 GB-os IBM MicroDrive-om, használom, mint a disznó. És egyszercsak közli, hogy hiba, olvashatatlan/formázhatatlan.
Ráeresztettem a Flobo HDDBadSectorRepair-t. Ennek 3 hónapja, azóta is használom.
Na nem mintha nem lenne mellette még 2 db 1 GB-os és egy 4 GB-os MD-m, na de az ELVEK!
|
vas. ápr. 30, 2006 16:57 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
simico írta: Ettől egy fizikai hibás szektor még hibás marad. Semmilyen program nem fog "kijavítani" egy fizikai hibát. Olyan ez mint az "akkufresh". Nem olyan.
Ugyanis sok hibás szektor, ami nem sérülés (pl. fej odacsapódás) eredménye, javítható, ha a mágnesességét újrastrukturálják. Olyan ez, mint a mágneses térbe került képcső színhibájának megjavítása kézi demagnetizáló készülékkel.
És ha megnézed, a progi tényleg képes ilyen szektorokat helyreállítani, ha nem is mindet.
Üdv!
|
vas. ápr. 30, 2006 15:49 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
joanadavis írta: a számítógépet pedig feszülettel és fokhagymával közelíti meg, szóval elég reménytelen. Addig jó, ameddig ezüst szöget nem akar verni a szívébe
|
vas. ápr. 30, 2006 14:31 |
|
|
joanadavis
arany tag
Csatlakozott: szer. dec. 29, 2004 21:01 Hozzászólások: 478 Tartózkodási hely: összeommlott világ
|
Árpy írta: A Mini mit keres a luxus kategoriában???
me luxus megvenni egy olyan sz.rt.
múltkor beállt elém egy, és hát mit ne mondjak, tényleg csak az autó szeretete az egyetlen reálisnak tűnő ok, amiért valaki megveszi azt a... személygépkocsit.
|
vas. ápr. 30, 2006 14:26 |
|
|