Szerző |
Üzenet |
Londelmor
gyémánt tag
Csatlakozott: szomb. júl. 03, 2004 11:10 Hozzászólások: 3635 Tartózkodási hely: Shanghai, Pudong negyed
|
T68m írta: miért ne lenne fókuszálható?
hát próbáld meg nekünk még úgy tanították a suliban, hoyg nem fókuszálható. a röntgen is éppenhogy.
amúgy tudom, hogy a lényeges különbség a frenkvenciában (energiában) van. de a látványosabb az, hogy a röntgent még lehet fókuszálni (persze nem úgy, mint mondjuk az UV-t, vagy a látható fényt).
|
kedd szept. 05, 2006 21:16 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
McLaca írta: T68m írta: Londelmor írta: a röntgen az fókuszálható, a gamma pedig nem.) na, ezt meg honnan lõtted? Arra gondolsz, hogy a gamma is fókuszálható? Üdv!
miért ne lenne fókuszálható?
|
kedd szept. 05, 2006 19:46 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
T68m írta: Londelmor írta: a röntgen az fókuszálható, a gamma pedig nem.) na, ezt meg honnan lőtted? Arra gondolsz, hogy a gamma is fókuszálható?
Üdv!
|
kedd szept. 05, 2006 19:19 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
McLaca írta: Londelmor írta: oké, világos de sajnos sem röntgen-, [...] forrásom nincs itthon... Dehogynincs. Képcsõ? Üdv!
színes nem jó, mert azon van szűrés. Régi ff-et kétszeres(néhányszoros) feszültséggel meghajtva garantált szemsérülés, később az elhalálozás....
Azszem az Alfa Holdbázisban volt egy olyan rész, ahol a képernyőn keresztül jött sugárzástól hótak meg az emberek és valami "pi" volt a kulcsszó.
|
kedd szept. 05, 2006 17:56 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Londelmor írta: a röntgen az fókuszálható, a gamma pedig nem.)
na, ezt meg honnan lőtted?
lényeges különbség a hullámhosszukban, azaz a frekvenciájukban és ebből adódóan az energiájukban van.
|
kedd szept. 05, 2006 17:53 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Londelmor írta: oké, világos de sajnos sem röntgen-, [...] forrásom nincs itthon... Dehogynincs.
Képcső?
Üdv!
|
kedd szept. 05, 2006 17:08 |
|
|
Sulla
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 999 Tartózkodási hely: on-line
|
Londelmor írta: Gezza írta: ...inkább ne próbáljuk ki a gamma sugárzást. nem akarlak elkeseríteni, de a röntgen és a gamma sem ugyanaz (elég lényeges különbség például az, hogy a röntgen az fókuszálható, a gamma pedig nem.)
Viszont az atomcsapásnál van gamma... És nem is írta, hogy ugyanaz lenne...
|
kedd szept. 05, 2006 15:10 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
Csatlakozott: szomb. júl. 03, 2004 11:10 Hozzászólások: 3635 Tartózkodási hely: Shanghai, Pudong negyed
|
oké, világos
de sajnos sem röntgen-, sem gammaforrásom nincs itthon, hogy kipróbáljam milyen hatással van a SIM-re...
|
kedd szept. 05, 2006 15:05 |
|
|
Gezza
arany tag
Csatlakozott: szomb. ápr. 24, 2004 7:55 Hozzászólások: 146 Tartózkodási hely: Győr
|
Londelmor írta: Gezza írta: ...inkább ne próbáljuk ki a gamma sugárzást. nem akarlak elkeseríteni, de a röntgen és a gamma sem ugyanaz (elég lényeges különbség például az, hogy a röntgen az fókuszálható, a gamma pedig nem.)
Tényleg mindenki félreért? Most vagy ti nem olvastátok el tüzetesen amit írtam, vagy ennyire félreérthető vagyok, a harmadik lehetőségre meg gondolni sem merek (t.i. hogy ennyire süket lennék)
Én csak arra voltam kíváncsi, hogy a mikrohullámú sugárzáson kívül árt-e a SIM kártyának a röntgen sugárzás. Gondolta a fene, hogy végig ugyanarról a sugárzást említem.
No de végül is mindegy, a fizika területen szerzett tudásomra nem vagyok büszke... Az imagebe belefér
|
kedd szept. 05, 2006 14:48 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
|
Gezza írta: ...inkább ne próbáljuk ki a gamma sugárzást.
nem akarlak elkeseríteni, de a röntgen és a gamma sem ugyanaz
(elég lényeges különbség például az, hogy a röntgen az fókuszálható, a gamma pedig nem.)
|
kedd szept. 05, 2006 14:40 |
|
|
Gezza
arany tag
Csatlakozott: szomb. ápr. 24, 2004 7:55 Hozzászólások: 146 Tartózkodási hely: Győr
|
BrOnZ írta: Más ám a mikrohullámú sugárzás és más a röntgen... Még a végén szemmelveréssel is tönkre lehet tenni a SIM-et.
Ajjaj, erre nem is gondoltam! A végén még kiderül, hogy az atomcsapást is kibírják! De sztem inkább ne próbáljuk ki a gamma sugárzást.
|
kedd szept. 05, 2006 13:45 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
Gezza írta: Dannyboy írta: 2, ha beteszed a mikróba 5-10 másodpercre, akkor utána a csere ingyenes, mert használhatatlan lesz a kártya.
Ez aztán a találékonyság!!! És ha bentfelejti tüdőszűréskor a zsebében? Nem gond! Csak ha bemászik a mikrohullámú sütőbe ne legyen a zsebében Jujujjj... Más ám a mikrohullámú sugárzás és más a röntgen... Még a végén szemmelveréssel is tönkre lehet tenni a SIM-et.
|
kedd szept. 05, 2006 13:32 |
|
|
Gezza
arany tag
|
Trabi TM írta: Gezza írta: És ha bentfelejti tüdőszűréskor a zsebében? Az nem hinném, hogy árthatna a SIM-nek...
Még szerencse...
|
kedd szept. 05, 2006 10:29 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
Gezza írta: És ha bentfelejti tüdőszűréskor a zsebében?
Az nem hinném, hogy árthatna a SIM-nek...
|
kedd szept. 05, 2006 10:21 |
|
|
Gezza
arany tag
|
Dannyboy írta: 2, ha beteszed a mikróba 5-10 másodpercre, akkor utána a csere ingyenes, mert használhatatlan lesz a kártya.
Ez aztán a találékonyság!!! És ha bentfelejti tüdőszűréskor a zsebében?
|
kedd szept. 05, 2006 10:18 |
|
|
Raven_
gyémánt tag
|
.Tian. írta: Tudnátok valamilyen megbízható és kedvező árú sms küldőt ajánlani? (a voda körsms szolgáltatása milyen?) Köszi Esetleg www.olcsosms.hu ? 10Ft / SM.
Apró kérdés: mennyibe kerül most egy voda SIM, és mennyi egyenleg jár hozzá?
szerk.: Megtaláltam, íme:
VitaMAX SIM kártya 2 490 1 500 lebeszélhető
VitaMAX SIM kártya AKCIÓ! 990 500 lebeszélhető
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Raven_ kedd szept. 05, 2006 10:51-kor.
|
kedd szept. 05, 2006 8:46 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: A jelenben...
|
john30 írta: 1.kell-e/érdemes-e cseréltetni a sim-et (működik 3g hálózaton a régi sim is?) 2.ennek van anyagi vonzata,ha igen,mennyi?
1, nekem a régi narancssárga pannonos simemmel simán megy a 3G. Kollégám most vett 6233-ast és neki is régi pannonos sim kártyája van, megy rendesen.
2, ha beteszed a mikróba 5-10 másodpercre, akkor utána a csere ingyenes, mert használhatatlan lesz a kártya. Ha nem ezt teszed, akkor fizetős.
Üdv.:
D.
|
kedd szept. 05, 2006 7:58 |
|
|
.Tian.
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 110 Tartózkodási hely: Magyarország
|
Tudnátok valamilyen megbízható és kedvező árú sms küldőt ajánlani?
(a voda körsms szolgáltatása milyen?)
Köszi
|
kedd szept. 05, 2006 7:53 |
|
|
john30
arany tag
Csatlakozott: kedd jún. 15, 2004 12:34 Hozzászólások: 449 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Nem akarok új topicot nyitni,szerintem a kérdésem maximálisan belefél ide is:
T-mobile előfizetős dinamikus 3g sim-kártyacseréről van szó:
-jelenleg sima t-s előfizus sim-em van (moto V3)
-szeretnék venni egy N6233-ast.
Kérdéseim:
1.kell-e/érdemes-e cseréltetni a sim-et (működik 3g hálózaton a régi sim is?)
2.ennek van anyagi vonzata,ha igen,mennyi?
3.időigénye mennyi a cserének?(budapesten vagy itt debrecenben is meg tudják csinálni?)
Köszönöm előre is válaszokat.
|
kedd szept. 05, 2006 7:42 |
|
|
OPi
gyémánt tag
|
Macika írta: Itt nem nagyon szoktak az emberek 1-1,5 évnél tovább nyúzni egy telót, legalábbis a nagy részünk.
másfél év ?
|
hétf. szept. 04, 2006 20:35 |
|
|
NeoXon
arany tag
|
lacam írta: Bár, most hogy mondtam, hogy jópár évig használnám, gondolom lebeszéltek a nyitogathatóról.
A Motorolanak (legalabbis az mpx200-ak) is feltekert spiralszalagja van, mikor szetszedtem a telot, elegge jol megoldottnak tunt. A kihajtas/becsukaskor a legkisebb szakadasveszelynek sincs kiteve az elve miatt.
Batyam nagyon advanced telefon hasznalo, naponta legalabb 150x ki-be csukogatja. Idaig masfel eve semmi gond a mechanikajaval (ami valojaban egy magneses rele szeru megoldas, tehat inkabb elektromechanika).
|
hétf. szept. 04, 2006 18:43 |
|
|
lacam
arany tag
|
Macika írta: lacam írta: Sziasztok! Egy apró kérdés.... mennyire tartósak a mostani flip-es telók? A mechanika kopik, de ha nem egy alsókategóriás telóról van szó (pl.: Samu ZV40 vagy Nokia 6131), évekig használható bármiféle gond nélkül? (természetesen átlagos "nyúzás" mellett) Ha hosszútávra szeretnék telefont, akkor felejtős a kagylóteló? A fentebb említett készülékek között vacillálok, még nem dőlt el melyik is legyen (de ezt majd ha aktuális lesz, a "Melyik telót válasszam" topicban! ) Üdv! Hosszú távra? Definiálnád? Itt nem nagyon szoktak az emberek 1-1,5 évnél tovább nyúzni egy telót, legalábbis a nagy részünk. Csak ha valami olyan klasszikus modellről van szó, ami megérdemli... Egyébként a Samsungok híresek voltak sokáig az átvezető szalagkábel meghibásodásáról. Nem tudom, megváltozott-e ez már masszívan, én előítélettel vagyok, de ez az én bajom. A Nokiánál nem hallottam még ilyen jellegű hibákról.
Hosszútáv nálam sok évet jelent!
Megj.: még mindig használom az 5éves 5510esem! ...igaz, már csak "második telóként", nincs cipelve minden nap, csak ha a T610 a töltőn lóg...érdekes módon, jól bírja az "SMS király", megbízható cucc de valamelyiket nyugdíjazni fogom, mert tudásban kicsit sincsenek a toppon.
Samuéknál elég sok a flip-es, remélhetőleg azért már korrigálták ezt a problémát. Köszi hogy felhívtad rá a figyelmem, gyűjtöm az infókat pro és kontra, s ilyeneket jó tudni. (a ZV40 itteni topicja halott, ezért minden extra információt szívesen veszek)
Bár, most hogy mondtam, hogy jópár évig használnám, gondolom lebeszéltek a nyitogathatóról.
|
vas. szept. 03, 2006 15:01 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Dannyboy írta: Én egyszer szerettem volna egy 6260-at venni, de lebeszéltek róla, mert szakad a szalagkábele, méghozzá igen sűrűn és rövid időn belül. Mondjuk a Nokiának nincs túl sok kinyitható modellje, ezért nem is fordulhat elő olyan sűrűn ilyen jellegű hiba, míg Samsungéknál ez a tendencia fordított. Cseréltem már szalagkábelt Nokiában, de ott spirálisan fel van tekerve és rugalmas az egész (amatőr előlapcserélési kísérlet miatt kellett cserélni, megszaladt a feszegető csavarhúzó), ami a Samunál nem mondható el. Főleg a 700-as régi sorozat volt híres, de másoknál is. A nejem X450-ese viszont bírja, októberben lesz két éves.
Persze úgy könnyű, nincs benne külső kijelző, így sokkal kisebb adatmennyiséget kell átvinni felülre, kevesebb a fóliára gőzölt vezeték, vastagabbak lehetnek és kicsit ritkábban...
|
vas. szept. 03, 2006 13:48 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: A jelenben...
|
Macika írta: A Nokiánál nem hallottam még ilyen jellegű hibákról.
Én egyszer szerettem volna egy 6260-at venni, de lebeszéltek róla, mert szakad a szalagkábele, méghozzá igen sűrűn és rövid időn belül. Mondjuk a Nokiának nincs túl sok kinyitható modellje, ezért nem is fordulhat elő olyan sűrűn ilyen jellegű hiba, míg Samsungéknál ez a tendencia fordított.
|
vas. szept. 03, 2006 13:04 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
|
nekem pont egy éve van flipes telefonom, és ugyanolyan precíz a nyitómechanika, mint az első pillanatban volt. bár volt egyszer, hogy belement valami kosz, de aztán egy-két hét alatt kikipott onnan, és azóta sincs semmi baja.
(igaz ez nem Samsung, és nem is Nokia, csak gondoltam úgy áltlaában megemlítem)
|
vas. szept. 03, 2006 13:03 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
lacam írta: Sziasztok! Egy apró kérdés.... mennyire tartósak a mostani flip-es telók? A mechanika kopik, de ha nem egy alsókategóriás telóról van szó (pl.: Samu ZV40 vagy Nokia 6131), évekig használható bármiféle gond nélkül? (természetesen átlagos "nyúzás" mellett) Ha hosszútávra szeretnék telefont, akkor felejtős a kagylóteló? A fentebb említett készülékek között vacillálok, még nem dőlt el melyik is legyen (de ezt majd ha aktuális lesz, a "Melyik telót válasszam" topicban! ) Üdv! Hosszú távra? Definiálnád?
Itt nem nagyon szoktak az emberek 1-1,5 évnél tovább nyúzni egy telót, legalábbis a nagy részünk. Csak ha valami olyan klasszikus modellről van szó, ami megérdemli...
Egyébként a Samsungok híresek voltak sokáig az átvezető szalagkábel meghibásodásáról. Nem tudom, megváltozott-e ez már masszívan, én előítélettel vagyok, de ez az én bajom.
A Nokiánál nem hallottam még ilyen jellegű hibákról.
|
vas. szept. 03, 2006 12:53 |
|
|
lacam
arany tag
|
Sziasztok!
Egy apró kérdés.... mennyire tartósak a mostani flip-es telók? A mechanika kopik, de ha nem egy alsókategóriás telóról van szó (pl.: Samu ZV40 vagy Nokia 6131), évekig használható bármiféle gond nélkül? (természetesen átlagos "nyúzás" mellett)
Ha hosszútávra szeretnék telefont, akkor felejtős a kagylóteló?
A fentebb említett készülékek között vacillálok, még nem dőlt el melyik is legyen (de ezt majd ha aktuális lesz, a "Melyik telót válasszam" topicban! )
Üdv!
|
vas. szept. 03, 2006 12:13 |
|
|
Draco
arany tag
Csatlakozott: vas. ápr. 18, 2004 13:32 Hozzászólások: 346 Tartózkodási hely: Szeged
|
Hali!
Köcce a helpet!
Valóban angol szám volt. Haverom próbált meg kintről felhívni. Megcsörgettem, és már hívott is vissza...
|
szomb. szept. 02, 2006 13:37 |
|
|
Gezza
arany tag
|
Köszi a választ! Szerintem is elég baráti az ár.
Véletlenül nem írtál még más HSZ-t is? Kaptam email értesítést új hozzászólásról, de a linkre kattintva az oldalt nem találta meg a böngésző.
|
szomb. szept. 02, 2006 12:32 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Szerintem ez elég baráti.
Majd ha hazajön nővérem, megkérdem, mert a munkahelyéről rendre ad fel csomagokat futárral, de nem a GLS-sel, majd megkérdem, melyikkel és mennyiért (külföldre is küldenek).
Persze az ár attól is függ, mennyire sürgős.
Üdv!
|
csüt. aug. 31, 2006 16:46 |
|
|
Gezza
arany tag
|
OFF-szagú a kérdésem, de bátorkodom előhozakodni vele: mobilt szeretnék feladni futárszolgálattal. A GLS futárszolgálat ígéretesnek tűnik (Speedshoptól mindig pontosan, megbízhatóan hozták a cuccost), az árai sem vészesek. 1360 Ft-ért háztól házig szállítanának Győr és Bp között. Van minőségben ÉS árban jobb futárszolgálat?
|
csüt. aug. 31, 2006 9:58 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2659 Tartózkodási hely: Budapest / Kecskemét
|
Draco írta: Hali!
Azt szeretném tőletek megkérdezni, hogy ez a szám mi lehet? : +447738470900
ugyanis van egy nemfogadott hivásom erről a számról. Egy dologra könnyű volt rájönni, ez a szám sem hazai mobilról sem hazai vezetékes hálózatból nem származhat. A kérdésem az lenne , hogy lehetséges e hogy ez a szám Angliából származik. Köszi!!!
A 44-es országhívó szám Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságához tartozik.
|
hétf. aug. 28, 2006 21:57 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Draco írta: Hali!
ugyanis van egy nemfogadott hivásom erről a számról. Egy dologra könnyű volt rájönni, ez a szám sem hazai mobilról sem hazai vezetékes hálózatból nem származhat. A kérdésem az lenne , hogy lehetséges e hogy ez a szám Angliából származik. Köszi!!! Lehetséges. De tudod, volt ilyen akció, hogy itthon lehet angol roamingolós kártyát venni, ami bizonyos esetekben olcsóbb tud lenni. Volt erről szó.
|
hétf. aug. 28, 2006 18:25 |
|
|
Draco
arany tag
Csatlakozott: vas. ápr. 18, 2004 13:32 Hozzászólások: 346 Tartózkodási hely: Szeged
|
Hali!
ugyanis van egy nemfogadott hivásom erről a számról. Egy dologra könnyű volt rájönni, ez a szám sem hazai mobilról sem hazai vezetékes hálózatból nem származhat. A kérdésem az lenne , hogy lehetséges e hogy ez a szám Angliából származik. Köszi!!!
|
hétf. aug. 28, 2006 17:58 |
|
|
guni.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4173 Tartózkodási hely: Budapest-Győr Telefon: Motorola Milestone
|
pl mototmodders.net, vagy motox.us, de azt ugye tudod, hogy az nem úgy megy, hogy csak úgy felmásolod mint a háttérképeket, hanem előtte a p2k drivereket is telepítened kell a gépedre!
Guni
|
szer. aug. 23, 2006 20:36 |
|
|
Raul67
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 64 Tartózkodási hely: Csak az asszony meg ne tudja
|
Sziasztok!
Tud valaki olyan WEBOLDALT, ahonnan INGYEN lehet letölteni motorola V360-hoz is jó, Témákat?
Köszi elöre is.
|
szer. aug. 23, 2006 19:36 |
|
|
GazVezir
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1319 Tartózkodási hely: Éppen itt :)
|
Trabi TM írta: GazVezir írta: Ez csak nekem új egyébként, hogy az új generációs Nokia-kat lehet sima usb kábellel frissíteni? Csak akkor próbáld ki, ha tucc' törökül... Vagy egyszer erre jársz, kipróbálhatjuk, hogy átírom a product kódot, és ha szerencséd van, akkor az alapján azonosít, és mást nem néz, akkor magyarra is tudsz frissíteni...
Sim kártyát benne kell hagyni a frissítés során és az alapján azonosít és tölt le szoftver először az internetről, majd telepíti azt a telefonra. Szóval úgy van megoldva, szépen Nokia-san, hogy a felhasználó véletlenül se legyen agyoninformálva.
|
szer. aug. 23, 2006 15:31 |
|
|
Peti93
bugvadász
Csatlakozott: pén. júl. 02, 2004 13:32 Hozzászólások: 4349 Tartózkodási hely: Bp
|
kisember írta: Peti93 írta: Sziasztok! A következők lennének a kérdéseim a telefonos (WAP-os) frissítésnél: Hogyan is zajlik ez a folyamat? Elindítom a frissítőt, és utána már tölti is le? El lehet rontani a telefont, ha valamit elrontok? Előre is köszönöm!! Próbáltam az online frissítést egy w550i-vel Tnet előfizuval, pár lépés után kiírta, hogy 2,7MB-ot (ha jól emlékszem) fog letölteni, amikor 'leokéztam', akkor meg azt mondta, hogy nem sikerült...
Értem. Köszi!
|
szer. aug. 23, 2006 15:21 |
|
|
kisember
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 674 Tartózkodási hely: idegösszeomlás széle
|
Peti93 írta: Sziasztok! A következõk lennének a kérdéseim a telefonos (WAP-os) frissítésnél: Hogyan is zajlik ez a folyamat? Elindítom a frissítõt, és utána már tölti is le? El lehet rontani a telefont, ha valamit elrontok? Elõre is köszönöm!!
Próbáltam az online frissítést egy w550i-vel Tnet előfizuval, pár lépés után kiírta, hogy 2,7MB-ot (ha jól emlékszem) fog letölteni, amikor 'leokéztam', akkor meg azt mondta, hogy nem sikerült...
|
szer. aug. 23, 2006 15:11 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
GazVezir írta: Ez csak nekem új egyébként, hogy az új generációs Nokia-kat lehet sima usb kábellel frissíteni?
Csak akkor próbáld ki, ha tucc' törökül...
Vagy egyszer erre jársz, kipróbálhatjuk, hogy átírom a product kódot, és ha szerencséd van, akkor az alapján azonosít, és mást nem néz, akkor magyarra is tudsz frissíteni...
|
szer. aug. 23, 2006 14:56 |
|
|
GazVezir
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1319 Tartózkodási hely: Éppen itt :)
|
skynet: Az okostelefonok valahogy mindig jobban vonzottak, de hát kinek a pap, kinek a paplan.
Ez csak nekem új egyébként, hogy az új generációs Nokia-kat lehet sima usb kábellel frissíteni?
|
szer. aug. 23, 2006 12:17 |
|
|
Peti93
bugvadász
Csatlakozott: pén. júl. 02, 2004 13:32 Hozzászólások: 4349 Tartózkodási hely: Bp
|
Trabi, köszi! Majd lehet, hogy kipróbálom a PC-set...
|
szer. aug. 23, 2006 6:00 |
|
|
GazVezir
gyémánt tag
|
skynet: Persze, tökéletesen lejátszotta, rengeteg lehetőséget vizsgáltam meg, végül az Eti Camcoder feltelepítése hozott eredményt. A program rögzíti, majd saját lejátszója le is játsza a felvett videót, így a hardveres hiba azt hiszem, kizárható. Véleményem szerint maga a RealPlayer bakis talán. A szoftver új, a RealPlayer verziója 2005 októberi.
Tüntessünk a nyílt forráskódú Symbian-ért!
|
szer. aug. 23, 2006 1:45 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
Peti93 írta: Előre is köszönöm!!
PC:
GYÁRI adatkábel kell hozzá, és a SEUS, amit a SE honlapjáról tucc' letölteni...
A folyamatot majd írja a program, olvasd el, magyarul van...
WAP:
Ez nekem még sosem sikerült, nem tudom mi a baja a telómmal a SE-nek, de nem frissíti, így csak azt tudom mondani, próbáld ki.
Mint mindent, ezeket is el lehet rontani, ráadásul elég nagy százalékban, ha meghal, akkor gariba megcsinálják...
|
kedd aug. 22, 2006 23:38 |
|
|
Peti93
bugvadász
|
Sziasztok!
A Sony Ericsson Z530 telefonomon szeretnék szoftvert frissíteni.
A következők lennének a kérdéseim a PC-s frissítésnél:
Egy sima, USB kábel elég? Hol lehet letölteni a legújabb szoftvert? Hogy is folyik ez a folyamat? El lehet rontani a telefont, ha valamit elrontok? A következők lennének a kérdéseim a telefonos (WAP-os) frissítésnél: Hogyan is zajlik ez a folyamat? Elindítom a frissítőt, és utána már tölti is le? El lehet rontani a telefont, ha valamit elrontok?
Illetve, egy közös kérdés: Szerintetek, melyik a jobb, avagy a biztonságosabb?
Előre is köszönöm!!
|
kedd aug. 22, 2006 18:58 |
|
|
Andras
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 40 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
sziasztok!
Van egy ős Siemenc C45 itthon. Pannonos a lelkem. Meg lehetne szabadítani láncaitól egyszerűen? Kérlek segítsetek! Székesfehérváron vagyok!
Köszönöm előre a PÜ-t, Mailt!
|
kedd aug. 22, 2006 16:34 |
|
|
GazVezir
gyémánt tag
|
Érdekes hibát tapasztaltam alaphelyzetben újonnan vásárolt, bár használt Nokia 6630-as készülékemen.
Kipróbáltam, hogy milyen videót tud felvenni a drágaság, azonban találkoztam eközben egy elég érdekes hibával. A videót elvileg rögzíti, azonban lejátszásnál elkékül a teljes kijelző, nem csak maga a videó és összekuszálódik a felbontás. Tapasztalt valaki már ilyet? Most történt szoftverfrissítés, amit Trabi TM-nek és Macikának segítségének köszönhetek, de sajnos még mindig észlelhető a hibajelenség. Kezdek hardver problémára gyanakodni.
A válaszokat pedig előre is köszönöm!
|
kedd aug. 22, 2006 15:57 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd máj. 17, 2005 10:26 Hozzászólások: 2046 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Vizsla írta: Hálózaton belüli, 3G-s hálózatra kényszerített (már amelyik tudja) telefonok között a sima hanghívás jobb minőségű, mint ha ugyanaz a GSM-hálózaton keresztül menne? Vagy marad a ~9kbps és a 3G előnyét csak a videotelefonálásban és a horror árú adatletöltésben lehetne élvezni?
Mely 3G-s telefonokat lehet úgy beállítani, hogy csak a 3G-s hálón legyen fent?
Én úgy tudom, hogy az UMTS hálózatokon az alapértelmezett hangkódolás már a fejlettebb AMR, ami ugyanolyan sávszélességen sokkal jobb hangminőséget biztosít, mint a EFR.
Az N70-emen még csak Dual mód, vagy GSM található, de az általam nem rég tesztelt E61-en már volt csak UMTS mód. Szóval szerintem a Symbian 9-es telókon már megtalálható ez a lehetőség.
|
kedd aug. 22, 2006 11:48 |
|
|
k_chris
platina tag
|
Vizsla írta: McLaca írta: Marad a 9kbps, az előny a gyors adatátvitel és az egyidejű beszéd- és adatátvitel.
Üdv! Akkor számomra semmit sem ér az egész.
annyit érhet hogy ha van egy tomegrendezveny akkor mivel keves 3Gs telefon van, amig masok bosszankodnak h tele a cell addig te vigan tudsz telefonalni. de ez valoszinu csak atmeneti, bar tekintve hogy ahol kell annyira megsurusitik a cellakat mar nem igazan jelentos problema.
koncerten ilyesmin volt hogy behalt a telefonhalo? en nem is tudom mikor talakoztam utoljara ezzel a jelentoseggel pl mar szilveszter meg karacsony se hoz igazan behalást a szolgaltatoknak. illetve ott mas hiba fordul elo - ha pl az sms kozpont nem birja tovabbitani a sok beeso smst.
|
kedd aug. 22, 2006 10:07 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
McLaca írta: Marad a 9kbps, az előny a gyors adatátvitel és az egyidejű beszéd- és adatátvitel.
Üdv! Akkor számomra semmit sem ér az egész.
|
hétf. aug. 21, 2006 22:38 |
|
|