Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. jan. 13, 2025 7:45

Hozzászólás a témához  [ 150 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3  Következő
Benq-Siemens S88: 2.0 megapixeles AF kamerával. 
Szerző Üzenet
platina tag

Hozzászólás 
Akkor íme, megérkezett a teszt is:

Teszt és videó: BenQ-Siemens S88

hétf. jún. 19, 2006 10:02
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
http://www.hofer.at/offers_monday/productnl_231.html

229 euro

kedd máj. 30, 2006 18:42
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
most egy Panasonic X700-am van.
nem vagyok igazából semmilyen márkának a fan-ja, ezt csak úgy cinikusan írtam, hogy senkit nem érdekel (alig van hsz a topicjában), míg az itthon hivatalosan nem kapható 6270 topicja meg pörög...

hétf. máj. 29, 2006 14:49
Profil Privát üzenet küldése ICQ
ezüst tag

Hozzászólás 
Londermor, neked milyen telcsid van? Nem tudom hovatenni amit irtal. Erdekel az el71, azt latom, de mi van a "olyan mint a 6270, de senkit nem erdekel mert nem Nokia"? Ez most egy olyan "Nokia fan vilagnezet"?

vas. máj. 28, 2006 18:17
ezüst tag

Hozzászólás 
Londermor, neked milyen telcsid van? Nem tudom hovatenni amit irtal. Erdekel az el71, azt latom, de mi van a "olyan mint a 6270, de senkit nem erdekel mert nem Nokia"? Ez most egy olyan "Nokia fan vilagnezet"?

vas. máj. 28, 2006 18:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
A moto címjegyzék az tényleg egy iszonyat. De az újabbakon már csináltak valamit, bár működis közben még nem láttam.

Guni

vas. máj. 28, 2006 1:10
gyémánt tag

Hozzászólás 
engem a kamera abszolut nem érdekel. eddig két kezemen meg tudnám számolni hányszor használtam összesen kamerát, pedig lassan két éve van olyan telefonom, amibe be van építve. ez a néhány alkalom is annyi volt, hogy a faliújságról nem volt kedvem lemásolni valamit, hanem lefotóztam inkább. ilyen minőséget pedig szinte akármelyik mobilos kamera tud már, nekem ez tökéletesen elég. :)

(a Moto telókon nekem a névjegyzék nem tetszett, és azt ha jól tudom csak az E2-ben javították, igaz ott jó is lett nagyon. a SE meg a kezelőszervek és a menü miatt nem jött be, nem is beszélve erről a walkman-lázról. de dícséretes, hogy ők is tudnak valamit :) )

szomb. máj. 27, 2006 19:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én is meglepődtem, de a Motorolák tudják a copy-paste-t. A szülinapos dolog meg a SE-ban van benne, meg az újabb Motorolákban /V3x/ Igazándiból én is azért szereretem, mert sw-es szempontból a a Siemens-nél kell a legkevesebb komprumisszumot kötnöm. Viszont azért használok jelenleg Motorolát, mert hw-es szempontból meg már szinte mindennel valami baj volt. De úgy néz ki ezeken felülemelkedtek, már csak egy rendes kamerát kell fejleszteni, de addig is Moto/SE!

Guni

szomb. máj. 27, 2006 17:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
engem is :D
bár nem közvetlen márkagyűlöletből/szeretetből, hanem mert olyan funkciók vannak benne teljesen természetes módon (már generációk óta), amik a többi telóból általában mai napig hiányzik. :)
pl.: hány telón* lehet copy-paste funkciót használni, vagy hol van megoldva, hogy a kontaktokhoz beírt szülinapok maguktól átkerülnek a naptárba, ami már önmagában veri a teljes mezőnyt, meg ahogyelnéztem ebbe még bruálisabb névjegyzék került, mint az eddigi Sie telókba... és még lehetne sorolni. az már csak külön öröm, hogy végre normális anyagból szerelték össze... (még egy touchscreen, és tökéletes teló lenne :D )

* okostelók nem játszanak, az más kategória.

szomb. máj. 27, 2006 14:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
Engem pont ezért érdekel! :D

Guni

szomb. máj. 27, 2006 13:55
gyémánt tag

Hozzászólás 
Tib_chip írta:
érdemesebb lesz az EL71-et boncolgatni.

szerintem is :) mégsem érdekel senkit az a telefon (ezen a fórumon legalábbis) :(
pedig kb egy szinten van a 6270-nel, csak kisebb és szebb :) csakhát nem Nokia, ezért senkit nem érdekel...

szomb. máj. 27, 2006 13:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
Lécci ne használj ékezeteket a jövőben, ha ugyanonnan írsz, mint most! Egyébként meg az EL71-re valóban érdemes odafigyelni, mivel ugye az igazi Siemens, és igencsak örvendetes változások mentek rajta végre, ami a kijelzőt, a grafikát és a tokozást illeti. Ha még egy redes (AF) kamerát is sikerült volna összehozni rá, akkor tényleg nagyon durva lett volna. De ez így még mindig az S65 szintje. Az S88-ról meg szerintem se nagyon érdemes még beszélni se...

Guni

szomb. máj. 27, 2006 13:43
ezüst tag

Hozzászólás 
H?t, ez az S88as topic, ak?r csukhat is lassan, ?rdemesebb lesz az EL71-et boncolgatni. T?nyleg aj?nlom, h olvasgass?tok a fenti oldalt, sok dolog kiderül belöle. Mintha ?g ?s föld lenne a 2telcsi. Az EL-ben van t?ma, nagyon j? a kidolgoz?s, vil?g?t?s, kontraszt, nyom?spont, ?les a k?p, mp3 rendesen fut a h?tt?rben, van email, megaerös a vibra(!), iszony? hangos hangsz?r?, stabil SW...stb.

szomb. máj. 27, 2006 12:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
Valószínüleg az elődmodellekben se volt ilyesmi.

Guni

szomb. máj. 27, 2006 5:16
gyémánt tag

Hozzászólás 
Mintha kiderült volna, hogy mégis van benne infra. Ezen vitatkoztak valamelyik fórumon. Majd utánanézek.

Azért eléggé lelomboz, hogy nincs testreszabhatóság :( Nem értem miért kell ezeket kihagyni, hogy úgy nézzen ki a képernyő ahogy akarom.

pén. máj. 26, 2006 19:40
ezüst tag

Hozzászólás 
Sőt. Ha a lap tetején rákattintotok az angol zászlóra, automatikusan MINDENT lefordit angolra, ha ugy könnyebb.

Ezek a németek.........! :D :D

pén. máj. 26, 2006 17:18
ezüst tag

Hozzászólás 
uj link:

http://www.siemensinfo.de/

Siemens EL71-röl olvashattok, elég pozitivan irnak róla.

Ha egy páran kérik, fel tudom dobni a forumra, hasonloan, mint az elöbbi tesztet.

pén. máj. 26, 2006 16:55
ezüst tag

Hozzászólás 
Ne várjatok tölem hiteles fordítást, szerintem ez célnak épp megfelel.

a véleményét mindenki leírhatja, ha felépült a sokk után....

Az én véleményem:

A gombok mérete megfelelő, láttunk már telcsit ennél is apróbb gombokkal, és mégis müködik. (Nokia N70) A teszt mindenkinek szól, nagyujjúnak, kisujjúnak egyaránt...

Engem érdekelt volna, hogy a jegyzetbe mennyi karakter fér. A CX65-ben nevetséges 160. Nokia: 3000.

Mennyi sms-t, mms-t tárol, meg van-e még a híres "Intéző" az Extrákban.

(Én nagyon örültem, hogy a Mappákat rendezgethetem kedvemre, pl egy általam létrehozott mappába tehetek-e ugyanugy képet, hangot, sms-t, videot. Nem kell mindent külön tárolni. Videot videoknál, képet képeknél, hangot hangoknál, animációt animációknál. (65-ös, 75-ös széria))

Továbbá infrán (S88-ban nincs) küldhettem másik Siemensre alkalmazást, játékot, sms-t, jegyzetet, az ujboli letöltés elkerülése végett.

Ezek vajon megvannak még? Kétlem..

Nagyon sajnálom, hogy ilyen csúfos lett az S88, nekem ennyi negativum elég, ami lebeszél a vásárlásról. Még ha 1Gb kártya is van hozzá.

Az S75 célnak megfelel, igazi Siemens. Kb 45e Ft-os árával elfogadható, a kis felbontású kijelzöjével, nem-a-legjobb-kamera, nem-a-legjobb gombok hibáival is.

A Nokia 6230\6230i-nek sem csúcs a kijelzöje, mégis mennyi ember használja képek nézegetésére, fotókhoz. Sokan meglepődtek a Siemens "hatalmas" kijelzöméretén (CX65, S65, S75), akik Nokiat használnak, még ha a felbontás nem a legjobb is.

Ez azért magáért beszél. (Ismerjük a Nokia-fanokat....)

Egy alternativa lehet a Nokia 6233, amig a BenQ próbálkozik. A 6233 az elsö olyan telefonja a Nokiának ami nagy, normál (téglalap alakú, nem 128x128\208x208) kijelzövel van megáldva, nem Symbian, nem Slider, nem kinyitható, nem Design- (vagy ha jobban tetszik Divat\Lifestyle-) telefon. És nem alsó-, vagy közép-kategóriás.

pén. máj. 26, 2006 15:41
ezüst tag

Hozzászólás 
A modopo.com oldalon lévő teszt forditása (csak a lényeg)

HARDWARE

-A csomagban: Telcsi, cd, head-set, 1GB kártya (nem mindenhol tartozék), usb adatkábel. Az adatkábel nem müködik régebbi tipusokkal.

-Bluetooth müködik PC-vel, más tipusú telefonokkal

-nagyon örömteli a méret, S55-höz hasonlitják, jó az anyag kidolgozás, nem recseg, vagy nyikorog

(-itt is megjegyzik, hogy a design miatt dijat nyert. pozitivumnak irják a formát; jol fekszik a kézben)

-display abszolut elsöosztályú. minden szögböl látható, a szinek nem gyengülnek

-a billenyüknek jók a nyomáspontjai, viszon relativ kicsik, és zsúfoltak. Elöfordulhat dupla leütés

-a "2"es gomb extra kicsi, ami még jobban megneheziti a használatot

-a fehér háttérvilágítás nem mindenhol egyenlöarányú, ezen a tesztkészüléken a *-gomb és a "3"as gomb alig volt megvilágítva. Napfényben mégjobban hátrányos, a fehér világitás a világosszürke billentyükön majdem teljesen leolvashatatlanná teszi a gombokat

-a joystick sem meggyőző, a nyomáspontját alig érezni, és többszöri nyomás után sem töténik semmi

-a hátlapon a 2MP kamera, és az extrém erős vaku, amit ha folyamatosra kapcsolunk kenderbe ver minden mostani zseblámpát. (természetesen nagyobb akku-használattal)....Autofokus, 16x zoom, ... A kamerát védö kis lencse (mármint az üveg -megj. tib_chip) sajnos nem elég mélyen van a házba süllyesztve, (kb csak 1mm), ezért könnyen karcolódhat

-Max felb. 1600x1200 a képeknek, 176x144 a videoknak. Ezekhez 90fokkal el lehet forgatni a telcsit, és valódi DigiCam-Feeling-je van az oldalsó exponálógomb miatt. Van fehéregyensúly, makro-mód, és önkioldó. Nagyon franko a Multi-Shot funkció, amivel 4képet kevesebb, mint 4másodperc alatt lehet ellöni, hogy a végen kiválaszthassuk melyik felel meg nekünk tökéletesen. Az exponálás és képmentés nagyon gyors, mivel a lenyomás után 1 másodperccel már készíthető a következő kép.

-Az S88 összehasonlítva korábbi Siemens modellek képminőségével abszolut gyöztes, és kb egy szinten mozog a SonyEr. k750i-vel.

SOFTWARE

-Aki a korábbi Siemens-modellek software felületéhez, menühöz szokott, csodálkozni, és csalódni fog. Amiatt a tény miatt, mert a telefont Taiwanban fejlesztették, és a BenQ -féle menü lesz rajta alkalmazva.
A menü 9ikonos, 3x3-as formában, viszont sok almenü máshogy van rendezve. Természetesen itt is könnyen ki lehet igazodni, és akinek nem tetszik a rácsos elrendezés, válthat egy másik menü-felület között, amikor is a menü körbeforog, és alatta olvashatóak az almenük/funkciók. (lásd 3. kép)

-SAJNOS AZ S88-BAN NINCSENEK TÉMÁK. Csak 3 elöre elmentett téma közül választhatunk, többre nincs lehetöség. A Standard-skin/téma eléggé homályosnak hat, a szöveg a rossz kontrasztnak köszönhetően nem mindig jól leolvasható.

(-megjegyezték a helyenként rossz fordítást. Ez ugye érthető, hiszen a Siemenseket nem kelllett eddig németre fordítani.)

-A gombok "1"- "9"ig programozható, mint korábban.

-Az MP3 lejátszó jobb, mint a korábbi modellek esetében. Játszik MP3-at, AAC-t, és van Equalizer. Hangszórón hallgatva nincs benne semmi kifogásolnivaló, viszont a head-seten a basszus már torzít, alacsony hangerőn is. Az elöre definiált beállítások az Equalizeren nagyon hasznosak, a 3D-hangzás is megállja a helyét. Van Playlist, a számot írja a kijelző (Scrollozik a szöveg. -Halad a kijelzőn- megj. tib_chip), az Equalizer sávjai pedig mozognak fel-le.

-AZ MP3 NEM FUT A HÁTTÉRBEN. (??!!??) Csak félig-meddig. Mivel, zenehallgatás közben navigálhatunk a menüben, de ahogy elkezdünk egy másik funkciót használni (PL. sms-t irni, web-böngészö, ...stb azonnal kikapcsol a lejátszó, és visszatéréskor az utoljára játszott számot elölröl kezdi!)

-A Hangminőség már nem olyan tiszta mint más Siemens-telcsik esetében, de azért még böven megfelelő. A térerő vmivel gyengébb, mint az "S" kategóriában eddig mindig jól teljesítő Siemens.

-a telefonkönyv bejegyzések viszonylag ugyan olyan jók mint eddig, csak kicsit szokni kell. Ez ugy néz ki, hogy nincs minden mezö ott alapesetben, hanem elötte aktiválni kell, ugymint "Mező hozzáadása".

-az ébresztőhöz 5 különbözö idöpont adható meg, és mindegyik beállíiható napokra külön.

-Wap böngészöje az Openwave-töl van, ami eléggé gagyi modon jeleniti meg az oldalakat, és a funkcionalitás sem üti meg a mostani elvárt szintet. SAJNOS AZ OPERA MINIT BÁR FEL-INSTALLÁLHATJUK, DE NEM JELENITI MEG HELYESEN AZ IRÁSOKAT/OLDALAKAT, IGY AZ OPERA MINI MOMENTÁN HASZNÁLHATATLAN AZ S88-ON!!!

-pozitivumok viszont az Offline-mód, hangtárcsázás, auto be-, és ki-kapcsolás elöre beállított időpontra (mint anno a Panasonic GD90-en. megj.-tib_chip), hang-memo (telefon beszélgetésre is).

-NINCS EMAIL KLIENS

-a T9 használata sms/mms irásakor hasonló mint a SonyEr. telefonokon. (elöugrik egy ablak, amiben a lehetséges szavak jelennek meg)

-PC kapcsolathoz a BenQ-féle "Qsyncher" progi van, ami a cd-n is fellelhető. Lehet MP3 zenéket, és játékokat is a PC-re menteni. Van biztonsági mentés is.

VÉLEMÉNY

A véleményt nem irom le nektek, mert ez már felesleges. Ez is szubjektiv, és beleköthetö rendesen. (Pl. azt irták: aki a telefonálás, és sms-írás mellett jobb képeket akar ellőni és szivesen hallgat zenét is, annak megfelelő az S88.)

Ha végig olvastátok, tudjátok hogyan kell ezt érteni.

Nézzétek meg a képeket. Az areamobile.de -n is van teszt képekkel. http://www.areamobile.de/hersteller/BenQ-Siemens/2.html a "test"-re kattintva

pén. máj. 26, 2006 15:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
Újabb teszt:

http://www.modopo.com/S88_Testbericht.1485.0.html

hétf. máj. 22, 2006 21:22
gyémánt tag

Hozzászólás 
69900 gsmdepo

hétf. máj. 22, 2006 21:09
arany tag

Hozzászólás 
http://mobil.idnes.cz/jeden-z-nejlepsic ... elefony_jm
összehasonlító teszt w800-al
http://www.youtube.com/watch?v=b97ghlPVDjA&eurl=
kis hang montázs:D

szomb. máj. 20, 2006 22:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
Alapból nem, de gondolom erre utaltak.

pén. máj. 19, 2006 18:16
gyémánt tag

Hozzászólás 
a siemensben sem volt alapból elérhető

pén. máj. 19, 2006 13:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
"Hi,
I got an answer from Benq, here the details:

Bluetooth-Protocols:
- Object Push Profile (OPP)
- SIM Access Profile (SAP).
- NOT Supported: Personal Area Networking Profile (PAN)

File Access:
- Free access to media folders
- NO access to configuration folder like on Siemens phones.

PIM:
- It is possible (like on Siemens S65) to put a birthday manualy from the adress-book to the calendar, but not automaticly .
- The number of calendar-dates is limited to the internal memory. If the memory is full, old, expired, dates get overwritten by new ones.
- The adress-book has no "ICQ" field, like the S65 "

Itt azt írják a konfigurációs file-okat nem lehet elérni mint a régi siemenseken.

pén. máj. 19, 2006 12:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
Rádió nem is fontos. Remélem jövő hónapban kapható lesz már, akkor jár le 2 évem...

vas. máj. 14, 2006 14:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
AndrySoft írta:
Ja és az S88-on HOL van a rendszercsati helye ???? Alul nem látom, ott a töltő és a microSD helye van...

a fülhallgatóval van egy helyen a használati utasítása szerint.

vas. máj. 14, 2006 10:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ja és az S88-on HOL van a rendszercsati helye ???? Alul nem látom, ott a töltő és a microSD helye van...

vas. máj. 14, 2006 10:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
392MHz írta:
AndrySoft írta:
Zoltanfi írta:
Mutass kérlek még! Kiváncsivá tettél..
Legaláb 1-et..

Ha nem tünt volna felm a 6020-nak nincs:
2" átmérőjű, 176x220 pixeles, 262 ezer színű OLED(!) kijelzője
* 16 MB belső memóriája
* microSD bővíthetősége
* USB 2.0-a
* Bluetooth 1.2 sztereó headset és PictBridge nyomatás támogatásal
* 2 megapixeles, autofókuszos kamerája, 16x digitális zoom, mobilfénnyel
* Sztereó hangszórói
* Zenelejátszója (MP3, AAC, AAC+)

És nincsenek az oldalán is gombok...

Egyébbként tényleg "kisértetiesen" hasonlit. Ezen is vannak gombok (de hogy minek?) :wink:

Azt mondd meg inkább okostojás, ez a gagyi siemens miben TÉR EL egy k750-től?

Hogy megkésetten válaszoljak:
- a K750-ben NINCS OLED kijelző: ergo a napon vacak és kicsi (a mérete).
- Nem micoSD a K750 bővíthetősége.
- A K750-ben NINCS sztereo hangszóró (egyébbként is vacak a kihangosítója)
- A K750 tudomásom szerint nem tud AAC-t és AAC+-t lejátszani (a W810 igen)
- A K750 naptárjában NINCS ismétlődő bejegyzés (szinkronizálva az Outlookkal tudja, de nem szerkeszthető)
- A Siemensben NINCS rádió :cry:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára AndrySoft vas. máj. 14, 2006 10:20-kor.

vas. máj. 14, 2006 10:15
bugvadász

Hozzászólás 
GSM Depónál 77ezer...

vas. máj. 14, 2006 8:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
http://www.phonezone.hu/main.php?menu=2 ... &t_id=1491

74.900+áfa

De ez már Mo.

vas. máj. 14, 2006 1:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ezek logikus dolgok, de hátha függetleníthetők lesznek. Mondjuk a 238 euro nem is lenne sok.

szomb. máj. 13, 2006 10:43
Moderátor

Hozzászólás 
Tib_chip írta:
Ha az idealo-n megadott boltokbol veszel, MINDIG függetlent kapsz. Németo-ban nincs sim lock, csak a feltöltö k?rty?s telefonokon. Az elöfizetéssel v?s?rolt telcsikben sincs Sim Lock. Évek ?ta...

Üdvözlünk Magyarorsz?gon.
Svájcban is így van. Már vagy 4-5 éve.

De fölösleges is. Az illetőnek van egy SIM-kártyája, azt kell fizetnie. Ha nem fizeti, teló IMEI-alapon tiltódik.
De ha fizeti, akkor hadd döntse már el, hogy milyen kártyával használja...

szomb. máj. 13, 2006 1:51
ezüst tag

Hozzászólás 
Ha az idealo-n megadott boltokbol veszel, MINDIG függetlent kapsz. Németo-ban nincs sim lock, csak a feltöltö k?rty?s telefonokon. Az elöfizetéssel v?s?rolt telcsikben sincs Sim Lock. Évek ?ta...

Üdvözlünk Magyarorsz?gon.

szomb. máj. 13, 2006 0:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
Jah, jó lenne valami nem függetlent behozni és függetleníteni.

pén. máj. 12, 2006 23:29
ezüst tag

Hozzászólás 
Szeva.

Itt egy ujabb Siemens fan.

a www.areamobile.de-n olvashattok az s88-ról tesztet, ha netán az orosz nyelv nem megy. :D
Én csak németül értek, és többnyire német teszteket keresek, mert ugye ismerjük a németeket. (a Nokia N70-ről, SE W800i-röl is több oldalas teszt van, csak hogy lássátok mennyire tudnak tesztelni.)

(Megjegyzem, szerintem a magyar tesztek -mobilarena, mobilport- sajnos eléggé gyengék, mert valahogy nem sokat irnak a negativumokról. Csak olyan hiányosságokat emlitenek (többnyire) amit mi is kiolvashatunk egy sima "felszereltségi listábol". Pl. nincs infra, v bluetooth, nem bövithetö, nem edge-képes..
A teszt telcsiket nyuzni kell, és minden létezö kis apróságra is rá kellene térni, mert ugye a mai telefonok már-már csak 50%-ig telefonok. Aki telcsit akar, vegyen 5110-est.)

Lehet, hogy ismeritek, de én azért közlöm: www.modopo.com, ott a forumok.
Beszarás, mi mindent lehet egy Siemens-el müvelni....
(Egy kis nyalánkság:
Ezt ismeritek?: *#05#
3D forgo menü, ikonok, branding eltávolitása....stb)

Az árakat (minden telcsi) én a www.idealo.de-n szoktam kukkolni, mert az ebayen változo. (ha vettetek már telcsit-> nem mindig a várt összeg jön ki. ráadásul nem biztos, hogy nem használt az a telcsi, amit ugy irnak ki, hogy "nem használt".. Garancia nincs, reklamálni felejts el..)

Ha esetleg kellene valakinek tutira uj, ki sem bontott, gyári, független telcsi, ajánlom gondolja meg az idealo.de-n a boltokat. (Vigyázz, nem mindig olcsobb, mint itthon!!! Es az veuro is változik.)

Tudok segiteni.
Tibi.

pén. máj. 12, 2006 19:41
platina tag

Tartózkodási hely: Mistral, ahol sok ember megfordul. Én már a bejáratnál! Egyébként Budapest III. ker.!
Hozzászólás 
Tetszik ez a teló! :lol: Ha emberi ára lesz és nem lesznek gyermeteg hibái akkor ez lesz a következő telóm. :P

pén. máj. 12, 2006 10:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
http://www.pontplaza.hu/WAO/e_1-c_25636-b_0-r_843736/

csüt. máj. 11, 2006 23:01
gyémánt tag

Hozzászólás 
pixmania

79e bruttó

szer. ápr. 26, 2006 18:36
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hong Kong drága hely*. meg ez amúgy végfelhasználói (bruttó) ár függetlenül. nem azért mondom, de ha egy D600 megér ennyi pénzt (ráadásul annak nem is ez volt az induló ára), akkor ez is megér.
amúgy hiába van kitéve 170€-ért ebay-en, van annak is egy minimál ára, ami alatt nem fogják nekedadni. :)

(* és az meg a másik, hogy a legtöbb helyen Kínában simán lealkudod az árat :P )

szer. ápr. 19, 2006 19:51
bugvadász

Hozzászólás 
Az még tényleg nem nagyon olcsó..

szer. ápr. 19, 2006 12:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
80e huf kicsit sok. Ebay-on 170 euro-ért is árulnak :)

szer. ápr. 19, 2006 12:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
nem tudom az infra miért kell annyira, az is jó, ha van benne BT, úgyis manapság már mindenbe azt tesznek. emailkliens meg gondolom JAVA-s feltehető erre is, ha van.

szer. ápr. 19, 2006 10:42
arany tag

Hozzászólás 
1ébként meg a k.... anyját a BENQ-nak, amiért kispórolta belőle az infrát és az email-klienst! Ez az utóbbi időkben az S-ek szériatartozéka volt. Nagyon bízom benne, hogy lehet majd patch-elni, és a kedves orosz kollégák megoldják legalább az email kérdést.

szer. ápr. 19, 2006 10:37
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kép :shock: 8)
Ez nagyon jó!!
Samsung, Se 2007-ben ígéri az első oled kijelzős telefonjukat!

kedd ápr. 18, 2006 22:55
Moderátor

Hozzászólás 
erz írta:
Mik az előnyei az OLED kijelzőnek a TFT-vel szemben :?:
Energiatakarékosabb vagy jobb minőségű :?:
Lodelmor nagyon jól leírta, közérthetőbben annyi a lényege, hogy nincs háttérvilágítás. Hanem a hagyományos katódsugárcsöves monitorokhoz hasonlóan maguk a pixelek világítanak, ők adják a fényt. Ennek megfelelően ha nem világít egy pixel, akkor az teljesen fekete, hisz nincs fény.
A hagyományos TFT-nél pedig van egy háttérfény, amit az LCD-film 'zár' és ezért kellene feketének lennie. De nem az, hanem valami sötét szürkéskék.
Ez az OLED-es balhé SOKKAL nagyobb dolog, mint amennyi publicitást kap. Hihetetlen áttörés a képminőség terén.
A másik óriási dolog, hogy minden szögből ugyanazt látod, nincsen az a komoly látószög-behatároltság, mint a folyadékkristályos kijelzőknél.
Reményeim szerint a plazmatévéket is az OLED fogja nyugdíjazni, rövidesen ;)

kedd ápr. 18, 2006 21:17
arany tag

Hozzászólás 
Ezek szerit a teló készenléti ideje valóban jó lehet a 950mAh-ás akkuval.
Ez rá is fér egy ilyen sokfunkciós telóra :!:

kedd ápr. 18, 2006 21:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
energiatakarékosabb. nem aktív, hanem passzív mátrixos*, így egyszerűbb (olcsóbb) gyártani, és mégis gyorsabb a válaszideje, mint a TFT-nek. valamint a fekete színt ténylegesen feketének látod, sokkal jobb a kontrasztaránya, mint a TFT-nek (kb 1:5000, míg a TFT 1:300 körül van). bármilyen szögből ugyanolyan fényesnek látszik, és eleve is élénkebbek, szebbek a színei. ja, és szén alapú szerves molekulákból van, nem félvezetőből. asszem nagyjából ennyi.

(*-> a Samsung próbálkozik most aktív mátrixos OLED kijelzők bevezetésével, de asszem nem mobiltelóba, hanem PDA-ba)

kedd ápr. 18, 2006 20:40
arany tag

Hozzászólás 
Mik az előnyei az OLED kijelzőnek a TFT-vel szemben :?:
Energiatakarékosabb vagy jobb minőségű :?:

kedd ápr. 18, 2006 20:26
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hong Kong-ban már kapható, 2980 RMB az ára, ami nagyjából olyan 80ezer forint.
szerintem is nagyon jó, hogy végre OLED kijelzős telefon kerül a piacra, csak azt sajnálom benne, hogy ezt még nem olyan igényes anyagokból készítették, mint az S68-at, EL71-et, EF81-et, és a többieket.

kedd ápr. 18, 2006 18:35
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 150 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3  Következő