Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. jan. 13, 2025 4:47

Hozzászólás a témához  [ 3052 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 62  Következő
T-MOBILE-GYALÁZÓ 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
T68m írta:
...és (száz)öt év után sem kapsz semmi kedvezményt az utcáról betévedõhöz képest.
De.

A kedvezmény az, hogy NEM KELL ÚJ SIM-et is venned, nem kell új számot, új elõfizetést venned és nem kell hitelképesség-bírálaton részt venned.

ezt most - ugye - viccnek szántad? :roll:

hétf. máj. 22, 2006 1:14
Profil Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
McLaca írta:
Mennyi most a kártyás készülékes csomagokban a lebeszélghetőség?
Mert partnerprogramnál pl. legkisebb (mondjuk 0) költéssel a 3 év utáni kedvezményes készülékár+a kötelező 3600-as feltöltés egyes esetekben valószínűleg drágább, mint maga a készülék akciós csomagban.
Kártyás csomagra meg nem sűrűn kell semmilyen hitelbírálaton és egyéb procedúrán átesni. Szóval partnerprogramban, "kedvezményes" áron akár drágábban kapja meg az üf a készüléket, mint aki beesik az utcán.

Üdv!
Elnézést, az én hibám, de 99%-ban előfizetéses konstrukcióban gondolkozom...

vas. máj. 21, 2006 22:33
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke

Hozzászólás 
Mennyi most a kártyás készülékes csomagokban a lebeszélghetőség?
Mert partnerprogramnál pl. legkisebb (mondjuk 0) költéssel a 3 év utáni kedvezményes készülékár+a kötelező 3600-as feltöltés egyes esetekben valószínűleg drágább, mint maga a készülék akciós csomagban.
Kártyás csomagra meg nem sűrűn kell semmilyen hitelbírálaton és egyéb procedúrán átesni. Szóval partnerprogramban, "kedvezményes" áron akár drágábban kapja meg az üf a készüléket, mint aki beesik az utcán.

Üdv!

vas. máj. 21, 2006 22:31
Moderátor

Hozzászólás 
T68m írta:
...és (száz)öt év után sem kapsz semmi kedvezményt az utcáról betévedőhöz képest.
De.

A kedvezmény az, hogy NEM KELL ÚJ SIM-et is venned, nem kell új számot, új előfizetést venned és nem kell hitelképesség-bírálaton részt venned.

vas. máj. 21, 2006 20:54
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
T68m írta:
ne izgulj, a pannonnál sem kaphatna új telót.... :twisted:
A Pannon 24 hónap után a havi költéstõl függetlenül ad új készüléket alapáron (kedvezmény nélkül) új SIM kötelezettsége nélkül.

figyelmedbe ajánlom:

http://www.pannon.hu/egyeni/akciok/huse ... kalulator/

36 hónap után kaphatsz új készüléket (kis költés esetén) és (száz)öt év után sem kapsz semmi kedvezményt az utcáról betévedőhöz képest.

vas. máj. 21, 2006 19:24
Profil Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
Macika írta:
Bevallom, az nem merült fel bennem, hogy 2500 Ft alatt is lehet költeni havonta. ;)

Nekem is szokott sikerülni a bruttó 1800 Ft-os lebeszélhető díjcsomagom összegén belül maradjak...
(bár nem pannon :) )
Igen, bizonyítottam, hogy mindenki magából indul ki. Nekem 1800-1900 az előfizum, és bár lebeszélhető, legalább ennyi még mindig jönni szokott rá. A T-nél meg a P-nél. A V-nél bajban lennék én is, mivel a havi 1.000 Ft előfizetési díj szokott jönni a csekken, azt a számot csak hívásfogadásra tartom fent. Na meg ha már egyedi, vásárolt a szám, akkor ne hagyjam már veszni...

vas. máj. 21, 2006 12:54
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
Bevallom, az nem merült fel bennem, hogy 2500 Ft alatt is lehet költeni havonta. ;)

Nekem is szokott sikerülni a bruttó 1800 Ft-os lebeszélhető díjcsomagom összegén belül maradjak...
(bár nem pannon :) )

vas. máj. 21, 2006 12:38
Profil Privát üzenet küldése Honlap
Hozzászólás 
Macika írta:
Landsmann írta:
Macika írta:
T68m írta:
A Pannon 24 hónap után a havi költéstől függetlenül ad új készüléket alapáron (kedvezmény nélkül) új SIM kötelezettsége nélkül.

Nocsak, én úgy tudtam, a Pannon is csak akkor ad, ha Partnerprogram kedvezményre jogosult a polgár. Minimális (0-2500 Ft) havi költés mellett pedig csak 3 év után jár készülék alapáron. Viszont azt most nem tudom hogy hogy megy, de másfél éve a kedvezményszámításba a havi alapdíj nem számított bele. Lehet hogy ez most megváltozott a Pannon tarifacsomagokkal.

Illogikus lenne, ha nem számítana bele, mert akkor a számmal jelölt tarifacsomagok tulajdonosai hogyan tudnának hűségben résztvenni?
Ha meg ők igen, de a régiek nem, az megint igazságtalan lenne...

Pedig lehet. Pannon 50 1750 Ft. Igen, ezért írtam hogy lehet hogy változtattak a számítási rendszeren. De régebben csak az alapdíjon felüli összeg számított, rákérdeztem mert a Partnerprogram kedvezményt akartam kihasználni. De rájöttem, így arra a kártyára nincs kedvezmény. Jobb is volt, legalább az egyik kártyásból csináltam számlást és úgy vettem meg annak idején a K700-ast.

vas. máj. 21, 2006 12:26
Moderátor

Hozzászólás 
Landsmann írta:
Macika írta:
T68m írta:
A Pannon 24 hónap után a havi költéstől függetlenül ad új készüléket alapáron (kedvezmény nélkül) új SIM kötelezettsége nélkül.

Nocsak, én úgy tudtam, a Pannon is csak akkor ad, ha Partnerprogram kedvezményre jogosult a polgár. Minimális (0-2500 Ft) havi költés mellett pedig csak 3 év után jár készülék alapáron. Viszont azt most nem tudom hogy hogy megy, de másfél éve a kedvezményszámításba a havi alapdíj nem számított bele. Lehet hogy ez most megváltozott a Pannon tarifacsomagokkal.

Illogikus lenne, ha nem számítana bele, mert akkor a számmal jelölt tarifacsomagok tulajdonosai hogyan tudnának hűségben résztvenni?
Ha meg ők igen, de a régiek nem, az megint igazságtalan lenne...

vas. máj. 21, 2006 12:15
Hozzászólás 
Macika írta:
T68m írta:

vas. máj. 21, 2006 12:08
Moderátor

Hozzászólás 
T68m írta:

vas. máj. 21, 2006 12:03
arany tag

Hozzászólás 
Tapasztalatom szerint mostmár egyik cég sem akarja olcsó készülékek útján megfogni az előfizetőket.
Lassan ott tartunk, hogy csak a biztos garanciapapír miatt és a számla (20%-os ÁFA tartalommal) éri meg nem GSM Shopokban vásárolni készüléket. Sokmindenkinek viszont ugye nem kell a számla, azoknak mindegy, hogy milyen az ÁFA tartalom.

vas. máj. 21, 2006 10:51
Profil Privát üzenet küldése ICQ
a fórum lelke

Hozzászólás 
nord írta:
392MHz írta:
tudomásom szerint 1 év után mindenki aranykártyássá válik, tehát jogosult készülék upgrade-re.
anyám számlája sem volt sosem több Br 1500 Ft-nál. (elõfizetéssel együtt)

Van valami idióta pontszámítás is az Aranykártya jogosultsághoz. Neki a mobil arra kell, hogy ha nincs az irodában, és sürgõsen hívni kell valakit, akkor használja. De alapvetõen a munkahelyi, illetve az otthoni vezetékest használja beszédre, ezért elenyészõ a fogadott hívása is. Az Aranykártyához szükséges pontokat pedig a havi nettó díj, az eltöltött évek száma és a fogadott hívások összege adja meg...
Hiába a négy év, úgy látszik túl keveset beszélt a telefonján, hogy a T-Mobile-nak megérje õt megtartani. :(

vas. máj. 21, 2006 10:13
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
392MHz írta:
tudomásom szerint 1 év után mindenki aranykártyássá válik, tehát jogosult készülék upgrade-re.
anyám számlája sem volt sosem több Br 1500 Ft-nál. (előfizetéssel együtt)

Van valami idióta pontszámítás is az Aranykártya jogosultsághoz. Neki a mobil arra kell, hogy ha nincs az irodában, és sürgősen hívni kell valakit, akkor használja. De alapvetően a munkahelyi, illetve az otthoni vezetékest használja beszédre, ezért elenyésző a fogadott hívása is. Az Aranykártyához szükséges pontokat pedig a havi nettó díj, az eltöltött évek száma és a fogadott hívások összege adja meg...
Hiába a négy év, úgy látszik túl keveset beszélt a telefonján, hogy a T-Mobile-nak megérje őt megtartani. :(

vas. máj. 21, 2006 8:38
gyémánt tag

Hozzászólás 
Al Bundy írta:
nord írta:
a több éves készülékét lecserélje!

Max. 2 év, ha egy picit magasabb a forgalmad, akkor másfél év után tudsz új készüléket venni a hívószámod megtartásával.

Mi is ezt hittük. :(
Tegnapelőtt lejárt a két éves hűsége, tegnap próbálkoztunk, de ez már nem így van...

vas. máj. 21, 2006 8:28
platina tag

Hozzászólás 
anyám számlája sem volt sosem több Br 1500 Ft-nál. (előfizetéssel együtt)

vas. máj. 21, 2006 8:26
gyémánt tag

Hozzászólás 
392MHz, Al Bundy:
Ő még talán egyszer sem lépte túl az elmúlt két évben a lebeszélhetőséget. Próbálkoztunk a Webshoppal: visszadobott, hogy nincs jogosultság, hívjam a 1230-at. Felhívtam a 1230-at: csak Dominóval, listaáron vagy új előfizetés vásárlásával juthat új telefonhoz! Ugyanis készülékváltásra csak Arany- vagy Platinakártyás ügyfél jogosult. Úgy látszik, aki nem tejel eleget, azt inkább elmarják maguktól...
Persze, ha beesik az utcáról egy senki, akkor neki adnak új telefont, de egy négy éves előfizetésre olyan, akinek egyszer sem volt számlatartozása, nem kap telefont. :evil:

vas. máj. 21, 2006 8:24
platina tag

Hozzászólás 
nord írta:
A T-Mobile van olyan kedves, elõfizetõ-barát cég, hogy egy négy éves elõfizetéssel rendelkezõ ember, ha csak a ZöldZóna társkártya lebeszélhetõ díját telefonálja el havonta, akkor egyáltalán nem jogosult arra, hogy a több éves készülékét lecserélje!

Lehet tényszerû? A jó büdös k***a anyjukat! :twisted:

Anyám pont ilyen, és minden további nélkül tudtan neki telefont cserélni.
Új előfizetéssel egyező akciós áron kapott tel-t 2 év aláírásával.

vas. máj. 21, 2006 6:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
nord írta:
a több éves készülékét lecserélje!

Max. 2 év, ha egy picit magasabb a forgalmad, akkor másfél év után tudsz új készüléket venni a hívószámod megtartásával.

vas. máj. 21, 2006 1:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
Megmondom neki, hogy főkártyásaként minden további nélkül segítek abban, ha számhordozni akar...

szomb. máj. 20, 2006 21:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
A T-Mobile van olyan kedves, előfizető-barát cég, hogy egy négy éves előfizetéssel rendelkező ember, ha csak a ZöldZóna társkártya lebeszélhető díját telefonálja el havonta, akkor egyáltalán nem jogosult arra, hogy a több éves készülékét lecserélje!

Lehet tényszerű? A jó büdös k***a anyjukat! :twisted:

szomb. máj. 20, 2006 21:20
a fórum lelke

Hozzászólás 
392MHz írta:
tehát inkább ne tudj telefonálni, sem téged felhivni ne lehessen, de legyen kiirva, hogy X hálózat. Okos.

ha ilyenkor a telefon ahelyett, hogy az erősebb hálóra átáll, folyton a nulla térerejűt keresgéli, 2 óra alatt lemerül, annak meg megint em örülsz.

ezért van igy, ahogy.

ne keverd már a preferált listát a manuális kereséssel! Azért van manuális keresés, hogy mindig csak arra álljon rá, amire a júzer engedélyezi.

csüt. máj. 18, 2006 23:01
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
joc_ írta:
Én is elcsodálkoztam hogy ez így mûködik, mert valóban, az 1997-es GA628-as tudta (ráadásul preferált lista szerkesztéssel) ezt a funkciót. De úgy látszik, 5-6 év alatt sikerült kifejleszteni belõle.

mit tesz a sunyi...

csüt. máj. 18, 2006 22:40
Profil Honlap
platina tag

Hozzászólás 
tehát inkább ne tudj telefonálni, sem téged felhivni ne lehessen, de legyen kiirva, hogy X hálózat. Okos.

ha ilyenkor a telefon ahelyett, hogy az erősebb hálóra átáll, folyton a nulla térerejűt keresgéli, 2 óra alatt lemerül, annak meg megint em örülsz.

ezért van igy, ahogy.

csüt. máj. 18, 2006 17:18
platina tag

Hozzászólás 
392MHz írta:
A preferált lista nem azt jelenti, hogy folyton azon lesz, hanem azt, hogy bekapcsoláskor olyan sorrendben keresgél.

Ha egy pillanatra megszünik a X háló térereje, és átáll Y-ra, egészen addig azon marad, amig annak is meg nem szünik az elérhatősége néhány pilllanatra és újra keresgélni nem kezd a telefon.

ezt mi is értjük, de ha én manual módban kiválasztok egy hálót, akkor annak kutya kötelessége azon maradni! függetlenül bármilyen listától.. akkor is ha épp nincs a kiválasztottnak térereje.

csüt. máj. 18, 2006 15:50
platina tag

Hozzászólás 
A preferált lista nem azt jelenti, hogy folyton azon lesz, hanem azt, hogy bekapcsoláskor olyan sorrendben keresgél.

Ha egy pillanatra megszünik a X háló térereje, és átáll Y-ra, egészen addig azon marad, amig annak is meg nem szünik az elérhatősége néhány pilllanatra és újra keresgélni nem kezd a telefon.

csüt. máj. 18, 2006 8:01
gyémánt tag

Hozzászólás 
k_chris írta:
több mint erdekes.. azt nem hittem hogy ne letezne manualis keresesi menu.. az hogy nem tartja ott az mar inkabb.. de ez lehet szofthiba is nem? ez akkora hiba sztem h neccesebb helyeken kb hasznalhatatlan a telo..
Persze, lehet. A teló szoftvere gyári, nincs rajta görbítve semmi (a Pannonfüggősége is megvan). Szerintem az átlaghasználó nem rohangál vele bitbuherátorhoz miatta.
Egyébként (bár nem határ mellett lakom, így csak ez az egyetlen olyan tartózkodásom volt aminél ez zavart) számomra is elég súlyosan esett a latba hogy ezt a telót viszonylag hamar lecseréltem. Én is elcsodálkoztam hogy ez így működik, mert valóban, az 1997-es GA628-as tudta (ráadásul preferált lista szerkesztéssel) ezt a funkciót. De úgy látszik, 5-6 év alatt sikerült kifejleszteni belőle.

csüt. máj. 18, 2006 6:59
platina tag

Hozzászólás 
több mint erdekes.. azt nem hittem hogy ne letezne manualis keresesi menu.. az hogy nem tartja ott az mar inkabb.. de ez lehet szofthiba is nem? ez akkora hiba sztem h neccesebb helyeken kb hasznalhatatlan a telo..

szer. máj. 17, 2006 23:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
k_chris írta:
joc_ írta:
392MHz írta:
Vagy venni kell egy ericssont. 1997 óta mind tud preferált hálózatokat kezelni.
Azért ez ebben az általános formában nem igaz. Konkrétan pl. a T100 nem tud, sőt, csak automatikus hálózatkiválasztása van. Kézzel ugyan ráállhatsz valamire, de 5 perc múlva már bármely más hálózaton találhatod, nem tudod rajta tartani azon amin te szeretnéd.

ezt én nagyon nehezen hiszem el. főleg hogy a preferált hálózati lista a SIMen van tehát ha előre megszerkeszti az ember.. de ez egy workaround. viszont hogy ne lenne manuális hálókeresési mód.. necces.
Ha akarod megmutatom, a teló a mai napig megvan. Amikor Sopronban voltam vele, nem nagyon bírtam a magyar hálózaton tartani.
De lehet hogy félreérthető volt ahogy írtam. Manuális keresés menüpont van, ki is választhatsz egyet, de utána nem tartja ott.

szer. máj. 17, 2006 14:31
Moderátor

Hozzászólás 
hhh3 írta:
A (30)5555xxx számokra 38Ft az sms, és ez a számmező nem szerepel a dijszabásban a tartalom sms kategóriiában, mint pl. (30)4444xxx.
Fogyasztóvédelem, eredmény 2 hét mulva várható
Nocsak, várjuk az eredményt!

szer. máj. 17, 2006 13:18
platina tag

Hozzászólás 
joc_ írta:
392MHz írta:
Azért ez ebben az általános formában nem igaz. Konkrétan pl. a T100 nem tud, sőt, csak automatikus hálózatkiválasztása van. Kézzel ugyan ráállhatsz valamire, de 5 perc múlva már bármely más hálózaton találhatod, nem tudod rajta tartani azon amin te szeretnéd.

ezt én nagyon nehezen hiszem el. főleg hogy a preferált hálózati lista a SIMen van tehát ha előre megszerkeszti az ember.. de ez egy workaround. viszont hogy ne lenne manuális hálókeresési mód.. necces.

szer. máj. 17, 2006 9:04
arany tag

Hozzászólás 
A (30)5555xxx számokra 38Ft az sms, és ez a számmező nem szerepel a dijszabásban a tartalom sms kategóriiában, mint pl. (30)4444xxx.
Fogyasztóvédelem, eredmény 2 hét mulva várható

szer. máj. 17, 2006 4:16
gyémánt tag

Hozzászólás 
392MHz írta:

hétf. máj. 15, 2006 20:18
arany tag

Hozzászólás 
Sőt a mostani SIM kártyámon, ami még Westel900-as, alapból be volt állítva pár szolgáltató, pl az A1-re emlékszem. És ez a kártya már nem egy mai darab...

hétf. máj. 15, 2006 15:32
arany tag

Hozzászólás 
392MHz írta:

Egyébként ezek a kártyán tárolódnak, felmerült egy kérdés:
A nokiák automatikus keresésnél nem ezeket keresik először?
Szerintem igen. Valamikor próbálgattam valamilyen SIM-editort a kártyaolvasómmal meg egy SIM-el PC-n, lehetett szerkeszteni vele a simtelefonkönyvet, sms-eket, meg a pref hálózatokat is. Lehet megnézem majd a vodás kártyámmal, hogy müködik-e még.
Amúgy jöhettek itt a telókkal, hogy melyik tud/nemtud pref hálózatot. Az S60 nem tud. Ennyi sztem elég.

hétf. máj. 15, 2006 9:12
platina tag

Hozzászólás 
And_Or írta:
Macika írta:
T68m írta:
tehát "Azóta ilyent nem csinálok. Szal az egész egy nagy kaki, ahogy ki van találva. ", pontosabban a készüléked egy kaki, de ez már többször elmondtam a gumicsizmáról és mindig az a vége, hogy elfogult vagyok! 8)
Csendben jegyezném meg, hogy manuális hálózatkeresés létezik a gumicsizma nevû készülékeken is.

A felhasználó affinitását nehéz mással pótolni...
Persze igazatok van, meg lehet oldani, ha nem így, akkor úgy, akár favágó módszerrel. Bennem van a hiba, mivel egy kicsi emberbarátiságot vártam el a szolgáltatóktól a kb 10 éves tapasztalatuk alapján.

Egyébként ezek a kártyán tárolódnak, felmerült egy kérdés:
A nokiák automatikus keresésnél nem ezeket keresik először?

hétf. máj. 15, 2006 8:34
arany tag

Hozzászólás 
Tudom ajánlani ötletként a hazai roamingot a magyar szolgáltatóknak 300 forintos percdíjért. És akkor nem is tudom, hogy miért van a telefonokban az "Automatikus hálózatkeresés".

hétf. máj. 15, 2006 7:14
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
T68m írta:
tehát "Azóta ilyent nem csinálok. Szal az egész egy nagy kaki, ahogy ki van találva. ", pontosabban a készüléked egy kaki, de ez már többször elmondtam a gumicsizmáról és mindig az a vége, hogy elfogult vagyok! 8)
Csendben jegyezném meg, hogy manuális hálózatkeresés létezik a gumicsizma nevű készülékeken is.

Persze igazatok van, meg lehet oldani, ha nem így, akkor úgy, akár favágó módszerrel. Bennem van a hiba, mivel egy kicsi emberbarátiságot vártam el a szolgáltatóktól a kb 10 éves tapasztalatuk alapján.

hétf. máj. 15, 2006 7:11
a fórum lelke

Hozzászólás 
A Webshop akciók oldalon a linkek 80%-a nem tartalmaz semmit. Érdemes volna frissíteni.

vas. máj. 14, 2006 22:08
Moderátor

Hozzászólás 
T68m írta:
Csendben jegyezném meg, hogy manuális hálózatkeresés létezik a gumicsizma nevű készülékeken is.

vas. máj. 14, 2006 16:52
a fórum lelke

Hozzászólás 
And_Or írta:
McLaca írta:
Tudtommal bizonyos készülékekben megadhatók preferált hálózatok.

Üdv!
Nokia 6100, Pana X701 (S60), egyikben sincs. Nem elég, hogy baromi magasak a roaming tarifák, még ezzel is rátesznek egy lapáttal. Tényleg, ha másodperc alapú a vodás elöfizum, akkor a fogadott roaming hívást milyen alapon számolják el?

ericssonokban van, sharpban van. Mellesleg nekem kézire van állítva és nem merül fel fenti probléma. Azaz ha lemegyek a pincébe (ja, ott is van térerő, na mind1) vagy olyan helyre, ahol végképp nincs, akkor jön a kérdés, hogy válasszak, de amint olyan helyre érek, ahol van, automatán eltünik a kérdés és visszajön a hálózat.

vas. máj. 14, 2006 16:05
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
kerelyfe írta:
A kettő egymástól független. Attól függ, hogy mi a roaming tarifád. Eurocall (mp alapú) vagy World (perc alapú).
Eurocall, ~ Platinum, World - ezek mind perc alapúak. Csak a passportos hívások számlázása történik a tarifacsomagod szerinti módon (kivéve Duo, ahol 58 Ft-ért 3 percet beszélhetsz roaming során). Más kérdés, hogy Ausztria nem tartozik a passportos országok közé. Gondolom nem elég nagy a részesedés. (De akkor miért van benne a francia, a belga és a svájci, és miért maradnak ki teljesen vodás országok?) Ugyanakkor kíváncsi vagyok, mikor kerül be a listába a román vodafone, mikor kerül ki a japán és a svéd.

vas. máj. 14, 2006 9:16
gyémánt tag

Hozzászólás 
And_Or írta:
Tényleg, ha másodperc alapú a vodás elöfizum, akkor a fogadott roaming hívást milyen alapon számolják el?

A kettő egymástól független. Attól függ, hogy mi a roaming tarifád. Eurocall (ez is perc alapú)* vagy World (perc alapú).

*javítva. Kösz Vizsla!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MVD vas. máj. 14, 2006 11:53-kor.

vas. máj. 14, 2006 7:36
arany tag

Hozzászólás 
McLaca írta:

Üdv!
Nokia 6100, Pana X701 (S60), egyikben sincs. Nem elég, hogy baromi magasak a roaming tarifák, még ezzel is rátesznek egy lapáttal. Tényleg, ha másodperc alapú a vodás elöfizum, akkor a fogadott roaming hívást milyen alapon számolják el?

szomb. máj. 13, 2006 22:55
a fórum lelke

Hozzászólás 

Üdv!

szomb. máj. 13, 2006 22:45
arany tag

Hozzászólás 
EFi írta:
And_Or írta:
Ez a roaming akkora baromság... ki az az örült, aki állandóan állítgatja utazás közben a hálózatokat a telefonján? Kezdetben még állítgattam, de most már annyira unom, hogy inkább beszélek drágábban, csak ne kelljen pöcsölni a hálózatkereséssel.

Miért kellene állandóan állítgatni, szerintem csak 1x kell a határon. Másrészt a határ közelében - a határral párhuzamosan - , tehát úgy, hogy végig belföldön maradunk, könnyen visszaüthet az automatikus hálózatkeresés, mondjuk mikor az ember vígan fogadja az A1-en többszáz forintért a bejövő hívásait, úgy hogy észre sem veszi... :o
Igen, igaz, de... Vannak olyan hetek, amikor majdnem minden nap bécsbe megyek. Kissé idegesítö állandóan hálózatkeresést nyomogatni, nameg egykétszer hazafelé elfelejtettem visszaállni, és este itthon tünt fel, hogy nem csörög a telefon, ránézek, és okosan ott volt a kérdése, hogy akarok-e hálózatot váltani? Magyarul többször elfelejtettem visszaállítani. Régen, mikor még pana gd93-om volt, gyakoroltam ezt a fix hálózatot, és miután feljöttem egy pincéböl, akkor is pár óráig elérhetetlen voltam, mert még a pincében megkérdezte a teló a zsebemben, hogy akarok-e másik hálózatot keresni. Azóta ilyent nem csinálok. Szal az egész egy nagy kaki, ahogy ki van találva. Igazából nem is tudom, hogy miért nem lehet beállítani, hogy csak a partner hálózatra lehessen felmenni, a többi fel se engedjen, mintha belföldön lennénk...

szomb. máj. 13, 2006 20:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
And_Or írta:
Ez a roaming akkora baromság... ki az az örült, aki állandóan állítgatja utazás közben a hálózatokat a telefonján? Kezdetben még állítgattam, de most már annyira unom, hogy inkább beszélek drágábban, csak ne kelljen pöcsölni a hálózatkereséssel.

Miért kellene állandóan állítgatni, szerintem csak 1x kell a határon. Másrészt a határ közelében - a határral párhuzamosan - , tehát úgy, hogy végig belföldön maradunk, könnyen visszaüthet az automatikus hálózatkeresés, mondjuk mikor az ember vígan fogadja az A1-en többszáz forintért a bejövő hívásait, úgy hogy észre sem veszi... :o

szomb. máj. 13, 2006 19:51
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nézd, engem totálisan hidegen hagy, hogy legális-e, vagy illegális, amíg nincs más lehetőségem a tiszta beszélgetésekre.

szomb. máj. 13, 2006 18:24
Moderátor

Hozzászólás 
Vizsla írta:
Macika írta:
Természetesen gondolom, UGYANAZZAL a készülékkel próbáltad mind3 esetben, csak a SIM-et cserélgetted.

Hogy érted azt, hogyan lehet illegális egy adó???
Hiszen bele kell simuljon a frekvencia-hálóba, dedikált kell legyen a központnál ahhoz, hogy használható legyen.
Igen, egy 3310-essel.

Nincs működési engedély. Ugyanakkor a westel már régóta beadta a kérelmét a Vasvári Pál utcába, de ezen meg az önkormányzat csücsül.

A vodafone mossa kezeit, az ő hálózatukkal nincs gond, cseréljek simet és telefont. Úgy gondolják, hogy az eddigi vodafoneos múltam alapján egy 8. SIM-kártyával és egy 11. készülékkel már normálisan fogok tudni telefonálni a hálózatukon.
Mondjuk azt hiszem, hogy a működési engedély meglétéhez bárkinek is volna köze a felhasználók közül, feltéve, hogy nem azért nincs meg, mert a környéken lakók nem hajlandók elfogadni a mobiltelefon-adó létét.

szomb. máj. 13, 2006 18:14
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
Természetesen gondolom, UGYANAZZAL a készülékkel próbáltad mind3 esetben, csak a SIM-et cserélgetted.

Hogy érted azt, hogyan lehet illegális egy adó???
Hiszen bele kell simuljon a frekvencia-hálóba, dedikált kell legyen a központnál ahhoz, hogy használható legyen.
Igen, egy 3310-essel.

Nincs működési engedély. Ugyanakkor a westel már régóta beadta a kérelmét a Vasvári Pál utcába, de ezen meg az önkormányzat csücsül.

A vodafone mossa kezeit, az ő hálózatukkal nincs gond, cseréljek simet és telefont. Úgy gondolják, hogy az eddigi vodafoneos múltam alapján egy 8. SIM-kártyával és egy 11. készülékkel már normálisan fogok tudni telefonálni a hálózatukon.

szomb. máj. 13, 2006 17:43
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 3052 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 62  Következő