Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. jan. 10, 2025 0:00

Hozzászólás a témához  [ 39 hozzászólás ] 
Erősitő védelem 
Szerző Üzenet

Hozzászólás 
Sziasztok!

Én kb. 2-3 éve robbantottam fel a TDA7294-emet, 300Wos toroid, +-40V-ről ment fél évig jól. Ez tápzárlat volt a vége (fél táp). Ezt már sok helyen megírtam. Kérdés: mostanában lesz aktuális hogy csináljak valami újat.
A hozzászólásokból és a tapasztalatomból azt szűrtem le, hogy ez a TDA is igen érzékeny :)
Az előerősítő egy minőségi Texas IC-s (PGA2310) megoldás lesz, nem nincs benne "hangszínszabályzó". :)

Nekem a TDA hangja elégséges volt, viszont ha ezt építem meg újra, akkor szükségem lenne egy megbízható védelemre. Ezt egy mikrokontrolleres módszerrel oldanám meg. Az alábbi adatokat mintavételezné állandóan:
- IC melletti hűtőborda hőmérséklet
- tápfesz (+-40V nominális)
- átfolyó tápáram (ezt hogyan mérjem? van valami áram->feszültség átalakító kapcsolás, aminek a kimenetét utána mintavételezhetem?)

Amennyiben akármilyen geb*sz van, rögtön levágja a táprelét a kondi után. Igazából az áramkorlátozást inkább analóg módon oldanám meg, mert az még kevesebb hibalehetőséget tartalmaz, de meghagynám a mérést is.
Esetleg hagyjam a fenébe a TDA-kat és csináljak "rendes"-et?
+-40V tápra optimalizált, 4-8 ohmot bíró erőlködő kellene (olyan 100W csatornánként?), amit igény szerint hídban működtetnék 6-8 ohm terheléssel. Nem vagyok profi-erősítő mániás vagy nagyon audiofil, csak szeretem a jól megcsinált dolgokat.

Az előerőlködőbe még a Texas-on kívül (áthidalható módon) csinálnék egy digitálisan vezérelhető equalizert is (sajna kellhet), de ahhoz még csak egy TDA7317 nevűt találtam. Tapasztalat? Hagyjam a fenébe, és csináljak hagyományosat vagy semmilyet?

vas. feb. 01, 2004 18:00
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Gilszkilabor!

Az áramot a tranyó bétája korlátozná addig, amíg el nem füstöl.
Arra akartam célozni, hogy nem kell felmelegednie az alkatrésznek hogy tönkre menjen, elég csak a chipnek adni egy szép energia fröccsöt. Egy erősítőnél a végtranyóban maradó pillanatnyi teljesítményt 1000 paraméter határozza meg. Nem kell hozzá nagy kivezérlés és rövidzár sem, hogy túl nagy legyen a pillanatnyi teljesítmény.
Ha fel akarod fűteni a hűtőbordád, akkor a legegyszerűbb megoldás: mélyhangszóróval sorba egy tekercs, hogy csak a 100 Hz alatti mélyeket kapja meg. Ezt rá az erősítő kimenetére és a bemenetre szélessávú jelet. +/- 40 V-os TDA-s végfoknál a teszt elött készíts elő egy új IC-t meg forrpákát, mert kelleni fog! :-(

Üdv, Funkee

pén. jan. 09, 2004 14:02
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hi! A fejtörő rovatban olvastam:

> Az emitter és kollektor lábakra pedig ráteszed a feltöltött kondit.
> ...Ezután a kérdés: miért ment tönkre?

És mi korlátozná az áramot?

Gilszkilabor

pén. jan. 09, 2004 9:28
Profil Privát üzenet küldése Honlap
vas-tag

Hozzászólás 
Köszi...

szer. jan. 07, 2004 19:30
ezüst tag

Hozzászólás 
> -----------------------------------------------------------------
> Üdvözlet
> Én is 2xtda7294-est használok.
> 2x30v trafóval+2x1000uF kondival 2x44V jön ki belőle.
> Ez gond lehet vagy csak teljesítmény növekedést érek el?
> Thomas

Pár pillanatig igen,ha szerencséd van akkor nem azonnal füstöl el a cuccod!
A TDA 7294 maximum +/- 40V bír.Ez pedig nem azt jelenti hogy ezen a
tápfeszen célszerű működtetni.
Mindig meg kell nézni az IC gyári adatlapját.Ezen vannak ajánlások arra az
esetre ha 4,vagy ha 8 ohmmal kergeted,meg arra is hogy mekkora max. tápfeszt
szabad ilyenkor használni.
Én egy STK 496 IC-vel szívtam nagyot. Az illető akinek csináltam a végfokot
két faluval odébb lakott és ott a hálózati feszültség 240V volt.Nálunk meg
max. 220V.A táp 2x 26V váltó,egyenirányítva +/- 36 V lett belőle.Az STK nak
+- 40V volt a gyári ajánlása,így nálunk oké is volt minden.
A másik helyen meg nagyon hangosan kezdett el szólni,a hangerőpotit alig
kellett feltekerni.Egyszer csak elhallgatott az egyik fele...

A Te esetedben van lehetőség egyszerű rövidzárvédett tápegység
használatára,ami álltal a feszültség lecsökken a kívánt ( +/- 35V )
értékre,ráadásul még a hangminőség is jobb lesz!!

szer. jan. 07, 2004 17:52
a fórum lelke

Hozzászólás 
Csupán szerencse, és terhelő impedancia kérdése. Egy mélyen alulméretezett végfok is mehet sokáig, ha soha nem kap túlterhelést, de ha egyszer az 1500 Ft-os IC-d leégeti az ötször drágább hangfaladat, nem szólhatsz egy szót sem.

Azt, hogy ez be fog-e következni, senki sem tudja megmondani, még Nosztredamusz sem, de sok erősítő IC szállt már el túl nagy táptól.

Ha mindenképp azt a választ várod, hogy nyugodtan használd csak, akkor szólj, nincs akadálya!

A tönkremenetel nem kontrollált, de ha sorbakötsz a bemenettel egy pár kohmos ellenállást, akkor nehezen teszi tönkre az előfokot.

szer. jan. 07, 2004 17:26
Profil Honlap
vas-tag

Hozzászólás 
Már több mint fél éve megy.
Szó szerint!!
(be van lőve s sarokba :on)
és kész
Az előfokja Grundig mxv 100
Védelem:Ha szétszáll akkor nagy valószínűséggel az előfokot is szétrántya vagy a bemenetén az ic-nek van valami védelem vissza felé?Vagy ez telejesen oltári nagy hülyeség és csak kisebb kondit rakja bele.?
Thomas

szer. jan. 07, 2004 15:19
a fórum lelke

Hozzászólás 
Jó esélyed van egy füstgépre.

szer. jan. 07, 2004 15:06
Profil Honlap
vas-tag

Hozzászólás 
Üdvözlet
Én is 2xtda7294-est használok.
2x30v trafóval+2x1000uF kondival 2x44V jön ki belőle.
Ez gond lehet vagy csak teljesítmény növekedést érek el?
Thomas

szer. jan. 07, 2004 14:59
arany tag

Hozzászólás 
Oké köszi!
Nagyságrendekkel jobb,mint a TDA,de még az STK-t is veri.Mindenféleképpen megépitem.A kimenő teljesitmény is bőven elegendő lesz szobai HIFI végfok épitésére.És olcsó alkatrészekből összerakható. :) Ha marad elég pénzem rá akkor már most csinálok belőle egy teszt verziót,és ha sikerrel össze tudom rakni akkor belekerül a következő erősitőmbe.Ha mégse akkor nyárig még lesz idő agyalni,hogy mit rontottam el.Egy próbát feltétlenül megér.Mégegyszer kösz!

kedd jan. 06, 2004 17:21
gyémánt tag

Hozzászólás 
0,03 % torzítás vagy az alatt
110 dB-s jelzajviszony is elérhető
100 kHz-es nagyjelű sávszél
1 MHz-es kisjelű
Kimeneti ellenállás: 0,001 Ohm alatt
Mindez normális alkatrészekkel jobb is lehet.

kedd jan. 06, 2004 17:01
arany tag

Hozzászólás 
Funk!
Néztem a kapcsolást jónak tűnik(persze ez gyakorlatban derül ki igazán),de nem vágyom ekkora teljesitményű erősitőre.Nem tudom kihasználni,és hangszóróm sincs hozzá.Persze elmélkedni lehet rajta.
A kérdés a tranyós erősitőre irányult.
Az STK-nak elég kis hely van fenntartva,mert gyári magnó van vele feltuningolva,és eléggé spóroltak a hellyel.(a trafó+kondik+végfok+hűtőborda éppen elférnek)Ezért is van ventillátorral megfejelve.
Tervezek egy teljesen saját épitésű erősitőt a nyár környékére.Szinte biztos,hogy abban felhasználom az általad küldött kapcsolást.Torzitási adatokat nem tudnál mondani?

kedd jan. 06, 2004 15:02
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hi!

Fokozható végtranyókkal(ha az ic-sre vnatkozik a kérdésed). Pont most doptak be egy hidalt végfokot egy másik topicban, talán a minőségi erősítőben. Ugyan a méretezése nem túl jó, de biztosan szólna egy darbig, pl amíg minden rendben történik és jazz zenével hallgatják. Én erre 500 W-ot írnék és 8 db 125 W-os tranyó helyett 8 db 250 W-ost raknék bele, de ez csak az én perverzitásom.

Fokozható végtranyókkal(ha a diszkrét alkatrészekből felépítettre kérdezel). Egy kicsit át kell méretezni, de BD249/250 hozzáadásával a kimenő fesz már nem növelhető jelentősen(100 V-os tranyókra nem illik >100 V -ot kapcsolni), csak a ráakasztható hangfalatok száma. A diódák 1N4148-ak.

Mekkora hely van az STK-nak kiszorítva? Nem feltétlen akarlak rábeszélni a diszkrét megoldásokra, mert 10* annyi idő és szívás beüzemelni, de az én nyákom 5*12 cm-es. Gyakorlatilag az lx-en található bármelyik kapcsolás megtervezhető ekkora vagy ennél kisebb nyákra.

Valóban érdekes, hogy miért ment tönkre az STK-d. Most néztem meg, hogy a szobai erősítőmben szintén valami STK van. Csak, hogy a TDA7294-es adatok valóság tartalmára rámutassak:
A gyári erősítőm tápfesze: 2*10000 uF, +/-35 V, 250 VA-es toriod. szinuszos teljesítménye 4 Ohmra 60 W, zenei 90 W.
A TDA 7294 ezen a tápfeszen kisebb pufferkondi ajánlással már rég 100 W felett van. Hol az igazság? :-)
Ja és mostanában előfordult, hogy 2 Ohmmal terheltem és semmi baja, persze nem is hajtom mint az őrült.

Üdv, Funkee

kedd jan. 06, 2004 2:03
arany tag

Hozzászólás 
Funk!
Az STK IC-t mindenképpen "nagyito" alá helyezem amint lesz elég időm.Még nem bizonyosodtam meg,hogy mitől maradt csendben,de nem tudtam rá jobb magyarázatot találni.Persze az is lehet,hogy én gondolom rosszul,és teljesen mástól ment tönkre.Majd kideritem(ha tudom).A rajzot köszi,mindenképpen megépitem.Ebben az erősitőben marad az STK,mert szűkös a hely tranyós végfoknak.A jelöletlen diódák gondolom 1N4001 vagy nagyobbak.További végtranyókkal a kimenő teljesitmény fokozható?

hétf. jan. 05, 2004 21:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
Pákaforgató!

Mailben leírtam miért nem jó az ic. Ha beleolvastál volna más topicba is, akkor láthattál volna Hi-end alkalmazásra ajánlott lm ic-t is. Egyébként nem írtam, de a TDA-nak nagyobb a torzítása, mint az ajánlott diszkrét tranyós kapcsolásomnak.

Off
Ha már teljesen elbizonytalanodtál, hogy miért ment tönkre az STK végfokod és a Jehova tanúitól vársz választ, akkor azért még egy próbát megér, hogy kipróbáld: 2200 uF-os kondi 80V-ra feltöltve, fogsz egy bármilyen 100 W-os bipoláris tranyót(pl BD 249 C-t). A tranyó bázisát meghajtod az emitterhez képest egy 10 Ohmmal és egy 2 V-os generátorral. Az emitter és kollektor lábakra pedig ráteszed a feltöltött kondit. Ha jól sikerül eltalálni a kondi feszültségét, akkor nem fogja a tranyó ledobni a sapkáját, ezzel is megköszönve a dédelgetést.
Ezután a kérdés: miért ment tönkre? hiszen 125 W-os és nem meleg a tokja, hiszen kibírja gyári adat szerint 100 V-ot, hiszen kibírja a bázis emitter dióda ezt az áramot. szóval minden oké és mégis tönkre ment. :-(

On
Ha mégis ezt az halálosan érzékeny STK-t akarod használni, akkor a bementével köss párhuzamosan két-két db sorbakötött 1N 4148-at. Ez biztosan nem fogja elegedni az 1,2 V-nál nagyobb feszeket. Persze lehet, hogy erre a plusz 0,2 V-ra is érzékeny.

Üdv, Funkee

hétf. jan. 05, 2004 7:26
arany tag

Hozzászólás 
Nem ez privát vélemény.De,ha nem ezért halt meg akkor mitől?Nekem nincs több ötletem.Egyébként pedig azt hiszem marad az STK.Legalább nem kell annyit szórakoznom a védelemmel.(amúgy is rohadt hideg van a garázsban)Nekem bevált ez az IC.(amig működött)Szerintem jó hangja van.Én nem vagyok audiofil rajongó.(nem értem mi értelme milliókat költeni egy hifi/házimozi berendezésre,de ez egy másik topicot megtöltene)Szóval:marad az STK UPC-vel,hővédelemmel,rövidzárvédelemmel.Csak már nyissanak a boltok...

vas. jan. 04, 2004 13:00
ezüst tag

Hozzászólás 
"és arra volt irva az 1V maximális
kivezérelhetőségre.Efölött az IC károsodik."

Ezt így szó szerint leírták? Hihetetlen :))))

vas. jan. 04, 2004 12:45
Profil Privát üzenet küldése ICQ YIM Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Ez egy STK496-090 IC volt.Az elsőt még kit formájában vásároltam,mert az adatlapját sehol sem találtam/találom.2000Ft-ért beszerezhető.Ez 2x100W-ot tud.Amikor megvettem a kitet,akkor adtak hozzá egy papirt,és arra volt irva az 1V maximális kivezérelhetőségre.Efölött az IC károsodik.Gondolom ez okozta ennek halálát is.Nagyon gondolkodom,hogy STK vagy TDA legyen az erősitő lelke.

vas. jan. 04, 2004 12:39
ezüst tag

Hozzászólás 
Nézegetem az stk-k adatlapját. Nem találok határértéket a
bemenetre vonatkozóan, de a tda-nál +-30V van megadva.
Nagyon csodálkoznék ha 1V felett behányna a STK ami
tönkretehetetlen IC hírében áll. Az STK 4044 adatlapján az
5. oldalon van egy védelem, ami rövidzárvédelem is. Szvsz
ezt szerintem átrakhatod a tda-ba is hovedelmi
kiegeszitessel. A többit megoldja az UPC.

Ha 1 db 7294-et használsz, ott a max tápfeszed +-40V lehet
csak, a 7293 bír +-50-et. Itt egy táblázat aminek én a magam
részérol hiszek, de ez 7293-ra vonatkozik, lehet hogy a
7294-nél ezek már nagyon határesetek:
http://www.rentahost.net/stratofan/pict ... epower.gif
tehát 1 IC-vel lehet max +-40V-od 85W-ra 8 Ohmra, vagy
+-29V-od 80W-ra 4 Ohmra.

vas. jan. 04, 2004 12:07
arany tag

Hozzászólás 
Erre még nem jöttem rá.Ez csak egy következtetés volt.Hangszórók jók,induktiv lökést nem kapott,nem is melegedett túl,tápfesz is jó.Viszont a bemenetre biztos,hogy a megengedettnél nagyobb fesz. került.Másra nem tudok gondolni.

vas. jan. 04, 2004 11:46
ezüst tag

Hozzászólás 
Közben rájöttem hogy a képpel amit belinkeltem nem mész
sokra ha ic-s végfokot tervezel. Az érdekes, hogy a
túlvezérlés tönkretette az STK-t. Az hogy lehet?

vas. jan. 04, 2004 10:49
arany tag

Hozzászólás 
A végfok nálam sem diszkózási célokat szolgál/szolgált.Az erősitő egyébként túlvezérlés hatására maradt csendben.Hangkártya+előfok,és hol volt már az IC által még elbirt max.1V bemeneti feszültség...A saját hülyeségemnek köszönhetem,hogy az újév első pár napját a csendes szobában kell töltenem.(a Philips hifi még birja,de azért az nem az igazi)A diszkrét elemekből felépitett erősitővel jelenleg az a baj,hogy igen szűkös a hely,nem tudom beletuszkolni a házba.De azért megkereslek,hátha a következő erősitő már azzal a végfokkal fog üzemelni...

vas. jan. 04, 2004 10:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
Tisztelt Pákaforgató!

"Én nem akarom az IC-re bizni a védelmet.Egy STK végfokom újévkor szállt el.Kissé ideges voltam.Ekkor határoztam el,hogy egy full extrás védelmet épitek a most készülő erősitő köré"

Szóval, ha elfogadsz egy jótanácsot: ne építs diszkózásra/bulira is használt végfokot IC-vel, főleg ne egy 100 W-os végfokot egy max. 100W-os IC-vel.
Van pár végfokom, amiben nincs DC védelem és hőlekapcsolás, de a jó méretezés eredményeképpen nem is volt rá szükség. Máig mennek, pedig ütik vágják szegényeket. Annyi a titka, hogy a jó kapcsolástechnika mellett a teljesítmény eszközöket jól hűtöm és méretezem. Egy példa: 100 W-hoz(szinuszos 100, nem zenei, mint az ic-knél) én felhasználok 2 db 200 W-os tranzisztort, ami teszt szerint 250 W-on megy tönkre. Tehát ha úgy tetszik 500 W-nyi chipet 100 W-hoz.
Ha mégis maradsz az IC-nél, akkor legalább ne a max teljesítményre építsd ki az ajánlott kapcsolást, mert csendes lesz a következő szilveszter is...

Üvd, Funkee

Egyébként tudok ajánlani neked diszkrét alkatrészekből álló végfokot. Ha magánban megkeresel, akkor lesznek részletek is. Funkee@freemail.hu

vas. jan. 04, 2004 9:48

Hozzászólás 
Itt is van egy kiprobalt :
http://www.startolj.hu/elektronika

vas. jan. 04, 2004 0:29
ezüst tag

Hozzászólás 
A könyvet csak azért írtam, mert abban van két védelem. Nem
tud rövidzárat? Ármot kéne figyelned egy ellenálláson, az
alapján lekapcsolni. Más ötletem nincs.

Esetleg ennek a védelme:
http://www.mif.pg.gda.pl/homepages/tom/files/2000W.gif

szomb. jan. 03, 2004 23:20
arany tag

Hozzászólás 
Ezt szeretném elkerülni.Idegeskedésből már kijutott az újévre.Pedig még mennyi lesz :( Nincs valami ötleted,hogy mi tudná érzékelni a rövidzárt,és működésbe hozná a relét?Gondoltam biztositékra,de a nem igazán praktikus.A könyben amit ajánlottál nem sokat találtam erre a problémára.(semmit)Lehet,hogy én nem olvastam elég figyelmesen?

szomb. jan. 03, 2004 22:39
ezüst tag

Hozzászólás 
Igazad van, valaki írta is hogy klasszul kigyulladt a tda-ja
egy véletlen rövidzár miatt, és tönkrevágta a másik
csatornát is.

szomb. jan. 03, 2004 22:13
arany tag

Hozzászólás 
Én nem akarom az IC-re bizni a védelmet.Egy STK végfokom újévkor szállt el.Kissé ideges voltam.Ekkor határoztam el,hogy egy full extrás védelmet épitek a most készülő erősitő köré.UPC1237-tel készül,ez lesz a koppanásgátló és a DC védő.Hővédelem:PTK vagy STK egy relét működtet,ami az IC-t stby állásba kapcsolja.Arra gondoltam,hogy kimeneti rövidzár esetén is a stby módot aktiválná a relé.De,hogy ezt mi fogja érzékelni azt még nem tudom.

szomb. jan. 03, 2004 21:57
ezüst tag

Hozzászólás 
A 7294-ben van hovédelem és rövidzárvédelem is (bár
megjegyzésként a 7293-nál azt írja hogy "no input signal", a
7294-nél nem írja). Azt hiszem 150C-on mute, 160C-on shut
down-t csinál. Ezért én csak huteni fogom az enyémet, ha már
túlmelegszik majd úgyis kikapcsol magától.

szomb. jan. 03, 2004 21:08
arany tag

Hozzászólás 
Javitok:
Túlmelegedés esetén nem kapcsolja le a relé az IC-t a tápról,hanem a stby módot fogja aktiválni.Még az is lehet,hogy kimeneti zárlat esetén is.Ezt még nem tudom biztosan.

szomb. jan. 03, 2004 20:38
arany tag

Hozzászólás 
Hőszabályzós ventillátor nekem is lesz az erőlködőben.Bimetálos hővédelem helyett elektronikus lesz benne.Túlmelegedés esetén egy relé lekapcsolja az erősitőt a tápról.Egyébként TDA7294-el készül az erősitő.

szomb. jan. 03, 2004 20:34
platina tag

Hozzászólás 
Tudtommal hegesztõgépekben használnak bimetálos (****) hõvédelmet. Én egyszer kaptam egy ilyen kis cuccost, ha jól emlékszem 75 fokon kapcsolt (vagy megszakított), de mintha többféle is lenne.

szomb. jan. 03, 2004 17:36
ezüst tag

Hozzászólás 
Köszi, hétfon ha nyitnak a boltok bevásárlok, panelterv,
remélem utána meglesz hamar :). Egy hore gyorsuló
ventillátorszabályzót tervezek bele, végülis is az alkalmas
lenne hovédelemre is, de az már van az ic-ben.

szomb. jan. 03, 2004 14:21
arany tag

Hozzászólás 
Egyébként gyári erősitőkben láttam azt a megoldást,hogy zárlat esetén a védelem lekapcsolja a hangszórókat az erősitőről.Erre valami ötlet?

szomb. jan. 03, 2004 13:43
arany tag

Hozzászólás 
Oké köszi a segitséget.1237-tel épitem meg a védelmet.A hővédelmet azt én is igy képzeltem el.STK IC-k adatlapján láttam egy-két megvalósitást áramkorlátozásra lehet,hogy onnan termelek ki ötletet.A könyvet is végigolvasom.Mégegyszer kösz!
Sok sikert a 7293-mas projecthez!

szomb. jan. 03, 2004 13:26
ezüst tag

Hozzászólás 
Hovédelemre egy másik áramkört csinálnék. PTK-sat vagy
NTK-sat ami egy pici relét vezérel ami mgszakítja a
hangszóróvédo relé áramkörét ha túlmelegszik, vagy ha
megtetszik a 1237, akkor ott az AC detect láb megszakítása
is jó megoldás a lekapcsolásra. Ha lehetne kapni ilyen kis
termo-bizbazokat amit belinkeltem, akkor tutira nem
vacakolnék mással. Viszont még nincs rövidzárvédelmed, de ha
van lehetoséged áramkorlát beállítására, akkor ezt
kiválthatod egyszerubben azzal. Ezért ajánlottam a könyvet
legalul. A 1237-ben az egyik láb fent van tartva hovédelem
céljára, utána kéne nézni nincs-e olyan amiben ez már bennevan.

szomb. jan. 03, 2004 11:13
arany tag

Hozzászólás 
Köszi a gyors választ.Az upc1237 adatlapja nekem is megvan,a honlapodon találkotam vele.Jó kis IC,de hogyan lehetne kiegésziteni rövidzár védelemmel?Tudnél nekem ebben segiteni?Hővédelemmel meg majd kiegészitem valahogy.Még a túlterhelés elleni védelem kérdéses.Ebben is tudnál segiteni?

szomb. jan. 03, 2004 10:59
ezüst tag

Hozzászólás 
Van egy olyan IC, hogy UPC1237.
http://www.promelec.ru/pdf/upc1237ha.pdf
és kapni is lehet. Sajna nincs benne minden.

Nem tudom itthon lehet-e kapni ilyen ketyeréket:
http://www.airpaxtsp.com/tspsite/6600.html
mert ha igen a hovédelem is egyszeruen megoldható lenne.

http://sziget.mine.nu/~beka63/konyvekeg ... itese.djvu
ebben a könyvben hátul van két kapcsolás ami komplettebb
mint az ic-s.

szomb. jan. 03, 2004 10:24
arany tag

Hozzászólás 
100W-os erősitőt szeretnék épiteni,és ehhez keresnék egy mindenre kiterjedő védelmet.(DC elleni védelem,koppanásgátló,rövidzárvédelem,túlterhelés elleni védelem,hővédelem).Mindezt egy kapcsoláson belül szeretném megoldani.Aki tud kapcsrajzot,vagy linket,az ne kiméljen!
Köszönöm!

szomb. jan. 03, 2004 10:01
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 39 hozzászólás ]