Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. dec. 26, 2024 18:16

Hozzászólás a témához  [ 18 hozzászólás ] 
Siemens M50 + MobilData 250 (pgsm) 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás 
Szerintem az infrán keresztül nem a legjobb netezni.
Az IExpressz kiírja, hogy csatlakozott, mikor fent vagy a neten? Nekem ezzel van sokszor gond, hogy felmegy a netre, de a IExpressz nem konnektol. Vodával elégedettebb voltam annó, stabilabb volt nekem.

szer. máj. 24, 2006 20:50
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
kicsit off

Haverom netezni akart, ajánlottam neki: pannon mobildata 250+internetexpress+EDGE N6020 (infra), gondoltam ez már majdnem adsl lesz. (Én voda+macaraval teljesen elégedett voltam, 1 évig használtam)

Előfizet, megrendel, összevásárol mindentent, kipróbáljuk IExpress+C&C, és szörnyű sebesség, egy weboldal betöltése 3-5 perc. A vodanál macara nélkül is gyorsabb volt. Az EDGE-t be kell valahogy külön kapcsolni? A lefedettséggel a Bp. Örs, Hungária körútnál nem lehet gond. Az adatmenn yiség meg pörgött rendesen, 20 perc próbálkozás alatt kb 6MB, az IExpress a html oldalakat nem is tömöríti?
2 gépen próbáltuk, az egyiken gépen rendes N6020 driverről lett inditva a net, a másikon modem overIR, ha jól emléxem, de mindkettőn lassu volt.

Mivel lehet itt probléma?

szer. máj. 24, 2006 19:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ne hagyd, hogy bármit is "beállítson" :D

szer. máj. 24, 2006 9:21
ezüst tag

Hozzászólás 
Már müködik minden frankón. Egy lány fogja használni, hát remélem, nem lesznek komplikációk :)

Kösz a segítséget mindenkinek!

kedd máj. 23, 2006 23:09
ezüst tag

Hozzászólás 
izenahogyishivnak írta:
Ja, elirtam, ezzel megy *99***1#.
Van a pgsm-nek valamilyen tömörítője, azt szerettem volna valahogy használni XP-n. Az snetes. Gondolom, ahhoz kell egy plusz szoft. Ez így igen macerás lesz CnC nélkül ezt belőni, ha egyáltalán lehetséges.

lehet CnC nélkül is , csak ezt at+cgdcont=1,"IP","snet" -re kell átirni és kész. .))

kedd máj. 23, 2006 22:21
Profil Privát üzenet küldése YIM Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Ja, elirtam, ezzel megy *99***1#.
Van a pgsm-nek valamilyen tömörítője, azt szerettem volna valahogy használni XP-n. Az snetes. Gondolom, ahhoz kell egy plusz szoft. Ez így igen macerás lesz CnC nélkül ezt belőni, ha egyáltalán lehetséges.

kedd máj. 23, 2006 17:53
ezüst tag

Hozzászólás 
izenahogyishivnak írta:
Kösz, ezzel a *9***1# -el és a modeminicializáló stringen kellett variálni, most már megy jól.
Még 1 apróság nem ártana, a tömörítőt hogyan lehet belőni a betárcsázóssal párosítva?

win98 vagy winXP-n a pannonos progi tömöritőt? vagy ..

van még a modemnél is tömörités állitás a modem de az más és ott van hiba javitás is csak ki kell pipálni az internet beállitás--kapcsolatok--tulajdonságok--álltalános fül--beállitások és itt... :)

a simemensnél nekem soha nem volt gond a tétcsázó szám

*99***1# bár lehet ez is

*99***2# akkor az AT -nél is 2-es kellirni

waphoz: at+cgdcont=2,"IP","wap"
nethez: at+cgdcont=2,"IP","net"

de csak akor ha nem csatlakozik másképp ez egy másik (ugymond száll vonal) .. :))) főleg mikor darabos a GPRS :D

kedd máj. 23, 2006 15:58
ezüst tag

Hozzászólás 
Kösz, ezzel a *9***1# -el és a modeminicializáló stringen kellett variálni, most már megy jól.
Még 1 apróság nem ártana, a tömörítőt hogyan lehet belőni a betárcsázóssal párosítva?

kedd máj. 23, 2006 9:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
esetleg a tárcsázando telefonszám lehet gond, szimenszék ezt szeretik:
*99***1#

legalábbis nekem minden sie-m igy tud/ott betárcsázni, meg a Gaby féle at+.... beállitások kellenek és megy.

kedd máj. 23, 2006 1:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
Tudom. Én is tudtam már újat mondani az üszinek. De ettől függetlenül nekik ez a dolguk és azért vannak értelmes üszisek is ;)

hétf. máj. 22, 2006 21:28
ezüst tag

Hozzászólás 
pampika írta:
Hmm, pl. 1220 felhívása nem segít? A progit nem ismerem :)

hmmm .... ügy.f.sz. ?? hmm volt már rá példa , hogy én tartottam neki tanfolyamot na ne..... :DDDD és technikus volt ......

hétf. máj. 22, 2006 21:21
ezüst tag

Hozzászólás Re: Siemens M50 + MobilData 250 (pgsm)
izenahogyishivnak írta:
Van egy Siemens M50 mobilom, amivel néhány éve vodán GPRS neteztem. Most Pannonos net kellene egy ismerősnek, de nem sikerül belőni a dolgot. A WAP már müködik(GPRS térerő van), de a net nem. Feltelepítettem a Click n Connect szoftvert, ezt adja.
Kép

A telefonnak jónak kell lenni. Esetleg a beállításokkal lehet hiba. A telefonon csak WAP -os beállításokat találtam.

Szerintetek mi a gond?

ja a másik nagy problém szokott lenni, hogy ha valami meg nyitja a modemet a soros portot és nincs ami bezárja vissza akkor már mégegyszer nem található modem azaz a port meg van nyitva és nem szabadul fel csak ha a gépet ujra inditod!! :))) és ezért irja hogy használatban van a port :D

hétf. máj. 22, 2006 21:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hmm, pl. 1220 felhívása nem segít? A progit nem ismerem :)

hétf. máj. 22, 2006 21:16
ezüst tag

Hozzászólás Re: Siemens M50 + MobilData 250 (pgsm)
izenahogyishivnak írta:
Van egy Siemens M50 mobilom, amivel néhány éve vodán GPRS neteztem. Most Pannonos net kellene egy ismerősnek, de nem sikerül belőni a dolgot. A WAP már müködik(GPRS térerő van), de a net nem. Feltelepítettem a Click n Connect szoftvert, ezt adja.
Kép

A telefonnak jónak kell lenni. Esetleg a beállításokkal lehet hiba. A telefonon csak WAP -os beállításokat találtam.

Szerintetek mi a gond?

telepités egy uj modemet mint szabványos siemens modem 57600 vagy akár 115200 ra állitod és az APN-t a modem speciálisban további inicializáló parancsként irod be és a meg felelő APN-n akár wap akár net APN parancsot igy:
win98: vezérlőpult--modemek--álltalános fül- szabványos modem kapcsolat tulajdonságok---kapcsolat fül--speciális ---különleges beállitások ide.

waphoz: at+cgdcont=1,"IP","wap"
nethez: at+cgdcont=1,"IP","net"

winXP: vezérlőpult--rendszer--hardver--eszközkezelő--modemek--fül--speciális ---különleges beállitások ide.

waphoz: at+cgdcont=1,"IP","wap"
nethez: at+cgdcont=1,"IP","net"

persze ez pannon beállitás , minden szolgáltató és wap net csomagnak meg van a megfelelő APN parancs azaz az AT , de nem a telóban lévőt használja a gép!! :)))

hétf. máj. 22, 2006 21:15
ezüst tag

Hozzászólás 
Nem tudom, mennyire ismeritek a Click & Connect (CnC) -t. Nem sok beállítási lehetőség van - bár nem is kell.
Letöltöttem, feltelepítettem, kiválaszottam az M50 -et, meg hogy COM1-en csatlakozik(1 soros portom van csak), oszt ennyi.
Helyből benne van a Pannon Internet és a Pannon Internet Expressz. A kapcsolatnak mindössze egy neve van és az APN ami net ill. snet.

A telefonon csak wapos profilok menü van, nem látok internet beállításokat. De a vodásat sem, pedig nem hiszem, hogy kitöröltem volna. Szerintem a PC -s szoftnak kell csinálni a dolgát, vagy nem?

hétf. máj. 22, 2006 19:32
platina tag

Hozzászólás 
jó apn van belőve a SW-ben, vagy a modem beállításnál? net -nek kell lennie, vagy snet-nek, attól függ kell-e tömörítés (snetes a tömörített)

hétf. máj. 22, 2006 19:15
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem a vodás gprs, net beállítások vannak még benne?

hétf. máj. 22, 2006 19:10
ezüst tag

Hozzászólás Siemens M50 + MobilData 250 (pgsm)
Kép

Szerintetek mi a gond?

hétf. máj. 22, 2006 19:02
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 18 hozzászólás ]