|
Szerző |
Üzenet |
Hinnye
ezüst tag
|
Az új TV-krõl nem sokat tudok mondani, használtakkal kapcsolatban a következõket tapasztaltam.
Magánszemélytõl vettem 1,5 éve egy 72 centis sztereó nokia tv-t 35 pénzért (németoból hozták persze) utólag kiderült hogy van benne egy függõleges világosabb csík, ami általában nem vevõdik észre, de esetenként zavaró. Amúgy nagyon korrekt TV minden szempontból esztétikus könnyen kezelhetõ hangja képe nagyon szép. Haverom a hiba ismeretében is átvette tõlem, azóta is marha sokat nézik és semmi baja.
Aztán 1 éve vettem egy pipes philipset surround hanggal, a pipet nem igazán kezelõ távirányítóval (meg soha be nem váltott ígérettel hogy hoznak hozzá megfelelõt) szintén 35-ért egy ilyen "lomboltban". Ez is egy jó kis TV volt sok szolgáltatással, de jó fél év múlva a kép átváltott fotónegatívba, azóta is javításra vár (elvileg talán a videocontroller romlott el), bízom benne hogy párezer forintból meg tudom csinálni.
Közben egy havernak is vettünk ugyanott Nordmende TV-t 38-ért, de azt nagyon ész nélkül hirtelenjébe vettük aztán ki is derült hogy se szeri se száma a hibáknak (amúgy sokat tudott volna két tuner stb...), azt becseréltük egy szintén 72-es Saba TV-re ami nagyon szép állapotban volt jó képpel minden. Arról meg kiderült hogy idõnként zöldes árnyalatú lesz a képe. Haveromnak már nem volt kedve visszavinni úgyhogy úgy használták egy ideig, aztán elment külföldre én meg átvettem tõle 30-ért. Egy ideig nálam is zöldült aztán rájöttem hogy a gond valahol a képcsõpanel és a csõ érintkezésénél van, leszedtem letakarítottam megkocogtattam a csövet aztán visszaraktam rendesen, ez 1 hónapja volt, azóta semmi zöldülés nincs.
Nekem midezekkel együtt az a véleményem hogy van fantázia a használt készülékekben, csak nem árt ha a kereskedõ akitõl vesszük becsületes, és legjobb tudása szerint tájékoztat arról hogy mit várhatunk az adott TV-tõl. Mert ebben az esetben azt láttam hogy igyekeztek eltitkolni a meglévõ hibákat is, az esetleges burkoltakról nem is beszélve. Úgy érzem az odakint ingyen szerzett készülékekre könnyedén rá lehet rakni annyi hasznot, hogy mindenkinek megérje a dolog. A gond az eladói oldalon ott kezdõdik általában, amikor a vásárlók tájékozatlanságát igyekeznek kihasználni, hogy jó áron adjanak el ****. Vásárlói oldalon meg ha az eladó becsületességérõl nem vagyunk megbizonyosodva, akkor nem árt érteni valamit (minél többet) a TV-khez, vagy valaki hozzárétõ ismerõssel vásárolni, hogy ne legyen több az üröm mint az öröm. Én egyébként azért is erõltettem mindig a használt vásárlást, mert úgy gondoltam ha meg is hibásodik legalább tanulok vele valamit, ha nem akkor meg olcsóbban lesz jobb TV-m. A mérleg: jelenleg 65000 forintért van egy jól mûködõ nagy sztereó TV-m, amilyet újonnan nem kapnék meg még ennyiért sem, bónuszként pedig van egy jelenleg hibás de talán korrekt áron javítható is. Szóval egyelõre még nem mondhatom hogy befürödtem a használt TV-kkel, majd az idõ eldönti:)
|
kedd jan. 06, 2004 14:26 |
|
|
technique
|
Van egy samsung planom, k***a **** a txt menuje, meg ora sincs rajt.... Eddig lusta voltam visszavinni, de most meg kell tennem, mert **** ocsm=E1ny a k=E9pe, De ez nem hiszem, hogy tipushiba, valoszinuleg csak ez a keszulek ****. A hangja sem tul jo. Bar egy-ket tipusnal, ha az ember belnyul a szervizmenube, csodakat lehet kihozni van amelyknel csak le vannak tiltva funkciok, pl. PnP.
|
kedd jan. 06, 2004 13:56 |
|
|
vasti
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1104 Tartózkodási hely: Zalaegerszeg
|
Jó annak, aki felétek lakik: de erre mifelénk használtban az egyik véglet a méregdrágán adott, ki tudja milyen előéletű, 5-15 éves készülék, a másik meg a bolhapiac, ahol ugyan 10-20 rongyért már 70 centis hiperszuper tévét adnak, kár, hogy a sárból kell kiásni, meg ráverte az eső a sarat... Kipróbálni persze nem nagyon lehet. Az e kettő között lévő dolgok engem is nagyon-nagyon érdekelnének, csakhogy olyan errefelé nincs, legalábbis nem tudok róla, sőt az ismerőseim sem találkoztak még ilyennel (
De azért nem hiszem, hogy jó beruházás megvenni pl. egy ITT Nokia 70 centist 35 rongyért, nem hozzá való, szétesett távirányítóval... Vagy igen?!
Üdv!
|
kedd jan. 06, 2004 13:11 |
|
|
ELFSZER
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 120 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Üdv!Szerencsémre minden lóláb az a kilógós fajta,különösen a magas lóé!Azt viszont már Árpád vezérünk korában is tudták,hogy onnan nagyobbat lehet zuhanni,és a földet érés fájdalmasabb. OK.Aki simlis rosszarcútól vásárol,saját kapzsiságának csapdájába esik,és őszintén örülök is neki,megérdemli!A lomiszerviz is egy kis pontosításra szorul!Van olyan,ahol egy 2x3méteres bódéban ruszki pillfor.pákával sütöget a román szerelő(szándékosan nem műszerészt írtam),és van olyan szerviz,ahol a szervízmérnök és a szervtechnikus el meri vállalni a dokumentációkkal,működési leírásokkal,javítási útmutatókkal kevésbé ellátott,Magyarországon még hírből sem ismert típusokat javításra.Ezekre -mint már említettem-6HÓ GARI,és széparcú mosolygós fiatalember adja el egy legális műszaki boltban.A KEDVES EZEN A FÓRUMON MEGJENT leendő tv-vásárlóknak ajánlom,ilyen helyekről (mert csak van még ebben az országban)bátran vásárolhatnak,ha már ledöglött a 2éves méregdrága szupercsoda!Van azonban még egyfajta szerviz nálunk!!! (kinek nem inge,ne vegye magára)Biztosan több a bevétele a garanciális technikát javító szerződéses szervízeknek,akik gátlástalanul "leveszik"a gyártót,aki igen messze van ahhoz hogy a kis csintalan körmére koppintson!Igaz,ez a fogyasztót nem érdekli,mert nem ő fizeti!Egyszer onnan is kilóg majd a lóláb,és jön az aszfaltradírozás.Aztán lehet újra fadobozos Telefunkent javítani!Ennyi elég is volt ebéd után;vár egy Thom ICC20. ELF.
|
kedd jan. 06, 2004 12:41 |
|
|
vasti
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1104 Tartózkodási hely: Zalaegerszeg
|
Szóval akkor nem beszél le senki a Samsung vásárlásról?! ) Igaz, túlságosan lefoglal benenteket egymás cseszegetése (
Tegnap még egy másik boltban is körülnéztem, és az olcsóbb Panasonic tévéknek (Quintrix, amiben a képernyő alatt vannak a hangszórók) a Samsung mellet képminőségben sehol sem volt, még a "hagyományos" mellett sem, a Plano meg sokkal-sokkal jobb volt, a fekete feketébb, és talán ezért sokkal élőbb a képe...
Úgyhogy döntöttem, azt még bánom, hogy LG Flatron-t nem láttam sehol, mert arra még kíváncsi lettem volna... Bár ha annyira megbízható, mint a monitorjaik mostanában, akkor inkább elfelejtem. (a Sulinetes EzFlat 710-ek kb. 5%-át visszahozták, amint kinyitottunk karácsony után...) Ha meg a Samsung tévé olyan jó meg megbízható, mint a Samsung monitor, akkor nincs hiba )
Üdv!
|
kedd jan. 06, 2004 12:00 |
|
|
vasti
gyémánt tag
|
Szóval akkor nem beszél le senki a Samsung vásárlásról?! ) Igaz, túlságosan lefoglal benenteket egymás cseszegetése (
Tegnap még egy másik boltban is körülnéztem, és az olcsóbb Panasonic tévéknek (Quintrix, amiben a képernyő alatt vannak a hangszórók) a Samsung mellet képminőségben sehol sem volt, még a "hagyományos" mellett sem, a Plano meg sokkal-sokkal jobb volt, a fekete feketébb, és talán ezért sokkal élőbb a képe...
Úgyhogy döntöttem, azt még bánom, hogy LG Flatron-t nem láttam sehol, mert arra még kíváncsi lettem volna... Bár ha annyira megbízható, mint a monitorjaik mostanában, akkor inkább elfelejtem. (a Sulinetes EzFlat 710-ek kb. 5%-át visszahozták, amint kinyitottunk karácsony után...) Ha meg a Samsung tévé olyan jó meg megbízható, mint a Samsung monitor, akkor nincs hiba )
Üdv!
|
kedd jan. 06, 2004 12:00 |
|
|
Dreamer
|
Igen tisztelt Signal!
Még mindig nem érted?! Nem a műbalhék generálása a cél! Az
lenne a műbalhé, ha XY márkáról kikiabálnák konkrétan, hogy
az egy nagy sz*r. Barátom sem tette. Véleményt mondott.
Amit el lehet olvasni, hozzá lehet szólni. Alapvetően senki
sem mondta azt, hogy a normál halandó javítson készüléket.
Viszont a szándék az, ha valakit érdekel az elektronika,
vagy érdeklődik az új készülékek iránt akkor mondjuk egy
két olyan dolgot ami a "függöny" mögött van...
Beszélhetnénk a normál szervizek hozzállásáról is, de most
ez nem a topic témája. Mindenki akinek van bármilyen
pozitív vagy negatív jellegű hozzászólása azt
meghallgatjuk, DE!
Te be szeretnéd bizonyítani, hogy aki USED TV-t ad el az
már jó ember nem lehet. Nos itt a bökkenő. Általában az
emberek nagy része látatlanból itél. Amikor tapasztal
lehet, hogy azon nyomban máskét vélekedik.
A mostani készülékekről (nem csak TV általánoságban
mindenről) el lehet mondani, hogy nem fognak annyit bírni
mint pl. 5 éves társaik.
Azzal szeretném befejezni, hogy nem meggyőzni szeretnélek a
magam igazáról, hanem elgondolkodtatni, hogy miért
nyilatkozol olyan dolgokról amit nem ismersz?
Mélységes tisztelettel: Dreamer
|
kedd jan. 06, 2004 11:43 |
|
|
Dreamer
|
kedves Signal!
Miért hiszed, hogy ELF-nek fóbiája van az új készülékektől?
Erre mondok valamit, ha a kedves ügyfélnek valami nem
tetszik, vagy sokat vakaródzik egy készülék megvásárlása
előtt (egyébként engem is hajott már el így )))) ) inkább
elmondja, hogy nem kell megvennie a lomistól származó
szakszerűen kijavaított készüléket, hanem el lehet sétálni
a Media Markt-ba és ott megvásárolni egy új készüléket.
Jónéhány megelégedett vásárolóval a hátamögött szerette
volna az én közreműködésemmel ELF elmondani a véleményét! A
topic elején leírtam, hogy nem akarok régi TV / őj TV vitát
indítani. Mindenki mérlegljen pénztárcája szerint. Én úgy
voltam vele, hogy törprement egy készülék a családban.
Megkértem a barátom, hogy segítsen. Nagyon jutányosan
hozzájutatott egy nem túl öreg Sony-hoz. Nagyon
megelégedett vagyok vele. Elárulom, hogy a SONY árából még
egy Vestel 37 cm-es TV-t sem tudtam volna venni. Az én
működő készülékem odaajándékoztam és most itt vigyorog a
Sony.
Én rádiótelefonok javításával próbálkozom. Ott miért az a
tendencia, hogy a készülékek nagy része 2 év előtt
tönkremegy? Valahol olvastam, hogy a Siemens 2 év
életciklusra tervez egy készüléket. 2 ÉV? Akkor más gyártók
miért terveznének örök életű készülékeket?
Ha majd a topic elején leírt havi 700e Ft-ból kell TV-t
vennem, akkor nem gond, ha kétévenként kidobom (mondjuk az
más irányból gond, de ez most nem ide tartozik). Amíg
magyarországon ez a fajta gazdaságpolitika fog uralkodni
addig igen is létjogosultsága lesz a "lomis" készülékenek.
>Más kérdés, hogy vannak átlagtól eltérően rosszul sikerült
> példányok, konstrukciós hibák stb. Aki pont azt
>vásárolta, megszívta, és
> akkor mi van? Mindig is így működtek ezek a dolgok.
Valóban régebben is volt ilyen, SZVSZ jóval kisebb
százalékban (én is szervizben dolgozom).
Ez a topic pedig már nem hiábavaló hiszen láthatjuk, hogy
egy ember (talán az ország másik végletében) másként
gondolkodik.
Azért remélem, hogy sokan átolvassák és más szemmel néznek
a mai SZÉP ÚJ készülékekre.
Szerintem inkább segíteni kellene a "selejtet" termelő
márkák bemutatását, mint a téma um. szőnyeg alá söprése
mellett kiállni.
Dreamer
|
kedd jan. 06, 2004 1:43 |
|
|
Signal
|
Nem csak a kapanyél, a lóláb is kilóg itt már kezdetektől fogva. Lomiszervízesnek fóbiája van az új tévéktől, melyért két disznó árát adják az emberek, ahelyett hogy az ő lomjait vennék.
Pedig nincs abban semmi különös, hogy elromlik egy viszonylag új tévé, vagy bármilyen készülék. Ez régebben is így volt, ahogy megjelentek a készülékek a boltokban, úgy jöttek szépen befelé a szervizbe is. De ami elromlik, az csak egy bizonyos százalék {b}általában{/b}, a készülékek többsége békésen működik. Más kérdés, hogy vannak átlagtól eltérően rosszul sikerült példányok, konstrukciós hibák stb. Aki pont azt vásárolta, megszívta, és akkor mi van? Mindig is így működtek ezek a dolgok.
A meghibásodások az ismert kádgörbe törvényszerűségeinek megfelelően történnek, vagyis sok hiba kijön már a garanciális korban, majd egyre kevesebb lesz belőlük, beállnak egy bizonyos szintre, ilyenkor ismét másféle hibák lehetnek jellemzőek, végül jön az öregedési fázis.
Nincs semmi különös a tervezett élettartamban sem, ami azért nem annyira van rövidre tervezve, mint amilyenre a jövőjét féltő lomtáras beállítja. Hozzáértő szem régóta felfedezhetett már erre utaló jeleket, más kérdés, hogy butaságnak tartom az emiatti lázadozást, hiszen a szerelő abból (is) él, amit a mérnökök elrontanak. Hogy szándékosan vagy nem, az már mellékes ilyen szempontból. Akinek mindez fáj, és szeretne munkanélküli lenni, feltétlenül javaslom az Internetes ismeretterjesztést, az emberek kioktatását a várható hibák megelőzésére, valamint a már létrejött hibák kijavításának pontos dokumentálását, lehetőleg laikus által is elvégezhető módon.
Lomiszervízesnek pedig -- a vásárlási statisztikák megpillantása utáni első szívszélhűdést követően -- rémhírkeltő műbalhé topikok nyitása ajánlatos, igaz mit sem ér vele (vihar egy lavór vízben).
|
hétf. jan. 05, 2004 23:39 |
|
|
ELFSZER
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 120 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Hi!Kapanyélelemző barátunk még szakmailag nem szólt az indított témában.Szerintem új tv-ket árusít!A veszekedésnek-mostmár látom-itt a NETen semmi értelme nincs,törpe egérként anyázhatunk retorzió nélkül az elefántnak.Az élet viszont kicsit más! Előkerült végre a gyönyörű Samsung! Véleményem szerint a leginkább magyarnak való új tv.3 ÉV GARI,azonosítható és beszerezhető alkatrészek (persze ha van szerződése a szervíznek),jónak mondható szolgáltatások!Kép első ránézésre jó,de ábragenerátort ne akasszunk rá! Én a múltkor megtettem,és De-ja-vu érzésem támadt,egy Thomsont vizsgálva majdnem szétütöttem a generátorom.Se egy derékszög,se egy egyenes!Mint az ökörhuhogás!A műszerész is rávakar a rőzsére javítás előtt,amikor azt a rengeteg tipusspecifikus hybridet meglátja.3ÉV letelte után pedig annyira nem fájdalmas egy 20E Ft.értékű javítás!ELF.
|
hétf. jan. 05, 2004 18:30 |
|
|
vasti
gyémánt tag
|
Különben én meg már mindeféle tévét javítottam, olyanokat is, hogy ti még olyat nem is láttatok, amúgy meg már 30 éve napi 6-12 készüléket javítok...
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ez persze nem igaz, de ezt senki sem tudhatja a másikról a neten: ezért inkább szakmai alapokra kellene helyezni a vitákat, és nem "az én bátyám erősebb" érvekkel akarni bizonyítani... Ezt én is jól megfogalmaztam )
De akkor térjünk is vissza a topic eredeti témájához, az új tévékhez...
Tegnap meg ma megnéztem néhány készüléket, és sajnos a Panasonic nem annyira tetszett képileg, akármennyire is megbízhatónak tartjátok őket ( Arról meg már nem is érdemes megint filozofálgatni, hogy egy "jól kifogott" Samsung, vagy egy jól melléfogott Panasonic bírja-e tovább... Mert az élethez kell egy jó adag szerencs is )
Szóval ami nekem meg az asszonynak is tetszett (nekem már nem először), az egy 63 centis, nem-Plano Samsung volt 75 rongyért... Nem találtam benne semmi kivetnivalót, 70 centis Plano meg 63 centis Sony gagyi volt mellette, a Plano-ban a fekete jobb volt, a Sony képe messziről frankó , de 2-3 méterről már zavaróan zajos volt. Szóval tetszett a "kis" Samsung, most már lassan a Cserepesbe (felénk ez az elmegyógyintézet népi neve) kerülök , de akkor sem tudok dönteni. Némi állítgatás után (szín-kontraszt le, fény egy kicsi rá) nagyon kellemes, nem fárasztó, "élő" képe volt...
Arra meg már nem emlékszem, hogy ezeket a Samsungokat is a szemetek közé soroltátok? )
Üdv!
|
hétf. jan. 05, 2004 14:23 |
|
|
Signal
|
Itt a neten az vagy, amit megmutatsz magadból. Továbbá, a neten szabad véleménnyilvánítás van, tehát ha nekem éppen ahhoz van kedvem, hogy leírjam a véleményem a szájból kilógó kapanyélről, akkor leírhatom. (Burkolt formában is.) Ilyen egyszerű.
Képzelődni meg nem kellene, mivel a valóság gyakran egészen mást mutat. De bennem nincs bizonyítási kényszer, hogy most akkor rátromfoljak: kinek nagyobb az... adatbázisa, kinek ment át a kezén több készülék stb. Gyerekes dolog volna, különben is.
|
hétf. jan. 05, 2004 10:45 |
|
|
robik22
|
Bocs ide akartam szolni itt látalak ,Anubuys lesz valami a rajzbol, csá.
|
hétf. jan. 05, 2004 2:31 |
|
|
Anubys
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 274 Tartózkodási hely: Söröskorsó mellett(esténként)
|
brigi@wap.hu:
Majdnem igy lehetne fogalmazni. Persze ez nem ennyire egyszerű.
De sajnos ma már oda jutottunk, hogy egy hozzáértő jobb elektronikai megoldásokat eszközölhet egy tv belsejében mint maga a gyártó.
Kivétel ha a hibát maga az alapkonstrukció életképtelensége hordozza.
|
hétf. jan. 05, 2004 1:06 |
|
|
ELFSZER
arany tag
|
Én legszívesebben az összeszerelést ellenőrző hölgy kezébe nyomnék egy HR8196 trafót, hogy a nekem készülő gépbe ezt forrassza be a gép (vagy a beduin gépsor).ELF.
|
hétf. jan. 05, 2004 0:23 |
|
|
szerv
arany tag
|
Akkor, ha jól értem:
-a boltból legjobb egyenesen a szervizbe vinni a tv-t és ott "szépen megkérni" a szerelőt, hogy ugyan előzzük már meg a típusra jellemző végkifejletet és cseréljük ki benne a trafót, esetleg dobjunk bele 1-2 zennert...
|
hétf. jan. 05, 2004 0:08 |
|
|
Dreamer
|
kedves Anubys!
Köszönöm a hozzáállásod! Alapvetően az általad követendő
stílus ami előreviheti egy topic sorsát!
Te nem kötekedsz, hanem elmondod az általad tapasztalt
dolgokat.
Köszönöm! Remélem még közöttünk maradsz!
Ja és Signal!
Nekem új fogalom az, hogy egy készülék tervezett
élettartama két év. Akkor valami itt nagyon rosszul
működik...
Dreamer
|
vas. jan. 04, 2004 23:32 |
|
|
Dreamer
|
Kedves Signal!
A barátom, még csak néhány hete pillantott bele az internet
zegzugos világába.
Sajnos még nem biztos, hogy fixen vágja azokat az íratlan
szabályokat amit az internet "követel".
Segítek neki, hogy számodra is emészthetőbb legyen a
forma... a tartalom pedig RÁ van bízva!
Dreamer
|
vas. jan. 04, 2004 23:26 |
|
|
ELFSZER
arany tag
|
T.SIGNAL úR(NŐ):Önnél a forma,a szóforgatás,a megjelenés,a jól előadott elmélet,a nagybetűs LÁTSZAT többet számít,mint a szakmai hozzáértés,a tapasztalat és a rutin! Ha már burkoltan sötétnek nevezett,én megkérdezem:Ön mikor javított televíziót,és ha tette,az fehér öltönyben történt-e?!3000km.-t levezetett szállító 20db televízióját vette-e már át vasárnap este 23órakor? Szerintem nem,mert ehhez az Ön stílusa alkalmatlan! Én sem vagyok szegény ember,megvan a tartásom,és ha kell,fölveszem a környezetem laza stílusát,amivel további ügyfeleket szerzek!Önnnél ez hogy működik? Remélem még egy darabig jól,mert ellenségek,egymás konkurrenciái még nem vagyunk.(?Hajdú-Bihar)Ha igen,úgyis a jobb, rugalmasabb győz! Ön szerint nem átverés Magyarországon a 2 évre tervezett 100E Forintokért 1év garanciával eladott tv készülékek forgalmazása?! Én azt mondom (bár a NETre nem a leginkább célzott réteg kéredzkedik fel)gyújtsunk világosságot a hozzá nem értő réteg fejében (fejeiben),és még pár évig jól jár a használt tv kereskedő(műszerész) ha becsületes,és a vásárló is,aki joggal gondolja hogy a két disznó árából még tartós fogyasztási cikket vásárol.Vagy Ön a másik oldalon áll?ELF. MINDENKINEK!! RENGETEG TRÜKK,ÁTVERÉS,CSAPDA ISMERETE ÁLL RENDELKEZÉSEMRE! AKINEK TUDOK, SEGÍTEK! ELF. (CSAK TV!)
|
vas. jan. 04, 2004 22:37 |
|
|
Anubys
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 274 Tartózkodási hely: Söröskorsó mellett(esténként)
|
Magát a problémát sem értem. Nagy gyakorlatban minden optóval felépitett táp kb. igy szabályoz, az optó, vagy a figyelő áramköri rész hibája a táp megfutását idézi elő.
Persze megfelelő kapcsolástechnikával a megfutáskor fellőpő maximális feszültséget is lehet korlátozni. Sok kapcsolásnál igy kb. 180 V-nál nem tud felljebb menni a rendszerfeszültség.
A csúcs a Sharp tv, ahol a sorvégfok tápja kb. 400 voltra megy fel, ha a védelem nem állitja le. Márpedig ha a táp nem indul, az okos műszerész leköti a védelmet. Durrognak az elkók rendesen, ha beindul.
Egyébként a Schneider szakadt optóval kb. 180 V rendszerfeszültséget produkál, ez általában nem okoz nagy gondot, az RGB végfokok nem kedvelik nagyon.
Sajnos mint irtam, minden táp kb. igy működik, de egy 160-200V-os Zener a sorvégfoktápon egyszerű, és hathatós védelem. Sok készülékben alkalmazzák, egyszerű és bevált.
Vagy Philips módszerrel bonyolult figyelő áramkört épiteni, ami esetleg önmagában meghibásodva kellemes órákat szerezhet egy műszerésznek. Persze a Philips képtelen normális kapcsolástechnikát alkalmazni.
Egyébként nem a gyártók vették észre a török trafók (újabban) gyenge minőségét, hanem ők maguk gyártatják ezt a minőséget.
Gondolod, ha akarnák, nem tudnának normális trafót gyártani ?
Nem is akarnak.
Sajnos gyakorlatilag már minden tv tipusban ezek a trafók vannak.
Az Orega, vagy a HR megbizhatóbb minőség, újabban sok új tipust láttam gyárilag HR trafóval szerelve.
Egyébként érdekes, a régi Eldorok kibirtak simán 10 évet.
Persze: Új idők, új szokások.
|
vas. jan. 04, 2004 22:06 |
|
|
Signal
|
Én nem erőltetném ezt a szálat, de Te tudod...
Amit írhatnék erre, azt már nagyjából leírtam. Nem szívesen adok olyannak a véleményére, akinél a megnyilvánulás formailag egy bizonyos színvonal alatt van. Sajnos én ilyen vagyok, nem tehetek róla. Ez nem választékosság kérdése egyáltalán, hanem elemi intelligencia (bekezdések, szóközök, nagybetűs kiabálás, ilyesmi). Ha már valaki világosságot szeretne hozni közénk...
Egyébként sem értem, miféle világossággyújtásról beszélsz? Mintha a tervezett élettartam fogalma valami különleges újdonság lenne...
|
vas. jan. 04, 2004 16:32 |
|
|
Dreamer
|
Signal!
Aki ismeri a barátom, az nem nyilatkozik ilyen hangnemben
róla. Nem is védeni szeretném, ő megteszi maga is. Azért
szeretnék néhány magánvéleményt hozzátenni.
Az, hogy Te választékosan adod elő magad még semmit nem
jelent. A szakszerűség mellett sok más dolog is számít egy
készülék javításánál.
Addig rólad sem szeretnék érdemben nyilatkozni, míg nem
ismerlek meg személyesen, nem látom a munkáidat. Lehet,
hogy ez SOSEM fog megtörténni, ettől én még tisztelem
emberi mivoltod.
Amennyiben választékosan előadott teljesen szakszerű
előadáskora vagy kiváncsi, kérlek látogass meg néhány
kandós előadást.
Bár a készülékek javítását nem tanítják, de legalább
szakszavakat hallhatsz.
Amikor feltettem a képet, meg voltam győződve, hogy néhány
fejben világosság gyúlhat, illetve kapunk pro és kontra
érveket is.
Látod volt aki érdemben válaszolt, és nem fikázott, max
csodálkozott.
Szakmai párbaj? Ki szerette volna ezt? A barátom
mindösszesen rá szeretett volna világítani arra, hogy
milyen dologgal került szemben egy 14 hónapos készülékben.
Ha valaki meg kívánja kontrázni akkor igen is vegye fel a
kesztyűt, ne általánoságban csak írjon valamit.
Dreamer
Ps.: nem veszekedős, hanem érvekkel alátámasztott vita
mindig építő jellegű és sohasem romboló
|
vas. jan. 04, 2004 14:47 |
|
|
Signal
|
Semmiképp sem szándékozom kesztyűt felvenni, mindenesetre tény, hogy bizonyos megnyilvánulási formák alapból ellenérzéseket váltanak ki belőlem. Valahogy úgy képzelem, hogy aki a munkájában precíz, igényes ember, az általában meglátszik a hozzászólásain is.
Persze, nem is ez volna most itt a lényeg, viszont szakmai párbajhoz meg különösen-baromira semmi kedvem, és az időt is kár volna erre pazarolni, úgyhogy szerintem ennyi.
|
vas. jan. 04, 2004 13:45 |
|
|
stol
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1929 Tartózkodási hely: Há' miko' hol... ;o)
|
>Néhány apró tipushiba megjavítása után hosszú évekig
>üzembiztosak.ELF
Igen, például a konvergenciát mindenesetben utánaállítani....
>Vastinak azt alánlom,menjen el a lomis műszerészéhez,és ő válasszon >egy NEM regenerált csövű Sony tvt.
Én is így tettem, csak én nem vittem magammal műszerészt.
<<Minek kettő>> ;o)
|
vas. jan. 04, 2004 13:34 |
|
|
ELFSZER
arany tag
|
HI!Ha valaki igényli,szakrajzon fogom szakszavakkal tűzdelve,mérnöki szinten előadni a fentieket,de úgy gondolom, ennek itt helye nincs!Magas szintű szakmai fórum létezik más oldalakon,ott egy kicsit más stílusban megtalálhattok,itt így esetleg tudok segíteni!T.SIGNAL!Szorozz és adj össze!Lomiszerviz,10év,napi 5-9 (a csúcs 14db)tv,60%ban 100hzes technikák.A technikák:eepromégetők,epromégetők 1500db-os adatbázis ,a végzettségemmel nem untatnék semkit.Tudom ezzel most fölvettem a kesztyűt,de erre a beszólásra válaszolnom kellett,mert abból élek,hogy a kontár álműszerészek által levadászott,összesütögetett szemétből állítok össze működő készülékeket,1hét non-stop teszt,és műszaki boltból 6 hónap garival árusítom! Magamról ennyit! Látom,azért van aki már birkózott mennyiséggel,és rájött a gyárak üzletpolitikájára,(nevezzük bárminek). Vastinak azt alánlom,menjen el a lomis műszerészéhez,és ő válasszon egy NEM regenerált csövű Sony tvt.Néhány apró tipushiba megjavítása után hosszú évekig üzembiztosak.ELF
|
vas. jan. 04, 2004 12:41 |
|
|
vasti
gyémánt tag
|
Én most már kezdem rábeszélni magam, hogy egy ÚJ Panasonic, 63 vagy 70 centis tévét vegyek...
Beszéljetek le, ha hülyeséget csinálok )
Üdv!
|
vas. jan. 04, 2004 9:55 |
|
|
Signal
|
Engem nem győzött meg az "elemzés". Nem mondom, hogy a primitív, illetve műveletlenségről árulkodó stílus miatt, hanem szakmailag sem. Ebből akár még szakszerűtlen javítási kísérletet is kinézhető...
|
vas. jan. 04, 2004 8:54 |
|
|
Anubys
arany tag
|
Ez mi ez ?
Én kb. 3-400 db ilyen tévét javitottam , tekintettel, hogy ennek mi vagyunk a szakszervize.
A trafó hibásaknál mindig az a gond, hogy kilyukad a sorkimenő.
Viszont az általad leirt dolgot nem igazán láttam egy darabnál sem.
A régebbi 17.1 nél nagyon ritkán elszáll az MSP3400, de ez sem gyakori. Érdekes, hogy az MSP3401-el szerelteknél ez nem fordul elő.
A te eseted elég ritka lehet, mivel én nem igazán láttam erre példát.
Nem azt mondom, hogy lehetetlen, de nem jellemző.
Pont az a poén bennük, hogy a sorkimenő nem üt ki semmit ha csattan.
Ettől függetlenül minden új tévébe gyenge minőségű sorkimenőt raknak, tipustól függetlenül. És persze a csövek minősége is drámaian romlik.
Piacgazdaság. Vedd meg, ha lejár a garancia, bedöglik ,és vegyél újat.
Sajnos ide süllyedt a világ.
|
vas. jan. 04, 2004 2:14 |
|
|
ELFSZER
arany tag
|
Ja,igen!A kárfelmérés listája:SORKIMENŐ,MSP3416 HANGPROC,ST93XXXXXX CONTROLLPROC,24WC32 EEPROM,TDA8177F FÜGG VÉGFOK,DIGIT BOXBAN VPC PROCI,TÁPELEMEK,+MUNKADÍJ.EREDMÉNY:Jav. nem gazd. A tv bontásra került,a képcsöve egy 12 éves FL1.16-os 100hz,pip,scan,still.stb.Philips készülékben él tovább. REMÉNKEDŐK KÉRDÉSE: Ú J PHILIPS?????? Válaszom:jó a szopás,csak nem mindegy hogy a farkinca melyik oldalán állunk! Várom a kérdéseket! ELF.
|
vas. jan. 04, 2004 0:29 |
|
|
ELFSZER
arany tag
|
Köszi hogy retusálás nélkül raktad föl a 20másodperc alat papírra **** gyorsábrámat!Bár aki látott már blokksémát,talán eligazodik rajta,igaz, az időbeli történések magyarázata szükségeltetik a teljes megértéshez!Ha valaki kíváncsi az Ún.SZÁNDÉKOSAN TERVEZETT ELEKTRONIKUS CSAPDÁKRA,mégha nem szakember is,akkor olvassa végig az elemzést! EZ EGY MOST NÁLUNK IS KAPHATÓ SCHNEIDER TV 17. CHASSIS/SASSZI/100HZES,PIP,12 KOCKÁS SCAN,STILL STB,A66EAK PHIL KÉPCSŐVEL SZERELT TV KÉSZÜLÉK. Hozzám kerülésekor töltötte be a 14.hónapját!!!!Hibajelenség:totalDEAD! OK.Ilyet már láttam,GO!Táp felépít,bekapcs-hicc-hic-hic-hic.....MÉRÉS!Sorvégtranyó drót/TÖKZÁRLAT/,szemrevételezés:a sorkimenőn akora lyuk,mint nagyanyámon.-sorki raktárról csere,tranyó csere-bekapcs-hicccc-hiiiic-hiiiiic-hiiiiiiic-mérés-systemfesz=280v-gyors kikapcs.Sok-sok mérés,elemzés:/figyeld a rajzot/a regulátor figyeli az U.system feszültséget,saját tápját viszont a ttl/5v/áramköröket is ellátó,még stabilizálatlan kb.8V.-ból kapja!Ha a ttl stabilizált5V.körben bármi is zárlatossá válik/mondjuk egy világraszóló **** Eldor trafó kilyukadása miatt,ami olyan villámot vág a sassziba mint amit nyáron látunk zivatarkor/a regulátor csak a kék ibolya alól tud hesszelni,mert az őt ellátó táp kb.2-3volttal csökken,ami lehetetleníti a működését,a szekunder táp legmagasabb feszültsége 280V körül állt meg,ezzel együtt természetesen a többi táp is /PL.aBOOSTER/az égbe ment.Ezt hívják ŰRHAJÓS KIKÉPZÉSNEK!Aki kibírja,bennmarad!TAPASZTALAT:AZ ELDOR TRAFÓVAL SZERELT TV-K ÉLETTARTAMA MAX 2ÉV!Erre felfigyeltek a gyártók,és egyre több új készüléket szereltek ezzel a szeméttel!Sőt!Még olyan kiszolgáló áramköröket terveztek,hogy kevés kivétellel bármi meghibásodás történik,NE LEGYEN GAZDASÁGOS A KÉSZÜLÉKET MEGJAVÍTANI!Ez kb.700E FT. havi fizetés esetén befér!Itthon még durva!Így indulj el új TV-t venni!De tudnék még mesélni!ELF.
|
vas. jan. 04, 2004 0:10 |
|
|
Dreamer
|
Kedves barátaim!
Nem akarok még egy új TV / régi TV vitát indítani. Most azért szeretném, hogy kissé lássunk! Egy barátom settében rajzolt nekem valamit! Szeretném, ha Ti is megszemlélnétek, és valamit írnátok rá!
http://www.nexus.hu/skoda_fabia/web.jpg
Remélem kedves barátom rekonstruálja a dolgot!
Dreamer
|
szomb. jan. 03, 2004 22:00 |
|
|