|
Szerző |
Üzenet |
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
A hőkalibráció miatt X időnként magától is ugrik, ha nincs olvasás, akkor is, bár ez mp-ekben mérhető.
De új vinyónál is van már töredezés, az XP telepítése és a legtöbb program telepítése az átmeneti fájlok törlésével ér véget, amivel "lyukak" keletkeznek, amibe aztán kerülnek később is adatok, és akkor már bizony kell járni a fejnek sajnos.
Ha egy hangfelvételt hallanék a fejmozgásról, kiderülne, normális-e a hangja.
Üdv!
|
szer. jún. 07, 2006 7:03 |
|
|
Gabor2
platina tag
|
McLaca írta: Gabor2 írta: Egy új vinyón egyébként sem töredezett semmi, ha megnyitsz valamit, azt elvileg szép sorban kéne olvasnia, és közben nem lehetne hangja. Hát pont de. Üdv!
Háztól felerősödő hangot már én is tapasztaltam. Tényleg nem mindegy.
Új vinyón nem töredezettek a fájlok (mégha nincsenek is optimális sorrendben). És nem hiszem, hogy egy program indításakor a futásához szükséges összes fájlt egyszerre akarja beolvasni (**** is lenne, bár több program futásakor előfordulhat, ha valamelyik a gyorsítótárat rosszul kezeli). Persze hogy van fej mozgás (normális esetbe fájlonként egyszer, ami elhanyagolható), de az nem állandó ide-oda mozgás. Én a hangok leírásából inkább az utóbbira következtettem.
Egy kis teszt egyébként sem árthat. Tiszta vizet önt a pohárba. Én az új vinyóimat szeretem minél hamarabb letesztelni, hogy biztos lehessek benne, hogy tökéletesek, és ne hónapok után derüljön ki, hogy hibás.
Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy sz*r Lorant80 vinyója, de lehet hallani, hogy a hang a fej normális mozgásából ered-e, vagy valami rendellenes zajokról van szó. Pontosabban az ezekhez szokott fül könnyen meghallja. Ha nem, akkor jöhetnek a tesztek.
Csak a kíváncsiság vezérel: kb. milyen időközönként mászkál a fej a "saját szórakoztatására"?
|
kedd jún. 06, 2006 23:12 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Gabor2 írta: Egy új vinyón egyébként sem töredezett semmi, ha megnyitsz valamit, azt elvileg szép sorban kéne olvasnia, és közben nem lehetne hangja. Hát pont de.
Ugyanis a programok nem olyan sorrendben telepítik fel a fájljaikat, amilyenben majd azokat be kell olvasni. Erre konkrétan nem is figyelnek a telepítők (mert egyszerűen nem lehet).
Olyan nincs, hogy egy teljesen töredezetlen vinyón ne legyen olvasáskor fejmozgás (azaz ugrás egy távolabbi szektorra). Sőt, a hőkalibráció miatt még lineáris (pl. egy film másolása) olvasás közben is kiugrik időnként a fej egy-egy pillanatra, sőt, főleg lineáris olvasásánál rendszeresen újrakalibrálja a pozícióját.
Hidd el, hogy nem lesz annak a vinyónak semmi baja, egyszerűen vannak ma ilyen hangos vinyók, és 100%, hogy a beszerelés miatt (és a ház felépítése miatt) a valós hangot a ház a sokszorosára erősíti. Tipikus jelenség, ha a házon "érezhető" a fejmozgás, azaz az egész ház "beleremeg".
Gumiággyal (ez a legjobb), gumialátéttel lehet rajta segíteni. Ha kézbe fogjuk a vinyót és úgy olvastatunk vele valamit, akkor hallható a reális hangja, ami a (kedvezőtlen felépítésű házba) beépített működiési hangnál nagyságrendekkel kisebb.
Üdv!
|
kedd jún. 06, 2006 22:29 |
|
|
Gabor2
platina tag
|
lorant80 írta: McLaca írta: lorant80 írta: Ha a fejmozgást hallom akkor azt!!! Ha programindításkor kerreg, recseg, egyéb esetben csöndben van, akkor igen, azok a fejmozgások, csendesíteni úgyis csak azt lehet. Üdv! Program indításkor is - akkor elég szépen + a program használata közben is (pl: a Total Commanderben megnyitok egy új könyvtárat "kattan, reccsen, kuttyant" eggyet-kettőt. De néha csak úgy alapból amikor meggondolja bedobja ezt az efektust. De ami a szörnyű, hogy elég erélyes hangon csinálja ezt. Ez normális??? Üdv...
A fej seek-elésének elég jellegzetes hangja van. A te írásod alapján olyan, mintha valami baja lenne a vinyódnak. Egy új vinyón egyébként sem töredezett semmi, ha megnyitsz valamit, azt elvileg szép sorban kéne olvasnia, és közben nem lehetne hangja.
A Win képes töredezettségmentesítést indítani, miközben a gép pihenne. Bár ez egy új vinyónál nem nagyon számíthat, de jó ezt a fantasztikus opcióját kikapcsolni, pl. a CachemanXP-vel (innen letölthető: http://www.outertech.com/index.php?_cha ... =downloads ), Tweaks fül, Defragment hard disk when idle elől a pipát ki kell venni. Van még 1-2 dolog, amit érdemes átállítani, mint az Executive paging (ott se legyen pipa).
Nálam fent van a HD Tune 2.10 (azóta van újabb, innen le tudod szedni: http://www.hdtune.com ), ezzel a progival adatátviteli sebességet lehet megnézni. Az adatokat szekvenciálisan olvassa (legalábbis ha a beállításoknál accurate-re van állítva, akkor biztosan), ilyenkor nem lehet seek hang, mert a fej nem mozog ide-oda. Azaz ha egy ilyen tesztnél is hallasz hangokat, akkor ott valami gáz van (amikor az Access Time vizsgálatot nézi, akkor hallod ezerrel a fej mozgásának hangját). Esetleg a SMART adatok is mondhatnak valamit, mindenhol megvan adva egy határérték, ameddig normálisak az értékek (ebben a programba ezek az értékek a Health fül alatt vannak). Vagy lehet rá nyomni egy Error Scan-t, hátha talál valamit a program.
Nem tudom mennyire számít új típusúnak a vinyód, de ha az acoustic management még nem támogatott, lehet, hogy egy firmware upgrade-del azzá tehető (a gyártó oldalán meg kell nézni, hogy véletlenül van-e a tiedhez új firmware).
|
kedd jún. 06, 2006 21:29 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Na csak az dumáljon nekem, akinek kellett már SATA-s notebbokra XP-t tenni. Neszeneked floppy.
A kerregésre: igen, normális. Csendesíteni lehet jó házzal, ügyes, vibrációátadást kiküszöbölő beépítéssel. A ház ugyanis helyből képes 5×-ösére felerősíteni, ha csak simán bele van csavarozva a vinyó, és az minden rezgését átadja a háznak.
Egyébként nem kötelező a vinyóknak támogatni az acoustic management-et, és a 3Gb/s nem összekeverendő a SATAII-vel, mert nem ugyanaz.
Üdv!
|
kedd jún. 06, 2006 21:18 |
|
|
EFi
gyémánt tag
|
Zsoca-M5 írta: Repeta írta: A Sata-val az volt a bajom,h az XP telepítéskor nyafogott, mert nem ismerte fel a SATA-s vinyóm. Flopyt kellett a gépbe szerelnem(!!!), és lemezről beadni neki a javítást! Ez hallatlan... A Linux persze smián megette... Annyira azért nem! (Nem mintha a windows-t akarnám védeni, de ...) Amikor az XP-t kiadták még nem volt SATA ...és feltételezem a Linux-od némiképp újabb kiadású mint az XP. Amúgy lehet integrálni a drivert a windows telepítő cd-dbe és akkor nem fog floppyt kérni!
Nem is érdemli a Win, hogy védjék. Bravúrosan megoldotta a MS, hogy floppyról kéri a Win a SATA drivert, CD-ről eszébe se jutna, pedig az alighanem van a gépben, ha egyszer az emberfia nekiállt WinXP-t telepíteni...
Integrált CD-t meg ugyebár feltelepített XP alól lehet készíteni, szóval eső után köpönyeg.
|
kedd jún. 06, 2006 20:18 |
|
|
lorant80
ezüst tag
|
McLaca írta: lorant80 írta: Ha a fejmozgást hallom akkor azt!!! Ha programindításkor kerreg, recseg, egyéb esetben csöndben van, akkor igen, azok a fejmozgások, csendesíteni úgyis csak azt lehet. Üdv!
Program indításkor is - akkor elég szépen + a program használata közben is (pl: a Total Commanderben megnyitok egy új könyvtárat "kattan, reccsen, kuttyant" eggyet-kettőt. De néha csak úgy alapból amikor meggondolja bedobja ezt az efektust. De ami a szörnyű, hogy elég erélyes hangon csinálja ezt. Ez normális???
Üdv...
|
kedd jún. 06, 2006 19:10 |
|
|
lorant80
ezüst tag
|
Gabor2 írta: Köszi! Értem. Ez valami SATA II utód, nagyobb adatátviteli sebességgel. Vajon az olvasás/írás is gyorsult? Mert anélkül az adatátviteli sebesség nem túl sokat ér. Gondolom az elérési sebesség gyorsabb lett, hamár egyszer hangosabb is. Mondjuk én a csendes működést nem áldoznám fel a sebesség oltárán. Úgy látom ezzel Lorant80 is így van. Rákerestem az IBM Feature Toolra (a saját PATA-s Seagate-emen ezzel tudok Acoustic szintet állítani), és ráakadtam a Hitachi Feature Tool-ra, meg mindenre, ami eddig IBM volt, Hitachi néven. Ez is kimaradt az életemből: az IBM beolvadt a Hitachiba? Ezen az oldalon ( http://www.ixbt.com/storage/hitachi-t7k250.shtml ) láttam a programot (na a szöveget nem igazán értettem, de a képek magukért beszélnek). Lorant80, Alt+A-val belépve nem engedi állítani az Acoustic Level-t? És ha átállítod 1,5 Gb/s módba? Ahogy látom, az említett oldalon a Hitachit valahogy sikerült átállítaniuk quiet seek módba.
Kössz, hogy utánna néztél a dolognak!!!
A következők történtek:
Ellátogattam az ajánlott címre. Sajnos a szöveg értelmezéssel nekem is voltak problémáim, de a képek nagy segítséget nyújtottak!!!
Az utasitást követve próbáltam megváltoztatni a beállitásokat, de sajnos nem sokáig jutottam a dologgal...
Amikor arra az opciora kattintottam, hogy megszeretném változtatni a "SATA ................ ", nem birtam.
Ezen kivül még egy észrevételem volt, hogy az utasitásban a HITACHI HDD-nél azt irta ki, hogy DISABLED az accoustics állitási lehetőség, még meg nem lett változtatva a SATA cucc. Még nálam pedig azt, hogy NOT SUPPORTED.
Rosszat sejtek ebből a kedves kis információból, mivel ha nem tévedek e magyar fordítás azt takarja jelenteni, hogy NEM TÁMOGATOTT.
Tehát a lényeg az, hogy az első lépésnél be kellett húznom a kéziféket.
Létezik, hogy a HDD-mnél kifelejtették azt az opciót belepakolni, amely segítségével tudom az accousticat állitani???
És, ha ez igy van? Van-e más lehetőség a HDD halkítására???
Én hallottam valami olyasmit, hogy a Chipseten keresztül rá lehet bírni a dologra. Ha minden igaz van valami program (minden chipsetre külön), amit fel kell instalálni és azon keresztűl elvégezni a beállítást, hogy hangra
optimalizáljon!!! De sajnos az (NF3-as 250Gb-os) chipsetemhez nem találtam olyan programot. Az Intel chipsetekhez az Intel Application Acceleration program a megfelelő, ha minden igaz, mert probálni nem próbáltam, mivel nem Inteles a chipsetem!!! Erről hallottál-e valamit???
Igen a Hitachi és az IBM összebútorozott....
Üdv...
|
kedd jún. 06, 2006 19:00 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
lorant80 írta: Ha a fejmozgást hallom akkor azt!!! Ha programindításkor kerreg, recseg, egyéb esetben csöndben van, akkor igen, azok a fejmozgások, csendesíteni úgyis csak azt lehet.
Üdv!
|
kedd jún. 06, 2006 8:32 |
|
|
Gabor2
platina tag
|
Köszi! Értem. Ez valami SATA II utód, nagyobb adatátviteli sebességgel. Vajon az olvasás/írás is gyorsult? Mert anélkül az adatátviteli sebesség nem túl sokat ér. Gondolom az elérési sebesség gyorsabb lett, hamár egyszer hangosabb is. Mondjuk én a csendes működést nem áldoznám fel a sebesség oltárán. Úgy látom ezzel Lorant80 is így van.
Rákerestem az IBM Feature Toolra (a saját PATA-s Seagate-emen ezzel tudok Acoustic szintet állítani), és ráakadtam a Hitachi Feature Tool-ra, meg mindenre, ami eddig IBM volt, Hitachi néven. Ez is kimaradt az életemből: az IBM beolvadt a Hitachiba?
Ezen az oldalon ( http://www.ixbt.com/storage/hitachi-t7k250.shtml ) láttam a programot (na a szöveget nem igazán értettem, de a képek magukért beszélnek).
Lorant80, Alt+A-val belépve nem engedi állítani az Acoustic Level-t? És ha átállítod 1,5 Gb/s módba? Ahogy látom, az említett oldalon a Hitachit valahogy sikerült átállítaniuk quiet seek módba.
|
hétf. jún. 05, 2006 23:49 |
|
|
lorant80
ezüst tag
|
Ha a fejmozgást hallom akkor azt!!!
Szerinted mi adhatja ki azokat a kellemetlen hangokat, ami miatt már betegessen le akarom halkítani a HDD-t???
Az hóóóót tuti, hogy ez nem Seagatehez méltó viselkedés (hangossan berreg, recseg stb).
Valami jó ötlet???
|
hétf. jún. 05, 2006 22:16 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Na jó, de a csatolójuk a gyorsabb... Az meg nem hangos.
Most a fejmozgásokat akarod halkítani?
Üdv!
|
hétf. jún. 05, 2006 21:37 |
|
|
lorant80
ezüst tag
|
Kössz!!!
Nézelődtem az oldalon, de amire nekem lenne szükségem az sajnos nincs fent (valami softver). Csak információ jellegű dolgokat találtam.
|
hétf. jún. 05, 2006 21:36 |
|
|
lorant80
ezüst tag
|
Ezek a HDD-k (3Gbit/s) gyorsabbak. Valami uj generációs cucc!!! Ami magával hozza azt, hogy nem találok megfelelő softwert a lehalkításra(nincs támogatás)!!! KIRÁLY!!!
|
hétf. jún. 05, 2006 21:32 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
|
hétf. jún. 05, 2006 20:56 |
|
|
Gabor2
platina tag
|
Mi az a 3Gb/s??? Lemaradtam valamiről?
|
hétf. jún. 05, 2006 20:51 |
|
|
lorant80
ezüst tag
|
Szevasztok!!!
A problémám a következő:
A Hitachi Future Tool 2.01 programmal akartam csendesíteni a Seagate 250GB SATA, NCQ, 3Gb/s -os HDD-et, de nem bírtam, mivel nincs támogatás a 3.0Gb/s-os HDD-hez, amit le is irtak a Hitachi honlapján, ahonnan letöltöttem a programot is.
--------------------------------------------------------------------------------
Warning!: Switching your drive to support 3.0Gb/s, or enabling spread spectrum clocking and then using it, may render your drive unusable in a system that can't support these functions. If in doubt, please contact your system manufacturer.
--------------------------------------------------------------------------------
Találkoztatok-e már olyan programmal, amely támogatja a 3.0Gb/s-os HDD-et is???
A "SEAAAM.exe" programmal is próbálkoztam, de valahogy nem jött össze!!! Windows alatt próbáltam, de ott nem működik!!! DOS alatt kellene próbálkoznom? De hogyan???
Segítségeteket előre is köszönöm...
Üdv...
|
hétf. jún. 05, 2006 19:50 |
|
|
Lossfer
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3127 Tartózkodási hely: A véka segge alatt.
|
En tovabbra is a WD,Samsung,Seagate triobol valogatok.
Bar ezek kozul is most AR/Ertek szempontbol (gondolok itt a
SATAII 200GB,250GB , de a samu patakra is) a Samu a nyero.
Egyik kedvenc netes teszlap, az xbitlabs mellett:
OCW Readers' Award 2004 Results
http://www.ocworkbench.com/2004/article ... 2004-3.htm
4th OCWORKBENCH Readers' Award [Yr 2005] Results
http://www.ocworkbench.com/2005/readersaward2005/g5.htm
Pedig remlett hogy a Maxtor DiamondMax 9-es is nyert vhol dijat
most nem talalom.
Nem ertem hogy a fennti dijaknal a Samu hogy nem szerepel.
A legkevesebb hot az o vinyoi termelik. Ugy latszik ez nem
volt szempont. Pedig nagyon sokat elarul a keszulek
elettartamarol , tervezeserol.
|
vas. jún. 04, 2006 14:57 |
|
|
Epu
ezüst tag
Csatlakozott: hétf. jún. 21, 2004 11:23 Hozzászólások: 63 Tartózkodási hely: Budapest
|
Dester írta: Repeta írta: Maxtort nem akartam, ez érthető... Nekem nem érthető Repeta... Sorry. Mindenből lehet hibás termék. Én is kifogtam egy hibás Maxtort, de a másik 5 tökéletesen működik/működött. Üdv! Western-el van rossz tapasztalatom. 2 db újból az egyiket már használat előtt kellett javítani. Fej hibás volt. A másikon összekavarodtak az adatok, szoftveresen javítható volt. Csere nem volt lehetséges, mert gari nélkül vettem. Az egyik azóta is fut, igaz már csak tárolónak használom, mert mégis cak 4, éves. Amúgy csendes viszonylag és alíg melegebb mint normális, pedig rack-ben van. Több ilyen baleset nem fordulhat elő, mert gazdát cserélt a gyár.
|
vas. jún. 04, 2006 14:47 |
|
|
Gabor2
platina tag
|
Azért én értem. Volt egy idő (nem is olyan rövid), amikor sokan szidták őket, és nem egy ment tönkre. Nekem sosem volt Maxtorom, de az ismerettségi körben volt, aki megjárta vele. Ugyanakkor a munkahelyen elég sok van belőle, és elég jól bírják. Viszont a hangjuk alapjáraton (olvasás, írás nélkül) is egy fűrészmalomhoz hasonlít. Hiába, már nem mai példányok.
|
vas. jún. 04, 2006 12:52 |
|
|
Dester
Moderátor
Csatlakozott: kedd nov. 02, 2004 17:38 Hozzászólások: 5120 Tartózkodási hely: Budapest/Szeged
|
Repeta írta: Maxtort nem akartam, ez érthető...
Nekem nem érthető Repeta... Sorry. Mindenből lehet hibás termék. Én is kifogtam egy hibás Maxtort, de a másik 5 tökéletesen működik/működött.
|
szomb. jún. 03, 2006 21:02 |
|
|
Repeta
platina tag
Csatlakozott: kedd jún. 15, 2004 10:44 Hozzászólások: 585 Tartózkodási hely: Miskolc, a gyönyörű acálváros
|
Epu írta: Repeta írta: Hali!
Vinyófronton egy Hitachi lett végül anyagi okoból... Maxtort nem akartam, ez érthető... Tapasztalatok hitachival?
Más: Bennfentes infó,h a Maxtor külső egységek rövidesen seagate vinyókkal érkeznek! Üdv! Maxtor vinyom van fél éve. Árva pissz nem jön felőle és gyorsabb, mint amit a gépem érdemel. 32 fokos most. ha meleg van 46 is volt. 6L160PO és nem volt 18E Br. 25%-os Áfával. Igaz csodálkoztak a boltosok is az árán, és mire hazaértem vele, eltünt a Depóról ahol megláttam.
Erről már sok vita volt itt a fórumon. Természetesen nem minden Maxtor megy tönkre egyik napról a másikra. Sőt, a közvetlen ismerőseim körében nem is tudok ilyen esetről. De van 1 boltos cimborám, aki óvva intett a Maxtortól, mondta, volt, amikor 10-ből 6-ot viszahoztak.
Valaki, akinek Hitachija van?
|
szomb. jún. 03, 2006 18:10 |
|
|
Lossfer
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3127 Tartózkodási hely: A véka segge alatt.
|
32 fok, gondolom hazhutessel. 46fok mar nem tul barati.
Samsungom uzemi homerseklete 37-38C. (ez egeszseges)
Viszont 40fok folott nem jart raja meg a Donner Vetter soha,
eddig meg de nem.
|
szomb. jún. 03, 2006 16:47 |
|
|
Epu
ezüst tag
Csatlakozott: hétf. jún. 21, 2004 11:23 Hozzászólások: 63 Tartózkodási hely: Budapest
|
Repeta írta: Hali!
Vinyófronton egy Hitachi lett végül anyagi okoból... Maxtort nem akartam, ez érthető... Tapasztalatok hitachival?
Más: Bennfentes infó,h a Maxtor külső egységek rövidesen seagate vinyókkal érkeznek! Üdv! Maxtor vinyom van fél éve. Árva pissz nem jön felőle és gyorsabb, mint amit a gépem érdemel. 32 fokos most. ha meleg van 46 is volt. 6L160PO és nem volt 18E Br. 25%-os Áfával. Igaz csodálkoztak a boltosok is az árán, és mire hazaértem vele, eltünt a Depóról ahol megláttam.
|
szomb. jún. 03, 2006 16:37 |
|
|
Repeta
platina tag
Csatlakozott: kedd jún. 15, 2004 10:44 Hozzászólások: 585 Tartózkodási hely: Miskolc, a gyönyörű acálváros
|
Hali!
Más:
Bennfentes infó,h a Maxtor külső egységek rövidesen seagate vinyókkal érkeznek!
|
szomb. jún. 03, 2006 12:50 |
|
|
Lossfer
gyémánt tag
|
Tegnap talaltam ezt a Bird Computert, a Bartok Bela uton vannak.
Az arlistajukon egy csomo dolog jo aron van. Meg nem beszeltem veluk
telefonon nem tudom hogy az arak valosak -e.
Elnezest attettem az egeszet a Vasarlasi tanacsadoba mert oda valo.
Mielott a Merevlemezeset szetOFFolnam
|
csüt. jún. 01, 2006 13:21 |
|
|
Repeta
platina tag
|
Lossfer írta: GA-K8NE -an csak S-ATA csatl van nem? Akkor miert kerdezed hogy kepes e S-ATA2 vezerlesre. Negativ. En most keszulok osszerakni ismerosnek koltseghatekony gepet. Alaplap s754 Asrock K8NF4G /nVidia C51G/ int.vga br 12240Ft Processzor AMD Sempron 2800+ 754 64bit Box br 16432
Hmm hmmm...
Akkor marad az ATA-s vinyó.
64 bites Sempron 17000-ért? Hol????
|
csüt. jún. 01, 2006 12:53 |
|
|
Lossfer
gyémánt tag
|
GA-K8NE -an csak S-ATA csatl van nem?
Akkor miert kerdezed hogy kepes e S-ATA2 vezerlesre. Negativ.
En most keszulok osszerakni ismerosnek koltseghatekony gepet.
http://www.birdpc.hu/arlista_bp.html
Alaplap s754 Asrock K8NF4G /nVidia C51G/ int.vga br 12240Ft
- 2 x Serial ATAII 3.0 Gb/s connectors, support RAID 0, 1, JBOD
(No support for "Hot Plug" function)
- Supports AMD's Cool 'n' Quiet Technology
- Chipset capable to FSB 1000 MHz (2.0 GT/s)
- Supports Untied Overclocking Technology
http://www.asrock.com/PRODUCT/K8NF4G-VSTA.htm
http://www.asrock.com/PRODUCT/K8NF4G-SATA2.htm
http://www.asrock.com/PRODUCT/K8NF4G-SATA2%20R2.0.htm
Nem latok kulonbseget koztuk. Veszel bele rendes vgat es kesz.
Ennyi penzert veszett jo lap, nem is melegszik ugye 754 2800 Sempi
csak 1.4V-os.
tesztek:
http://www.ocworkbench.com/2005/asrock/ ... TA2/g1.htm
ph:
http://prohardver.hu/f.php?mod=40&id=220216
Processzor AMD Sempron 2800+ 754 64bit Box br 16432
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Lossfer csüt. jún. 01, 2006 12:59-kor.
|
csüt. jún. 01, 2006 12:45 |
|
|
Repeta
platina tag
|
Ezt néztem ki:
Seagate Barracuda 7200.9 ( ST3160812AS )
A Gigabyte GA-K8NE alaplap képes kezelni az SATA II nagyobb sebességét?
|
csüt. jún. 01, 2006 12:18 |
|
|
Charlie61
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 834 Tartózkodási hely: "Acélváros"
|
Lossfer írta: Repeta írta: Hali!
Az új gépembe most készülök 160-as ATA-s Samsung vinyót venni. Ne tegyem? Tényleg olyan hangos? Passz, sztem nyugodtam. Samuk nagyon jok ugy ahogy vannak. Samsung nem gyart olyan regota vinyokat mint a WD de a mostani winyoikat csak a WD-khez tudom hasonlitani. Szerintem. ...
Azért, mert nálunk csak pár éve tűntek fel a Samsung HDD-k, nem jelenti azt, hogy előtte nem gyártották.
Éppen a napokban került a kezembe egy 1993-as magazin, amiben rekord méretűként írnak egy Samsung HDD-ről.
|
csüt. jún. 01, 2006 11:56 |
|
|
Repeta
platina tag
|
Zsoca-M5 írta: Repeta írta: A Sata-val az volt a bajom,h az XP telepítéskor nyafogott, mert nem ismerte fel a SATA-s vinyóm. Flopyt kellett a gépbe szerelnem(!!!), és lemezről beadni neki a javítást! Ez hallatlan... A Linux persze smián megette... Annyira azért nem! (Nem mintha a windows-t akarnám védeni, de ...) Amikor az XP-t kiadták még nem volt SATA ...és feltételezem a Linux-od némiképp újabb kiadású mint az XP. Amúgy lehet integrálni a drivert a windows telepítő cd-dbe és akkor nem fog floppyt kérni!
Ok, az nForce4 chipset a SATA controller, nem a Silicon. (A kézikönyv szerint) Ez azt jelenti,h vehetek SATA II-t?
Amúgy flopyt nem akarok a gépbe szerelni semmi esetre sem. Ez a CD-be integrálás nem hangzik 1*űen.
|
csüt. jún. 01, 2006 11:56 |
|
|
IceS
ezüst tag
Csatlakozott: szomb. ápr. 03, 2004 2:15 Hozzászólások: 48 Tartózkodási hely: Mindenki bűnös:van aki a sört vizezi, van aki embert öl.
|
Victorius:úgy látszik hasonló az ízlésünk
|
csüt. jún. 01, 2006 11:32 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. márc. 26, 2004 9:12 Hozzászólások: 2711 Tartózkodási hely: Budapest, Érd
|
Repeta írta: A Sata-val az volt a bajom,h az XP telepítéskor nyafogott, mert nem ismerte fel a SATA-s vinyóm. Flopyt kellett a gépbe szerelnem(!!!), és lemezről beadni neki a javítást! Ez hallatlan... A Linux persze smián megette...
Annyira azért nem! (Nem mintha a windows-t akarnám védeni, de ...)
Amikor az XP-t kiadták még nem volt SATA
...és feltételezem a Linux-od némiképp újabb kiadású mint az XP.
Amúgy lehet integrálni a drivert a windows telepítő cd-dbe és akkor nem fog floppyt kérni!
|
csüt. jún. 01, 2006 11:13 |
|
|
Victorius
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. szept. 23, 2004 15:47 Hozzászólások: 1955 Tartózkodási hely: Somewhere in time
|
IceS írta: Hi! Hasonlóan jártam én is: NF7-S lap, PQM látja a Seagate S-ATA vinyót, winhez lemez kell.Később EP-9NPAJ deszka simán, lemez nélkül viszi. Tehát Repeta: ha az alaplap nativan kezeli a S-ATA vezérlőt (és nem egy külső vezérlő van rajta, pl. Silicon), akkor nem kell lemez S-ATA I-hez sem. Üdv: IceS
Mod:mitől nyiffan ki a S-ATA II lemez ha nem jumperelem át?Más feszkó kell neki, vagy más frekin megy?thanx
Vazze, Te az én gépemet birtoklod? Dettó ugyanez a helyzet. NF7-S winhez lemez kellett, EP-9NPA+ Ultra simán csípőből kezeli!
|
csüt. jún. 01, 2006 8:40 |
|
|
IceS
ezüst tag
Csatlakozott: szomb. ápr. 03, 2004 2:15 Hozzászólások: 48 Tartózkodási hely: Mindenki bűnös:van aki a sört vizezi, van aki embert öl.
|
Hi!
Hasonlóan jártam én is: NF7-S lap, PQM látja a Seagate S-ATA vinyót, winhez lemez kell.Később EP-9NPAJ deszka simán, lemez nélkül viszi.
Tehát Repeta: ha az alaplap nativan kezeli a S-ATA vezérlőt (és nem egy külső vezérlő van rajta, pl. Silicon), akkor nem kell lemez S-ATA I-hez sem.
Üdv:
IceS
Mod:mitől nyiffan ki a S-ATA II lemez ha nem jumperelem át?Más feszkó kell neki, vagy más frekin megy?thanx
|
csüt. jún. 01, 2006 5:32 |
|
|
Dester
Moderátor
Csatlakozott: kedd nov. 02, 2004 17:38 Hozzászólások: 5120 Tartózkodási hely: Budapest/Szeged
|
Nekem az volt a bajom csak, hogy amikor SATA vinyón volt a rendszer, váratlan lefagyások voltak, driverelszállások, stb stb... Amikor visszaraktam a rendszert a 120-as IDE Maxtorra, minden ilyen parajelenség megszűnt.
|
szer. máj. 31, 2006 21:51 |
|
|
Lossfer
gyémánt tag
|
Beszereled majd kiszereled.
Viccet felreteve ez tenyleg gaaz.
http://www.pcworld.hu/forum/index.php?s ... c=383&st=0
sajna ugyanaz a helyzet:
"Az alaplapom kapott egy Samsung S-Ata II-es 160GB-s Hdd-t.
A Bios látja (A8N Sli Deluxe-frissítés 1012.003), az XP nem."
Nemtom en II-est vennek. Viszont ahogy a forumon emlitik
vigyazni a SATAI/II jumper allitassal, konnyen taccsra lehet vagni a
draga vinyot.
|
szer. máj. 31, 2006 16:49 |
|
|
Repeta
platina tag
|
A Sata-val az volt a bajom,h az XP telepítéskor nyafogott, mert nem ismerte fel a SATA-s vinyóm. Flopyt kellett a gépbe szerelnem(!!!), és lemezről beadni neki a javítást! Ez hallatlan...
A Linux persze smián megette...
Szóval ezért akarok ATA-t. Vajon a SATA II-t már szereti az XP? A kiszemelt alaplapom: Gigabyte GA-K8NE.
Köszi.
|
szer. máj. 31, 2006 16:35 |
|
|
Lossfer
gyémánt tag
|
Repeta írta: Hali!
Az új gépembe most készülök 160-as ATA-s Samsung vinyót venni. Ne tegyem? Tényleg olyan hangos?
Passz, sztem nyugodtam. Samuk nagyon jok ugy ahogy vannak.
Samsung nem gyart olyan regota vinyokat mint a WD de a
mostani winyoikat csak a WD-khez tudom hasonlitani. Szerintem.
Alaplapodon nincs S-ATA csati? Mert ahogy fenntebb olvashatod
a S-ATAII eseik (200,250GB) nagyon jora sikerultek es amig
nem valtasz majd alaplapot addig ugye SATA1 kent tudnad
hasznalni(jumper). Szerintem. S-ATA 1es vinyot en sem vennek ,
jobb nala a PATA , de 2esek mar jok. Sztem.
SATA II -rol hogy ne csak a libegobe beszeljek:
http://www.planetamd64.com/lofiversion/ ... t6309.html
Pusztan ezert es gazdasagossagi okokbol is volna erdemes
ilyet venni , hamar amugy is nagyot akarsz.
A tesztben szereplo Hitachi val sacc/kb azonos sebeesseget
produkalnak a Samu SATA2esei is. CHEERS
|
szer. máj. 31, 2006 16:19 |
|
|
Maxibuci
arany tag
Csatlakozott: csüt. dec. 01, 2005 12:36 Hozzászólások: 369 Tartózkodási hely: Békéscsaba
|
A Seagate-ről nincs ilyen tapasztalatom, így elsősorban azt ajánlom.
Igaz 1-2 ezer Ft-tal drágább, mint a Maxtor és a Samsung winyók, de nekem ez a márka bevált(3 éve egy 40 GB-os 7200 rpm-es ATA winyó hever a gépemben, eddig gond nélkül müxik) !
|
szer. máj. 31, 2006 10:26 |
|
|
Repeta
platina tag
|
Hali!
Az új gépembe most készülök 160-as ATA-s Samsung vinyót venni. Ne tegyem? Tényleg olyan hangos?
|
szer. máj. 31, 2006 10:18 |
|
|
Maxibuci
arany tag
Csatlakozott: csüt. dec. 01, 2005 12:36 Hozzászólások: 369 Tartózkodási hely: Békéscsaba
|
Kössz a tippet !
Már húzom is a netről!
|
szer. máj. 31, 2006 9:40 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6037 Tartózkodási hely: Usa
|
A 64 az baromi sok,de azt már nemigen tudod kézzel tapizni.
Szereld ki és lógasd ki a gépből(tegyél alá egy újságot)és próbáld ki a Hieren's CD-n is lévő smartudm-el az a valós hófokot írja ki és azt is hogy mennyi ideje van még.Az Everest erősen hajlamos a füllentésre
|
kedd máj. 30, 2006 19:37 |
|
|
Maxibuci
arany tag
|
Van egy 40 GB-os 7200 Rpm-es Maxtor winyóm és néha aggódok, hogy nem-e sok neki az a 64 fokos üzemi hőmérséklet(Everest Ultimate temperature).A kezemnek is elég meleg a cucc!
1 ventis rack-ben van és a szellőzéssel sem tapasztalok gondokat.
Mitől van melege szegény háttértáramnak
Köszi mindenféle hozzászólást !
|
kedd máj. 30, 2006 17:17 |
|
|
Victorius
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. szept. 23, 2004 15:47 Hozzászólások: 1955 Tartózkodási hely: Somewhere in time
|
Dester írta: Nekem az első 300-as SATA Maxtorom gyári hibás volt. Kicseréltettem, az újjal semmi bajom. Nem rendszervinyónak, hanem adattárolásra használom. Ezen a(z első) hibás Maxtoron kívül sose volt gondom Maxtor vinyókkal. Egyébként a Maxtor és a Seagate egyesül, szóval még kevesebb alternatíva marad...
Pontosabban a Seagate megveszi a Maxtort...
Laca: nekem sincs gondom a satával egy csepp sem. Kívánom, hogy ne is legyen..
|
kedd máj. 30, 2006 17:08 |
|
|
Dester
Moderátor
|
Nekem az első 300-as SATA Maxtorom gyári hibás volt. Kicseréltettem, az újjal semmi bajom. Nem rendszervinyónak, hanem adattárolásra használom.
Ezen a(z első) hibás Maxtoron kívül sose volt gondom Maxtor vinyókkal.
Egyébként a Maxtor és a Seagate egyesül, szóval még kevesebb alternatíva marad...
|
kedd máj. 30, 2006 10:42 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. márc. 26, 2004 9:12 Hozzászólások: 2711 Tartózkodási hely: Budapest, Érd
|
Ezzel nem értek 1-et, de már lusta vagyok 100-adszor leírni, hogy miért nem
|
kedd máj. 30, 2006 9:05 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Victorius írta: Életem bakiját készülök elkövetni: kiszemeltem egy Maxtor SATA vinyót.
Megvegyem? Második vinyónak lesz, adattárolásra. Itt a nagyobbik baki a SATA.
Üdv!
|
hétf. máj. 29, 2006 21:39 |
|
|
Lossfer
gyémánt tag
|
http://www.depo.hu/?pn=products&c_main= ... 62&m_id=68
A 250eshez irtak
Szpis
Én is csak kíválóan tudok nyilatkozni róla. Egy
hete van meg, a 80-as Maxtort váltotta, de ég és
föld a kettő.
A hőmérséklete egy síma alsó egyventillátoros
hűtővel is megáll 29 foknál, és veszett gyors....
2006-05-05 20:54:47
mocii
Ha 250 GB-os merevlemez kell, akkor egyértelműen a
Samsung a nyerő. A Prohardver tesztjében ez és a
Hitachi T7K250 vannak felváltva az élen, de utóbbi
sokkal többe kerül.
Ez a merevlemez egyértelműen a leghalkabb!
(Szinte alig ad ki hangot - saját tapasztalatom
szerint.)
A 200ashoz nem irnak semmit, de gondolom mivel
ugyanarra a 4C-re vegzodik a jelolesuk azonos lehet
a felepitesuk,mechanikajuk. Marmint teljesen.
http://www.depo.hu/?pn=product&c_main=6 ... p_id=25500
Tobb helyen irnak a 250esre 19br koruli arat. Ha ez igaz a 250eset vedd. hamarludlegyen kover
|
hétf. máj. 29, 2006 17:01 |
|
|
Victorius
gyémánt tag
|
Lossfer írta: Nekem 80as PATA SP0208 Samum van 2 eve. Az elso 2-3 honapban szinten berreget kattogott ez is. De aztan abbahagyta es azota csendes. Igen masoktol is hallottam hogy 80-120-160 -asoknal van ilyen jelenseg. Mondom nalam csak kb az elso 2-3 honapban azota(20honap) egyszer sem. Ami pozitivum: azota hangtalan, 37-38C fokos hazhutes nelkul, Roadkil DiskSpeed 54MB/s-et ir linearis olvasasra, soha semmi gond vele http://www.roadkil.net/DskSpeed.htmlSztem is 200as Samut vegy amilyen Zsocanak is van. Nem irt rola semmi rosszat.
...de idegbajt kapok, ha ez is búgni fog.
|
hétf. máj. 29, 2006 16:15 |
|
|