Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. dec. 26, 2024 6:47

Hozzászólás a témához  [ 2652 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 54  Következő
Számítástechnikai rémtörténetek 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
fogyvéd :)
VESSZENEK!!!!! :D :D :D :D :D :D
velem is ****. A kiabálás és asztalverés (anyázás, fogyvéddel- (és rosszhír-keltéssel) fenyegetés) megoldotta :D

szomb. júl. 08, 2006 13:06
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 
nem tudom ki emlékszik rá....

csak egy rövid megjegyzés:

a 2005.08.10 kék hal nyugati boltjában leadott 3napon belül visszavitt 80GB HDD még mindig nem tudták megnézni és azt sem tudják hol lehet.

Fontolgatom, hogyan jussak hozza?

-tippek?

szomb. júl. 08, 2006 11:28
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
stol írta:
Én reflexből hátra dugdosom a pendrive-om, mivel már jártam én is így :wink:

Én reflexből hátra dugdosom a pendrive-om, mivel már mások is jártak így. :lol:

szomb. júl. 08, 2006 9:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
djsms írta:
Salvatore Salvataggio írta:
az ELTE-n volt pár gép amelynek rosszul kötötték be az első USB-jüket. Jó pár pendrive elszállt mire hajlandóak voltak megfordítani a pólusokat.

Én egy ügyfélnél jártam így. jelezte, hogy nem megy a net. Atom vírusos volt a gép :) Semmi gond, pendrive elő, mivel azon rajta van minden hasznos dolog. Enyhe füstszag, majd erősödik. Ekkor az 1 gigás kingstonom már kukaérett is volt. Tulaj persze végig ott áll mellettem, de nem szól semmit. Lekapom a gép oldalát és konstatálom, hogy rosszul van rádugva az előlapi usb. User reagálása:
"Ahááá! Akkor az én pendriveom is ezért ment tönkre!"
...
Hirtelen nem tudtam, hogy belerúgjak vagy megetessem vele a döglött pendriveomat...

Én reflexből hátra dugdosom a pendrive-om, mivel már jártam én is így :wink:

pén. júl. 07, 2006 18:11
Moderátor

Hozzászólás 
Salvatore Salvataggio írta:
az ELTE-n volt pár gép amelynek rosszul kötötték be az első USB-jüket. Jó pár pendrive elszállt mire hajlandóak voltak megfordítani a pólusokat.

Én egy ügyfélnél jártam így. jelezte, hogy nem megy a net. Atom vírusos volt a gép :) Semmi gond, pendrive elő, mivel azon rajta van minden hasznos dolog. Enyhe füstszag, majd erősödik. Ekkor az 1 gigás kingstonom már kukaérett is volt. Tulaj persze végig ott áll mellettem, de nem szól semmit. Lekapom a gép oldalát és konstatálom, hogy rosszul van rádugva az előlapi usb. User reagálása:
"Ahááá! Akkor az én pendriveom is ezért ment tönkre!"
...
Hirtelen nem tudtam, hogy belerúgjak vagy megetessem vele a döglött pendriveomat...

pén. júl. 07, 2006 16:59
a fórum lelke

Hozzászólás 

pén. júl. 07, 2006 15:03
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
djsms írta:
Barátnőm kimosta az egyik nadrágomat. Ez önmagában szerencsére nem lenne rémtörténet, csakhogy benne maradt egy 256-os CF kártya tele értékes fényképekkel. Eredmény: 1db tiszta kártya, ami... működőképes maradt! :twisted:

Na igen. Én általába egy buszjegyet vagy egy 100-ast felejtek a zsebembe, Te egy memóriakártyát. :D

Egy kis rémtörténet, vagyis inkább vicces dolog:

Kolesz gépterembe van egy "rendszergazdánk". Szegény emberke nem nagyon ért a cuccoshoz, mind1.
Szóval gépeken (sulinetes csodamasinkák) van jó kis symantec antivírus. Egyik nap antivir sír, hogy vírus van, akkora képernyőbe van kirakva mint a ház, villog stb. Szólunk rendszergazdinak, hogy emelje fel azt a....
Ránéz. ŐŐŐŐ, rossz az a gép. Kapcsold ki. Itt nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek :P

Másik: ugyanez hely, ugyanez körülmények. Másik gép ki van kapcsolva előző nap kékhalálozott. Megkérdezzük rendszergazdit, hogy megcsinálta-e. (Nála ez annyit jelent, hogy berakja a ghost-floppyt, aztán vagy jó lesz vagy nem. Ha nem, talán egy héten belül szól a sulinetnek, hogy hát ez a **** megint bedöglött). Na, szóval, megkérdezzük. Válasz: hát a vinyó kicsit kattog, néha a gép lefagy meg újraindul, de ha akarod odaülhetsz elé.

csüt. júl. 06, 2006 20:58
Moderátor

Hozzászólás 
Barátnőm kimosta az egyik nadrágomat. Ez önmagában szerencsére nem lenne rémtörténet, csakhogy benne maradt egy 256-os CF kártya tele értékes fényképekkel. Eredmény: 1db tiszta kártya, ami... működőképes maradt! :twisted:

csüt. júl. 06, 2006 19:59
Moderátor

Hozzászólás 
tocsa120ls írta:
...
"KRHMMM... Várj csak... szerintem azt a gépet utoljára nem én javítottam, hanem az R. ... hozzá kéne... igen, ki kellene kapcsolni... most!" :twisted: :twisted:

!-D !-]

szomb. júl. 01, 2006 11:22
ezüst tag

Hozzászólás 
Jóreggelt. Az informatikus piti bosszúja c. eposzból szeretnék egy fejezetet előadni.

Pár éve egy kisebb és meglehetősen sikertelen számtechboltban 'dolgoztam' (a sikertelenségéről elég annyi hogy egy év alatt láttam a nyitást meg a zárást is). Magáncélra nagykerbőlvásárlás engedélyezve volt. Jóbarátom rokonának kellett egy gép. Nosza összedobtam néhány nálunk heverő használt meg pár új cuccból a masinát. Nem volt valami nagy cucc, 1.7 iCerka boxed, Abit alaplap, Abit Siluro Ti200, 256MB ram, 80GB hdd meg LG combodrive egy abszolut noname házba, Macron táppal. ("De ez nem lesz jó..." "Olcsó legyen!" "De kevés lesz a..." "OLCSÓ LEGYEN!" "Jó :roll: ")

Gép meglepően jól működik az alapokhoz képest, egy nap teszt, prime95, 3DMark is meglepően sok pontot ad, szép. (Megint sikerült egy becsületes gépet összerakni, kicsit olcsó ugyan meg a ház se az a nagyonnagyon, de szépen működik - elégedett sóhaj, saját magam vállonveregetés.) Gép el, kifizet, hálákodás. Három nap múlva telefon, az ismerős ECDL-es haverja mondta nekik, hogy jól átb*am őket, ez a gép sokkkkkkal olcsóbb lett volna a tecsóból, különben is sz*r mert nem megy rajta ezmegaz (Mondtam volna hogy a dosos játékok 80%-a nem szereti az XP-t de leugatott). :x Gratulálok bmeg most ugrott a garid, ide vissza ne hozd mert... agyvérzés. Céget később otthagytam aboszult szívfájdalmak nélkül, azóta itthon csak úgy fusiban rakok össze meg javítgatok gépeket. Nem ugat bele senki. Jó.

*** forward 2 yrs. ***
Telefon: "Hátizé, kedves (!!!) tocsa120ls a gép tápja pukkant és..." (itt közbevágtam és megadtam egy haver - legyen ő csak R. -számát aki szintén eléggé ért a gépekhez, őt b*tassa ha elfelejtette volna, hogyan váltunk el).
R. később mondta csak hogy majdnem visított amikor azt a gagyi házat meglátta... emlékszik még valaki azokra az 1tápszéles A*valamitech házakra, amiknek az oldalán elöl látszanak a meghajtóhelyek bestancolt tartói? És csak az oldallap 2/3-a levehető?
Egyszer összerakod és soha többet, mert a legközelebbi szétszedéskor a műanyag patentek kiszedéskor csak megfehérednek, de visszarakáskor elpattannak. (anno kb +1000Ft-ért már kapott volna SP házat, de neeem)

*** forward 1 yr. ***
Telefon: "Szervuszszervusz, te kellene adsl netet telepíteni a gépre itt ülök előtte..." "Várj... a Te gépedre?" "Nem, az ismerősömé - tudod amit összeraktál - (*mintha elfelejteném b**meg, a masina túlélte a tápdurranást és azóta is hibátlanul megy, megnézném a tecsós csodagazdaságosmasina mit szólt volna hozzá*) és nem megy mert nagyon lassú meg valami nem..."

Ennél a pontnál tűnt fel a háttérben egy vékony hang. Olyan kitartóan váltakozó két frekvencia, mint a rendőrsziréna... csak lassabb...

LASSABB...

B+!

*Mental note*: az intel gyári cooler három évet szokott bírni.

"KRHMMM... Várj csak... szerintem azt a gépet utoljára nem én javítottam, hanem az R. ... hozzá kéne... igen, ki kellene kapcsolni... most!" :twisted: :twisted:

szomb. júl. 01, 2006 8:54
Moderátor

Hozzászólás 
Szerencsére ők rendesek, és eszük ágában sincs rámkenni. (Nem is tudnák.) Mindenesetre az alkatrészek megvannak, holnap szerelem össze. Nade ez már off, mostmár újabb rémtörténetek jöjjenek...

kedd jún. 27, 2006 9:51
a fórum lelke

Hozzászólás 
Azért hívtak ki, hogy legyen kire kenni. :D (Magyarországon vagyunk, szóval meg sem lepődnék, ha tényleg így lenne... :))

Üdv!

hétf. jún. 26, 2006 22:30
Moderátor

Hozzászólás 
Dester írta:
Ezt most hogy is jön ide? A gépet nem én vettem, nem én raktam össze. Eszembe se jutott, hogy belenézzek. Engem "csak" egy újratelepítéshez hívtak.

Ismerős, így szokott kezdődni :) Ez a halott vinyós dolog se kutya. Legutóbb rám akarták kenni, hogy biztos én rontottam el, noha ők hívtak ki, mert kattog a gép és nem indul...

hétf. jún. 26, 2006 9:44
Moderátor

Hozzászólás 
Ezt most hogy is jön ide? A gépet nem én vettem, nem én raktam össze. Eszembe se jutott, hogy belenézzek. Engem "csak" egy újratelepítéshez hívtak.

hétf. jún. 26, 2006 9:20
a fórum lelke

Hozzászólás 
:hm: Nem is tudom,hogy kezdjem: aki már dolgozott szkázis szerverek mellett,az otthon igen-igen megszereti a csöndet-et.
1.A legfontosabb: kell egy olyan propeller a proci tetejére,ami, ha a tápban el is röppent a venti akkor is kellően meghűti.Ha egyéb légmozgás nincs.-nem szabad csak az alaplapra hagyathozni!-ez a túléléshez feltétlenül szükséges!
2.Bőséges szép,szelős ház (a szépépség szubjektív)! Ezt,bizony meg kell fizetni!
Nem kellenek 8-(9- floppy)esetén sem +léghajtók és müködik +40 fokban is.sőt! :roll: :roll:
3.Minél vékonyabb meghajtókábelek egy sodrott-fonott kábellel,akár 20-30% légtöbblet nyerhető,mint a hagyományossal.UU igaz ez a tápkábelekre is,de ez már a következő punkt.
4.Jó táp -teljesen mindegy Chif vagy Thermal, Q-t stb.(lényeg a mások által is kipóbált megbízhazó márka legyen pl: Vargánya és bundája-Kép)minél nagyobb propellerrelekkel,de ebből csak egy 12v.15-cm(van már ilyen is)lapáttal-hozzátéve,nem mindegyik házba fér be- és mint a régi amerikai filmekben pörög,de nem hallod és van huzat.-Természetesem figyelembe kell venni a maximált gépigényt teljesítményszempontból-ez sanjos a csendkorlát alját képzi,legalábbis léghűtés terén :cry:

vas. jún. 25, 2006 16:35
Profil Privát üzenet küldése ICQ YIM Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
Hétvégén vindóztelepítés, mert a 4 éves ikszpé megadta magát. Egyfolytában kékhalál. Nojó. Előtte azért ránézek a vindózra: félóra alatt feláll, közben jön a panaszkodás: nem tudnak Explorerrel netezni... Közben bebootol a Windows is, majd az Outpost közli, hogy az IEXPLORE.EXE-t blokkolja. (!!!) Mondom, nem csoda, ha nem megy. Ki nyomta rá? "Mi nem..."
Utána kérdés: "ja igen, és meg lehet azt csinálni, hogy játékoknál ne jöjjön fel folyton az ablak, hogy allow once meg stop once?" (Outpost kérdése ugye.)
Képben vannak, jól van, újratelepítés után jó lesz a Windows tűzfal is...

Újraparticionálás (20+60 GB), XP telepítés. Rendben végigmegy. Reboot. Nod32 telepítés. Ez is oké. Le kéne formázni a maradék 60 GB-ot is NTFS-re. Elindítom, 75%-nál megáll. Ekkor meghallom azt a hangot, ami minden számítógéphez kicsit értő ember rémálma: azt a jellegzetes vinyókattogást... Kattog, kattog, szünet, újra. Majd újraindul a gép.
Be BIOS-ba. Processzor terheletlenül 59°C. (2,7 GHz Celeron!) Hujujujjjj... Kikapcs, szétszed. Összesen 3 ventillátor volt a gépben: egy a procin, kettő a tápban. Nézzük a vinyót. Szűk 1 másodperc után azonnal kaptam is el az ujjam... A 80 GB-os Seagate olyan forró volt, amilyen forrónak én még vinyót nem éreztem. Még percek múltán is sütött.
Kikapcs, tápkábel kihúz. Mondom kéne bele legalább 2 ventillátor, de inkább 3: egy előre, egy hátra, meg egy a vinyó alá, ha már ennyire fullad a gép. (A szobában amúgy nem volt hőség...)
"De úgyis levisszük a pincébe, ott 10 fokkal hidegebb van."
................

Végül rábeszéltem őket, hogy hétfőn azért nézek ventillátort a gépbe. :nemjottbe:

vas. jún. 25, 2006 15:25
a fórum lelke

Hozzászólás 
Háááát... azt nem merném állítani, hogy megbízható :D, de nekem ki is fordult belőle a ventilátor... Mármint egyszerűen a motor szétesett és befelé bedőlt a propeller...
Kis pánik volt, de beleállítottam a gép oldalába egy ventilátoros hősugárzót - természetesen hideg fokozaton :), és csak annyi időre járattam a gépet, amíg megnéztem, hol lehet a környékemen normális tápot kapni és mennyiért. Másnap meg is vettem a Chieftecemet, a magyar tápszörny azóta is megy (kicsit visít) ventilátor nélkül, de már csak elaggott hűtőventilátorok teszthajtására használom.

Üdv!

szomb. jún. 24, 2006 23:15
Moderátor

Hozzászólás 
Két hónap után tápot cseréltem az egyik pc alapú szerverben. Mármint 2 hónappal azután, hogy megállt a tápventi benne :oops:
A táp az a bizonyos rettegett magyar táp ;) A gép egyébként kifogástalanul működött. Valamiért a közelében dolgoztam és hozzáértem a táp részéhez, ami kellemesen tűzforró volt :) Munkatársam jelezte, hogy kb 2 hónappal ezelött vette észre, csak akkor kiment a fejéből, szvsz ki tudja mióta állt benne a venti :twisted:
Ezek után mondja valaki, hogy nem megbízható táp :D

szomb. jún. 24, 2006 22:57
arany tag

Hozzászólás 
:D :lol:

csüt. jún. 22, 2006 10:49
ezüst tag

Hozzászólás 
Szegről-végről ismerős nyaggat, "ugyannézdmá'megnekedegyperc", tkp nincs semmi baj a gyeröknek használtan vett P3 géppel, csak valahogy olyan zajos.

Na, mondok, akkor valszeg csak egy venticsere néz ki, hoci.

Masina prezentálva, bekapcs, hát mint egy kettedik világháborús négymotoros vadászgép.

Kikapcs, ház kinyit, állam leesik.

Az eredeti tulaj valami oknál fogva a ház legtávolabbi sarkába suvasztotta a HDD-t. Ezzel nem is lenne semmi baj, csakhogy a HDD tápmadzag nem ért el odáig, ezért meghosszabbította.
Nyilván nem talált táphosszabbítót a piacon, ennélfogva berakott két, 486-os procihoz való ventit (pelenkásoknak - azoknak még úgy volt a tápja, hogy egy papa-mama IDE táp hosszabbítóból ágaztatták le e 12 Voltot). Igazán 5letes, de hogy a két hóttfölösleges ventit mér' nem vágta le róla?

Nna, ezek az időközben csapágyassá lett, a kasztni alján kallódó ventik akarták szétrázni a szerencsétlen gépet. Nyissz-nyissz, és láss csodát, ha nem is egy suttogó, de aránylag kussban van...

csüt. jún. 22, 2006 9:27
Moderátor

Hozzászólás 
:gigalol: :gigalol:

szer. jún. 14, 2006 13:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
Zsivaagoo írta:
Amikor idekerültem ebbe a bányába (2000. február közepe) lett véve szerver. LYÓ kis Compaq szerver 9 gibás szkúzi mencseszterekkel. Rárugdostam a Novell Netware 5.1-et, és lőn saját hálózat, és lőn bódottá.

(...)

Zsivaagoo! Köszönjük!!
:lol: :hihi: :gigalol: :mrgreen: !-B !-F

kedd jún. 13, 2006 19:30
arany tag

Hozzászólás 
LOL :lol: :D

kedd jún. 13, 2006 18:19
platina tag

Hozzászólás 
Amikor idekerültem ebbe a bányába (2000. február közepe) lett véve szerver. LYÓ kis Compaq szerver 9 gibás szkúzi mencseszterekkel. Rárugdostam a Novell Netware 5.1-et, és lőn saját hálózat, és lőn bódottá.

Majd 2 év múlva kezde kevés lenni az hely az szerveren, ekkor az rencergizda (mármint én) megrendelé az két darab 20 gibás szkúzi mencsesztereket és az 1 gibányi memóriát az szerverbe, hogy bővüljön LYÓL, és az ménkü nyüves Oracle nevü fenevad is sündöröghessen rajta az katrocában. És ismét lett nagy öröm az bányában.

És akkor az népek eljövének az TÁH-tól, hogy telepítenének mindenféle bérszámfejtést az katrocában sündörgő ménkü nyüves Oracle nevü fenevadra. Ám az bérszámfejtés nem akart az ménkü nyüves Oracle nevü fenevadre rátelepedni, mondván öreg az fenevad. És akkor lészen nagy szomorúság az népek köreiben, és lészen továbbra is nagy öröm az bányában.

Új év jöve el, az Bányatröszt ada vágott dohányt az bérszámfejtéshez kellő masinériára. És ismét eljövének az népek az TÁH-tól, hogy telepítenének mindenféle bérszámfejtést az új masinériára. És megtelepüle az bérszámfejtés az masinériára. És akkor lészen nagy boldogság az népek köreiben, és lészen nagy bánat az bányában.

Új év jöve el mesmeg. És megdöglend az 9 gibás szkúzi mencseszter az szerverben és csak egy 9 gibás mencseszter szolgála tovább. Ám az rencergizda rendele új szkúzi mencsesztert. És eljöve az szállító, és hozá az szkúzi mencsesztert. Az 36 gibásat. És mene az 36 gibás szkúzi mencseszter az szerverbe, hogy légyen ő az 9 gibás mencseszternek az tükre.

És mene az évnek vége felé az rencergizda az fővájárhoz könyörögvén, hogy az bányatröszt adna elégséges vágott dohányt új masinériára az Úrnak 2005.-ik esztendejére, hogy legyen az új masinéria az továbbiakban az szerver.

És eljövén az Úrnak 2005.-ik esztendeje, és az Bányatröszt nem ada vágott dohányt az új masinériára, mondván, hogy nagy az ő nyomorúsága, néki magának is alig van vágott dohánya.

És eljöve az Úrnak az 2006.-ik esztendeje, és Pünkösd havában mesmeg megdöglend az szerverben az 20 gibás szkúzi mencseszter, mely csak 17,5 gibás leend. És lőn nagy szomorúsága az rencergizdának, mert már az szalagos egységről is lefolyának mind az bányának, mind az Bányatrösztnek igéi. És az szalagos egység is megdöglend vala.

És mene az rencergizda könyörögvén az Fővájárhoz, és érdeklőde, hogy lészen-é az bányának vágott dohánya elegendő az 20 gibás szkúzi mencseszterre, amely nem is annyi, köszönhetően az Sátánnak.
És az Fővájár mondá: rendeltessék meg az 20 gibás szkúzi mencseszter. És lőn boldogság az rencergizdának az ő szüvében, és háborgó lelke megnyugoda.

És eljöve az szállító, és hozá az szkúzi mencsesztert. Az 20 gibásat, amely nem is annyi köszönhetően az Sátán istentelen mesterkedéseinek. És mene az rencergizda az szerverhez az 20 gibás mencseszterrel hétfőn napnyugta után. És kézbe vevé az csavarhúzót és megnyitá az szerver hasát. És kivevé az mencsesztert mely megdöglend és betevé az mencsesztert melyet az szállító hozá. És békapcsolá az rencergizda az szervert és mondá nékije:
- Tápászkodj Dezső!

És föltápászkoda az szerver, és megismeré az mencsesztert. És az rencergizda behívá az "NWCONFIG" utility-et és mondá:
- Legyen az Netware partíció! - és lőn.
És az rencergizda hívá az "Mirroring" opciót, és erősen kíváná hogy az 20 gibás szkúzi mencseszternek legyen az tükörképe és hasonmása.
És akkor az Sátán mondá az szerverből:
- No available Netware disk partitions are compatible with the selected drive.

És akkor lőn szomorúság az rencergizda szívében. És meglátá az Sátán mesterkedéseit, és megtapasztalá, hogy az szállító egy gibának az falatkájával rövidebb mencsesztert hozott vala. És megsejté az rencergizda az következőket:
- Az következő hétfői napon az napnyugtakor újra megnyitá az szervert.
- És megszünteté az 9 gibás mencseszternek az ő képét és hasonmását.
- És tevé az rövidebb 20 gibás mencsesztert - ami nem is 20 gibás - az 9 gibásnak képére és hasonlatosságára.
- És tevé az öreg 36 gibás mencsesztert - ami nem is 36 gibás - az 20 gibásnak képére és hasonlatosságára.
- És miután imígyen kiűzé az Sátánt az szerverből, kegyes áldozatot mutat be, magához vevén az Úr Jézus Krisztus szent vérét az szőlő levének formájában, és mívelé ezen cselekedetet mindaddig, míg háborgó lelke lecsillapodván nyugodni tér.

kedd jún. 13, 2006 17:34
ezüst tag

Hozzászólás 
Idézet:
Melyiket pöttyözted be?

Azzal nem is szórakoztam, inkább hálát adtam a nagy Manitunak, hogy nem kellett szervízmanuállal és csavarhúzóval, tökig tonerporosan, cigivel a számban némi levezető sör mellett egy ványatag műanyag óriás játéknyomtatót birizgálnom (szervízre itt nem volt idő (sűrgősségi meló)), miközben Fater osztja az észt és szitkozódik, közben meg rám vetül egy kb. 100k forintnyi anyagi súly árnyéka (ami nekem igenis marha sok pénz).
Na de ez eddig OK, hiba elhárítva, csak mi van ha a nyomtató történetesen nem a mienk, hanem a Nagy Magyar Átlag Kisirodáe, ahol nem biztos, hogy van egy ilyen áldozatkész barom, aki végignyálazza a netet ezért. Azt nem értem, hogy erre miért nem lehetett a nyomtató belső súgójában / felhasználói könyvében utalni erre a korántsem csekély dologra, ugyanis ez a kis izébizé igen könnyen ki tud mászni az eredeti pozíciójából. De még a magyar HP oldalon sincs egy egér f..ányi utalás se arra, hogy was ist los. Szóval Júzer Frendliség, Teknikál Száport, meg Tráblsúting Szolúsönz magasan van, mint a bányászbéka valaga, de ez már megszokott ebben az iparágban, meg még sok másikban is.

kedd jún. 06, 2006 16:12
a fórum lelke

Hozzászólás 
[GrisA] írta:
...Na ezúton üzenem a CLJ 3550 pöcsmadár fejlesztőinek...

Komolyan gondolod, hogy a nagy HP elovassa, és törődik vele? Na ne. :evil:
>>
1. How does the information on this page help you?
very helpful - somewhat helpful - not helpful

2. Was it easy to find this document?
easy - not easy
<<

Melyiket pöttyözted be? :D :shock:

kedd jún. 06, 2006 15:08
ezüst tag

Hozzászólás 
Na, felrángatom a topicot, mer' ami történt velem, az nem maradhat nyom nélkül.

Nyomtatnom kellett ~20 oldalt a cégünk ColorLaserJet 3550-esével (kódneve: Böhöm, elfoglalja a fél asztalt). Ráadásul karton, mer mér' ne. Nyomtat-nyomtat, egymásután kidob 10 oldalt, azt szorulása támad nekije. Nem baj, mondom már megszokásból, gép nyit, 2-3 bennrekedt szerencsétlen kartont kihúzok (meg persze a tonerek kikapkodása, fűtő kikapása, sötöbö). Mihelyst kipucolom, összerakom, izzítom: kiírgya a rühes, hogy papír elakadás első ajtó. Lenyitom, nézem: semmi vazze'. Becsukom, újraindítom, ugyanez a fájdalma. Kinyit-körbenéz-becsuk, akkor meg a hátsó alsó ajtóra jelez elakadást. Megnézem azt is, kikapom a fűtőt, átvizslatom, tekergetem: tiszta. Visszarakom, megen az első ajtónál van hasfájása. Na aztán ezt az oda-visszát eljátszotta párszor, na'ndom, akkor lessünk egy szervízmanuált. Közbe Fater (a főnök) még bele is nyuládozik, meg okoskodik, és amikor elhessegetem (nenyujjábeleígyiselégsz*rahelyzetem), akkor még neki áll feljebb (pedig TÉNYLEG nem ért hozzá, és csak elqrná). Na aztán keresgélek, keresgélek, és eccer csak ráakadok erre:
http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te ... R1002_USEN
miszerint, így szórakázik velünk a k...va nyomtató, ha éppen két, egyébként jelentéktelennek tűnő pöcökből az egyik véletlenül kimozdul a helyéről. Na persze ezt a mezei júzernek nem kötik az orrára, az oldalnak az angol részén is csak komoly nyomozói munkával lehet ezt megtalálni, hadd fusson a kedves felhasználó végtelen ciklusba ('This cycle will continue for as long as the customer is willing to keep checking.), és amikor szépen kifáradt, hívja csak szépen a szakit, aki jól leakaszthat róla cirka ötezret.
Na ezúton üzenem a CLJ 3550 pöcsmadár fejlesztőinek, hogy közösüljenek a saját édesanyjukkal, és háziállataikkal, amiért egy órai értékes munkaidőm alatt, 10 cigarettányi feszültséglevezetéssel, jópár idegszálammal fizettem 20 lapnyi (cirka 400ft értékű) nyomtatásért.

kedd jún. 06, 2006 15:01
Moderátor

Hozzászólás 
A topicot újra megnyitottam.

vas. máj. 21, 2006 9:09
Moderátor

Hozzászólás 
Többszöri kérésem ellenére teljesen szétoffoltátok a topicot. Ezért lezártam vasárnapig, hogy legalább legyen időm kiszedni belőle a fölösleget.

szer. máj. 17, 2006 16:42
a fórum lelke

Hozzászólás 
Idézet:
Attól hogy van 1772 hozzászólásom és lesarkaztam a procim még nem függ össze a hozzáértésemmel.

Ha ezzel arra célzol,akkor igen.
Amikor főiskolára és egyetemre játam még gyerekciőpen járt a számítástechika és annakidején 20 emberre jutott egy számítógép-abba nem hogy belenyúlni nem volt szabad,hanem az HT gépeket félistennek kellett tekinteni.Előbb volt a kezemben forrasztópáka mint kivehető tokos mikrpocesszor.mégsem szoktam értekezni elvi síkon arról,hogy egy hütőpolír mennyit használ a tunningnak-amit te megtettél-gondolom,akkor is lekellett venni a hűtőt a prociról :wink: :roll:
Más: ha előbb jutottam vola gépközelbe olvashattam volna,hogy procit keresel van egy 1.9 T.bred,de gondolom most már tárgytalan :?

szomb. máj. 13, 2006 19:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
Legközelebbre rendszeresíts egy 5mm széles pofájú laposcsavarhúzót :wink:
Avval 5sec alatt lekapható a borda, 0 sérüléssel.

szomb. máj. 13, 2006 9:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
> @sutszi:Te magad vagy egy rémtörténet-mint egy
> dilettáns...1772-hozzászólással

A hozzaszolasok szama a szakertelemhez milyen
viszonyban van???????????

pén. máj. 12, 2006 19:40
a fórum lelke

Hozzászólás 
@sutszi:Te magad vagy egy rémtörténetKép-mint egy dilettáns...1772-hozzászólással :wink:
De,nem kell elkeseredned egy kollegaúr 20 éves szakmai tapasztalattal megjátszotta ugyanezt egy szerverrel-ott is a moncsi volt a hunyó úgyanigy gallyazta le a dualos Intel-procis cuccost-győztük kirángatni a sz*-ból,hogy ki ne rúgják.-Mindenki mindent tagadott! :D

pén. máj. 12, 2006 18:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
:gigalol: :gigalol:
igy lett stylish/trendi a markas cucca, kesobb
ebbol gazdagodott meg

csüt. máj. 11, 2006 19:18
a fórum lelke

Hozzászólás 
Idézet:
Atyagatya, mit takarithatott ossze szegeny ember.

Páne akkor,ha- mint tudjuk a toner alapanyaga hőre keményedő cián-acryl,-melegvizes ronggyal még bele is dolgozta a billetyűbe és a monitorkávába,gyakorlatilag örökös művet alkotott :twisted:
Mitagadás,lényegesen jobban járt volna a gyári "black" kiszerelésű monitorral ill.billentyűvel :lol:

csüt. máj. 11, 2006 19:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
Koszonom , mar ertem. Nem csinaltam meg ilyet, ezert nem
vagtam rogton. Bar gondoltam hogy nyomi katasztrofa. :D
Atyagatya, mit takarithatott ossze szegeny ember. :lol:

csüt. máj. 11, 2006 18:42
a fórum lelke

Hozzászólás 
Idézet:
A masik kepen mi tortent? Felrobbant egy nyomi?

Nem,itt egyszerűen házilagos tonerfeltöltésről van szó:a cartridge
(a billenyüzet előtt),benne az írólapból csavarintott papírtölcsér.
Az egész valószínűleg kicsúszott a kezéből :D
Én is szoktam elkövetni ilyent heszínen,(mármit töltikélést)de midig egy zárt szemetesbe állítom bele a tartályt és nem a billenytű tetején végzem eme kényes műveletet.Így is olyan az ember mintha szénbányában közlekedett volna :x

csüt. máj. 11, 2006 18:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
Lossfer írta:

Valoban kiraly javito kitt, javult az alaplapnak meg a
legellenallasa is . 8)
Igaz hogy a csatlakozasi pontok mintha totalkarosra lettek
volna javitva. :lol: :lol: :lol:

A masik kepen mi tortent? Felrobbant egy nyomi? :lol:

szvsz beletüsszentett a nyitott tonerbe :lol:

csüt. máj. 11, 2006 16:09
gyémánt tag

Hozzászólás 

Valoban kiraly javito kitt, javult az alaplapnak meg a
legellenallasa is . 8)
Igaz hogy a csatlakozasi pontok mintha totalkarosra lettek
volna javitva. :lol: :lol: :lol:

A masik kepen mi tortent? Felrobbant egy nyomi? :lol:

csüt. máj. 11, 2006 15:48
a fórum lelke

Hozzászólás 
Idézet egy fórumból:

"...A probléma az hogy nem tudom hogyan lehet úgy megosztani az internetkapcsolatot hogy ne kelljen mindenhol csatlakozgatni, hanem lehessen használni az egésszet server nélkül. A távolság nem lenne gond(talán)kb.150 m + 3-4fal :D Vki mondta hogy a jobb routhereknek van fix ip-jük(vagy mac címük vagy vmilyük), és hogy akkor arról jól meg lehet osztani..."

csüt. máj. 11, 2006 14:39
a fórum lelke

Hozzászólás 
Laser-service:http://www.spynet.ru/uploads/posts/1146155065_zapravka.jpg
Asus javító kitt:http://www.funzor.net/upl/sep/4.30/vs/2.jpg

kedd máj. 02, 2006 17:25
Moderátor

Hozzászólás 
Megkérek mindenkit, hogy a topicba csak az ide illő történetek kerüljenek! :!: :!: :!:

szomb. ápr. 29, 2006 19:23
a fórum lelke

Hozzászólás 
bloodaxe írta:
...Egy másik haver meg a digitális óráját csapta szét. Mikor konstatálta, hogy elfelejtette átállítani ( Szóval egy órás késében van ) odament, felkapta, és kb 40 centiről izomból visszatette az asztalra. Az óra erre szétspriccelt a szélrózsa minden irányába. Nálam a digit-es kijelző landolt.... :D

Ez a haverod egy agresszív idióta. Mit csinálna, ha pl autót vezetne, vagy tanítana stb. Nyugodtan elmehet orvoshoz. :evil:

pén. ápr. 28, 2006 16:19
ezüst tag

Hozzászólás 
Úgy látom egyeseknek azért csak sikerült megölniük a kedvenc topicomat a másokat lekicsinylő hozzászólásaikkal. :potyog:

Csak így tovább, sok sikert!

Norb.

pén. ápr. 28, 2006 9:05
a fórum lelke

Hozzászólás 
OFF:
:idea: Igen valószinű,hogy azért vadultak meg mindketten,mert jelenléted fenyegetőleg hatott rájuk "bloodaxe" :roll:

hétf. ápr. 10, 2006 16:36
arany tag

Hozzászólás 
Még középiskolában történt ('95 körül). Havernál voltunk játszani valamivel Duke vagy ilyesmi.
Nemtudom honnan, kapot valami lézeres, vagy infrás egeret (akkoriban nem sok olyat lehetett látni), amit csak a saját speckó fém egérpadján lehetett használni. az egérpad négyzethálósan fel volt osztva, hogy a sugár tudjon mihez igazodni. a lényeg, hogy az egér elég gyakran elvesztette a fókuszt, így megnehezítve a játékot. A haver ezt megunva felkapta a zsinórnál fogva kettőt pörgetett vele a a feje felett, majd a falhoz bszta...a gép ezt legyintéssel értékelte, az egér pedig duzzogás közepett millió kicsi darabra esett szét...hárman ültünk kussban, hogy most mi van :D
Nem mertük megkérdezni, mennyibe kerülhetett...

Egy másik haver meg a digitális óráját csapta szét. Mikor konstatálta, hogy elfelejtette átállítani ( Szóval egy órás késében van ) odament, felkapta, és kb 40 centiről izomból visszatette az asztalra. Az óra erre szétspriccelt a szélrózsa minden irányába. Nálam a digit-es kijelző landolt.... :D

hétf. ápr. 10, 2006 14:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
Zoz75 írta:
Sparow írta:
Egy másik rokon egyszer a gépét törte össze...

Hasonlót én is láttam, egy ismerős hozta be a gépét, mert a lánya(!) szétrúgta, mert nem ment az internet...
A ház jól behorpadt, előlap eltört, az alaplapról meg leszakadt a procihütő...
Pár óra kalapálás, ragasztás,stb után sikerült újra müködőképessé varázsolni :-)

Uhh, na ezzel a csajjal sem szívesen szakítanék... :roll: !-P

pén. ápr. 07, 2006 16:27
ezüst tag

Hozzászólás 
Sparow írta:
Egy másik rokon egyszer a gépét törte össze...

Hasonlót én is láttam, egy ismerős hozta be a gépét, mert a lánya(!) szétrúgta, mert nem ment az internet...
A ház jól behorpadt, előlap eltört, az alaplapról meg leszakadt a procihütő...
Pár óra kalapálás, ragasztás,stb után sikerült újra müködőképessé varázsolni :-)

pén. ápr. 07, 2006 14:55
Moderátor

Hozzászólás 
Thomas írta:

Gondolom nem vagy falusi. :wink:
Én az vagyok, és az ilyen és ehhez hasonló hibákra szakosodtam már. !'-(

speciel ez egy faluban volt. Nem is a hibák okán akadtam le, mert tényleg napi dolgok, csak hogy totál egyszerre egy utcára leszűkülve jelentkezett

csüt. ápr. 06, 2006 20:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
djsms írta:
A mai nap kész rémtörténet. Az egyik kis településen 5 ügyfelünk jelezte, hogy nem működik az internet. Kvázi szomszédok is, így valami nagy gubancra készültem. A valóság egészen más volt! Íme az okok miért nem ment a net:
1, nem volt bedugva az utp kábel
2, önkényesen beírt a delikvens egy ip-t, mert a régi nem tetszett neki, mert kitiltották dc-ről
3, resetelték a routert
4, le volt tiltva a hálókártya
5, a pc tápkábele nem volt bedugva, így be sem kapcsolt a gép

Na az ötödiknél kerültem abba a helyzetbe, hogy kínomban majdnem elröhögtem magam :)
Egyébként ezek a hibák elég tipikusak, de hogy egy napon pont szomszédok között így legyen...

Gondolom nem vagy falusi. :wink:
Én az vagyok, és az ilyen és ehhez hasonló hibákra szakosodtam már. !'-(

csüt. ápr. 06, 2006 18:44
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2652 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 54  Következő