Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. dec. 26, 2024 17:28

Hozzászólás a témához  [ 1620 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 33  Következő
3G a T-mobilnál 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
Természetesen nincs...bocsi,közben javítottam az előzőt, nem voltam egyértelmű...

vas. jún. 18, 2006 18:51
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bányászbéka írta:
A T-mobilnál miért nincs olyan akció tervben, mint a Pannonnál, hogy 3 hónapig ingyen lehet használni a 3g-t az újonnann lefedet területeken (Szeged)?
Bár ez inkább csak költői kérdés :D

Miért? Van Szegeden T-s 3G?

vas. jún. 18, 2006 18:49
arany tag

Hozzászólás 
A T-mobilnál miért nincs olyan akció tervben, mint a Pannonnál, hogy 3 hónapig ingyen lehet használni a 3g-t az újonnan lefedendő területeken (pl. Szeged)?
Bár ez inkább csak költői kérdés :D

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bányászbéka vas. jún. 18, 2006 18:52-kor.

vas. jún. 18, 2006 18:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
atwap írta:
Budapest, Debrecen, Pécs, Siófok, Balatonfüred, Balatonalmádi

És állítólag már Fonyódon is van...

vas. jún. 18, 2006 17:01
platina tag

Hozzászólás 
Bournie írta:
k_chris írta:
miért pont balatonalmádi... hogy jon ez a kis falu ide???? :)

hihi, hát mert BALTON. :)
Amúgy azt én sem értem, hogy akkor éppen miért nem mondjuk inkább Füred... :)

Tessék kérem, már ott is van :)
Így most már 6 településen van a t-mobile-nál is:
Budapest, Debrecen, Pécs, Siófok, Balatonfüred, Balatonalmádi
http://www.mobilport.hu/?r=6884

vas. jún. 18, 2006 16:50
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
BNM írta:
Al Bundy írta:
k_chris írta:
egy tanács: ha TUTI 3Gs területen mászkál/netezik az ember, érdemes átlőni a telefont 3G onlyra mert nekem (mivel a lefedettségre mentek rá nem a jó térerőre) folyton átlépdel GSMre.. és olyankor a sebesség eléggé leesik. no megfölöslegesen csinál egy jó félperces szünetet ami MSNnél elég idegesítő tud lenni főleg ha 3adszorra jön elő.

Na, jó... De N70-nél nincs ilyen opció. :(

Hát sajnos én sem találtam! :evil:

Állítólag 6680-on egy Netmonitor progival rá lehetett kényszeríteni a 3G hálóra, de ez sajna nem jelent meg N70-re. :(

vas. jún. 18, 2006 16:45
arany tag

Hozzászólás 
Al Bundy írta:
k_chris írta:
egy tanács: ha TUTI 3Gs területen mászkál/netezik az ember, érdemes átlőni a telefont 3G onlyra mert nekem (mivel a lefedettségre mentek rá nem a jó térerőre) folyton átlépdel GSMre.. és olyankor a sebesség eléggé leesik. no megfölöslegesen csinál egy jó félperces szünetet ami MSNnél elég idegesítő tud lenni főleg ha 3adszorra jön elő.

Hát sajnos én sem találtam! :evil:

vas. jún. 18, 2006 16:43
gyémánt tag

Hozzászólás 
k_chris írta:

vas. jún. 18, 2006 13:46
platina tag

Hozzászólás 

vas. jún. 18, 2006 12:17
Profil Privát üzenet küldése ICQ
vas-tag

Hozzászólás 
Pécsett szinte mindenhol van 3G :)
PMFC-nél, Nevelésinél, Tettyén, Árkádban....

Mondjuk néha elég furcsán megszakad a kapcsolat :shock: Netezek, s egyszer csak leesik, nem tud csatlakozni, meg minden baja van :shock:

HírExpressz-t most már fel tudom rakni (eddig WAP-re fizettem elő, most Net-re), de most meg már nem küldik :evil:

szomb. jún. 17, 2006 17:30
Profil Privát üzenet küldése ICQ YIM Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Jelenleg Fonyódon van T-s 3G...
Telefonom pannonos, de beltérben többször is rákerestem és minden alkalommal megtalálta.

pén. jún. 16, 2006 21:14
arany tag

Hozzászólás 
Egyenlőre a siófoki 3G kicsit szemfényvesztés. Tegnap próbaképpen körbejártam a várost kocsival. A város nagy részén egyáltalán nincs 3G lefedettség, még kültéri sem. A 3G gyakorlatilag csak a szűken vett városközpontban és a szállodasoron működik, pl Széplak felé már a legminimálisabb jel sincs.

szer. jún. 14, 2006 8:02
platina tag

Hozzászólás 
tesztelik terhelés mellett. Ez természetes, az összes szolgáltató így csinálja. Tipikus trükk amúgy, hogy a nagyvárosok határánál levő toronyt is átállítják 3G-re és az ottani domborzati viszonyok mellett tesztelik. EDGE-nél is így volt, meglepődnék ha 3G-nél nem így csinálnák.
És az természetes hogy nem enged fel. Egy bázisállomásnak többféle láthatósága van...
Gondolom Balatonalmádin van a balatoni "richfield"... :D

szer. jún. 14, 2006 7:52
arany tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Az miért van, hogy akár dunakeszin, akár gyömrőn rákerestem az elérhető hálózatokra, és a 6680asom kiírta a 3G-t a Tmobile mellé a hálózat listában, de ugyanakkor csak a sima GSM hálózatot használja? Elvben elérhető csak nem enged még csatlakozni? Persze pesten gond nélkül megy a 3G...

Üdv:
RAV

ui:Ezekszerint lehet, hogy a T, már kiépített egy egész szép kis lefedettséget, csak még vár?

szer. jún. 14, 2006 6:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
BNM írta:
Hogyha így gondolkodnak akkor Hévíz, Zalakaros miért nincs lefedve :?: Ezeken a frekventált helyeken még télen is van idegenforgalom nem is akármilyen :!:

Ki tudja. Lehet, hogy ez a két település lesz a következő. Utána pedig Gyulafirátót, és Makkoshotyka. :D Már látom is a nagy rózsaszín reklámot: "Józsi bácsi hazavideótelefonál..." :D

kedd jún. 13, 2006 22:40
a fórum lelke

Hozzászólás 
És Hollókő?
Ott egyes szolgáltatóknak még 2G lefedettsége sincs :D.

kedd jún. 13, 2006 20:16
arany tag

Hozzászólás 
Al Bundy írta:
BNM írta:
Balatonalmádi :?: :?:

Miért?
1. Mindössze egy új bázisállomás kell az egész környék lefedéséhez. (Ez még szerintem a szomszéd faluba is átnyúlik. :D)
2. Tudod te naponta hány német fordul meg a balatonalmádi Mekiben? És mindnek egyesével ki kell nyalni azt a gazdag hátsóját, videótelefonálással, és HSDPA-val. (Persze a csóró magyar meg maradjon az EDGE-nél a nagyvárosokban is - egyelőre.)

Hogyha így gondolkodnak akkor Hévíz, Zalakaros miért nincs lefedve :?: Ezeken a frekventált helyeken még télen is van idegenforgalom nem is akármilyen :!:

kedd jún. 13, 2006 20:12
arany tag

Hozzászólás 
Kb hetente egyszer meg en is idenezek. Megvan meg 6680-asom, nagyon jol mukodik, bar valamiert a google maps elhasal rajta par hasznalat utan. 3G-t is szoktam hasznalni egy 300Mbyte-os csomagom van amibol kb 200-at hasznalok, laptopon keresztuli netezesre (=levelezes, kis webezgetes).

HirExpressz egyszer letelepult, utana 2x nem ment el a regisztralos sms-s, es meguntam hogy minden bekapcsolaskor rakerdezett. Toroltem, most nincs.

Zoli

Rozso írta:
És a HírExpressz megy?

(Húha! Tényleg nem volt már hsz-ed fél éve és most rögtön itt vagy :) )

kedd jún. 13, 2006 19:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
BNM írta:

Miért?
1. Mindössze egy új bázisállomás kell az egész környék lefedéséhez. (Ez még szerintem a szomszéd faluba is átnyúlik. :D)
2. Tudod te naponta hány német fordul meg a balatonalmádi Mekiben? És mindnek egyesével ki kell nyalni azt a gazdag hátsóját, videótelefonálással, és HSDPA-val. (Persze a csóró magyar meg maradjon az EDGE-nél a nagyvárosokban is - egyelőre.)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Al Bundy kedd jún. 13, 2006 19:43-kor.

kedd jún. 13, 2006 19:42
arany tag

Hozzászólás 

Ennyi erővel Simaszentgöröngyösön és Iszapszentkukacon is indulhatna a 3G... :D :?

kedd jún. 13, 2006 16:43
arany tag

Hozzászólás 
k_chris írta:

hihi, hát mert BALTON. :)
Amúgy azt én sem értem, hogy akkor éppen miért nem mondjuk inkább Füred... :)

kedd jún. 13, 2006 16:05
platina tag

Hozzászólás 
Sverige írta:
Elindult Pécsen, Balatonalmádiban és Siófokon a 3G!
Itt a T-Mobile közleménye róla...

A Napi Gazdaság kicsit előreszaladt, szerintük már a HSDPA is elindult ezekben a városokban. A közleményben ilyet persze nem írnak... ;)

"A T-Mobile Pécsen, Balatonalmádiban és Siófokon is elindította a mobil szélessávú, úgynevezettt HSPDA szolgáltatását, s egyúttal bejelentette, a jelenleg Budapesten elérhető HSDPA-hálózata a 3 Mbps sebességre is készen áll.

A HSDPA már most 1,5 Mbps sebességet kínál adatátvitel esetén és számítógépes internetezésre, nagyobb méretű videofájlok letöltésére, folyamatos jó minőségű videoátvitelre egyaránt használható. A már kiépült budapesti HSDPA-hálózat egyébként készen áll a 3 Mbps sebességre is, és a később megjelenő erre alkalmas eszközök (kártyatelefon, mobiltelefon) forgalomba kerülése esetén az előfizetők a mostaninál is kétszerte gyorsabban internetezhetnek majd."

http://www.napi.hu/default.asp?cCenter= ... =hirfolyam

kedd jún. 13, 2006 16:03
platina tag

Hozzászólás 
Elindult Pécsen, Balatonalmádiban és Siófokon a 3G!
Itt a T-Mobile közleménye róla...

A Napi Gazdaság kicsit előreszaladt, szerintük már a HSDPA is elindult ezekben a városokban. A közleményben ilyet persze nem írnak... ;)

"A T-Mobile Pécsen, Balatonalmádiban és Siófokon is elindította a mobil szélessávú, úgynevezettt HSPDA szolgáltatását, s egyúttal bejelentette, a jelenleg Budapesten elérhető HSDPA-hálózata a 3 Mbps sebességre is készen áll.

A HSDPA már most 1,5 Mbps sebességet kínál adatátvitel esetén és számítógépes internetezésre, nagyobb méretű videofájlok letöltésére, folyamatos jó minőségű videoátvitelre egyaránt használható. A már kiépült budapesti HSDPA-hálózat egyébként készen áll a 3 Mbps sebességre is, és a később megjelenő erre alkalmas eszközök (kártyatelefon, mobiltelefon) forgalomba kerülése esetén az előfizetők a mostaninál is kétszerte gyorsabban internetezhetnek majd."

http://www.napi.hu/default.asp?cCenter= ... =hirfolyam

kedd jún. 13, 2006 13:52
platina tag

Hozzászólás 
tehát jelentésbeli különbség is van: a kbit/s az a vonalra érvényes valami, a kB/s az a vonalra+rajta futó protokoll+stb együttesre (vonal + ethernet (általában) + IP + TCP + HTTP/FTP felfele haladva a layereken)

kedd jún. 13, 2006 12:48
platina tag

Hozzászólás 
Al Bundy írta:
k_chris írta:
ilyen hogy Kb nincs is szerintem, a kilonak mindenfelekeppen kicsitnek kene lennie.. imho..

Valóban. Gondolom azért írják sokan (nálam is előfordul) naggyal a K-t, mert a pénznél is gyakran előfordul ez az írásmód: 1500 Ft. (Bevallom, nem tudom, hogy a magyar helyesírás szerint hogy lenne helyes. 1500 ft, vagy 1500 Ft?)
Végül is a lényeg az, hogy a kiloBÁJTot, és a kiloBITet valahogy mindenképpen meg kell különböztetni, mert ahogy a mellékelt ábra is bizonyítja, félreértésre adnak okot.
Egyébként sosem értettem, hogy miért kilobitben számolunk a számítástechnikában. Az a szolgáltatóknál ez érthető, mivel jó nagy számokat írhatnak a sávszélesség mellé, egyértelmű marketingfogás. De a fájlok méretét sem bitben adjuk meg, könyörgöm! Akkor miért nem lehet egységesen átállni arra, hogy a sávszélességet, a letöltési sebességet, és minden egyebet is bájtban számoljuk?

azért mert ez a hálózatoknál jobban leírja a vonal teljesítőképességét, hogy hány bitet lehet áttuszkolni a madzagon.
van egy 10 Mbites vonal mondjuk, arrol lehet tudni hogy (az ecceruseg kedveer) 10 M bitet tuszkol at magan mpenként. de az hogy ha te azt fájlátvitelre használod akkor rajtad múlik hogy ebből mennyit tudsz kihasználni, mennyit használ fel a protokoll, mennyit a hibajavítás,stb milyen hatékonysággal dolgozol.. ha rossz a vonal minősége akkor jó hibajavítás kell (ezáltal kevesebb bájtot fogsz tudni atvinni) ha jó a minőség akkor kevesebb.. álatlánosságban elmondható hogy egy 400kbites vonal file letöltéskor inkább 40kB/secet hoz (azaz a váltószám 10) nem pedig 50et.

kedd jún. 13, 2006 12:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
k_chris írta:
ilyen hogy Kb nincs is szerintem, a kilonak mindenfelekeppen kicsitnek kene lennie.. imho..

Valóban. Gondolom azért írják sokan (nálam is előfordul) naggyal a K-t, mert a pénznél is gyakran előfordul ez az írásmód: 1500 Ft. (Bevallom, nem tudom, hogy a magyar helyesírás szerint hogy lenne helyes. 1500 ft, vagy 1500 Ft?)
Végül is a lényeg az, hogy a kiloBÁJTot, és a kiloBITet valahogy mindenképpen meg kell különböztetni, mert ahogy a mellékelt ábra is bizonyítja, félreértésre adnak okot.
Egyébként sosem értettem, hogy miért kilobitben számolunk a számítástechnikában. Az a szolgáltatóknál ez érthető, mivel jó nagy számokat írhatnak a sávszélesség mellé, egyértelmű marketingfogás. De a fájlok méretét sem bitben adjuk meg, könyörgöm! Akkor miért nem lehet egységesen átállni arra, hogy a sávszélességet, a letöltési sebességet, és minden egyebet is bájtban számoljuk?

kedd jún. 13, 2006 11:59
platina tag

Hozzászólás 
Al Bundy írta:
KrE írta:
Siofok00! Kb/s, vagy KB/s?

Gondolom bájt, mert 31.5 Kbit/sec édeskevés lenne...
Siofok00! Így kell írni: 31.5 KB/sec (a kis "b" bit-et jelent, ami a nyolcadrésze)

ja mar en is eszrevettem hogy a hagyomanyos konvencioval ellentetben attol mert Kb ot irnak azt kbájt..

vagy KB vagy kb vagy kB, de ilyen hogy Kb nincs. persze ahol a szakszavak kilépnek a "nagyközönséghez" ilyeneket nemigen lehet betartatni, ennél sokkal érdekesebbek is vannak..

amitol eldurran az agyam az a BMGE :). (maradt a nevvaltozassal ellentetben BME, de ezt olykor a HVG sem tudja.)

kedd jún. 13, 2006 10:43
gyémánt tag

Hozzászólás 
KrE írta:

Gondolom bájt, mert 31.5 Kbit/sec édeskevés lenne...
Siofok00! Így kell írni: 31.5 KB/sec (a kis "b" bit-et jelent, ami a nyolcadrésze)

kedd jún. 13, 2006 9:48
gyémánt tag

Hozzászólás 

kedd jún. 13, 2006 8:57
arany tag

Hozzászólás 
Reggeli teszt a belvárosban: a térerő full épületen belül, de a sebesség gyakorlatilag csak edge, mert 31,5 Kb/s fölé sehogy sem akar menni.

kedd jún. 13, 2006 7:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
Csak siofok00 Kb/s-et írt.

kedd jún. 13, 2006 7:21
platina tag

Hozzászólás 
Al Bundy írta:
Bájtról van szó, nem bitről! :D

49*8=392. Úgy már egész jó. Nem? :)

Azt akartad, mondani, hogy úgy már "szinte" a maximális.
:wink:

kedd jún. 13, 2006 4:37
gyémánt tag

Hozzászólás 
KrE írta:
siofok00 írta:
Én a város Széplak felé eső részén lakom. Épphogy van 3G térerő. A letöltési sebesség: 48-49 Kb/s. Sima téglafalú házban lakom és az ablaknál van 3 csík a térerőjelzön 3G-n. (6280)

Ezt a GPRS is tudja akár :?

Bájtról van szó, nem bitről! :D

49*8=392. Úgy már egész jó. Nem? :)

hétf. jún. 12, 2006 23:40
arany tag

Hozzászólás 
Ez letöltési sebesség: edge alapon ment eddig 28-29 Kb/s-kel, most 49-cel.

hétf. jún. 12, 2006 23:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
siofok00 írta:
Én a város Széplak felé eső részén lakom. Épphogy van 3G térerő. A letöltési sebesség: 48-49 Kb/s. Sima téglafalú házban lakom és az ablaknál van 3 csík a térerőjelzön 3G-n. (6280)

Ezt a GPRS is tudja akár :?

hétf. jún. 12, 2006 22:52
arany tag

Hozzászólás 

hétf. jún. 12, 2006 22:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
siofok00 írta:
Megindult a 3G Siófokon, kb fél órája működik!!!!!

Nofene, végre valami fejlemény a T-nél is, ép ma fakadtam ki, hogy "kicsit" le vannak maradva. Majd holnap, ha van egy kis időd, megnéznéd nekem, hogy mennyire jó a térerő? Ami érdekelne, a beltéri lefedettség mennyire érvényesül, pl. vasbeton házak belsejében, stb. És ha arra jársz, nézd már meg, hogy meddig van lefedettség, pl. a városhatáson túlnyúl-e, vagy szigorúan csak a belvárosra korlátozódik. Előre is köszi a "kutakodást"!

hétf. jún. 12, 2006 22:33
arany tag

Hozzászólás 
Megindult a 3G Siófokon, kb fél órája működik!!!!!

hétf. jún. 12, 2006 21:50
arany tag

Hozzászólás 
Nem az a gond, hogy nincs fent a mobilon, hanem az, hogy ha felteszi valaki, akkor a regisztráló SMSt nem tudja elküldeni. Valószínűleg kikapcsolaták a központját. Káááár.

hétf. jún. 12, 2006 6:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
Megtaláltam a WAP linket ahonnan le lehetett tölteni a sima magyar HE-t:

www.t-alerts.co.uk/huload14.jsp#liste
Illetve van egy ilyen is:
www.t-alerts.co.uk/safe/hu_build14/hu_n ... 2005#liste

Nem tudom melyik a jó!

vas. jún. 11, 2006 21:26
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Elmletileg vissza kellene keresni itt a linket aztán mehetne. De nekem már nincs 6680-om :(

vas. jún. 11, 2006 21:20
arany tag

Hozzászólás 
Nem megy sajnos. Pedig nekem az egész teszt alatt az jött be leginkább. Nem értem, miért nem vezették be. Mondjuk nemtom, hogy a flash program telepíthető lenne-e más telefonokra, vagy Symbianosokra. Ja, meg persze mellesleg magát a HE-t is telepíteni kell. :D Asszem Hohand volt az, vagy reklamhang, aki fel tudott ügyeskedni a saját telefonjára még anno egy olyan HE-t, amin jöttek a külföldi magazinok is. Azt lenne érdemes megtudni, hogy műxik-e még.

vas. jún. 11, 2006 20:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
És a HírExpressz megy?

(Húha! Tényleg nem volt már hsz-ed fél éve és most rögtön itt vagy :) )

vas. jún. 11, 2006 18:53
arany tag

Hozzászólás 
Én itt vagyok, bár csak olvasgatok, nem úgy, mint anno a teszt alatt. Sőt, én a mai napig a 6680ast használom, de a saját SIMemmel, a mi réginket nem vettem meg. A 3G-ből sok funkciót nem használok ki, bár pár előadást tartottam az egyetemen 3G-ről, és akkor mutattam videohívást meg TV-zést odabent.

vas. jún. 11, 2006 18:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kb. 1 éve indult ez a topic, amikor is a T-mobil 3G tesztjében részt vettünk innen jópáran.

Van még itt vki az akkori tesztelők közül rajtam kívül?

Akkor ment a HírExpressz szolgáltatásának is a tesztüzeme, ami elég szép és jó volt (főleg, hogy ingyen volt).
Mi van most vele? Nem sokat hallani róla. Megy élesben?

Óóó megboldogult tavalyi nyár, óóó régi szép idők! Mikor még a T egy 6680-ast vágott hozzánk és még a számlát is fizette...

Kép

vas. jún. 11, 2006 16:30
a fórum lelke

Hozzászólás 
Az enyémen sehol sincs a vario szó, tehát nem ugyanaz.
A http://dinamikus.t-mobile.hu/ címen tudok rá telepíteni/törölni funkciókat. Ha majd kedvem lesz hozzá, összeírom nekik, min is kéne változtatni, hogy még flottabbul menjen a dolog :).

vas. jún. 11, 2006 16:30
arany tag

Hozzászólás 
Vizsla írta:
Azért írtam be konkrétan ezt a szöveget, mert gondoltam előkaparod a tiedet, és megnézed, mi van ráírva :wink: .

Én ilyet használok. "Bicklis-SIM" :D

??????

Na jó... megnézem...
...
...
...
...
ööö... nem nézem meg, mert nincs nálam... az biztos, hogy a VARIO szó rá van írva, erre emlékszem

Bocsi

vas. jún. 11, 2006 16:21
a fórum lelke

Hozzászólás 
Azért írtam be konkrétan ezt a szöveget, mert gondoltam előkaparod a tiedet, és megnézed, mi van ráírva :wink: .

Én ilyet használok. "Bicklis-SIM" :D

vas. jún. 11, 2006 16:14
arany tag

Hozzászólás 
Vizsla írta:
Ez egyenlő a Dinamikus 3G 128K-s SIM-mel?

Na... szerintem ez az, de hangsúlyozom: csak találgatok (kizárásos alapon), mert nem kérdeztem tőlük többet.

vas. jún. 11, 2006 16:12
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ez egyenlő a Dinamikus 3G 128K-s SIM-mel?

vas. jún. 11, 2006 16:09
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 1620 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 33  Következő