Szerző |
Üzenet |
...::beta::...
ezüst tag
|
Hali!
Az lenne a problémám, hogy a windows indulásakor mindig elindul
a lemezellenőrző is (ami legutóbb elQrta a zenéim nagy részét is ),
és szeretném kikapcsolni.
Hogy tudom ezt megtenni?
Miért indíthatja el a lemezellenőrzőt?
Segítsetek
|
kedd aug. 01, 2006 19:29 |
|
|
JL666
ezüst tag
|
Végül sikerült a képek nagy részét megmenteni.
Köszi
|
vas. júl. 23, 2006 19:48 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Ha kártyaolvasóval akartad lementeni, akkor elképzelhető, hogy a kártyaolvasóba csúsztatás közben sérültek a fájlok (a fájlrendszer) és emiatt nem látod őket.
Ha a gépről kábellel akartad átmenteni, akkor is sérülhetett, bár az már "kalandosabb" eset lenne.
Valamilyen file recovery programmal ránézhetsz, hogy mit lát/tud kihámozni az adatokból.
Üdv!
|
szomb. júl. 22, 2006 20:00 |
|
|
JL666
ezüst tag
|
Hello
Tud valaki segíteni?
A problémám olyan jellegő, hogy tele fényképeztem egy SD 128 MB kártyát, a képek jók lettek. De amikor hazaértem és le akartam menteni a képeket sem a fényképezőgép sem a számítógép nem látja a jpeg file-okat. A képek rajta vannak biztos, mert csak 1 MB szabad hely van. De nincsennek semelyik könyvtárban és rejtett file módban sem jelennek meg.
Mi ilyenkor a teendő?!
KÖSZI!
|
szomb. júl. 22, 2006 15:08 |
|
|
Georgexy
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 15 Tartózkodási hely: Eger
|
vackor írta: Tipp: Fájl és nyomtatómegosztás telepítve és engedélyezve van? Van tűzfal a gépen? Ha igen, akkor a fenti szolgáltatást engedélyezi?
Igen engedélyezve van és a tűzfalban is!
Mind a 3 gépet ugyanúgy állítottam be és csak az enyém nem látható én látok mindenkit és a másik 2 gép is látja egymást!
|
csüt. júl. 20, 2006 18:46 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Tipp:
Fájl és nyomtatómegosztás telepítve és engedélyezve van?
Van tűzfal a gépen? Ha igen, akkor a fenti szolgáltatást engedélyezi?
|
csüt. júl. 20, 2006 18:38 |
|
|
Georgexy
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 15 Tartózkodási hely: Eger
|
Helyi Hálózat
Sziasztok!
Egy oylan gondom lenne, hogy három gépet szeretnék egymás számára láthatóvá tenni és valamiért az én gépemet nem látja a másik kettő. Illetve én sem látom a sajátomat! Pingelésnél jó minden tehát a hálózat üzemel! Csak a Win nem látja! Chello-t használok és smc routert! A net megy tökéletesen! Már mindent próbáltam de nekem nincs ötletem már! Én is látok mindenkit !
Megköszönök minden ötletet!
George
|
csüt. júl. 20, 2006 17:32 |
|
|
Illeszoli
arany tag
|
Hi all!
Nálam az utóbbi időben az a jelenség tapasztalható, hogy a Windows NT bejelentkező alkalmazás (winlogon.exe) ki kívánkozik a netre. Nem szoktam kiengedni, de nem tudom, hogy véglegesen letilthatnám-e? Mi dolga van ottan neki?
|
hétf. júl. 17, 2006 9:51 |
|
|
badogos11
ezüst tag
Csatlakozott: kedd nov. 02, 2004 17:32 Hozzászólások: 94 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
Hi!
A CMOS törlést még nem próbáltam ki, de lehet megpróbálom. Most beszéltem egy kollégával, ő azt mondja vmi memória címzési probléma lehet a hiba forrása. Ha leszedem a videókártya driverét, akkor minden fut gond nélkül, csak a képernyőfrissítés gyenge, de ha visszarakom, akkor ismét csinálja a fagyást, a legújabb nvidia driverrel meg kékhalál is előjön a dxdiag futtatásánál. Próbáltam már visszavenni a hardveres gyorsítást, de az sem segített, illetve a biosban is átállítottam az agp-s beállításokat, de az sem változtatott a dolgon. Hardveres hiba biztos nem lehet mert akkor sp1-el sem ment volna rendesen. Annyira mostmár leszürtem, hogy csak a videókártyadriver - xp - directx hármas akad össze vhogyan.
Üdv
|
hétf. júl. 17, 2006 9:09 |
|
|
Illeszoli
arany tag
|
Én olvasom azt a topikot is. Tudtommal a drivereket azért is frissítik, mert egyes újabb játékokhoz is optimalizálják. Nehezen tudom elhinni, hogy egy frissített verzió összeakadna valamivel, amivel a régi nem. Persze azt is hallom sokszor, hogy felesleges egy drivert csak azért lecserélni, mert megjelent egy új, elég akkor, ha valami nincs rendben vele. Mindenesetre elég furcsa hiba az, amit írsz.
Nálam volt korábban gond a hangokkal, egy clear CMOS oldotta meg a problémát. Lehet, hogy érdemes lenne megpróbálni.
|
vas. júl. 16, 2006 17:11 |
|
|
badogos11
ezüst tag
Csatlakozott: kedd nov. 02, 2004 17:32 Hozzászólások: 94 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
Helló!
Nem tudom mindenki elolvas-e minden topic-ot ezért itt is megkérdezem tudtok-e segíteni ebben: http://forum.terminal.hu/viewtopic.php? ... &start=450
Drivereket már próbáltam vagy tizet, de a gyárival a legjobb most.
Üdv
|
vas. júl. 16, 2006 16:50 |
|
|
Illeszoli
arany tag
|
Nekem a 2 db. Kingstone 512-es csinál hibát, de lehet, hogy nem is a RAM a hibás, hanem az alaplap (ASUS K8N) vagy az ATHLON64 2800+ os (Socket 754)proci. Azért gyanús a dolog, mert a deszkához kapot manual még azt írja, hogy 2 db DDR400 RAM-mal megy 400 Mhz-en a gép, erre mikor beleteszem őket, a BIOS automatikusan DDR333-ra állítja az értékeket. Akkor rákerestem az ASUS honlapján a dologra, és azt találtam, hogy az ATHLON64 proci korlátozás miatt megy csak 333-on. Korábbi BIOS engedte 400-on, de rengeteg hibát produkált a MemTest-en. Így örülök, hogy most "csak" 1-2 van.
|
szomb. júl. 15, 2006 15:10 |
|
|
ezüst tag
|
Két samsung 256megás dolgozik a gépben, kb másfél éves a gép, de ha az emlékeim nem csalnak, már újonnan produkált ilyen jelenségeket, de akkor még a rossz rendszerbeállításokra fogtam és nem is nagyon néztem a hibaüziket.
Egyébként nem én pakoltam össze, hanem a bolt ahonnan vettem (Delfin Computer).
|
pén. júl. 14, 2006 20:25 |
|
|
Illeszoli
arany tag
|
Nekem is voltak hibaüzik a MemTest progival, nem pontosan emlékszem melyik kóddal, de kék halállal szinte sosem találkozom.
Esetleg próbából egy másik memória? Hátha egy másik RAMmal is produkálja a hibát, és nem is azzal van a baj. Nem kell mindjárt mindent kidobni!
Amúgy milyen RAM van a gépben? Hátha a nálam okosabbaknak mond valamit a márkanév!
|
szomb. júl. 08, 2006 19:22 |
|
|
ezüst tag
|
Lefuttattam...
...és a 7. tesztnél (Random Number Sequence) hibás volt a cucc.
Kéccer is végigfuttattam és 4 hibát észlelt ennél a 7-esnél, mindig 00000400 volt a bit-error.
Lehet hogy ez már nem az eredeti témához kapcsolódik, de mivel itt kezdtem, itt szeretném folytatni...
Szóval ilyenkor mit lehet tenni? Nem szeretném rögtön a "kukás" módszert alkalmazni.
Ez okozhatta a leállásokat?
|
csüt. júl. 06, 2006 16:52 |
|
|
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
...::beta::... írta: ... Ha memóriahiba, ahogy azt az idézet szerzője valószínűsíti, akkor mi a teendő?
Akkor www.memtest.org
Futtat, majd ha van hiba, akkor memória kuka, ha nincs örül
|
csüt. júl. 06, 2006 12:53 |
|
|
ezüst tag
|
Hali
Még mindig a spontán kékhalálnál maradva...(IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL)
Valaki ajánlott egy linket, amin ezt találtam:
Idézet: amit erdemes megfigyelni: ha mindig más komponensre hivatkozik a stop hibanal, akkor vszinu memoriahiba, ha mindig ua. a hibas komponens (a hibauzenetben kiirja h melyik dll, vxd, stb.) akkor driver hiba.
Nos, most jutottam el odáig, hogy megfigyelhettem a jelenséget, és mindig más a STOP utáni számhalmaz.
Ezek alapján a kérdéseim:
Mit lehet kihámozni a számhalmazból és mit jelent egyáltalán?
Ha memóriahiba, ahogy azt az idézet szerzője valószínűsíti, akkor mi a teendő?
|
csüt. júl. 06, 2006 12:46 |
|
|
nbela
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20 Hozzászólások: 3585 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Biosban milyen a boot sorrend?
Milyen particiók vannak, melyik van aktívnak jelölve?
Mi a pontos jelenség amikor "nem indul" az XP?
A bios látja a wincsit? Elkezd róla bootolni?
Üdv,NBela
|
vas. júl. 02, 2006 20:31 |
|
|
KMT
ezüst tag
|
senkinek semmi 5let?
|
vas. júl. 02, 2006 19:32 |
|
|
KMT
ezüst tag
|
Hallottatok már olyanról, h egy xp csak úgy hajlandó elindulni, ha egy adott (másik) winyó is be van kötve? Ha kiszedem, vagy másik van bennt, akkor nem indul.
Az xp rendesen, első partíción van meg masteren is.
A másik vinyón csak adat van(zene stb).
?
|
szomb. júl. 01, 2006 17:55 |
|
|
littleNorbi
platina tag
|
Köszönöm szépen !!!
|
pén. jún. 30, 2006 21:54 |
|
|
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
Vagy ha van egy másik user a gépen, akkor akár tőle is ki tudod másolni a parancsikont és nem kell szerkesztgetni.
Itt találod: C:\Documents and Settings\<Felhasználó>\Application Data\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch
|
pén. jún. 30, 2006 21:31 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
C:\Documents and Settings\ [felhasználó]\Application Data\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\Asztal megjelenítése.scf
Ha nincs ilyen fájlod, akkor jegyzettömbbe írd be (vagy innen másold ki) a következőket:
Kód: [Shell] Command=2 IconFile=explorer.exe,3 [Taskbar] Command=ToggleDesktop
Minden karakter számít!
Ezután ezt mentsd el a fenti, "Asztal megjelenítése.scf" névre, és másold a fent megjelölt mappába.
Üdv!
|
pén. jún. 30, 2006 20:50 |
|
|
littleNorbi
platina tag
|
kitöröltem a gyors indítóból az asztal ikonját, hogy lehet vissza rakni ?
|
pén. jún. 30, 2006 17:27 |
|
|
Hannibal
Moderátor
|
TargeT írta: Pedig a registry buhera lesz az De egyszerűbb a TweakUI ezermester segédet elővenni, és a Tálca és Start menü alatt a Figyelmeztetés kevés lemezterület esetén elől kivenni a pipát.
Köszi szépen, ezzel sikerült megoldani.
nbela: én is valami iylesmit találtam, de nem volt jó. Bár lehet csak én voltam béna. Hmm.... Jajj tudom, ahol én néztem, ott sima karakterláncot írtak, nem dwordot. áhá.
Mind1, a lényeg, h sikerült megcsinálni.
Köszi szépen mindkettőtöknek a fáradozást!
|
csüt. jún. 29, 2006 22:31 |
|
|
nbela
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20 Hozzászólások: 3585 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Hannibal írta: az xp állandóan sír egy kis buborékba, hogy kevés a lemezterület. Googleba találtam egy registry módosítást, ami ezt eltűnteti, de ez nem hozott eredményt. Én ezt használom:
***KevesHelyKikapcs.reg***
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
"NoLowDiskSpaceChecks"=dword:00000001
|
csüt. jún. 29, 2006 21:10 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Pedig a registry buhera lesz az
De egyszerűbb a TweakUI ezermester segédet elővenni, és a Tálca és Start menü alatt a Figyelmeztetés kevés lemezterület esetén elől kivenni a pipát.
|
csüt. jún. 29, 2006 19:42 |
|
|
Hannibal
Moderátor
|
Sziasztok!
Most telepítettem újra az XP-t, kicsit átszerveztt meghajtó elosztással. A lényeg, hogy van egy partíció, ami a dc megosztás. Ezt telipakoltam, maradt rajta össz-vissz 40 mega. Rendszervisszaállítást kikapcsoltam ezen a meghajtón. A probléma, hogy most az xp állandóan sír egy kis buborékba, hogy kevés a lemezterület. Googleba találtam egy registry módosítást, ami ezt eltűnteti, de ez nem hozott eredményt.
Valaki mondja meg, hogyan lehet kikapcsolni ezt pls.
Köszike
Hannibal.
|
csüt. jún. 29, 2006 19:17 |
|
|
jokers5
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 671 Tartózkodási hely: M. Service
|
Arra lettem már ha visszagondolok több gépen is figyelmes, ha az user telepít bizonyos frissítéseket akkor a gép leállításánál a windows hiányol a meghajtóból vmilyen lemezt.
Ezt a kérdését a windows-nak hogyan lehetne kiiktatni?
Ugyanis van olyan asztaki gép amiben nincs kislemez meghajtó és itt is hiányol.
Ja és a szokásos választási lehetőségek vannak, Újra, Mégse, Tovább.
Bármelyikre klikkel az ember újra és újra feldobja a kérését, kb 3-4szer.
Mindez Windows XP SP2-n.
|
hétf. jún. 26, 2006 5:26 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Ha engedélyezve van a rendszerviszaállítód, tedd vissza az XP-t arra a napra, amikor fel akartad telepíteni az új drivert (lesz benne bejegyzés a telepítés előttre).
Üdv!
|
csüt. jún. 22, 2006 20:27 |
|
|
savaria
arany tag
|
Köszi Salvatore, kicsit még kezdö vagyok a témában!
Igen, SP2-em van, azt hogyan tudom megnézni hogy melyik driver müködik most?
Megvan a DriverCleaner progi, leirnád pontosan hogyan kell használni, az angol nyelvü txt-je elég bonyesznek tünik Ha jol látom ki kell választani a drivert, pl ATI és lepucolja, nem? De asszem omegát nem látok a listában...
|
csüt. jún. 22, 2006 16:25 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 8673 Tartózkodási hely: Ahol fikázni könnyű alkotni nehéz!
|
Mindek neked egyátalán a Ati Catalist Control Center????
Ha egy drivert raksz fel, akkor előtte a másikat normálisan pucold le mert galiba lehet belőle. pl drivercleanerrel.
Az omega meg nem hülyeség mert sokszor stabilabb mint az alap ATI driver.
Az új ATI driverekhez pedig SP2 kell. Ha nincs fent rakd fel!
|
csüt. jún. 22, 2006 15:52 |
|
|
savaria
arany tag
|
Segitsen Valaki!!! ATI Radeon x700 pro videokarim van, ma délután valami hülyeségtöl vezérelve letöltöttem rá a legujab omega drivert. Azota akármit csinálok a 6.5öa Ati Catalist Control Center nem indul el, azt irja ki hogy a program beállitásainak megváltoztatása le van tiltva, forduljak a rendszergazdához (az én vagyok a gépen). Letöröltem mindent az ATI uninstallerel és ujra raktam, de a hiba megmaradt! Segitsetek mi ez!!! KÖSZI! Azt hogy tudom megnézni hogy milyen driverek vannek fent a gépen?
|
csüt. jún. 22, 2006 13:25 |
|
|
picpoc8
vas-tag
|
Kösz a tippet.
Bár egy kicsit láma voltam, mert az eszközkezelővel nem próbálkoztam, de eszembe jutott, úgyhogy ok.
|
hétf. jún. 19, 2006 13:12 |
|
|
Illeszoli
arany tag
|
A MemTest bootlemeze sem rossz!
|
hétf. jún. 19, 2006 12:09 |
|
|
KFelix
ezüst tag
|
...::beta::... írta: Visszatérve az én problémámra (spontán kékhalál "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" üzenettel) új driverrel is fennáll. Mit jelent ez az üzenet? Biztos a videókártyával van baj?
byez: beta
Majdnem biztos. Lehet ám, hogy nincs ott különösebb baj, hanem az adott hardwerkombináció miatt van. Próbáld meg a videókártya hardwergyorsítását visszább venni. Kicsit visszafogja a kártyát, de lehet, hogy nem is veszed észre.
A memóriát sem árt ellenőrizni. Én egy Linux telepítő CD-ről bootolok olyankor és ott van egy memória ellenőrző. Elég alapos.
|
hétf. jún. 19, 2006 6:57 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6037 Tartózkodási hely: Usa
|
Talán ha renszergazdaként támadnád meg a lemezt?
-természetesen a jogosultságok beállításával
|
vas. jún. 18, 2006 15:49 |
|
|
picpoc8
vas-tag
|
Hi all!
Ez tűnt a legalkalmasabb helynek, úgyhogy ide írom:
XP Prof alatt a Sajátgép, Kezelő funkciójával letiltottam az egyik vincsit, (bizonyos okok miatt:)) és most sehogy se tudom feloldani a letiltást. A letiltott vincsi nem jelenik meg sehol (se Sajátgép, se Intéző, se partíció-kezelő programokban, se a Kezelőben), így nem tudom engedélyezni (hogy formázzam).
Valaki tudja, hogy hogy kell ezek után feloldani?
Előre is kösz
|
vas. jún. 18, 2006 15:28 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Úgy, hogy a M$ nem tesztelte.
Ez nem kompatibilitási hiba, hanem hanyag fordítás. Nem nem ment át, hanem nem jutott el a tesztelésre.
Üdv!
|
szomb. jún. 17, 2006 20:40 |
|
|
ezüst tag
|
Kössz a tippet, majd kipróbálom ezeket.
Az az egy gond a hiba megfigyelésével, hogy elég rapszódikus: van, hogy hónapokig nem látom, aztán meg naponta többször is lehet.
Azt viszont furcsállom, hogy a videókártya driver telepítésekor olyat ír ki, hogy nem ment át a windows logo tesztelésen és csak saját felelősségre meg stb... De egy eredeti nVidia driver hogy a ***-ba nem kompatibilis a windows-zal, mikor direkt ehhez csinálják???
Hát érti ezt valaki?
|
szomb. jún. 17, 2006 12:50 |
|
|
Illeszoli
arany tag
|
Nem tom segít-e, de EZ szerint lehet, hogy a RAM okozza a hibát. Pislants bele, ha eddig még nem tetted volna.
|
pén. jún. 16, 2006 18:12 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Elég a Start/beállítások/tálca és start menü-ben a "start menü" fül alatti testreszabás gombra nyíló lehetőségeknél a "testreszabott menük használata" mellől kiszedni a pipát...
Persze ez az útvonal csak "régifajta" kinézettel működik, XP-s stílusban picit máshol van.
Üdv!
|
csüt. jún. 15, 2006 21:59 |
|
|
ezüst tag
|
Ezexerint működött
Visszatérve az én problémámra (spontán kékhalál "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" üzenettel) új driverrel is fennáll.
Mit jelent ez az üzenet?
Biztos a videókártyával van baj?
|
csüt. jún. 15, 2006 15:39 |
|
|
ext
vas-tag
|
XP alatt bosszantó apróságok <->és a gyógyír ezekre!
De nagyon-nagyon köszönöm ám .
Lassan szemüveget kellett volna vennem.
|
csüt. jún. 15, 2006 13:25 |
|
|
ezüst tag
|
Hello ext!
Ezzel már én is szenvedtem
Asszem ez lesz az, csinálj ebből egy .reg file-t:
REGEDIT4
; A testreszabott menük tiltása
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced]
"IntelliMenus"="no"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced]
"IntelliMenus"="no"
|
csüt. jún. 15, 2006 13:09 |
|
|
ext
vas-tag
|
XP alatt bosszantó apróságok <->és a gyógyír ezekre!
Egy kicsi bosszantóság:
Start menü/programok- nál szeretnénk az összes progit egyből látni, hogy ne kelljen kattintgatni, legördíteni, várni. Hogyan lehet? Regbuhera? Tweak UI? ...
Valaki segítene, mert már fáj a registryt böngészni.
|
csüt. jún. 15, 2006 12:52 |
|
|
ezüst tag
|
Felraktam a legújabb drivert, majd meglátjuk mi lesz...
Ja, még egy érdekesség: a videókártya (nem a monitor!!!) kis felbontáson magas hangon sípol.
Tanulság: Legközelebb csak bevált konfigurációt rakok össze márkás cuccokból. Legközelebb
|
szer. jún. 14, 2006 12:23 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
ATi-nál viszont figyelni kell arra, hogy az előző drivert a driver uninstallerével kell leszedni, tehát a Vezérlőpulton a programok hozzáadás/eltávolítása menüből nem jó!
Üdv!
|
szer. jún. 14, 2006 9:31 |
|
|
KFelix
ezüst tag
|
Mindenképp érdemes egy legújabb drivert feltenni. Az említett ATI-nál az hozta helyre a dolgot. Hallottam olyan véleményt, hogy a veleadott drivert érdemes feltenni, de nem mindig válik be.
|
szer. jún. 14, 2006 9:13 |
|
|
ezüst tag
|
Hali!
Az én videókártyám Inno3D GeForce FX5700. A vele kapott drivereket telepítettem és nem húztam rajta semmit. Minden a gyári.
Az alaplap MSI K7N2 Delta, és ennél is hasonló a helyzet.
Akkor azt mondjátok hogy a driverrel alkossak valamit?
Majd próbálgatom...
|
szer. jún. 14, 2006 8:49 |
|
|