|
Miért nagyon gyenge a készülékválaszték a Vodafone-nál?
Szerző |
Üzenet |
Big P.
arany tag
Csatlakozott: szer. nov. 02, 2005 14:36 Hozzászólások: 212 Tartózkodási hely: Budapest
|
Másfél éve volt nagy ügyfélmegtartó akció a vodánál,mikor pl: a 7610et félárban adták....Nem is volt sehol semmilyen telefon,csak gx akárhányas,ami nem kellett senkinek....Sztem idén novemberben is lesz ilyen....Legalábbis bízom benne...
|
szer. jún. 14, 2006 13:31 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
Csatlakozott: szomb. júl. 03, 2004 11:10 Hozzászólások: 3635 Tartózkodási hely: Shanghai, Pudong negyed
|
a T-nél a KAP program mindenkié
aki nem fizet, annak ki-KAP, aki keveset fizet, annak be-KAP, aki sokat, annak meg-KAP...
|
szer. jún. 14, 2006 13:17 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd máj. 17, 2005 10:26 Hozzászólások: 2046 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Macika írta: phonefreak írta: Az sincs rendben, hogy 40 ezerért kínálnak 1 éves telefont, de az, hogy kiemelt előfizetőknek is ugyan ennyiért adják az már szabályosan nevetséges. A T-nél június 1-jén vettem W810i-t. Egy >100fős flotta-előfizetéssal rendelkező cégnek. Megkaptam az akciós ár alatt 3e Ft-tal. Igaz, választhattam a részletfizetést is, ez a flotta előnye.
Azért ne felejtsük el, hogy a T-nél sokat költők azért rendesen meg vannak jutalmazva a KAP programmal. Barátom platinakártyás faterja 20-25000 Ft-os számlát csinál havonta, és minden évben szinte ingyen veszi a 80-100000-es telókat.
|
szer. jún. 14, 2006 13:08 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
Macika írta: A T-nél június 1-jén vettem W810i-t. Egy >100fős flotta-előfizetéssal rendelkező cégnek. Megkaptam az akciós ár alatt 3e Ft-tal. Igaz, választhattam a részletfizetést is, ez a flotta előnye.
Most. Amikor az a flotta megalakult, akkor volt párezer ft kedvezmény telókra, de részletfizetés még hírből sem volt, így mindenki az E330/X450/3100/K508 irányba ment el, mert azt lehetett megfizetni. Egy 6230-ért akkor még nagyon sokat kellett fizetni, a P910i meg 100 felett volt, a flottának.
Egy havi 2000-et pengető kis aranykártyás emberke már akkor vehetett ilyet (is) simán részletre...
|
szer. jún. 14, 2006 9:43 |
|
|
Vendég
|
phonefreak írta: ha esetleg még kapcsolatban állsz a volt hallgatóddal érdekelne, hogy ő, iletve az illetékesek a Vodánál hogyan látják ezt a problémát, feltéve, hogy egyáltalán problémának érzik.
Már nem tanítok ott, ahol korábban, de szívesen megpróbálom elérni őt.
|
szer. jún. 14, 2006 8:55 |
|
|
Gyöngyi
arany tag
|
savaria írta: Nem tudom... Van egy ismerősöm aki a SonyEricssonnál dolgozik, ő is mondta hogy járnak mindhárom szolgáltatóhoz bemutatni az új készülékeket, tárgyalásra stb... és a vodánál szinte csak pancserek dolgoznak a másik kettőhöz képest. Nem tudom ki dönti (döntheti) el hogy milyen telók legyenek a kinálatban, de nincs a helyzet magaslatán! Szerintem egy ekkora mobilszolgátatótol azt várná el az ember hogy hatalmas készülékkinálata legyen jó áron- hisz a nemzetközi háttér miatt ez simán megoldható lenne....
OFF
Beprotezsálhatnál az ismerősödnél...
Álmaim melója...
ON
|
szer. jún. 14, 2006 7:59 |
|
|
atwap
platina tag
|
Nos, pár hozzászólás. a 3G-s telókat eddig tudjuk miért nem nyomták, és várható volt hogy nem a bevezetés napján fog ránkszakadni a 14 készülék... majd jún végéig megjelenik, az szerintem elég.
A Mo-i kartel dolog. Nem véletlen, hogy ha eddig a GVH-nál valaki feljelentette őket kartel miatt, az nyert is.. Nagyon ki van ez találva. Szerintem Ove, Bandi és Atesz együtt röhögtek tavaly nyáron is a magyar pancserokon, és idén is együtt röhögnek az utódok...
Tény is való, Mo-n nagyon megy a vakulj paraszt. Egyre több felmérés mutatja, hogy az emberek elsődleges kamerának használják a mobiljukat. valami 50-75% vagy hogy volt, már nem emlékszem. Nos, mi tudjuk a legjobban, hogy a telók többségén ami kamerás nincs más módja a képek mentésére mint az MMS-email-ben, amit hát nem alkalmaznak sokan, így a nagy kamerás mobiljukkal csak bélyegként nézik a 3*3 centis lyukon. húúúha. Amíg ez megy, addig ez viszi előre az üzletet.
Két éve mentem el a pannontól (mint előfizető) és akkor 5 éves múltammal nem adtak egy fillér kedvezményt sem, mert hogy külön bontották a 4 éves prepaides múltamat és az 1 éves postpaides múltamat... Ekkor 70k volt előfizetéssel náluk a 6230, vodánál meg 40k... (igaz, ez a teló 40k-val vonult is ki a listáról, talán soha nem is volt drágább...)
nos, a Vodának van két hónapja hogy betegye az E60-at a listára. (nah, most nagyon beszarhattak )
Szóval ahogy én észrevettem, vodánál valami bejön, és az olyan áron ki is megy. Esetleg vannak korszakok amikor féláraznak, 70%-oznak és társai (karácsony, valentín nap (páros mobil akciók), húsvét...)
|
szer. jún. 14, 2006 7:46 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
phonefreak írta: Az sincs rendben, hogy 40 ezerért kínálnak 1 éves telefont, de az, hogy kiemelt előfizetőknek is ugyan ennyiért adják az már szabályosan nevetséges. A T-nél június 1-jén vettem W810i-t. Egy >100fős flotta-előfizetéssal rendelkező cégnek. Megkaptam az akciós ár alatt 3e Ft-tal. Igaz, választhattam a részletfizetést is, ez a flotta előnye.
|
kedd jún. 13, 2006 23:01 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
.:Jeff:. írta: Mondok jobbat, hűséghosszabbítással szerettem volna készüléket vásárolni, felhívtam az ügyfélszolgálatot a vodánál, hogy hűséges és jól fizető ügyfél lévén a K750-est mennyiért tudják ideadni. Válasz: listaáron Beszéltem még velük kb 4-szer, összesen mintegy mésfél órát, erre adtak nagy kegyesen 10E ft kedvezményt. Na mondtam erre, hogy egye ki a rák a beleteket Gondoltam felhívom a német vodás számom ügyfélszolgálatát is, ahol a w810-i egyébként is 90 EUR (mintegy 25E ft), erre az ügyfélszolgálatos nő ajánlotta fel, hogy mivel hűséges előfizető vagyok, ezért ezt nekem 1 EUR-ért ideadják... no comment. Nem hsizem, hogy BÁRMIBEN is össze lehetne hasonlítani kishazánkat Németországgal, miért pont a Vodával kellene?????
Hasonlítsd a mási kkét hazai szolgáltatóval, mit kapsz ott 2 év után!?
A T-nél megkapod az akciós áron 24 hónap hűséggel, ha aranykártyás vagy, akkor akár részletre is.
A Pannonnál ha sokat költöttél (tehát több, mint 20e Ft-ot havonta), akkor kapod meg 10e Ft-tal olcsóbban 24 hónap után a kiválasztott készüléket.
Nem hiszem, hog yehhez képest le volna maradva a Voda.
Azzal viszont 100%-osan egyetértek, hogy nagyon-nagyon izzadságszagú a készülékválasztékuk, mivel még ez a szegényes készülékválaszték sem kapható mind, még a központi üzletükben sem.
|
kedd jún. 13, 2006 22:55 |
|
|
Steve_Hun
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 984 Tartózkodási hely: Helsinki, FI
|
phonefreak írta: Csak az összehasonlítás kedvéért ime a német Vodafone mobilkínálata: http://www.vodafoneshop.de/shop/handys/ ... 0010253499Van Nokia 6234, 6131, 6280, 7380, Samsung D800, SonyEricsson W810i, stb. A magyar Voda-készlet emellett elbújhat!!!!!! Valamint meg lehet nézni a német Voda-honlapon az árakat is, 1 és 50 Euro (250,- Ft és 12500,- Ft) között mozognak az árak. 250 Ft egy olyan készülék, amelyet itthon 40 ezerért rád próbálnak tukmálni.
Ez mind igaz is, csak pl. mikor itt a német barátaimnak elmondtam, hogy én a Vodafone Bónuszban milyen percdíjakon beszélek, akkor majd' leestek a székről és közölték, hogy ilyenekről ők álmodni sem mernek...
Csak gondoltam a megfelelő összehasonlításhoz ez is hozzátartozik!
Ezzel együtt tény és való, hogy a készülékkínálat az siralmas!
Steve
|
kedd jún. 13, 2006 22:45 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
három okra vezethető vissza - mindhárom elhangzott már itt, előttem:
1. a voda a pannontól és veszteltől kirúgott pancsereket alkalmazza.
2. a három cég elég jó kartelt alkot itt maon, hülye lenne engedni, ha ennyiért is elviszik a készülékeket, még ezeket a készülékeket is.
3. a voda jó kis ügyviteli rendszere nem csak a számlázást hátráltatja, amit mi látunk, hanem az egész folyamatot, beleértve a vállalatirányítást is. rossz ügyvitel mellett hibásan mérik fel a lehetőségeket, az igényeket.
|
kedd jún. 13, 2006 22:31 |
|
|
phonefreak
platina tag
|
Silver,
ha esetleg még kapcsolatban állsz a volt hallgatóddal érdekelne, hogy ő, iletve az illetékesek a Vodánál hogyan látják ezt a problémát, feltéve, hogy egyáltalán problémának érzik.
Botrányosnak tartom azt is, hogy több előfizetéssel rendelkező cégeknek, amelyek havonta irgalmatlan nagy számlákat generálnak jóformán nevetséges készülék-kedvezményt kínálnak.
Szerintem a piaci részesedés növeléséhez hozzátatozik a kő kemény ügyfélmegtartás. Nyilván nem minden előfizető érdekes a szolgáltatók számára, erre már Németországban is rájöttek évekkel ezelőtt. Nem az a lényeg, hogy X millió előfizetőd legyen, hanem az a lényeg, hogy sok előfizetőd legyen, aki havonta nagy számlákat generál.
Az sincs rendben, hogy 40 ezerért kínálnak 1 éves telefont, de az, hogy kiemelt előfizetőknek is ugyan ennyiért adják az már szabályosan nevetséges.
Ha megnézem egyrészt a magyar Voda készülék-kínálatát, akkor az az érzésem támad, hogy valójában a középiskolások, fősulisok, azaz a prepaid-esek körét célozzák meg. Már pedig nem az a réteg hozza a nyerességet, amely évente 1 x vagy akár 10 x tölti fel 2500,- Ft-ért a telefonját, hanem az a jó ügyfél (a cégprofit szempontjából), aki mms-ezik, sms-ezik és telefonál mint egy világbajnok és HAVONTA minimum 8000-12000 Ft-os számlát produkál! Hangsúlyozom MINIMUM ennyi! A felső határ a csillagos ég.
Ezért nem értem, hogy miért kell ennyire s-z-a-r-rágóskodni ügyfelekkel, akik régóta vannak a cégnél és sokat költenek??? Miért kell 40 ezerért eladni ilyen jó ügyfélnek egy már 1 éve kapható készüléket? Miért nem lehet kiemelt ügyfeleknek (nevezzük Kis Pistának) pl. egy Samsung D600-ast akár 10 ezer forintért eladni, amikor tudják, hogy Kis Pista X éve megbízható előfizető, további 2 évet aláírna és havonta 25.000 és 500.000 forint körüli a számlája, azaz a telefon-szubvenció akár két hét alatt megtérülne, de mondjuk legkésőbb 4 hónap múlva. Nem értem.
Nem akarom ismételni magam, de komolyan nem értem, hogy miért nem lehet a magyar Vodafone-nál kapni Samsung P300, X700, SE W810i, K510i, Nokia 6234, 6131, 6280, N70, N80, azaz mind azokat a készülékeket, amelyek
1. más szolgáltatónál vagy külföldi Vodánál kaphatók;
2. üzletemberek (jól fieztő ügyfélréteg) számára érdekesebb mint egy Nokia 6103 vagy barmely Sagem készülék
????????
Nekem semmi bajom azzal, hogy a Vodafone a kevésbé likvid réteget (diákok, nyugdíjasok, stb) is kiszolgálja, sőt jó is, hogy valaki a T-mobile árait ellensúlyozza. De azzal a Vodafone-nál is tisztába kell legyenek, hogy ha túl akarják szárnyalni egyszer azt a 20-21 %-ok, akkor a pénzesebb - és ami a készülékek tudását illeti - igényesebb réteget is meg kell célozni, valamint megtartani.
|
kedd jún. 13, 2006 20:59 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
De gáz!
Valami írjon már nekik emailt, hogy kujvára elbaccták az árakat!
|
kedd jún. 13, 2006 20:38 |
|
|
guni.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4173 Tartózkodási hely: Budapest-Győr Telefon: Motorola Milestone
|
phonefreak írta: Az is érthetetlen számomra, hogy a 6230i és a K750i ára 1 év alatt mindössze 2-3 ezer forintot bírt csökkeni, Egészen konkrétan a K750 ennyiért jött be ~egy éve előfizuval, vitamaxban pedig még egy ötöst rá is dobtak, így most "csak" egy tizessel drágább, mint az ew-ben k.függtelenül gyári menüvel.
Guni
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára guni. szer. jún. 14, 2006 1:06-kor.
|
kedd jún. 13, 2006 20:32 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
OFF
Mit tanítasz? És hol?
Jöhet PÜ-ben?
Hátha meglepődöm !
ON
|
kedd jún. 13, 2006 20:01 |
|
|
Vendég
|
A válasz nagyon egyszerű: minden annyiba kerül, amennyiért el lehet adni. Amíg van olyan ember, aki ilyen összeget képes kiadni egy telefonért, mindig lesz olyan szolgáltató, aki egy forintot sem fog engedni az árból.
Ne felejtsétek el, hogy itthon még mindig státuszszimbólum a mobiltelefon márkája, típusa. A legutolsó proli is inkább kuporgat, éhezik, csakhogy 3G-s, 500000 megapixeles készüléke legyen, hogy felvághasson vele, viszont nem fog drága szolgáltatásokat használni.
Külföldön fordított a helyzet: olcsó, szinte ingyen telefonok vannak mindenhol, ezzel ösztönözve a fizetőképes réteget arra, hogy mobilozzon, MMS-ezzen, videotelefonáljon.
Mindezt nem(csak) saját kútfőből írtam, egy volt hallgatóm is besegített, aki az érintett szolgáltatónál magas beosztásban dolgozik.
|
kedd jún. 13, 2006 19:57 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2659 Tartózkodási hely: Budapest / Kecskemét
|
Ez a Vodafone ajánlata több, mint 100 egyedi céges előfiztés és havi 550-600.000 Ft számla mellett!
"A Vodafone által 2006. június hónapban a készlet erejéig akciós áron kínált készülékek Kiemelt Ügyfeleink részére, 2 éves hűségszerződés esetén!" (esetünkben ez csak hosszabbítást von maga után!) "A táblázatban szereplő árak a 20% ÁFÁ-t tartalmazzák!
Motorola L7 --- 22.900 Ft Motorola U6 --- 35.900 Ft Motorola V3 --- 26.900 Ft Motorola V3x (3G) --- 42.000 Ft Nokia 6020 --- 12.700 Ft Nokia 6230i --- 35.200 Ft Samsung D600 --- 53.000 Ft Samsung E860 --- 29.000 Ft Samsung Z540 (3G) --- 66.000 Ft Sony Ericsson K750i --- 33.900 Ft
Vélemények?
|
kedd jún. 13, 2006 19:53 |
|
|
.:Jeff:.
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 364 Tartózkodási hely: Audi A4 TDI...majd egyszer :-)
|
Mondok jobbat, hűséghosszabbítással szerettem volna készüléket vásárolni, felhívtam az ügyfélszolgálatot a vodánál, hogy hűséges és jól fizető ügyfél lévén a K750-est mennyiért tudják ideadni. Válasz: listaáron Beszéltem még velük kb 4-szer, összesen mintegy mésfél órát, erre adtak nagy kegyesen 10E ft kedvezményt. Na mondtam erre, hogy egye ki a rák a beleteket
Gondoltam felhívom a német vodás számom ügyfélszolgálatát is, ahol a w810-i egyébként is 90 EUR (mintegy 25E ft), erre az ügyfélszolgálatos nő ajánlotta fel, hogy mivel hűséges előfizető vagyok, ezért ezt nekem 1 EUR-ért ideadják... no comment.
|
kedd jún. 13, 2006 19:43 |
|
|
phonefreak
platina tag
|
Csak az összehasonlítás kedvéért ime a német Vodafone mobilkínálata:
http://www.vodafoneshop.de/shop/handys/ ... 0010253499
Van Nokia 6234, 6131, 6280, 7380, Samsung D800, SonyEricsson W810i, stb. A magyar Voda-készlet emellett elbújhat!!!!!!
Valamint meg lehet nézni a német Voda-honlapon az árakat is, 1 és 50 Euro (250,- Ft és 12500,- Ft) között mozognak az árak. 250 Ft egy olyan készülék, amelyet itthon 40 ezerért rád próbálnak tukmálni.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára phonefreak kedd jún. 13, 2006 19:48-kor.
|
kedd jún. 13, 2006 19:40 |
|
|
phonefreak
platina tag
|
Jó, hogy említed az árakat. Valóban érthetetlen, hogy a Samsung P600 miért kerül változatlanul 70ezer forintba, amikor
1. hónapok óta piacon van;
2. más országokban is drasztikusan csökkentek az árak;
3. és végső sorban már kártyafüggetlenül meg lehet kapni itthon 80 ezerért (Németországban kevesebbért is), így ki fog 5-10 ezer forint megtakarítás miatt 2 évet aláírni egy k-függő készülékért?
Az is érthetetlen számomra, hogy a 6230i és a K750i ára 1 év alatt mindössze 2-3 ezer forintot bírt csökkeni, nevetséges, főleg úgy, hogy más országokban olcsóbban kerülnek piacra, majd legkésőbb 3-5 hónap után 50-80%-al csökken az ár előfizetéssel. Mit akar a magyar Vodafone 2-3 ezer forint árcsökkenéssel 1 év után egy 40 ezer forintos készüléknél???
|
kedd jún. 13, 2006 17:27 |
|
|
guni.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4173 Tartózkodási hely: Budapest-Győr Telefon: Motorola Milestone
|
És nem csak a választékkal van probléma, hanem az árakal is. Ősz óta inkáb csak emelkedik minden, vagy esetleg jelentéktelen összeggel csökkent. Igazándiból számomra is érthetetlen hogy ez miért van így hiszen ebben az országban legalábbis sokkal inkább olcsó telefokkal lehet ráveni az embereket hogy átjöjjenek.
Az ügyfélmegtartással meg azért vannak problémák máshol is, és nem csak a mobilszolgáltatóknál. Ez sajnos egy ilyen magyar szemlélet.
Guni
|
kedd jún. 13, 2006 17:13 |
|
|
phonefreak
platina tag
|
Nem hinném, hogy ez a megoldás, hisz akkor a másik kettő szolgáltató miért nem gyúrt rá az olcsóbb telefonokra? A másik meg az, hogy bele lehet kukkantani pl. a német Voda-honlapra, már hetek óta kapható a Nokia 6280, újabban már kapható a Nokia 6234 és még számtalan olyan készülék, amelyről a magyar Voda-előfizetők csak álmodozni mernek. Tehát el tudom képzelni, hogy a magyar Voda beszerzési osztályán valóban egy rakás inkompetens amatőr ül.
|
kedd jún. 13, 2006 16:50 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
Valamelyik topicban volt asszem, hogy nemsokára jön majd több 3G-s telcsi is.
Amúgy olyan magyarázata is lehet a dolognak, hogy főleg azt forgalmazza, amire van igény. Ha az olcsób telefont viszik jól, akkor főleg arra a kategóriára gyúr rá. Az persze más kérdés, hogy lenne igény drágább készülékekre is, még ha nem is minden kis viszonteladói üzletben.
|
kedd jún. 13, 2006 16:43 |
|
|
BNM
arany tag
|
Hát ha jól emlékszem akkor ez már a kezdetektől fogva így van...
Volt egy olyan időszak amikor az olcsóbb telefonokból volt hiány, ekkor több ismerősöm is a másik két szolgáltatót választotta. Most ezekből a telefonokból van rahedli...
Hát bizony én is hiányolom a voda kínálatából a "jobb" Nokiákat. Most járt le a 4. évem a vodánál és a jelenlegi kínálatból nem nagyon tudnék válogatni.
Kapásból a 3G indítására is csak három új 3G-s készülékkel jöttek ki, amiben egy Nokia sincs...
Ez kicsit kevéske....
|
kedd jún. 13, 2006 16:39 |
|
|
savaria
arany tag
|
Nem tudom... Van egy ismerősöm aki a SonyEricssonnál dolgozik, ő is mondta hogy járnak mindhárom szolgáltatóhoz bemutatni az új készülékeket, tárgyalásra stb... és a vodánál szinte csak pancserek dolgoznak a másik kettőhöz képest. Nem tudom ki dönti (döntheti) el hogy milyen telók legyenek a kinálatban, de nincs a helyzet magaslatán! Szerintem egy ekkora mobilszolgátatótol azt várná el az ember hogy hatalmas készülékkinálata legyen jó áron- hisz a nemzetközi háttér miatt ez simán megoldható lenne....
|
kedd jún. 13, 2006 16:39 |
|
|
phonefreak
platina tag
|
Miért nagyon gyenge a készülékválaszték a Vodafone-nál?
Nem akartam ezt a témát a Vodafone gyalázó topic-ba írni, mert nem a gyalázás a cél, hanem egyszerűen csak fel kéne tárni a következő jelenség hátterét:
A kérdés az, hogy a Vodafone-nál miért ilyen gyatra a mobilkészülék-kínálat? Megnéztem a napokban a T-mobile és a Pannon készülék-kínálatát és azt tapasztaltam, hogy össze sem lehet hasonlítani a Voda gyatra készletét a másik két szolgáltató arzenáljával. A probléma továbbá nem csak az, hogy jóval kisebb a választék a Vodánál, hanem az is, hogy miközben a másik kettőnél lényegesen több a komoly készülékek aránya, a Vodánál rengeteg olyan telefon van, amelyet üzletember vagy olyan, aki nem éppen Alcatel-re pályázik, a kezébe se venne. Elképesztő, hogy miközben a másik két szolgáltatónál kapható 8-10 féle Nokia (elkezdve a 6280-astól az N80-ason át a 6111 és 3250-ig), SonyEricsson (itt is a komolyabbak meg az újabbak: W810i, K510i, stb), rengeteg Samsung (többek közt már a P300 és X700 is), úgy a Vodafone komolyabb tudású Nokia-ból csak az 1 éve piacon lévő 6230i készüléket vagy a teniszütő méretű 9300-át tudja felmutatni. 6280-asnak, amely január óta piacon van, vagy az N70-esnek, N80-asnak, SonyEricsson W810i-nek, K510i-nek vagy akár a Samsung P300-asnak, X700-asnak nyoma sincs. Ezzel szemben nagy a választék a Sagem telefonoknál – gratulálok, csak éppenséggel nem tudom, hogy kinek akar ezzel imponálni a Vodafone. Egy Sagem vagy egy Nokia 3100 nagyon is el tudok képzelni egy középiskolás vagy főiskolás kezében, de úgy gondolom, hogy egy üzletembert vagy nagyobb tudásra vágyó egyént ezek a készülékek nem elégítik ki. Szégyen, hogy a Voda mobilkínálata szabályosan igénytelen!!!
Az másik – ezzel összefüggő – probléma az ügyfélmegtartás. Egy ügyvéd ismerősöm 3 éve előfizető a Vodánál, 3 előfizetése van és havonta 30-50 ezer forintos számlái vannak. Betelefonált az ügyfélszolgálatra, hogy egyik előfizuján sincs hűségnyilatkozat, de hajlandó két évet aláírni, hogy ha vagy az 1 éve piacon lévő 6230i-t vagy a K750i-t jó áron felkínálják neki. Az ügyfélszolgálat nem tudta neki felkínálni, mert hogy állítólag ezek a készülékek nincsenek az akció keretben, de oda tudják neki adni jó áron a Nokia 6101-est.
Szerintem botrányos, hogy valakinek, aki 3 éve előfizető, átlagban 30-40 ezer forintos számlája van havonta és hajlandó két évet aláírni, kénytelen – a gyatra választékot figyelembe véve - egy 1 éve piacon lévő készülékért még mindig 40 ezer forintot kiadni, valamint a Vodafone egy ilyen embernek a néhány Sagem és Alcatel mellett a Nokiák közül csak a 6101-est tudja olcsóbban felkínálni, amely azért nem ügyvédnek való telefon.
Kérdésem az, hogy milyen marketing-stratégia áll a dolgok mögött (nem akartam durvábban fogalmazni)?
Kérésem az, hogy ennek a kérdésnek a megfejtésére irányuljanak a hozzászólások, tárgyilagosak legyenek, és ne kezdjen el mindenki indulatosan szidni a Vodát minden féle szir-szar probléma miatt, nem kell idekeverni a hónapok óta késő számlázást, a térerő minőségét, stb.
|
kedd jún. 13, 2006 16:26 |
|
|