Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. dec. 28, 2024 8:47

Hozzászólás a témához  [ 3605 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 73  Következő
Nokia N70 
Szerző Üzenet
Moderátor

Hozzászólás 
Londelmor írta:
Macika írta:
Leírom harmadszorra is, hogy NINCS ingyenes, törhető, jó minőségű magyar térkép symbianra.

GPS képes PDA telefonról volt szó, amibe szerintem (bár az eredeti felvetésben ugye nem volt már teló) nem igazán fér bele az N70. PDA teló inkább akkor már egy iMate Jam, vagy ami neked van (volt?) HP, szóval GSM modulos PDA.
Én pont ugyanezt írtam.
Mivel a WayFinder kiválóan fut az N70-es Nokián, nem tudom, igazán mi a kiigazításod lényege...

Ja, a HP megvan, köszöni és jól működik. Emiatt is javasoltam inkább a PPC-t reggy-nek.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Macika vas. jún. 18, 2006 23:55-kor.

vas. jún. 18, 2006 21:49
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
valaki tudna segíteni nekem?
fentebb írtam hogy milyen bajom...

srácok!!!

olyan baja van a telomnak amit már fentebb írtam hogy a kamera ki be kepcsol ha lehúzom a filppjét, de van hogy 5 sec után kapcsol be. és az is előfordul hogy be se kapcsol. szal a t-ratyinak visszaviteem, cseregaranciában kicseréltettem, és amit adtak újjat az is ugyanezt műveli. mindnél van ilyen probléma? vagy csak egy bizonyos sorozatnál?
és a csaj azt mondja nekem a t-mobilba ne érjek a fliphez ha lehúztam mert akkor megin kikapcsol. de kéremszépen 80000-es telefonnál nehogy már csak két ujjal fogjam olyan helyen ahol nem érzékeli a kamera matyija....

hihetetlen, valaki tud erre mondani valamit?
AndrySoft módszerével sem nagyon jöttek be a dolgok, miszerint papírt rakjak az aksi meg a hátlap közé Sad

vas. jún. 18, 2006 21:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Leírom harmadszorra is, hogy NINCS ingyenes, törhető, jó minőségű magyar térkép symbianra.

GPS képes PDA telefonról volt szó, amibe szerintem (bár az eredeti felvetésben ugye nem volt már teló) nem igazán fér bele az N70. PDA teló inkább akkor már egy iMate Jam, vagy ami neked van (volt?) HP, szóval GSM modulos PDA.

reggy: ha programok érdekelnek, akkor javaslom, hogy nézz körül például a nokiaprogramok.hu-n, ott elég sokfélét találhatsz (a letöltések rész csak regisztráltaknak vehető igénybe, azért nem linkelem közvetlenül be, de ingyenes), több ezer cucc van. az N70 még nem 9-es Symbian, így a régi programok is futnak rajta. mindenesetre elég hosszú lenne felsorolni mindet.
ami még egyértelmű elő szerintem, hogy az okostelefonok tudnak multitask-ot, tehát egyszerre több alkalmazás futhat (médialejátszó, wap, sms írás, kamera, akármi)egyszerre, és lehet köztük váltogatni (pl. ha egy sms-be akarsz egy telefonszámot, vagy jegyzetbe elmentett szöveget beszúrni, akkor csak átváltassz arra a feladatra, copy, vissz az sms-re, paste). ezek szerintem mind előnyök.
de azért ellene szól a lassúság. ha nagyon tele van a telefon memóriája, vagy sok programot futtatsz egyszerre, akkor eltelhet akár 1-2-3 másodperc, mire reagál be tudsz lépni a menübe, vagy átváltassz egy másik programra.
a legjobb az lenne, ha keresnél valakit, akinek N70-e (vagy legalább S60-as telója) van, és kicsit próbálgatnád, kérdeznél, és megtapasztalnád, hogy neked mennyire megfelelő, mennyire kell.

vas. jún. 18, 2006 21:35
Profil Privát üzenet küldése ICQ
Moderátor

Hozzászólás 
reggy írta:
na! Köszi!

Ilyen válaszokra gondoltam! Szóval most egy 6230-am van, és pont a Symbian (remélem jól írom) miatt gondolkodtam abba, hogy N70.
Mikor a 6230-at vettem 2 éve, asszem akkor a 3650(de lehet hogy már nem jól emléxem) volt a Symbianos teló ami tudásra tetszett, de az kinézetre nem, így könnyebb volt lebeszélnem róla magam.
Most viszont kép alapján igaz, hogy a 6280-an nekem jobban bejön, de az N70 sem csúnya.
Mennyire lehet egy Symbian-t kihasználni? Mik azok a jobb progik, ami miatt érdemes ráállni?
(Amúgy ez kicsit off, de valami GPS képes PDA telefont is szívesen vennék, de arról az ismerősök nagyon lebeszélnek, meg előfizetői akcióban nem is láttam jókat)
Ja! és a vásárlást a Pannonnál szeretném megejteni, mert most jár le a 2 évem....
Ami van, az vagy évente >50 rugó+GPRS-díj, vagy komolytalan, vagy csak Nyugat-Európában használható.
Csatlakozom ismerőseidhez. Telefonálni jó a 6230 továbbra is, az N70-es árából meg inkább vegyél egy PDA-t, többet érsz vele. Már ha GPS-hez kell.

vas. jún. 18, 2006 21:09
ezüst tag

Hozzászólás 
na! Köszi!

Ilyen válaszokra gondoltam! Szóval most egy 6230-am van, és pont a Symbian (remélem jól írom) miatt gondolkodtam abba, hogy N70.
Mikor a 6230-at vettem 2 éve, asszem akkor a 3650(de lehet hogy már nem jól emléxem) volt a Symbianos teló ami tudásra tetszett, de az kinézetre nem, így könnyebb volt lebeszélnem róla magam.
Most viszont kép alapján igaz, hogy a 6280-an nekem jobban bejön, de az N70 sem csúnya.
Mennyire lehet egy Symbian-t kihasználni? Mik azok a jobb progik, ami miatt érdemes ráállni?
(Amúgy ez kicsit off, de valami GPS képes PDA telefont is szívesen vennék, de arról az ismerősök nagyon lebeszélnek, meg előfizetői akcióban nem is láttam jókat)
Ja! és a vásárlást a Pannonnál szeretném megejteni, mert most jár le a 2 évem....

vas. jún. 18, 2006 20:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
Tudod, ez a két telefon igazándiból nem összehasonlítható. Azt hiszem hogy ha egyáltalán felmerül benned a kérdés hogy N70 vagy 6280, akkor inkább 6280. Ugyanis ha okostelefonra van szükséged, akkor nem gondolkodnál egy S40-esen. Ha viszont nincs szükséged a Symbian oprendszerre akkor csak szívni fogsz az N70-nel, mert nagyobb, lassabb, körülményesebb a használata. Meg nem tudom neked mennyire számít, de én nagyon le vagyok hasalva a 6280 vga videójától. Ár-érték viszonyban szerintem mindegyik elég jó /Nokiához képest/. Az N70 már egy ideje piacon van, már lassan kezd valami használható sw-e lenni, a 6280 meg ugye eléggé beteges még sw-esen, de pár hónap és csak lesz belőle valami.

Guni

vas. jún. 18, 2006 19:44
Moderátor

Hozzászólás 
reggy írta:
Köszönöm! :)
amúgy ezeket az adatokat azért elolvasgattam, meg tudom. inkább valamiféle összesített tanácsra lenne szükség, hogy mondjuk ár/érték viszonylatban melyiket éri meg jobban, vagy melyiknek van olyan hibája, ami egyértelműen eldöntheti a választást.
a viszonylag gyenge kijelző egyébként mit takar?
élőben viszont még egyiket sem láttam, úgyhogy egy "kezesség" dolgogra is kiváncsi lennék összehasonlítva!

(ja! és fényképezni van fényképezőm, azt nem akarom szempontként nézni)
A viszonylag gyenge kijelző azt takarja, hogy a 1,5 éves K750-ben jobb/szebb kijelző van. :)

Továbbra se nagyon akarod megérteni, amit mondok. Az ár/érték arányba beleszámít, hogy Neked mi a fontos benne.
Ahogy Neked nem fontos, hogy van-e fényképezőgép benne (ha igen, milyen), másoknak meg pont hogy számít.

Az N70 3G-n használva 50 percet bír egy frissen töltött akksival.
A 6280-ról nincs infóm.

vas. jún. 18, 2006 19:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
az első amit el kell döntsél szerintem, hogy akarsz-e okostelefont, vagy sem. ugyanis ez eléggé behatárolja a lehetőségeket :)
hardveres oldalról elmehetsz egy MM, fukar vagy EW üzletbe, és megtapogathatod saját kezűleg, szoftveres különbségekről pedig lehetne oldalakat írni.
igazából szerintem eléggé külön kategória a két telefon ahhoz, hogy ne lehessen csak úgy ár/érték aránnyal összehasonlítani őket. rövid és tömör tanácsom annyi, hogy ha nem használtál eddig Symbiant, és/vagy nem tudod mit jelent az, hogy okostelefon, akkor inkább a 6280-at válaszd, mert valószínű, hogy többet szívnál az N70-nel, mint amennyi örömöd lenne vele.

szóval részletesebben mire akarod használni, és mennyire akarsz sokat foglalkozni a telefonoddal?

vas. jún. 18, 2006 19:08
Profil Privát üzenet küldése ICQ
ezüst tag

Hozzászólás 
Köszönöm! :)
amúgy ezeket az adatokat azért elolvasgattam, meg tudom. inkább valamiféle összesített tanácsra lenne szükség, hogy mondjuk ár/érték viszonylatban melyiket éri meg jobban, vagy melyiknek van olyan hibája, ami egyértelműen eldöntheti a választást.
a viszonylag gyenge kijelző egyébként mit takar?
élőben viszont még egyiket sem láttam, úgyhogy egy "kezesség" dolgogra is kiváncsi lennék összehasonlítva!

(ja! és fényképezni van fényképezőm, azt nem akarom szempontként nézni)

vas. jún. 18, 2006 18:46
Moderátor

Hozzászólás 
reggy írta:
hát sajna a külön téma nem jött be... úgyhogy itt próbálkozok!
Szerintetek N70 vagy a 6280 jobb választás?
De hogy ne csak szigorkodjak, jár mellé segítség is.

Nem nagyon ismerünk Téged, így nem tudjuk, Neked melyik a jobb.

A www.nokia.com -on van összehasonlítási lehetőség, de már az is elég, ha a topicok elején lévő technikai adatokat végignézed/összehasonlítod. Hiszen teljesen más a két készülék.

A egyik egy viszonylag gyenge kijelzővel symbianos telefon gyakorlatilag korlátlan bővítési lehetőséggel, a másik egy kiváló kijelzővel sima S40-es készülék, aminél csak a JAVA jöhet szóba, ha okosításról van szó.

Tudni kell, hogy mi a fontos Neked, mire szeretnéd használni.

vas. jún. 18, 2006 18:41
ezüst tag

Hozzászólás 
hát sajna a külön téma nem jött be... úgyhogy itt próbálkozok!
Szerintetek N70 vagy a 6280 jobb választás?

vas. jún. 18, 2006 18:28
ezüst tag

Hozzászólás 
srácok!!!

olyan baja van a telomnak amit már fentebb írtam hogy a kamera ki be kepcsol ha lehúzom a filppjét, de van hogy 5 sec után kapcsol be. és az is előfordul hogy be se kapcsol. szal a t-ratyinak visszaviteem, cseregaranciában kicseréltettem, és amit adtak újjat az is ugyanezt műveli. mindnél van ilyen probléma? vagy csak egy bizonyos sorozatnál?
és a csaj azt mondja nekem a t-mobilba ne érjek a fliphez ha lehúztam mert akkor megin kikapcsol. de kéremszépen 80000-es telefonnál nehogy már csak két ujjal fogjam olyan helyen ahol nem érzékeli a kamera matyija....

hihetetlen, valaki tud erre mondani valamit?
AndrySoft módszerével sem nagyon jöttek be a dolgok, miszerint papírt rakjak az aksi meg a hátlap közé :(

vas. jún. 18, 2006 15:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ne riogasd szegényeket! ;)

vas. jún. 18, 2006 12:49
Profil ICQ
Moderátor

Hozzászólás 
Akoska írta:
Csodálkoznék, ha ez működne.

Azt nem értem, hogy a cracked 2004-es Phoenixből hogyan lesz jól működő 2005-ös. Az angol szöveget értem, csak nem vagyok benne biztos, hogy a minimalizált, épp futó 2004-es Phoenix frissíthető egy 2005-ös fájllal úgy, hogy a régi fut és nincs PKD1 dongle a rendszerben.
Másik, hogy a 2005-ös Phoenixek több hullát gyártottak, mint élő telefont (USBn)

Szinte kizárt. Azért ha valakinek sikerül, áruilja el, hogyan sikerült ;)

Szerk.: azért lehet, hogy műxik, többen frissítettek azon a fórumon.

ITT egy részletes, szájbarágós leírás.
Maximálisan támogatom a házi flashelést!
Utána lehet hozni hozzám! ;)

vas. jún. 18, 2006 12:45
gyémánt tag

Hozzászólás 
Csodálkoznék, ha ez működne.

Azt nem értem, hogy a cracked 2004-es Phoenixből hogyan lesz jól működő 2005-ös. Az angol szöveget értem, csak nem vagyok benne biztos, hogy a minimalizált, épp futó 2004-es Phoenix frissíthető egy 2005-ös fájllal úgy, hogy a régi fut és nincs PKD1 dongle a rendszerben.
Másik, hogy a 2005-ös Phoenixek több hullát gyártottak, mint élő telefont (USBn)

Szinte kizárt. Azért ha valakinek sikerül, áruilja el, hogyan sikerült ;)

Szerk.: azért lehet, hogy műxik, többen frissítettek azon a fórumon.

ITT egy részletes, szájbarágós leírás.

vas. jún. 18, 2006 12:21
Profil ICQ
ezüst tag

Hozzászólás 
http://howardforums.com/showthread.php? ... ge=1&pp=15

erről ki mit tud?

vas. jún. 18, 2006 11:26
ezüst tag

Hozzászólás 
AndrySoft: szted érdemes új telefont kérnem?mert még benne vagyok abba a három napban ami cseregaranciát jelent.....

vas. jún. 18, 2006 9:04
ezüst tag

Hozzászólás 
gabriel401 írta:
horn3t írta:
...egyébként első töltésnél mennyi ideig kell tölteni az aksit?szokás szerint az első töltés legyen 16 óra?
Tök felesleges, ha az akku eléri a teljes töltöttséget, az elektronika megszakítja a töltést. A formázás csak a Ni-Mh akksiknál volt ajánlatos.

oké értem, akkor már le is húzom :D
köszi a segítséget

szomb. jún. 17, 2006 16:52
gyémánt tag

Hozzászólás 
horn3t írta:
...egyébként első töltésnél mennyi ideig kell tölteni az aksit?szokás szerint az első töltés legyen 16 óra?
Tök felesleges, ha az akku eléri a teljes töltöttséget, az elektronika megszakítja a töltést. A formázás csak a Ni-Mh akksiknál volt ajánlatos.

szomb. jún. 17, 2006 16:49
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
AndrySoft írta:
...

köszi a helpet. akkor holnap visszaviszem elöszőr a szervizbe hogy csináljanak vele valamit, ha nem mond rá semmit akkor marad amit te monmondasz. egyébként első töltésnél mennyi ideig kell tölteni az aksit?szokás szerint az első töltés legyen 16 óra?

szomb. jún. 17, 2006 16:43
gyémánt tag

Hozzászólás 
horn3t írta:
nem vágom milyen papírról beszélsz....
kicsit bővebben el tudod magyarázni?mert az aksi és a fedlap között nincs semmilyen papír.mármint én nem vettem észre

Anno én is csináltam ezt. Hogy ne nyikorogjon a hátlap, tettem be egy vastagabb papirt. Na, ekkor csinálta ezt. Egy vékonyabb lappal a nyiszorgás is megszünt, meg a kibe-kapcsolgatás is. A hiba oka (nálam): van egy mikrokapcsoló a hátlap alatt, a fedlapot húzgálva ez kapcsol ki-be. Ha vastag a lap, akkor is kibe-kapcsol, mikor csak be kellene. Nálad lehet, hogy már simán sem ér be a fedlap, rá kell ragasztani valamit (vagy a kapcsolót beszabályozni -> szerviz)

szomb. jún. 17, 2006 16:35
ezüst tag

Hozzászólás 
AndrySoft írta:
horn3t írta:
már nem emlékszem de most az első töltésnek 16 óráig kell tartani igaz?

meg lenne egy olyan problémám, hogyha lehúzom a flipet a hátoldalán fényképezéshez, akkor a kamera bekapcsol , nem is itt lenne a baj, hanem hogy kb 2 sec után kilép belőle anélkül hogy én nyomnék valamit is. állandóan ezt csinálja. tud valaki erre valamit mondani?

Ja. Vedd ki a papirokat az aksi és a fedlap közül...

nem vágom milyen papírról beszélsz....
kicsit bővebben el tudod magyarázni?mert az aksi és a fedlap között nincs semmilyen papír.mármint én nem vettem észre

szomb. jún. 17, 2006 16:26
gyémánt tag

Hozzászólás 
Lehet. Egy szál DKU2-es (= gyári Nokia USB) kábel segítségével frissíthető egy sor Nokia telefon, jellemzően a BB5-ös és legújabb DCT4 típusok.

Az más kérdés, hogy az ezt levezénylő szoftver egyelőre védett, és pénzbe kerül, de a dolog attól még lehetséges.
A dolog jellegéből adódóan igazi "box"-nak, azaz a kábelt fogadó és az elektronikát tartalmazó interfésznek a fizikai jelenléte nem is szükséges.
Az egyik ilyen programhoz elég a védelmi, USBs smart card, a progi egy szál DKU2-vel mindent megcsinál olyan telefonokon, amik ezt támogatják.
Újabban halott telefonokat is lehet USBn flashelni. Sőt, BB5-öket a kisebb NOKIA szervizekben is DKU2-vel flashelnek, csak a központiban van FBusos cucc (FPS10).

Egyszer talán a Nokia is úgy gondolja majd, hogy itt az idő a házi soft frissítésre, ki tudja...

szomb. jún. 17, 2006 16:26
Profil ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
gabriel401 írta:
AndrySoft írta:
Szerintem meg kavarod.
Nem, nem kavarom.
Szeretek vitatkozni, kár, hogy ezzel kedvenc telónk topicját offoljuk 1 kicsit. Eredetileg a sw patcheléséről volt szó, elsősorban erről írtam, hogy illegális. Amúgy szvsz nem igazán lehet összehasonlítani a kettőt(mobil<>sz.gép), egy telóban nem választható szét teljesen a hw-sw, mint egy számítógépben (bár ki tudja pontosan, hol a határ?). Pl. nem tudom, mit szólnának a Nokia-szervizben, ha garis javításra vinnéd az N70-esedet, amin az Andry-soft 1.0 fut... :c)
(Hogy lehetséges-e megírni egy sw-t úgy, hogy az eredetiből semmit nem használsz fel, az más kérdés...)

A garid elvész, de attól még legális. (ha földhöz csapkodod, akkor sem garis, de nem büntet meg érte senki) Egyébbként a mostani telók (pláne az okostelók) és a PDA között alig van hardveresen különbség... A patcheléssel sem okozol kárt a cégnek, csak a saját telód szoftverét teszed a saját magadnak jobbá. (üzletszerüen tudtommal még nem űzi senki). Bár az autókat már évek óta tuningolják. Az is büntetendő lenne?

PS:

Ez egyébbként a Nokia ****. Más gyártók igyekeznek bevezetni az online szoft.frissítést (Siemens már évek óta a netről letölthetővé tette a szoftját, az SE pedig a SEUS-sal kísérletezik, de vannak már jelek az on-air frissítésre is (a szolgáltatók örömére). A Nokia szoftját miért nem lehet? Védelem? Hülység. Drága boxokkal már évek óta lehet frissíteni a Nokia telókat is. Miért nem lehet a hozzá adott adatkábellel???

szomb. jún. 17, 2006 15:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
horn3t írta:

meg lenne egy olyan problémám, hogyha lehúzom a flipet a hátoldalán fényképezéshez, akkor a kamera bekapcsol , nem is itt lenne a baj, hanem hogy kb 2 sec után kilép belőle anélkül hogy én nyomnék valamit is. állandóan ezt csinálja. tud valaki erre valamit mondani?

Ja. Vedd ki a papirokat az aksi és a fedlap közül...

szomb. jún. 17, 2006 15:01
ezüst tag

Hozzászólás 

szomb. jún. 17, 2006 9:04
gyémánt tag

Hozzászólás 
AndrySoft írta:
Szerintem meg kavarod.
Nem, nem kavarom.
Szeretek vitatkozni, kár, hogy ezzel kedvenc telónk topicját offoljuk 1 kicsit. Eredetileg a sw patcheléséről volt szó, elsősorban erről írtam, hogy illegális. Amúgy szvsz nem igazán lehet összehasonlítani a kettőt(mobil<>sz.gép), egy telóban nem választható szét teljesen a hw-sw, mint egy számítógépben (bár ki tudja pontosan, hol a határ?). Pl. nem tudom, mit szólnának a Nokia-szervizben, ha garis javításra vinnéd az N70-esedet, amin az Andry-soft 1.0 fut... :c)
(Hogy lehetséges-e megírni egy sw-t úgy, hogy az eredetiből semmit nem használsz fel, az más kérdés...)

szomb. jún. 17, 2006 7:16
gyémánt tag

Hozzászólás 
horn3t írta:
lenne egy kérdésem még. mikor a a kamerát bekapcsolom azt írja nekem hogy nem ismeri fel a memória kártyát. mivel még új valamit csinálnom kell vele?
Formázd meg az Eszközök-Memória menüpont alatt.

szomb. jún. 17, 2006 6:48
ezüst tag

Hozzászólás 
lenne egy kérdésem még. mikor a a kamerát bekapcsolom azt írja nekem hogy nem ismeri fel a memória kártyát. mivel még új valamit csinálnom kell vele?

pén. jún. 16, 2006 22:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
horn3t írta:
na skacok megvettem az n70-est. de az eladó azt elfelejtette közölni hogy meddig kell az aksit tölteni az elején vagy hogyan is kell formázni.
tudna valaki segíteni?
kösz elöre

Addig töltöd, mig fel nem töltődik (1,5-2óra). És NEM kell formázni...

pén. jún. 16, 2006 22:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
gabriel401 írta:
AndrySoft írta:
Szerintem te kavarod a függetlenítéssel.
Nem, nem kavarom. A telót megveszed, az azt működtető szoftvert szerzői jogok védik, de majd nálam okosabbak ezt jobban elmagyarázzák.

Szerintem meg kavarod. Ugyanis nem használhatod fel más szellemi tulajdonát (vagy annak egy részét), de senki sem tilthatja meg, hogy ne írjak teljesen új szoftot. Szerinted lesittelik azokat, pl. akik az iPaq PDA-ba a Winfos helyett Linuxot írtak?

pén. jún. 16, 2006 22:10
ezüst tag

Hozzászólás 
na skacok megvettem az n70-est. de az eladó azt elfelejtette közölni hogy meddig kell az aksit tölteni az elején vagy hogyan is kell formázni.
tudna valaki segíteni?
kösz elöre

pén. jún. 16, 2006 21:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
AndrySoft írta:
Szerintem te kavarod a függetlenítéssel.
Nem, nem kavarom. A telót megveszed, az azt működtető szoftvert szerzői jogok védik, de majd nálam okosabbak ezt jobban elmagyarázzák.

pén. jún. 16, 2006 17:03
gyémánt tag

Hozzászólás 
gabriel401 írta:
AndrySoft írta:
...
Apróságok, de:
- elméletileg a szoftver módosítása illegális cselekedet, tehát megtehetik, hogy úgy-ahogy védeni próbálják ellene
- a DCT3-asokat úgy meg lehet patchelni, hogy a saját anyja sem ismerne rá a telóra.

Szerintem te kavarod a függetlenítéssel. Ha én a telómba írok egy saját op.rendszert és bele teszem, akkor én törvénysértést követek el? Miért? A telót megvettem (pláne, ha gyárilag függetlenül), akkor kit ér kár? Max. a telógyártó céget, mert kiderül, hogy az én rendszerem jobb... :lol:

pén. jún. 16, 2006 16:47
ezüst tag

Hozzászólás 
gabriel401 írta:
horn3t írta:
remélem nem csalódok :D
Alaposan nézz utána, mit várhatsz a telótól, akkor nem fogsz csalódni.

már utánna néztem meg egyszer volt egy hétig egy ilyenem mikor használtan megvettem csak később imei alapján letiltották :(

tetszik meg minden csak hosszútávon jön rá az ember hogy mennyire volt érdemes megvennie a telefon sztem...

pén. jún. 16, 2006 15:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
horn3t írta:
Alaposan nézz utána, mit várhatsz a telótól, akkor nem fogsz csalódni.

pén. jún. 16, 2006 15:21
ezüst tag

Hozzászólás 
na ma lehet az argentin mecs után veszek egy N70-est. szegény t610-esem már nem műkszik rendesen.remélem jól járok majd ezzel a telefonnal. mindenképpen symbiánosat akarok..
sajnálom hogy SE nem cisnált kamerás...symbiset...

pén. jún. 16, 2006 14:44
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok miujság az N70-es oldallal???

pén. jún. 16, 2006 8:12
gyémánt tag

Hozzászólás 
AndrySoft írta:
...
Apróságok, de:
- elméletileg a szoftver módosítása illegális cselekedet, tehát megtehetik, hogy úgy-ahogy védeni próbálják ellene
- a DCT3-asokat úgy meg lehet patchelni, hogy a saját anyja sem ismerne rá a telóra.

csüt. jún. 15, 2006 18:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ez nem a Symbian, hanem a Nokia hülyesége. Az SX1 pl. Simbis, de lehet patchelni. Más, normál telókat, amik Nokiák, szintén NEM pathelhetők, míg más telók vidáman pathelhetők, modolhatók stb. (lásd Siemens, SE, Motorola, Samsung...) A Nokia a mai napig nem tudta (akarta) megcsinálni, hogy egy bootloader töltse be az új szoftot. Ergo: ha elcseszted, nyugodtan újra lehet kezdeni. A Nokiánál a komplett flash cserélődik, ergo, ha elcseszted, akkor kakukk... Ezért nem lehet a Nokiát WAP-on keresztül frissíteni (egyhamar nem is lehet), mig az SE és a Simi (benq) már mutatott be ilyen telókat...

csüt. jún. 15, 2006 17:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bányászbéka írta:
Ezt én is tudtam, de gondoltam, box-szal esetleg bele lehet nyúlkálni...
No mindegy, köszi :D
Lehet, pl. szoftvert frissíteni. A tartalomba belepiszkálni sajnos nem, bár nehezen tudok olyan dolgot elképzelni, amit más módon ne lehetne megoldani, végülis ezért szereti az ember a symbianos telókat.

csüt. jún. 15, 2006 16:26
arany tag

Hozzászólás 
Ezt én is tudtam, de gondoltam, box-szal esetleg bele lehet nyúlkálni...
No mindegy, köszi :D

csüt. jún. 15, 2006 16:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bányászbéka írta:
Üdv!

A ROM-on fájlokba bele lehet kontárkodni valamilyen úton-módon, szakértők segítségével?
Konkrétan a Z:/Nokia/Sounds/Simple/Beep.rng fájlt szeretném lecserélni :D
Szinte biztosan ez felelős a hívásba pittyenésért. Oké, tudom leszállok a témáról mostmár, de azért érdekel a dolog...

Más: Aki symbian programozásban jártas(abb nálam) az legyen szíves dobjon egy privit!
Lenne pár kérdésem ezzel kapcsolatban.

Próbálj meg valamit bemásolni ide: C:/Nokia/Sounds/Simple/Beep.rng
Symbian elvileg úgy működik, hogy előbb nézi a C-t, az E-t, és csak aztán a Z-t. Progiknál ez tuti így van, de hogy hangnál? Nemtom.
Viszont a Z az azért ROM, mert ROM, vagyis olvasható, bele van égetve, ugyanolyan elven, mint a bios a gépedben.

szer. jún. 14, 2006 22:56
arany tag

Hozzászólás 
Üdv!

A ROM-on fájlokba bele lehet kontárkodni valamilyen úton-módon, szakértők segítségével?
Konkrétan a Z:/Nokia/Sounds/Simple/Beep.rng fájlt szeretném lecserélni :D
Szinte biztosan ez felelős a hívásba pittyenésért. Oké, tudom leszállok a témáról mostmár, de azért érdekel a dolog...

Más: Aki symbian programozásban jártas(abb nálam) az legyen szíves dobjon egy privit!
Lenne pár kérdésem ezzel kapcsolatban.

szer. jún. 14, 2006 22:05
ezüst tag

Hozzászólás 
Állítsd át a bevitel nyelvét angolra és úgy írd be az ékezetes betűket és láss csodát!

szomb. jún. 10, 2006 12:51
arany tag

Hozzászólás 
skynet írta:
N70 írta:
Ciao Mindenkinek!

Figyelem!!! Egy hibára lettem figyelmes sms íráskor! Az "ő" (csak a hosszú) 91!!! karaktert vesz el az üzenetből! Kipróbáltam mindenféleképpen: mondat kezdetén, első betűként , mindenhogy, de mindig ugyanez volt! Érdekes, de a többi rövid és hosszú magánhangzóknál nem jelentkezik!!! Valakinek valami tippje? Esetleg tapasztalt valaki hasonlót?

ciao! nem csak az ő, hanem az ű is ezt csinálja.

kb 1 milliószor lett már kitárgyalva, persze nem ebben a topicban.

ilyen esetben ugyanis unicode-ban küldi el az sm-et, amikor is 70 karakter egy üzenet hossza. ezt minden symbianos nokia így csinálja.

De küldés előtt figyelmeztet, hogy az üzenet több részletben lesz elküldve és megkérdezi, hogy biztosan akarod-e? Legalábbis a 3650-esem így tett.

szomb. jún. 10, 2006 10:43
gyémánt tag

Hozzászólás 
N70 írta:
Figyelem!!! Egy hibára lettem figyelmes sms íráskor! Az "ő" (csak a hosszú) 91!!! karaktert vesz el az üzenetből! Kipróbáltam mindenféleképpen: mondat kezdetén, első betűként , mindenhogy, de mindig ugyanez volt! Érdekes, de a többi rövid és hosszú magánhangzóknál nem jelentkezik!!! Valakinek valami tippje? Esetleg tapasztalt valaki hasonlót?

Érdemes néha visszaolvasgatni is, ezerszer ki lett tárgyalva . . .

szomb. jún. 10, 2006 9:42
ezüst tag

Hozzászólás 
N70 írta:
Ciao Mindenkinek!

...sms íráskor! Az "ő" (csak a hosszú) 91!!! karaktert vesz el az üzenetből! Esetleg tapasztalt valaki hasonlót?

Igen, az "ő, ű" sajnos ennyit vesz, ez főleg a Nokia telefonokra jellemző, vmi Unicode kódrendszer miatt. (Máshol nem nagyon használnak ilyen betűket, ezért nincs benne a nemzetközi szabványban, vagy vmi ilyesmi).

Megoldás: kerülni kell ezen betűk használatát, egyébként a címzett úgysem kapná meg...

pén. jún. 09, 2006 14:01
vas-tag

Hozzászólás 
Ja, és az 5-ös szoft van fenn! Mostmár értem miért számláztak 6db sms-t egy németországi hálózatba! Mentségemre legyen mondva, hogy az sms-t a pc-suite progival küldtem! Ott érdekes módon egy karakternek értelmezi a gép! Tehát csak a telefonon megírt sms-nél jelentkezik a probléma! Valaki kipróbálná a sajátjával? Köszi előre is!!!

pén. jún. 09, 2006 13:58
vas-tag

Hozzászólás 
Ciao Mindenkinek!

pén. jún. 09, 2006 13:51
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 3605 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 73  Következő