Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. dec. 26, 2024 10:17

Hozzászólás a témához  [ 469 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Következő
3G - a Pannontól! 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás 
bebar írta:
Ebben a tömbházban sem laknék! :shock:
Én sem, de nem az antennák miatt, hanem azért mert ronda és tudom, hogy milyen a forgalom a környékén. :)
Bár most eléggé semmilyen, mert le van zárva az út mellette felújítás miatt, de amúgy zajos. Viszont ezektől a 10, max. 20W-os antennáktól, amiknek exponenciálisan csökken a sugárzásuk a távolság függvényében, nem félnék. Hátrafelé lehet, hogy sugároz, de mennyit? 5%-ot? Abból meg még a fal is árnyékol. Az ember a mikrója mellett fél méterrel több mikrohullámot kap, mint egy mobiltoronyból a házán.

Egyébként grat.! a Pannonnak, nagyon belehúztak.

Üdv!

hétf. jún. 19, 2006 20:25
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hát ha csak az az egy antenna lenne és pont alatta állsz, akkor nem igazán lenne lefedettség :)

hétf. jún. 19, 2006 17:51
a fórum lelke

Hozzászólás 
krimlin írta:
pampika írta:
Amúgy tényleg ott lennél a legjobb helyen, mert hátrafele nem sugároz. A mi házunkon is van és a szerelõk is mondták, hogy no para, mert lefele semmit se sugároz.

Ilyenkor abban a házban nincs is lefedettség?

ilyen az, mikor bináris a felfogás.

1. vannak más antennák is, amik biztosíthatnak lefedettséget a házban

de

2. minimálisan hátrafele is sugároz.

hétf. jún. 19, 2006 17:43
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
pampika írta:
Amúgy tényleg ott lennél a legjobb helyen, mert hátrafele nem sugároz. A mi házunkon is van és a szerelők is mondták, hogy no para, mert lefele semmit se sugároz.

Ilyenkor abban a házban nincs is lefedettség?

hétf. jún. 19, 2006 17:38
gyémánt tag

Hozzászólás 
@bebar:
Miért idézel 1 oldalt 1 mondatért?? :?

Amúgy tényleg ott lennél a legjobb helyen, mert hátrafele nem sugároz. A mi házunkon is van és a szerelők is mondták, hogy no para, mert lefele semmit se sugároz.

hétf. jún. 19, 2006 16:12
Hozzászólás 
bebar írta:

Mint köztudott, éppen ők kapják a legkevesebb sugárzást, szóval az a legbiztonságosabb rész. Ettől függetlenül engem nem zavarnak a mobil átjátszók. Tőlünk 700 méterre van egy rohadt magas T-Mobile torony.

hétf. jún. 19, 2006 15:05
arany tag

Hozzászólás 
Al Bundy írta:
McLaca írta:
Al Bundy írta:
Miskolcon ...
A belvárosban merrefelé láttál szereléseket?
Kíváncsi vagyok, milyen kinézetű és mekkora antennákat szerelnek fel.
Üdv!

Na, szóval. Én szinte naponta állok a villanyrendőri buszmegállóban, és várakozás közben rá szoktam keresni az elérhető hálózatokra, hogy hátha talál akár egy terheltségmérő antennát (amire nem lehet bejelentkezni) a T-nél. Szóval, keresés végeredménye a mai nap folyamán először eredményt is hozott, de (sajnos) a Pannon neve mellett figyelt a 3G ikon. Ekkor reflexből felnéztem a szemben lévő toronyháza, és hát éppen ott lógtak Pannonék az oldalán. Le is fotóztam, gondoltam, hogy fog még másokat is érdekelni innen a fórumról, bár nem sok látszik belőle:
http://albundytarolo.uw.hu/forum/pannon3g.jpg
A bekarikázott részen van az új antenna, mellette a szerelő manusz, a nyíl pedig egy kapcsolódobozra (?) mutat, amit szintén most tettek fel.

További tapasztalatok: Tapolca irányába a tapolcai elágazásnál elhal a 3G, Tapolcán semmi. Pároméknál, az említett vasbeton panelház 1. emeletén (tudni kell, hogy ezt a környéket rengeteg 10 emeletes panelház veszi körül, és az egész egy meredek hegyoldalban van), sőt még a liftben is (ahol a T-nek még a 2G-je is meghal) van UMTS. A környéket körbejárva kültéren és beltéren is egyaránt mindenhol volt 3G térerő, még egy olyan helyen is, ahol GSM is alig van, mert annyira árnyékolt az adótornyok irányából. A tapolcai elágazástól a belvárosig a főút végig le van fedve, természetesen a belváros úgyszintén. Azt hittem, hogy a Városháztérnél véget fog érni, de nem. Én a győri kapui lakótelepen lakom, ami a belvárostól talán 1-2 km-re van, ez 3 villamosmegálló. Az úton mindenhol volt 3G, sőt megkerestem a panelházunk legleárnyékoltabb részét is, amit 4 oldalról kb. 50 centis vasbeton fal vesz körül (itt is alig van 2G), mondanom sem kell, hogy itt is jelzett lefedettséget a telefon. Szóval, a Pannonnak nagy piros pont, példát vehetne róla a T. Akik pedig azt állították, hogy minden ház tetejére kell antenna, hogy normális térerő legyen mindenhol, rohadt nagyon tévedtek. A legközelebbi Pannon antenna több, mint 2 hosszú utcára van innen, vagyis elég messze. Na, ez csinál lefedettséget szerintem még a panelházunk pincéjében is, holnap megyek, és meg is nézem...

hétf. jún. 19, 2006 14:37
arany tag

Hozzászólás 
A mai naptól hivatalosan is van Miskolcon Pannon 3G :!:

hétf. jún. 19, 2006 13:12
a fórum lelke

Hozzászólás 
Jaja... :)
Most már csak a 6233-nak kéne végre megjelennie.

Üdv!

pén. jún. 16, 2006 23:15
arany tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Úgy látom, hogy nem településméretre alapozzák a fejlesztés ütemét, hanem egyszerűen jönnek balról jobbra (mint általában), szóval így kb. 2007 közepe-vége.

Üdv!

Na látod, hogy mennyire pesszimista voltál. (Már ha Miskolcra gondoltál)

pén. jún. 16, 2006 21:45
gyémánt tag

Hozzászólás 
BNM írta:
kerelyfe írta:
BNM!
Szerkeszd át a hsz-ben Al képét. Javítsd át URL-re.
Kösz!

Töröltem a képet....

Oké, láttam. Mégegyszer kösz!

pén. jún. 16, 2006 16:53
arany tag

Hozzászólás 
kerelyfe írta:
BNM!
Kösz!

Töröltem a képet....

pén. jún. 16, 2006 16:25
a fórum lelke

Hozzászólás 
Al Bundy írta:
Na, szóval. Én szinte naponta állok a villanyrendőri buszmegállóban...
Mától augusztus 31-ig már nem. :D
Én is ott szoktam felszállni hazafelé, mivel holnap is dolgoznom kell (szerencsére csak havonta 1 hétvégi napot), lehet, elviszem a fényképezőt és megpróbálok róla én is képeket csinálni.
Egyébként szerintem azért erős a lefedettség, mert számra ugyan kevés, de teljesítményre erős antennákat szerelnek fel. Tehát nem mikrocellás módival 1-5-10W-os antennákat, hanem mondjuk 20-50w-osakat, egyelőre úgyis kevés 3G telefont használnak, elég ennyi csatorna is, ill. ha 3G-s telefonja is van valakinek, ritkán használja a 3G-s funkciókat.

Üdv!

pén. jún. 16, 2006 16:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
BNM!
Kösz!

pén. jún. 16, 2006 14:51
arany tag

Hozzászólás 
Al Bundy írta:
McLaca írta:
Al Bundy írta:
Miskolcon ...
Üdv!

Na, szóval. Én szinte naponta állok a villanyrendőri buszmegállóban, és várakozás közben rá szoktam keresni az elérhető hálózatokra, hogy hátha talál akár egy terheltségmérő antennát (amire nem lehet bejelentkezni) a T-nél. Szóval, keresés végeredménye a mai nap folyamán először eredményt is hozott, de (sajnos) a Pannon neve mellett figyelt a 3G ikon. Ekkor reflexből felnéztem a szemben lévő toronyháza, és hát éppen ott lógtak Pannonék az oldalán. Le is fotóztam, gondoltam, hogy fog még másokat is érdekelni innen a fórumról, bár nem sok látszik belőle:
A bekarikázott részen van az új antenna, mellette a szerelő manusz, a nyíl pedig egy kapcsolódobozra (?) mutat, amit szintén most tettek fel.

További tapasztalatok: Tapolca irányába a tapolcai elágazásnál elhal a 3G, Tapolcán semmi. Pároméknál, az említett vasbeton panelház 1. emeletén (tudni kell, hogy ezt a környéket rengeteg 10 emeletes panelház veszi körül, és az egész egy meredek hegyoldalban van), sőt még a liftben is (ahol a T-nek még a 2G-je is meghal) van UMTS. A környéket körbejárva kültéren és beltéren is egyaránt mindenhol volt 3G térerő, még egy olyan helyen is, ahol GSM is alig van, mert annyira árnyékolt az adótornyok irányából. A tapolcai elágazástól a belvárosig a főút végig le van fedve, természetesen a belváros úgyszintén. Azt hittem, hogy a Városháztérnél véget fog érni, de nem. Én a győri kapui lakótelepen lakom, ami a belvárostól talán 1-2 km-re van, ez 3 villamosmegálló. Az úton mindenhol volt 3G, sőt megkerestem a panelházunk legleárnyékoltabb részét is, amit 4 oldalról kb. 50 centis vasbeton fal vesz körül (itt is alig van 2G), mondanom sem kell, hogy itt is jelzett lefedettséget a telefon. Szóval, a Pannonnak nagy piros pont, példát vehetne róla a T. Akik pedig azt állították, hogy minden ház tetejére kell antenna, hogy normális térerő legyen mindenhol, rohadt nagyon tévedtek. A legközelebbi Pannon antenna több, mint 2 hosszú utcára van innen, vagyis elég messze. Na, ez csinál lefedettséget szerintem még a panelházunk pincéjében is, holnap megyek, és meg is nézem...

Majd ha tudsz akkor csinálj jobb képet az említett 3G antennáról :!:
Kössz!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BNM pén. jún. 16, 2006 15:53-kor.

pén. jún. 16, 2006 12:39
gyémánt tag

Hozzászólás 
Londelmor írta:
atwap írta:
Pannon oldalan van egy terkep. Ott orszagszerte lathatod. A kek jeloli az edge-t. Talan valaki linkelte is a kepet ezen vagy az elozo oldalon.

hát ez az, hogy valaki belinkelte, de én a honlapon egyszerűen nem találtam meg... kicsit rakhatnák jobban szem elé is, ha már ilyen jó lefedettségük van (legalábbis szerintem egész jó). amúgy a honlapon a Balatont is nagyon ígérgetik, hogy különös hangsúllyt fektetnek annak a vidéknek a lefedésére. szóval ha 3G nincs is még, de EDGE szerintem biztos van partvidéken leglaább.

1.: http://www.pannon.hu/pannon/sajtoszoba/ ... enyek/419/
http://www.pannon.hu/i/pannon/msz_terkep.jpg

2.: http://www.pannon.hu/pannon/sajtoszoba/ ... enyek/425/

Ezek a legfrissebbek...

csüt. jún. 15, 2006 23:45
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Al Bundy írta:
Miskolcon ...
Üdv!

Kép

csüt. jún. 15, 2006 23:04
gyémánt tag

Hozzászólás 
atwap írta:
Pannon oldalan van egy terkep. Ott orszagszerte lathatod. A kek jeloli az edge-t. Talan valaki linkelte is a kepet ezen vagy az elozo oldalon.

hát ez az, hogy valaki belinkelte, de én a honlapon egyszerűen nem találtam meg... kicsit rakhatnák jobban szem elé is, ha már ilyen jó lefedettségük van (legalábbis szerintem egész jó). amúgy a honlapon a Balatont is nagyon ígérgetik, hogy különös hangsúllyt fektetnek annak a vidéknek a lefedésére. szóval ha 3G nincs is még, de EDGE szerintem biztos van partvidéken leglaább.

csüt. jún. 15, 2006 22:07
Profil Privát üzenet küldése ICQ
a fórum lelke

Hozzászólás 
Al Bundy írta:
Miskolcon ...

Üdv!

csüt. jún. 15, 2006 21:45
platina tag

Hozzászólás 

csüt. jún. 15, 2006 21:30
vas-tag

Hozzászólás gyors elérés a Balatonon
Ki tudja, hol lehet megnézni, milyen lefedettség van a Balaton körül, EDGE, vagy 3G, vagy mi van egyáltalán a GPRS-en kivül, ha van valami ...

csüt. jún. 15, 2006 21:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
Miskolcon ebben a pillanatban is szerelik a belvárosban az antennákat.
A belváros közepétől kezdve, a tapolcai elágazáson át, az Avas oldalában lévő vasbeton panelház 1. emeletén lévő lakásig MINDENHOL van 3G. Ismételten minden elismerésen a Pannon-é!
A T meg rohadjon meg az október 4-éjével... Jön a sok turista az Operafesztiválra, de a T-nek feltétlenül Pécsett kellett építkeznie. (Bocs Pécsiek!) :(

csüt. jún. 15, 2006 11:20
platina tag

Hozzászólás 
Az összes 3G-s Nokia EDGE képes, szóval nem kell aggódni Nokiáknál :)
HSDPA miatt meg megint az van, hogy előbb az antennák legyenek-e meg, vagy hozzá a telefonok...
Amúgy úgy néz ki nyár végére rengeteg város kap 3G-t, ha nem is minden szolgáltatónál, de elkezdődött (ugyebár ma jelentette be T-mobile még 3 helyen)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára atwap pén. júl. 28, 2006 13:11-kor.

kedd jún. 13, 2006 14:45
platina tag

Hozzászólás 
Londelmor írta:
McLaca írta:
Tudtommal minden 3G-s telefon tudja a visszamenőleges szabványokat, tehát az EDGE-et is és a GPRS-t is, esetleg a HSCSD-t is.

ez sajnos nagyon nem így van :( az EDGE-t nem igazán tudja, csak legfeljebb néhány olyan teló, ami 3G-s
ezért nem lesz nekem 3G-s telóm (egyelőre), mert nekem fontosabb az EDGE

ezt megerősítem: a hiperszuper mdapro ami tényleg tud szinte mindent, és még PDA is, az pl nem tudja az EDGE-et.

kedd jún. 13, 2006 8:36
a fórum lelke

Hozzászólás 
Tudod, hogy most nagyon megleptél?
Ezek után figyelmesebb leszek ezen a téren is.
A kiszemelt 3G-s 6233 szerencsére tudja az EDGE-t is, szóval ha nem is lesz nálunk egyhamar 3G, a GPRS-nél gyorsabban akkor is tudok majd mobil netezni (ha addig meg nem fekszik a notim, mert már 188kB bad sectornál jár, és újabban naponta teljes felületteszttel indul az XP - ami 5 perc min. :cry: )

Üdv!

kedd jún. 13, 2006 8:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Tudtommal minden 3G-s telefon tudja a visszamenőleges szabványokat, tehát az EDGE-et is és a GPRS-t is, esetleg a HSCSD-t is.

ez sajnos nagyon nem így van :( az EDGE-t nem igazán tudja, csak legfeljebb néhány olyan teló, ami 3G-s
ezért nem lesz nekem 3G-s telóm (egyelőre), mert nekem fontosabb az EDGE

kedd jún. 13, 2006 8:29
a fórum lelke

Hozzászólás 
Pannon 3G: Nyirzoz, honnan tudod, hogy az 3G-s antenna? :)
Egyébként valószínűleg azt csinálja a Pannon, hogy nagyteljesítményű antennákat szerel fel, de keveset, lévén az UMTS telefonok még nem nagy számban léteznek, így elég a kevés bázisállomás is, de a nagy teljesítmény miatt viszont jó lesz a lefedettség.

Szerintem a nagy többség adatátvitelre használná a 3G-t, viszont a 3G+EDGE igény meglepett.
De mi lesz a Pannon HSDPA-jával? Azt ő jelentette be először, mégsem ő rukkolt ki vele most.

Üdv!

kedd jún. 13, 2006 7:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
megnézem majd, ha lesz lehetőségem.

hétf. jún. 12, 2006 17:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
Az E61 teljesen fém! Igaz, hogy nem olyan mikroszkópikusak az illesztések, mint a Ssmsungnál, viszont a legmasszívabban összerakott teló azok közül, amiket eddig fogtam. Semmi nyikorgás, zörgés, lötyögés. Még az akksi fedél is tökéletesen, és masszívan ül a helyén. Az egyetlen pont, amivel nem vagyok kibékülve, az a joy. Jól működik, de van egy kis üresjárati mozgása.
Szerintem jó eséllyel pályázhat a világ legjobban összerakott teló címére.
Nézd meg élőben!

hétf. jún. 12, 2006 16:17
Hozzászólás 
McLaca írta:
Aktuális számlás és kártyás árak.

Köszönöm!

hétf. jún. 12, 2006 16:02
gyémánt tag

Hozzászólás 
az E61-ről nem tudok, azt nem fogtam még kézben, de az E60-at próbáltam a MM napon. biztos csak az a példány volt rossz...

egyébként tökéletes anyaghasználata a V3-nak van szerintem, de ettől a legtöbb telefon sajnos messze áll...

hétf. jún. 12, 2006 15:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
Az E60-nak és E61-nek tökéletes az összerakása és az anyaghasználata véleményem szerint.

hétf. jún. 12, 2006 15:55
gyémánt tag

Hozzászólás 
oké, igaz, hogy 3G+EDGE-re 30-at talál, nekem volt még egy-két kritériumom, mint súly (150g alatt), BT, Email.
de az a bajom, hogy amiket én néztem Nokiák, azok iszonyatos anyagból készülnek, és az ergonómiájuk sem az igazi. fogdostam őket, de egyáltalán nem győztek meg, sőt... :( pedig tényleg úgy vártam őket (főleg pl. az N80-at), de élőben mindegyik ilyen teló csalódás volt nekem. a Symbian rendszer nem lenne gond, hiszen most is ilyet használok :) de egyszerűen fel nem foghatom, hogy a finnek miért nem képesek igényes anyagokból dolgozni, normális méretűre csinálni egy telót, és (jórészt) hibátlan szoftverrel ellátni... :(
bocs, nem akarok itt kifejezetten Nokiát szidni, csak én ezek azok az indokok, amiért nekem nem lesz ilyen telóm rövid időn belül. amit még talált a kereső ezen kívül az a Samsung, na az meg másik véglet. preciz külső, buta belső, magas ár. nehéz a döntés :)

hétf. jún. 12, 2006 15:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
Londelmor írta:
Al Bundy írta:
Ezek után vinném is, 3 dolog miatt maradok, mindhárom elég meghatározó:
1. Hűségnyilatkozat.
2. Nem publikus tarifacsomag, számomra igen jó percdíjakkal.
3. Nokia N70-es készülék (aminek még fizetem a T-nek a törlesztő részleteit), ami ugye BB5-ös.

hát igen, ez elég szívás... mármint ebből a szempontból, amúgy gondolom annyira nem bánod őket :)
most, hogy ennyire terjed a 3G lassan elkezdtem gondolkodni olyan telón én is, ami támogatja, csak sajnos nincs igazán az ízlésemnek megfelelő :( olyan kéne egyértelműen, amiben van EDGE is, ez pedig eléggé korlátozza a lehetőségeket. a gsmarena.com 18 darab a kritériumoknak megfelelő telót dobott ki keresésnél, de ezek nagyrésze még meg sejelent...

Megnéztem, nekem 30-at talált. Az igaz, hogy tényleg sok van köztük, ami még nem jelent meg. Alapvetően a 3G-s, Symbianos Nokiák tudnak EDGE-t is. Ajánlom figyelmedbe az E61-et, én most nagyon boldog vagyok vele !-F

hétf. jún. 12, 2006 15:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
Al Bundy írta:
1. Hűségnyilatkozat.
3. Nokia N70-es készülék (aminek még fizetem a T-nek a törlesztő részleteit), ami ugye BB5-ös.

hát igen, ez elég szívás... mármint ebből a szempontból, amúgy gondolom annyira nem bánod őket :)
most, hogy ennyire terjed a 3G lassan elkezdtem gondolkodni olyan telón én is, ami támogatja, csak sajnos nincs igazán az ízlésemnek megfelelő :( olyan kéne egyértelműen, amiben van EDGE is, ez pedig eléggé korlátozza a lehetőségeket. a gsmarena.com 18 darab a kritériumoknak megfelelő telót dobott ki keresésnél, de ezek nagyrésze még meg sejelent...

hétf. jún. 12, 2006 13:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hát nem tudom. Én tesztelőként egész tavaly nyáron ingyen videótelefonálhattam, de sztem nem egy nagy élmény, sőt inkább olyan kényelmetlen érzés.
Ha nem teljesen csendes szobában vagy, akkor meg csak headsettel tudod rendesen használni és kényelmetlen folyamatosan taratni előtted a telcsit és arra is figyelni, hogy pl ne csak a homlokod látszódjon.

Kicsit olyan ez, minthogy nekem is és sok havernak is van webkamerája meg szupergyors netünk (BME koli) és mégis keveset használjuk és inkább csak hangkapcsolatot létesítünk vagy ha csak gyorsan kell vmi akkor írunk. Pedig ingyen lenne.

hétf. jún. 12, 2006 13:25
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
atwap írta:
jó, persze heccből kipróbálnád egyszer, kipróbálnád kétszer, aztán rájössz, hogy hát, ez elég drága. ha meg nem drága neked a jelenlegi tarifákkal, akkor azt kell hogy mondjam sajnos kevés ilyen tehetős emberke van, szóval inkább menjen lejjebb az ára egy kicsit :):)

Tehetősnek még csak közel se mondanám magam, a pénzem nagy része persze a telefonomra megy el, de én is arra számítok, hogy a verseny előbb-utóbb lejjebb nyomja az árakat, mint ahogy az a hanghívás esetében is történt. (A baj az, hogy a voda nem mondott a másik kettő alá, mint anno.)

atwap írta:
Azért gondolom Te se az összes rendes hívásodat adoptálnád át videohívásra még a pároddal sem. Gondolom hetente nem 1 percet beszéltek... Gondolj bele, még ha egy átlagos tarifád is van, a videohívás legalább 3szorosa átlagban!

Persze, hogy nem, de naponta 1-2 percre nem lenne rossz. A többit pedig megbeszéljük hanghívással. Ez a háromszoros ár pedig annyira már nem szemetszúró, ha belegondolsz, hogy pár éve ilyen áron voltak a hanghívások, sőt még ma is van olyan csomag, amiben bizonyos időben bizonyos irányba olcsóbb a videóhívás, mint a hanghívás. :?

atwap írta:
Az meg a másik, hogy ne feledjük, a szolgáltatók látják, hogy melyik régióban van jelenleg több 3G-s teló.

Hát, sajnos ezzel én is tisztában vagyok. (Ezért fog utoljára Miskolcra jönni a 3G.) Csak jó egy kicsit háborogni, persze nem mintha ezzel megoldódna bármi is...

hétf. jún. 12, 2006 13:16
gyémánt tag

Hozzászólás 
Londelmor írta:
Al Bundy írta:
Persze. De én önző vagyok! :D Ide nekem minden 3G-t! :D

hát, akár át is hordozhatod a számod :twisted:

1. Hűségnyilatkozat.

hétf. jún. 12, 2006 13:08
platina tag

Hozzászólás 
Bundy:
jó, persze heccből kipróbálnád egyszer, kipróbálnád kétszer, aztán rájössz, hogy hát, ez elég drága. ha meg nem drága neked a jelenlegi tarifákkal, akkor azt kell hogy mondjam sajnos kevés ilyen tehetős emberke van, szóval inkább menjen lejjebb az ára egy kicsit :)
Azért gondolom Te se az összes rendes hívásodat adoptálnád át videohívásra még a pároddal sem. Gondolom hetente nem 1 percet beszéltek... :) Gondolj bele, még ha egy átlagos tarifád is van, a videohívás legalább 3szorosa átlagban!

Az meg a másik, hogy ne feledjük, a szolgáltatók látják, hogy melyik régióban van jelenleg több 3G-s teló. Feltételezzük, már egy kicsit legalább, hogy nem hülye a T sem, meg a Voda sem, és a Pannon sem. jó, kicsit erősen kell koncetrálni a feltevésre, tudom :)

hétf. jún. 12, 2006 13:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
Al Bundy írta:

hát, akár át is hordozhatod a számod :twisted:

hétf. jún. 12, 2006 13:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
pampika írta:
Gondolkozz a T fejével: ki a nagyobb piac? Egy olyan város, ahol kitudja hányan használnák a 3G-t (főleg a drága készülékek és szolgáltatások miatt), vagy egy olyan frekventált terület, ahova nyáron jön a sok túrista külföldről, hozza a 3G-s eszközét és ha van háló, használja is, mivel otthon már megszokta. Hát inkább utóbbi, nem? ;)

hétf. jún. 12, 2006 13:03
gyémánt tag

Hozzászólás 
atwap írta:
azért a Pannonos hálózatok sem egyik napról a másikra mentek. csak ugye az elején volt nehéz, míg megtanulták a buktatókat, utána már az hogy bekapcsolják a városokat sorba, az gyorsabban megy. szerintem majd ugyanilyen lesz a T-mobile-nál is meg a Vodánál is. Azért arra kiváncsi lennék, hogy majd pl év végéig mennyien fogják használni a 3G-t rendszeresen... Videotelefonálás aligha lesz nagy divat egy ideig egy ilyen árérzékeny piacon, WAP-os szolgáltatások, hát nem tudom... internetes szolgáltatásokra meg a jelenelgi csomagoknál aligha fognak sokan fejvesztve rohanni. hacsak nem ez egyetlen alternatíva lenne a szélessávú netre, mint pl itt a nyó'cba, ahol nincs nincs ADSL, chello nincs minden házban és társai... vagy albérlőknek, bár nekik ott lehet akár az új adsl konstrukció, csak ugye ahhoz is kell telefonvonal, ami havi minimum 3k plusz. persze nem azon a neten kell p2p-ezni...

Én pl. nagyon szívesen fizetek a videótelefonálásért, hétközben a főiskolán vagyok, és csak jobb úgy felhívni a páromat, hogy látom is. Ami még tetszene, az a megfelelő árú mobil-TV, pl. valahova tartva a buszon fizetnék azért, hogy nézhessem tovább az otthon elkezdett filmet, vagy sorozatot. Persze nem adatforgalmi alapon...

hétf. jún. 12, 2006 13:02
gyémánt tag

Hozzászólás 
Gondolkozz a T fejével: ki a nagyobb piac? Egy olyan város, ahol kitudja hányan használnák a 3G-t (főleg a drága készülékek és szolgáltatások miatt), vagy egy olyan frekventált terület, ahova nyáron jön a sok túrista külföldről, hozza a 3G-s eszközét és ha van háló, használja is, mivel otthon már megszokta. Hát inkább utóbbi, nem? ;)

hétf. jún. 12, 2006 13:00
platina tag

Hozzászólás 
azért a Pannonos hálózatok sem egyik napról a másikra mentek. csak ugye az elején volt nehéz, míg megtanulták a buktatókat, utána már az hogy bekapcsolják a városokat sorba, az gyorsabban megy. szerintem majd ugyanilyen lesz a T-mobile-nál is meg a Vodánál is. Azért arra kiváncsi lennék, hogy majd pl év végéig mennyien fogják használni a 3G-t rendszeresen... Videotelefonálás aligha lesz nagy divat egy ideig egy ilyen árérzékeny piacon, WAP-os szolgáltatások, hát nem tudom... internetes szolgáltatásokra meg a jelenelgi csomagoknál aligha fognak sokan fejvesztve rohanni. hacsak nem ez egyetlen alternatíva lenne a szélessávú netre, mint pl itt a nyó'cba, ahol nincs nincs ADSL, chello nincs minden házban és társai... vagy albérlőknek, bár nekik ott lehet akár az új adsl konstrukció, csak ugye ahhoz is kell telefonvonal, ami havi minimum 3k plusz. persze nem azon a neten kell p2p-ezni...

hétf. jún. 12, 2006 12:58
ezüst tag

Hozzászólás 
Jó lenne, hogyha jövő hétfőn meg Debrecent jelentenék be, mert éppen akkor leszek ott 1 hétig. :-)

hétf. jún. 12, 2006 12:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
nyirzoz írta:
Nyíregyháza belvárosában (Dózsa Gy.u.) most szerelik a 3G-s antennákat és a bázis elektronikáját tartalmazó újabb szekrényt.

A jó büdös q*** életbe mostmár... Én itt örülök, hogy a T pillanatok alatt lefedte Pestet, és Debrecent. Gondoltam nyár végére már az összes nagyvárosban lesz 3G, ha már ilyen jól haladnak. Erre január óta semmi... Közben a Pannon pedig szép csendben lefedi az országot. Nyíregyre okt. 4-re ígértek nekem 1 (!) bázisállomást, akkora szerintem a Pannonnak már Tokajban is lesz UMTS lefedettsége, nehogy Nyíregyen. Én nem tudom, hogy mit vacakolnak. A Pannon napok alatt lefed 1-1 hatalmas várost és a külterületét is, akkor a T mégis mi a fenét pöcsöl Siófokkal hetek óta? Komolyan mondom, hogy nem értem... (Ráadásul pont Siófok. Legyen a hülye németnek 3G-je... Persze megint lesz a Forma1 idején ideiglenes lefedettség, erre bezzeg tudják fordítani az érőforrásaikat.)

hétf. jún. 12, 2006 12:39
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kecskemétre egyik se jön még?

hétf. jún. 12, 2006 12:29
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Nyíregyháza belvárosában (Dózsa Gy.u.) most szerelik a 3G-s antennákat és a bázis elektronikáját tartalmazó újabb szekrényt.

hétf. jún. 12, 2006 11:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
Londelmor írta:
na, láss csodát:

Már öt vidéki városban videotelefonálhatnak a Pannonosok

"Budapest, Győr, Székesfehérvár és Pécs után június 12-től Szombathelyen és Szegeden is elérhetővé teszi a Pannon a harmadik generációs hálózat biztosította rendkívül nagy sávszélességet..."

Na, most már igazán belehúzhatna a T is, mert kezdek ideges lenni... Grrr... Mellesleg minden elismerésem a Pannon-é...

hétf. jún. 12, 2006 9:58
arany tag

Hozzászólás 
Londelmor írta:
na, láss csodát:
"Budapest, Győr, Székesfehérvár és Pécs után június 12-től Szombathelyen és Szegeden is elérhetővé teszi a Pannon a harmadik generációs hálózat biztosította rendkívül nagy sávszélességet..."

Na ezen most meglepődtem, mégis igazatok lett. Igaz hogy használni nem tudom, de azért örülök neki :wink:

hétf. jún. 12, 2006 9:54
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 469 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Következő