Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. nov. 18, 2024 10:36

Hozzászólás a témához  [ 276 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő
Miért nagyon gyenge a készülékválaszték a Vodafone-nál? 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
Tisztelet. A tisztelet ott kezdődik, hogy elfogadjuk mások egyéniségét. Én nem adtam oda a tanulmányt egy bögréért, ti odaadtátok volna, váljék egészségetekre. És a tisztelet ott folytatódik, hogy nem írunk kioktató stílusban, mert visszatetsző.
Elég baj, hogy a felsőoktatás ott tart, ahol. Hogy már mindenkinek lehet diplomája. És minél alacsonyabb szinten végez valaki, annál biztosabb magában. Hát nem tudom. Azért, mert le tudtam szigorlatozni marketingből, még nem éreztem, hogy okosabb lennék a tanáraimnál - pláne főiskolásként. Annyira büszke sem voltam rá. Nem mintha nem tehettem volna meg, h az legyek, de csak egy vizsga a kismillióból.

Kicsit olyan, mintha századszor kéne leírnom ugyanazt. Kár, hogy csak néztek, de nem láttok. Elmondtam, h mi volt a cél. Ha a Voda megvette volna, az csak 1 plusz lett volna. Jófejségre és bratyizásra nem adtam. Ennyi. Ha ti másképp tettetek volna, az a ti bajotok.

Apafej, szólíts nyugodtan ennek-annak, stb... Kezdesz átmenni szánalmasba. Engem nem kell szeretni, de kénytelen vagy elviselni. A tanulságos esetedből nekem az jön le, hogy komplexusod van. Azért nem buktattad meg őket, mert elkezdtek emberként kezelni. Pedig jogi lépéseket is tehettél volna. Aztán amikor már nem lettél haver, újra elkezdted figyelni őket. Düh? Nem vesznek emberszámba? Az etikáról meg annyit, hogy bár ehhez nem értek, de talán jogilag is büntetendő ilyen módon figyelni őket. De az biztos, hogy minimum éppen nem etikus. És a lényeg, hogy ez hogy vág a témába? Mi a bajod tulajdonképpen? Ezeken gondolkozz el, mielőtt újra billentyűt ragadsz. Egy ideje nem velem vitázol, hanem azokkal a gondolataiddal, amik dühítenek téged.

Én részemről nem látom értelmét egyáltalán erről az egészről társalogni. Ha a stílusom nem jön be, hááát, már írtam, hogy olyankor mi a teendő. Remélem ezzel sikerül kicsit túllépnetek Ebydr-en, és a téma címével kapcsolatos hozzászólásokat írnotok.

szer. júl. 19, 2006 15:55
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke

Hozzászólás 
Andrei írta:
...

ez azért eléggé urban legend-nek hangzik - így, minden konkrétum nélkül - tekintve, hogy nem gondolom, hogy egy adott szolgáltató emberei képtelenek megolani egy feltárt rendszerbeli hibát, ha a vezetőség részéről megvan a kívánalom.

de, akkor a szerző figyelmébe ajánlom a voda ügyviteli rendszerét, ott rengeteg helyen tudna viritani! :D

szerk.: utólag egyértelművé vált, hogy magadról írsz. Nos, a kétkedésem változatlanul megmaradt.

szer. júl. 19, 2006 14:32
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
off

Érdekes dolgokról írtok, bírom az ilyen Góliát vs. Dávid a parittyával történeteket. A tanulság számomra az egészből csak annyi, hogy az átlagember csak homokszemcse a menő nagyvállatok szemében - csak ne kerüljön a fogaskerekek közé! Sajna az információs lánc feedback eleme még nem épült be szervesen a gépezetbe.

Amit még érdekesnek találtam Andrei hozzászólásában: a Tisztelet. Sajna sok ember elfelejtette mit is jelent ez a szó: nem (csak) tiszteletadó szavak használatát (és fúrást a színfalak mögött), hanem tiszteletteljes hozzáállást az ember felé.

Ebydr, szerintem naivitás volt részedről azt gondolni, hogy a szolgáltatók által alkalmazott külső v belső, profinak mondott piackutatás mellett labdába rúghatsz - függetlenül attól, hogy reprezentatív volt-e a tanulmányod vagy sem.

off vége

szer. júl. 19, 2006 14:02
platina tag

Hozzászólás 
Bagyu írta:
Azokat ismerem személyesen. A könyveik a semmitmondás netovábbja :D
Hozzáteszem egy fél tdk dolgozatom a CRM-ről újdonság volt ott...

Akiket megemlítettem csak 1-1 tárgyat tanítottak. Hidd el a szakirányvezetőmnek (aki nagyon sok tárgyat tart) nagyon is van fogalma a dolgokról. Marketing szigorlaton pl. van egy külön tétel a médiamutatókról (amibe a CRM is beletartozik ha jól tudom), szóval van fogalmam a dolgokról.

Na most már tényleg elég az OFF-ból.

szer. júl. 19, 2006 13:17
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
skynet írta:
igen, és nem ott, ahol Ebydr, épp ezért nem fogadnak el egy 400 fős felmérést reprezentatívnak.
Így van, tehát nem Zsombe meg a tanárai ellen irányult a fricska! ;-)

Guni

szer. júl. 19, 2006 12:57
gyémánt tag

Hozzászólás Bakker
xy2

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Andrei szer. júl. 19, 2006 22:20-kor.

szer. júl. 19, 2006 12:32
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Zsombe írta:
guni. írta:
Na ez lehet a baj! Biztos a vodás dolgozók is ott diplomáztak, ahol Zsombe! :lol: :lol: :lol:

Guni

a Magyar Marketing Szövetség elnöke, a Magyar Reklámetikai Bizottság tagja.

Azokat ismerem személyesen. A könyveik a semmitmondás netovábbja :D
Hozzáteszem egy fél tdk dolgozatom a CRM-ről újdonság volt ott...

szer. júl. 19, 2006 12:03
platina tag

Hozzászólás 
skynet írta:
szerintem cseppet 1/2-reértetted gunit, olvasd csak el újra a hozzászólását!

Nem lehet, hogy Te értetted félre a dolgot? Mert Guni azt írta, hogy az lehet a baj, hogy a Vodás dolgozok is ott diplomáztak, ahol én.

szer. júl. 19, 2006 11:58
platina tag

Hozzászólás 
Ebydr írta:
Zsombe: gratulalok. En meg marketing es menedzsmenttudomanyok teruleten dr-iztam, ugyhogy errol talan ne nyissunk vitat. Meg1x mondom, h nem a mintanagysagtol fugg a reprezentativitas. Skynet es Andrei, es a tobbiek: nem azert csinaltam az egeszet, h eladjam. A cel az volt, h egy szinvonalas disszertaciot irjak, meg egy tanulmanyt. Barmilyen furcsa, en sem a penzert csinaltam. De ha mar megcsinaltam, felajanlottam nekik. 1rÉszt nem volt szimpi a csaj, masreszt meg egy bogreert nem adom oda amibe honapokat oltem. Ennyi. Igazabol ha nem tetszik, lehet tenni egy szivesseget. Amugy meg Andrei, gondolom mennyire tiltakozhattal a millioktol. AzÉrt szalltak rad... Az ericssonos sms trukk azota nincs, amiota elmeselted nekik a koltsegmegtakarito sztorid?

Köszönöm a gratulációt! Én szeretek vitatkozni, főleg ha úgy érzem, hogy igazam van :P. Én azt vallom (és nem csak én), hogy a mintanagyság is számít a reprezentativitás tekintetében! Add vissza a doktorid :P.
Egy kicsit pedig sántít, hogy Te nem akartál az egészért pénzt, de azért a bögrét, pólót sem fogadtad el, mert nehogy már kiszúrják ennyivel a szemedet. Akkor most hogy is van ez? :twisted:

szer. júl. 19, 2006 11:49
platina tag

Hozzászólás 
guni. írta:
Na ez lehet a baj! Biztos a vodás dolgozók is ott diplomáztak, ahol Zsombe! :lol: :lol: :lol:

Guni

Guni azért nem esik jól ez a kinevetés. Főleg annak tükrében, hogy többek között olyan tanáraim voltak, mint: a Magyar Marketing Szövetség elnöke, a Magyar Reklámetikai Bizottság tagja. Ezeken felül a főiskola egy pár évvel ezelőtt az ország legjobb közgazdasági felsőoktatási intézmény címet is megkapta. Szóval ennyit erről és az ok nélküli kiröhögésről.

szer. júl. 19, 2006 11:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ebydr írta:
En meg marketing es menedzsmenttudomanyok teruleten dr-iztam, ugyhogy errol talan ne nyissunk vitat.

Guni

szer. júl. 19, 2006 11:35
arany tag

Hozzászólás 
Zsombe: gratulalok. En meg marketing es menedzsmenttudomanyok teruleten dr-iztam, ugyhogy errol talan ne nyissunk vitat. Meg1x mondom, h nem a mintanagysagtol fugg a reprezentativitas. Skynet es Andrei, es a tobbiek: nem azert csinaltam az egeszet, h eladjam. A cel az volt, h egy szinvonalas disszertaciot irjak, meg egy tanulmanyt. Barmilyen furcsa, en sem a penzert csinaltam. De ha mar megcsinaltam, felajanlottam nekik. 1rÉszt nem volt szimpi a csaj, masreszt meg egy bogreert nem adom oda amibe honapokat oltem. Ennyi. Igazabol ha nem tetszik, lehet tenni egy szivesseget. Amugy meg Andrei, gondolom mennyire tiltakozhattal a millioktol. AzÉrt szalltak rad... Az ericssonos sms trukk azota nincs, amiota elmeselted nekik a koltsegmegtakarito sztorid?

szer. júl. 19, 2006 11:15
platina tag

Hozzászólás 
Ebydr írta:
Zsombe: Őszinte leszek: akkorára értékelem magam, amennyire úgy érzem, hogy azt joggal tehetem. Neked jófej a Voda, nekem ez kevés, erről kár vitatkozni. A reprezentivitást pedig nem a mintanagyság határozza meg. Matematikai statisztikai módszerek alkalmázásával pedig 400 fős mintán is már olyan kicsire szabható a hibahatár, hogy a kapott eredmények igen nagy valószínűséggel elenyészően kis mértékben különböznének a több ezres mintán elvégzett kutatástól.

Abban egyetértek veled, hogy annyira értékeled magad, mint amekkorára akarod, csak óvatosan ezzel. Hidd el, hogy ez a 400 fős minta édes kevés, nem reprezentatív (mint ahogy ebben Andrei is megerősített). Itt nem a statisztikára és azon belül a hibahatárra kell támaszkodni. Hanem ez bizony piackutatás, ami ugye marketint és annak vannak bizony "szabályai", melyek alapján ez a 400 fő egyenlő a nullával. Hidd el ezt nekem, mert ilyen téren végzem tanulmányaimat (melyet lassan be is fejezek).

Na OFF vége.

szer. júl. 19, 2006 9:20
platina tag

Hozzászólás 
Bagyu írta:
Megjegyzem a sorrend Nokia, Motorola, Samsung, LG...

A piaci részesedés alapjén SE, Siemens is bóvli.

:!: :?: :!:

Erdekes, hogy az elotted szolok az elso 5 gyartot emlitettek, ebbe pedig meg a Sony Ericsson is beletartozik. A Siemens (mostmar Benq Siemens) pedig valoban a hatodik (csokkeno piaci reszesedessel). Viszont a kep egy kicsit arnyaltabb, ha a szamokat is megnezzuk a sorrend mogott (foleg a 4. 5. hely kozott nincsen gyakorlatilag kulonbseg)

http://www.terminal.hu/newsread.php?id=06203207063710

Steve

szer. júl. 19, 2006 8:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
Megjegyzem a sorrend Nokia, Motorola, Samsung, LG...

A piaci részesedés alapjén SE, Siemens is bóvli.

:!: :?: :!:

szer. júl. 19, 2006 8:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ebydr: Szerintem te félreismerted a szolgáltatókat. Leírom egy személyes élményemet, hogy lásd mennyire érdekelt a szolgáltató egy 400-as mintáért adandó demó kártya kérdésében.

Kód:
xy2

Na most miből gondolod, hogy egy 400 ember bevonásával kitöltött kérdőív (ami nem reprezentatív) érdekli őket és bármit is akarnának érte adni. Ha nekik is "kisértetiesen hasonló kérdéseik vannak", akkor azt már rég kiadták egy piackutató cégnek. A piackutatás költségeit leírják és ezért reprezentatív mintát kapnak (50-100.000 kérdőív), profiktól, gyorsan.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Andrei szer. júl. 19, 2006 22:21-kor.

szer. júl. 19, 2006 8:01
a fórum lelke

Hozzászólás 
phonefreak írta:
...bóvli Sharp

aha, ettől a "bóvli" cégtől vásárol a nokija minőségi kijelzőt, mert önmaga képtelen gyártani. Nagyon szeretné nemegy cég ezt a "bóvli" minőséget elérni!

ha már bóvlinál tartunk, akkor pontosan a nokija az a ratyi telefonjaival.

Az már egészen más kérdés, hogy a voda miért nem tart sokféle bóvli (nokija) telefont.

szer. júl. 19, 2006 7:41
Profil Honlap
platina tag

Hozzászólás 
…. hogy visszatérjek a topicra, az biztos, hogy a Vodánál, azaz a marketing részleten valami nem stimmel. Elképesztő egyrészt, hogy a konkurens mobilszolgáltatók Magyarországon lényegesen nagyobb készülékválasztékot tudnak felmutatni, mint a Vodafone, másrészt a külföldi Vodafone társaságok (pl. Németország, Anglia, stb.) is már rég óta forgalmaznak olyan telefonokat, amelyekről Magyarországon még híre sincs a Vodánál. Egyszerűen fogalmam sincs, hogy ezek itt mire várnak???

Feltűnő az is, hogy a magyarországi Vodánál túlzottan nagy hangsúlyt fektetnek másodlagos telefonmárkákra, azaz Sagem és Sharp telefonokat dögivel lehet kapni, de az eladási statisztikában (világviszonylatban) nem ők viszik a prímet. A világ 4 vezető mobilmárkája (Nokia, Samsung, SonyEricsson, Siemens) nagyon gyenge választéka található a magyar Vodánál. Rendben, a „big five-hoz” még vegyük bele a Motorola-t, de azt mindenki tudja, hogy a Motorola a csodálatos eladási számait inkább az észak amerikai kundschaftnak köszönheti, mert itt Európában még nem aratott akkora sikert a márka a harmat gyenge kijelzőjével és a bonyolúlt, logikátlan menü-rendszerével. Na, de ez más kérdés.

A lényeg: ha ma előfizetőként szeretnék aktuális Nokia, SE, vagy Samsung telefont venni a Vodánál, akkor erre nagyon korlátozott a lehetőségem. Hol van a Nokia 6131, N70, N80, 6280? ….. vagy vegyem meg a már több mint 1 éve kapható 6230i-t 40 ezer forintért – ha szeretnék üzleti Nokia-t normális méretben ? Hol a Samsung X700, Z400? Hol a SonyEricsson K800i, K510i? Hol vannak a kimondottan a Vodának gyártott új SE-modellek? Vegyem meg a szintén több mint 1 éve kapható K750i-t egy valag pénzért?

Vagyis ha ma Magyarországon valaki szeretne magának vásárolni aktuális, nagy tudású telefont (…. és lehetőleg prémium-márkát, mint pl. Nokia, Samsung, SE), akkor mindenképpen csak a Pannonnál vagy a T-mobilnál tud kikötni, mert ha akarna, akkor sem tudna a Vodánál szerződni, mert nincs készülék (legalább is aktuális) – ha csak nem akar valamilyen bóvli Sharp, Sagem vagy Motorola telefont.

szer. júl. 19, 2006 7:23
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ebydr írta:
...

lehet, hogy tovább mentél, mint én, de tekintve a teljesen eltérő feladatot nem hiszem, hogy egyrészt értelme lett volna saját magam, egyénileg, egy szavazatszámlálási rendszert megvalósítanom, a működtetnem, másrészt a részletes leírásból is egyértelműen kiderült annak minden anyagi és egyéb vonatkozása.

a párhuzam mindössze annyi, hogy neked is volt egy ötleted, ami hasznukra válhatott volna, nekem is. Egyikkel sem foglalkoztak, ennyi.

szer. júl. 19, 2006 7:17
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
OFF

Olyan érdekes a kommunikáció e formája. Beszélgetnék veletek élőben is, kiváncsi lennék hogy akkor ki milyen állásponton lenne. Nem velem kapcsolatban, hanem úgy egyáltalán, ettől elvonatkoztatva. De ha jobban belegondolok, nem is a netes kommunikáció az érdekes, hanem az élőszó, de ez már off az offban.

T68m: Nem ugyanarról beszélünk. Én már az ötleten egy kicsit túlléptem, amikor megkerestem őket. Hogy Te milyen tapasztalattal lettél gazdagabb, azt nem tudom, de örülj neki.

Zsombe: Őszinte leszek: akkorára értékelem magam, amennyire úgy érzem, hogy azt joggal tehetem. Neked jófej a Voda, nekem ez kevés, erről kár vitatkozni. A reprezentivitást pedig nem a mintanagyság határozza meg. Matematikai statisztikai módszerek alkalmázásával pedig 400 fős mintán is már olyan kicsire szabható a hibahatár, hogy a kapott eredmények igen nagy valószínűséggel elenyészően kis mértékben különböznének a több ezres mintán elvégzett kutatástól.

Nem szeretném szétbombázni a topicot, csak reagáltam. Úgyhogy ha valakinek valami nem tetszene, a továbbiakban nyugodtan megírhatja privátban.

szer. júl. 19, 2006 0:21
a fórum lelke

Hozzászólás 
guni. írta:
Ebydr írta:
Azt Te csak hiszed, hogy érdeklik õket a piackutatási eredmények.
Most õszintén mégis mire számítottál!? Mégis mit kellett volna csinálniuk, felajánlani egy elnökhelyettesi állást!? Szerintem még a bögre meg a többi is jófejség volt tõlük. Ha én egy cég lennék és valaki csak úgy az utcáról bejönne hozzám okoskodni, simán megmondanám neki, hogy "Különben is ki vagy Tee, nem is ismerlek!" :-)

Guni

én annyira nem értek veled egyet, hogy nálam kifejezetten jutalom jár új, egyedi ötletek beküldéséért!

Egyébként én is "megtámadtam" már mind a három (eleinte még kettő) szolgáltatót azzal, hogy hogyan lehetne a választási szavazatszámlálási rendszert olcsóbbá, hatékonyabbá tenni SMS, ill. később wap alapon.
(szavazatszámlálási, tehát nem szavazási rendszerről beszélek)
ennek - véleményem szerint - óriási marketingjelentősége lett volna, ha a pannon vagy a vesztel a hivatalos előzetes eredmények előtt órákkal tud eredményt mondani.

A pannon válaszolt azzal, hogy forduljak ötlettemmel (nem, nem a vodafonehoz :D, hanem) az OVB-hez.

Azóta a választási szavazatszámlálási rendszer sokat gyorsult, így nem lenne túl nagy demonstrációs értéke egy ilyennek. Én pedig újabb tapasztalattal lettem gazdagabb.

kedd júl. 18, 2006 23:51
Profil Honlap
platina tag

Hozzászólás 
Ebydr írta:
Aha, nagyon jó fejek voltak. :D :D :D Te beéred talán ennyivel, de én nem. Már csak azért sem, mert rengeteg időm, energiám, na és pénzem ment rá. Gondoltam, hogy nem belőlük fogok meggazdagodni, de egy bögrénél és egy pólónál talán egy kicsit értékesebb munkát végeztem. De honnan is tudhatnád?
Talán az okoskodásnál kicsit több lehet benne, ha többek között abból egyes elemek a Vezetéstudomány c. folyóiratban publikáció alatt vannak.
Ja, amúgy meg felajánlhatták volna az elnökhelyettesi állást, nem fogadtam volna el.

Nem szeretnék nagyobb vitát kialakítani ebből az egészből, de beláthatod, hogy kicsit nagyra értékeled magad. Én személy szerint guninak adok igazat. Így, hogy nem is kért meg előzetesen rá a Vodafone, vagy bármely más mobil szolgáltató, hogy készíts számukra piackutatást. Szóval tényleg jófejségnek mondható az, amit a Voda felajánlott neked. Főleg ha azt nézed, hogy a T-Mobile még ennyit sem kínált cserébe.
Hogy pedig egy kicsit a szakmába is vágjak a 400 emberes minta pedig édeskevés, szinte semminek mondható. Ez egyáltalán nem reprezentatív. Persze becsülendő a munkád, de gondolj bele, hogy egy több milliós ügyféllel rendelkező cégnek mi 400 ember statisztikája? Semmi.

kedd júl. 18, 2006 22:40
arany tag

Hozzászólás 
Aha, nagyon jó fejek voltak. :D :D :D Te beéred talán ennyivel, de én nem. Már csak azért sem, mert rengeteg időm, energiám, na és pénzem ment rá. Gondoltam, hogy nem belőlük fogok meggazdagodni, de egy bögrénél és egy pólónál talán egy kicsit értékesebb munkát végeztem. De honnan is tudhatnád?
Talán az okoskodásnál kicsit több lehet benne, ha többek között abból egyes elemek a Vezetéstudomány c. folyóiratban publikáció alatt vannak.
Ja, amúgy meg felajánlhatták volna az elnökhelyettesi állást, nem fogadtam volna el.

kedd júl. 18, 2006 20:00
arany tag

Hozzászólás 
Igen, érdekelte őket nagyonis.
Igen, tudok kérdőívet szerkeszteni.
Nem kaptam semmit, leírtam hogy mit ajánlottak fel. Természetesen ők sem kaptak semmit.
Igen, úgy tűnik, tudom milyen kérdőívre van szükségük. Ugyanis eleve magát a kérdőívet küldtem el nekik a kapott adatok nélkül, hogy lássák, egyáltalán miről van szó. Amikor felhívott a csaj, mondta, hogy egyes kérdéscsoportok kisértetiesen hasonlítanak a sját kutatásikban lévőkhöz, illetve amennyivel többet tartalmaz az enyém, az pláne érdekelte volna őket.

kedd júl. 18, 2006 19:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ebydr írta:
Azt Te csak hiszed, hogy érdeklik őket a piackutatási eredmények.
Most őszintén mégis mire számítottál!? Mégis mit kellett volna csinálniuk, felajánlani egy elnökhelyettesi állást!? Szerintem még a bögre meg a többi is jófejség volt tőlük. Ha én egy cég lennék és valaki csak úgy az utcáról bejönne hozzám okoskodni, simán megmondanám neki, hogy "Különben is ki vagy Tee, nem is ismerlek!" :-)

Guni

kedd júl. 18, 2006 19:52
platina tag

Hozzászólás 
Ebydr írta:
Én készítettem egy 49 kérdésből álló kérdéssort, amit 400 ember telefonos megkérdezésével ki is elemeztem. Felvettem velük a kapcsolatot, és voltak akkora balfékek, hogy nem fogadták el a tanulmányt. Pólót, bögrét, meg törülközőt akartak felajánlani! :D :D :D
Mondtam a kiscsajnak, hogy köszi, az van, inkább szóljon a főnökének, hogy tárgyalnék vele egy Demo kártyáról (mint ellenérték). Azt tudtam, hogy pénzre számítani tőlük, eleve őrültség. Hát de erről persze szó sem lehet... Mondom akkor köszi, a T-Mobile-t biztos érdekelni fogja. Ha ez nekik jó... :P

És érdekelte? Kaptál Demo kártyát? Szerinted adnak? Szerinted te tudod, hogy nekik milyen kérdőívre van szükségük. Tudsz kérdőívet szerkeszteni?

kedd júl. 18, 2006 19:46
arany tag

Hozzászólás 
Én készítettem egy 49 kérdésből álló kérdéssort, amit 400 ember telefonos megkérdezésével ki is elemeztem. Felvettem velük a kapcsolatot, és voltak akkora balfékek, hogy nem fogadták el a tanulmányt. Pólót, bögrét, meg törülközőt akartak felajánlani! :D :D :D
Mondtam a kiscsajnak, hogy köszi, az van, inkább szóljon a főnökének, hogy tárgyalnék vele egy Demo kártyáról (mint ellenérték). Azt tudtam, hogy pénzre számítani tőlük, eleve őrültség. Hát de erről persze szó sem lehet... Mondom akkor köszi, a T-Mobile-t biztos érdekelni fogja. Ha ez nekik jó... :P

kedd júl. 18, 2006 19:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
Volt már Vodafone-os petíció durván egy éve. Annak sem lett semmi haszna. Itt már csak a piackutatási eredményekre, a marketinges tökfejekre, a bankra, az állam-bácsira és a tanácsadókra figyelnek. Az üzleti eredmény másodlagos. Az elsődleges a talpon maradás.

hétf. júl. 17, 2006 21:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
attól, b+, hogy a nokija fogja a 1600-ását, rátölt egy másik szoftvert, rárak egy másik hátlapot és mindjárt el tudja adni "üzletiként" 6x-8x-os áron! :twisted:

Konkrétan melyik modellre gondolsz?

hétf. júl. 17, 2006 20:35
a fórum lelke

Hozzászólás 
sanyi1979 írta:
phonefreak írta:
Három hete hoztam el egy prospektust a Vodától, amelyben már szerepelt egy pár új/aktuális készülék. Az ügyfélszolgálat azt mondta, hogy max. 2 héten belül jönnek az új kélszülékek. Már eltelt azóta több mint 3 hét. Nem igaz, hogy a konkurenciánál már javában kapható a Nokia 6280, 6131, N70, N80, Samsung E370, Z400, X700, SE W810i, K510i, stb, és a Vodánál a P300-ason kívül még mindig semmi igazi újítás a láthatáron.

Ezt komolyan gondolta a Vodafone, hogy 2006. július végén normális méretben csak a Nokia 6230i-t és a SE K750i-t tudják üzleti telefonként felkínálni??? :

Mitõl üzleti egy telefon? Adót-áfát számol, szerzõdést ír/módósít/bont?

attól, b+, hogy a nokija fogja a 1600-ását, rátölt egy másik szoftvert, rárak egy másik hátlapot és mindjárt el tudja adni "üzletiként" 6x-8x-os áron! :twisted:

hétf. júl. 17, 2006 20:10
Profil Honlap
platina tag

Hozzászólás 
sanyi1979 írta:
Mitől üzleti egy telefon? Adót-áfát számol, szerződést ír/módósít/bont?

Nézz körül a voda készülék árlistájában: Mitöl üzleti egy telefon? Nem mondod komolyan, hogy még nem hallottál arról, hogy a mobiltelefonokat kategorizálják? Pl. smartphone, business, sport és szabadidö, stb.

hétf. júl. 17, 2006 19:29
arany tag

Hozzászólás 
Csupa bold lett egy csomó telefon... Remélem ez valaminek az előszele... :)

hétf. júl. 17, 2006 19:14
ezüst tag

Hozzászólás 
phonefreak írta:
Három hete hoztam el egy prospektust a Vodától, amelyben már szerepelt egy pár új/aktuális készülék. Az ügyfélszolgálat azt mondta, hogy max. 2 héten belül jönnek az új kélszülékek. Már eltelt azóta több mint 3 hét. Nem igaz, hogy a konkurenciánál már javában kapható a Nokia 6280, 6131, N70, N80, Samsung E370, Z400, X700, SE W810i, K510i, stb, és a Vodánál a P300-ason kívül még mindig semmi igazi újítás a láthatáron.

Ezt komolyan gondolta a Vodafone, hogy 2006. július végén normális méretben csak a Nokia 6230i-t és a SE K750i-t tudják üzleti telefonként felkínálni??? :

Mitől üzleti egy telefon? Adót-áfát számol, szerződést ír/módósít/bont?

phonefreak írta:
Valakinek esetleg van valami biztató infója, hogy a közeljövőben a fenti készülékeket a Vodánál is meg lehet vásárolni? ..... vagy még szeptemberben is csak 6230i-t fogok tudni venni, ha nem tégla méretű üzleti telefont szeretnék? :evil:

Nézz körül a voda készülék árlistájában: http://prog.vodafone.hu/keszulekek/keszulek_arlista.asp
Féltégla méretű üzleti telefonok :)
Motorola L7
Motorola V3
Sharp 550SH
Samsung SGH-E860
Nokia 6230i
Sony Ericsson K750i
Samsung SGH-D600
Motorola V3x

hétf. júl. 17, 2006 18:32
platina tag

Hozzászólás 

Ezt komolyan gondolta a Vodafone, hogy 2006. július végén normális méretben csak a Nokia 6230i-t és a SE K750i-t tudják üzleti telefonként felkínálni???

Valakinek esetleg van valami biztató infója, hogy a közeljövőben a fenti készülékeket a Vodánál is meg lehet vásárolni? ..... vagy még szeptemberben is csak 6230i-t fogok tudni venni, ha nem tégla méretű üzleti telefont szeretnék? :evil:

hétf. júl. 17, 2006 11:11
Moderátor

Hozzászólás 
bajnokpityu írta:
vodás vok ezer éve,de azért néha nekem is tele volt a cipőm a céggel.

kedvencem:jól menő KFTnél voltam bejelentve,én is párom is,mikor megkérdeztük a vodát,h párom ha átmenne előfizura,milyen feltétellel adnak V550et.akkor prepaid csomagban 35 piz volt.azt a választ kaptuk,fizessünk be 40et kauciónak,amit majd hónapok alatt visszakapunk.namost ekkor mondtam azt,hogy anyád,ezek hülyének néznek,nehogy már én(párom) kilincseljek,h **** live menüs telóval együtt havi sokezret fizethessen,és adjon hitelt a Vnek.

én megvettem márkaboltból a saját telómat,igy mentem át előfizura,nincs hűségnyilatkozat,de 12rugót adnak 1 év alatt összesen.azóta csomó kedvezményt ajánlottak fel,ajándék szolgáltatásokat,stb.

szal elsőre azt hittem nem kell a vodának előfizu,utána meg,hogy hűségnyilatkozatos mégiscsak nagyon kell.nem logikus...

ami most megint megrengette a kedvemet,hogy a 11. ker közepén a lakásban nincs normális térerő.2 másiknál meg van.éljen a reklám.
amun amugy jót tok mosolyogni.28%azoknak,akik éreztek hallható minőségkülömbséget a 3 szolgáltató között mondta,h a V jobb,mint többi.nade,ez azt jelenti,hogy 72%mondta a többit jobbnak.aranyos :))
A Te irományodat sem olvasnám regénynek, csak ha kötelező olvasmány lenne.

Te érted, amit leírtál???

Mi lenne, ha megtisztelnél annyira bennünket, hogy használnál szóközt, mondat kezdeti nagybetűket, tagolást, ragozás-egyeztetést, satöbbit?

A reklámban pedig az hangzik el, hogy:
Idézet:
A "Térerőpróba" eseménnyel egyidejűleg a Vodafone megbízta a Szonda Ipsos-t egy hasonló típusú felmérés elvégzésére. A 2006. február-márciusában lezajlott kutatás arra kereste a választ, érzékelhető-e különbség a három mobilszolgáltató között a hívás minőségében, a hívás hallhatóságában és érthetőségében, valamint a szolgáltatók térerejében.
Az összehasonlító teszt során az emberek több mint 90%-a nem érzékelt jelentős különbséget a 3 szolgáltató hálózata között. Azok, akik érzékeltek minőségi különbséget a hálózatok között, 28%-ban a Vodafone hangminőségét találták jobbnak.

Segítsünk kiszámolni, mit jelent ez számtanilag (mennyi a 'kevesebb, mint 10%-nak' a 72%-a), vagy menni fog egyedül is?

pén. jún. 30, 2006 17:22
arany tag

Hozzászólás 
vodás vok ezer éve,de azért néha nekem is tele volt a cipőm a céggel.

kedvencem:jól menő KFTnél voltam bejelentve,én is párom is,mikor megkérdeztük a vodát,h párom ha átmenne előfizura,milyen feltétellel adnak V550et.akkor prepaid csomagban 35 piz volt.azt a választ kaptuk,fizessünk be 40et kauciónak,amit majd hónapok alatt visszakapunk.namost ekkor mondtam azt,hogy anyád,ezek hülyének néznek,nehogy már én(párom) kilincseljek,h **** live menüs telóval együtt havi sokezret fizethessen,és adjon hitelt a Vnek.

én megvettem márkaboltból a saját telómat,igy mentem át előfizura,nincs hűségnyilatkozat,de 12rugót adnak 1 év alatt összesen.azóta csomó kedvezményt ajánlottak fel,ajándék szolgáltatásokat,stb.

szal elsőre azt hittem nem kell a vodának előfizu,utána meg,hogy hűségnyilatkozatos mégiscsak nagyon kell.nem logikus...

ami most megint megrengette a kedvemet,hogy a 11. ker közepén a lakásban nincs normális térerő.2 másiknál meg van.éljen a reklám.
amun amugy jót tok mosolyogni.28%azoknak,akik éreztek hallható minőségkülömbséget a 3 szolgáltató között mondta,h a V jobb,mint többi.nade,ez azt jelenti,hogy 72%mondta a többit jobbnak.aranyos :))

pén. jún. 30, 2006 15:29
Moderátor

Hozzászólás 
Vízipók írta:
Ma a Westendben járván a Vodafón bót kirakatából kacéran mosolygott rám egy n70-es. 99.900-ért. :? Független cucc lehet? Csak mert a honlapjuk szerint (például) n70-est nem árulnak. Vagy csak előfizuval nem? Valaki homályosítson fel plz!
Melyik Vodafone bolt? Mert a 2. emeleti központi üzlet biztosan nem árul ilyet.
A lentiek viszont smán árulhatnak, mert ők 'csak' viszonteladók, nem a Vodafone üzemeltetésében állnak.

kedd jún. 27, 2006 17:50
Moderátor

Hozzászólás 
Mobi írta:
Igazad van Macika. Csakhogy Nemetorszagban egy kicsit tobbet keresnek az emberek mint Magyarorszagon. Naluk lehet ezeket a percdijakat kerni, mert a fizetesukhoz kepest ez nem penz.

(mellekesen megjegyzem, hogy a nemet fizetesekkel nem vagyok 100%-osan tisztaban, csak probaltam atultetni Nemetorszagra azt amit Londonban elve tapasztaltam.)
De ugye érthető volt, amit ki akartam hozni belőle?

Itthon harmadába-ötödébe kerülnek a beszélgetések. A készülékek pedig a többszörösébe. Egészen biztos, hogy ha nálunk is kifizetnék az előfizetők ezeket a percdíjakat, akkor nálunk is lenne ennyiért készülék.
Mellesleg hosszú távon a szolgáltatók járnának jobban ezzel a megoldással, és nem az előfizetők!!!

kedd jún. 27, 2006 17:47
vas-tag

Hozzászólás 
Ma a Westendben járván a Vodafón bót kirakatából kacéran mosolygott rám egy n70-es. 99.900-ért. :? Független cucc lehet? Csak mert a honlapjuk szerint (például) n70-est nem árulnak. Vagy csak előfizuval nem? Valaki homályosítson fel plz!

kedd jún. 27, 2006 17:00
arany tag

Hozzászólás 
Hú, a többit tudom, de a középső sor, balról a harmadik micsoda?

pén. jún. 23, 2006 13:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
Vodafone 3G kínálat Angliában (2005. december):
http://www.vodafone.com/article_with_th ... 41,00.html

Kép
nagyobb kép: http://www.vodafone.com/assets/img/en/n ... _hirez.JPG

pén. jún. 23, 2006 13:02
platina tag

Hozzászólás 
mz írta:
Londelmor írta:
én sem úgy gondoltam, hogy Ove itt fórumozik :potyog: :lol:

Lehet, hogy Rasmussen volt:
"Te figyelj, Ove! Van itt egy tag, aki elárulta a mi kis közös titkunkat." :lol:

Rasmussen akkor már akkor se volt ott mikor odakerült az emberünk... :)

hétf. jún. 19, 2006 13:57
arany tag

Tartózkodási hely: Pécs, bar most epp London, bár most épp megint Pécs, ami most ismét Londonra változott...
Hozzászólás 
Macika írta:
Nézzük csak, mi a feltétele a K750i 1 €-s árának?

Idézet:
Gilt nur bei gleichz. Abschluss eines Vodafone-Kundenvertrages in einem der Tarife Vodafone KombiPaket Zuhause 100/250 mit 24 mon. Mindestlaufzeit, einmal. Anschlusspreis 25 EUR, mtl. Paketpreis 30/45 Euro für 100/250 Inklusivminuten (nationale Standardgespräche innerhalb d. Vodafone D2 Netzes oder ins dt. Festnetz. Rest-Inklusivminuten nicht in Folgemonat übertragbar, Ausschöpfung in 60/1-Taktung) und weiteren verbrauchsabhängigen Entgelten, z.B. für Standardinlandsgespräche 0,30-0,50 EUR/Min., bzw. Standardgespräche von der angegebenen Kundenadresse ins dt. Festnetz 0,04 EUR/Min. (vorrangig gegenüber o. g. Inklusivminuten).

Azaz érvényes egyidejű 24 hónapos 100 v. 250 perces Vodafone Otthon Kombicsomag hűségszerződéssel, egyszeri, 25 €-s (6.750Ft) csatlakozási díjjal, 30 v. 45 €-s havidíjért (8.100 vagy 12.150 Ft), 100 v. 250 ingyen perc hálón belül és drótosra, következő hónapra át nem vihető módon, 60/1-es számlázással (első perc egyben, utána másodperc-alapon). Minden egyéb belföldi beszélgetés 0,3-0,5 €/perc (81-135 Ft/perc), ill. kis mézesmadzag, az otthoni opció 11 Ft-os percdíjakkal.

Vagy fizetnéd 24 hónapig az 1 €-s K750i-ért a 15€/50 perc csomagot? (81 Ft/perc). Vagy a 200 perces perc-csomagot 54 Ft-jával?

Biztos, hogy olyan olcsó az a K750i?

Na persze, ilyen mélyen nem néztél bele, csak a fröcsögés...

Igazad van Macika. Csakhogy Nemetorszagban egy kicsit tobbet keresnek az emberek mint Magyarorszagon. Naluk lehet ezeket a percdijakat kerni, mert a fizetesukhoz kepest ez nem penz.

(mellekesen megjegyzem, hogy a nemet fizetesekkel nem vagyok 100%-osan tisztaban, csak probaltam atultetni Nemetorszagra azt amit Londonban elve tapasztaltam.)

hétf. jún. 19, 2006 13:38
a fórum lelke

Hozzászólás 
phonefreak írta:
Annyi jó hírem van, hogy az aktuális Vodafone készülékajánló füzetecskében már benne van a Nokia 6131, 6280, 6234, Samsung E860V, P300, Z400, SE K610i, V630i, stb.
WO-módban vagy?
A 3G-s topicba leírtuk a komolyabb telókat.

pén. jún. 16, 2006 18:42
Moderátor

Hozzászólás 
phonefreak írta:
Macika írta:
Úgy látszik, hogy a jogi iskolákban nem erőltetik a matekot (a zenészeknél sem, szűlői nyomásra tudok számolni, apám matektanár).

Nem próbáltad még, hogy kiköltözöl Németországba?
.... Macika, ahhoz képest, hogy te vagy itt a moderátor, eléggé személyeskedö a hangvételed. Szerintem egy fórum-moderátornak nem kéne. Szerintem ne eröltesd.
Jó-jó, de a többiből is megértettél legalább ennyit, amit még ezen kívül írtam???

Mert arról nem látok semmit a tolladból...

pén. jún. 16, 2006 18:38
platina tag

Hozzászólás 
Annyi jó hírem van, hogy az aktuális Vodafone készülékajánló füzetecskében már benne van a Nokia 6131, 6280, 6234, Samsung E860V, P300, Z400, SE K610i, V630i, stb.

pén. jún. 16, 2006 13:11
írásjog megvonva

Hozzászólás 
phonefreak írta:
Minden esetre van remény, hisz ha a Pannon illetékesei olvassák a fórumot, akkor a Voda illetékesei is minden bizonnyal. Remélem olvassák a sok kritikát, észrevételt és belátják, hogy

1. nem lehet komoly postpaid-elöfizetöket hosszútávon gyenge telefoválasztékkal etetni, mert elöbb utóbb szolgáltatóváltás lesz a nóta vége;
2. nem lehet 1 éve piacon lévö készülékeket 40 ezerért kínálni;
3. ideje egy normális ügyfélmegtartó programot kidolgozni.

Szerinted még nem lett volna rá elég idejük ezekre reagálni?
Tojnak nagy ívben mindenkire.

pén. jún. 16, 2006 12:49
Profil Privát üzenet küldése YIM Honlap
írásjog megvonva

Hozzászólás 
Londelmor írta:
én sem úgy gondoltam, hogy Ove itt fórumozik :potyog: :lol:

Lehet, hogy Rasmussen volt:
"Te figyelj, Ove! Van itt egy tag, aki elárulta a mi kis közös titkunkat." :lol:

pén. jún. 16, 2006 12:46
Profil Privát üzenet küldése YIM Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
A moderátor is nyilváníthat véleményt!

(Poént vagy érti valaki, vagy nem... utóbbi esetben pedig mindent be lehetne tiltani és senki sem szólhatna semmit)

pén. jún. 16, 2006 12:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
De ettől még nem nézed objektívan a dolgokat ;) Arra figyelj, amit írt és meg fogod érteni az egészet ;)

pén. jún. 16, 2006 12:44
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 276 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő