Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. jan. 10, 2025 13:13

Hozzászólás a témához  [ 1794 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 36  Következő
Nokia 6280: Felőled kamera felőlem 3G mobil.. 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
Hát a vodánál most tesztelik magyar nyelvvel is, éppen ezért késik is a teló, mert a Nokia nem bírta működőképesre összehozni a telót a Live!-al... :)

Ha 6280 lennék, én se akarnék működni live-osan :lol:

hétf. júl. 10, 2006 23:45
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
Úgy szokott ez lenni, hogy az angollal viszonylag tisztességesen szokott menni, hiszen elsősorban azzal tesztelik a fejlesztés elejétől kezdve.

Hát a vodánál most tesztelik magyar nyelvvel is, éppen ezért késik is a teló, mert a Nokia nem bírta működőképesre összehozni a telót a Live!-al... :)

Egyébként tényleg érdemes angol nyelven használi az új telókat, amíg ki nem jön hozzá a normális SW... :?

hétf. júl. 10, 2006 23:39
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
vigiri írta:
Halihó!

Én egy Boldog 6280-as tulaj vagyok. Nagyon meg vagyok elégedve a telcsivel, mondjuk egy picit zavar, hogy 2 nap alatt lemerül az aksija!

AZ lenne a kérdésem, hogy a vga kamerát, ki lehet e valahogy próbálni, videó telefonálás nélkül? A kép minőségre lennék kíváncsi. Van e valami menü, ahol be tudom állítani hogy a kis kamera képét láthassam?

Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv

Szerintem amikor aktív a kamera (a hátoldali) akkor át tudsz váltani az előlapira az opciók-ban, vagy nézelődj a kamera menüpontban, a beállításoknál. De ha nem így van, akkor majd jön egy 6280 tulaj és kijavít.

kryst írta:
És azt lehet tudni, hogy mikor lehet olyan sw-el kapni ezt a telt ami már az újabb sw tartalmazza ami már nem fagy?

Igen, lehet tudni, hogy mikortól: majd! :D :D

hétf. júl. 10, 2006 22:24
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nekem a legelső sw van rajta, 2Gb-os kártyával használom és nem fagy.

hétf. júl. 10, 2006 21:33
arany tag

Hozzászólás 
És azt lehet tudni, hogy mikor lehet olyan sw-el kapni ezt a telt ami már az újabb sw tartalmazza ami már nem fagy?

hétf. júl. 10, 2006 19:20
vas-tag

Hozzászólás 
Halihó!

Én egy Boldog 6280-as tulaj vagyok. Nagyon meg vagyok elégedve a telcsivel, mondjuk egy picit zavar, hogy 2 nap alatt lemerül az aksija!

AZ lenne a kérdésem, hogy a vga kamerát, ki lehet e valahogy próbálni, videó telefonálás nélkül? A kép minőségre lennék kíváncsi. Van e valami menü, ahol be tudom állítani hogy a kis kamera képét láthassam?

Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv

hétf. júl. 10, 2006 17:57
Moderátor

Hozzászólás 
tota írta:
PC Suite-t használtam a mentésekre.

Az a helyzet, hogy én is csak feltételezem a HW hibát, éppen azt teszem amit a Nokia. Az Ő "szakvéleményeik" is feltételezések (pl.: "okozhatta a hibát").

Az én esetem és az autós példád között ne vonjunk párhuzamot, mert itt nem arról van szó, hogy nem egészen úgy működik az eszköz, mint amire számítottam. Itt arról van szó, hogy nem működik.
Valóban nem én, a vevő döntöm el, hogy kapok-e egy új készüléket, de én, a vevő vásároltam egy készüléket, ami használhatatlan. Ezért úgy gondolom, hogy ezek után kérhetek cserét, ill. kérhetem a vételár visszafizetését.

Egyébként igazad volt az FVF-el kapcsolatban, nem tesznek semmit. Azaz, azt mondják, hogy "ebben az esetben nem rendelkeznek hatáskörrel". Szal, no comment...

Asszem, polgári peres eljáráson keresztül kell érvényesítenem az érdekeimet. Azt továbbra sem tudom elfogadni, hogy egy "ez van"-nal el van intézve a probléma...
Rendelkezik hatáskörrel a FVF, csak ők is ugyanazt a szervezetet tudják felkérni szakvéleményre, mint a Nokia szerviz.
Sőt - ami a rossz hír - az igazságügyi szakvéleményeket is ők csinálják. Tehát egy pár éves lefutási idejű polgári per (ami valóban az egyetlen kiút (szándékosan nem írtam megoldást!)) során ismét ugyanoda kerülne a készüléked szakvéleményre.

Mellesleg kérni természetesen lehet, hogy cseréljék ki, ill. fizessék vissza az árát. Legfeljebb azt mondják, hogy nem. Nagy valószínűséggel.

Nem tartom egyébként kizártnak, hogy ha angol nyelvre állítod a legújabb, 3.81-es szoftverrel, akkor hibátlanul menne.

Úgy szokott ez lenni, hogy az angollal viszonylag tisztességesen szokott menni, hiszen elsősorban azzal tesztelik a fejlesztés elejétől kezdve.
Aztán amikor kész, akkor hozzácsapják az itt-ott lokalizált FW-t és kész a nemzetközi nyelvi csomag.
Aztán a trehányság netovábbjaként belekerülnek a lefordított szoftverbe olyan hibák, amik megváltoztatják a program futását, működését, esetlegesen bizonyos pontokban lehetetlenné téve a hibátlan szoftverfutást is.

pén. júl. 07, 2006 14:03
vas-tag

Hozzászólás 
Macika írta:
SEMMIFÉLE eltérést nem mutat a gép, akkor mi alapján mondanák rá, hogy HW-hibás (és főleg Te mi alapján mondod rá?) és mi alapján adnák ki a csereutalványt. (Nem tudom, van-e/volt-e új autód és volt-e vele olyan problémád, hogy a gyári tesztprogram mindent rendben talált az autó computervezérlésében, Te mégis érezted azt a változást, ami nem volt kezdetben benne. Hát ez is valami hasonló lehet. A szerelők anélkül, hogy tapasztalnának hibajelenséget, igen nehezen tudnak bármit is szerelni rajta, hisz nem tudják, hová nyúljanak.

Hiszen ha a Nokiánál is levesznek egy újat a polcról és összehasonlítják az eredményeket és ugyanazt kapják, mint a Tiédnél, akkor nem nagyon lehet HW-s a hiba.

Szóval az a helyzet, hogy nem a vevő dönti el, mikortól kér új készüléket. Amennyiben nem tapasztalható hibajelenség, akkor nincs csere.

PC Suite-t használtam a mentésekre.

Az a helyzet, hogy én is csak feltételezem a HW hibát, éppen azt teszem amit a Nokia. Az Ő "szakvéleményeik" is feltételezések (pl.: "okozhatta a hibát").

Az én esetem és az autós példád között ne vonjunk párhuzamot, mert itt nem arról van szó, hogy nem egészen úgy működik az eszköz, mint amire számítottam. Itt arról van szó, hogy nem működik.
Valóban nem én, a vevő döntöm el, hogy kapok-e egy új készüléket, de én, a vevő vásároltam egy készüléket, ami használhatatlan. Ezért úgy gondolom, hogy ezek után kérhetek cserét, ill. kérhetem a vételár visszafizetését.

Egyébként igazad volt az FVF-el kapcsolatban, nem tesznek semmit. Azaz, azt mondják, hogy "ebben az esetben nem rendelkeznek hatáskörrel". Szal, no comment...

Asszem, polgári peres eljáráson keresztül kell érvényesítenem az érdekeimet. Azt továbbra sem tudom elfogadni, hogy egy "ez van"-nal el van intézve a probléma...

pén. júl. 07, 2006 10:07
ezüst tag

Hozzászólás 
Danke, de már találtam egyet.

Van különbség az sw-között, attól függően, hogy Pannon/Voda/T vagy független? Bocs a tudatlanságomért... :oops:

Mert ahogy olvasgattam, nagyjából hasonló hibák fordulnak elő, legtöbbször az újraindulás, illetve valaki azt is említette, hogy a témáválasztásnál, ha újat aktivál, lefagy. Na ilyen velem is fordult már elő. :cry: Azonban egyes típushiákat nem is említik. (kihangosítás) Ha teljesen egységes az adott sw verzió, akkor nem ugyanazoknak a hibáknak kellene előfordulnia nagy valószínűséggel???

pén. júl. 07, 2006 9:37
ezüst tag

Hozzászólás 
Ok, biztos így van, de a lényeg nem ez!!!
Én csak azt akartam mondani, a telefon önmagában nem lenne egy rossz darab, és amint látod, akik TULAJDONOSOK, azok között azért szép számmal van elégedett vásárló is.
És akik elégedettek, azokat joggal bántja az ÚSZAV kifejezés.
De ha olvastad, a véleményem mindenképpen NEGATÍV a telefonról, és ebben asszem teljesen egyetértünk.

Más.

Esetleg valaki olvasott külföldi lapokat a 6280-ról? Arra lennék kíváncsi, hogy ott előfordulnak-e ezek a hibák! Mindenesetre lehet, hogy utánanézek....

pén. júl. 07, 2006 8:55
Moderátor

Hozzászólás 
kiku írta:
Macika meghallgat egy csomó rossz véleményt, ez alapján ítél.
Bocsánat, pontosítsunk, HOZZÁM HOZTÁK a 6280-asokat szoftverezni, hogy be tudják kapcsolni, ill. hogy használni tudják megfelelően. Nem mások mesélték nekem!!!
Ez némi kis különbség!

Mellesleg ha egy LG vagy Siemens vagy más kisebb cég forgalomba hozna 100e feletti áron egy olyan telót, ami hívástartás esetén kinyomja 5 mp-re a beszélgetést a hátsó hangszóróra, sejted mit kapna a gyár, mi történne az ázsiójával?

csüt. júl. 06, 2006 21:27
ezüst tag

Hozzászólás 
Czumy írta:
Azt is érdemes lenne megemlíteni a dícséretek/szitkozódások közepette, hogy ki, hol vette meg a sajátját (korrekt: T-Mobile/Pannon, vagy EW/MM/NOKIA mintabolt, vagy szürkeimportos zugGSM)??

Én szolgáltatónál vettem.

Egyébként halad az ügy :-)

csüt. júl. 06, 2006 11:31
ezüst tag

Hozzászólás 
Húú... Azért egymást ne szedjétek szét! Egy kicsit mindkettőtöknek igaza lehet: Zoltanfi elégedett, mert vagy egy király telefonja, ami jól működik, amire használja arra tökéletes. Macika meghallgat egy csomó rossz véleményt, ez alapján ítél. A rengeteg hibája ellenére azért nem egy rossz telefon, ezt még én is látom, akinek csak a baja volt vele eddig.

Azért azt is meg kell mondani, hogy én spec azért kerestem valamiféle topicot a 6280-ra, mert problémám volt vele. Ha elégedett lennék, valószínűleg nem lennék itt, szerintem vannak még mások is ezzel ugyanígy.
Az is igaz, hogy nem elfogadható az, hogy az itthon eladott néhány ezer darabból csak ebben a topicban találhatunk kb. 5-10 hibás darabot. Pláne úgy, hogy az egy adott telefonnál előforduló hibák sokasága ellenére sem ajánlják MAGUKTÓL a cserét. Mennyiből állítják elő ezt a telefont? 10-20 e Ft? Nyilván nem a gyártása, hanem a fejlesztése kerül sokba. Én sem hőzöngenék, ha látják, hogy tehetetlenek, és egyből cserét ajánlanának.
Az már egy másik kérdés, hogy mit kapnál cserébe....
Mindenesetre a csalódásom miatt írtam, hogy többet nem veszek Nokiát.
És ez talán elkerülhető lett volna...

csüt. júl. 06, 2006 10:17
Moderátor

Hozzászólás 
kakuk100 írta:
Az lehet, hogy nincs olyan jogszabály, de olyan sincs ami azt írja elő, hogy nem lehet cserélni, főleg ha sok hiba van benne és nem tudják tökéletesre megjavítani. Én minden esetre megpróbálnám. Veszíteni valója nincs.
És még milyen sok jogszabály nincs!

Hurrá, bízzunk akkor mindenben.
Csak vigyázzunk, nehogy felnőjünk!!!

Megjegyezném, hogy azt írtad: KÖTELESEK KICSERÉLNI!
Ez meg (ne is haragudj) de butaság, a topictárs szándékos félrevezetése!

csüt. júl. 06, 2006 6:58
platina tag

Hozzászólás 
Macika írta:

Nincs olyan jogszabály, ami előírná 3 javítás után a cserét.
A Fogyasztóvédelem sem tud mást megállapítani.

Az lehet, hogy nincs olyan jogszabály, de olyan sincs ami azt írja elő, hogy nem lehet cserélni, főleg ha sok hiba van benne és nem tudják tökéletesre megjavítani. Én minden esetre megpróbálnám. Veszíteni valója nincs.

csüt. júl. 06, 2006 5:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nekem a K750 képe sem tetszik 1:1-ben: szőrös, zajos, elmosódott..
50%-ban viszont annak is nagyon szép..

csüt. júl. 06, 2006 1:11
Moderátor

Hozzászólás 
kakuk100 írta:
Kiku!
Szerintem meg kéne próbálnod a cserét. Próba szerencse. Ha ennyiszer javitották és mégsem jó hanem továbbra is csak problémád van vele akkor kötelesek kicserélni.Persze legyél határozott. Ne hagyd magad elhajtani.
Nincs olyan jogszabály, ami előírná 3 javítás után a cserét.
A Fogyasztóvédelem sem tud mást megállapítani.

csüt. júl. 06, 2006 1:06
Moderátor

Hozzászólás 
Zoltanfi írta:
Az enyém is fesményszerű képet csinál teljes méretben, de 50%-ra csökkentve a felbontást ez a hiba eltűnik..
Felére csökkentve? Miért nem indjárt a negyedére?
Gyufásdoboz-méretben viszont már olyan képeket tudhat, ami párját ritkítja, nem?

.....

csüt. júl. 06, 2006 1:05
platina tag

Hozzászólás 
Kiku!
Szerintem meg kéne próbálnod a cserét. Próba szerencse. Ha ennyiszer javitották és mégsem jó hanem továbbra is csak problémád van vele akkor kötelesek kicserélni.Persze legyél határozott. Ne hagyd magad elhajtani.

szer. júl. 05, 2006 19:04
gyémánt tag

Hozzászólás 
Az enyém is fesményszerű képet csinál teljes méretben, de 50%-ra csökkentve a felbontást ez a hiba eltűnik..

szer. júl. 05, 2006 11:56
ezüst tag

Hozzászólás 
Szerintem meg nem cserélnék ki. Egy kicsit most visszaolvastam, korábban már írta valaki, hogy cserét akkor sem csináltak, amikor már a garjegye tele volt, hiába kérte minden egyes alkalommal.
Asszem ő az aki FVF-hez fordult.

Amúgy én a fényképekkel sem vagyok megelégedve, a miértjét nem tudom és nem is értem, de olyan mint egy festmény! A Te képeid viszont elég jók, azokon nem láttam elkenődéseket eddig. :?:

szer. júl. 05, 2006 10:18
ezüst tag

Hozzászólás 
Én zug-gsm-ben vettem a telefonomat. Egyszer frissíttettem szoftvert,tehát elvileg a garanciám működik és nem fénymásolt.
Kezdem én is azt gondolni,hogy a szolgáltatóknál vásárolt készülékekkel van tényleg baj. Ez azért elég cinkes lenne..

szer. júl. 05, 2006 10:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szerintem igen! Ha netán akadékoskodnának, megemlítheted nekik is a fogyasztóvédelmet..

Ismét pár kép a telóval:

Kép

Kép

szer. júl. 05, 2006 10:00
ezüst tag

Hozzászólás 
Ez tuti hogy kicserélik? Mert ha így van, akkor megpróbálom :wink:

szer. júl. 05, 2006 9:52
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ha megvolt a 3 javítás, akkor kérhetsz új készüléket.
Szerintem tedd azt, azzal tuti nem lesz gond..

Amúgy nekem is volt kálváriám egy E398-as Motoval! Hogy az mekkora hulladék készülék! Egy olyat kéne kiprobálnod..

szer. júl. 05, 2006 9:42
ezüst tag

Hozzászólás 
A telefon belsejébe Finnország van írva, 3.65 van fenn. (Egyszer már frissítették) Amúgy meg szolgáltatónál vettem.

Zoltanfi, ne légy ironikus! Fogalmad sincs, hogy milyen érzés az, hogy kiadsz egy nagy halom pénzt egy telefonért, és alapvető funkciókat nem tudsz rendesen használni, és a szervízek sora sem javít rajta. Ja, a lötyögés már nem is téma.... Sajnos már az a kisebb probléma.

Ellentétben Veled én teljesen átérzem a csalódott kollegák bánatát, és ha azt nézzük, hogy csak az itt fórumozók között is sokan vagyunk ezzel a problémával, már nem lehet elbagatelizálni a Nokia hibáját!
Nyilvánvaló, hogy nem egyedi problémáról van szó és ez az ami igazán elszomorító. A fogyasztóvédelmen már én is gondolkodtam, de megvárom az előttem szólót, mit tud elérni. Remélem beszámol majd róla.

szer. júl. 05, 2006 9:30
arany tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Valaki kérdezte, hogy hol vettem a telefont: jelentem MediaMarkt, kártyafüggetlen.

Arra már én is gondoltam, hogy talán a szolgáltatói belepiszkálások okoztak problémát a telefon "lelkében". De ez csak feltételezés.

Én is kíváncsi lennék, hogy milyen funkciókat kell kihasználnom ahhoz, hogy ne süssétek rám az "elég a 4000 forintos telefon" bélyeget. :lol:

szer. júl. 05, 2006 8:24
ezüst tag

Hozzászólás 
Bigfis írta:
A jelek szerint neked is elég lenne egy 4ezer forintos telefon. :D

:) Nem igazán, mert:
- nincs ilyen szép kijelzője
- nem tudok bele tenni 1GB-os kártyát
- nem tudom hurcolni rajta a munkámat a cég és az otthoni gép között
- nincs benne esetleg elég jó naptár
- nincsenek benne esetleg hívócsoportok
- nem lehet saját alkalamazásokat (pl. böngésző) telepíteni

szóval szerintem nem fetétlenül elég egy 4e ft-os telefon.

Viszont ezekután tényleg kíváncsi vagyok, mi az az extra funkció, amit pl. én sosem használok és csak ez az a dolog amiért érdemes 100e körüli összeget kiadni egy telefonért? :-)

Ja, a kamerát valóban nem használom, de a gyerekek azzal is szórakoznak elég gyakran (és ezzel sem volt baj soha) - én ha fotózni akarok, akkor ahhoz fényképezőgépet használok. :-)

Most több nem jut eszembe :D

Ja, mindennap erre ébredek, sose volt még vele gond. A naptárat is sűrűn használom - kell is, mert a sok név-születés-egyébnaphoz kellően nincs elég eszem. :-)

és a T-Mobile-nál vettem a kütyüt.

kedd júl. 04, 2006 20:14
gyémánt tag

Hozzászólás 
Azt is érdemes lenne megemlíteni a dícséretek/szitkozódások közepette, hogy ki, hol vette meg a sajátját (korrekt: T-Mobile/Pannon, vagy EW/MM/NOKIA mintabolt, vagy szürkeimportos zugGSM)??

kedd júl. 04, 2006 19:35
platina tag

Hozzászólás 
Szia kiku!

Ne haragudj ha megkérdezem, hogy hol gyártották a telefonodat és melyik sv. van rajta?

kedd júl. 04, 2006 17:02
gyémánt tag

Hozzászólás 
Helyes, helyes!! Senki se vegyen ezentúl Nokiát!
Ha csökken a kereslet, csökkentik majd az árakat is, hogy ne veszítsenek a piaci részesedésből..
Ami nekem lesz jó, aki továbbra is Nokiát akar majd venni 8)

kedd júl. 04, 2006 16:52
ezüst tag

Hozzászólás 
Hát, én is az elégedetlenkedők táborát erősítem...

Botrányos, hogy egy ilyen megbízhatatlan készüléket hogyan lehet piacra engedni! Mint tudjuk,volt szervizben már nekem is, és azóta már megint nem tökéletes, pedig még mindig csak 1 1/2 hónapos.

A legváratlanabb helyzetekben fagy le. (Ébresztés előtt, hívás közben...) :cry:

Én megfigyeltem, hogy az én telefonomnál nem ajánlott:
- MMS-ezni, SMS-ezni, e-mailezni, wap-ozni, különben egy idő után restartol. Ha mégis kell, akkor utána kikapcs-bekapcs, hogy biztosan el tudjanak érni.
- Ha hívnak, a középső gombbal kell felvenni, és akkor nem fagy le beszéd közben.(Nekem ez a tapasztalatom)
- Kerülni kell a gyors gombnyomásokat, szépen ráérősen kell pötyögni.
- Néha-néha érdemes ellenőrízni, hogy van-e térerő, mert amikor restartol, nem mindig jön vissza a térerő.

Ha végiggondolom, eddig minden lényegesebb funkciónál lefagyott már legalább egyszer, azonban teljesen változó, hogy mennyi idő elteltével. :?

Egyenlőre még mindig kivárok, és ha időm is lesz, akkor megnézem egy sw frissítés segít-e.

Mindenesetre irigylem azokat, akik elégedettek. Az viszont biztos, hogy ez volt az utolsó Nokia, amiért én pénzt adtam. (Szerintem nem vagyok ezzel egyedül.)

kedd júl. 04, 2006 16:45
ezüst tag

Hozzászólás 
(ex)Cat írta:
No akkor, hogy erősítsem a pozitív véleménnyel elvők táborát, nekem sem volt még semmi bajom vele eddig. :) - igaz nem is túl régóta van meg. :D

De:
- MMS-t küld és fogad gond nélkül
- netezni tudok vele
- BT gond nélkül megy naponta többször is.
- Zene (mp3) lejátszás ok.
- a fiam órákon keresztül játszik vele, sőt, naponta cserélgeti rajta a játékokat, témákat, zenéket, csengőhangokat...
- Ja és tudok vele hívást fogadni és kezdeményezni is :D :D :D

Én voltaképp elégedett vagyok vele, főként azokután amilyen negatív kritikákat olvastam róla.

A jelek szerint neked is elég lenne egy 4ezer forintos telefon. :D

kedd júl. 04, 2006 16:07
ezüst tag

Hozzászólás 
No akkor, hogy erősítsem a pozitív véleménnyel elvők táborát, nekem sem volt még semmi bajom vele eddig. :) - igaz nem is túl régóta van meg. :D

De:
- MMS-t küld és fogad gond nélkül
- netezni tudok vele
- BT gond nélkül megy naponta többször is.
- Zene (mp3) lejátszás ok.
- a fiam órákon keresztül játszik vele, sőt, naponta cserélgeti rajta a játékokat, témákat, zenéket, csengőhangokat...
- Ja és tudok vele hívást fogadni és kezdeményezni is :D :D :D

Én voltaképp elégedett vagyok vele, főként azokután amilyen negatív kritikákat olvastam róla.

kedd júl. 04, 2006 14:53
arany tag

Hozzászólás 
gabriel401 írta:
Akkor gratula, kifogtál egy jó telót.

Akkor nekem is lehet gratulálni, én is problémamentesen használom. Bár lehet nem használom ki a készülék szolgáltatásait, de nem hinném.

- Bluetooth adapter (képek videók fel/le töltése) és headset napi használata
- Adatkábel heti 2-3 alkalommal (zenék, biztonsági mentés, esetleg játékok feltelepítése)
- Napi több óra zene, rádió hallgatás
- Elég sok wap/internet (opera mini, mig33)

Nekem még az első szoft van rajta.

kedd júl. 04, 2006 6:39
ezüst tag

Hozzászólás 
Én nem kétlem,hogy másnak vannak problémai, én csak a saját tapasztalataimat tudom megosztani. Tény,hogy a 3.6-tal nekem is volt kihangosítási problémám. A Bt.-vel már akkor is hibátlanul ment.
Azóta is naponta minimum 10fotót küldök a pc-re Bt.-n keresztül,mivel a kábel az irodában van a bt adapter meg itthon. A szinkronizálás is Bt-vel megy. Részemről lezárom a témát,mert belementem egy vagdalkozásba,miszerint bizonygatom,hogy nem úgy használom a telefont mint egy tárcsás telefont. Teszem mindezt olyan embereknek, akik nem ismernek. Higgyen mindenki amit akar...

Üdv mindenkinek!

Hajrá Portugália! :D

hétf. júl. 03, 2006 20:45
Moderátor

Hozzászólás 
Bigfis írta:
Ebből látszik,hogy a levegőbe beszélsz. Honnan is ismered te ilyen pontosan az én telefon használati szokásaimat?
Szerintem kicsit nyugodj le. Nem anyáztam, nem személyeskedtem, őrizd meg a nyugalmadat!

Köszönöm!

Nem szokásom a levegőbe beszélni, sőt mások tapasztalatát sem szoktam sajátként elfogadni, sokan ezt a szememre is vetik, hogy ameddig saját szememmel nem tapasztaltam valamit, addig nem hiszem el.

Lehet, hogy kettőnk közül Neked van 6280-ad, de hogy én láttam belőle igen rövid idő alatt több hibás példányt, az is igencsak biztos.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Macika hétf. júl. 03, 2006 20:50-kor.

hétf. júl. 03, 2006 20:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bigfis írta:
Mint ahogyan kezdtem,csak ezt tudom újra elmondani! Tökéletesen működik minden funkciója a telefonnak. .... Nekem műxik MINDEN!
Akkor gratula, kifogtál egy jó telót.

hétf. júl. 03, 2006 20:32
Moderátor

Hozzászólás 
Bigfis írta:
Ezt tényleg nem tudom honnan vaszed:)
Mint ahogyan kezdtem,csak ezt tudom újra elmondani! Tökéletesen működik minden funkciója a telefonnak. Nem fagy le, mms-t küld fogad, Bt-n keresztül kommunikál a pc-vel. Sajna picit lötyög,de mindig is lötyögött. Ezen kívül nem állítom,hogy minden egyes tulajdonságát használom,de kipróbálás szintjéig tuti eljutottam mindennel. Nekem műxik MINDEN!
Egyetlen hétvége alatt 4 db 6280-at hoztak hozzám (ebből 3 db 1 hetesnél fiatalabb) szoftveres bajjal, az egyiket be sem lehetett kapcsolni.
Ment rájuk a 3.81.
Az egyik vidéki telótulaj már aznap este jelezte, hogy összezuhant a teló egy mp3 BT-n történő rámásolásakor. Nem én találtam ki. Ráadásul aznap vette, nálam csomagoltuk ki a dobozból, hogy a 3.60 helyet megkapja a 3.81-et. Ja, és topictárs az illető...

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Macika hétf. júl. 03, 2006 20:52-kor.

hétf. júl. 03, 2006 20:32
ezüst tag

Hozzászólás 
gabriel401 írta:
Bigfis írta:
Honnan is ismered te ilyen pontosan az én telefon használati szokásaimat?
Ennek semmi köze a Te telefonálási szokásaidhoz. Ha az ember vesz egy telefont vagy akármi mást, elvárja, hogy amit leírnak a készülék tudásáról, az igaz legyen és hiba nélkül teljesítse is. Úgy látszik, Te a teló tudását egyáltalán nem használod ki, ez a Te telefonhasználati szokásod.

Ezt tényleg nem tudom honnan vaszed:)
Mint ahogyan kezdtem,csak ezt tudom újra elmondani! Tökéletesen működik minden funkciója a telefonnak. Nem fagy le, mms-t küld fogad, Bt-n keresztül kommunikál a pc-vel. Sajna picit lötyög,de mindig is lötyögött. Ezen kívül nem állítom,hogy minden egyes tulajdonságát használom,de kipróbálás szintjéig tuti eljutottam mindennel. Nekem műxik MINDEN!

hétf. júl. 03, 2006 20:26
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bigfis írta:
Honnan is ismered te ilyen pontosan az én telefon használati szokásaimat?
Ennek semmi köze a Te telefonálási szokásaidhoz. Ha az ember vesz egy telefont vagy akármi mást, elvárja, hogy amit leírnak a készülék tudásáról, az igaz legyen és hiba nélkül teljesítse is. Úgy látszik, Te a teló tudását egyáltalán nem használod ki, ez a Te telefonhasználati szokásod.

hétf. júl. 03, 2006 20:15
ezüst tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Bigfis írta:
Most én kelnék a típus védelmére. Macika az idézett mondatod megint csak általánosítás. Vannak emberek akiknek használhatatlan. Nekem soha egyszersem jelentkeztek az említett problémák. A beszélgetés közbeni kihangosítást esetemben pedig a 3.65ös soft kiküszöbölte. Így nekem azóta teljesen hibátlanul műxik. (kb 3 hónapja)
Az elégedett emberek nyilván nem verik a tamtamot. Az a igazán póruljárt néhány akinek hibás a készüléke pedig jó hangosan harsog. (megjegyzem én is így tennék)
Nézd, azért, hogy egy telefon csörögjön, fel lehessen venni, beszélni lehessen rajta és le lehessen tenni, ahhoz az ember nem vesz 100e Ft-os készüléket, arra jó egy 3210-es is 4e Ft-ért.
Ha az ember kiad érte egy valagnyi pénzt, akkor azért azt várja el, hogy a 4e Ft-os árhoz képes véresre nyalja a készülék a tulajdonosának a s*ggét.

Ne haragudj meg, de nekem nem érv az, hogy egy 100e Ft-os telefont, ha úgy használom, mint egy 4e Ft-ost, akkor (majdnem) jól működik. Ennél azért több kéne...

Ebből látszik,hogy a levegőbe beszélsz. Honnan is ismered te ilyen pontosan az én telefon használati szokásaimat?

hétf. júl. 03, 2006 19:41
Moderátor

Hozzászólás 
Bigfis írta:
Most én kelnék a típus védelmére. Macika az idézett mondatod megint csak általánosítás. Vannak emberek akiknek használhatatlan. Nekem soha egyszersem jelentkeztek az említett problémák. A beszélgetés közbeni kihangosítást esetemben pedig a 3.65ös soft kiküszöbölte. Így nekem azóta teljesen hibátlanul műxik. (kb 3 hónapja)
Az elégedett emberek nyilván nem verik a tamtamot. Az a igazán póruljárt néhány akinek hibás a készüléke pedig jó hangosan harsog. (megjegyzem én is így tennék)
Nézd, azért, hogy egy telefon csörögjön, fel lehessen venni, beszélni lehessen rajta és le lehessen tenni, ahhoz az ember nem vesz 100e Ft-os készüléket, arra jó egy 3210-es is 4e Ft-ért.
Ha az ember kiad érte egy valagnyi pénzt, akkor azért azt várja el, hogy a 4e Ft-os árhoz képes véresre nyalja a készülék a tulajdonosának a s*ggét.

Ne haragudj meg, de nekem nem érv az, hogy egy 100e Ft-os telefont, ha úgy használom, mint egy 4e Ft-ost, akkor (majdnem) jól működik. Ennél azért több kéne...

hétf. júl. 03, 2006 17:31
ezüst tag

Hozzászólás 
[
A készülék önmagában szép (nekem legalábbis nagyon tetszik), a kijelző lebilincselő, de telefonként (megbízhatóan) használhatatlan.

hétf. júl. 03, 2006 16:48
Moderátor

Hozzászólás 
Szabolcs írta:
Szia!

Már ne haragudj meg, de ebben ("A 6280-as telefon a mai állapotában ÚSZAV.") nem igazán adok Neked igazat.

Mégis miért lenne s..r, vagy miért is s..r?
Mert az elmúlt egy hónapban felbukkant pár ember akinek gondja van vele? Elfogadom esetükben elég nagy hibákról van szó, DE eddig miért nem jelentkeztek ezen hibák azoknál az embereknél, akik már több hónapja elégedettenl használják a készüléket?
Az én "vén" telefonom az itt leírtakból egyik hibát sem tudja produkálni. Pedig elhiheted, hogy kábellel és bluetooth-al is elég gyakran piszkálgatom (adatok fel/le, java programok telepítgetése/törlése, képek, videók, stb.)

Természetesen vannak hibái, de azt kijelenteni, hogy a telefon ÚSZAV, szerintem túlzás. Egy probléma van ami valóban zavaró, az pedig az épp zajló beszélgetés közben a másik bejövő hívás kihangosítása. Ezen viszont könnyen segíteni lehetett! Kikapcsoltam a szolgáltatást, így ha valaki épp akkor hív amikor másvalakivel beszéleg egyszerűen foglalt jelzést kap. Ha fontos a dolog visszahív. Nem hiszem, hogy csak azért mert mások hívnak rögtön meg kellene szakítanom az éppen folytatott társalgást.

Persze lehet elfogultsággal vádolni, állok elébe!

Üdv: Szabolcs
Nem akarlak én Téged vádolni semmivel, hidd el :)

Csak nem tartom elfogadhatónak, hogy a mai készülékdömpingben egy jónevű gyártó errataval adjon el egy készüléket, árengedmény nélkül. Máshol ez úgy szokás, hogy ismerten van ez és az a hibája, emiatt nem 110e, hanem 89e az ára. És az ember szája be vagyon fogva.

Itt erről szó sincs. Sajnos.

A készülék önmagában szép (nekem legalábbis nagyon tetszik), a kijelző lebilincselő, de telefonként (megbízhatóan) használhatatlan.

Csak belegondolok egy ennél 20 rugóval olcsóbb SE W810i-be, hogy ott SEMMI ehhez fogható hibát nem találok. Vajon miért engedheti meg magának a Nokia ezt?

Egy 110e Ft-os készüléknél nem az a megoldás, hogy ha nem működik valami elismerten, akkor nem használom azt az opciót. Ez olyan opportunizmus, amit nem kapsz meg kölcsönösen, amikor a pénztár előtt állsz, kosaradban a 6280-nal.

hétf. júl. 03, 2006 13:10
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Komolyra fordítva:
A 6280-as telefon a mai állapotában ÚSZAV.
Később egészen biztosan megjavul, de most nem igazán használható az eseterk túlnyomó részében. Ebben igazat adok. Sőt tulajdonképpen mindenben.
Csak azt nem hiszem, hogy sikerül típusmódosítást kérned. De azért titkon szorítok Neked... :)

Szia!

Már ne haragudj meg, de ebben ("A 6280-as telefon a mai állapotában ÚSZAV.") nem igazán adok Neked igazat.

Mégis miért lenne s..r, vagy miért is s..r?
Mert az elmúlt egy hónapban felbukkant pár ember akinek gondja van vele? Elfogadom esetükben elég nagy hibákról van szó, DE eddig miért nem jelentkeztek ezen hibák azoknál az embereknél, akik már több hónapja elégedettenl használják a készüléket?
Az én "vén" telefonom az itt leírtakból egyik hibát sem tudja produkálni. Pedig elhiheted, hogy kábellel és bluetooth-al is elég gyakran piszkálgatom (adatok fel/le, java programok telepítgetése/törlése, képek, videók, stb.)

Természetesen vannak hibái, de azt kijelenteni, hogy a telefon ÚSZAV, szerintem túlzás. Egy probléma van ami valóban zavaró, az pedig az épp zajló beszélgetés közben a másik bejövő hívás kihangosítása. Ezen viszont lehetett segíteni! Kikapcsoltam a szolgáltatást, így ha valaki épp akkor hív amikor másvalakivel beszélek, egyszerűen foglalt jelzést kap. Ha fontos a dolog visszahív. Nem hiszem, hogy csak azért mert mások hívnak rögtön meg kellene szakítanom az éppen folytatott társalgást.

Persze lehet elfogultsággal vádolni, állok elébe!

Üdv: Szabolcs

hétf. júl. 03, 2006 13:00
ezüst tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Komolyra fordítva:
Később egészen biztosan megjavul, de most nem igazán használható az eseterk túlnyomó részében. Ebben igazat adok. Sőt tulajdonképpen mindenben.
Csak azt nem hiszem, hogy sikerül típusmódosítást kérned. De azért titkon szorítok Neked... :)

Ha semmi nem segít, Juszt Lászlóhoz fordulok :-)

hétf. júl. 03, 2006 12:50
Moderátor

Hozzászólás 
test írta:
Szerencsére nem pont az ügyfelekkel szemben ültem :-))) És azt sem mondtam, hogy asztalt fogok verni, meg csapdosni. Egyszerűen vettem egy telefon 110 000 forintért, ami nem működik rendesen. Ezt próbálom orvosolni. Udvarias, de határozott fellépéssel is jó eredményeket lehet elérni. Persze ha Neked ez normális, hogy ennyiért kapsz egy telefont, amihez adnak eleve egy hibalistát, és még azon felül is rossz, akkor 99.999 ft-ért máris a tiéd a telefonom :-)))
Köszi, én most épp VGA-PDA-ra gyúrok. Telefonból momentán túlkínálat van az asztalomon (aki volt már nálam, látta) :)

Komolyra fordítva:

hétf. júl. 03, 2006 12:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
most jártam hazafelé jövet a fukarban. ki volt téve egy 6280 is, gondoltam megfogdosom egy kicsit, ha már arra járok. iszonyat szép a kijelzője :) még a mai telókhoz hasonlítve is, csak kár, hogy a menü ezt annyira nem használja ki (tudom, erre vannak a témák). de igazából itt meg is áll a dícséret, mert ahogy elkezdtem lépkedni a menüjében (kb: menü -> üzenetek -> sablonok) úgy kifagyott, hogy semmire nem reagált. elvileg volt benne 52 sablon, ezek nem jelentek meg, amikor beléptem a menübe, hanem csak a orok voltak meg (amik közt lehetett lépkedni), de semmilyen szöveget nem láttam a kijelzőn. és innentől cska a le-fel gombokra reagált a teló, semmi másra.

hétf. júl. 03, 2006 12:36
Profil Privát üzenet küldése ICQ
ezüst tag

Hozzászólás 
Macika írta:
És a pult túloldalán állva mennyire utáltad azokat a tapló parasztokat, akik elkezdtek kiabálni, ha tudták, is hogy nincs igazuk, de ugyanakkor rutinból tudták azt is, hogy a határozott, bunkó erőszakosság eredménye általában meg szokott lenni. Vagy az, hogy kib...ák őket az üzletből, ahogy megérdemlik, vagy megkapják, amit akarnak.

Nem hiszem, hogy a telód árát valaki is be fogja nyelni, ha a Nokia szerviz nem ismeri el hibásnak a készüléket. Akármennyire is vered az asztalt.

Persze nem ismerem a körülményeket, így abba is hagynám a jóslásokat, várom a fejleményeket, remélem, be fogsz számolni róla.

Szerencsére nem pont az ügyfelekkel szemben ültem :-))) És azt sem mondtam, hogy asztalt fogok verni, meg csapdosni. Egyszerűen vettem egy telefon 110 000 forintért, ami nem működik rendesen. Ezt próbálom orvosolni. Udvarias, de határozott fellépéssel is jó eredményeket lehet elérni. Persze ha Neked ez normális, hogy ennyiért kapsz egy telefont, amihez adnak eleve egy hibalistát, és még azon felül is rossz, akkor 99.999 ft-ért máris a tiéd a telefonom :-)))

hétf. júl. 03, 2006 11:08
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 1794 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 36  Következő