Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. nov. 18, 2024 10:25

Hozzászólás a témához  [ 276 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő
Miért nagyon gyenge a készülékválaszték a Vodafone-nál? 
Szerző Üzenet
írásjog megvonva

Hozzászólás 
Ebydr írta:
A véleményem azóta sem változott, a kispénzűek szolgáltatója a Voda, ezért nem kell drága teló sem. Ennyi.

Ezzel azért vitába szállnék. Régen lehet, hogy igaz volt ez rájuk, de ma már egyre kevésbé.
Lássuk be, az emberek nagy része telefonáláson, SMS küldésen kívül nem nagyon használja másra a telefonját. Erre pedig pont megfelel a Vodafone. Én se fizetnék x-szer akkora percdíjat azért, mert a beszélgetés a csúcsminőségű ex-élvonalbeli hálózaton vagy a rózsaszín ködben zajlik le. Elvégre a zsozsót nekem se a legyek hordják össze. :)
Az, hogy a készülék választék olyan, amilyen, ez sok embert bosszant. Erről sajnos a jelek szerint olyan emberek döntenek jelenleg, akiknek lövésük sincs arról, hogy mire lenne igény.

pén. júl. 21, 2006 21:52
Profil Privát üzenet küldése YIM Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Nekem meg 5 (öt) előfizetésem van a bandánál, havi 40 ezret hagyok náluk. És én sem tartom prolinak magam. De wapról írtam, így a felesleget (jelen esetben azt, hogy: persze vannak kivételek) ki kellett hagynom.
Mertem feltételezni, hogy a hozzászólásomhoz hozzá tudjátok gondolni ezt a megjegyzést. De nem sikerült. Ha nem a kötözködés lett volna az első nektek, akkor talán ment volna.
A véleményem azóta sem változott, a kispénzűek szolgáltatója a Voda, ezért nem kell drága teló sem. Ennyi.

pén. júl. 21, 2006 21:20
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Azt hiszem, hogy a videotelefonálás nem mozgatja meg az embereket. Néha elég csak hallanom a beszélgetőpartneremet. Egy kicsit megtöri a lendületemet, amikor valaki két csatornát is betölt. Ezért szedtem le a kamerát a skype-ról is. Nálam a videotelefon nem nyerő.

Ebydr írta:
Roviden lehet valaszokni a topic cimere. Azert gyenge a keszulekvalaszteka, mert a Vodafone a prolik szolgaltatoja...

Hát akkor, de én akkor duplán proli vagyok, ugyanis 2 vodafone előfizetésem is van. Vagy ez felér egy középosztálybéli pannon előfizetéssel és talán a t-mobil a gazdagoké?? Esetleg neked műholdas mobilod van? Néha kicsit finomíthatnál a hozzászólásaid stílusán, mert sokakat megbántasz és ez szerintem direkt van egy olyan topikban, amelyet a "prolik" olvasnak.

pén. júl. 21, 2006 20:42
Profil Privát üzenet küldése Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
phonefreak írta:
Macika,

mindig kínosan ügyelsz, hogy senki ne írjon olyat egy topicba, ami nem oda való. Ehhez képest most úgy látom nagyon nem veszed komolyan a moderátor-feladatodat, azaz ez a topic nem a videotelefonálásról és egyéb sérelmekről szól, az elmúlt 20 hozzászólásnak semmi köze a topichoz. Nem akarlak cseszegetni, de mivel nagy előszeretettel osztogatod itt a sárga lapokat lehet, hogy most is jól tennéd ha egyrészt modként nem kapcsolódnál bele off topic témákba, másrészt lehet, hogy törölnöd kellene egy pár hozzászólást (ezt amúgy is nagy előszeretettel csinálod).

Hogy várhatod el mástól, hogy betartsa a fórumszabályokat, ha magad - mint moderátor - nem vagy képes betartani???

Macika távollétében én válaszolnék:
Az elmúlt kb. 20 hsz (illetve 21, mert a Te hsz-ed sem ontopic, ezt nyugodtan pü-ben is megírhattad volna neki, de valamiért csillapíthatatlan vágyat éreztél, hogy nyilvánosan támadd Macikát) valóban nem szigorúan a Vodafone készülékkínálatáról szólt, hanem 3G telefonokról, amelyek sajnálatos módon nem túl nagy mennyiségben állnak rendelkezésre a Vodafone készülékkínálatában.

Ezúton kérek mindenkit, hogy tartózkodjon a nem témába illő megnyilvánulásoktól.

pén. júl. 21, 2006 11:15
platina tag

Hozzászólás 
Macika,

mindig kínosan ügyelsz, hogy senki ne írjon olyat egy topicba, ami nem oda való. Ehhez képest most úgy látom nagyon nem veszed komolyan a moderátor-feladatodat, azaz ez a topic nem a videotelefonálásról és egyéb sérelmekről szól, az elmúlt 20 hozzászólásnak semmi köze a topichoz. Nem akarlak cseszegetni, de mivel nagy előszeretettel osztogatod itt a sárga lapokat lehet, hogy most is jól tennéd ha egyrészt modként nem kapcsolódnál bele off topic témákba, másrészt lehet, hogy törölnöd kellene egy pár hozzászólást (ezt amúgy is nagy előszeretettel csinálod).

Hogy várhatod el mástól, hogy betartsa a fórumszabályokat, ha magad - mint moderátor - nem vagy képes betartani???

pén. júl. 21, 2006 9:46
Moderátor

Hozzászólás 
Macika írta:
3Én azt tudom mondani a videohívásra, hogy igen sok esetben zavaró tud lenni, mivel olyan helyzetekben (WC-n ülve, ágyban - netalán meztelenül - alva) érhet a hívás, ami nem igazán OK.
Arról nem beszélve, hogy vezetés közben mennyire zavaró. Hiszen nem elég, hogy közben kell tartani, de úgy kell kézben tartani, hogy látszódjon is belőlem valami és én is lássam a másikat. Mert különben rohadtul semmi értelme nincs az egésznek.

Azért beszélek ennyire magabiztosan a dolgoról, mert benne voltam az egyik cég tesztcsapatában, és 10 napig ha kell, ha nem, állandóan kellett videotelefonálni. Tehát a tapasztalatom az többtucatnyi hívásból van.

Na ha már ennyire elmentünk a videotelefonálás irányába, akkor azért gyorsan hozzátenném:
1. nem kötelező képet adni a beszélgetőtársadnak, hiszen neki is meg kell értenie, hogy vannak helyzetek, amikben nem vagy "képernyőképes".
2. kézből telefonálni autóban amúgy is tilos, tehát nem gondolom, hogy ez mérő lehet.
3. szerintem igenis van értelme. Gondolj egy utazó üzletemberre, aki így tudja magához kicsit közelebb érezni a családját esténként a szállodából telefonálva.

Megjegyzem, a 3G rohadtul nem a videotelefonálásról szól, ez inkább csak "mellékhatás". A cél a nagyobb sávszél volt, ez pedig "mellékesen" elbírja ezt a típusú adatátvitelt is.

pén. júl. 21, 2006 9:14
írásjog megvonva

Hozzászólás 
Big P. írta:
Mondjuk nekem,mint Vodafonos ügyfélnek bántja a fülem ez a prolik szolgáltatója szöveg...

Az enyémet is, de mit is várhatnánk Ebydr-től. Annak idején már letette a névjegyét a Mobilfórum színvonalú hozzászólásaival, így kár is őt a hitében megcáfolni, ezért én azt mondom, okos enged... :)

pén. júl. 21, 2006 8:55
Profil Privát üzenet küldése YIM Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
phonefreak írta:
Marad a Sharp, amelynél a kijelzõn kívül semmi jót nem találok, de valószínûleg mások sem, mert európai viszonylatban nincs benne az elsõ 5-6-ban.

hozzászoktak az alacsony színvonalú gumicsizmához, nehéz váltani!

pén. júl. 21, 2006 1:12
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
Az egész 3G-õrületet egy erõszakosan túlfújt lufinak találom.

Persze ez az én véleményem.
Arra baromi jó, hogy megrendelni egy 50 MB-os csomagot 2ezer alatt havonta és a leveleket leszedegetni nap közben, amikor nem ülünk a nagy PC-nél.

Na de ebbõl a befektetett sokmilliárd Ft igen soká fog bejönni és akkor még csak nullszaldós lenne...

rosszul látod! A 3g-nek, mint technikai fejlődésnek nem az a célja, hogy te videotelefonálhass vagy netezhess, hanem az, hogy a normál beszélgetés önköltsége olcsóbb legyen a szolgáltatónak. (Ahogy a relés telefonközpontot sem a hangminőség javítása miatt cserélték le digitálisra. )

tehát a beszélgetésben fajlagosan olcsóbb eszközökön már úgyis bejön az ára, utána pedig jól lehet fakitani (és fejni) a videotelefonálással.

pén. júl. 21, 2006 1:02
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
1. Rendben van, ha mondasz olyan országot, ahol ilyen percdíjak mellett tudnak olcsóbban adni 3G készülékeket, maghajlok előtted!

2. Példát tudnál mondani, hol jött be a 3G? Egyelőre mindenütt panaszkodnak, hogy milliárd Euros volt a kiadás és 2-3 év alatt a töredéke sem jött be.

3. Szíved joga természetesen az ellentmondás.
Valószínűleg kifogtatok egy-egy olyan nyugodt és jó üres cellát, ahol nem volt gond, és mindkette álló helyzetben tudtátok használni a készüléket.

Én azt tudom mondani a videohívásra, hogy igen sok esetben zavaró tud lenni, mivel olyan helyzetekben (WC-n ülve, ágyban - netalán meztelenül - alva) érhet a hívás, ami nem igazán OK.
Arról nem beszélve, hogy vezetés közben mennyire zavaró. Hiszen nem elég, hogy közben kell tartani, de úgy kell kézben tartani, hogy látszódjon is belőlem valami és én is lássam a másikat. Mert különben rohadtul semmi értelme nincs az egésznek.

Azért beszélek ennyire magabiztosan a dolgoról, mert benne voltam az egyik cég tesztcsapatában, és 10 napig ha kell, ha nem, állandóan kellett videotelefonálni. Tehát a tapasztalatom az többtucatnyi hívásból van.

1. Milyen percdíjak? Pont most tárgyaltuk ki, hogy egyelőre hihetetlenül magasak a videótelefon, és az adatletöltési díjak. Én nem azt mondtam, hogy vigyék lejjebb a felsőkategóriás 3G-s készülékek árát, hanem azt, hogy hozzák be a középkategóriásokat is, melyeknek értelemszerűen alacsonyabb az áruk, és így elérhetőbbek a készülékek.
2. A 3 nevű mobilszolgáltató (kb. 8 országban van jelen) azt állította, hogy bejött nekik a dolog, bár lehet, hogy ez csak marketing szöveg. Mindenesetre 2 éve, a nagy készülékhiány idejében volt nagy balhé, hogy mennyire ráfizetés a dolog, azóta már igen lecsendesedett a panaszkodás, ebből következtettem arra, hogy van néhány ország, ahol már esetleg nyereséget is termel a 3G.
3. Hát, tény és való, hogy jóval kevesebbet videótelefonáltam, mint Te, és hogy a minőség megítélése is szubjektív. Viszont nem egyszer néztem az akkor még létező T-s Mobil TV-t videótelefonhíváson keresztül, legtöbbször autóból, mozgás közben, kis térerőnél is, és nagyon meg voltak vele elégedve, tökéletesen élvezhető volt, ha jól emlékszem, egyszer sem akadt, vagy kekszesedett a kép.

csüt. júl. 20, 2006 23:01
gyémánt tag

Hozzászólás 
A 3G sikerét első sorban az hozhatja meg, ha kitalálják azt a killer applicationt, ami sokak számára kívánatossá teheti a rendszert és a hozzájuk tartozó telefonokat.

Ezt eddig nem nagyon találták meg, de annyi biztos, hogy nem a videotelefonálás lesz az. A mobil internetezés közelebb állhat ehhez, különösen a HSDPA elterjedésével, mert úgy már az EDGE sem ellenfél.
Ha ehhez megfelelő előfizetések párosulnak, a dolog még sikeres is lehet.

csüt. júl. 20, 2006 22:15
Profil ICQ
Moderátor

Hozzászólás 
Al Bundy írta:
1. Én nem így gondolkodom a témáról. Szerintem csak 1 dolog kellene, ami megindítja a folyamatot, és szvsz ez csak és kizárólag az olcsóbb készülékek megjelenése lehetne.
Szerintem: olcsóbb készülékek > többen megvásárolják > többen használják a szolgáltatásokat > csökken a szolgáltatások ára, mint anno a hangszolgáltatások esetében > még többen használják > még jobban elterjed > még többen vesznek 3G-s készüléket.

2. Eddig abban a pár országban, ahol beindult a 3G, így játszódott le. Azt nem értem, hogy ezt a hazai szolgáltatók miért nem látják? Mi tartja vissza őket attól, hogy több középkategóriás készüléket forgalmazzanak?

3. A videótelefonálás minőségével pedig nem értünk egyet, nekem annál, hogy "szakadozós hang mellett egy elmosódott/átszíneződött valamit" látok, jóval jobbak a tapasztalataim, legutóbb pl. Horvátországban hívott fel egy ismerősöm, és szép folyamatos, aránylag éles volt a kép, és nem szakadozott a hang. (T-ről T-re történt a hívás.)
1. Rendben van, ha mondasz olyan országot, ahol ilyen percdíjak mellett tudnak olcsóbban adni 3G készülékeket, maghajlok előtted!

2. Példát tudnál mondani, hol jött be a 3G? Egyelőre mindenütt panaszkodnak, hogy milliárd Euros volt a kiadás és 2-3 év alatt a töredéke sem jött be.

3. Szíved joga természetesen az ellentmondás.
Valószínűleg kifogtatok egy-egy olyan nyugodt és jó üres cellát, ahol nem volt gond, és mindkette álló helyzetben tudtátok használni a készüléket.

Én azt tudom mondani a videohívásra, hogy igen sok esetben zavaró tud lenni, mivel olyan helyzetekben (WC-n ülve, ágyban - netalán meztelenül - alva) érhet a hívás, ami nem igazán OK.

csüt. júl. 20, 2006 18:22
platina tag

Hozzászólás 
Ebydr írta:
Roviden lehet valaszokni a topic cimere. Azert gyenge a keszulekvalaszteka, mert a Vodafone a prolik szolgaltatoja - tetszik, vagy sem. Annak a par kivetelnek meg ott van egy db 150ezres telo Vitamaxban, ha nagyon kell. Minek legyen a draga keszulekekbol? A kispenzuek szolgaltatoja ugy gondolja, h ugyse fogyna kello mertekben, az allas alatt meg csokken az erteke. Es jol gondolja. Ezert volt letojva a szamlazasi rendszer is. Megtehetik, mert ugyis ok a legolcsobbak. Es igy is marad, attol tartok.

A Vodafone valóban úgy indult anno, hogy a gyengébb anyagi helyzettel rendelkező egyéneket célozta meg (iskolások, egyetemisták, alacsony fizetéssel rendelkezők), de idő közben más csoportokat is kezdtek megcélozni. Ügyészeknek, bíróknak, orvosoknak, kis- és középvállalkozóknak és nagy cégeknek kínálnak flotta-tarifákat. Elmondom, hogy kizárólag a Vodafone kínál kedvezményes díjcsomagot pl. az ügyvédi, jogtanácsosi flottának, úgy látszik a Pannonnak és a Tré-mobilnak az ügyvédek, jogtanácsosok nem pálya.

Hibákat mind három szolgáltató követ el, a Vodafone sem tökéletes. Én személy szerint meg vagyok velük elégedve, az országban sok helyen járok és nincsen gondom a térerővel, ahol meg van ott a Pannonos és Tré-mobilos telók is sokszor haldokolnak. De gyakran tapasztalom azt is, hogy jobb helyenként a térerő, mint a másik kettőnél. Ez változó. Sokan hurrogtak a késedelmes számlák miatt is. Igazából nem értem, hogy miért, mert a számlát így is úgy is rendezni kell. Ha pl. nem a hó 12. napján kapod meg a számlát, hanem mondjuk 28-án attól még ki kell fizetned. Na de ez más tészta.

Igazán engem az zavar, hogy rohadt gyenge a készülék-ajánlat. Ha ma Vodás előfizetőként szeretnék venni egy nagy tudású, nem kommunikátor méretű Nokia, SE, vagy Samsung telefont, akkor egyszerűen aktuális készülékhez nem jutok hozzá. Non sense, hogy nem vehetem meg a Nokia 6280-ast, amely már rég óta kapható a másik két szolgáltatónál, hanem maga a Vodafone is forgalmazza külföldön (NSZK, Anglia, stb.). Ugyan ez elmondható gyakorlatilag a többi aktuális komolyabb Nokia telefonról, de SE-ról és a Samsung-ról is. Marad a Sharp, amelynél a kijelzőn kívül semmi jót nem találok, de valószínűleg mások sem, mert európai viszonylatban nincs benne az első 5-6-ban. Marad a Sagem, amely a mobiltelefonok Renault Clio-ja, illetve a Motorola, de gondolom hozzáértőknek nem kell ecsetelnek a kijelzők pocsék minőségét (lásd pl. a szuper lapos, mega divatos V3). Lehet fikázni a Nokia-t is, de akkor is tény, hogy a legtöbb ember ezt a márkát kedveli, mint ahogy azt a statisztika is számtalanszor igazolta. Innentől kezdve nem értem, hogy akkor miért kapok a Vodánál legjobb esetben egy több mint 1 éve kapható 6230i-t??? Mert a Voda ennyit tud felmutatni a Nokia terén!

Végszó: szerintem megcéloznának ezek mindenkit, de a marketing-osztályon egy irgalmatlan töketlen barom ül a főnök székében, akinek fogalma sincs az ügyfelek igényeiről. …. és itt nem csak az orvosokra, ügyészekre, üzletemberekre gondolok, hanem biztos vagyok abban, hogy egy egyetemista, vagy egy rendőr, buszsofőr, könyvesbolti eladó is venne magának szívesen mondjuk egy Nokia 6131 telefont, de nem tud, mert NINCS! …. Így marad a Sagem.

csüt. júl. 20, 2006 17:27
Moderátor

Hozzászólás 
Ebydr írta:
Roviden lehet valaszokni a topic cimere. Azert gyenge a keszulekvalaszteka, mert a Vodafone a prolik szolgaltatoja - tetszik, vagy sem. Annak a par kivetelnek meg ott van egy db 150ezres telo Vitamaxban, ha nagyon kell. Minek legyen a draga keszulekekbol? A kispenzuek szolgaltatoja ugy gondolja, h ugyse fogyna kello mertekben, az allas alatt meg csokken az erteke. Es jol gondolja. Ezert volt letojva a szamlazasi rendszer is. Megtehetik, mert ugyis ok a legolcsobbak. Es igy is marad, attol tartok.
Megkérnélek tisztelettel, hogy tartózkodj mások szándékos sértegetésétől!

Köszönöm!

csüt. júl. 20, 2006 17:18
platina tag

Hozzászólás 
Ebydr írta:

[OFF]
Látod megint általánosítasz! Mi az, hogy a prolik szolgáltatója?! Kérlek engem, mint Vodafone ügyfelet ne sérts meg ezzel, mert nem kevés pénzt hagyok náluk. Mindenki saját akaratából dönti el, hogy melyik szolgáltatót választja. És ez most nem kifejezetten a pénztárca vastagságától függ.
Ha a Te "logikáddal" (nem véletlen az idézőjel) gondolkodnék, akkor akár Pannonra is lehetne modnani, hogy "a kispénzűek" szolgáltatója, mivel ott veszel preapid csomaggal egy készüléket, feltöltöd a legkisebb egységgel és egy évig elérhető vagy. Szóval gondolkodj doktorkám.......
[/OFF]

[ON]
Én most abban bízom, hogy ezt a nagymértékű készülékakciót azért vetette be a Vodafone, mert új készülékekkel szeretné a leendő és meglévő ügyfeleit elkápráztatni. Bár engem ez most nem érint, mert hétfőn vettem egy SonyEricsson Z520i-t náluk :).

csüt. júl. 20, 2006 17:09
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
Paal írta:
Azért szvsz leíródott itt néhány hülyeség az Ebydr által leírtakra válaszul, így úgy éreztem, hogy hozzá kell szólnom.
Anélkül, hogy állást foglalnék bárki mellett:
400-as minta kontra 50-100ezres minta
A 400-as minta ha az egyes alsokaságok megfelelő számosságúak, akkor megfelelő nagyságú lehet. (Pl. a Live!-ról valamilyen fizetős tartalmat letöltők elemzésére valszeg alkalmas, hiszen ott max néhány 10ezer az alapbázis) Ilyen kutatásnál, ahol gondolom készüléktípusokra vagy legalább márkákra bontódott a 400 fő, ahol mondjuk 75-100 fő maradt egy nagyobb csoportra (pl Nokiások) ott érdekes lehet a válaszok megoszlása-kiértékelése. Ez alatt már nagy a hibahatár. (Az a 10 fő, aki mondjuk a Sagemet választotta, nem tekinhető reprezentatívnak.)
Nem tudom már ki írta az 50-100 ezres mintát, de gondoljon bele, ekkora mintavétel teljesen fölösleges és hihetetlenül drága. Még ha egy internetes netpanel tagjait is kérdeznénk, akkor is vagy nagyon vonzó ajándék vagy nagyon hosszú időtartam kell, hogy összejöjjön ennyi válasz, ráadásul teljesen feleslegesen, mert csak a tizedesvesszőtől jobbra lévő számokat fogja finomítani néhány ezer válasz után. Ha pedig egy nem netes piackutatásról beszélünk, akkor viszont egy 2-3 ezer fős mintájú kutatás már nagynak számít és nagyon sokat kérnek érte a piackutató ügynökségek.

Jelen esetben Ebydr-nek hálásnak kellett volna lennie a Vodafone-os marketingesnek, hogy egyáltalán szóba állt vele. Gondolom a Vodások hetente kapnak egy levelet marketinges egyetemistáktól, akik felajánlják némi ellenszolgáltatásért a kutatási próbálkozásaikat, ami viszont nem feltétlenül azt tartalmazza, ami kell a cégnek.
Egy Vodafone pedig valószínűleg éves szinten rengeteg pénzt költ kutatásra. Ha ez a szint megfelelne nekik, akkor elmennének jó marketingeseket képzős egyetemre és kiírnának valamilyen pénzdíjas versenyt a diákok között az őket érdeklő témában.

Lehet, hogy én is hülyeségeket írtam egy tényleges szakértő szerint.. Akkor elnézést! :oops:
Ugye, Te mindig adsz pént a szélvédődet kéretlenül lemosó/összemázoló hajlékonyoknak?
És meg is köszönöd?

Próbálkozni lehet.
Csak az izzadságszagú, hogy elutasítás esetén ilyen stílust felvenni. Főleg, ha az ember neve előtt nem díszlik ott az a két betű, ami kötelez(ne).

csüt. júl. 20, 2006 16:53
Moderátor

Hozzászólás 
And_Or írta:
Bagyu írta:
Az én véleményem is... ismerőseim közül akinek 3G-s készüléke van, mindegyikükkel egyet-egyet videotelefonáltunk, mert fícsőr. De a mail elérésre használja mindenki, 50-es csomaggal.
De ezt 3G nélkül is lehet, bár kicsit szüttyögőseb... :)
Na, akkor el is értünk oda, hogy mi is az értelme a 3G-nek???

(EDGE-n egyébként alig-alig lassabb, mint 3G-n)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Macika csüt. júl. 20, 2006 16:56-kor.

csüt. júl. 20, 2006 16:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
Engem, mint nem Vodafonos is bánt.

csüt. júl. 20, 2006 16:16
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Szerinted az átlagember mire használja?
Mert az átlagembernek nem nagyon ér meg 75-110 Ft-ot percenként, hogy a szakadozós hang mellett egy elmosódott/átszíneződött valamit (amire azt mondják, hogy ez a haverjának a feje) lásson a képernyőn, mert akkor ő most videotelefonál...
64 kbit/s-be nem fér bele több egyszerűen!

A tartalomletöltés további nagy lehúzás, hiszen piszokdrága, ismét nem az átlagembernek való.

Az adatátvitel, netezés az szintén nem átlagemberes, mert legalább PDA-t, laptopot stb-t igényel, ami ismét (több)százezer Ft-os beruházás, amellett, hogy a fix net-elérés többszörösébe kerül.

Akkor kikből térüljön meg ez az iszonyatosan drága befektetés? Még költsenek kisszériás brandolt készülékekre (tudjuk ugye, hogy a brandolt szoft elkészíttetése minél kevesebb készülékre oszlik el, annál jobban megdrágítja a darabárat).

Az egész 3G-őrületet egy erőszakosan túlfújt lufinak találom.

Arra baromi jó, hogy megrendelni egy 50 MB-os csomagot 2ezer alatt havonta és a leveleket leszedegetni nap közben, amikor nem ülünk a nagy PC-nél.

Na de ebből a befektetett sokmilliárd Ft igen soká fog bejönni és akkor még csak nullszaldós lenne...

Én nem így gondolkodom a témáról. Szerintem csak 1 dolog kellene, ami megindítja a folyamatot, és szvsz ez csak és kizárólag az olcsóbb készülékek megjelenése lehetne.
Szerintem: olcsóbb készülékek > többen megvásárolják > többen használják a szolgáltatásokat > csökken a szolgáltatások ára, mint anno a hangszolgáltatások esetében > még többen használják > még jobban elterjed > még többen vesznek 3G-s készüléket.
Eddig abban a pár országban, ahol beindult a 3G, így játszódott le. Azt nem értem, hogy ezt a hazai szolgáltatók miért nem látják? Mi tartja vissza őket attól, hogy több középkategóriás készüléket forgalmazzanak?

A videótelefonálás minőségével pedig nem értünk egyet, nekem annál, hogy "szakadozós hang mellett egy elmosódott/átszíneződött valamit" látok, jóval jobbak a tapasztalataim, legutóbb pl. Horvátországban hívott fel egy ismerősöm, és szép folyamatos, aránylag éles volt a kép, és nem szakadozott a hang. (T-ről T-re történt a hívás.)

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Al Bundy csüt. júl. 20, 2006 16:38-kor.

csüt. júl. 20, 2006 16:15
arany tag

Hozzászólás 
Ezt láttátok? http://www.terminal.hu/newsread.php?id=20203807062609

csüt. júl. 20, 2006 16:12
arany tag

Hozzászólás 
Ebydr írta:

Mondjuk nekem,mint Vodafonos ügyfélnek bántja a fülem ez a prolik szolgáltatója szöveg...

csüt. júl. 20, 2006 16:10
arany tag

Hozzászólás 

csüt. júl. 20, 2006 15:35
arany tag

Hozzászólás 
Én annyit fűznék a szegényes készülékválasztáshoz,h ez kell az átlagembernek....Minek neki n80? Ok,lehetne pár jobb telefon is,ezt aláírom(én is gondban lennék most,ha szerződéshosszabbítás előtt lennék,h mit is válasszak)...A lényeg,h csörögjön,sms és talán mms-a többi az átlagnak felesleges.....

csüt. júl. 20, 2006 14:27
ezüst tag

Hozzászólás 
Azért szvsz leíródott itt néhány hülyeség az Ebydr által leírtakra válaszul, így úgy éreztem, hogy hozzá kell szólnom.
Anélkül, hogy állást foglalnék bárki mellett:
400-as minta kontra 50-100ezres minta
A 400-as minta ha az egyes alsokaságok megfelelő számosságúak, akkor megfelelő nagyságú lehet. (Pl. a Live!-ról valamilyen fizetős tartalmat letöltők elemzésére valszeg alkalmas, hiszen ott max néhány 10ezer az alapbázis) Ilyen kutatásnál, ahol gondolom készüléktípusokra vagy legalább márkákra bontódott a 400 fő, ahol mondjuk 75-100 fő maradt egy nagyobb csoportra (pl Nokiások) ott érdekes lehet a válaszok megoszlása-kiértékelése. Ez alatt már nagy a hibahatár. (Az a 10 fő, aki mondjuk a Sagemet választotta, nem tekinhető reprezentatívnak.)
Nem tudom már ki írta az 50-100 ezres mintát, de gondoljon bele, ekkora mintavétel teljesen fölösleges és hihetetlenül drága. Még ha egy internetes netpanel tagjait is kérdeznénk, akkor is vagy nagyon vonzó ajándék vagy nagyon hosszú időtartam kell, hogy összejöjjön ennyi válasz, ráadásul teljesen feleslegesen, mert csak a tizedesvesszőtől jobbra lévő számokat fogja finomítani néhány ezer válasz után. Ha pedig egy nem netes piackutatásról beszélünk, akkor viszont egy 2-3 ezer fős mintájú kutatás már nagynak számít és nagyon sokat kérnek érte a piackutató ügynökségek.

Jelen esetben Ebydr-nek hálásnak kellett volna lennie a Vodafone-os marketingesnek, hogy egyáltalán szóba állt vele. Gondolom a Vodások hetente kapnak egy levelet marketinges egyetemistáktól, akik felajánlják némi ellenszolgáltatásért a kutatási próbálkozásaikat, ami viszont nem feltétlenül azt tartalmazza, ami kell a cégnek.
Egy Vodafone pedig valószínűleg éves szinten rengeteg pénzt költ kutatásra. Ha ez a szint megfelelne nekik, akkor elmennének jó marketingeseket képzős egyetemre és kiírnának valamilyen pénzdíjas versenyt a diákok között az őket érdeklő témában.

Lehet, hogy én is hülyeségeket írtam egy tényleges szakértő szerint.. Akkor elnézést! :oops:

csüt. júl. 20, 2006 13:53
arany tag

Hozzászólás 
Bagyu írta:
Macika írta:

Na de ebből a befektetett sokmilliárd Ft igen soká fog bejönni és akkor még csak nullszaldós lenne...

Az én véleményem is... ismerőseim közül akinek 3G-s készüléke van, mindegyikükkel egyet-egyet videotelefonáltunk, mert fícsőr. De a mail elérésre használja mindenki, 50-es csomaggal.
De ezt 3G nélkül is lehet, bár kicsit szüttyögőseb... :)

csüt. júl. 20, 2006 13:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:

csüt. júl. 20, 2006 12:18
Moderátor

Hozzászólás 
Al Bundy írta:
Macika írta:
a T-nél sem igazán van bőségében a választéknak

Ez így van, főleg azt nem értem, hogy miért nem hozzák be a középkategóriás 3G-s készülékeket (nézzétek meg a 3 nevű szolgáltató honlapjait, jó pár ilyen telefon megjelent már), milliárdokat tettek bele a hálózatfejlesztésbe, de az átlagembernek nincs mivel használnia. Szerencsére, most megjelentek olyan hiánypótló "tömegcikkek" a kínálatban, mint a 8800, vagy a 9300i. Szerintem a készülékforgalmazással foglalkozó részleg nem áll a helyzet magaslatán, és akkor még nagyon finoman fogalmaztam.
Szerinted az átlagember mire használja?
Mert az átlagembernek nem nagyon ér meg 75-110 Ft-ot percenként, hogy a szakadozós hang mellett egy elmosódott/átszíneződött valamit (amire azt mondják, hogy ez a haverjának a feje) lásson a képernyőn, mert akkor ő most videotelefonál...
64 kbit/s-be nem fér bele több egyszerűen!

A tartalomletöltés további nagy lehúzás, hiszen piszokdrága, ismét nem az átlagembernek való.

Az adatátvitel, netezés az szintén nem átlagemberes, mert legalább PDA-t, laptopot stb-t igényel, ami ismét (több)százezer Ft-os beruházás, amellett, hogy a fix net-elérés többszörösébe kerül.

Akkor kikből térüljön meg ez az iszonyatosan drága befektetés? Még költsenek kisszériás brandolt készülékekre (tudjuk ugye, hogy a brandolt szoft elkészíttetése minél kevesebb készülékre oszlik el, annál jobban megdrágítja a darabárat).

Az egész 3G-őrületet egy erőszakosan túlfújt lufinak találom.

csüt. júl. 20, 2006 11:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:

Talán szádékosan lefojtják a nyári kínálatot.

... Itt az i-Mode a menő és sokan vesznek ilyen készüléket. Persze lövésük sincs a használatárol és a http://www.google.com/imode weboldalról sem. Csak kell az i-mode, mert az menő. Úgy fizetnek 1-200 EUR-al több pénzt, hogy abszolút nem használják ki a lehetőségeket. Ráadásul aktiválják havi 7 EUR-ért a szolgáltatást.

... Nem tudom, hogy Magyarországon a 3G mennyire lenne kihasználva. Én már örülnék, ha gazdagodna a választék a készülék-piacon és megfizethető lenne a 3G. Elsősorban azonban jó lenne, ha stabil 2, 2.5G-s mobilok kerülnének piacra. Az utóbbi időben ezt hiányolom.

csüt. júl. 20, 2006 11:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:

Ez így van, főleg azt nem értem, hogy miért nem hozzák be a középkategóriás 3G-s készülékeket (nézzétek meg a 3 nevű szolgáltató honlapjait, jó pár ilyen telefon megjelent már), milliárdokat tettek bele a hálózatfejlesztésbe, de az átlagembernek nincs mivel használnia. Szerencsére, most megjelentek olyan hiánypótló "tömegcikkek" a kínálatban, mint a 8800, vagy a 9300i. Szerintem a készülékforgalmazással foglalkozó részleg nem áll a helyzet magaslatán, és akkor még nagyon finoman fogalmaztam.

csüt. júl. 20, 2006 11:26
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ebydr-nek igaza van. Küldött nekem egy privát üzenetet, hogy alpári a stílusom. Nem tagadom. Ezúton kérek elnézést mindenkitől (aki nem ebyDr), de én egy ilyen nyers gyerek vagyok.

csüt. júl. 20, 2006 7:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én is úgy vagyok vele, hogy nem látom semmi értelmét a topicnak. A készülék választék olyan, amilyen, de hogy miért azt csak a voda megfelelő emberei tudják /vagy nem tudják/, de úgy se fog változni, attól ha itt filozófálgatunk. A voda ilyen balf***, ez van, ha nem tetszik, van még két szolgáltató...

Guni

csüt. júl. 20, 2006 5:04
Moderátor

Hozzászólás 
gabesszzg írta:
Őszintén megmondom h nem olvastam végig a topicot(pedig tudom h nem ártana)De címet olvasva lehet h gyenge a készülékfelhozatal de ha most itt fikázzuk v vmi attol jobb lesz nem hinném a voda vezetői innen szerzik be az infokat h miket kéne behozni :cry: meg azért nekik is megvan vmien szinten kötve a kezük nem beszélve arról h mostmár kezd belehúzni! :wink:
Teljesen igazad van.
Ahogy vesszük, a T-nél sem igazán van bőségében a választéknak (már ahhoz képest, hogy a No. 1 cég itthon).
A legjobb választékot talán a Pannon biztosítja. Mostanában.

De el lehet mondani, hogy a magyar piac annyira a percdíjakra érzékeny, hogy szépen fokozatosan mindent visszafejlesztenek az árak csökkentése érdekében (mint azt megjósolta az - akkor még - Westel egyik vezetője).

És valóban.

csüt. júl. 20, 2006 0:56
platina tag

Hozzászólás 
Őszintén megmondom h nem olvastam végig a topicot(pedig tudom h nem ártana)De címet olvasva lehet h gyenge a készülékfelhozatal de ha most itt fikázzuk v vmi attol jobb lesz nem hinném a voda vezetői innen szerzik be az infokat h miket kéne behozni :cry: meg azért nekik is megvan vmien szinten kötve a kezük nem beszélve arról h mostmár kezd belehúzni! :wink:

csüt. júl. 20, 2006 0:32
Moderátor

Hozzászólás 
Ebydr írta:
Gondolom haver a moderátor, úgyhogy akkor majd én intelek fegyelemre. Ezt a stílust én eddig mellőztem, de ha csak így értesz, akkor lesüllyedek a szintedre. Ne barmozz itt nekem, mert nem szeretem. Én is írhatnám neked, hogy sz... ki a jó k.... a...., de nem teszem. Pedig már-már kijárna.
Mégegyszer felteszem neked azt a bizonyos kérdést. Ne, ne félj, egyszerű lesz. Tulajdonképpen mi a bajod velem?
Akkor most jött el, hogy a fagyi visszanyal.

KIKÉREM MAGAMNAK az ilyen gyanúsítgatást!!!
Semmiféle haverság nem tud beleszólni ebbe.

Megkérek mindenkit, azonnal hagyja abba ezt a témát itt, publicban, Téged pedig figyelmeztetlek, hogy nem tűrök ílyen gyanúsítgatást senkitől.

Ha még egyszer szól valaki PUBLICBAN a témában, akkor 2 hét írásjogmegvonás.

Köszöntem.

szer. júl. 19, 2006 23:09
arany tag

Hozzászólás 
Nem, nem jól olvastál Macika.
Egy darabig egész jól értetted, aztán elvesztetted a fonalat.
Hol írtam milliós tiszteletdíjat? Olvasd el mégegyszer.

Olvasd el a privát üzit is újra. Nem azt kértem, hogy védj meg, hanem hogy szüntesd be az alpári hozzászólások megjelentetését.

szer. júl. 19, 2006 23:04
arany tag

Hozzászólás 
Gondolom haver a moderátor, úgyhogy akkor majd én intelek fegyelemre. Ezt a stílust én eddig mellőztem, de ha csak így értesz, akkor lesüllyedek a szintedre. Ne barmozz itt nekem, mert nem szeretem. Én is írhatnám neked, hogy sz... ki a jó k.... a...., de nem teszem. Pedig már-már kijárna.
Mégegyszer felteszem neked azt a bizonyos kérdést. Ne, ne félj, egyszerű lesz. Tulajdonképpen mi a bajod velem?

szer. júl. 19, 2006 23:01
Moderátor

Hozzászólás 
Namost nem tudom, jól értettem-e a történetet.

Adva van 1 db ember, aki csinált valami olyan produktumot, amit saját ötlettől vezéreltetve, külső ráhatástól mentesen, szabad akaratból végezte.

Idáig jól értettem?

Ezután úgy gondolta, hogy erre esetleg vevő lehet három cég közül valamelyik, így felajánlotta az egyiknek, hogy van neki egy ilyenje, érdekli-e őket és ha igen, mit adnának érte.
Erre ez az egyik cég azt mondta, hogy ha nagyon muszáj, érdekli őket, de csak pár - szép színű - üveggolyót tud érte adni.

Ezek után az 1 db ember fel van háborodva, mert nem ajánlottak neki milliós tiszteletdíjat?
Ezt nem értem.

A történetnek van folytatása is a másik két szolgáltatónál vagy itt ennyiben maradt?

Kedves Ebydr!

Megkerestél privátban, hogy védjelek meg.

Ne haragudj meg, legjobb hozzáállásom ellenére sem tudok a véleményeddel legkisebb mértékben sem azonosulni, sokkal inkább hajlok (a stílust néhol leszámítva) a többiek véleményét elfogadni.

Számomra ez a fajta kéretlen munka a cég szempontjából - alapjaiban - egyenlő azzal, amikor a pirosnál állva odajön a nemzetiségi a szélvédőmhöz, lemossa (úgy-ahogy) majd tartja a markát.
És ha nem kívánok neki pénzt adni, akkor csuklik otthon szerencsétlen anyám.

Bocsi.

szer. júl. 19, 2006 22:59
Moderátor

Hozzászólás 
guni. írta:
Ebydr írta:
Azt Te csak hiszed, hogy érdeklik őket a piackutatási eredmények.
Most őszintén mégis mire számítottál!? Mégis mit kellett volna csinálniuk, felajánlani egy elnökhelyettesi állást!? Szerintem még a bögre meg a többi is jófejség volt tőlük. Ha én egy cég lennék és valaki csak úgy az utcáról bejönne hozzám okoskodni, simán megmondanám neki, hogy "Különben is ki vagy Tee, nem is ismerlek!" :-)

Guni
Ja.

Mint a párbeszéd az előző századfordulón:

- Hogy is hívják magát?
-Wilhelm Konrad Röntgen
- Igen. És maga orvos?
- Nem, uram.
- Akkor mi a francot akar itt azzal a masinával?

szer. júl. 19, 2006 22:43
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m: Hihi. Most olvastam el az első mondatot. Bocsi. Sajna konkrétumot nem írhatok le csak 2077 után. Ájmszoszorri...

szer. júl. 19, 2006 22:36
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ebydr írta:
Elég baj, hogy a felsőoktatás ott tart, ahol. Hogy már mindenkinek lehet diplomája.

Akkor most a saját mondatoddal nyugodtan azonosulj is.

Ebydr írta:
Apafej, szólíts nyugodtan ennek-annak, stb... Kezdesz átmenni szánalmasba. Engem nem kell szeretni, de kénytelen vagy elviselni. A tanulságos esetedből nekem az jön le, hogy komplexusod van. Azért nem buktattad meg őket, mert elkezdtek emberként kezelni. Pedig jogi lépéseket is tehettél volna. Aztán amikor már nem lettél haver, újra elkezdted figyelni őket. Düh? Nem vesznek emberszámba? Az etikáról meg annyit, hogy bár ehhez nem értek, de talán jogilag is büntetendő ilyen módon figyelni őket. De az biztos, hogy minimum éppen nem etikus. És a lényeg, hogy ez hogy vág a témába? Mi a bajod tulajdonképpen? Ezeken gondolkozz el, mielőtt újra billentyűt ragadsz. Egy ideje nem velem vitázol, hanem azokkal a gondolataiddal, amik dühítenek téged.

Te egyszerűen csak agyatlan vagy. Menj és fejeld meg a falat háromszor egy huzamban. Düh? Max rád, mert fából van a fejed. Menj és pereld be a titkoszszolgálatot. Barom. Részemről a téma lezárva. Te sok diplomás álom-marketing-manager. Remélem a Jaguárodba még futja benzinre. Na 1.41 veled.

Skacok, ez SQR(ÉR) :shock:

szer. júl. 19, 2006 22:29
platina tag

Hozzászólás 
Ebydr írta:
Tisztelet. A tisztelet ott kezdődik, hogy elfogadjuk mások egyéniségét. Én nem adtam oda a tanulmányt egy bögréért, ti odaadtátok volna, váljék egészségetekre. És a tisztelet ott folytatódik, hogy nem írunk kioktató stílusban, mert visszatetsző.
Elég baj, hogy a felsőoktatás ott tart, ahol. Hogy már mindenkinek lehet diplomája. És minél alacsonyabb szinten végez valaki, annál biztosabb magában. Hát nem tudom. Azért, mert le tudtam szigorlatozni marketingből, még nem éreztem, hogy okosabb lennék a tanáraimnál - pláne főiskolásként. Annyira büszke sem voltam rá. Nem mintha nem tehettem volna meg, h az legyek, de csak egy vizsga a kismillióból.

Kicsit olyan, mintha századszor kéne leírnom ugyanazt. Kár, hogy csak néztek, de nem láttok. Elmondtam, h mi volt a cél. Ha a Voda megvette volna, az csak 1 plusz lett volna. Jófejségre és bratyizásra nem adtam. Ennyi. Ha ti másképp tettetek volna, az a ti bajotok.

Apafej, szólíts nyugodtan ennek-annak, stb... Kezdesz átmenni szánalmasba. Engem nem kell szeretni, de kénytelen vagy elviselni. A tanulságos esetedből nekem az jön le, hogy komplexusod van. Azért nem buktattad meg őket, mert elkezdtek emberként kezelni. Pedig jogi lépéseket is tehettél volna. Aztán amikor már nem lettél haver, újra elkezdted figyelni őket. Düh? Nem vesznek emberszámba? Az etikáról meg annyit, hogy bár ehhez nem értek, de talán jogilag is büntetendő ilyen módon figyelni őket. De az biztos, hogy minimum éppen nem etikus. És a lényeg, hogy ez hogy vág a témába? Mi a bajod tulajdonképpen? Ezeken gondolkozz el, mielőtt újra billentyűt ragadsz. Egy ideje nem velem vitázol, hanem azokkal a gondolataiddal, amik dühítenek téged.

Én részemről nem látom értelmét egyáltalán erről az egészről társalogni. Ha a stílusom nem jön be, hááát, már írtam, hogy olyankor mi a teendő. Remélem ezzel sikerül kicsit túllépnetek Ebydr-en, és a téma címével kapcsolatos hozzászólásokat írnotok.

Na idefigyelj Ebdyr vegyél vissza a stílusodból és ne hidd magad felsőbbrendűnek, vagy ne gondold azt, hogy Te találtad fel a spanyol viaszt, vagy Te illatosabbat **** (elnézést kérek, de kezdesz kissé idegesítővé válni).
Honnan a jó büdös francból tudod, hogy egyáltalán hova járok?! Fingod sincs arról, hogy melyik suliról van szó és kik is tanítanak valójában. Egy szóval sem mondtam, hogy marketing szigorlat után azt hittem, hogy okosabb vagyok a tanáromnál. Csak örültem neki, hogy sikeresen számot adtam tudásomról. Szóval alaptalanul ne vádolj .......!
Te beszélsz a tiszteletről közben meg leszólsz embereket, intézményeket, akiket, amiket nem is ismersz? Gondolkodj már el azon, hogy mit is írsz! Rendben?! Fogd vissza magad ha kérhetlek! Köszönöm!

Meg ha ennyire nagyra vagy magaddal, akkor kíváncsi lennék, hogy most mit is csinálsz, mi a foglalkozásod, Te híres marketinges :P. Ha gondolod privátban is megírhatod.

szer. júl. 19, 2006 21:49
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
ez azért eléggé urban legend-nek hangzik - így, minden konkrétum nélkül - tekintve, hogy nem gondolom, hogy egy adott szolgáltató emberei képtelenek megolani egy feltárt rendszerbeli hibát, ha a vezetőség részéről megvan a kívánalom.

de, akkor a szerző figyelmébe ajánlom a voda ügyviteli rendszerét, ott rengeteg helyen tudna viritani! :D

szerk.: utólag egyértelművé vált, hogy magadról írsz. Nos, a kétkedésem változatlanul megmaradt.

Hidd el, hogy anno nekem is az volt. Urbánus legenda :) Néha nehezen hittem el, hogy mik megeshetnek. Az, hogy nagyjábol 1997-ben miért nem tudtak megoldani egy problémát az már nem az én bajom. Talán az volt az egyik gond, hogy az ő rendszerük közvetve volt érintve abban, hogy őket megkárosítsa. Mellesleg nem voltak tiszta információik, csak adtam némi támpontot. Miután a jelenséget sem ismerték csak igen kis mértékben, ezért nem lehetett megoldása sem.

szer. júl. 19, 2006 20:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
Zsombe írta:
Ebydr írta:
Zsombe: gratulalok. En meg marketing es menedzsmenttudomanyok teruleten dr-iztam, ugyhogy errol talan ne nyissunk vitat. Meg1x mondom, h nem a mintanagysagtol fugg a reprezentativitas. Skynet es Andrei, es a tobbiek: nem azert csinaltam az egeszet, h eladjam. A cel az volt, h egy szinvonalas disszertaciot irjak, meg egy tanulmanyt. Barmilyen furcsa, en sem a penzert csinaltam. De ha mar megcsinaltam, felajanlottam nekik. 1rÉszt nem volt szimpi a csaj, masreszt meg egy bogreert nem adom oda amibe honapokat oltem. Ennyi. Igazabol ha nem tetszik, lehet tenni egy szivesseget. Amugy meg Andrei, gondolom mennyire tiltakozhattal a millioktol. AzÉrt szalltak rad... Az ericssonos sms trukk azota nincs, amiota elmeselted nekik a koltsegmegtakarito sztorid?

Köszönöm a gratulációt! Én szeretek vitatkozni, főleg ha úgy érzem, hogy igazam van :P. Én azt vallom (és nem csak én), hogy a mintanagyság is számít a reprezentativitás tekintetében! Add vissza a doktorid :P.
Egy kicsit pedig sántít, hogy Te nem akartál az egészért pénzt, de azért a bögrét, pólót sem fogadtad el, mert nehogy már kiszúrják ennyivel a szemedet. Akkor most hogy is van ez? :twisted:

OFF:
Szerintem mindketten visszaadhatjátok a doktoritokat, ha azt hiszitek, hogy ebben az országban számit is valamit a személyes tudás.
Itt csak a személyes ismeretség számit. Ki-kinek a fia-borja. Ha X vagy, megkapod a munkát, ha Y pedig nem. Ennyi... (többek között ezért tartunk ott, ahol)
ON:

szer. júl. 19, 2006 16:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
Zsombe írta:
Bagyu írta:
Azokat ismerem személyesen. A könyveik a semmitmondás netovábbja :D
Hozzáteszem egy fél tdk dolgozatom a CRM-ről újdonság volt ott...

Akiket megemlítettem csak 1-1 tárgyat tanítottak. Hidd el a szakirányvezetőmnek (aki nagyon sok tárgyat tart) nagyon is van fogalma a dolgokról. Marketing szigorlaton pl. van egy külön tétel a médiamutatókról (amibe a CRM is beletartozik ha jól tudom), szóval van fogalmam a dolgokról.

Na most már tényleg elég az OFF-ból.

OFF
Elhiszem, csak a szakmaiságot nem csak egy olvasószerknek kell bizonyítania, hanem annak is, aki írja a könyvet.
OFF VÉGE

Nemcsak marketing az élet, szokták mondogatni. A Vodafone-nál azt látom problémának, hogy a készülék kiválasztással és tarifacsomag összeállítással foglalkozó csoport ég és föld, ha külön vannak. Az utóbbi szerintem a 3 szolgáltató hasonló csoportjai közül a legjobb, mivel az ARPU-t szépen hozzák, de egyúttal igencsak versenyképes amit művelnek. Az előbbi valamint az operatív tevékenység (pl. számlázás) problémái a leendő és már meglévő ügyfeleket bizonytalanítják el.

szer. júl. 19, 2006 16:24
arany tag

Hozzászólás 
Tisztelet. A tisztelet ott kezdődik, hogy elfogadjuk mások egyéniségét. Én nem adtam oda a tanulmányt egy bögréért, ti odaadtátok volna, váljék egészségetekre. És a tisztelet ott folytatódik, hogy nem írunk kioktató stílusban, mert visszatetsző.
Elég baj, hogy a felsőoktatás ott tart, ahol. Hogy már mindenkinek lehet diplomája. És minél alacsonyabb szinten végez valaki, annál biztosabb magában. Hát nem tudom. Azért, mert le tudtam szigorlatozni marketingből, még nem éreztem, hogy okosabb lennék a tanáraimnál - pláne főiskolásként. Annyira büszke sem voltam rá. Nem mintha nem tehettem volna meg, h az legyek, de csak egy vizsga a kismillióból.

Kicsit olyan, mintha századszor kéne leírnom ugyanazt. Kár, hogy csak néztek, de nem láttok. Elmondtam, h mi volt a cél. Ha a Voda megvette volna, az csak 1 plusz lett volna. Jófejségre és bratyizásra nem adtam. Ennyi. Ha ti másképp tettetek volna, az a ti bajotok.

Én részemről nem látom értelmét egyáltalán erről az egészről társalogni. Ha a stílusom nem jön be, hááát, már írtam, hogy olyankor mi a teendő. Remélem ezzel sikerül kicsit túllépnetek Ebydr-en, és a téma címével kapcsolatos hozzászólásokat írnotok.

szer. júl. 19, 2006 15:55
a fórum lelke

Hozzászólás 
Andrei írta:
...

ez azért eléggé urban legend-nek hangzik - így, minden konkrétum nélkül - tekintve, hogy nem gondolom, hogy egy adott szolgáltató emberei képtelenek megolani egy feltárt rendszerbeli hibát, ha a vezetőség részéről megvan a kívánalom.

de, akkor a szerző figyelmébe ajánlom a voda ügyviteli rendszerét, ott rengeteg helyen tudna viritani! :D

szerk.: utólag egyértelművé vált, hogy magadról írsz. Nos, a kétkedésem változatlanul megmaradt.

szer. júl. 19, 2006 14:32
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
off

Érdekes dolgokról írtok, bírom az ilyen Góliát vs. Dávid a parittyával történeteket. A tanulság számomra az egészből csak annyi, hogy az átlagember csak homokszemcse a menő nagyvállatok szemében - csak ne kerüljön a fogaskerekek közé! Sajna az információs lánc feedback eleme még nem épült be szervesen a gépezetbe.

Amit még érdekesnek találtam Andrei hozzászólásában: a Tisztelet. Sajna sok ember elfelejtette mit is jelent ez a szó: nem (csak) tiszteletadó szavak használatát (és fúrást a színfalak mögött), hanem tiszteletteljes hozzáállást az ember felé.

Ebydr, szerintem naivitás volt részedről azt gondolni, hogy a szolgáltatók által alkalmazott külső v belső, profinak mondott piackutatás mellett labdába rúghatsz - függetlenül attól, hogy reprezentatív volt-e a tanulmányod vagy sem.

off vége

szer. júl. 19, 2006 14:02
platina tag

Hozzászólás 
Bagyu írta:
Azokat ismerem személyesen. A könyveik a semmitmondás netovábbja :D
Hozzáteszem egy fél tdk dolgozatom a CRM-ről újdonság volt ott...

Akiket megemlítettem csak 1-1 tárgyat tanítottak. Hidd el a szakirányvezetőmnek (aki nagyon sok tárgyat tart) nagyon is van fogalma a dolgokról. Marketing szigorlaton pl. van egy külön tétel a médiamutatókról (amibe a CRM is beletartozik ha jól tudom), szóval van fogalmam a dolgokról.

Na most már tényleg elég az OFF-ból.

szer. júl. 19, 2006 13:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
skynet írta:
igen, és nem ott, ahol Ebydr, épp ezért nem fogadnak el egy 400 fős felmérést reprezentatívnak.
Így van, tehát nem Zsombe meg a tanárai ellen irányult a fricska! ;-)

Guni

szer. júl. 19, 2006 12:57
gyémánt tag

Hozzászólás Bakker
xy2

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Andrei szer. júl. 19, 2006 22:20-kor.

szer. júl. 19, 2006 12:32
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 276 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő