Szerző |
Üzenet |
csopszon
vas-tag
|
Köszönöm hozzászólásokat és az 5leteket sokat segítettetek a tudomány fejlödésében..
A legrosszabb amikor több probléma egyszerre következik be...
Megcsináltuk fiuk..
Mükszik..
|
vas. aug. 27, 2006 17:06 |
|
|
csopszon
vas-tag
|
Gyerekek 3 napi szop@s utan rakerestem googleban a problémára..
szerintetek az elsö oldalon hozta a választ??
naná....
... After you install SP2, and the system can't boot Windows anymore, ...
beszarás..tudtam hogy alaplap vagy proci..
kiderült mind2..
http://cquirke.mvps.org/sp2intel.htm
olvassátok el jol jöhet még..
ennyivel is okosabbak lettünk..
alaplapom legfrissebb bios updateja 2004/10 havi..
kivancsi leszek..
amugy hogyan tudom prescottosítani masképp ezt a csökött biost??
)
|
vas. aug. 27, 2006 12:42 |
|
|
ady92
arany tag
Csatlakozott: kedd jan. 04, 2005 20:23 Hozzászólások: 395 Tartózkodási hely: Jászszentlászló
|
Másik proci?
|
vas. aug. 27, 2006 12:31 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11960 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
csopszon írta: ...Nagyon szomorú vagyok..
Akkor én is. Mert elfogyott az ötletem.
Esetleg egy szerviz, ha nem totál égés.
|
vas. aug. 27, 2006 12:27 |
|
|
csopszon
vas-tag
|
Nos gyerekek itt is vagyok ismét sp1 el....
Minden létezö információt begyüjtve tovabbra is megfagy telepités elött bootolás után.. regges memoriák cseréje megvolt videokartya csere megvolt(olyan eszközöket hazsnáltam ami azon gépekbe volt amin siman felment az sp2.. így maradt az a feltevésem,hogy alaplap vagy proci..
(((((((((((
Nagyon szomorú vagyok..
|
vas. aug. 27, 2006 12:13 |
|
|
csopszon
vas-tag
|
Laci_L írta: Ja igen: Avinyókat többes számban írtad. Csak azt hagyd bent, amire az Op megy fel. Ez a vinyó biztos, hogy jó? A rossz szektorokra gondolok. Esetleg próbaképpen egy másikkal is lehet nyomni.
Végső soron szerezz egy gyári SP2-t, vagy legalább egy másik telepítő CD-t próbaképpen.
Az alaplapban semmilyen kártya (hang, modem, raid, usb, fierwire) ne legyen (persze ha video kell, az igen)
Még valami: ha van alaplap hang és/vagy modem, tiltsd le.
Értem ...
Nos teljesen mas vinyokkal volt már tesztelve taljesen más hangkártyával és alaplapüi tiltasok is voltak már..ugyanis ez a probléma már elég régóta fent áll... csak lusta voltam eddig vele foglalkozni
szal azért is írtam hogy alaplap ,videokartya vagy proci..mert ezek azota ugyanazok benne...
tesztelni fogom elöször ugy hogy csak a videokartyat fogom kiveni ..mert azota már beszéltem egy félelmetesen durva hwsw arccal aki megmondta ,hogy egyértelmüen videokartya...
Ugyanis a fagyas pillanataban vált át a feltelepitett sp2 es elöfajlok videovezerlési részére szerinte..
Nos holnap megnezem és tajekoztatlak benneteket a fejleményekröl.. thx mindenkinek..
|
szomb. aug. 26, 2006 20:05 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11960 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
Ja igen: Avinyókat többes számban írtad. Csak azt hagyd bent, amire az Op megy fel. Ez a vinyó biztos, hogy jó? A rossz szektorokra gondolok.
Esetleg próbaképpen egy másikkal is lehet nyomni.
Végső soron szerezz egy gyári SP2-t, vagy legalább egy másik telepítő CD-t próbaképpen.
Az alaplapban semmilyen kártya (hang, modem, raid, usb, fierwire) ne legyen (persze ha video kell, az igen)
Még valami: ha van alaplap hang és/vagy modem, tiltsd le.
|
szomb. aug. 26, 2006 19:52 |
|
|
csopszon
vas-tag
|
Laci_L írta: Nincs alaplapi video? Mert ha van, szedd ki a videokártyát, és telepíts avval. Ha nincs, szerezz egy egész egyszerűt. Akár én is tudok adni ingyen.
Esetleg szedd ki átmenetileg az egyik RAM-ot. Főleg, ha nem egyformák.
Ha bármi túhajtás van benn, vedd le a BIOS-ban (tedd Default-ra).
Ahamm..
Szerinted is videokartya lehet a gond?
Ram kivételröl is hallottam ... az pedig tutin megy de megnezem ezt is
Rászánom a holnapi napot...de eddig legtöbben videokártyával kerestek meg
szal ezzel fogom kezdeni..
esetleg meg valami ami okozhat ilyesmit?
|
szomb. aug. 26, 2006 18:55 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
Nincs alaplapi video? Mert ha van, szedd ki a videokártyát, és telepíts avval. Ha nincs, szerezz egy egész egyszerűt. Akár én is tudok adni ingyen.
Esetleg szedd ki átmenetileg az egyik RAM-ot. Főleg, ha nem egyformák.
Ha bármi túhajtás van benn, vedd le a BIOS-ban (tedd Default-ra).
|
szomb. aug. 26, 2006 18:27 |
|
|
csopszon
vas-tag
|
nacorvus írta: :roll: lehet hogy hülye javaslat: Idézet: Reboot után xp bootképernyö alul fut a kis csík és ilyenkor egyszer megvillantja a billenytyüzetet. nahh nekem ekkor fagy ki igy a telepités el sem kezdödik.. dugj bele egy másik vidikarit és egy másik billetyűzetet. Ha ezekután sem válozik a dolog akkor sem biztos,hogy az alaplap hibáddzik,ha az Sp1 rámegy...
THX más is javasolta már a videokari cserét telepitésig
lehet megprobálom majd egyenlöre gyüjtöm az infot.. thx..
|
szomb. aug. 26, 2006 17:18 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6037 Tartózkodási hely: Usa
|
lehet hogy hülye javaslat: Idézet: Reboot után xp bootképernyö alul fut a kis csík és ilyenkor egyszer megvillantja a billenytyüzetet. nahh nekem ekkor fagy ki igy a telepités el sem kezdödik..
dugj bele egy másik vidikarit és egy másik billetyűzetet.
Ha ezekután sem válozik a dolog akkor sem biztos,hogy az alaplap hibáddzik,ha az Sp1 rámegy...
|
szomb. aug. 26, 2006 17:05 |
|
|
csopszon
vas-tag
|
Sziasztok!
Van egy x-atka nálam is..
Segítségetek a következökben szeretném kérni:
A számítogépen nem hajlando integrated sp2 wint feltelepiteni csak kizárolag sp1 et...
hibajelenség a következö:
formatálás után az int sp2 telepíti a masolando fajlokat ezzel készen is van ilyenkor jön ugye a reboot..
Reboot után xp bootképernyö alul fut a kis csík és ilyenkor egyszer megvillantja a billenytyüzetet. nahh nekem ekkor fagy ki
igy a telepités el sem kezdödik..
sp1 esetén vigan tovabbhalad..
(4 féle sp2 vel teszteltem UA)
ugye az nem megoldás sp1 el felviszem es folytatom sp2 vel a telepitést mert az nem müködik ezt modnadon sem kell
Szal valami hardware hiba van... memoria ok vinyok ok tesztek megvoltak
Alaplapra gyanakodnék.. bios frissités feleleges mert a legfrisebb bios 2004 es hozzá...
biosba mit tudok még állitani?? ez s lehet egy megoldás..
Ha tudtok valami megoldást és találkoztatok ilyesmivel osszátok meg pls a tapasztalatokat megoldásokat THX
a konfig röviden
Shutle spacewalker ab60n alaplap
2,8 HT 1mb cache intel Proci
ccl regged 2x 512mb (ddr400) pc 3200 as kingston memoriák
maxtor vinyok
ti4200 as geforce videokari
|
szomb. aug. 26, 2006 16:39 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
Azért én a RAM-ot is megnézném.
|
szer. júl. 26, 2006 15:01 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=31419
Sajnos vírus is lehet. Bár nekem az üdvözlő képernyőig eljutott. Meg komolyabb hw. hiba is csinálhat ilyet, sajnos.
|
hétf. júl. 24, 2006 11:30 |
|
|
Laali
arany tag
|
Ha jól emlékszem az XP-nél is van loggolt indítás. Valamelyik fájlban eltárolódik, hogy mit indított, sikeres volt-e, és mennyi ideig tartott. Ha ezt sikerül megnézni kiderülhet, hogy mi volt az utolsó folyamat, ahol megakadt. (A fájl a 98-as rendszernél bootlog.txt és bootlog.prv volt, tehát a kilépési adatokat is meg lehetett nézni.
XP-nél még nem próbáltam, de állítólag létezik, mert segédprogramot már láttam az elemzésére....
|
vas. júl. 23, 2006 21:03 |
|
|
MBR
platina tag
|
start futtatás: msconfig
Automatikus indítás: minden pipa elvétele,
Szolgáltatások, "minden MS szolgáltatás elrejtése" majd a megmaradtakon pipa levétele.
reboot
|
vas. júl. 23, 2006 14:34 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. márc. 26, 2004 9:12 Hozzászólások: 2711 Tartózkodási hely: Budapest, Érd
|
Ha az sem jön be, akkor a tiszta install előtt egy javító install-al megpróbálkozhatsz (úgy nem veszik el semmi elvileg).
|
vas. júl. 23, 2006 9:14 |
|
|
axes
ezüst tag
|
Sajna úgy se jött be... reinstall? - ja sry én vok a KillerBee csak ez a másik nevem és ezen jelkeztem be véletlenül
|
szomb. júl. 22, 2006 12:04 |
|
|
Orlando
platina tag
|
Igen, ezt benéztem, sorry vagyok
Legutolsó helyes konfig segíthet még, ha azóta nem léptek be a rendszerbe...ha már beléptek, akkor az is hatástalan.
|
szomb. júl. 22, 2006 8:48 |
|
|
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
Orlando, egy kicsit figyelmetlen voltál szerintem:)
KillerBee írta: Csökkentett módba egy ideig sikerült bejutnom, ahol rendszervisszaállítással próbálkoztam, de most már az se megy, a rendszervisszaállítás pedig nem segített Orlando írta: Csökkentett módban nézz körül ..... Esetleg megpróbálthatod a rendszervisszaállítást is, hátha segít.
:)
Egybként én javaslok egy legutolsó helyes konfiguráciü indítását, hátha segít.
|
szomb. júl. 22, 2006 7:23 |
|
|
Orlando
platina tag
|
Csökkentett módban nézz körül a szolgáltatások között, nincs-e valami furcsa ott, aminek nem kellene elindulnia. Ha nem vagy biztos vmiben, inkább ne bántsd.
Esetleg megpróbálthatod a rendszervisszaállítást is, hátha segít.
|
szomb. júl. 22, 2006 6:33 |
|
|
KillerBee
arany tag
|
WinXP SP2 indítás közben megáll
Tisztelt fórumtársak,
Szíves segítségeteket szeretném kérni. Egy hozzátartózom gépén a Windows indítás közben (a fekete, windows logos képernyőnél) megáll, "leakad" a kék folyamatjelző? csík is. Csökkentett módba egy ideig sikerült bejutnom, ahol rendszervisszaállítással próbálkoztam, de most már az se megy, a rendszervisszaállítás pedig nem segített. Tanácsotokat szeretném kérni, mi a teendő most, mit próbáljak meg?
Köszönöm,
Richárd
|
szomb. júl. 22, 2006 2:46 |
|
|