|
erősítő kapcsolást keresek
Szerző |
Üzenet |
Cortez
gyémánt tag
|
Lehet ez lx-ről hozott téma, és ő meg egy áthozott user. De nem tom...
|
szomb. aug. 27, 2005 22:44 |
|
|
Funk
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1206 Tartózkodási hely: Bp
|
Ardam hozzászólásainak száma?
|
szomb. aug. 27, 2005 22:41 |
|
|
Cortez
gyémánt tag
|
Hűha, azért egy bő 1 éves topicot ennyi miatt előszedni, nem semmi...
Egyébként elvi szinten nyugodtan lehetne szükség EQ-zásra,
főleg a hangszórók miatt, de a gyakorlatban azért nem szokott
kelleni, mert mindenki ezerrel azon van, hogy nem kelljen...
|
szomb. aug. 27, 2005 11:57 |
|
|
_geli_
arany tag
|
A hangszinszabalyozora nincsen szukseg ha jo az erositod es a hangfalad,ill. az egesz rendszer.
És a Fletcher-Munson görbékkel mi van?
|
szomb. aug. 27, 2005 11:27 |
|
|
Ardam
|
kössz Akki, de a panel is kiégett a sok javítástól és a zárlatoktól. Ez egy németektől behozott cucc, csak a kinézete miatt szenvedek vele. Érdekes, mert ha erősítőt építek az jó, meg szépen szól stb, de ha az a k...a kapcsolás megsejti, hogy ebbe a dobozba akarom rakni akkor mindig szénné ég. Ez valami átok!
|
kedd márc. 02, 2004 11:30 |
|
|
akki
gyémánt tag
|
15-16 körül van SVI, amia V4X ben van.(legalábbis ennyiért vettem 3 éve)
panasonic mo, XI.ker
|
hétf. márc. 01, 2004 19:44 |
|
|
celestra
|
keresek ICL7107 ÉS ICL7106- okat smd kivitelben, kp-ért. köszi előre is , ha telszámot irtok ide, telefonálok.
|
hétf. márc. 01, 2004 18:47 |
|
|
Ardam
|
Spafi!
Az a kapcsolás volt bd249-250 tranyóval? Mert addig az tetszett a legjobban. Már nyákos is terveztem hozzá.
Azért ragaszkodom az értékekhez, mert egy Technics SVI helyett kell varázsolnom - sajnos ismét.
TDA7293-at tudok szerezni, de nem szeretnék ilyesmit, mert nem megoldható hozzá a nyák a hűtőborda csatlakozása miatt, no megy egyébb okok...
Baab!
Képzeld hallottam már normális cuccot, de ez az erőlködő hiánypotló lesz a 25e Ft-os SVI blokk helyett, ezért adott a hely, a tápfesz, stb...
Hangszín : Nálam zene és hangulat függő. Szeretem én beállítani, hogy éppen mit halljak. Gyomorforgató mélyet, vagy kutyakergető magasat. Nos ezért van szükség hangszínre, ja és az sem elhanyagolható szempont, hogy pl klasszikushoz más beállítás kell, mint rockhoz, vagy metalhoz...
|
hétf. márc. 01, 2004 12:25 |
|
|
Funk
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1206 Tartózkodási hely: Bp
|
Ardam!
Ha jól emlékszem azt is írtad, hogy vannak végtranyóid, nem kell rövidzárvédelem, akkor neked számolhatunk normális hangfallal(8 Ohm max 40 fok fázisszöggel) és szomszédbarát zenehallagatással, ahhoz meg elegendő egy pár 150 W-os végtranyó, ami 120 V-ot bír lagalább. MEghajtónak bármi(alap tranyó: MJE 15030/31). Ezt kell elhelyezni a bordán. Azt, hogy mi fogja meghajtani ezt a néhány tranyót, neked kell eldöntened. Én ajánlottam neked alternatívát, ami sok embernek megfelelő volt idáig. (és nem pénzszerzési célból, hiszen a nyákok 10 cm szélesek és sok fölösleges dolgot tartalmaznak/ akinek nincs inge ne vegye magára! )
Üdv, Funkee
|
kedd feb. 24, 2004 17:41 |
|
|
SPafi
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6360 Tartózkodási hely: Budapest
|
Ardam!
Az én egyik kapcsolásomat már láthattad (Netwizard belinkelte a topic 8. hozzászólásában). Szerintem ez elég konkrét. Ha kisebb méret kell, megépítheted 1-1 MJW1302-3281 tranyóval. Valamiért nem reagáltál rá.
|
kedd feb. 24, 2004 15:57 |
|
|
Netwizard
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 220 Tartózkodási hely: Budapest
|
ja, goto "minöségi erösitö"
|
kedd feb. 24, 2004 15:27 |
|
|
Netwizard
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 220 Tartózkodási hely: Budapest
|
ha ennyire ragaszkodsz a +/-50V-hez, meg a 8ómhoz, meg a 8x8 centihez, meg a mittomén mihez, ahelyett hogy keresnél és idehoznál egy kapcsolást "elbirálásra" csak konkrétumozol. már mondtunk 5000félét, de nem jó. na akkor itt van 1 ami az összes kényednek-kedvednek megfelel. TDA7293. aztán hogy honnan rendelsz az már a te dolgod... ja adatlapot találsz a guglin... PPPPPPPPPPPP
üdv, Nw
|
kedd feb. 24, 2004 15:15 |
|
|
baab
ezüst tag
|
Ardam!
Ugy vettem ki hogy neked a helyhiany a legfontosabb kriterium.
Ha nem vagy jaratos nagyon a forrasztastechnikaban es nincs erre megfelelo szerszamod,nem ajanlom szamodra az smd alkatreszekbol valo epitkezest.Pedig ezt tenyleg ossze lehetne preselni jo picire.
50W-4R,ha jol emlekszem megfelelne neked?Tudom ajanlani a HTA-30 as vegfokot.Egyszeru,konnyu osszerakni,eleszteni,majdnem kinyirhatatlan es raadasul jo a hangja.Viszont a csatolo kondik pont azt foglalnak,amibol keves van,azaz helyet.Ha 2 4700 mikro 63V-os kondi nem fer el akkor jelezd vissza.Ezt nem en terveztem es semmi penzt nem tudok vele lehuzni rolad,nem is akarok!
|
kedd feb. 24, 2004 14:54 |
|
|
Ardam
|
Baab! Konrétumot! Ha sokat terveztél biztos van egy jó kapcsolásod...
|
kedd feb. 24, 2004 13:25 |
|
|
celestra
|
ja és az egész nem ér semmit jó dobozok nélkül
|
hétf. feb. 23, 2004 19:18 |
|
|
baab
ezüst tag
|
Ardam!
A hangszinszabalyozora nincsen szukseg ha jo az erositod es a hangfalad,ill. az egesz rendszer.Nem hibaztatlak azert hogy ezt nem tapasztaltad meg,valoszinuleg eddig csak "gazdasagos"hangrendszerekkel,meg mini-hifikkel szennyezted a hallasodat es az izlesedet.Hidd el hogy a hangszinszabalyozo csak ront a zenei elmenyen,igazan jo minosegu hangzasnal semmifele hianyerzeted sincsen.Ha alkalmad van valamilyen high-end forgalmazo bemutatotermebe ellatogatni akkor tedd meg,es meg veletlenul se a high-end show-kon probalkozzal.
A hozzaertesrol csak annyit hogy nem nekunk kell erositorajz.
En szemely szerint mar tul vagyok egynehany erosito(nem koppintas)tervezesen es olyan rendszereken teszteltem,amik arabol a Tesco egesz erositoparkjat hazatalicskazhattam volna(szemetnek).Bocs ha nagykepunek tunnek.
|
hétf. feb. 23, 2004 19:04 |
|
|
Ardam
|
Kedves Spefi és Baab!
A témát én indítottam és egy-két hozzászólás kivételével semmiféle használható dolgot nem kaptam (tényleg tisztelet a kivételnek).
Az idézett modatokról annyit, hogy számtalan erősítőkkel foglalkozó topicban olvashattuk, hogy csak azaz erősítő jó amiben van mély, és a hangszínszabályzó felesleges, mert nem szabad, hogy szükség legyen rá. Na most én kezdő vagyok, de tudom, hogy a jó erősítő karakterisztikája lineáris, tehát alap esetben nem hallhatod ki belőle a mélyet és a magasat, mert az emberi fül a közép freki hallja normálisan, a mélyet és magasat kevesebbnek érzékeli (karakteristikája : maximummal rendelkező parabola függvény)
Szóval ez tényleg nem tartozik ide, ezzel csak azt mutatom meg, hogy egyesek milyen módon szólnak hozzá egy témához, ha nem is értenek hozzá.
Spafi : Nem várom senkitől sem, hogy helyettem készítsen erősítőt és, hogy kitalálja, hogy mit is szeretnék, csak azt ha van valami használható, akkor ossza meg.
Azzal nem megyek semmire, hogy "Dunát lehet vele rekeszteni" adj olyan rajzot ami szerinted jó vagy próbáltad már. Én is tudom használni a keresőket, de olyan kapcsolást keresek, amit már valaki próbált és nem csak valaki felálmodta a net-re. Egyébként meg leírtam, hogy mire kell, de azért mégegyszer :
+-50V tápfesz, 8 Ohm impedancia, rövidzár védelem nem kell, kicsi panelre ráférje (8*8 cm max), ha lehet akkor ic-s előfok aminek a kimenete 30V sin(ez nem szükséges). kevés végfok tranyó (kicsi a hely)
és a legfontosabb akinek nem inge...
|
hétf. feb. 23, 2004 14:27 |
|
|
baab
ezüst tag
|
Ardam!
En sem ertem a hozzaszolasodat.
Azt sem tudom kinek szantad.
Ha ilyen karakteres a velemenyed akkor vallald fel,es ne sunyin celozgass,hanem mond ki nyiltan,ki az akinek nem birod respektalni a hozzaallasat.
A tobbi mondatodat bar tudom ertelmezni,fingom sincsen hogy mikent kapcsolodik ez most a temahoz.
Ha pedig szakmai alapon vitatkozol akkor ne viselkedj ugy mint amit most itt allatira eliteltel.
|
csüt. feb. 19, 2004 17:55 |
|
|
SPafi
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6360 Tartózkodási hely: Budapest
|
Ardam!
Ha nekik jól esik erről írni, hát tegyék. Ha neked kérdésed van, hát tedd fel, és hidd el, válaszolni fognak rá! Legalább 4 egymásnak ellentmondó válasz fog érkezni, te meg majd kiválasztod a számodra szimpatikusat!
Azt ne várd el senkitől, hogy megírja ide a "Minden, amit az erősítőkről tudni édemes" c. könyvet! Kérdezz konkrétan!
""Az ami egy erősítőben nincs meg (magas, mély) azt már nem is érdemes használni.""
Ezt nem értem.
"Kisapám az emberi fül karakterisztikája NEM LINEÁRIS, tehát ha egy erősítőben alapból sok a magas és a mély akkor az egy rakás ****!!!"
Itt pedig képtelen vagyok ok-okozati kapcsolatot fölfedezni.
U.i.: Kapcsolási rajzzal Dunát lehet rekeszteni, így őszintén szólva nem sok értelmét látom ennek a topicnak.
|
csüt. feb. 19, 2004 16:23 |
|
|
Ardam
|
Köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat, bár nem volt túl sok! Többiek meg szálljanak magukba, mert ezért van a színvonal a béka segge alatt. Nincs olyan téma amiről eddig kielégítően olvastam volna itt. Mindenki csak henceg, felvág és feleslegesen pofázik. Sokszor a szakmai hozzáértés hiányát palástoljátok ezzel. Nem kellene a nagy szakértőt megjátszani! Miért van az, hogy konkrét kérdésre csak ködösítés, vagy személyeskedés a válasz? Miért kell a fizika lelki világát is kivesézni? Ime a nagy titok : attól, hogy egy páran itt nagyon okosak még nem fog a végfok szinuszjelet ****! Úgy is lehet jó erősítőt építeni, hogy nem értesz minden a fizikai hátterőről, de ettől még nem kellene verni a doktori címet...
Ja és hangszínszabályzó : "Az ami egy erősítőben nincs meg (magas, mély) azt már nem is érdemes használni." Kisapám az emberi fül karakterisztikája NEM LINEÁRIS, tehát ha egy erősítőben alapból sok a magas és a mély akkor az egy rakás ****!!!
|
csüt. feb. 19, 2004 14:19 |
|
|
ELFSZER
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 120 Tartózkodási hely: Debrecen
|
> A sasszit nem artana vedofoldelessel ellatni.
Tökéletes a gázkonvektor mintájú földelés
|
szer. feb. 18, 2004 10:48 |
|
|
baab
ezüst tag
|
Spafi,igy ertheto a dolog,de ez nem valtoztat azon hogy az erosito eletveszelyes.
A sasszit nem artana vedofoldelessel ellatni.
|
szer. feb. 18, 2004 10:10 |
|
|
SPafi
a fórum lelke
|
"A Funk cimbi nem 230at, hanem egy mocskos nagy brummot kúrt az
erősítő bemenetére a bekapcs pillanatában."
Még egyszer: a házon, ami a bemeneti hidegpont is egyben, ott volt a 230V. A bemenetre pedig egy olyan jelforrás csatlakozott, ami le volt földelve, és mivel RCA dugó esetén először a melegpont csatlakozik, így a földpotenciálok nem egyenlítődtek ki. A jelforrás impedanciája pár ohm, max. 100. A két feszültség különbsége (ami ugye a bemeneten lép fel) akárhogy nézzük, erősen közelíti a 230 V-ot. Ezt lehet brummnak nevezni, mint ahogy a jégkorszakot is lehet hosszú, hideg télnek hívni, de a lényegen nem változtat.
Én nem voltam jelen, de akkoriban úgy hallottam, hogy ezután a földpont is csatlakozott, de ez már leverte az órát.
"Ha a 230 váltó került volna a bemenetre, a rézpárától kellett volna a szemüvegét törölgetnie, és a javítást restaurálásnak nevezné inkább. "
Ez egy alumíniumházas ellenállás testzárlata miatt történt, ezért nem réz, hanem finom alumínium-oxid por színezte halvány kékre az egész erősítő belsejét. Ettől függetlenül csak 2 BC tranyó szállt el.
|
szer. feb. 18, 2004 9:05 |
|
|
Funk
gyémánt tag
|
A minőségi erősítő topicban megbeszéltünk egy szokványos elrendezést mutató kapcsolást, amit ZionXXl rajzolt le. Ott levezettük, hogy mi történik, ha a bemeneti diff fokozat 5-10 V nagyságrendű bemeneő jelet kap. Természetesen nem a 110 V-os(kapcsitápos cuccok meghibásodásánál fordulhat elő) vagy 230 V-os bemenő jelre kell levédeni. Jelentős túlvezérlésnek számít már az 5 V(komolyabb keverő simán lead ennyit) is ennek az elrendezésnek. Én is ilyet használok, ezért valahol 4 V környékén fogok limitálni. Ennek az áramkörnek a mellékhatása lesz majd, hogy bírja(majd meglátjuk mennyire) a 200 V-ot is.
Ha valakinek meglepő az, hogy a kimenetet is le kell védeni a túlfesztől(tápnál nagyobb), akkor gondoljon bele, hogy milyen események történhetnek(csak hangfalat kötünk a kimenetre).
Üdv, Funkee
|
szer. feb. 18, 2004 6:39 |
|
|
ELFSZER
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 120 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Maradhatunk annyiban, hogy baabyka nem teljesen hülye.
A Funk cimbi nem 230at, hanem egy mocskos nagy brummot kúrt az
erősítő bemenetére a bekapcs pillanatában. Ha a 230 váltó került
volna a bemenetre, a rézpárától kellett volna a szemüvegét törölgetnie, és a javítást restaurálásnak nevezné inkább.
Szerintem egy jól megépített erősítőt felesleges hülyeségvédelemmel
ellátni, ha szakember kezeli, akkor minek, ha nem szakember kezeli
akkor meg alapból fölösleges, mert az emberi hülyeség határtalan.
Senki félre ne értse, arra gondolok, ha az erősítő eladódik......
ELF.
|
szer. feb. 18, 2004 1:26 |
|
|
.watt
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3333 Tartózkodási hely: Új nick-em watt (pont nélkül)
|
Szia baab!
Gondolom nem nekem címezted az előzőt, hanem Funk-nak, de nincs gond!
|
kedd feb. 17, 2004 6:38 |
|
|
Funk
gyémánt tag
|
Hali!
Teljesen a legelején kezdem:
Az úgy volt, hogy anyámék sétálgattak....
Ugorjunk: Régi bérházban nem mindenhol jellemző a földelt konnektor. A konvektor viszont a gázcsövön keresztül le van földelve. Az erősítőt bedugtam a konnektroba az IQ lájzer pedig rákerült a konvektorra(éppen rendezgettem a cuccokat, mert el akartam vinni otthonról, de egy kábelellenőrzés sohasem árt). Erősítő seggében az RCA egyik vége, a másik vége pedig félig! bedugva az IQ lájzerbe. Erősítő bekapcs -> csattanás -> hangszórón a minusztáp. Az EQ túlélte. A hangszórónak sem lett baja, mert a lágyindítás a 220 oldalon(ellenállás sorban a trafóval, majd idő elteltével, bizonyos feltételek mellett rövidrezár) nem engedett a trafónak elegendő áramot, hogy nagy teljesítmény alakuljon ki a hangszórón. Ha a végfok nem lesz 3 mp-en belül üzemképes, akkor a tápfelügyelő és mindenféle védelemért felelős áramkör lekapcsolja a 220-at a bemenetről.A hangszórót egy olyan kimenetre kötöttem, ami fixen a végfok kimenetén lóg, nincs relével leválasztva a bekapcsolási folyamat idejére. Végül is a 200 W-os reflexnek nem ártott a 3 másodpercig tartó 1-2 A.
Szóval ennél nagyobb **** tényleg nem lehet elkövetni. A végeredmény: két db rossz BC tranyó meg 1 óra szerelés.
Ennyire nem akartam részletesen leírni semmit, mert atomunalmas.
Itt nagyon jól előjött a másik konfliktus forrás! A hozzászóló nem ír le valamit részletesen vagy rosszul ír le, akkor nem szabad neki esni, hanem figyelmeztetni kell tételesen, hogy ez így nem smakkol. Ha ezután sem hajlandó visszaolvasni és felfogni a saját hozzászólását, akkor tényleg barom, de ha tényleg barom, akkor nem kell vele foglalkozni...
|
hétf. feb. 16, 2004 19:05 |
|
|
ELFSZER
arany tag
|
> Ha veszitesz elektronikaban,akkor meg van lehetoseged
szepiteni egy utcai
> bunyoban?
Miből gondolod hogy bármelyikben is veszítenék?
Míg te itt hobbyzol, addig én az elektro tudásomból
élek, és mondhatom nem is rosszul.Az övszínt meg inkább
hagyjuk, mert nem erről szól a dolog.
> Az ujonnan beszallo kotozkodok meg semmit sem tudnak
rolam,foleg ez a
> hogyishivjak..elfszer vagy ki a p.csa?
Tudtommal a topicok nyilvánosak...
Igaz, még nem vagyok rég a NETen, de majd megismer mindenki.
Kötözködni pedig a nagyarcú kötözködőkkel szoktam.
Egyébként nem vagyok az a vízfelkapkodós típus.
Most is 10 perc röhögés után felszívtam egy doboz sörcit,
és hátradőlve gépelgetek....ELF
|
hétf. feb. 16, 2004 19:01 |
|
|
baab
ezüst tag
|
Watt!
Miert nem ezzel kezdted?
De meg igy is santit az ervelesed.
Megpedig ott,hogy a sasszi azt mondod,le van foldelve.
Innentol kezdve ha a fazis rakerul a dobozra,akkor ott kialakul egy zarlat,igy aztan nem lesz 220v rajta,hanem a hurokimpedancian keresztul megemelkedik,am korantsem 220v-ra felteve ha jo a foldelesed es betolti funkciojat.A bemenet tobb kiloohmos sontje miatt azonos potencialon lesznek tovabbra is a test es a bemenet.
Ez igy nem koser valahogy.Hacsak nem nagy a bemeneti impedancia es kicsi a soros bemeneti ellenallas amin tul nagy aram folyhat be,ellenkezo esetben csak alaposan kivezerlodik a vegfokod,de nem mehet tonkre.
Udv.
|
hétf. feb. 16, 2004 14:25 |
|
|
Funk
gyémánt tag
|
Sy:
Ha olvasod a topicot vagy szüröd a neved, akkor ezt most elolvasod: légyszi töröld vissza topicot a sacc 20. hozzászólásig.
Baab!
Ne magyarázz meg semmit! Mostanában buszt fogok vezetni úgyhogy ne gyere elém a szuzukiddal Értsd viccesen!
Azt szerettem volna megértetni veled mielött elborult volna mindenki agya, hogy lehet egymásról MAGADBAN véleményt kialakítani, de a viccelődésen túl folyamatosan ezzel **** a topicolvasókat nem túl célszerű. Ha az volt a célod, hogy Elfszerrel(új nick) tudasd, hogy nem értesz velem egyet néhány dologban az sikerült, de talán nem kell mindenki elött bemutatkozni.
A 230 V-os dolgot sikerült félreértelmezned(belenygyömöszöltem a drótót az aljzatba). Ennek egyszerű oka, hogy idiótának nézel. A story úgy teljes, hogy egy rossz vezeték miatt a 230 V egyik vezetője rákerült a fém dobozra. Ezzel semmi gond nem volt addig, amíg a nulla vezető kapcsolódott rá, mert az úgy is egy potenciálon van a védőfölddel. Egyszer aztán sikerült más konnektorba bedugni és, akkor már viszont a fázis volt a dobozon, ezáltal a bementi földön és a bemenet meleg pontja pedig kapott egy föld potenciált. A kettő különbsége a 230 V. Ezután kb 10 percbe került kitálni a bementi túlfesz elleni levédés módját. Ezért a most készülő végfok bemente a 230-at is eltűri majd.
Szeretném, ha a jövőben poénra vennél te is minden kötözködő hozzászólást(persze ameddig lehet). Ha viszont az a célod, hogy beszólj és mocskolódj mindenkivel, akkor remélem Sy rendet tesz.
Ennyi
|
hétf. feb. 16, 2004 13:08 |
|
|
baab
ezüst tag
|
Neha osszeakadnak az ujjaim:szoval helyesen "tesztoszteron",ha esetleg valaki innen akar muvelodni.Szegeny.
|
hétf. feb. 16, 2004 12:23 |
|
|
baab
ezüst tag
|
Elfszer!
Hogy gondoltad?
Ha veszitesz elektronikaban,akkor meg van lehetoseged szepiteni egy utcai bunyoban?
Te hivd ki signalt,mert neked vele van bajod.
Valoszinuleg azert mert alul maradtal,bar egyikotok munkassagat sem ismerem.
Ugyhogy kattanj le rolam apafej!
Gaflynak igaza van.Ha talalkoznank Netwizarddal,valoszinuleg jot rohognenk es innank egy sort.
Nekem kulonben sem volt vele bajom,es most sincsen.
Igazabol en csak Funkba kotottem bele,de csak azert mert hasonlo esetben o sem mulasztana el az alkalmat,csak most eljatssza a hattyu halalat.
Ugy sajnalom szegenyt!
De mi sem rontanank egymasnak,mert annal inteligensebbek vagyunk szerintem,a csipkelodesek ellenere.
Az ujonnan beszallo kotozkodok meg semmit sem tudnak rolam,foleg ez a hogyishivjak..elfszer vagy ki a p.csa?
A tezstoszteront a parodon kellene am levezetni.
Asszem ezt en is megfogadom magamtol.
|
hétf. feb. 16, 2004 12:16 |
|
|
.watt
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3333 Tartózkodási hely: Új nick-em watt (pont nélkül)
|
"Na ebben az a rohej, hogy talalkoztam
mar baab-al is meg netwizard-al is
szemelyesen es valojaban nem ilyenek. "
NA éppen ezért kérdeztem!
Én is topicoltam már mindkettővel, ha jól emlékszem, és tök normálisak külön! ))))))))
Szerintem át kéne értékelni a dolgokat.
Üdv! watt
|
hétf. feb. 16, 2004 10:36 |
|
|
gris
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 683 Tartózkodási hely: lehetőleg üvegközelben
|
párbajozók!
szakmai verseny első menetének "astabil multivityi építése
germánium tranyókkal, ízzókkal" című feladatot ajánlanám!
második menet: sör-virsli párbaj
|
hétf. feb. 16, 2004 8:22 |
|
|
Gafly
gyémánt tag
|
> Ti el szoktátok olvasni,
> hogy miket írtok? (na meg minek?)
Na ebben az a rohej, hogy talalkoztam
mar baab-al is meg netwizard-al is
szemelyesen es valojaban nem ilyenek.
Biztos a frontatvonulas...
|
hétf. feb. 16, 2004 7:06 |
|
|
.watt
gyémánt tag
|
Ti el szoktátok olvasni, hogy miket írtok? (na meg minek?)
|
hétf. feb. 16, 2004 6:15 |
|
|
ELFSZER
arany tag
|
Érdekes hasonlóságok!
Sem baab sem signal eddig szakmailag nem szólt hozzá a témákhoz,
ba....szogatni viszont mesteri szinten tudják az itt megjelenőket.
baab!
Én azért kihívnálak bármikor egy 3x3 perces utcaira!
Fizikailag és szakmailag is. A kettő közül választhatsz ha találkozunk
A szurkolókat innen hívjuk. OK? ELF.
|
vas. feb. 15, 2004 21:21 |
|
|
baab
ezüst tag
|
Naugye!
Megiscsak megismeteltem magam!Pedig mar en is unom magam!Erre a baromsagra nem kell tobb szot vesztegetni,baromsag az elejetol a vegeig.Szoval most hogy igy letortem a kisspafis reklamozasara tett szanalmas kiserletet,folytatodjon a topic a normalis kerekvagasban.
Udv mindenkinek.
|
vas. feb. 15, 2004 20:33 |
|
|
baab
ezüst tag
|
Netwizard!
Nem en fenyegetoztem,te szegeny?
Koszonom hogy ezentul nem kell rad figyelmet forditanom.
Ez a "bemenetere kerult"kicsit szoftos megkozelitese a dolognak,olyasmi,mint a "torok atvagasra kerult".
Vannak akik siman balfekek,es vannak akik ha balfekek akkor azt mondjak hogy direkt csinaltak,mert szerettek volna tudni,vajon a 220 tenyleg kinyiffantja e az erosito bemenetet,ugyanis ok olyan okosak hogy igy probalnak tanulni a hibaikbol.Franko logika,direkt elkovetek egy hibat hogy tanulhassak belole.
En azert nem probalom ki,barmilyen magasztos cel is vezerelne ekozben,szoval nem orultem meg hogy a 220-ba dugdozzam a bemenetet.
Aki meg oda "keriti"(Funkyka)arra mas jelzoim vannak,amit mar elmondtam es nem kivanom magam ismetelni.Netwizard!
Nem en fenyegetoztem,te szegeny?
Koszonom hogy ezentul nem kell rad figyelmet forditanom.
Ez a "bemenetere kerult"kicsit szoftos megkozelitese a dolognak,olyasmi,mint a "torok atvagasra kerult".
Vannak akik siman balfekek,es vannak akik ha balfekek akkor azt mondjak hogy direkt csinaltak,mert szerettek volna tudni,vajon a 220 tenyleg kinyiffantja e az erosito bemenetet,ugyanis ok olyan okosak hogy igy probalnak tanulni a hibaikbol.Franko logika,direkt elkovetek egy hibat hogy tanulhassak belole.
En azert nem probalom ki,barmilyen magasztos cel is vezerelne ekozben,szoval nem orultem meg hogy a 220-ba dugdozzam a bemenetet.
Aki meg oda "keriti"(Funkyka)arra mas jelzoim vannak,amit mar elmondtam es nem kivanom magam ismetelni.
|
vas. feb. 15, 2004 20:23 |
|
|
Netwizard
arany tag
|
neeem, nem quad volt. 230Veff került a "kisspafis" bemenetére és ezt minösitette vki. ebböl indult a vita, ami egy "kicsit" elmérgesedett.
anyázó topik? szerintem nem lenne nagy forgalma. úgyis mindig egy adott topikon belül alakul ki az anyázás és onnét nem tágit egyik fél sem... szegény Ardam meg csak figyel, hogy mi lett a topikjából...
Ardam: tényleg, sikerült már dönteni, hogy milyen erősítő lesz?
Üdv, Nw
|
vas. feb. 15, 2004 18:37 |
|
|
celestra
|
csak nem 1 **** Quad-bol indult ki a vita? ha a vita tárgya személyes, akkor viszont nyitni kell 1 topicot "csak anyázóknak" címmel és ott lehetne kifejteni a nem szakmai ügyeket.
|
vas. feb. 15, 2004 18:30 |
|
|
Netwizard
arany tag
|
tényleg nem érdekes, nem az életkor számit. valami más számit, amiröl neked elképzelésed sincsen és nem is lesz.
mert mi lesz, jössz és megversz? hú de marhára félek. megyek fel is szerelek még egykét biztonsági zárat és testörséggel megyek ezután mindenhova.
Úgy látom, ha valaki nem áll egy bizonyos szellemi fejlettségi szinten, akkor bármit is magyaráz az ember neki, esély nincs rá, hogy megértse, csak bámul, mint borjú az új kapura...
Na én itt befejeztem, ezentúl ezt az embert (???) ignorálom.
Üdv, Nw
|
vas. feb. 15, 2004 18:24 |
|
|
baab
ezüst tag
|
Venkecske tiszteletere befejezem!
|
vas. feb. 15, 2004 18:05 |
|
|
baab
ezüst tag
|
netwizard!
Jovan kisgyerek,ne kapd fel a vizet!
Az hogy jogilag mi vagy nem erdekes.Veletlen baleset folytan lehetne ekkora majmom,mint te!
Nem mondtak a bacsik hogy fenyegetozni nem illik?
|
vas. feb. 15, 2004 18:01 |
|
|
Netwizard
arany tag
|
venkecske: gyere szállj be Te is a mókuskerékbe, akkor nagyobb a nyomaték és a baableves "hájend" erösitöje több ampert tud kivenni a generátorból...
Üdv, Nw
|
vas. feb. 15, 2004 17:57 |
|
|
Netwizard
arany tag
|
tudod, egyik, 1 gy. még mielött a helyesírásomba is belekötnél, csak elgépelés volt.
|
vas. feb. 15, 2004 17:53 |
|
|
venkecske
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 23 Tartózkodási hely: Szombathely
|
Nem fejeznétek már be????
|
vas. feb. 15, 2004 17:53 |
|
|
baab
ezüst tag
|
Funk!
Kerlek ne szeress!!!Fuuujjj!
Ott van neked Spafi hatso fele,ne gerjedjel az enyemre,mert nem rendeltetesszeru hasznalatra nincsen hitelesitve,es nem is lesz,nem ugy mint a tied!
Ugyhogy gerjedj tovabra is oda ahova eddig!
|
vas. feb. 15, 2004 17:50 |
|
|
Netwizard
arany tag
|
bocsánatot kérsz, mi? tudod is te mi az. persze hogy
kivettem a részem, ez már türhetetlen amit te meg egykét
hozzád hasonló müvel itt. hogy jössz te itt ahhoz te senki,
hogy legyerekezz? láttad a képem a weblapomon? Igen,
kijelentem, hogy büszke vagyok arra hogy egy testileg,
lelkileg, szellemiel egészséges 19 éves ember vagyok. nem
úgy mint itt egyesek. tudod csak nem akarok ujjal
mutogatni.úgyse látnád ha rád mutatnék. mit vered itt a
farkad, képzeld el hogy 19 évesen jogilag felnöttnek
számitok, na erre varrj gombot, úgy hogy nem gyalázkodsz.
baableves? nem haragudj, de nagydolog után 4napig
lehúzatlan WC-böl nem szoktam étkezni.
Mi van öcsém, viszket a fogad? meg akarod fejelni a
seikenem? esetleg egy yokogeri a bordáid közé? egyik se
kellemes.
Már szóltam, te itt ne kisgyerekezzél, érted?
Üdv, Nw
|
vas. feb. 15, 2004 17:45 |
|
|
Funk
gyémánt tag
|
Cooxee!
A laposelemet azért írtam viccnek, mert 200 mA-el hamar elmerülne. Laposelemre (vagy hasonló táplálásnál)PWM erősítőt kell alkalmazni!
Azon tényleg ne vitázzunk, hogy melyik hogyan szól. Ha Te úgyérzed, hogy jól szól, akkor jól szól. Inkább úgy fogalmazok, hogy a mérhető paraméterei rosszabbak, mint pl egy TDA-nak. És szolgáltatásokban is messze elmarad.
Üdv, Funkee
OFF
Baab!
Látom kitaláltál magadnak. Ennek örülök. Szeretlek baab. Tegnap kaptál ajándékot a barátodtól, a BIG DICK BILLtől?
|
vas. feb. 15, 2004 16:13 |
|
|