Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. jan. 10, 2025 10:08

Hozzászólás a témához  [ 10 hozzászólás ] 
VCF Névjegyek mezöi, keresztnév, vezetéknév, SE és NOKIA 
Szerző Üzenet
platina tag

Hozzászólás 
Ha már itt tartunk akkor kicsit off:
Milyen programmal lehet egyáltalán szinkronizálni? Tudtommal a SynchML-t (vagy mit) kell tudnia a programnak, de ebből alig van egy-kettő, pedig névjegyzékes programmal dunát lehetne rekeszteni. Nem lehet szinkronizálni pl thunderbird címjegyzékkel, ldif fájlal, ldap címtárral, vagy csak simán könyvtárban tárolt névjegyekkel?

kedd júl. 25, 2006 12:16
Profil Privát üzenet küldése Honlap
Hozzászólás 
Nem ilyen bonyolult a helyzet. Legalábbis Sony Ericssonoknál megadható hogy a szinkronizálási sorrend mi szerint legyen. Utónév, vagy vezetéknév szerint.
Telefonkönyv/opciók/Spec. parancsok/Szinkron. sorrend (K700i)

kedd júl. 25, 2006 12:06
arany tag

Hozzászólás 
392MHz írta:
De sem programozni, sem küldés után egyenként minden nevet átszerkeszteni nem akarok.

Azt akarom, hogy ha beleirok egy nevet, akár az Outlookba, akár a telefonba, és utána szinkronizálom, vagy átküldöm eg másik bármilyen telefonra, akkor mindenhol Vezetéknév, Keresztnév formában jelenjen meg.

Jelenleg 529 név van a telefonban.
Az is érdekes, hogy amiket korábbi telefonjaimból töltöttem át, azokkal nincs ilyen probléma...

Most tegyél le rólla, akkor nem ér olyan nagy csalódás!
Nincs rá megoldás, egyszerűen nincs.
Minden telefon más, mármint márka. Nekem eddig Nokia, Siemens, Motorola és Sony Ericsson tapasztalatom van. Motorolánál meg lehet csinálni, hogy Vezetéknév Keresztnév (és még vessző sincs), de nem olyan egyszerű, hogy klikk a sync gombra és csiribá-csirubú és kész. Be kell inportálni a programba a neveket és onnan kell szinkronizálni. De nekem nem volt logikus a működése, volt, hogy duplikált neveket, így minden szinkronizálás előtt töröltem az egész névjegyzéket a telefonból, de így mindig arra kényszerültem, hogy előbb az outlookba írjam be, és ügyelnem kellett, hogy törlés előtt írjam át kézzel az outlookba az új telefonszámokat, ami nem egyszerű megoldás.
Sony Ericsson teléefonoknál talán a legkiforottabb ez az egész. Nokia telefonoknál is jól meg van oldva, csak nem gondoltak a Családnév Keresztnév szitura.

kedd júl. 25, 2006 11:58
Profil Privát üzenet küldése ICQ
platina tag

Hozzászólás 
De sem programozni, sem küldés után egyenként minden nevet átszerkeszteni nem akarok.

Azt akarom, hogy ha beleirok egy nevet, akár az Outlookba, akár a telefonba, és utána szinkronizálom, vagy átküldöm eg másik bármilyen telefonra, akkor mindenhol Vezetéknév, Keresztnév formában jelenjen meg.

Jelenleg 529 név van a telefonban.
Az is érdekes, hogy amiket korábbi telefonjaimból töltöttem át, azokkal nincs ilyen probléma...

kedd júl. 25, 2006 11:36
Profil Privát üzenet küldése
platina tag

Hozzászólás 
392MHz írta:
Mindkettő magyarra van állítva.

Na igen, de én úgy értettem, hogy az egyik megcseréli azért, mert nálunk így szokás, a másik meg nem tudja/törődik vele. Ha jól sejtem, akkor angolra állítva mindkét telefont, az egyik megcseréli a sorrendet, bár lehet, hogy ez sim függő. S60 telefeonra még az ősidőkben láttam valami nyílt forrású példaprogramot, ami pont a neveket cserélte föl.

kedd júl. 25, 2006 11:29
arany tag

Hozzászólás 
Ha az Outlookban normálisan van kitültve akkor a Nokia telefonban fordítva fog megjelenni. A Sony Ericsson telefonban pedig vagy Vezetéknév, Keresztnév formátumban vagy Keresztnév Vezetéknév formátumban.

Egyedül a Nokia Communicatorok tudják ezt ha jól tudom normálisan lekezelni, de ebben nem vagyok biztos. Én is felvetettem már ezt anno problémának, akkor én a Nokia 6230-as telefonomon Keresztnév Vezetéknáv formátumban használtam a névjegyzéket.
Persze megcsinálhatod, hogy az Outlook-ban fordítva írod be és akkor a telefonban Vezetéknév Keresztnév sorrendben fog megjelenni.

Ez csak a mi problémánk magyaroknak :D

kedd júl. 25, 2006 10:28
Profil Privát üzenet küldése ICQ
platina tag

Hozzászólás 
Mindkettő magyarra van állítva.
Névbevitelnél egy mező van, a teljes név.
Ide ha vessző nélkül irod (lásd fent) akkor felcseréli, ha vesszővel, akkor nem.
De elmentéskor valahogyan mégis külön szedi valami alapján a vezeték ée keresztnevet, mert Nokiára átküldve is megfordul, akkor is ha az SE-n jól van.

kedd júl. 25, 2006 10:19
platina tag

Hozzászólás 
Lehet, hogy a telefon nyelvét kellene átállítani, mert ugye van a firstanme és lastname, és az a gyanúm, hogy az egyik alkalmazás az angol sorrendet a másik meg a területi beállításnak megfelelőt használja.
Nem túl elegáns, de azért működő megoldás, ha mondjuk a vezetéknévnek megadod a teljes nevet, bár így valószínűleg a keresés nem lesz jó.

kedd júl. 25, 2006 10:15
platina tag

Hozzászólás VCF Névjegyek mezöi, keresztnév, vezetéknév, SE és NOKIA
Közeledek az őrülethez.

Van egy t-mobile-os W810-esem és egy N6100-m, korábban más SE-jaim is voltak.
Ha új nevet mentek el, a SE megfordítja a kereszt és vezetéknevet.
(telefonkönyv rendezési elv természetesen vezetéknév)

Ha igy irom bele:
"Gipsz Jakab" Jakab Gipsz-ként menti el.

Arra már rájöttem, hogy ha
"Gipsz, Jakab" -ot irok, akkor jól menti el.

Ha viszont igy átküldöm infrán a 6100-ra, akkor ott megint Jakab Gipsz lesz.

Van másnak is hasonló gondja?
És megoldás rá?
Hogy a francba lehet beirni a neveket, hogy a keresztnév keresztnév, a vezetéknév vezetéknév legyen, és utána se más telefonon, se Outlook szinkronizációkor ne kavarodjanak össze...??

kedd júl. 25, 2006 8:26
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 10 hozzászólás ]