|
Hogyan küldjünk másvilágra egy vinyót?
Szerző |
Üzenet |
Sparow2
gyémánt tag
|
McLaca írta: A billentyűzetet/egeret is elviszik? Mert ha nem, akkor egy USB-s rack elrejtve is megoldás lehet, kihúzzák az USB kábeleket, mert az a perifériákhoz tartozik, de azt nem látják, mibe megy az egyik.
Üdv!
Archon írta picit feljebb: "Ordítozás, elhurcolás, minden sztech eszközt elvittek, még a monitort is!!! "
Nem hiszem, hogy ilyen átlátszó trükk sikerülne ... akkor már jobb, ha előttük leformázod az egészet "A kezemet nézzék, csalok!" felkiáltással
Pontosan én se tudom, hogy zajlik egy ilyen, de azért ne abból induljunk ki, hogy akiket odaküldenek, azok totál hülyék
|
pén. júl. 28, 2006 8:07 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
A billentyűzetet/egeret is elviszik? Mert ha nem, akkor egy USB-s rack elrejtve is megoldás lehet, kihúzzák az USB kábeleket, mert az a perifériákhoz tartozik, de azt nem látják, mibe megy az egyik.
Üdv!
|
csüt. júl. 27, 2006 18:02 |
|
|
dbali
arany tag
Csatlakozott: csüt. júl. 01, 2004 10:34 Hozzászólások: 297 Tartózkodási hely: Munkában...
|
fellógatod a vilyót egy savval teli vödör fölé, és egy rejtett kapcsolóval elvágod a tartóköteleket Egy kapcsoló az ajtónál, egy az ágy mellett, egy a wc-n
|
csüt. júl. 27, 2006 16:49 |
|
|
Archon
gyémánt tag
|
Sparow2 írta: És mennyire keresgéltek? Csak vitték, amit láttak, vagy kutakodtak is?
Azt nem tudom, de látva a helyzet komolyságát, nem hinném, hogy maradt felderítetlen terület a házban...
|
csüt. júl. 27, 2006 13:59 |
|
|
Lossfer
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3127 Tartózkodási hely: A véka segge alatt.
|
Dester írta: Mondjuk ha tapsolsz kettőt, kiold egy hangérzékelős mikrokapcsoló, és elengedi valahogy egy rugónak a kiakasztóját, amire egy 20 kilós kalapács van kötve a gép fölött.
Ráadásul beüzemelhetek egy tapsgépet ami ha megnyomok egy gombot
tapsol kettőt...
El lehet így tapsolni néhány vinyót.
rev. 2
Kihívni Kalapács Józsefet a Pokolgép tánczenekarból (már Kalapács zenekarból),
aki pár db ezresért automatice eljátsza a gépeden a GépKalapács című klasszikust.
rev. 3
megcímzel egy pufis borítékot a másvilágra és föladod a vinyót postán,
amilyen megbízható a posta, a vinyód biztosan a másvilágon köt ki
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Lossfer pén. júl. 28, 2006 14:54-kor.
|
csüt. júl. 27, 2006 13:41 |
|
|
Sparow2
gyémánt tag
|
Archon írta: Idézet: Aki volt ilyen helyzetben, mondja már el, mennyire keresték nála! Csak fogták a gépet, vagy kijött 10-15 ember, és módszeresen átkutatták az egész lakást a pincétől a padlásig? Ha tényleg módszeresen átkutatnak mindent, akkor még a kéménybe meg a lefolyócsőbe is belenéznek, és nem tudod eldugni. Egyik ismerősöm mondta, hogy a szomszédjához bement a szoftverkommandó. A "bement" és a "kommandó" szó szerint értendő. Felsorakoztak a fegyveres/egyenruhás mogorva alakok az ajtó előtt, meglódultak, és már bent is voltak. Egy ajtó mínusz. A srác az ágyában volt, (hajnali időpont) esélye nem volt mozdulni se, nem hogy légkalapácsot keríteni, meg /dev/null-ba irányítani az adatokat. Ordítozás, elhurcolás, minden sztech eszközt elvittek, még a monitort is!!! Hozzá kell tenni, hogy állítólag a srác nagyon nagyban nyomta, és nem csak a kalózkodás miatt mentek ki hozzá, valami más is volt a füle mögött, azt nem tudni mi. Szóval ez egy extrém eset, de nem hinném, hogy ilyen indokokkal tudod késleltetni a folyamatot, minthogy "pill, felébresztem a gyereket" meg "leviszem a szemetet" és társai. Olyan megoldást kell találni, ami figyelembe veszi az időszűkét. Mert ez a legnagyobb probléma szerintem.
És mennyire keresgéltek? Csak vitték, amit láttak, vagy kutakodtak is?
Mert ha csak ami láttak az asztalon, akkor pl. egy rack-es diszket a szekrény mögött/ágy alatt/kályhában/stb... nem találtak volna meg.
|
csüt. júl. 27, 2006 13:35 |
|
|
Dester
Moderátor
Csatlakozott: kedd nov. 02, 2004 17:38 Hozzászólások: 5120 Tartózkodási hely: Budapest/Szeged
|
Mondjuk ha tapsolsz kettőt, kiold egy hangérzékelős mikrokapcsoló, és elengedi valahogy egy rugónak a kiakasztóját, amire egy 20 kilós kalapács van kötve a gép fölött.
|
csüt. júl. 27, 2006 13:30 |
|
|
Archon
gyémánt tag
|
Idézet: Aki volt ilyen helyzetben, mondja már el, mennyire keresték nála! Csak fogták a gépet, vagy kijött 10-15 ember, és módszeresen átkutatták az egész lakást a pincétől a padlásig? Ha tényleg módszeresen átkutatnak mindent, akkor még a kéménybe meg a lefolyócsőbe is belenéznek, és nem tudod eldugni.
Egyik ismerősöm mondta, hogy a szomszédjához bement a szoftverkommandó. A "bement" és a "kommandó" szó szerint értendő. Felsorakoztak a fegyveres/egyenruhás mogorva alakok az ajtó előtt, meglódultak, és már bent is voltak. Egy ajtó mínusz. A srác az ágyában volt, (hajnali időpont) esélye nem volt mozdulni se, nem hogy légkalapácsot keríteni, meg /dev/null-ba irányítani az adatokat.
Ordítozás, elhurcolás, minden sztech eszközt elvittek, még a monitort is!!!
Hozzá kell tenni, hogy állítólag a srác nagyon nagyban nyomta, és nem csak a kalózkodás miatt mentek ki hozzá, valami más is volt a füle mögött, azt nem tudni mi. Szóval ez egy extrém eset, de nem hinném, hogy ilyen indokokkal tudod késleltetni a folyamatot, minthogy "pill, felébresztem a gyereket" meg "leviszem a szemetet" és társai.
Olyan megoldást kell találni, ami figyelembe veszi az időszűkét. Mert ez a legnagyobb probléma szerintem.
|
csüt. júl. 27, 2006 12:39 |
|
|
djsms
Moderátor
|
Nekem volt egy olyan elgondolásom, hogy egy bazi nagy hangfalba csinálok dupla feneket és abba rejtek el egy ilyen háttértár pc-t.
|
csüt. júl. 27, 2006 12:31 |
|
|
Sparow2
gyémánt tag
|
MansonBoy írta: szerintem még mindig túlvan bonyolítva... tartasd a winyóid rackben, egyen meg legyen linux amit bekapcsolsz ha jönnek, a többit kikapod **** a mosógépbe vagy a klímaaztán lecsukod a tetejét... v2.0 veszel egy olcsó rossz videót,de régi nagyot beteszed szépen a tv alá, de kibelezed elötte, aztán egyesével belöködöd a nyíláson a winyókat XD aztán nesze bazeg ott a linux a gépben )
Másik ötlet: tv szerelőknél szokott lenni régen képcső lemágnesező: egy ilyennel le lehetne mágnesezni?
Amit többen említettek, hogy kalapáccsal, baltával pár ütés: ez is jó lehet. Szétszedtem pár diszket, és a benne lévő korongokat ha meghajlítottam (nem is nagyon, csak épp egy picit) a felülete rögtön tele lett a hajlítás környékén rengeteg apró felületi repedéssel. Képzelem, milyen lesz, ha rányomsz párat egy 5 kg-s samuval.
Aki volt ilyen helyzetben, mondja már el, mennyire keresték nála! Csak fogták a gépet, vagy kijött 10-15 ember, és módszeresen átkutatták az egész lakást a pincétől a padlásig?
Ha tényleg módszeresen átkutatnak mindent, akkor még a kéménybe meg a lefolyócsőbe is belenéznek, és nem tudod eldugni.
|
csüt. júl. 27, 2006 11:04 |
|
|
Sparow2
gyémánt tag
|
Victorius írta: Wifin? Mondjuk 3 dvdt? Egy hétvége, mire átjön. Jó hosszú szakdogát írtál, hogy legalább 3 dvd-re fér rá Victorius írta: Megoldás, vinyó kiszerel. gatya hátuljába be. Uraim, ott a gép, használják nyugodtan, addig leviszem a szemetet! Lemenni, kidobni valahová, aztán viszonthallásra! Magának hol a vincseszter? Nincs vincseszterem, még nem jött össze rá a pénz, jövő héten megyek venni!
Nem a Derrick fog kijönni, és egyedül nézelődik ... Valszeg ők sem hülyék, nem lesz semmiféle mászkálás se ki, se be. Ha nagyon keresenek valamit, még a s*ggedbe is benyúlnak, nemhogy a gatyádba.
|
csüt. júl. 27, 2006 10:51 |
|
|
man5on
gyémánt tag
|
szerintem még mindig túlvan bonyolítva... tartasd a winyóid rackben, egyen meg legyen linux amit bekapcsolsz ha jönnek, a többit kikapod **** a mosógépbe vagy a klímaaztán lecsukod a tetejét...
v2.0
veszel egy olcsó rossz videót,de régi nagyot beteszed szépen a tv alá, de kibelezed elötte, aztán egyesével belöködöd a nyíláson a winyókat XD
aztán nesze bazeg ott a linux a gépben )
|
csüt. júl. 27, 2006 0:22 |
|
|
iceman1024
ezüst tag
|
Sziasztok!
Meg kell mondjam Srácok rég röhögtem ilyen jót!
Ennyi eszement ötlet még a Discovery csatornán se hangzik el!
Sztem küldjük át, hátha letesztelnek belőle vmit.
Visszatérve a kérdésre én is csak két megoldást látok:
1. Kalapács: addig ütöd, míg a zacskódról nem folyik a víz!
2. Progi: PGP Disk, Bestcrypt, Truecrypt
Üdv,
Iceman
(Vazze, asszony kijött a szobából és jól le***ot, hogy helyette a gép előtt ülök és röhögcsélek, mint egy idióta)
|
szer. júl. 26, 2006 22:25 |
|
|
Andrei
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1448 Tartózkodási hely: Brüsszel, Belgium
|
Victorius írta: utini írta: Victorius írta: Pezseg a topik, megoldás még nincs. A szakdoga meg csak készül-készül! Wifin? Mondjuk 3 dvdt? Egy hétvége, mire átjön. Megoldás, vinyó kiszerel. gatya hátuljába be. Uraim, ott a gép, használják nyugodtan, addig leviszem a szemetet! Lemenni, kidobni valahová, aztán viszonthallásra! Magának hol a vincseszter? Nincs vincseszterem, még nem jött össze rá a pénz, jövő héten megyek venni! Ez max a Barátok közt egyik epizódjába férne be... Nagyon nem élet szagú... Ha hozzád egyszer ilyen ügyben becsengetnek, onnan a macskád sem jön ki, nemhogy Te... Má mé ne vihetném le? Nem vagyok háziőrizetben!!! Attól mert ő bent van, én még lemehetek. .)
Ha már lett volna részed ilyesmben, akkor tudnád, hogy a gépedet veled együtt viszik és még a klotyóra is két rendőr kiséretében tuds csak elmenni. Ha megkéred őket, akkor esetleg tartják is helyetted Szóval a leviszem a szemetet című sztorit gyorsan felejtsd el.
|
szer. júl. 26, 2006 20:08 |
|
|
Barnee
arany tag
|
sztem enyire a rendőrök sem hülyék
|
szer. júl. 26, 2006 16:32 |
|
|
Victorius
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. szept. 23, 2004 15:47 Hozzászólások: 1955 Tartózkodási hely: Somewhere in time
|
utini írta: Victorius írta: Pezseg a topik, megoldás még nincs. A szakdoga meg csak készül-készül! Wifin? Mondjuk 3 dvdt? Egy hétvége, mire átjön. Megoldás, vinyó kiszerel. gatya hátuljába be. Uraim, ott a gép, használják nyugodtan, addig leviszem a szemetet! Lemenni, kidobni valahová, aztán viszonthallásra! Magának hol a vincseszter? Nincs vincseszterem, még nem jött össze rá a pénz, jövő héten megyek venni! Ez max a Barátok közt egyik epizódjába férne be... Nagyon nem élet szagú... Ha hozzád egyszer ilyen ügyben becsengetnek, onnan a macskád sem jön ki, nemhogy Te...
Má mé ne vihetném le? Nem vagyok háziőrizetben!!! Attól mert ő bent van, én még lemehetek. .)
|
szer. júl. 26, 2006 16:04 |
|
|
djsms
Moderátor
|
Victorius írta: Wifin? Mondjuk 3 dvdt? Egy hétvége, mire átjön.
wifin simán meg lehet nézni egy filmet. pláne a 108Mbit-es turbós változattal.
|
szer. júl. 26, 2006 14:38 |
|
|
utini
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2462 Tartózkodási hely: gyökér könyvtár
|
Victorius írta: Pezseg a topik, megoldás még nincs. A szakdoga meg csak készül-készül! Wifin? Mondjuk 3 dvdt? Egy hétvége, mire átjön. Megoldás, vinyó kiszerel. gatya hátuljába be. Uraim, ott a gép, használják nyugodtan, addig leviszem a szemetet! Lemenni, kidobni valahová, aztán viszonthallásra! Magának hol a vincseszter? Nincs vincseszterem, még nem jött össze rá a pénz, jövő héten megyek venni!
Ez max a Barátok közt egyik epizódjába férne be... Nagyon nem élet szagú... Ha hozzád egyszer ilyen ügyben becsengetnek, onnan a macskád sem jön ki, nemhogy Te...
|
szer. júl. 26, 2006 13:46 |
|
|
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
Hát nem hiszem, hogy leengednének szemetet levinni :D
|
szer. júl. 26, 2006 13:34 |
|
|
Victorius
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. szept. 23, 2004 15:47 Hozzászólások: 1955 Tartózkodási hely: Somewhere in time
|
Pezseg a topik, megoldás még nincs. A szakdoga meg csak készül-készül!
Wifin? Mondjuk 3 dvdt? Egy hétvége, mire átjön.
Megoldás, vinyó kiszerel. gatya hátuljába be. Uraim, ott a gép, használják nyugodtan, addig leviszem a szemetet! Lemenni, kidobni valahová, aztán viszonthallásra!
Magának hol a vincseszter? Nincs vincseszterem, még nem jött össze rá a pénz, jövő héten megyek venni!
|
szer. júl. 26, 2006 13:21 |
|
|
Sparow2
gyémánt tag
|
Lossfer írta: RAMDISK nél a munkád eredményét hová mented?
Vezeték nélküli hálózaton a szomszédba. Ez fölötte volt írva 2-vel, csak ide nem írtam már még egyszer. Arra írtad, hogy találhatnak valamit a diszken, és akkor kutakodnak tovább. Erre volt a RAM diszk a válasz.
|
szer. júl. 26, 2006 8:52 |
|
|
Lossfer
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3127 Tartózkodási hely: A véka segge alatt.
|
Mi ez a szakdoga őrület? Én örülök ha a sajátomat megírom.
Egyébként meg az a véleményem, aki tömegével használ illegális
szoftvert az parázzon csak. Rengeteg az ingyenes szoftver.
RAMDISK nél a munkád eredményét hová mented?
|
kedd júl. 25, 2006 15:49 |
|
|
Sparow2
gyémánt tag
|
Lossfer írta: Sztem ebben az esetben is megprobalnak adatot menteni és a talált tartalomtól és a gyanutól függűen kutakodnak tovább. OFF: Eltiltom magam egy időre a topiktól. SABOTAAGE!!
Ezt kivédheted, ha olyan programot használsz, ami törlés előtt felírja 0-kal vagy véletlen számokkkal a törlendő file helyét a diszken.
Persze ha az alkalmazásod (word, vagy nemtom miben írod a szakdogákat) használ temp fileokat, vagy ide-oda másolgat pl. mentéskor, az is gázos lehet.
Esetleg jobb lehet RAM-disken dolgozni (A HIRENS boot CD-n van olyan lehetőség, hogy egy 50MB-os RAM diszket csinál induláskor, oda benyomja a win98-at, és azt használja; ha nincs olyan partíciód, amit a win98 felismer, akkor tuti nem marad nyoma kikapcsolás után; az egész elindul kb. 1 perc alatt egy Athlon XP 2500+-on, 768 MB RAM-mal; persze ez inkább kiindulásnak jó, meg kell nézni, hogy működik, és módosítani, hogy pl. fent legyen rajta a word, meg amiket használsz, esetleg ne win98 legyen, hanem valami komolyabb rendszer - ilyenkor sok memória kell).
Ekkor elég csak kikapcsolni a gépet, ha gáz van, és pukkk, vihetik
Megtalálják a CD-t az oprendszerrel, ami CD-n van, semmi nyoma rajta semminek, megtalálják a gépet, amin szintén semmi nyoma semminek (plusz még falból rajta valami oprendszer, meg sok-sok adat), és nem találják meg amit valójában keresnek, a te szakdogáidat 1-2 házzal odébb bármely irányban.
Aztán még biztos lehet finomítani, hátha van valakinek jobb ötlete.
|
kedd júl. 25, 2006 14:40 |
|
|
Lossfer
gyémánt tag
|
Sztem ebben az esetben is megprobalnak adatot menteni és a talált
tartalomtól és a gyanutól függűen kutakodnak tovább.
OFF: Eltiltom magam egy időre a topiktól.
SABOTAAGE!!
|
kedd júl. 25, 2006 14:15 |
|
|
Sparow2
gyémánt tag
|
Arról van valakinek tudomása, vagy tapasztalata, hogy ha valahová tényleg kimegy a hatóság embere, és károsodtak az adatok, akkor mit csinálnak?
Egyáltalán próbálják helyreállítani valahogyan? Szoftveres úton még csak-csak elképzelhető, de komolyabb hardveres helyreállításhoz biztos nincs megfelelő emberük, felszerelésük. Pl. egy elektronika hibás, vagy egy átfúrt diszkkel elmennek a Kürthöz, vagy azzal már nem csinálnak semmit?
Még egy ötlet: vezeték nélküli hálózat!!!
Amelyik gépen az adatokat tartod, azt nem otthon tartod, hanem közeli jóismerősnél, vagy szomszédnál, vagy a 2. szomszédnál (némi készpénzért, vagy valami ellenszolgáltatásért: pl. néha rendbeteszed a számítógépét), és amikor kell róla valami, akkor wifin áthúzod, meg visszatolod. Ez nem jutna eszükbe valszeg. De ha eszükbe is jut, nem hiszem, hogy körbejárják bárhol is az 1. meg a 2. szomszédokat minden irányban, és összeszedik az ő összes számítógépeiket is.
Ehhez nem is kellene nagy teljesítményű gép sem, 10e ft alatt egy PII-es simán megteszi.
|
kedd júl. 25, 2006 14:05 |
|
|
utini
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2462 Tartózkodási hely: gyökér könyvtár
|
Hannibal írta: Azt a rohadt, hogy szét lett offolva a topic és még egy mod se szólt érte :D
Igen, már én is észrevettem, hogy Lossfer teljesen elterelte a témát !
|
kedd júl. 25, 2006 14:04 |
|
|
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
Azt a rohadt, hogy szét lett offolva a topic és még egy mod se szólt érte :D
|
kedd júl. 25, 2006 13:46 |
|
|
Lossfer
gyémánt tag
|
értem tehát lekezelem..
vagy Vice City viking rádios Thorr harci kalapácsával rásuhintok
|
kedd júl. 25, 2006 13:15 |
|
|
utini
gyémánt tag
|
Lossfer írta: Egyetértünk. Esetleg egy kohóba bedobod, mint a Törnibátor. Totál Ennihilésön. 100% damage. (kapkodhatnak utána vazze)
Vagy kölcsönkérsz valakitől egy hatástalanított lézerkardot, pár ezerért újra üzembehelyezi valamelyik Jedi Bt. aztán azzal lekezeled...
|
kedd júl. 25, 2006 12:28 |
|
|
Lossfer
gyémánt tag
|
Egyetértünk.
Esetleg egy kohóba bedobod, mint a Törnibátor. Totál Ennihilésön. 100% damage.
(kapkodhatnak utána vazze)
|
kedd júl. 25, 2006 12:13 |
|
|
Sparow2
gyémánt tag
|
Tron írta: Egyszerű, kipróbált megoldás (egy 80-as maxtorom bánja): Bekapcsolt állapotban határopzottan meg kell kocogtatni a diszket pl egy csavarhúzóval. Az említett maxtor a földön volt (telepítéskori ideiglenes szétbelezett gépállapot), a csavarhúzó az asztalról le a diszk mellé (!) a hegyére és rádőlt. A maxtor meg megdőlt.
Azért ez nem 100%-os megsemmisítés, valszeg vissza tudják állítani. Lehet, hogy semmi baja se lesz. Ehhez is szerencse/balszerencse kell.
Eddig szerintem a nyerő ötlet, hogy átfúrod, vagy baltával összevered.
|
kedd júl. 25, 2006 10:51 |
|
|
djsms
Moderátor
|
Tron írta: Egyszerű, kipróbált megoldás (egy 80-as maxtorom bánja): Bekapcsolt állapotban határopzottan meg kell kocogtatni a diszket pl egy csavarhúzóval. Az említett maxtor a földön volt (telepítéskori ideiglenes szétbelezett gépállapot), a csavarhúzó az asztalról le a diszk mellé (!) a hegyére és rádőlt. A maxtor meg megdőlt.
Peched volt... Egy ismerősöm pc alapú mp3 lejátszót "épített" az autójába szintén 80-as maxtor vinyóval. A mai napig meg neki, bár van rajta némi bad sector
|
hétf. júl. 24, 2006 22:03 |
|
|
Tron
gyémánt tag
|
Egyszerű, kipróbált megoldás (egy 80-as maxtorom bánja):
Bekapcsolt állapotban határopzottan meg kell kocogtatni a diszket pl egy csavarhúzóval.
Az említett maxtor a földön volt (telepítéskori ideiglenes szétbelezett gépállapot), a csavarhúzó az asztalról le a diszk mellé (!) a hegyére és rádőlt. A maxtor meg megdőlt.
|
hétf. júl. 24, 2006 21:59 |
|
|
Sparow2
gyémánt tag
|
FeF írta: bandiras2 írta: Más, ontopic: nincs olyan progi, amivel a motor leállított állapotában v. fel/lepörgés közben lehet mozgatni a fejet? Totál halál...
Az ATA diszkeknél már nem lehet ezt eljátszani: parancsokat tudsz mondani neki, hogy miket csináljon, és a diszk végrehajtja (pl. olvassd el az X. számú szektort, meg hasonlók). És ő belül tudja, hogy mit mi után lehet.
Az alacsony szintű vezérlést nem te csinálod, ha nem ő saját maga.
|
hétf. júl. 24, 2006 12:09 |
|
|
Andrei
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1448 Tartózkodási hely: Brüsszel, Belgium
|
Lossfer írta: (ja előtte nem árt feltenni egy Megadeth lemezt)
|
vas. júl. 23, 2006 19:47 |
|
|
djsms
Moderátor
|
FeF írta: bandiras2 írta: Indítás elektronikus úton, egyémi elképzelés szerint. Én magnézium szalaggal ismerem a zindítást... Más, ontopic: nincs olyan progi, amivel a motor leállított állapotában v. fel/lepörgés közben lehet mozgatni a fejet? Totál halál...
Háát, azért nem totális megsemmisülés!
|
szomb. júl. 22, 2006 18:51 |
|
|
FeF
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1149 Tartózkodási hely: Tatabánya
|
bandiras2 írta: Indítás elektronikus úton, egyémi elképzelés szerint.
Én magnézium szalaggal ismerem a zindítást...
Más, ontopic: nincs olyan progi, amivel a motor leállított állapotában v. fel/lepörgés közben lehet mozgatni a fejet? Totál halál...
|
szomb. júl. 22, 2006 18:24 |
|
|
Lossfer
gyémánt tag
|
én is tok egy jóó 'mod'szert:
fogsz egy böszme nagy kalapácsot és addig ütöd
míg alkatrész formájú nem lesz
(ja előtte nem árt feltenni egy Megadeth lemezt)
|
pén. júl. 21, 2006 16:51 |
|
|
charly
arany tag
Csatlakozott: szer. máj. 26, 2004 8:39 Hozzászólások: 138 Tartózkodási hely: széles egyhazánk egyik szögeletében :D
|
Én tudok mégegy módszert amivel elméletileg ki lehet nyírni egy vinyót, csak kell egy ismerős aki röntgen géppel rendelkezik/dolgozik, mert elméletileg a röntgen sugár is megsemisití az egészet úgy ahogy van. De ez elmélet és nem biztos högy müködik.
|
pén. júl. 21, 2006 16:11 |
|
|
djsms
Moderátor
|
Sparow2 írta: De ez hogy lehet? Elpárolgott? A plafonon sem csapódott le? A helyén egy nagy folt volt, meg minden csupa korom, vagy hogyan?
Mivel az anyag nem vész el csak átalakul... Szóval valahol biztosan megvan. A kábel nyomvonalán jó fél méter átmérőben korom fekete a fal, gondolom a kábel molekuliái is valahol ebben a részben lehetnek
A bridge helyén is van szép nagy égésnyom, de abban észre lehetne venni azért azt a pár deka anyagot. Gondolom egy része elégett a többi meg elpárologhatott. De az is lehet, hogy az ablakkal együtt távozott ismeretlen távolságokba
Mindenesetre nem szívesen lettem volna a szobában az eset bekövetkeztekor. Sőt, még a lakásban sem ami azt illeti
Na de ez már OFFtopik
|
szer. júl. 19, 2006 10:44 |
|
|
utini
gyémánt tag
|
Mindjárt megjelenik rgb barátunk...
|
szer. júl. 19, 2006 10:02 |
|
|
Sparow2
gyémánt tag
|
djsms írta: bandiras2 írta: Receptem nekem sincs forróbb cuccra a nagyfeszültségű egyenáramot leszámítva.(cégnél most volt akkumulátortűz, 80V 9Ah, ott folyt a fémketrec is) A villám az egyenáram? Ha igen, akkor én se tudok jobbat De tudok mutatni illetve nem tudok mutatni villám okozta hatást Az egyik ügyfélhez becsapott közvetlenül az antennába. Gyakorlatilag a vezetékekkel együtt a fémházas bridge teljes mértékben eltűnt. Nem elolvad, eltűnt! A darabjait sem találtuk meg a zárt szobában...
De ez hogy lehet? Elpárolgott? A plafonon sem csapódott le?
A helyén egy nagy folt volt, meg minden csupa korom, vagy hogyan?
|
szer. júl. 19, 2006 7:53 |
|
|
Sparow2
gyémánt tag
|
Andrei írta: A neodimium nem sokkal erősebb a normál mágnesnél, bár nem mindig van erősre lőve. Az előnye, hogy sokkal kisebb térfogat kell ugyanolyan erős normál mágnes helyére. Sokkal jobban alakítható és kevésbé számít a test formája, ráadásul akár anyagon belül is lehet variálni a polaritással. Az erősen gerjesztett (merthogy alapból csak egy darab vas) neodimium igencsak kihat a véredben lévő vasállományra. Persze nem 1 perc alatt.
Hanem kb. mennyi idő? Ezt kipróbálom, tök érdekes! Tehát gyakorlatilag odavonzza magához a vörös vértesteket, a szöveteken keresztül???
|
szer. júl. 19, 2006 7:47 |
|
|
utini
gyémánt tag
|
Azóta sem találják...
|
szer. júl. 19, 2006 6:49 |
|
|
djsms
Moderátor
|
Andrei írta: djsms írta: A villám az egyenáram? Ha igen, akkor én se tudok jobbat De tudok mutatni illetve nem tudok mutatni villám okozta hatást Az egyik ügyfélhez becsapott közvetlenül az antennába. Gyakorlatilag a vezetékekkel együtt a fémházas bridge teljes mértékben eltűnt. Nem elolvad, eltűnt! A darabjait sem találtuk meg a zárt szobában... Akkor örülhetsz, hogy az ügyfél megmaradt és nem párolgott el
Az ügyfél nem tartózkodott otthon
|
kedd júl. 18, 2006 21:13 |
|
|
Andrei
gyémánt tag
|
djsms írta: A villám az egyenáram? Ha igen, akkor én se tudok jobbat De tudok mutatni illetve nem tudok mutatni villám okozta hatást Az egyik ügyfélhez becsapott közvetlenül az antennába. Gyakorlatilag a vezetékekkel együtt a fémházas bridge teljes mértékben eltűnt. Nem elolvad, eltűnt! A darabjait sem találtuk meg a zárt szobában...
Akkor örülhetsz, hogy az ügyfél megmaradt és nem párolgott el
|
kedd júl. 18, 2006 21:03 |
|
|
djsms
Moderátor
|
bandiras2 írta: Receptem nekem sincs forróbb cuccra a nagyfeszültségű egyenáramot leszámítva.(cégnél most volt akkumulátortűz, 80V 9Ah, ott folyt a fémketrec is)
A villám az egyenáram? Ha igen, akkor én se tudok jobbat De tudok mutatni illetve nem tudok mutatni villám okozta hatást Az egyik ügyfélhez becsapott közvetlenül az antennába. Gyakorlatilag a vezetékekkel együtt a fémházas bridge teljes mértékben eltűnt. Nem elolvad, eltűnt! A darabjait sem találtuk meg a zárt szobában...
|
kedd júl. 18, 2006 20:49 |
|
|
bandiras2
arany tag
Csatlakozott: pén. okt. 08, 2004 12:27 Hozzászólások: 282 Tartózkodási hely: SZÉKESFEHÉRVÁR
|
Jaja! a fémtüzek dúrvák tudnak lenni!
Mert ha egszer a fém is meggyullad...
Jármű motorházára téve képes átrágni magát a blokkon.
Vagy ha hozzájutsz erősebb cuccoshoz, akkor a formázott töltet, nagy mélységű, azonnali vágásra. Hátrány, hogy akkor viszont hatóságilag tiltott cuccal való visszaélés miatt indítanak eljárást ellened. A termitbe nem tudnak belekötni, maximum tűzveszélyes anyag tárolása panelban, meggyulladása miatti közveszélyokozás miatt indíthatnak eljárást ellened.
Temitből több keverék létezik, van pár forróbb is, de azoknál felmerül a hogyan és honnan probléma. Receptem nekem sincs forróbb cuccra a nagyfeszültségű egyenáramot leszámítva.(cégnél most volt akkumulátortűz, 80V 9Ah, ott folyt a fémketrec is)
|
kedd júl. 18, 2006 20:32 |
|
|
djsms
Moderátor
|
Zsivaagoo írta: djsms írta: bandiras2 mi is ez a reakció és hogy működik? Hátha jó lesz ez még valamire Termitnek hívják. Pl. vasúti sineket ezzel hegesztik össze.
Jahogy ez a termit? Na azt nem kell bemutatni Közel van Almásfüzítő, láttam már ott csúnya dolgokat anno...
|
kedd júl. 18, 2006 20:22 |
|
|
Zsivaagoo
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 779 Tartózkodási hely: Még mindig a bőrömben.
|
djsms írta: bandiras2 mi is ez a reakció és hogy működik? Hátha jó lesz ez még valamire
Termitnek hívják. Pl. vasúti sineket ezzel hegesztik össze.
|
kedd júl. 18, 2006 18:57 |
|
|